511
-
Vieri85 #132 "Pont azt mondom, hogy a csillagokba bármit bele lehet magyarázni, olyan sok variáció létezik."
Azért ez nem ellenérv egy emlét ellen. Nem csak a piramisok, a világ megannyi részén olyan leletek kerülnek elő, amiket nem tudnak hova tenni, mert hibás a kronológiánk. -
data4 #131 azért olyan sokmindent nem, ez olyan mint egy gyerekeknek való pontösszekötös játék, meg annak a tükörképe csak a méretek különböznek a pontok vagy stimmelnek vagy nem ebbe nemlehet sokat belemagyarázni, fejtsd ki bövebben a leképezés problémádat légyszives -
BiroAndras #130 "Egy igazán fejlett civilizáció az környezettudatos, így lehet hogy lebomlik minden utána. :-) "
Persze, 200 év szennyezés után környezettudatos lesz, de addigra már késő. Max. azt tudom elképzelni, hogy egy nálunk sokkal-sokkal fejlettebb civilizáció volt itt, és szándékosan eltüntette a nyomait. De ez max. egy sci-fi regény lehet, nem tudományos elmélet.
"A piramisos oldalukon a bosnyákok pedig azt írják hogy jelenleg 2 régészprofesszoruk is dolgozik ott, amíg Semir bá' visszatér az Usábul. Ismered őket és azért állítod hogy ők nem régészek?"
Azt nem néztem. A cikk állította, hogy nincs ottan régész. Meg itt az előbb is mondta egy srác, hogy nem engedik oda őket. De ha mégis vannak ott, annál jobb. -
Vieri85 #129 "Az egyiptomiak nagyonis fejlettek voltak. Nézz utánna egy picikét pl. az öntöző rendszereiknek. És ne mai technológiában gondolkodj. Ék egész másképp dolgoztak. Nem voltak ugyan nehéz gépeik, de volt sok százezer munkásuk, és ráértek évtizedekig.
Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy a papír alapú levél is képtelenség, hiszen a modern számítógépek is alig győzik a sok e-mailt. És ráadásul a papírt nem lehet kábelen továbbítani, így képtelenül lassú lenne az egész."
Na azért 50-80 tonnás kőtömböket a helyükre vonszolni nem egyenlő a leveles példáddal. Építőmérnöki karra járok és valahogy nekünk úgy tűnik [akik elgondolkodtak rajta] hogy ez a felvonszolom, meg tutajon szállítom duma nagyon gyenge. Magát a lejtőt nehezebb lenne megépíteni mint a Piramist.
Ott van még mellette az ókori templom is, ami 200 tonnás kőtömbökből épült. Tudt mekkora súly ez?
Egyébként Dél-Amerikába megpróbáltak felvonszolni a Machu Pichura egy 30 tonnás kőtömböt és több ezer emberélet lett a történet vége [dokumentáltatta az akkori király, hogy nekik bizony ez nem sikerült].
Egy öntözőrendszer meg nem akkor nagy teljesítmény, mint egy piramis. A rómaiaknak sokkal komolyabb rendszereik voltak, mégis csak egy Colosseumra futotta.
Hát ha mainál fejlettebb technológiával dolgoztak, akkor azok nem azok az egyiptomiak, akiket a tankönyvek és az egyetemek emlegetnek.
Dél-Amerikában leírták, hogy hogyan építették a piramisokat: "egy éjszaka alatt és az építés közben egy furulyán játszott egy alak és úgy emelgette helyére a kőtömböket" > ez már inkább hangzik egy fejlettebb, meg nem értett technológiára! -
BiroAndras #128 "A másik viszont, hogy a lehető leggrandiózusabb terve és ötlete, hogy kőbevéssenek egy évszámot, amit nem számokkal, hanem periódusokkal és csillag állásokkal vittek véghez."
Pont azt mondom, hogy a csillagokba bármit bele lehet magyarázni, olyan sok variáció létezik. -
BiroAndras #127 "Nincs ott semmi kicsavarva, nemtom miért ilyen nehét elfogadni ezeket a dolgokat, mintha tüzesvas lenne, komolyan ez már para"
Olvass utánna rendesen. Hibás leképezést kellett használnia, másképp nem jött ki. -
#126 Azért ne felejtsük el, hogy több százezer évvel ezelőtt élt előemberektől is maradtak fenn tárgyi emlékek, pedig azért egy Homo Erectusnak jóval kevesebb használati tárgya volt, mint egy ma élő embernek.
Ha a mai civilizáció elsöpörné valami, akkor is maradna elég "szemét" utánna, ami több százezer vagy akár millió évig is bizonyítaná a létezését. -
data4 #125 "Ja látom már ki az. Könyen szétcincálhatók az elméletei. Nem komoly érv"
ez nagyon átlátszó volt ennél azért a látszat kedvéért hozz össze jobbat jó -
BiroAndras #124 "Ami az egyiptomiakat illeti... azzal a fejletséggel kétlem hogy ők húzták fel. A mai technológiával is megerőltető lenne egy piramis felépítése."
Az egyiptomiak nagyonis fejlettek voltak. Nézz utánna egy picikét pl. az öntöző rendszereiknek. És ne mai technológiában gondolkodj. Ék egész másképp dolgoztak. Nem voltak ugyan nehéz gépeik, de volt sok százezer munkásuk, és ráértek évtizedekig.
Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy a papír alapú levél is képtelenség, hiszen a modern számítógépek is alig győzik a sok e-mailt. És ráadásul a papírt nem lehet kábelen továbbítani, így képtelenül lassú lenne az egész. -
data4 #123 "De nem is tud nyomtalanul eltüntetni egy iparosodott civilizációt. Egy középkorit talán igen. Nem is a civilizáció maradna meg, hanem az eszközeik, épületeik."
megmaradtak:piramisok, Indiában vannak gránittemplomok amiket mai eszközökkel is nagyon nagyon fáradtságos lenne elkésziteni a koruk most nem megfelelően van datálva itt a ptobléma, ilyen pl kambodzsában Ankor Wat szintén gránitbol, nemtom ki dolgozott már gránittal, az acélt hamarabb meglehet munkálni, és akkoriban max bambuszal nyomták a fiúk, legalábbis ezt hintik, ez megint bünti pont lesz:), szal megmaradtak az épületek
a másik miér kéne egy fejlett civilizációnak iparinak lennie, ha annyira fejlett az ipara nagyon kicsi de nagyon hatékony ne a mi ipari társadalmunkbol indulj ki mert ez már elismerten nemjó modell -
Vieri85 #122 "A fejlődés exponenciális, de az első lépések megtétele évezredekig tartott. Aztán meg nem mindíg folyamatos a fejlődés, pl. a Római birodalom bukása után jó ezer év stagnálás következett."
Látod a miénkbe még egy ezer év "hiba" is becsúszhatott. Mi van ha a régebbieknél 5-6 ezer év is becsúszott? Nem lett volna elég idő még úgy is?
"De nem is tud nyomtalanul eltüntetni egy iparosodott civilizációt. Egy középkorit talán igen. Nem is a civilizáció maradna meg, hanem az eszközeik, épületeik."
Semmilyen ész érv nem bizonyítja, hogy a régebbi kultúra is ezen a nyomvonalon haladt tovább mint mi. Épp ellenkezőleg! A Védákban és különböző mondákban, pontosan azt írják le, hogy ez a kor az anyag kora, míg a régebbiek más alapon működtek.
Valamiért a tudósok nem tudják pl. megmondani, hogy miért, de i.e. 7500-ban Merghar-nál [a Himalája lábainál] már állatokat tartottak és növényeket termesztettek és nem kezdők voltak; már megvolt az ehhez tartozó kultúrájuk! A kronológiát ígyis úgyis át kellene írni, de szerintem ez addig nem fog megtörténni, míg ki nem halnak a nagy akadémikusok. Nem sokat kell már várni. -
kobaltaelezo #121 Egy igazán fejlett civilizáció az környezettudatos, így lehet hogy lebomlik minden utána. :-) A piramisos oldalukon a bosnyákok pedig azt írják hogy jelenleg 2 régészprofesszoruk is dolgozik ott, amíg Semir bá' visszatér az Usábul. Ismered őket és azért állítod hogy ők nem régészek? -
BiroAndras #120 Ja látom már ki az. Könyen szétcincálhatók az elméletei. Nem komoly érv. -
BiroAndras #119 "a válasz Robert Bauval habár a kérdés nem nekem szólt "
És az ki? Bővebb indoklást kérek. -
BiroAndras #118 "Úgy tudom az egészet levédték, szóval lehet hogy nem is nagyon kíváncsi az "akadémikusok" maradi gondolkodására."
akkor meg nem is lehet számonkérni rajtuk, hogy miért nem mentek oda megnézni.
Egyébként szerintem nem igazán nyitott gondolkodásra vall, ha valaki előre eldönti, hogy a tudósok úgyse fogadják el, és meg se kérdezi őket.
"Szerintem meg az ásatás emészt fel nem kis pénzt és időt."
Ezt mondtam én is. -
BiroAndras #117 "Egy: egyenlőre még csak sulykolják a tömegekbe, hogy megoldották az emberi evolúció rejtvényét, de ez nem így van"
Olvass már utánna egy kicsit. Unom már sorolni a bizonyítékokat.
Egyébként is, ennek semmi köze az evolúcióhoz, egyzserűen a kiásott csontvázak, és használati tárgyak alapján tudjuk.
"Kettő: azért nézd meg a jelenlegi kultúránk, ha nem is porból, de legalábbis 5 év alatt [i.e. 3000-jelen] nagy lépést tettünk előre."
A fejlődés exponenciális, de az első lépések megtétele évezredekig tartott. Aztán meg nem mindíg folyamatos a fejlődés, pl. a Római birodalom bukása után jó ezer év stagnálás következett.
"Bizonyított, hogy az elmúlt 15-20000 év nem telt nyugodtan: áradások és valóban szörnyű katasztrófák sulytották az emberiséget. Ez nem összevethető azzal amit ma katasztrófáknak hívunk."
De nem is tud nyomtalanul eltüntetni egy iparosodott civilizációt. Egy középkorit talán igen. Nem is a civilizáció maradna meg, hanem az eszközeik, épületeik. -
#116 A zikkuratok funkciója és anyaga is eltérő volt, mint a piramisoké. Egyfajta fellegvár/templom feladatot töltöttek be (lehet, hogy palota is, erre most nem emlékszem). A formai hasonlóságot meg egyszerűen a gravitáció okozza:)
Egyébként miért ne tudnánk, hogyan építették a piramisokat? Egyszerű gépeket (lejtőt, éket stb..), tutajokat, szántalpakat és NAGYON, NAGYON, NAGYON sok munkaerőt használtak hozzá. Akkor és ott volt belőle bőven... -
#115 én inkább úgy mondanám, hogy kb. 60%-ban nincs igazuk, de ennek nagy része (mondjuk az összes 40-50%-a) se rosszindulatból mondja. és aztán 40%-ban meg (kissebb-nagyobb mértékben) igazuk van, de jó ha 5%-nak igazat adnak, mert presztízskérdés és "nehogy már a nyúl vigye a puskát" ;)
a másik felvetésedre, meg én is azt mondom, hogy ne menjünk bele, mert nagyon hosszú lenne (egyébként meg ott "elég" tömören fogalmaztam, ami egy fizikusnak ugyan lehet - vagy épp biztos - böki a szemét, de regényt ide most mégse fogok keríteni, részetes magyarázatokkal, ahogy már fentebb utaltam) -
Vieri85 #114 "Nagyon ki kellett csavarni a matematikát és az adatokat is, hogy sikerüljön. És annyi csillag van az égen, hogy az lenne a csoda, ha nem lenne hasonlóság.
Pl. Washingtoni nevezetességekre is lehet ilyen csillagtérképet fabrikálni."
Azt tudjuk, hogy a csillagok nagyon megbűvölték a régmúlt civilizációit [akár egyiptomtól visszafelé is]. A jelenleg is használatban lévő 12 állatövi felosztás [legalábbis az égbolt 12 részre való felosztása] olyan régi, hogy olyan, mitha mindig is létezett volna.
A másik viszont, hogy a lehető leggrandiózusabb terve és ötlete, hogy kőbevéssenek egy évszámot, amit nem számokkal, hanem periódusokkal és csillag állásokkal vittek véghez.
A három gízai nagypiramis és a Szfinx együtt az i.e. 10500-as évszámot üzeni nekünk.
Az orion öve nemcsak az egyiptomiaknál volt jelentőség teljes, hanem Dél-Amerikában is. -
data4 #113 nincs ott semmi kicsavarva, nemtom miért ilyen nehét elfogadni ezeket a dolgokat, mintha tüzesvas lenne, komolyan ez már para
D.C re visszatérve igen ezt is tudom, és nemvéletlen, de ezt nemfejteném ki bővebben -
Vieri85 #112 A gizai piramisokat pedig nem építhették az egyiptomiak -és persze nem is az ufók- ,mert valószínűleg ezek a földkerekség legrégebbi fennmaradt építményei, bármit is mondjanak a régészek!"
Ami az egyiptomiakat illeti... azzal a fejletséggel kétlem hogy ők húzták fel. A mai technológiával is megerőltető lenne egy piramis felépítése.
Az UFO-t szerintem meg át kéne nevezni az egyetlen X ismeretlenjére, mert így túl határozott.
Szeretném eloszlatni mindenkinek a tévhitét: a három Nagy Piramist NEM TEMETKEZÉSI CÉLOKKAL húzták fel. Óriási tévedés és népbutítás. Igazából semmilyen feliratot nem találtak a három piramisban [kivéve egy nagy akadémikus csaló szándékát]!!! -
BiroAndras #111 "Robert Bauval, műveiben bebizonyitotta hogy a piramisokat i.e. 10400 körül épitették a precessziós értékeket figyelembevéve, egy számitógépes progival, mindegyik piramis beilleszhető egy csillag helyére, itt a földön, minha a felszinre vetülne"
Nagyon ki kellett csavarni a matematikát és az adatokat is, hogy sikerüljön. És annyi csillag van az égen, hogy az lenne a csoda, ha nem lenne hasonlóság.
Pl. Washingtoni nevezetességekre is lehet ilyen csillagtérképet fabrikálni. -
data4 #110 "A gizai piramisokat pedig nem építhették az egyiptomiak -és persze nem is az ufók- ,mert valószínűleg ezek a földkerekség legrégebbi fennmaradt építményei, bármit is mondjanak a régészek!"
"Ezt miből gondolod?"
a válasz Robert Bauval habár a kérdés nem nekem szólt
-
Vieri85 #109 "Semir bá' ült a verandán, a hintaszékben kávézott? Elnézett a közeli hegy felé, majd hirtelen beleprüszkölt a kávéba, hanyattesett a hintaszékkel, aztán felkiáltott: "Hűba'meg ez egy piramis!" ???"
LOL :D Kíváncsi lennék én is hogy hogyan fedezte fel :D
"Nem kéne nacionális síkra terelni ezeket a dolgokat, kívülről Zahi Hawass is undorítónak tűnik amikor látszólag szándékosan igyekszik úgy szelektálni a kutatásokat hogy az kizárólag az egyiptomi nép nagyszerűségét tükrözze...persze ebben remélem tévedek."
Hát lehet nem tévedsz, de az is igaz lehet, hogy neki nincs kedve mással foglalkozni; jól elvan a térséggel.
"Persze ha előcibálnak a piramisból egy ékes óbosnyák nyelven írott valódi bizonyítékot akkor megkövetem őket, hiszen az a kulturális folyamatosságot jelenti, amiben egy nép önmagát definiálja."
Nem lepődnék meg azon sem, hogy ha ékíráshoz/rovás íráshoz hasonló elemekkel találkoznánk. -
BiroAndras #108 "Két féle régész létezik: az egyik a klasszikus Indiana Jones, aki a terepen dolgozik, és megfigyelései és tapasztalatai alapján elméleteket gyárt, összerak egy képet, majd megpróbálja azt igazolni. A másik aki napja nagy részét azzal tölti, hogy az egyetemi könyvtárban könyvek között ás és mások elméleteivel kockásítja be az agyát, és szemellenzőt növeszt ezekből az elméletekből."
Nem szabad szélsőségekben gondolkodni. A legtöbb régész a kettő közt van valahol.
"Csoda-e hát ha "komoly" régész nem mer részt vállalni egy ilyen projectben?"
Nem hogy komoly, de semmileyn régész nincs a projektben.
"Sajnos addig tartana a karrierje, mert a "szaktekintély" akadémikusok rögtön kitörnék a nyakát, amint az elavult elméleteiket megkérdőjelezi."
Elég sokaknak sikerült már.
"A gizai piramisokat pedig nem építhették az egyiptomiak -és persze nem is az ufók- ,mert valószínűleg ezek a földkerekség legrégebbi fennmaradt építményei, bármit is mondjanak a régészek!"
Ezt miből gondolod?
"A mi ismert történelmünk alig 8-10 ezer éves. Ennyi idő kellett a kőszerszámoktól a szilícium chip-ig. Az ember meg állítólag 1-2 millió éve létezik."
Nem. A modern ember maximum 100 ezer éve létezik, de lehet, hogy csak 35 ezer. Nehéz megmondani, mert a változások többsége nem anatómiaia volt.
És volt közben egy jégkorszak is. Egyébként rengeteg tárgyat találtam minden korból, szóval elég jól be lehet lőni a fejlettségi szinteket. Annyi benne a bizonytaalnság, hogy nem minden anyag marad meg ilyen sokáig.
De pl. a műanyagok simán túlélnek ennyit (épp ez a baj velük), tehát lenne nyoma egy fejlett civilizációnak. Van fogalmad róla, mennyi szemetet csinálunk, és mennyire átalakítjuk a környezetet? Szerintem kizárt, hogy ne maradjon semmi nyom. -
data4 #107 Kopernikusz, Newton, Galilei, Edison, Einstein,Curie, Ford, Wright fivérek, Hawking, csak 1-2 név a belepofázok közül -
Vieri85 #106 "2. Miért nem mennek oda megvizsgálni?
- Mert a csávó nem hívta őket (lehet, hogy nem is engedné).
- Mert egy ásatás sok időt és pénzt igényel, tehát komoly ok kell hozzá."
Úgy tudom az egészet levédték, szóval lehet hogy nem is nagyon kíváncsi az "akadémikusok" maradi gondolkodására.
Szerintem meg az ásatás emészt fel nem kis pénzt és időt.
-
Vieri85 #105 "A modern ember azért csak 100 ezer éve jelent meg."
Egy: egyenlőre még csak sulykolják a tömegekbe, hogy megoldották az emberi evolúció rejtvényét, de ez nem így van
Kettő: azért nézd meg a jelenlegi kultúránk, ha nem is porból, de legalábbis 5 év alatt [i.e. 3000-jelen] nagy lépést tettünk előre. Ha nem történik semmi komolyabb [amire nem fogadnék] akkor újabb 1000 év múlva már bolygókat hódíthatnuk meg és túllépünk a bölcsőnkön. Ez 6000 év alatt.
Bizonyított, hogy az elmúlt 15-20000 év nem telt nyugodtan: áradások és valóban szörnyű katasztrófák sulytották az emberiséget. Ez nem összevethető azzal amit ma katasztrófáknak hívunk. -
BiroAndras #104 ""Te hogy reagálnál, ha egy totál képzetlen csávó odaállna melléd, és jól belepofázna a munkádba?"
az milyen ciki ráadásul, ha még igaza is van ;D"
Többnyire a belepofázó az szimlplán hülye. Nagyon ritkán van igaza.
Veled még sose fordult elő ilyen? -
BiroAndras #103 "a tudomány is egyfajta hit (ráadásul a kvantumelmélettel (is) meg is magyarázza, hogy mér nem tudhat mindent)"
Ez nem egészen így van. De ebbe inkább ne menjünk bele, mert hosszú lesz. -
Vieri85 #102 "Nekem a problémám az, hogy az a terület mindig is sűrűn lakott volt és mégsem volt semmi adat erről a piramisról egészen addig amíg Mr. Osmanagic meg nem találta, az összes többiről (Egyiptom, közép-amerika) viszont a helyiek mindig is tudtak."
Azért tudtak a többi piramisról a helyiek, mert az ők őseinek az ősei építették, vagy éppen nem volt földalatt amikor megérkeztek az adott földterületre.
Ha találnak ott valami építményt, akkor annak vajnyi köze lesz a bosnyák néphez.
Érdemes elolvasni Graham Hancock és Robert Bauval könyveit és kutatásait. Egyből nyitottabb szemmel fog járni az ember... főleg ha a mi [magyarok szempontjából] rettenetesen elhanyagolt Arvisura [ősi magyar] emlékeket nézzük meg ami szintén beleillik a Hancock és Bauval által firtatott kronológiába. Egyesek nagyon meglepődnének! [Hozzáteszem, ezek az ősi feljegyzések nem "hitványabbak" egy Bibiliánál és egyetlen egy papirusz tekercsnél sem, csak nulla figyelmet kap a közvéleménytől és a tudós társadalom nagyrészétől]. -
data4 #101 Robert Bauval, műveiben bebizonyitotta hogy a piramisokat i.e. 10400 körül épitették a precessziós értékeket figyelembevéve, egy számitógépes progival, mindegyik piramis beilleszhető egy csillag helyére, itt a földön, minha a felszinre vetülne, namost a vicc az hogy nemcsak az egyiptomi piramisok illenek bele ebbe a rendszerbe, ergo megkell nézni hogy ez beleillik ha igen eredeti ha nem későbbi másolat, ezért mitfogok kapni, már így is televagyok büntipontal:_( -
kobaltaelezo #100 Az is megfigyelhető hogy az a domináns "kultúra" amelyik a legnagyobb hadi potenciállal rendelkezik. -
kobaltaelezo #99 Ha kindulunk az egyetlen ismert "fejlett" kultúrából azaz magunkból, akkor megállapíthatjuk, hogy nemcsak természeti katasztrófa lehet képes eltüntetni azt, hanem a feltalált eszközöknek köszönhetően a kultúra magát is képes jó hatásfokkal megszüntetni,pl Hiroshima, Nagasaki.
-
kobaltaelezo #98 Mirko Babiæ archeológia professzor, meg van valami Lovrenovic is aki szintén az. Most éppen ők vezetik az ásatást, ha jól értem.
Szóval az azért nem igaz hogy nincsen ott archeológus. -
Tiberius B #97 Ráadásul Mezopotámiában is vannak "piramisok", ponosabban magasra törő, felfelé elkeskenyedő építmények, zikkuratok(?).
Tudjuk hogyan építették a piramisokat? Én azt hittem, hogy nem tudjuk. -
#96 Kétségtelen, hogy a jelen kor tudományos társadalmára nagyfokú 'akadémizmus' jellemző. Az éppen uralkodó eszmerendszer bajnokai előszeretettel tapossák el a megszokottól eltérő elméleteket vagy felfedezéseket, nem tudományos okokból, pusztán saját kis egzisztenciájának védelmében.
Ugyanakkor ebben az esetben attól tartok, hogy nem erről van szó. Manapság mindenki szeretné megkapni a maga öt percét a világhírből, nem igaz hogy ne lett volna akár egy képzett régész, aki kimegy a terepre és legalább megnézi azt, ami - ha igaz - a XXI.század legnagyobb régészeti szenzációja lehet. Én ebből azt a következtetést vontam le, hogy a fickó a levegőbe beszél, bármilyen bizonyíték nélkül.
Az egyiptomi piramisokról rengeteg feljegyzést készítettek maguk az egyiptomiak. Ismert az építész, aki tervezte és irányította az építkezést, ismertek a módszerek, amivel építették, a hely, ahonnan a követ hozták, még a munkás "brigádokról" is találtak leírásokat. Rendkívül valószínűtlen, hogy mindez egy nagy történelemhamisítás lenne. Azt elismerem, hogy egy mai ember számára szinte felfoghatatlan az az erőfeszítés, amre egy ilyen építményhez szükség volt, de ettől még nem lehetetlen.
Egyébként pedig a legrégebbi civilizációk nem Egyiptomban, hanem Mezopotámiában léteztek, csak ez utóbbiak nem olyan közismertek.
Én nem tudok olyan katasztrófát elképzelni, ami nyomtalanul tüntet el egy fejlett őskori kultúrát. Legfeljebb valami Atlantisz-szerűség jöhet szóba, de ilyenről azért nem sokról tudok itt Kelet-Közép-Európában.
-
kobaltaelezo #95 Igen ez érdekes van is ausztriában egy Kelta "piramis", igaz ez csak demó verzió a bosziaihoz képest.Ide katt -
Inquisitor #94 Amúgy meg bazinagy temetkezési dombokat a Kelták építgettek mindenfelé (igaz nem 12.000 éve), de nem tudom, hogy jártak e arrafelé :) -
Inquisitor #93 Nem értem a fazont, ha feltételezem, hogy igaza lenne és eredeti a piramis, akkor a kora miatt semmi köze a bosnyák néphez, akárki akármit is gondol róluk. Ha jól tudom az egész jelenlegi balkáni csoport jóval Bizánc buktája után került oda, ahol van ...