Csoda vagy átverés a boszniai piramis?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pharaoh
Amúgy nem olyan nagy kövekbõl épülek, hogy ne lehetne õket mozgatni. KÉP

eszközök:
diorit kalapács (kristályos, szemcsés szerkezetû, szürkés, kemény kõzet)
rézfûrészek
rézbalták
kvarc csiszolókövek
sziklák: átlag 50 mázsa(???)
tényleg szabad egyiptomiak építették
a piramisépítés vallási tevékenység
mert ugye istenkirályság volt, a nép úgy hitte a király majd befolyásolja nekik a jövõt
geometriai elvek: aranymetszés, bûvös négyzet, szent háromszög
mágikus számok: 3, 4 (tökéletesség szimbólumai
a fáraó halálakor egy istennõvel egyesül, majd késõbb saját utódaként újra trónralép
túlvilág pont, mint a földi élet
ha nem tartják be az elõírásokat a szertartásoknál a halott vagy végleg meghal, vagy visszajön.

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Visszatérve a topic eredeti témájához: ha a többi földrészen is találtak piramisokat, találhatnak Európában is.. Lehet, h voltak is, csak szétbontották..erre meg ráborult a hegy, és talán megmentette az építkezõk elõl..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Kíváncsi lennék arra, vajon mi van a most látható falfestmények alatt, ( már amit az egyiptomiak festettek)... Jó tudom, csak a kõ.. de azért mégis..

Pharaoh
[/img]

Mondják a fehérköpenyesek.. de árulják már el azt is, hogyan???

kinyitottam az emberiség krónikáját, most olvasom a piramisokat
elsõ piramis Dzsószer nevéhez fûzõdik Imhotep építésze) i.e. 2640-ben kezdték építeni

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Pharaoh
A több száz kilométer egy kicsit, sok, inkább néhány km
Google satelit kép

Hogy érted azt, h elterjedt?
Az óceánokon keresztül?

Azt én nem tudhatom 😊 😊 Nem voltam ott 😊 😊
De ilyen mechanikus módszerekkel, ahogy elképzelik, sajna nem megy, akármennyi ember és állat dolgozott is ott. Fõleg ilyen rövid "határidõvel"..

mécsessel, fákjával világítottak
a piramis tényleg egy logikus alakzat, ezért elterjedt

Ha kis méretû köveket rakunk egymásra, sokkal magasabb tornyot is lehet építeni..
És a többi piramis- templom építési kérdései sincsenek megoldva hiszen azok is ugyanilyen nagyméretû kövekbõl vannak építve..

Pharaoh
Valóban van több ezer éves kihajtott búza, de egy jó száraz helyen az én pincémben is jó sok ideig ellálna.

Pharaoh
Akkro megint kérdezem, akkor kik építették? Az ufók?

egyébként a "piramis-hatás" nem bizonyított, szerintem, én még nem hallottam több ezer év után kihajtó búzáról, de mjad utánakérdezek a tanaraknál:-)
egyébként a négy égtáj felé állás vallási eredetû, a piramis az elsõ földdarabot jelképezi, mely kiemelkedett az õsóceánból (ha jól tévedek), az obeliszkek meg az elsõ napsugarakat, melyek megteremtették az életet (egyiptomi teremtésmítosz néhány eleme)

Van-e fogalmatok arról, h mennyi munka egyáltalán kifaragni egy akkora követ kézzel??? És persze nem ismerték a vasat-acélt sem..Mivel is vésték? Bronzzal? Amikor meg kifestették belülrõl a tök sötétben mivel világítottak? Mert ugye a falakat csak késõbb kormolták össze?

Pharaoh
Azért hasonlítanak, mert a gúla egy stabil forma, a legtöbb épület négyszög alakú és akkor lehet minnél magasabbra építeni, ha a falak befelé dölnek = piramis.

futószalag normál fákból:-)
nem kellenek extrém nagy átmérõjû fák, csak sok kisebb, ha elég sok van, akkor messze elõre lerakhatják, hogy legyen idõ elõrevinni a hátsókat

És mindig csak az egyiptomiaknál vagyunk lemaradva. A többi helyen kik építették és miért hasonlítanak azok is a piramisokra?? Hiszen sok ezer kilométer választotta el egymástól a kultúrákat?

Nos ez igaz, de ismétlem, ahol a piramisok épültek ott bizony sivatag van sok száz kilométeres körzetben..

Az a baj, h homokban csak max lánctalpakon meg gyalog lehet közlekedni..és akkora átmérõjû fákat kellett volna a kövek alá tenni, h a kanadai mammutfenyõk mondjuk facsemeték lennének hozzájuk képset ( mármint átmérõben) és nem is egy kellett volna.. plusz amikor lehúzzák róla a kõtömböt, akkor megint elõre kell szálítani ( szintén ugyebár görgõzni) Nos szerinted mennyi idõ alatt lehet így odaszállítani a bányából?
Ezeken már nagyon sokan, nagyon sokat gondolkodtak, ám mindegyik módszernek meg lehet találni a gyenge pontját, ami miatt mégsem lehetett megcsinálni..

Mit értesz mostani és régebbi állapoton?
Egyébként láttam már képet a piramisok helyérõl, térképet is néztem
Ja és úgy tanultuk, hogy a fejlett egyiptomi civilizáció a Nílus két partjának egy keskeny sávjában virágzott, ahol lehetett rendesen termeszteni, mert volt víz.

Pharaoh
Akkor a ufók építették?

Szetintem meg alábecsülöd az egyiptomiakat, és azért 30 év alatt 100.000 ember simán felépíti.

Szerintem még mindig nem látjátok át a volumenét az egész piramis- templom építésnek ott a sivatagban..

Pharaoh
Ha nem görgõn, szánon szállítottak, valahogy biztos szállítottak a sivatagba is, nem csak a piramisokhoz, de templom építéshez stb.

ok, majd egpróbálom
megnézem, mi a különbség a között, ha egy téglát az aszfalton húzok és ha a homokozóban
közben alárakok hengereket a menetírányra merõlegesen, mert nem szállítási iránnyal párhozamosan voltak ugye a görgõk
így ok?

De javaslok valamit: csak tegyél egy blokktéglát 2 sprû nyélre, és próbáld meg elhúzni a homokkal 20 centi vastagon felszórt úton..

Láttál már képeket arról, hol is vannak a piramisok?
És ne a mostani állapotban gondolkodj, hanem kicsit régebbiben...

Egyiptom szerinted a sivatag közepén van???
<én speciel úgy hallottam nem, és nem is annyira szar az a homok sem.>

És arra még mindig nem kaptam választ, h miért vannak gúla ( piramis alakú ) templomok a világ többi részén: Közép és Dél Amerikában, Óceánia területén? Ott is laktak fáraók? Vagy akkora volt az egyiptomi birodalom, csak még nem tudunk róla?

Ok, tehát csak véletlenül lett ismert a piramis hatás,mert véletlenül a 4 oldala a 4 égtáj felé "sikeredett".
Jó, vízi úton szállították az obeliszket. De nem a rómaiak bányászták, nem õk szállították el a bányából ( a hegyoldalból víz nélkül).
És akkor még a kõtömböket egymásra is kellett rakni, + megmunkálni olyan felületre, h a kést nem lehet közéjük dugni a mai napig sem.
Igen, vannak teóriák, h körbetemették földdel, meg tavat duzzasztottak köréje, de mindez akkora munka lett volna, h nem is élt a földön annyi ember ( a tud. mai állása szerint) akik ezeket megcsinálták volna. Ráadásul a sivatag közepén, ahova eleve mindent szállítani kellett ( vizet, élelmet). Aztán fegyelmet is kellett tartani, szerinted hogyan vettek rá milliós nagyságrendû embereket, h azt csinálják, ami kell?? Mind önszántából "dalolva" ment? Bár az meglehet..
És nem azt kérdeztem, h vannak-e nagyobb épületek, mint a piramisok, hanem, h melyik államnak lenne akkora gazdasága, h egy piramist tudjon építeni a sivatag közepében 20-30 kilométerre a kõbányától, és mindezt csak görgõkkel, meg kézi eszközökkel... ez a kérdés!
Azt pl hogyan oldod meg, h ( az egyáltalán honnét kitermelt és odaszállított) fagörgõk ne süllyedjenek el a homokba????
És hozzá kell tegyem, mindezt ~30 év alatt fel is kell építeni, ( meg a többi templomot meg a Szfinxeket egyebeket)

De mondok mást: láttam egy dok. filmet arról, h amikor építették a Szuezi-csatornát odébb kellett költöztetni egy síremléket, amely elõtt egy tömbbõl kifaragva volt egy fáraó és neje szobra.
És mit csináltak a '960-as években is? Szépen felfûrészelték, mert egyben nem tudták odébbvinni... Akkor ugyanúgy építhettek mindenféle darut, és jármûveket, ám mégsem bírták egyben elszállítani..
Én olyan helyen dolgozok, ahol több 10 tonnás gépek vannak, néha átrendezik a csarnokot, olyankor bizony meg kell mozdítani ezeket a súlyokat+ szoktam segíteni egy kõfaragó ismerõsömnek is a szállításban.. szal van egy kis tapasztalatom ebben a témakörben.. ( persze nem annyi, mint a piramisok valódi építõinek) 😊 😊 😊

Azzal, semmi baj nincsen, hogy esetleg egy piramisról van szó. Lehet, lehet kõvel borított földpiramis . Sõtt természetes szikla alakzat amit aztán esetleg mberek átformáltak, vagy nem. A probléma ott van ahogyan tálalják. Nem tudom , hogy mennyi a cikkbõl az újságírói belemagyarázás és mennyi a felfedezõk "régészek" közlése, de ahhogy a cikkben leírják úgy egy nagy baromság az egész.
valamit
így a képet elnézve nekem is az jutott eszembe, hogy ez a piramis (ami pedig a legnagyobb), úgy 2* olyan magas, mint amit bárki simán elképzelhetõnek tartana megcsinálni... na most, ez a szorzó meg szerintem simán belefér egy fáraó megalomániájába...

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

:-)

egy átlagos kõtömb a piramisban 1,5-3 tonna ezek kb 1 köbméteresek. A fedõlapok között, merthogy régen be volt fedve mészkõvel kb 10-20 t-ak is voltak, nyilván alul súlyt tartani. a legnagyob kövek a piramisban 60t-körüliek ezek a arra szolgálnak hogy tartsák a súlyt a terem felett. Ez sincs akkora mint az obeliszkek és mint láttuk azt is meg lehetett mozgatni. mindenesetre egy átlagos kõtömb megmozgatásától szerintem egy mai kõmûves sem esne kétésgbe. A "nem is tudom, hohogyan tudtak megmozdítani ekkor köveket, nyilván varázslat vagy ufók" - teóriákat leginkább szobatudósok terjesztik, akik még sohasem emeltek lexikonnál nehezbbet
mintha nem is lennének olyan nagyok azok a kõtömbök:-)

valamit
van itt egy jó kép a Khaopszról:
http://www.egyptos.net/image/photos/Pyramides-et-Tombes/Pyramide-Gizeh/Kheops-Pyramid.jpg

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

érdekes, most legalább van vmi a kezében azoknak, akik kiállnak amelett, hogy az egyiptomiaknak nem kellett csalnia:-)

Pharaoh
Utána olvastam egy kicsit, nagyon érdekes. Megosztom mással is.

Egy szállítóhajó teherbírása átlag háromszáznegyven tonna volt, de néhány óriás hajó ezerhétszáz, sõt ezerkilencszáz tonnás árurakományt is kibírt. Ekkora hajók a Római Birodalom összeomlása után a múlt századig sehol sem léteztek. A hajókolosszusok méreteit és a szállítás problémáit jól szemlélteti a római Szent Péter téren álló obeliszk, amelyet Caligula császár 40-ben szállíttatott a birodalom fõvárosába. A harminckilenc méter magas mûemlék talapzatával együtt, ötszáz tonnát nyom: Amenemheb Nebkauré fáraó emeltette magának a Kr. e.-i huszadik század közepén. Elszállításához egy kb. hatvan méter hosszú, tizenöt méter széles és ugyanolyan mély teherhajót kellett építtetni, amelynek teherbírása legalább ezerháromszáz tonna volt: ballasztnak nyolcszáz tonna lencsét használtak. Egyedül a több mint harminc méter magas fenyõárboc nyolcvanezer sestertiusba került.

Az obeliszk Heliopolisztól Alexandriáig a Níluson uszályra fektetve tette meg az utat, onnan a speciális teherhajó vitte Róma tengeri kikötõjéig, Ostiáig, majd a Tiberisen megint uszályon szállították Rómába. Az óriás vitorlás hajót még éveken át mutogatták Itáliában a kíváncsiaknak, végül Claudius utasítására elsüllyesztették az ostiai kikötõben, és egy világítótornyot építettek rá. A hajó és a torony maradványai a fiumicinói repülõtér építésének idején ismét napvilágra kerültek. Az obeliszket a reneszánsz vége felé fedezték fel újra. V. Sixtus pápa utasítására építésze, Domenico Fontana 1585-ben Nero egykori cirkuszának helyérõl mai helyére vitette át, amihez nyolcszáz emberre, száznegyven lóra és negyven görgõre volt szüksége. A mûvelet Caligula korában sem lehetett könnyebb vagy olcsóbb.

Pharaoh
Nem tudták, hogy 6000 év múlva is kihajt a múza és nem is azért tettek bele, hanem, hogy a fáraónak friss kenyeret süssenek neki belõle a túlvilágon.

kihajtott a 6000 éves búza????????????????????????????????????????????????????

A piramisokat munkások építették (parasztok, kézmûvesek, mérnökök kb 30 000 ember egy telephelyen). A régészek megtalálták a településük maradványait a piramisok mellett. A sérültek orvosi ellátást a halottak tisztességes temetést kaptak.
Ebben a korban pénz még nem volt, de az ételmaradványokból tudni lehet, hogy bõséges táplálékot kaptak sok húst és halat.

"még a mai technológiával SEM lehet ekkora kõtömböket egyben szállítani" Azért vannak elképzelések hogy hogyan építették a piramisokat. Ekkora köveket minden különösebb gond nélkül lehet szállítani emelni a mai technikával.
Lejjebb már leírtam, hogy a rómaiak elszálították Rómába (2000km-re) tengeren és szárazföldõn legalább egy tucat obeliszket 120-400tonnásakat. egészen pontosan Caligula császár megrendelésére. Az obeliszkek ma is megtekinthetõk Olaszországban pl SztPéter székesegyház elõtti téren. Megvannak a hajónak a roncsai amivel szállították õket.

"Amai nagygazdasági növekedésben mutass már egy olyan államot, melyik képes lenne akár egyetlen piramist is építeni?"

Azért nem építenek ma piramisokat mert nem éri meg az erõfeszítés azért hogy élesen tartsák a borotvapengéket. De a Petronas felhõkarcoló 3x akkor mint a legnagyobb piramis.
Troll fúrótorony nagyobb mint egy priramis. stb. A végtelenségig lehetne soroli a példákat.

A piramisokban az a legcsodálatosabb, hogy mennyire értelmetlenek.
És nemcsak Egyiptom területén vannak piramisok, az egész földgolyón megtalálhatóak a gúla alakú építészet nyomai: Latin és Dél Amerika, Óceánia szigetvilága..

Ez a megoldották valahogy ...igen ezzel vannak a problemák..
Meg a piramis-hatással.. Ugyan honnét tudták, h ha piramis alakú építményeket emelünk, és betájoljuk az égtájak felé, akkor még ~6000 év után is kihajt az eltárolt búza??
Arról nem is beszélve, még a mai technológiával SEM lehet ekkora kõtömböket egyben szállítani, az emelésrõl már nem is beszélve..Ugyebár ~6000 évvel ezelõtt még a kereket sem nagyon alkalmazták ( a töri tudományok legalábbis ezt próbálják velem elhitetni)nemhogy többszáztonnás kõtömböket emelgetni..
Amai nagygazdasági növekedésben mutass már egy olyan államot, melyik képes lenne akár egyetlen piramist is építeni?

ja,ja akkor rabszolga szót lecserélem munkásra, akkor is, lehet, hogy felkészültek, és elõre kibányászták a köveket az aratás idejére, így az aratás közben a bányászok pótolhatják akiesett munkaerõ egy részét, biztos megoldották vhogy

Pharaoh
Természetesen fizettek a parasztoknak (bár ebben nem vagyok biztos, lehet csak ellátást kaptak, de lehet az is elég volt nekik, vagy egyszerûen az isteni fáraónak szivesen dolgoztak), gondolom voltak rabszolgák is, de nem sok, Egyiptom azért nem hódított annyit, hogy folyamatosan több százezer rabszolgája lett volna. Ezeken felül meg voltak mérnökök, stb.

nem is voltak ott rabszolgák?
mert szerintem a kõtömböket nem csak a parasztok cipelték
fizettek a parasztoknak? mert ha nem, akkor rabszolgák voltak
és mindenki csak paraszt volt az építkezésen?

Pharaoh
A piramist nem rabszolgák építették, hanem szabad parasztok, mikor nem lehetett a földeken dolgozni a Nílus áradásakor, stb.

valamit
nem én a múltról beszéltem, a jelen példáján (már amennyire ez lehetséges) bemutatva

Most olvasom, hogy egy Maglaj nevû bosnyák hely mellett is újabb "piramidális" hegyet találtak, és ott is találtak mindenféle kõgolyókat, ugyanúgy mint Visoko ban. Boszniát elárasztották a piramisok 😊)