511
-
Youri #511 Nah, ha ezeket felnyitják "szép" dolgok fognak történni. -
#510 van újabb fejlemény? hol tart a feltárás? -
Peterus #509 Nemtudjátok, hogy a koordinátákat hova kel beírni? -
HUmanEmber41st #508 De ezek "csak" kövek..talán az indiánok átjöttek Angliába kőnaptárat építeni??
Nem egyszerűbb ( Occam) feltételezni, h volt régebben már egy világot behálózó civilizáció, mely ( többek között) épített ilyen kő-csillagvizsgálókat is?
Aztán jött 1 özönvíz ( melynek történetét minden néptörzs ismeri) és elsöpörte őket úgy ahogy voltak? ( valszeg valami komolyabb meteorbecsapódás az óceánba) -
Ludverc #507 Nemrég Ukrajnában is találtak piramisokat: link
Ez talán összevág azzal az elmélettel, hogy a kultúra bölcsője Mezopotámia mellett a Közép- és Kelet-Európai térség. Csak itt valami miatt megállt a fejlődés. A későbbi görög és római kultúrák már mind keleti kisugárzásból jöttek létre. -
Epikurosz #506 pld. -
HUmanEmber41st #505 Találhatnának még itt - ott egypárat... -
kobaltaelezo #504 A Barakat nevű egyiptomi geológus esküszik hogy a kövek kézzel csiszoltak. Én elhiszem neki, elvégre azért geológus hogy tudja mit beszél. A tudóstársadalom megosztott a kérdésben, vannak akik mellette, vannak akik ellene beszélnek. Az ásatásokból pedig egyre jobban az lászik hogy ez tényleg ember által emelt épület lehet. -
HUmanEmber41st #503 Ahogy így nézegettem a címet arra gondoltam, h se nem csoda és remélem nem is átverés, hanem ( ha tényleg egy piramist rejt az a domboldal) akkor csak annyi történt, h a történelem tudomány roppant keveset tud még a múltról.. -
Tiberius B #502 :-) -
HUmanEmber41st #501 Gyere el a kőfaragó műhelybe, tudok mutatni én is szerszámokat.. :) :) -
Tiberius B #500 meg mutatták a faragók munkáját és eszközeit is... -
Tiberius B #499 Hétvégén volt egy műsor a piramisokról, érdekes volt. Pl. megtudtam, hogy egy véletlen folytán tudják, hogy a piramisok belsejében nem ugyanolyan tömbök vannak, mint a "peremükön", hanem kőtörmelékkel vannak feltöltve bizonyos részek, nameg az is érdekes volt, hogy a nagy piramis nagyrésze mészkő, és mindössze 4 k nagy tömb gránit, és egyenként 200 ember kellett hozzájuk. Meg az is érdekes volt, hogy egyfolytában rámpát mutattak, mert ezt látják a legvalószínűbbnek.
... -
HUmanEmber41st #498 Mint említettem, sokat dolgoztam kőfaragó ismerősömmel, készítettünk ezt-azt...a márvány a gránithoz képest szinte puha anyag..
-
kobaltaelezo #497 Azt nem, de ha eleget ásnak a végén még megtalálják Attila sírját :D, végül is lehet hogy azért nem vitte le az időjárás a földet róla (vala), mert mint tudjuk betemették (aztat vala)... :))) -
haxoror #496 A Függőkerteket is megtalálták már vagy ahhoz még nem fértek hozzá a lezuhant ufo roncsoktól? -
kobaltaelezo #495 Fejlemények: Állítólag újabb épületeket találtak, még egy piramist és egy templomot, vagy mit. És írást. olyan rovás félét megint. :))) Hát, több piramis mint kolbász. :))) -
dez #494 Jellemző, fontosabb a presztizs, mint az igazság. -
kobaltaelezo #493 Nemrég az Archeology.org lehozott egy durva kritikát Osmanagicról, és a feltételezett boszniai piramisról. Most pedig kénytelen-kelletlen megemlítik, hogy talán mégis lehetséges hogy egy "primitív" piramisról van szó. Ehhehe. a kritika még mindig címlapon, a megemlítés meg pár sor a "news" között. -
lyesmith #492 így hasad a gránit:
hasad a granit 1
hasad a granit 2
1920 - ban így csinálták
1872-ben így
A nők így
-
BiroAndras #491 Ezer évig tökéletesítették a technikát. Szerintem épp elég jól ment nekik. -
lyesmith #490 gondolom valahogy így csinálták az egyiptomiak is:
http://www.himalayanacademy.com/taka/past/2004/September/September_10_2004/DSC_0015.jpg -
lyesmith #489 Még sohasem faragtam követ. Szerintem meg kéne kérdezni egy kőművest aki gránittal és mészkővel foglalkozik. Viszont azt tudom, hogy a gránit és a mészkő is elég egyenesen hasad. Biztos, hogy kemény munka de időtlen idők óta a mai napig bányásznak és faragnak/hasítanak köveket. Sok felé a mai napig kézzel és egyszerű szerszámokkal. Azt tudom, hogy a szobrokon szarkofágokon és a kőbányákban megtalálták az eszközök nyomait. Bronzfűrészek, rézfúrók, kőkalapácsok. Úgy tudom, hogy a kínaiak a jadét bronzfűrészekkel vágták és koptatóanyagnak homokot használtak valószínűleg az egyiptomiak is. De szerintem a kövek többsége egyszerű hasított kőtömb. -
#488 Valahogy csak megoldották az egyiptomiak, a görögök, a rómaiak, stb -
HUmanEmber41st #487 Nem bírom megállni, de próbáljatok már követ bányászni bronz eszközökkel!! Vagy akár acéllal !
Tudjátok hogyan megy kézzel?
először is lyukat kell vésni a sziklába minnél mélyebbre.
Azután bele kell ékelni keményfa husángokat és el kell kezdeni vízzel öntözni. A keményfa aztán megdagad és lerepeszti a formátlan kődarabot. Mire akár egyet is kifaragsz.. közben meg forgatni is kell valamely hossztengelye mentén, hiszen mind a 6 oldalát meg kell munkálni, nem is akárhogy!! Szóval aki nem próbálta az nagyon könnyen beszél..
A másik módszer, h bazi nagy tüzet raksz a sziklán és jól felhevíted. Azután pedig ráöntesz hirtelen nagy mennyiségű vizet. A hirtelen lehűléstől elreped a kő. Persze nem ott, ahol kelene.. -
lyesmith #486 Az egyiptomi piramis köveinek 99% a egyszerű téglatest. Egyen méretben -
kobaltaelezo #485 minden hegyet azonnal kikérdezni! -
kobaltaelezo #484 Hát az egyiptomi szakemberek valóban megerősítették hogy ezek piramisok. Valami 1 hónapog fognak ott dolgozni az egyiptomiak is.
Szóval mostmár tényleg nézzen körül mindenki otthon hogy nem egy piramis tövében lakik-e. :)) -
kobaltaelezo #483 ja értem már hogy miért first, ha tényleg igaz az a nagyon durva 12000 éves becslés... -
BiroAndras #482 "na de könyörgöm, azt a követ még ha a folyamatos szállítást meg is oldották (még pár ezer ember) ugyanezzel a tempoval kellett bányászni + méretre alakitani-csiszolni. Olyan pontosságal amit azokal a szerszámokkal nem valószínű hogy pillanatok alatt kivitelezni lehet."
A megoldás az, hogy nagyon sokan voltak. Ha mondjuk 1 követ kibányászni 1 nap, és méretre faragni+csiszolni még 1 5-5 munkásnak, akkor 3000 munkás képes 10 percenként 1 követ elkészíteni. -
kobaltaelezo #481 Azt kiszámolta már valaki hogy a v alakú sínen felfelé guruló duplakúp megfelelően nagy megvalósítása estén, egy ilyen szerkentyűvel lehetne-e ekkora köveket emelni? -
#480 Azét a kövek nagy része egyen méretre készűlt, így nem volt nehéz úgy megfaragni, hpgy passzoljanak. -
kobaltaelezo #479 Itt azért megint előtérbe kerül a logisztika. A követ nem máshol kell megcsiszolni, hanem ott a helyén, hiszen illeszkednie kell a mellette lévő formájához. Ez a helyszínen való csiszolgatás, összefűrészelés, mellétolás ez mind idő és helyigényes. -
lyesmith #478 " kb 10 percenként helyére került 1 kb 2 tonnás kavics, na de könyörgöm, ..., ... ugyanezzel a tempoval kellett bányászni + méretre alakitani-csiszolni."
Ha 5 percenként kerül helyre egy kő akkor az egy óránként 12 követ jelent, naponta pedig 144 (60/5*12) 12 órás munkanappal számolva.
Ha két ember egy nap alatt egy követ bányászik ki és két ember egy nap alatt egy követ csiszol meg. akkor az naponta és kövenként 4 ember. Vagyis 576 (144*4) ember elég a bányászáshoz és csiszoláshoz hogy tudják tartani a tempót. Ezzel a számmal még bőven nagyvonalú is lehetsz ha akarsz és megszorozhatod 10-el. még akkor sem sok. -
kobaltaelezo #477 Én a helyükben azért a first european pyramidot átírnám greatest european pyramid-ra. -
kobaltaelezo #476 Főleg ezer évek alatt.
Ez is nagyon érdekes: "After studying excavations on the north side of the pyramid, Barakat concludes that the blocks here are handmade and have been created using a mould to form the blocks, which consist of an ancient 'concrete'-like mix. He also noticed a white line some 0.5cm thick between the blocks, indicating a cement-like substance has been used to adhere
the blocks together. A similar method has been seen in the construction of the Egyptian pyramids. "
Azt írja hoggy az egyiptomi csávó szerint betonoztak a jó öregek, meg fuga is volt közöttük. Ehhehe, érdekes lenne a vitáitok szempontjából ha igaza lenne :)))
-
kobaltaelezo #475 De ilyet azért tud a természet is. -
kobaltaelezo #474 Erre meg azt mondják, valami írás:Katt
Már szinte hallom a rovás-fanokat.:-) -
kobaltaelezo #473 Ehhehe, haladunk: "Leading geologists from Egypt have confirmed that the pyramidal structure discovered near the town of Visocica is indeed a pyramid. Dr Aly Abd Barakat (an expert on Egyptian pyramids) visited two areas of excavation - the north and east faces - at the structure, which is now known as the Bosnian Pyramid of the Sun. His conclusions about the blocks on the eastern face is that they are of a similar construction to those found in Egyption pyramids - the blocks are handmade and polished; in Egypt, stones were polished to reflect the sunlight. Barakat also believes that the blocks, 4m x 1.5m in size, were brought here from a different location."
-
Tiberius B #472 0,5 mm a rés két kő közt