511
-
cosman #252 Tulajdonképpen elgondolkodhatunk: Mit is jelent a piramis? Ugye nem az egyiptomi piramisokhoz hasonló építmények? Hát kérem szépen: a szkíták is, a kínaiak is építettek piramist például, igaz, ők földből építették. Ismerjük a híres kínai agyahadsereget? Az egy földből készült piramisban volt található. A szkítáknál például a tuvai halomsír, vagyis kurgán. Megjegyzem, Hazánkban is található bizonyos becslések szerint 5000 éves kurgán. Mi a közös ezekben? Hogy temetkezésre használták, ezért halottaiknak odatették éltükben is használatos tárgyaikat. Az indiánoknál, indiaiaknál, suméroknál is találunk nagy, piramis alakú építményeket. Tudtommal az összesnél temetkezésre vagy vallási célra használták őket. Hát, ha most kijön, hogy semmire nem használták, hát akkor csak gratulálni tudok a "felfedezésnek"! Ha meg kiderül mire használták elvileg, végre fény derül egy újabb történelmi rejtélyre. A mások lejáratása pedig véleményem szerint mindig a gyengébb fegyvere, hisz az erősebb egy erős ellenérvvel pillanatok alatt hatástalanítja a másik álláspontját. A kormeghatározások pedig nem mindig pontosak. -
data4 #251 ezt hogyérted hogy hogynézki, ezek történelem elötti idők, csak ami maradt abbol lehet találgatni, és nemmaradt túl sok.
-
Tiberius B #250 én is, de pl-t akartam írni, és ez jött ki a számon
egyébként meg hogy néz ki egy ilyen szuperfejlett civ. vagy szuperciv.? mert szerintem van különbség a kettő közt -
greg971 #249 Zedas ...te egy kicsit sokat gondolsz magadról , és vélt gyakorlatias tudásodról .. nem igazán érdekelnek a te áltudományos kritikáid ... ha nem vétenénk az úgynevezett szabályok ellen , akkor még mindig barlangban laknánk... kritizálhatsz ugyan , favorizálhatod a diliházat , de ez csak téged fémjelez . Te valami csodaokos manusnak érzed magad itt a fórumon , de ez sem zavar . Nos a múltban közel s távol is vannak olyanok mint te, hogy mindent elutasítanak . Kiderült azért hogy nem mindig az akkori tudományt favorizáló "TUDÓSOKNAK " volt igazuk SZERENCSÉRE !!!!! Téged is ezek közé az emberek közé sorollak ha nem haragszol ... és te sem vagy diliházban , legnagyobb sajnálatomra ... de sebaj fogj egy kőbaltát , és játszadozz kicsit ... -
#248 nem tudom milyen konkrétumot vársz egy feltételezett szupercivilizáció kipusztulásának lehetőségeivel kapcsolatban -
data4 #247 humorbol,no para nekem is azjut eszembe csak eltudok vonatkoztatni. -
Tiberius B #246 csak éppen mindig a csillagkapu jut az ilyen témáról az eszembe, és néhányszor bedobták egyesek 1-2 hsz erejéig -
data4 #245 senki nembszélt goauldokrol, csak egy fejlettebb civről mint amit ismerünk volt szó -
sonicXX #244 Közérdekű közlemény: lécelek :P mindnekinek további kellemes agymenést :) -
sonicXX #243 Ezzel egyetértek. -
Tiberius B #242 Ráadásul a homokkal való "feltöltés+ segítségévl való egyiptomi építészet legalább elfogadottabb, mint mondjuk hogy a goauldok csinálták a piramisokat.
Érdekes dolgok mennek ebben a témában az egyszer már biztos. Annyi minden előjött itt, hogy rendszerezni se tudnám, de az az oldal, ami 191-es hszben lett az 1.-re belinkelve elég érdekes, szerintem meggyőző. -
sonicXX #241 Privát ment Neked. -
haxoror #240 "tegyük fel válsztani kell, vagy az emberiség, vagy minden más...
nos, ugye az összes többi nélkül nekünk is kampec, akkor inkább csak mi. pláne, ha mondjuk mi okoztuk az egészet."
"a körülményeket nem mindig mi teremtjük, van amibe csak belecsöppenünk"
Ha valaki folyamatosan kerüli a konkrétumokat és csak általánosságokban beszél azzal nem lehet vitatkozni és ezért egy idő után a vitapartner lelép egy bizonyos hátsó gondolattal
Mint én most -
sonicXX #239 Pontosan így van, ez alegsarkalatosabb oka annak, hogy az előbb írt változás mesterséges úton beálljon. Ugyanakkor itt jön elő az ezotéria elterjedésének a jelentősége is, ezért mondtam, hogy 50 év múlva már jóval esélyesebb lesz egy más szellemű társadalmat megalapozni, de reálisan a kifejlődéséhez 100-200 év is kellhet. -
data4 #238 ígylegyen -
#237 "A homokpad nem is tudom hánykilóméterre kellene kinyúlnia, mert ugye elég laposnak kel lennie. Nagyobb vállalkozás lett volna megépíteni a homokpadokat, és még nagyobb ELBONTANI! Mert a szél nem fújja el azt, amin több millió tonnát elvonszoltak...."
Elismerem ezt én találam ki,de fokozatosan kellett volna felépíteni homokból és ott elég sok van belőle,a követ meg szánon viszik fel a megfelelo magasságra,így nem süpped be,ráadásul több mint 20 év alatt és nem hiszem hogy több kilométerre elnyúlna.Körübelül ha a Kheops(147m) piramis dőlésszögét+ a domborzati eltéréseket nem számítjuk egy 10 fokos emelkedő melett ~830 m kürül lenne.Volt rá több mint 10000 munkás. -
#236 nem így értettem.
a világban vannak súlyos problémák. ebben igazad van.
én arra akartam utalni, hogy több jószándék van a világba, mint arról amúgy a legtöbb embernek tudomása van. sokkal több. meglepően sokkal. -
kobaltaelezo #235 Egy civilizációban nagyon fontos hogy mit gondolnak a halálról. Ez az ami meghatározza az egész életüket. Ahol a szellemi élet folytonosságában hisznek, teljesen más az attitűd mint ahol materialisták a társadalmak. Ott nem feltétlenül elképzelhetetlen az amit írsz. -
sonicXX #234 El se hinnéd mennyi mindent hiszek el...
Minden nézőpont érdekel, mert értékes lehet. Valamit általában csak a megismerése után teszek mérlegre és utána döntöm el, hogy beforgatom-e a nézeteimbe vagy sem.
Amúgy 10 éve foglalkozom mágiával, Wicca vallású vagyok, programozóként dolgozom 7 éve, 6 évig képzőművészetet tanultam, hobbi szinten pedig amennyire az időmből futja, különféle reál tudományokat tanulmányozgatok, mindenfélét. Szerintem vagyok annyira befogadó és színes egyéniség, hogy a Te meglátásaiddal is érdeklődve tudjak kezdeni valamit. -
data4 #233 "nem tudom neked itt elmagyarázni. hosszú is lenne, és sok mindent el se hinnél. csak azt tudom mondani, hogy sokan picit sötétebbnek látják a dolgokat mint kéne."
de az is lehet hogy picit te látod rozsaszinebbnek a világot mint amilyen, egy irodábol vagy egy meleg szobábol, nemszenvedve semmiben hiányt valóban nemtünik olyan rossznak, de azért nefelejtsük el hogy nemmindenki ilyen szerencsés, évente hány ember hal meg akiket meglehetne menteni, gyógyszerekkel, kajával, és hány nélkülöz, nemlehet valakinek felroni hogy miért szegény az ő hibája, ez nem így van, ez társadalmi kérdés, de ha még aztsem ismerjül el hogy rossz a helyzet akkor esélyünk sincs javitani rajta. -
#232 sonicXX,
igen, igazad van, nehezebb. de ez minőségi kérdés és nem arról van szó, hogy lehet e vagy sem. nehezebb, lassabb, de meglehet. legalábbis szerintem... bizonyos mértékig mindenképp... és akkor már ugyis új helyzet van
haxoror,...
a körülményeket nem mindig mi teremtjük, van amibe csak belecsöppenünk -
haxoror #231 Mármint egy olyan szupercivnek amelyikről te már most állítod hogy elég hülyék olyan körülményeket teremteni ahol a saját kihalásukkal menthetik csak meg a világot? -
sonicXX #230 Negtív változást könnyebb ma a társadalomban eszközölni mivel eleve erre hajlamosabb több tényező miatt. Amiről beszéltünk az pozitív változtatás. -
#229 nem tudom neked itt elmagyarázni. hosszú is lenne, és sok mindent el se hinnél. csak azt tudom mondani, hogy sokan picit sötétebbnek látják a dolgokat mint kéne. -
Vieri85 #228 Jó kis információ csere zajlott le... :) -
#227 dehogy lehetetlen... Hitler 10 év alatt csinált sokmillió fasisztát... azóta 70 év eltelt... ha azt akarják, akkor te tíz év az egész függőfolyosóval együtt borozgatsz ;) -
sonicXX #226 Nézőpontok vannak és egyéni szubjekció. Mindenkinek más a világa. Az enyém ilyen, a Tiéd másmilyen. Egyelőre kevés a Te meglátásodról az információm, hogy eldöntsem miben miért tudnék igazat adni. Amit leírtál, ennek fényében számomra nem tűnik helytállónak. -
sonicXX #225 Igen, de ehhez az egyén szintjén kéne komoly változást-fejlődést elérni, és ehhez mindenképp időre van szükség, mivel mesterségesen bele avatkozni ebbe gyakorlatilag lehetetlen. -
#224 nem megsérteni akartalak, de abból amit leírsz tudom, hogy vannak tényezők amikkel nem vagy tisztában, ezért mondom, hogy némileg sötétebben látod a helyzetet, mint kellene, ami egyébként tök természetes is (tehát nincs ebben semmi meglepő) -
kobaltaelezo #223 bocs, ezt nem arra szántam válasznak. -
kobaltaelezo #222 Hát feltételezhetnénk mondjuk egy pozitívan teokratikus jellegű társadalmat, ahol az emberek szeretetből megtesznek mindent a vezetőjükért (példa erre a szintén elég archaikus tibeti társadalom, ahol még ma is nagyon sok ember az életét adná a Dalai Lámáért, és akkor ez a pénzkérdés ugrik. -
sonicXX #221 Egyébként, hogy ki mit lát jobban, Te vagy én, annak az eldöntéséhez reálisan néhány év szoros ismertség lenne szükséges, így inkább próbáljuk tiszteletben tartani egymás gondolatait és ne nagyzoljunk, mert az szükségtelen és csak indulatoknak ad helyet idővel. -
#220 amint bemutatsz egy szupercivnek, felkérem, hogy mondjon neked egy konkrét példát ;) -
haxoror #219 A tőlem idézett részek válaszok korábbi kommentekre, úgy van értelmük :) -
sonicXX #218 Cáfolnék - ha megengeded - nem értek egyet, mert:
1.) Ami nem eladható, arra nincs számottevő igény, tehát értelemszerűen kevésbbé fejlődik, mivel rövid távon nem biztosítja a létfenntartást, nem jelent bevételi forrást.
2.) Kevésbbé látványosan? A városok tele vannak tömve agyatlan reklámokkal, a TV és a média minden egysége detto, a TV-ben is jelentősrészben olyan adás megy, ami visszaveti az egyént a fejlődésben - a kivétel pedig nem számottevő, és egyáltalán nem látványos, ellenben a másik elég látványosan propagálja magát.
3.) A pénz minden szinten okoz hátrányokat. Ha kevés van azért, ha sok, azért. Ez logikusan belátható. -
haxoror #217 "tegyük fel válsztani kell, vagy az emberiség, vagy minden más..."
Ez nem konkrét példa és az emberiség amúgy sem szuperciv -
#216 ez meg az a típus, aki karitítívan gazdagon is csupán "versenyképes" (ahogy pl. írtam már, hogy egy Teréz anya full szegényen meg karitatívan gazdag volt. egyéniségen is múlik) -
data4 #215 evvel vitatkoznék általában a leggazdagabbak a leg zsugoribbak, vannak kivételek, de ha megnéznénk az egész földön az összes gazdag meg a többiek mennyi pénzt ad karitatív célokra ,a többiek nyernének, mert többet adnak, persze a gazdagok kevesebben vannak, de gyakorlatilag végtelen mennyiségű pénz áll mögöttük. -
Vieri85 #214 "Ha jön az özönvíz akkor azt azok fogják túlélni akik eleve bennt vannak a védet piramisban vagy bunkerben, számukra meg tökmindegy hogy mennyire látható vagy sem a rejtekük :)"
Ki mondta, hogy a piramisokat menedékként használták? Szerintem a Nagy Piramis építői ha bunkert csináltak volna, akkor nem olyan járatokat és termeket szerkesztenek bele, ahol csak max pár száz ember éli túl.
"Ha az lett volna a cél hogy az őket követő civ a piramisokban tárolt veszélyes tudást csak akkor tudja megfejteni amikor már... nos, amikor már van olyan fejlett hogy nincs is szüksége a piramisban tárolt infókra, hát ennek így nincs túl sok értelme "
Nem látom be, hogy miért ne lehetne egy matrix egyenlet a kulcs egy bonyorultabb mechanikai feladat elvégézéshez? Mert az előzőből nem következik az utóbbi, csak nagy nagy szenvedés árán.
"Homokból felfutót építettek vagy egyes elméletek szerint a közepén víz volt amin egy emelődarus hajó,tudom kissé hülyeségnek hangzik,de több szakember szerint működhetett,részletesen nemtok róla információt mondani.Nekem úgy tűnik a szkeptikusok dobálóznak a tonnákkal."
A homokpad nem is tudom hánykilóméterre kellene kinyúlnia, mert ugye elég laposnak kel lennie. Nagyobb vállalkozás lett volna megépíteni a homokpadokat, és még nagyobb ELBONTANI! Mert a szél nem fújja el azt, amin több millió tonnát elvonszoltak.... -
#213 tegyük fel válsztani kell, vagy az emberiség, vagy minden más...
nos, ugye az összes többi nélkül nekünk is kampec, akkor inkább csak mi. pláne, ha mondjuk mi okoztuk az egészet.