Fizika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen a Google és a youtube valóban hasznos e téren de azért gondoltam kikérem azon emberkék véleményét is akik sokkal jártasabbak a témában mint én 😉
Jó szórakozást hozzá, ha esetleg beindul a flame, ne törõdj az olyan hozzászólásokkal, akik lehúznának!
Kedves vagy hogy ezt írod 😊
Csak most csatlakoztam a topichoz de máris belebotlottam egy rendes emberbe...
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Amúgy meg Google, próbaképpen rákerestem és rengeteg találatot kapsz. Youtube is javasolt!
Jó szórakozást hozzá, ha esetleg beindul a flame, ne törõdj az olyan hozzászólásokkal, akik lehúznának!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Munkarátsakkal nem tudunk dûlõre jutni. A közlekedõ edényekrõl vitatkozunk. Ki lehet-e szivni egy csõvel a folyadékot a holdon (legyen most tökéletes vákum) egy tartályból úgy mint a földön. Szóval, hogy ha elég alacsonyan tartod a csõ végét akkor az folyik tovább magától. Én a légnyomás hiányában a nemre szavazok. Valamiért úgy érzem, hogy csak annyi fog kifolyni amit már a tartályon kivül a csõben van. A másik része meg vissza a tartályba (vegyük úgy hogy a csõ legmagasabb pontja a tartály szájánál van). Vélemény?
2. ezt felhasználva megállapítod a kocsik kinetikus energiáját
3. ez az energia egyenlõ lesz a rugó energiájával összenyomott állapotban
4. ebbõl megvan a rugó összenyomása
p.s. feltéve, h a rugóállandó adott
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Lenne egy házim, amit nem tudom hogy kell megcsinálni
Tud valaki segíteni?:
Két kocsi tömege 0,6kg és 0,3kg. A kezdetben nyugvó kocsikat egy közéjük helyezett összenyomott rugó úgy löki szét, hogy az egymáshoz viszonyított sebességük 3m/s lesz. Hány cm-re van a rugó összenyomva?
A megoldás 4,74cm. De nem tudom hogy lehet megoldani.
AZ a helyzet hogy kaptam egy házidolgozatot amit neten kell megcsinálni. minden feladatot csak egyszer próbálhatok megoldani aztán vagy jó vagy nem. Ha van itt valaki aki nagyon ért a fizikához, azon belül az optika témeköréhez és megadná msn-címét és élsebe segítene nekem kitölteni a feladatsort(megmondani az eredményt😄) annak nagyon hálás lennék.
-azt az 1829-es Poncelet-integrált, elnevezték egyesek:
Elemi_munkának!
Nem is oly véletlenül született meg tehát egy; "Budó: Kisérleti fizika",
és a gépészeti-mechanika
Pattantyús-vonalában, pedig a: "Munkatétel" címszava.)
www.puskas.hu/diak_erettsegi/anyagok/Fizika_2007/temak/05_munka_energia_telj/temakor.htm
Lassan, elhanyagolható sebességgel emelte fel azt a testet a gyakvezéred ?
szóval a dolog nyitja az, hogy ha valami tárgyat tartasz, akkor az izmaid megfeszülnek, majd elernyednek, azaz munkavégzés történik. ezt te észre sem veszed, csak ha már sokáig tartasz valamit, akkor kezd el remegni a karod, mert ezek az izommozgások lelassulnak.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
-szerintük, vagy Itt van az valami, vagy éppen Ott ?
A Kvantumos szerint pedig már; Se itt, se ott. -mert, nem volt az a valami sem lebetonozva!)
-tompaszögnél, még cikibb volt a szitu,
ezért azt az eredeti skalárszorzatos def-ót
általánosították már korábban egy picikét:
"Az F erõnek valamely görbe AB szakaszán végzett munkája, az erõ út szerinti integrálja"
-majd ehhez a def-hez is még, felsoroltak egynéhány egyéb megállapodást.-is.
Kérem kapcsolja ki!
Cucma: tök jó h én nem egyetemre megyek hanem fõsulira! 😊
Máté94: próbálkozz be vele, hátha engedik. Én az elektró tanárnõmnek az agyát próbálom fûzni h csináltam képletgyûjteményt h azt engedje már használni. Elméletileg engedniük kellene, mert az érettségi követelményeket kell biztosítaniuk.
Kérem kapcsolja ki!
Onnan meg kinézed a képleteket. 😊
Átnézegettem a feladatokat, valahogy értem is. Ha nem értem, majd rájövök vagy nem. 😊
Köszönöm.
A "g"; a Földünk középpontja felé mutató, Gravitációs_Gyorsulás_Vektor.
BPesten mért értéke, kereken: = 9,81m/sec^2 (-még jobban kerekítve; g=10m/sec^2)
-A kis_"a"_gyorsulás pedig: az "általános irányban" vett gyorsulás jele.-szintén vektor.
Így tehát, csak ezt az Egy_képletet kell "bemagolnod":
s = v0 * t (+-) (g/2) * t^2
Középsuliba jársz v. általánosba lesz ez a tz?
a helyett g. Értem, szabadesésnél vettük ezt.
Most már csak arra kellene rájönnöm, hogy miért ezeket kell használnom, egyes feladatoknál. 😊
pl.: "+a/2* "t^2
Világosabb lesz a szitu, ha "a" helyett, idõnkén "g"-re gondolsz!
-így:... (+-) (g/2 ) * t^2
Fizika tz-re készülök, és azt szeretném megkérdezni, hogy a négyzetes úttörvény, ami s=V0*t+a/2+t2(négyzet), ezt én egy feladatból, honnan tudom,hogy ezzel kell dolgoznom?
Van még egy másik képlet, amit nem értek: v=V0+a*t
Ha még lesz kérdésem, írok.
Köszönöm!😊
de köszönöm még 1-szer!
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
A fizikában válaszoltam egy kérdésedre. Bizonyára már nem aktuális, de azért megemlítem...
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Tudna valaki olyan könyvet ajánlani, ami érdekes is, de benne van sokminden, ami a középszintû érettségin követelmény?
Remélem érthetõ, mire gondolok.
Köszönöm!
ΔV=β*Vo*ΔT-α*Vo*ΔT
Legtöbbször a hõmérsékletkülönbséget Kelvinnel jelölném
ΔT=15K. A hõmérséklet az jó Celziusznak is.
De nem tudom, hogy nektek hogy tanítják? Csak ne lepõdj meg, ha valahol úgy látod.
α(tartály)=0,0000117 1/°C
Vo= 20l
T1=5°C
T2=20°C
ΔT=15°C
hogyha azt akarom kiszámolni, hogy hõmérséklet emelkedés hatására mennyi fog kifolyni a tartályból akkor ΔV=α*Vo*ΔT+β*Vo*ΔT képletet kell használnom?(nekem így 0,030351 L jött ki helyes-e ez az eredmény?)
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
Ki kellene lépni az egymás gyalázás eszkalációjából, de hogyan? Bennem megvan a jószándék.
Hát igen, hiszen én valamit már letettem az asztalra: elõbb újrafelfedeztem, azután meg újat is felfedeztem... Hajjaj, bátyuska Ivanuska és a nagynénuska....
De te se veszítsd el a reményt! Mert ha te is igyekszel, téged is fognak tisztelni. A kreativitás ugyanis kicsit megtanulható.
Elõbb majd bemagolod, amit mások felfedeztek, és ha gyakorolsz, késõbb meg is értheted már. Amitõl pedig már csak egy lépés az út valaminek az újrafelfedezéséig. És onnan kezdve egész életedbe mondhatod, hogy már csak egy lépés választ el attól, hogy valamit felfedezz! De pont mert elõtte mindent bemagoltál, azt az egy lépést (hogy pld. a tömeg az gyorsulásvektor- forrás és nyelõ egyszerre), soha se leszel képes megtenni! Met ez a kis változtatás az agytekervényen valójában nagyon nehéz! Mert ahhoz az kell, hogy elejétõl végig újragondolj, és újrafelfedezz mindent, ahogy én.
Azonban így is van még reményed! Dícsérhetsz mindent, ami elavult, de még elfogadott, és nyelvet nyújthatsz mindenre, ami hasznos, vagy új, de még nem elfogadott!
Ebben nagyon kitünhetsz, és mint a hetedik uwu, kiváló adottságaid vannak rá.
De én mégse ezt kivánnám neked. Próbálnál normálisan a kérdéseimre válaszolni? Akkor kialakulhatna egy érdekes beszélgetés, ami valahová elvezet.
ig.
pedig
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Ilynt tett fel Fermat is (Nagy Fermat sejtés), amit õ megválaszolt, de a mai napig senki sem megértette, se nem megválaszolta.
Én is tudok olyan kérdést feltenni , amire más nem gondol, és igen gyakran meg is válaszolom.
Itt van mindjárt a fizika is.
"Mi a tehetetlenség?"
Kérlek, válaszolj már!
Többszáz éve ezt az egyszerû kérdést senki nem tette fel, és nem válaszolta meg: állitom. Mindig csak úgy tették fel. "Mit csinál (okoz) a tehetetlenség?"
Kérlek, cáfold meg, válaszold meg.
Nekem az volt a szándékom, hogy másokkal együtt levezetem, és megmutatom, hogy ez a második kozmikus sebesség. Itt a fizika" topikban egyébként is példákkal, érdekes dolgokkal próbálkoztam, hogy valami együttmûködés alakuljon ki. Ott van pld. a tenyérszívás.
Egyébként azt ettem (levest, tudósok nélkül), direkt elmentem oda. Erre jó volt, hogy emlékeztettél.
Tõled viszont leharvad a billentyûzeten még az f is.
Unalmas vagy, és semmire se válaszolsz, amit kérdezek tõled. Igazi troll.
Tudod az az aminek nem ismerted fel az ellentettjét a nagy kételkedés közepette, és azt hitted most valami nagyon nehezet fogsz kérdezni<#taps>#taps>
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Emellett én nem küldöm a tudósokat a levesbe, amit enni szoktam! Ennél gusztustalanabbat elképzelni se tudnék- egy nagyszakállú, parókás tudóst a levesemben! Egy adag marhafartõ, velõscsonttal- az egészen más! (Tudok is egy jó helyett, ha érdekel, megküldöm a cimét.)
Szóval tisztelem mind õket, csak szólok nekik, hogy tudjanak még valamirõl.
Ami a szökési sebességet illeti, valóban érdekes volt, hogy a második szökési sebességet kapom az integrálás végén. Azért ne mondd, hogy ezt tanítják! Ha az ember feltesz egy kérdést, és megoldja, akkor nem az a lényeg, hogy azt más már elõbb megoldotta, hanem hogy neki is sikerült. Ezt az örömöt akartam, hogy más is megérezhesse, és te ezt gúnyolod ki. Pedig éppen te mondod: az újrafelfedezés az út a felfedezéshez. Dicsõ mondásod, amelyet rögtön megcáfolsz.
Na, látom már, veled is csak olyan, mint minden uwuval eddig.
Azért ideje volt rájönni mi mindent jelent az a szökési sebesség és egyéb alapfogalmak, miután lenézõen elküldted a levesbe a világ összes tudósát a fenenagy tehetségeddel.
Vitathatatlan sikerei alapján pedig úgy gondolja, hogy azok igazolják ezt az eljárását.
Ezért gondolom én meg úgy, hogy már szólni kéne valakinek, aki ilyesmibe még csak gyerek, de azért elég jól lát már, és meg meri ezt tenni.
Én pedig ilyesmiben szerencsére még pont csak gyerek vagyok.
Látom, tanult, mûvelt és mértéktartó is vagy, így szívesen levelezek veled, és tudok normálisan is.
Egyébként tömeges elõfordulásotok miatt (te a 7. vagy?) utána néztem a neten, hogy mi az, hogy uwu. És nem is csalódtam! Találtam egy német pop-grupet, egy sri-lankai egyetemet, és a Cambridge Unemployed Workers Union-t.
Még nem tudom, téged melyikhez soroljalak, egyelõre drukkolok a pop grupeért.
Nem az a baj, hogy én nem tudok a második kozmikus sebességrõl, mert tudok. Az a baj, , hogy senkit se érdekel ("...Ilyen bután rákérdezni..."- jáj, ez fájt!). Téged se, mert akkor feleltél volna a feltett kérdéseimre. Ugyebár, én kérdezni is méltóztattam, és válasz helyett szenteltvízet kaptam. Oké, lenyelem.
Én is mûveletlen fajankó vagyok, mert megtévesztem magam.
Mindent mindenkinek megbocsátok. Ebben Leonardo a példaképem.
A vége a dolgozatodnak egész normális. A probléma csak az, hogy jó lenne, ha még néhány évemre futná.
Tudós meg csak gyerekkoromban akartam lenni. Most már megelékszem azzal, ha a valóságot megismerhetem. És az is nagy öröm.