511
  • Tiberius B
    nem, csak senki sem akar, vagy ha akar nem talál olyan munkást, aki hajlandó lenne, vagy ennyire értene a faragáshoz (de vannak robotaink!).
    Ám ha korhű eszközökkel szeretné vki megcsinálni, egyértelműen egyedül lenne, mert senki nem vállalná, mondván: "Hülye vagy, vazze?!?", ám ha egy egész csoport lenne, akkor már meg lehetne győzni másokat is...
    Na meg persze egy ilyen tervhez manapság "guba kő maxi sok", akkoriban meg elég volt "csak" istenkirálynak lenni, a mindenség és a harmónia hordozójának, az aktuális főisten földi megtestesülésének...
  • HUmanEmber41st
    Aha..akkor nem is olyan angy dolog összedobni egy ilyet..
  • Tiberius B
    élelmiszertermelés időszakos, az év közbeni részét végezhetik a nők is
    mégegyszer: nem 20-30 tonnásak a kövek, hanem átlag fél tonnásak, tehát kb. pár tonna lehet a legek egyike
    nem kell rengeteg fa, csak cserélgetni kell őket
  • HUmanEmber41st
    Mindzekre még a 20-30 tonnás köveket.. Véletlenül nem építettek vasutat villanymozdonnyal? És azt a rentgeteg fát kik vágták ki ( és honnét?? ) és szállították oda??? És közben kik termelték az élelmiszereket? Ti sosem játszottatok valami tycoon szerű játékkal??
  • Tiberius B
    pont ilyenre gondoltam!
  • Pharaoh
    Pl egy sin szerű dologgal, 2-3 párhuzamos fa, és arra teszik a gördülő fákat, és azokra a szikla, így szerintem nagyon könnyű gurítani.
  • Tiberius B
    meg lehet eggyébként akadályozni, hogy besüllyedjenek, jártál már egyiptomban?
    egyébként nem hiszem, hogy ne lehetett volna megoldani
  • HUmanEmber41st
    A görgők pedig csak akkor csökkentik a súrlódást, amikor tudnak forogni, nem elsüllyedve a homokban..
  • HUmanEmber41st
    Csak párhuzamot próbáltam mondani, de talán nagyobb tömeget kellene mozgatni pl a Duna-Tisza közöti homokos ( szinte sivatagos) terepen a lent említett módszerekkel
  • Tiberius B
    rossz a megközelítés, nem lehet lemodellezni kicsiben
    pl.: nem megfelelő homkszemcse-sziklatömeg arány
  • Pharaoh
    És, mint már lentebb írtuk a rómaiak 500 tonnás obeliszket vittek Rómába, nem ilyen 2 tonnás kavicsot, amiből a piramisok épültek.
  • Tiberius B
    a görgők meg egyszerű szerkezetek melyek csökkentik a súrlódást
  • Tiberius B
    rabszolgák témát már ejtettük
  • Tiberius B
    hogy jobban értettek hozzájuk az biztos, de én még nem láttam telekinetikust, csak bűvészt:-)
  • HUmanEmber41st
    Csak az talál ki ennyi butaságot ( görgők+rabszolgák) aki maga sosem próbálta, lexikonnál nagyobbat sose emelt..
  • HUmanEmber41st
    Nos én arra gondolok, h mivel akkoriban nem volt technikai civilizáció, így akkoriban jobban értettek a mostani "paratudományokhoz", nem csak vacak kis ping-pong labdákat mozgattak, hanem ekkora kavicsokat :) Az az idő jobban kedvezett a lelki tudományoknak, a mai meg a technikai tudományoknak..Ez megmagyarázná a szinte egységes megalitikus építkezést a világ sok pontján ( talán még a Nazca-fennsík rajzait is bele lehetne valahogy magyarázni)
  • Tiberius B
    egyébként nem hiszem, hogy íróasztal mögött találták volna meg az eszközöket, írásos feljegyzéseket...:-)
  • Pharaoh
    Valahogy csak felépítetté, nem csak délibáb az a sok templom és piramis. Jó, lehet nem tudjuk potosan hogy hogy, de akkor is ott vannak. Úgyhogy ne mond, hogy lehetettlen őket felépíteni
  • HUmanEmber41st
    Ok, akkor hamar szállítsad el, és csak kézi erővel mozgathatod.. majd akkor rájössz.. de mondom, nem látjátok át az egész munka volumenét, meg azt sem, miért kellett a többi földrészen is piramisokat építeni? Mitől volt szinte egyforma világnézete- vallása az akkor élt embereknek?
  • HUmanEmber41st
    Nézd, nem érvelek tovább, ha mindent megeszel gondolkodás nélkül amit a fehérköpenyesek mondanak.. Mert ők biztosan jobban értenek ezekhez a kérdésekhez,( az íróasztal mögött) mint egy két tényleg gyakorlati szakember..
  • Pharaoh
    Amúgy nem olyan nagy kövekből épülek, hogy ne lehetne őket mozgatni. KÉP
  • Tiberius B
    eszközök:
    diorit kalapács (kristályos, szemcsés szerkezetű, szürkés, kemény kőzet)
    rézfűrészek
    rézbalták
    kvarc csiszolókövek
    sziklák: átlag 50 mázsa(???)
    tényleg szabad egyiptomiak építették
    a piramisépítés vallási tevékenység
    mert ugye istenkirályság volt, a nép úgy hitte a király majd befolyásolja nekik a jövőt
    geometriai elvek: aranymetszés, bűvös négyzet, szent háromszög
    mágikus számok: 3, 4 (tökéletesség szimbólumai
    a fáraó halálakor egy istennővel egyesül, majd később saját utódaként újra trónralép
    túlvilág pont, mint a földi élet
    ha nem tartják be az előírásokat a szertartásoknál a halott vagy végleg meghal, vagy visszajön.
  • HUmanEmber41st
    Visszatérve a topic eredeti témájához: ha a többi földrészen is találtak piramisokat, találhatnak Európában is.. Lehet, h voltak is, csak szétbontották..erre meg ráborult a hegy, és talán megmentette az építkezők elől..
  • HUmanEmber41st
    Kíváncsi lennék arra, vajon mi van a most látható falfestmények alatt, ( már amit az egyiptomiak festettek)... Jó tudom, csak a kő.. de azért mégis..
  • Pharaoh
    [IMG][/IMG]
  • HUmanEmber41st
    Mondják a fehérköpenyesek.. de árulják már el azt is, hogyan???
  • Tiberius B
    kinyitottam az emberiség krónikáját, most olvasom a piramisokat
    első piramis Dzsószer nevéhez fűződik Imhotep építésze) i.e. 2640-ben kezdték építeni
  • Pharaoh
    A több száz kilométer egy kicsit, sok, inkább néhány km
    Google satelit kép
  • HUmanEmber41st
    Hogy érted azt, h elterjedt?
    Az óceánokon keresztül?
  • HUmanEmber41st
    Azt én nem tudhatom :) :) Nem voltam ott :) :)
    De ilyen mechanikus módszerekkel, ahogy elképzelik, sajna nem megy, akármennyi ember és állat dolgozott is ott. Főleg ilyen rövid "határidővel"..
  • Tiberius B
    mécsessel, fákjával világítottak
    a piramis tényleg egy logikus alakzat, ezért elterjedt
  • HUmanEmber41st
    Ha kis méretű köveket rakunk egymásra, sokkal magasabb tornyot is lehet építeni..
    És a többi piramis- templom építési kérdései sincsenek megoldva hiszen azok is ugyanilyen nagyméretű kövekből vannak építve..
  • Pharaoh
    Valóban van több ezer éves kihajtott búza, de egy jó száraz helyen az én pincémben is jó sok ideig ellálna.
  • Pharaoh
    Akkro megint kérdezem, akkor kik építették? Az ufók?
  • Tiberius B
    egyébként a "piramis-hatás" nem bizonyított, szerintem, én még nem hallottam több ezer év után kihajtó búzáról, de mjad utánakérdezek a tanaraknál:-)
    egyébként a négy égtáj felé állás vallási eredetű, a piramis az első földdarabot jelképezi, mely kiemelkedett az ősóceánból (ha jól tévedek), az obeliszkek meg az első napsugarakat, melyek megteremtették az életet (egyiptomi teremtésmítosz néhány eleme)
  • HUmanEmber41st
    Van-e fogalmatok arról, h mennyi munka egyáltalán kifaragni egy akkora követ kézzel??? És persze nem ismerték a vasat-acélt sem..Mivel is vésték? Bronzzal? Amikor meg kifestették belülről a tök sötétben mivel világítottak? Mert ugye a falakat csak később kormolták össze?
  • Pharaoh
    Azért hasonlítanak, mert a gúla egy stabil forma, a legtöbb épület négyszög alakú és akkor lehet minnél magasabbra építeni, ha a falak befelé dölnek = piramis.
  • Tiberius B
    futószalag normál fákból:-)
    nem kellenek extrém nagy átmérőjű fák, csak sok kisebb, ha elég sok van, akkor messze előre lerakhatják, hogy legyen idő előrevinni a hátsókat
  • HUmanEmber41st
    És mindig csak az egyiptomiaknál vagyunk lemaradva. A többi helyen kik építették és miért hasonlítanak azok is a piramisokra?? Hiszen sok ezer kilométer választotta el egymástól a kultúrákat?
  • HUmanEmber41st
    Nos ez igaz, de ismétlem, ahol a piramisok épültek ott bizony sivatag van sok száz kilométeres körzetben..