Csoda vagy átverés a boszniai piramis?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aztán lejöttünk (Biblia szerint megettük a tudás almáját), és elkezdtünk lent teng-lengni. Aztán egyszercsak vki (többen több helyen más-más idõben akár) "feltalálta" a kavicsot, dárdát, bunkót, és elkezdtünk vadászni rendesen, jött a tápláló kaja, az agyunk fejlõdött, ergo az intellektusunk is, és új találmányok születtek, a régiek csiszolódtak. És létrejöttek az elsõ szervezett közösségek, sámánokkal (bölcsekkel) az élükön, és voilá, a fejlõdés begyorsult kicsit az ókorban, majd "lelassult", "átformálódott". Aztán végül újra elkezdtünk visszatérni az ókori fejlõdés "szintjére", majd meghaladtuk azt, és most megint "pangás". A tudomány és a többi elkezdte kitölteni a rendelkezésre álló mozgásteret, és nemsokára persze megint lesznek igazi ugrások, új területek. És voilá, újabb fejlõdésbeli "robbanás".
...
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
mit tudom én, volt egy már fejlett tudású emberiség, felnéztek az égre, látták, hogy 8 év múlva egy meteorral többen leszünk, gondolták hát jó volna, ha maradna túlélõ, és lenne mibõl építekeznie és aztán a legfontosabb dolgokat bedugták ezekbe a masszív épületkbe...(és lehet, hogy egynémely nagyon fontos tudást meg magába a felépítménybe rejtettek el)
a bosnyák piramis kõlapjairól meg... az is lehet, hogy valaki (uralkodó vagy nagyhatalmú akárki) látott egyiptomba egy piramist, és meg akarta valósítani otthon is, de rájött, hogy (néhány fokkal) egyszerûbb, ha csak egy domboldalt fed be kõlapokkal... merhát ugye jól nézhetett ki az úgy is 😉 (arról nem is beszélve, hogy eredetileg a Piramisok is be voltak fedve, eredetileg nem ilyen kockakõtengernek tûntek ránézésre)
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Azért elég nagy katasztrófa kell ahoz, hogy egy csavar se maradjon utánunk. Chernobilról és egyébb atomtemetõkröl nem is beszélve.
Egyébként a piramisokkal kapcsolatban meggyõzõdésem az, hogy ezek az építmények sokkal régebbiek, mint azt bárki elképzelné. A gizai piramisokat pedig nem építhették az egyiptomiak -és persze nem is az ufók- ,mert valószínûleg ezek a földkerekség legrégebbi fennmaradt építményei, bármit is mondjanak a régészek! Belegondolt már valaki, hogy az özönvíz és a jégkorszak elõtt is létezett emberiség, amelynek bõven volt ideje fejlett civilizációkat létrehozni? A mi ismert történelmünk alig 8-10 ezer éves. Ennyi idõ kellett a kõszerszámoktól a szilícium chip-ig. Az ember meg állítólag 1-2 millió éve létezik. Nos, ez hányszor nyolcezer év? És van fogalma valakinek arról, hogy a mi kis civilizációnkat milyen könnyedén eltüntethetné egy globális katasztrófa úgy, hogy még egy csavar sem maradna utánunk? Esetleg egy két jól megépített épület ...
az milyen ciki ráadásul, ha még igaza is van ;D
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
azt kell belátni, hogy nem azzal kell foglalkozni, hogy hol helyezkedek a lovon, mert soha senki nem ül tökéletesen, hanem lovagolni kell...
egyébként meg a világ (az emberiség története legalábbis) meglehetõsen elõreprogramozottnak tûnik, és jól látható módon szakaszosan ismétli önmagát. folyamatosan vannak azok a dolgok amik generálják a feszültségeket, és ott vannak azok is, amikkel oldani lehet...és ahogy ezek a feszültségek születnek és oldódnak, az meglehetõsen programozottnak tûnik...
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Pontosan. Egyiptomban szépen végig lehet követni a technika fejlõdését a kis dombocskáktól a nagy piramisokig.
Egyébként amíg nincs valami normális bizonyíték addig nem akarok érdemben hozzászólni mert felesleges.
Van annyi okos ember mindenki csak magyaráz stb...
Tudjátok a sajtó meg az internet sokat elbír. 😉
Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4
Te hogy reagálnál, ha egy totál képzetlen csávó odaállna melléd, és jól belepofázna a munkádba?
2. Miért nem mennek oda megvizsgálni?
- Mert a csávó nem hívta õket (lehet, hogy nem is engedné).
- Mert egy ásatás sok idõt és pénzt igényel, tehát komoly ok kell hozzá.
- Gondolom velünk ellentétben egy hozzáértõ ember 1-2 kép alapján már látja, ha nagyon nagy baromsággal áll szemben. Saját szakmámban nekem is elég 1-2 pillantás más munkájára, hogy felismerjem a súlyos hibákat.
Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4
Lehet hogy a végén még az is kiderül hogy az özönvíz hordta rá a sok sarat.
Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak…
Mintha bármi köze lenne Egyiptom mai lakóinak a piramisokhoz <#idiota>#idiota>
Mellékesen szerintem ezerszer kínosabb ha egy népre gondolva a múltja jut mindenkinek az eszébe mert a jelenjükben már sehol sincsenek a régiekhez képest <#levele>#levele>
Ahogyan laikusként láttam a képeket,nekem biztatónak tûnt a forma, a tájolás, az hogy a forma, és a mûholdas felvétel alapján nem egyedüli építményrõl van szó. Mindenképpen megéri hogy végigvigyék a projektet.
1.Lehet hogy piramis. 2.Lehet hogy a piramis valóban régebbi mint a többi, és ez a piramisok "evolúciójának" lehetne egy szép bizonyítéka, még akkor is ha csak kõlapok vannak egymás felé téve. Lehet hogy az õsök, fogtak egy hegyet, betakargatták kõlapokkal, és ilyenek voltak az elsõ piramisok.Persze sok a lehet, éppen ezért kell ásni ezerrel, szóval hibás a tudományos világ sündisznó pozíciója.
Kontra:
Arra én is kíváncsi lennék, hogy miért éppen most fedezõdött fel hogy az - illetve azok, mert ugye több építményrõl is szó van - piramis.
Semir bá' ült a verandán, a hintaszékben kávézott? Elnézett a közeli hegy felé, majd hirtelen beleprüszkölt a kávéba, hanyattesett a hintaszékkel, aztán felkiáltott: "Hûba'meg ez egy piramis!" ???
Nem kéne nacionális síkra terelni ezeket a dolgokat, kívülrõl Zahi Hawass is undorítónak tûnik amikor látszólag szándékosan igyekszik úgy szelektálni a kutatásokat hogy az kizárólag az egyiptomi nép nagyszerûségét tükrözze...persze ebben remélem tévedek. De a bosnyákokat felhozni egy olyan piramissal kapcsolatban amire azt mondák õk maguk, hogy 12000 éves.... ez már õket teszi nevetségessé. Ha csak abba belegondolunk, hogy pl. genetikailag hol vagyunk mi magyarok a honfoglalóktól mondjuk ezer év alatt, akkor el lehet képzelni hogy 12000 év alatt mennyire lehet bosnyáknak mondani a piramist... Persze ha elõcibálnak a piramisból egy ékes óbosnyák nyelven írott valódi bizonyítékot akkor megkövetem õket, hiszen az a kulturális folyamatosságot jelenti, amiben egy nép önmagát definiálja. A legmesszebbmenõkig megértem azt is, hogy sajátjuknak érzik, hisz náluk van. Legyenek is rá büszkék. De nemes, emberi módon, és ne valamiféle posztháborús reakciósorozat legyen ebbõl a feltételezett szenzációból.
Röviden: egy piramis felépítéséhez egy rendkívül fejlett civilizáció szükséges. A megalítikus kultúrák képtelenek voltak bármi ilyesmire (hasonlítsuk csak össze mondjuk Stonehenge-t egy 'átlagos' óegyiptomi templommal). Nemcsak a munkaerõ, hanem magasszintû mérnöki tudás is kellett volna. Egy ilyen civilizáció pedig nem tûnhetett el nyom nélkül Európából (hacsak nem Boszniában volt Atlantisz😊).
Még egy árulkodó jel: nem láttam jelét, hogy ez az 'üzletember' legalább egy közepes szintû régészt felbérelt volna az 'ásatáshoz'. Gondolom Boszniában is élnek komoly régészek, mégsem adott szakvéleményt egy se. Kíváncsi lennék, hogy egyáltalán kit engednek a 'feltárás' közelébe.
A magánvéleményem az, hogy ez egy jó helyre bedobott átverés. Látható, mit ért el vele: bekerült az újságokba.
- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.
Akkor sem rendelkeztunk olyan techinkaval..
EGyebkent sztem elegge nagy kodosites, vagyis hianyos ismeretek allnak rendelkezesre ahhoz hogy a tisztelt regesz urak ennyire biztosak legyenek a dolgukba a multat illetoen. Persz ez nem jelent pluszt a masik oldalnak sem. Nem mintha regesz lennek de ez egy altalanosan ismert teny.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ha a világ többi pontján vannak piramisok, és hasonszõrû építmények akkor itt miért ne lehetne? persze nem az egyiptomi nagypiramisokhoz kell hasonlítani ezeket. de a rendeltetésük valsze azonos. Temetkezési hely.
LEHET hogy van valami tényleg a domb alatt végülis európa tele van megalitikus építményekkel de elég valószínûtlen hogy pont egy piramis lenne az.
Ha csaló úgysem fogunk semmi új hírt hallani az egészrõl.
Csak nehogy a történelem megismételje magát.. 😛
De ki tudja, lehet hogy egy Földönkívüli temetõ, amit az elsõ idelátogató szerencsétlenül járt idegenek emeltek halottaiknak, aztán arra tévedt egy egyiptomi pap és annyira megtetszett neki, hogy kitalálta õ is ilyen sírboltot emeltet a királyának és magának otthon <#mf2>#mf2>
A sivatag-piramis sztereotípia miatt sokan nem tudják elképzelni, hogy mit keresne itt Közép-Európában egy piramis.
Miért gondolják azt, hogy egyszercsak pár ezer évvel ezelött az egyiptomiak épitettek egy piramist és onnantol kezdve van csak, ezek a dolgok mint minden más a köszerszámok pl, nem varázsütésre alakultak ki hanem sok sok idö vadászat és tapasztalat volt szükséges ahhoz, hogy olyan legyen amilyen!
Ez lehet a piramisokkal is, ugye ott van egy többezer éves piramis ami tökéletes, ez egy hosszu fejlesztési folyamat eredménye, nem létezik, hogy rögtön ilyen tökéletes piramisokat kezdtek épiteni aki ezt gondolja azt becsapja a saját kishitüsége!
Természetesen ettöl független lehet, hogy nem piramis lehet hogy egy kokler játszik az emberek fantáziájával, de ez nem olyan dolog amit ne lehetbe bizonyitani, várjuk meg mi ez és aztán el lehet mondani, hogy egy csalo vagy valoban régész munkája e mindez!
http://druglord.buzz.hu/ ;)
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
DE:
1. A piramisokat nem kolapokbol domboldalnak "tamasztva" epitettek, hanem kotombokbol epitettek. Azok ott a kepen kolapok es halvany sejtesem sincsen, hogy mi a turoert tamogattak volna korbe egy piramist kolapokkal, ha egyszer ugyis kotombok vannak alatta.
2. Azzal a 12000 evvel nekem azert lennenek komoly fenntartasaim. Mellesleg nem art elfeledkezni rola, hogy kozben azert volt ott egy jegkorszak is par evszazadig...
Ez a mondat igy nagyon pikans ertelmet kapott.
Amugy a linkhez annyit, hogy en egy kifejezetten "mindenkit meghallgatos" tipus vagyok, az elso linkkel ugy vagyok, hogy amig a bolygok mozgasat, a lemeztektonikai tevekenysegek kozti osszefuggesekre felhivta a figyelmet, addig ugy pozitivan alltam hozza, de amikor hirtelen, - atmenetek nelkul - atcsapott a tema a napszemuveges ufonautakba, akkor mar ereztem, hogy nagyot fogok csalodni. Tovabb olvastam es igy lett.
Azonkivul, en egy roppant erdeklodo tipus vagyok, erdekelnek meg olyan elkepeszto dolgok is amelyeket mas emberek korabban elvetettek es eszemben sincs elbol elutasitani barmit/barkit is, de hidd el nekem, hogy a bevezeto kivetelevel a tobbit nem szabad komolyan venni/erdeklodessel fogadni. Nem szabad azonnal felulni mindennek. <#ravasz1>#ravasz1>
Amúgy a hoax-gyárral kapcsolatos hozzáállást teljesen megértem. Valakik mindig dolgoznak azon, hogy a nép elbutuljon - mintha nem lenne már így is épp elég buta. Legjobb példa erre nekem az öreg Kisfaludy - amiket az összehord néha, attól nem tudom hogy sírjak vagy nevessek.
<#nincsolyanszmájlihogyleborulokazágyról>#nincsolyanszmájlihogyleborulokazágyról>
Nekem kb ennyi a véleményem, ami ott össze van hordva az seholsem versenyképes a tudományos megközelítéssel.
Nem akartam idézni de ez volt az a pont amikor leléptem az oldalról:
"- Hárpia-Tórem az Istenek viaskodásában a Holdat a Földünk felé irányította, de Kaltes-asszony és a Földanya azt kitérítette. Így a Hold Atlantic napnyugati sarkánál Földünket csak súrolta. Azóta Atlantic fokozatosan süllyed. Eljegesedtek a Föld sarkai, a jég elborította még a tengereket is és Atlantic mágneses sarkán meghaltak az emberek.
- A folyók síkságain dolgozó földi emberek javarésze a vizek özönében elpusztult és csak a magas hegyvidéken életben maradtakkal lehetett elkezdeni újból a termõföldek megmûvelését. Milyen jó, hogy a hegyek tetejére épített templomgazdaságokban minden termény magvai tárolva voltak. Beavatottjaink a mindentudó oszlopokra feljegyezték, hogy csak 23 456 tûzszerzési év múlva (i.sz. 11,804) lehet várni a vöröshasú cethal újabb nagyarányú megrázkódását."
Aki ezt írta annak komoly segítségre van szüksége <#shakehead>#shakehead>
Egy hangyányit.
A lovon pedig nem te ülsz, hidd el. Ahhoz sokkal pártatlanabbnak kellene lenned.
Részemrõl onnantól elgondolkodtató valami, hogy legalább az alapvetõ tudományos tényeknek megfelel. Elgondolkodtató a nanocsövekkel elérhetõ szupravezetés szobahõmérsékleten, az ûrlift, a mikrohullámmal elõidézett magfúzió. Ezek olyan dolgok melyek tudományos tényekre épülnek, és, bár lehet hogy baromságok, azért jelenleg nem igazán tudja senki megmondani hogy tényleg nem lehet õket megcsinálni.
Az oldalak, amiket te belinkeltél, ostobaságokat terjesztenek olyan embereknek, akik tudományos ismeretei még az alapvetõ szintet sem érik el. Ezek az emberek ezeket a 'tényeket' késõbb továbbadják másoknak. Ezt hívják hoaxnak.
Én tûzzel vassal írtanám ezeket, és, bár lehet hogy véleményemet (diliház) kissé sértõnek érzed, én kitartok mellette.
Mivel ez egy internetes fórum ahova fõleg Magyarországon élõ (vagyis feltételezhetõen értelmileg nem abszolút zéró) emberkék írnak így az elsöprõ többségükre nyugodtan ráragasztható a "tudás hordozója" cimke, velem együtt.
Szerintem se az a teljes kép amit a történészek vetítenek de ezek a cikkek amit az általad linkelt oldalon olvastam bõven a ló túloldalára zuhant huszár esetét juttatták az eszembe 😊
Nem kezdek bekopizni részeket hogy mik miért õrültségek vagy logikátlanok (bannolnának a flood miatt <#idiota>#idiota>) de ha a téma ennyire érdekel akkor jobb oldalak/könyvek is vannak amik ezeket a kérdéseket feszegetik, ne ragadj le ennél <#wave>#wave>
Ezeket viszont te írtad rólam:
"amúgy sem magas szintû gondolkodásmódodat"
"nagyon szánalmas a stílusod"
"pofátlan is vagy"
"azt sem tudod mit firkálsz összevissza"
Korrekt gyerek vagy, csak így tovább.
Én pedig nyitott vagyok mindenre , és nem azt írtam hogy alapigazságnak vegyétek az oldalakat, hanem csak tartalmaz olyan eszmefuttatást, illetve tényeket, amin el lehet egy kicsit gondolkodni.
Másfelõl meg szépen néznénk ki, ha az életet a tengelyhajlási szög határozná meg... nincs is még emellett ezer másik fontosabb szempont, dehogy.
Amúgy azt feltételezik legújabban, hogy a Mars kezdeti történetében lehetett rajta még valamiféle primitív, mikroorganisztikus élet-csíra. Ami aztán a kataklizmák hatására el is apadt.
Intelligens, akár csak állati értelemben vett élet azon a bolygón soha nem alakulhatott ki, annyi kataklizmát szenvedett el, hogy esélytelen.