511
-
sonicXX #52 Szerintem egy szóval sem írta, hogy ő ülne a nyeregben.
Amúgy a hoax-gyárral kapcsolatos hozzáállást teljesen megértem. Valakik mindig dolgoznak azon, hogy a nép elbutuljon - mintha nem lenne már így is épp elég buta. Legjobb példa erre nekem az öreg Kisfaludy - amiket az összehord néha, attól nem tudom hogy sírjak vagy nevessek.
-
sonicXX #51 OMGs! Ez honnan van?
[#nincsolyanszmájlihogyleborulokazágyról] -
haxoror #50 Hamár a lónál vagyunk a jelenlegi tudós társadalom nem pont középen ül de legalább fogja a gyeplőt és próbál felmászni, a cikk írója viszont átzuhant a túloldalra, gurult még ötven métert közben a ló meg próbál menekülni előle
Nekem kb ennyi a véleményem, ami ott össze van hordva az seholsem versenyképes a tudományos megközelítéssel.
Nem akartam idézni de ez volt az a pont amikor leléptem az oldalról:
"- Hárpia-Tórem az Istenek viaskodásában a Holdat a Földünk felé irányította, de Kaltes-asszony és a Földanya azt kitérítette. Így a Hold Atlantic napnyugati sarkánál Földünket csak súrolta. Azóta Atlantic fokozatosan süllyed. Eljegesedtek a Föld sarkai, a jég elborította még a tengereket is és Atlantic mágneses sarkán meghaltak az emberek.
- A folyók síkságain dolgozó földi emberek javarésze a vizek özönében elpusztult és csak a magas hegyvidéken életben maradtakkal lehetett elkezdeni újból a termőföldek megművelését. Milyen jó, hogy a hegyek tetejére épített templomgazdaságokban minden termény magvai tárolva voltak. Beavatottjaink a mindentudó oszlopokra feljegyezték, hogy csak 23 456 tűzszerzési év múlva (i.sz. 11,804) lehet várni a vöröshasú cethal újabb nagyarányú megrázkódását."
Aki ezt írta annak komoly segítségre van szüksége -
Zedas #49 "Valószinűleg túllihegtem a dolgot zedas"
Egy hangyányit.
A lovon pedig nem te ülsz, hidd el. Ahhoz sokkal pártatlanabbnak kellene lenned.
Részemről onnantól elgondolkodtató valami, hogy legalább az alapvető tudományos tényeknek megfelel. Elgondolkodtató a nanocsövekkel elérhető szupravezetés szobahőmérsékleten, az űrlift, a mikrohullámmal előidézett magfúzió. Ezek olyan dolgok melyek tudományos tényekre épülnek, és, bár lehet hogy baromságok, azért jelenleg nem igazán tudja senki megmondani hogy tényleg nem lehet őket megcsinálni.
Az oldalak, amiket te belinkeltél, ostobaságokat terjesztenek olyan embereknek, akik tudományos ismeretei még az alapvető szintet sem érik el. Ezek az emberek ezeket a 'tényeket' később továbbadják másoknak. Ezt hívják hoaxnak.
Én tűzzel vassal írtanám ezeket, és, bár lehet hogy véleményemet (diliház) kissé sértőnek érzed, én kitartok mellette. -
sonicXX #48 Ebben van némi igazság. Ezt alá kell írnom. -
greg971 #47 Valószinűleg túllihegtem a dolgot zedas ...magamra vonatkoztattam , de látom valószivüleg tévedtem...haxoror... ahogy látom magad nem veszed a ZÉRÓ emberkékkel egy sorba... mondjuk én sem .... és nem nyalok be semmilyen nonszenszeket tartalmazó szöveget ...írtam hogy elgondolkodtató .. a lónak mind a két oldalán vannak ... de ül a lovon valaki ? vagy csak mindenki rángatja a gyeplőt ? ...ezt értelmezd úgy ahogyan akarod -
haxoror #46 Ez nem beszűkült látásvilág hanem a közoktatás eredménye aminek hála ilyen logikai és tárgyi nonszenszeket tartalmazó szöveget nem nyalnak ma már be olyan símán az emberek mint 500 éve
Mivel ez egy internetes fórum ahova főleg Magyarországon élő (vagyis feltételezhetően értelmileg nem abszolút zéró) emberkék írnak így az elsöprő többségükre nyugodtan ráragasztható a "tudás hordozója" cimke, velem együtt.
Szerintem se az a teljes kép amit a történészek vetítenek de ezek a cikkek amit az általad linkelt oldalon olvastam bőven a ló túloldalára zuhant huszár esetét juttatták az eszembe :)
Nem kezdek bekopizni részeket hogy mik miért őrültségek vagy logikátlanok (bannolnának a flood miatt ) de ha a téma ennyire érdekel akkor jobb oldalak/könyvek is vannak amik ezeket a kérdéseket feszegetik, ne ragadj le ennél -
Zedas #45 És az miért sért téged, hogy az általad belinkelt oldalt lebecsülöm? Te csináltad?
Ezeket viszont te írtad rólam:
"amúgy sem magas szintű gondolkodásmódodat"
"nagyon szánalmas a stílusod"
"pofátlan is vagy"
"azt sem tudod mit firkálsz összevissza"
Korrekt gyerek vagy, csak így tovább. -
greg971 #44 Na m1 ...részemről támogatom az uriembert, aki amúgy régészprofesszor, és nyitott mindenre ...ha pedig csaló, az sem érdekel...legalább a helybelieknek lesz egy kis souvenirforgalma, mert gondolom sokan elmennek megnézni most ezt a vélhetőleg piramist "láttam róla képeket és szerintem túl szabályos az alapzata a "dombnak"
Én pedig nyitott vagyok mindenre , és nem azt írtam hogy alapigazságnak vegyétek az oldalakat, hanem csak tartalmaz olyan eszmefuttatást, illetve tényeket, amin el lehet egy kicsit gondolkodni. -
sonicXX #43 Ráadásul a Mars tengelyszöge sem éppen mondható ideálisnak... az azért erős túlzás lenne.
Másfelől meg szépen néznénk ki, ha az életet a tengelyhajlási szög határozná meg... nincs is még emellett ezer másik fontosabb szempont, dehogy.
Amúgy azt feltételezik legújabban, hogy a Mars kezdeti történetében lehetett rajta még valamiféle primitív, mikroorganisztikus élet-csíra. Ami aztán a kataklizmák hatására el is apadt.
Intelligens, akár csak állati értelemben vett élet azon a bolygón soha nem alakulhatott ki, annyi kataklizmát szenvedett el, hogy esélytelen. -
greg971 #42 Te már egy kicsit pofátlan is vagy tessék ezt írtad : "itt egy link és gondolkodjatok el egy kicsit"
Én gondolkodtam, és most csodálkozom. Ez már közveszély.
Bár lehet hogy a diliházban van internet, és onnan is fel lehet rakni ilyen oldalakat...
azt sem tudod mit firkálsz összevissza ???????? -
XHunterX #41 nincs vkinek kedve velem közösenn filmet forgatni a címet má tom a többit meg eggyüt kisütjük és eladjuk a forgató könyvet valamelyik nagy filmes cégnek!!!a cím pedig így szól Piramisok Bosnyákiában -
sonicXX #40 Megnéztem az ásatások hivatalos oldalát: hát az az egyszem darab formátlan kő, amin találtak valami karcolásokat, meglehetősen nem egyeztethető össze egyetlen piramisban található, meglehetősen komoly szakértelemmel készített írásos vagy képi ábráolással sem. Azt a néhány karcolatot akár az errózió is okozhatta. A gyakorlati jelentősége tehát nagyjából zéró.
Nyugodtan meg lehet nézni, hogy milyen ábrák vannak akár a közép-amerikai, akár az egyiptomi piramisokban, és összehasonlítani azok darabszámát és komplexitását ezzel a kőével. Eleve márcsak a piramisok bejáratától nem messze minden esetben rengeteg ábra díszítette beljebb haladva azokat. Itt állítólag egy nagyméretű, kiterjedt alagúthálózat van, és csak egyetlen kavicsot találtak pár karcolással?! Na neeeee... -
#39 "A Földdel és a Marssal semmi gond, bár a Holdunk alacsony sûrûsége mindenképpen magyarázatra szorul. E kér bolygó tengelyforgási sebessége normális, tengelyhajlási szögük is, ennek köszönhetõen mindkét égitest életet hordoz."
Ez a mondat minősíti a cikket, mindenféle bizonyíték nélkük írkál össze-vissza mindent, élet a marson? Ez nekem új, vagy csak lemeradtam valamiről? -
Zedas #38 "Én nem sértegettelek "
Ööö, és én hol is sértegettelek téged? -
sonicXX #37 Először is nem tudok mindent, amit meg igen, azt meg igen. Másodszor is nem sértegettelek, hanem bíráltam az oldalakat, amiket Te linkeltél be és állításod szerint még csak nem is a Te munkáid.
Ha pedig gondolkodásra szólítasz fel embereket, tanácsolom Neked, hogy ha már véleménnyel találkozol, főleg a Tiéddel ellenkezővel, akkor Te is vedd a fáradságot, ahogyan én tettem, és agyalogj el kicsit rajta, hogy mi lehet az oka annak a másik véleménynek. Esetleg vizsgálj meg több nézőpontot.
És ezt sem sértegetésnek szánom, az hidd el, nem ilyen. -
sonicXX #36 Egyetlen helyen tartom komolyan lyukasnak ezt a boszniai piramis dolgot: egyetlen írásos vagy képi emlék se került eddig elő még onnan - ha jól tudom. És ez elég komoly gond, mert olyan nincs, hogy ahova ember beteszi a lábát és felhúz egy ekkora épületet, ott nem hagy valamilyen képi vagy írásos emléket magaután. -
greg971 #35 Érdekes ...itt csak olyanok írnak véleményt velem ellentétben , akik mindent tudnak.Én nem vagyok ár teljesen biztos semmiben . Ezzel nem azt állítottam hogy 100%-ban egyetértek az álltalam bemásolt oldalakon található tartalommal , viszont elgondolkodtató.Nos ez egy fórum lenne ugyebár , és lehet véleményt nyilvánítani a cikkben szereplő témáról . Eddig csak sértegetést, és ahoz közeli véleményt kaptam ....ÉN .... azt hittem a cikkről szól ez a fórum és nem rólam . De a tudásotokat semmiképp sem akarom kétségbe vonni . Itt mindenki történészprofesszor, és régész.
BOCSESZ ...máskor kapcsolok -
sonicXX #34 Azért a Hold is játszik jelentős szerepet a Föld formálásában (még ha nem is kontinentális méretekben, ahogy Te is mondod), hiszen a folyók és állóvizek kialakulását nagyban befolyásolta. Másfelől nem zárható ki, hogy nagyobb tömegű holdak (főleg több is egy bolygó körül) komolyabb befolyással legyenek az adott bolygóra és annak erróziós folyamataira. -
#33 Ré ittfelejtett egy Hatak osztályú úrhajót és az évezredek alatt rárakódott többrétek talaj. Csak ásni kell egy kicsit -
XHunterX #32 szerintem egyszerü a magyarazat!!!12000 évvel ezelőtt is ha az embernek sok pénze volt(vagy egyebe) bármit elérhetett!!!így történt hogy inétt nem messze szép magyarországunktól ezek a tökös bosnyákok leszóltak az egyiptomiaknak hogy hé tesók gyertek má fel ide és csináljtatok nekünk is ilyen bazi nagy izéket ilyen ,,hogyishilyákokat,,!!!az egyiptomiak jöttek szivesen mer kellett a pénz nekik is hisz üres volt a kasza:))))))))))))))))))))))igy lettek ide szép európánkba piramisok csak egy idő utánn megunták őket és betemették inkább:DDDDDDDDD
-
sonicXX #31 Végig olvastam. Egyik nagyobb baromságokat ír mint a másik - már ne haragudj. Főleg a második amit cáfolni tudok: nem kell hozzá erőlködi, mert mind sumér, mind egyiptomi írásokkal is találkozok kisebb-nagyobb rendszerességgel (az ó-egyiptomit részben pedig beszélem is) - állíthatom hogy nem sok közük van egymáshoz.
A csillagászati felfedezéseket soroló írás hemzseg az író egyéni fikcióitól, belemagyrázásktól, és jószívvel mondva maximum 50%-ban közöl tárgyilagos tényeket. A másik felében meg akar győzni arról, hogy hülye vagyok és mindenki az - ezt engedtessék meg már magamnak eldönteni a megfelelő információ birtokában.
A Nibiru-ról amúgy már én is hallottam, illetve olvastam róla könyvben: teóriának érdekes, értékelhető alapja viszont alig van.
Ha egy ember 3000 év múlva megtalálja az EU egyik zászlóját, akkor milyen csillag- és bolygórendszerre fog majd következtetni?
Nevetséges... -
greg971 #30 Én nem sértegettelek , és az oldalak nem az én tulajdonomat képzik.Viszont elolvastam . Neked ez lehet hogy nem tetszik , és csak a diliházzal tudsz dobálózni, mint fogalommal .
De közzé teszek még egy linket hogy egy kicsit felzaklassam amúgy sem magas szintű gondolkodásmódodat
http://www.fullextra.com/anomalia/pyramid.htm
nézelődj és ne sértegess feleslegesen másokat ...nagyon szánalmas a stílusod. -
#29 Beleolvastam és szerintem is furcsa, ha ilyen egyszerű lenne a nyelvrokonság nem lenne belőle vita.
A bolygósban meg ez első bekezdés is tele van hülyeségekkel. példa:
"A felszíne nem kevéssé különös. Hatalmas felföldek találhatók rajta, valamint olyan gigantikus repedésvölgyek, amilyenek a kontinensek szétválásakor keletkeznek. Ilyen jellegû tektonikai tevékenységet csak egy nagytömegû hold jelenléte válthat ki."
A földön a kontinensek szétávása nem a hold miatt jött létre, hanem a belső magma feljövetelével. -
Zedas #28 "itt egy link és gondolkodjatok el egy kicsit"
Én gondolkodtam, és most csodálkozom. Ez már közveszély.
Bár lehet hogy a diliházban van internet, és onnan is fel lehet rakni ilyen oldalakat... -
greg971 #27 hordozója az NEM >> LY << ..... SRY -
#26 Azért i.e. 3000-ben nem az egész Szahara volt szavanna. Az utolsó jégkoszakban az egész az volt, és a jégkorszak végétől kezdett elsivatagosodni, ami még napjainkban is tart. -
greg971 #25 Baromság ?...lehet hogy igazad van , és te vagy a tudás hordozólya, hogy biztosan állítasz valamit....sajnálom hogy ennyire beszűkült a látásvilágod
SRY -
#24 raadasul szerintem mar az meger egy miset ha teszem azt egy meszko hegysegben az egyik domb pl granitbol van...vagy Osamanagic hazudik nagyot, vagy a tudosok csak azert mert laikus, mindent visszautasitanak
(igazabol nem tudom miert kellene regesznek lennem ahhoz, hogy kiassak egy piramist...elokepzes nelkul is meg lehet allapitani, hogy nagy, epulet es valszeg regi mert fak nottek rajta:) -
#23 azt nem ertem, hogy ennek mi koze a piramishoz?
"akik eddig a bosnyákokat egy primitív népnek tartották" nyilvan valoan a bosnyakoknak baromi sok kozuk van a jelenleg o foldjukon 12ezer evvel ezelott epitett epuletekhez...
A ficko azt mondja van hokep elemzes meg mindenfele sci-fi ketyerevel vegzett meres/fenykep stb, abbolt miert nem mutogatnak? ha annyira latszik rajta hogy mi az, akkor a tudosokat is meg lehet gyozni annyira hogy osszedobjanak egy kis lovet a kutatasra -
haxoror #22 ez_úgy_baromság_ahogy_van
sry -
haxoror #21 Teljesen egyetértek veled, rengeteg mindent kéne a történészeknek és a régészeknek átértékelniük az újabb adatok tükrében.
Viszont ennél a konkrét példánál maradva elég érdekesen hangzik hogy megépül ez a piramis több mint 7000 évvel az egyiptomi piramisok előtt, az egyiptomiak nem tudtak róla sőt olyan gyorsan belepte a por meg a susnyás hogy a Boszniától három kőhajításra lévő görögök se tudtak róla.
Trójával ellentétben erről a piramisról semmi info nem volt soha erre jön ez a muksó és hirtelen talál egy piramist egy olyan területen ahol ősidők óta egy csomó ember élt de eddig senkinek nem tűnt fel semmi különös. -
greg971 #20 Szeretnétek ha még nagyobb káosz lenne a fejetekben ? itt egy link és gondolkodjatok el egy kicsit
>> http://emil.alarmix.org/atlantis/nibiru/nibiru.htm
>> http://hunok.tar.hu/0237.html
Most elmélkedjetek egy kicsit -
#19 I.e. 3000 éve a Szahara füves-fás szavanna volt.
Az pedig tuti, hogy nem itt tartana a tudomány, ha kevéssel több nyitott gondolkodású tudós lenne a világban, akiknek a szava számít. erre is létezik összeesküvés elmélet. Szívesen élnék 2000 évet... -
Giorgiooo #18 a bosnyakok elvandorolt torzse most a mars sotet oldalan epiti a halalcsillagot amivel majd elfoglaljak a foldet. -
haxoror #17 Azért Schliemannt és ezt a bohócot nem állítanám párhuzamba -
haxoror #16 "...őt és felfedezését kritizálókból pusztán az irigység beszél, akik eddig a bosnyákokat egy primitív népnek tartották, majd hirtelen egy rendkívüli szerkezetre bukkantak hazájukban."
"Osmanagic által megbecsült 12 000 éves kora is szúrja a szakértők szemét"
Mégis hol voltak a bosnyákok 12ezer évvel ezelőtt? -
Blist #15 Ja, a megadott koordináta az említett boszniai Visoko mellett található. -
Giorgiooo #14 tudvalevo dolog, hogy a bosnyakok epitettek 21111 eve, leszalopalyanak. majd elmentek a marsra ahonnan szarmaznak, csak az a baj hogy nem fert az osszes az urhajoba. -
Blist #13 Két dolgot jegyeznék meg:
1. Tróját is egy amatőr találta meg.
2. Nézzétek meg a Google Earth-on a 43 fok 59'18,98"N, 18 fok 10'14,63"E koordináták alatt található hegyet. Legalábbis gyanús a formája...