Fizika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. tábla deformáció (ismerve a játékot nem tartom lehetõségnek)
2. a mágnesek ellenkezõ pólusúvá mágnesezték be a fémet (na ezt kifejthetnéd bõvebben, hogy is lehetséges? Kíváncsi lenék rá.)
3. képzelgés
Ezek voltak az álltalad említett lehetõségek?
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Bocs a szarkazmusért.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Már nem flusztrál. Az esélytelenek nyugalmával viselem a sorsom. Szerinted mennyi esélyem van elvált három gyerekes 38 éves nõként, ráadásul a lakóhelyemen azt beszélik skizorén vagyok???? Nulla. Beletörõdtem mást nemigen tehetek. De ha egyéni hülyeségként tüntetnek fel olyasmit, ami igenis megtörténhet(tett) arra nem fogok bólintani.
Mondd már meg nekem, amiket a gv-rõl írtam, pl. az utolsó hsz-eimbõl mi volt a fizika törvényei alapján totális hülyeség????
A szubjektív dologról meg annyit, amit az elõbb is leírtam: vannak más lehetséges magyarázatok is és ne rajtam verjék le,ha pár itt író embernek ezek nem jutottak eszébe.
Te leírtad, ami kapásból eszedbe jutott, kihagytál pár lehetõséget, mert nem jutott eszedbe. Sztem ennyi. Ettõl sem butább, sem okosabb nem lettél. Minek kellett itt pár embernek presztiskérdést csinálni abból, hogy de igenis nekem van igazam, akkoris ha nem csak ez az egyetlen megoldási lehetõség eláztatni másokat stb.? Nem értem, de nem akarom leverni senkin. A célzás nem talált. Az pedig, hogy egy ember beismerje tévedhetett is ( még csak a lehetõségét is) ego, nem tudás kérdése.
Ehhez a régifajta játékhoz tartozó fémtábla meglehetõsen merev. Elõfordult már olyan, hogy "pattanva visszaigazodott a helyére" ettõl nem ugráltak fel a mágnesek (pontosabban nem mind és nem ilyen magaságba) Nem tudott annyira deformálódni, hogy akkora erõvel fellökje az összes mágnest. Ha ismered a szabályait azt is tudod, hogy a kezdõ feliratot úgy szokás feltenni rá, hogy a három szó minál távolabb kerüljön egymástól, hogy fel lehessen õket használni. Ahhoz, hogy az összes ilyen magasságba felpattanjon bizonyos elrendezésben keett volna elhelyezve legyenek a táblán, hogy ugyanakkora erõ mindet függõlegesen egyforma magasságba fellökje. Nem?
Nem hagytam ki. Olvasd el figyelmesen a leírásom, belefér a mágneses mezõ megváltozása is.
"Nem lelkizek, de nem csak én vagyok pontatlan..."
Ha nem lelkiznél:
1. nem írtál volna lelkizõs privát üzenetet
2. nem jönnél a fizika topikban az sg.hu célcsoportjával
"Mint már sok alkalommal említettem az igazat szeretném tudni, nem arra vagyok kíváncsi, hogy más szerint kinek van igaza."
Az igazság megtudásához objektív, reprodukálható jelenségre van szükség. Ha ez nincs meg, a legvalószínûbb lehetõségek kerülnek terítékre.
Ez is belefér.
Nem lelkizek, de nem csak én vagyok pontatlan...
A mágnesektõl és fémtáblától független külsõ mágneses tér megváltozását figyelmen kívül hagyni valóban nem objektív dolog.
"Maximum felsoroljuk a legvalószínûbb lehetõségeket" - már amelyik eszetekbe jut. Nem taktikázom. Õszinte agyok - ritka madár.😊
Ha vetted volna a fáradtságot és elolvasod más topicban mit írtam az elmúlt napokban rájöhettél volna, hogy nem szellemes magyarázatokat igyekszem ráerõltetni természeti jelenségek okozta dolgokra, hanem igyekszem megérteni õket.
Mint már sok alkalommal említettem az igazat szeretném tudni, nem arra vagyok kíváncsi, hogy más szerint kinek van igaza.
Ja, mellesleg az a véleményem, hogy a gv-kkel kapcsolatban Turner professzornak volt és van igaza, bár nem tudta bizonyítani.
Ha a fémlemez nem eléggé merev (és mondjuk körben van egy pereme is), akkor függõleges irányban "behorpadhat", deformálódhat, ami elegendõ rugónként való mûködéshez.
"Amikor ez történt nem tett senki a táblára új márneseket. A már a táblán levõ mágnesek pattantak fel. Mind."
Még egy lehetõség: az utcán elment egy teherautó, vagy enyhe földrengés (esetleg a gyerekek dübörögtek végig a placcon) volt.
"Ja, még mielõtt bárki más erre célozna: nem képzelõdtem."
Pedig ez is belefér a pakliba. Egyéni, szubjektív, reprodukálatlan tapasztalás.
De még egyszer kedves Anaid: egyéni, szubjektív, reprodukálatlan tapasztalataidra ne várj biztos objektív magyarázatot. Maximum felsoroljuk a legvalószínûbb lehetõségeket (az áltudományos, ezoterikus, összeesküvés-elméleteket hanyagolva).
"Ó, elnézést, csak most olvastam ki -egy portál szerint- az SG "célcsoportja"."
No kezdõdik a lelkizés. Nem kaptad meg a neked tetszõ választ a szubjktív élményed igazolására a "célcsoporttól" és most személyes frusztrációidat ("dipim nincs,jelenleg nincs munkám") akarod a fórum közösségén leverni? Jaj drága Anaid ez nem jó taktika.
De ha érdekelnek a szellemek beszélhetünk errõl is. Sokmindenrõl lehet velem beszélni. Ha téged az érdekel velem dumcsizhatsz róluk. Ha meg az idõjárás arról is. Ha a csillagképek arról is, ha az idegrendszer arról is, ha túra, arról is....stb.
Te követtél el hibát, ha ítélkeztél fölöttem mielõtt megismertél volna, nem én. Nem célom, hogy ezen hibádat én korrigáljam.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
18-39 éves férfi
diplomával rendelkezõ vagy egyetemi hallgató
szellemi foglalkoztatású
versenyszférában dolgozó"
Ó, elnézést, csak most olvastam ki -egy portál szerint- az SG "célcsoportja".
Na bumm: korhatár stimmel, férfi nem vagyok, dipim nincs, a szellemi foglalkozás stimmel, de jelenleg nincs munkám.
Írhatok?😊😊😊
A para csak addig para, míg meg nem találja az ember a megfelelõ fizikai indoklást, onnantól már nem para. Vagy teljesen el vagyok tájolva?
Mióta para a mágnesesség?
Amikor ez történt nem tett senki a táblára új márneseket. A már a táblán levõ mágnesek pattantak fel. Mind.
Egy másik lehetõség a fémlemez hajlékonyságában keresendõ - úgy viselkedik a fémlemez mint egy rugó.
ugyanis nem szinus(alfa)=út, ahogy te mondod, hanem szinus(idõ)=út. nem, ebbõl nem az következik, h szinus(1)=út/idõ= sebesség , hanem koszinusz(idõ)=út/idõ= sebesség.
ha ezen fennakadsz, akkor valszeg egy max. 15 éves buzgómócsing vagy, vagy pedig egy troll, én az utóbbira tippelek, eltaláltam? erõsen tendálsz afelé, hogy kapj egy banánt a seggedbe.
Tuti játszottál már ilyen játékkal.
Bocsánat pontatlanul fogalmaztam, kapkodtam.
Szal:Tegyük le a földre a Játék a betûkkel fémtábláját, helyezzük rá azokat a betûket, amikbõl kiíródik a játék a betûkkel felirat, aztán normál esetben (legalábbis nálunk azelõtt és azóta is) nem történik semmi furcsa. De egyszer elõfordult, hogy a betûk amik mágnesek az említett magasságban felpattogzódtak (mind) és visszapottyantak. Kérdés mitõl?
Van kérdésed?
A válaszom meg arra vonatkozott, hogy nem tettünk alá erõs mágnest, sõt a közelében sem volt ilyesmi.
Ha láttál már ilyen játékot te is feltennéd a kérdést: mitõl ugráltak, mert azoktól a kicsi mágnesektõl sosem szoktak. Most nem rohanok és remélem világos mirõl van szó.
"Leteszünk a földre egy fémtáblát, mint a Játék a betûkkel táblája, helyezünk rá mégneseket"
Tehát vannak a közelben mágnesek!
Ezek mágnesezhették fel a fémtáblát, és amikor rárakod a mágneses betûket taszítják a fémlapot. Legalábbis a leírt információkból ez a legvalószínûbb.
Fizika, légköri jelenségek, geológia? Kinek megy?
Hol egy polihisztor?😊😊
A sebesség definíciója már Newtonék óta:
ahol x és v is vektor.
Megj.: Angol nyelvterületen létezik 2 külön fogalom a velocity és a speed. Amit magyarra pl. úgy próbáltak meghonosítani, h sebesség és gyorsaság, de végül ezt hanyagolták. A speed (gyorsaság) a sebesség abszolút értéke (a vektor nagysága).
Jelen esetben, ha jól tudom matematikai ingáról volt szó, amely mozgástörvényének megoldását a kis kitérések esetén szinusszal közelíthetjük (d²φ/dt²+g/l*φ=0 egyenletet kell megoldani). Mivel a lengés elején t=0-ban szokott max. lenni a kitérés, ezért vagy +π/2 a kezdõfázis vagy koszinusszal írjuk fel (lusta ember az utóbbit szokta választani).
vagyis a fenti 1enletre megoldás a φ=φ0cos(ωt)
dφ/dt=-ωφ0sin(ωt)
β=d²φ/dt²=-ω²φ0cos(ωt)=-ω²φ
Amibõl az ω-t is meg lehet határozni a kezdeti mozgás egyenlettel.
Ha esetleg az alap mozgásegyenletbõl nem látod, akkor talán a β-ból már kitûnik számodra, h akkor a legnagyobb, amikor a kitérés is a legnagyobb.
Szívesen bunkókám, sztem csomagolj meleg holmit is. Azt mondják ilyenkor hideg van a Banamákon.
Aha, még egy gyengébb.A te kedvedért külön:
Kitérés=szinus(alfa)=út tehát kitérés/idõ=út/idõ=szinusz(alfa)/idõ=sebesség
A szinuszos sebességfüggvény derivált függvénye a gyorsulás függvény, az pedig a cosinus(alfa)<#nezze>#nezze>Teccikérteni<#conf>#conf>
Csak az oxidban kicserélte a vasra a hidrogént <#nevetes2>#nevetes2>Ezzel hidrogént állított elõ<#wow1>#wow1>
<#mf1>#mf1>de csak a gyengébbek kedvééért<#mf1>#mf1> a többiek ez elõtt is tudták<#mf1>#mf1>
Már az 1. 2 kijelentésében beláthatja bármely laikus, h mennyire van otthon a témában a faszi.
A sebesség változásának mértéke (a) volt a kérdés. A Hooke-törvénnyel közelíthetõ rezgéseknél mindenki tudja, h:
F = -k*x = m*a
vagyis a gyorsulás arányos a kitéréssel, ezért x szélsõértékeinél maximális az abszolút értéke.
Vagyis lényegében jól látod amit nem értettél. 😊
Megj.: gázlézereknél pl. nem fotonokkal, hanem elektronokkal gerjesztenek
Kitérés-idõ függvény:a pont hol van az adott idõpillanatban.
Ennek deriváltja a sebesség,aminek pedig a deriváltja a gyorsulás.
Vagyis a kitérés-idõ függvény 2. deriváltja az,amirõl te beszélni szeretnél,de hát ez nem nagyon akar össze jönni...
Ha pedig a kitérés-idõ függvény színuszos függvény, a sebesség idõ függvény koszínuszos függvény (az elõbbi színuszos függvény deriváltja), a gyorsulás (sebességváltozás)-idõ függvény meg újból színuszos (az elõbbi függvény deriváltja) lesz. Lásd: #1, #2
Azaz ezzel minden szempontból "megduplázzuk" a fotonokat.
Ez az amit nem értek.Az abszorpció során egy foton nyelõdik el miközben az elektron egy magasabb energianívóra kerül.Ahoz hogy az elektron ismét alapállapotba kerüljön ismét foton stimulációra van szüksége.Ekkor az atom a két energia szint közötti különbségnek megfelelõ fotont sugároz le.A stimuláláshoz két fotont használtunk fel.Egyet a fel és egyet pedig az alapállapotba történõ legerjesztéshez, viszont az emisszióban is két fotonunk van (a legerjesztéshez szükséges fotonnal együtt amely nem nyelõdött el a legerjesztés során).Ha relatíve a legerjesztéstõl szemlélem a folyamatot akkor tényleg dupla annyi foton keletkezik.Abszorpcióval együtt viszont már bajban vagyok <#zavart1>#zavart1>
Hozzád se szóltam. Akkor ki az az idióta?<#conf>#conf>Kapkodjál a fejedhez, mert mingyá' átrendezem <#boxer>#boxer><#boxer>#boxer>
A dolog nem egyszeri "forró lapra vizet fröcskölt"-elv alapján történt - mint azt a videó állítja.
Lavoisier vörösen izzó vasreszelék fölé vízgõzt áramoltatott, így kapott vas-oxidot (az izzó vashoz oxigént a vízgõzbõl nyerte), hidrogént"
<#fejvakaras>#fejvakaras> Ezt hívjuk hidrogén redukciójának. A redukáló szer a vas. <#nezze>#nezze> Teccikérteni? <#conf>#conf>
Tehát hülyeség ez a mondat: "Tehát nem vizet bontott, hanem a "vízbûl vette ki a zoxiigént". Teccikérteni? "<#violent>#violent>
Mert a hidrogént a víz bontásából nyerte <#banplz>#banplz>
Nahát, a kitérés-idõ függvény szinuszos?<#taps>#taps> Akkor biza a kitérési sebesség megváltozása pedig <#nezze>#nezze> a szinuszos sebesség változás differenciálja, azaz deriváltfüggvénye azaz koszinuszos.<#fejvakaras>#fejvakaras>
Látod-látod <#conf>#conf>Nem ártana ha gondolkodnál és nem csak írnál<#fejvakaras>#fejvakaras>
A BME elhatárolódott a vízüzemû autótól
Egy fordítási hibát használ ki a vízüzemû autó feltalálója?
A BME tájékoztatója: a vízhajtású autóról
Budapesti Szkeptikus Konferencia 2007 - Intermezzó (Elõadó: Dr. Orosz László)
A vízautós hülyeség elpusztíthatatlan
Gulyás Gusztáv (Totalcar) - A vízbül vonnyakia zoxigént
A kuruc.info-n is 😉
A Gróf Spanyol Zoltán által mutatott plazmavágó
A dolog nem egyszeri "forró lapra vizet fröcskölt"-elv alapján történt - mint azt a videó állítja.
Lavoisier vörösen izzó vasreszelék fölé vízgõzt áramoltatott, így kapott vas-oxidot (az izzó vashoz oxigént a vízgõzbõl nyerte), hidrogént és a visszakondenzálódott vízgõzbõl vizet. Tehát nem vizet bontott, hanem a "vízbûl vette ki a zoxiigént". Teccikérteni? <#nevetes1>#nevetes1>
Egyébként hõvel is lehet vizet bontani - ez a termolízis jelensége. Viszont ehhez magas hõmérséklet - 2000 °C felett - kell.
"az elektrolízist csak 1985 óta használják erre"
Hát igen eléggé eltévesztette az idõt. Az elektrolízis jelensége már az 1700-as évek vége óta ismert, ipari alkalmazása már az 1800-as évek vége óta kiforrott.
Tényleg egy kicsit kevesebb szmájli és több ész...
a szinuszfüggvény deriváltja a koszinusz, de ez még nem a gyorsulás, hanem a sebesség, még egyszer kell deriválni, h gyorsulást kapj, ami megintcsak szinusz. tehát a gyorsulást szinusz írja le, ami a legnagyobb nem a 0-nál van, hanem 90 foknál.
p.s. egyébként már a kvantumfizika topikban is belémkötöttél, aztán rájöttél h te vagy az idióta, szal "Thcaxolók", kevesebb szmájlit kéne használni és jobban átgondolni mielõtt írsz, mert így csak magadat teszed hiteltelenné. Thcaxolók
Sin(1°)-Sin(0°)= 0,01745-0 >> Sin(90°)-Sin(89°)=1-0,999848=0,000152
mert: 0,01745 > 0,000152 ha nem tudnád Thcaxolók: Albertus jól írta
<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#boxer>#boxer><#boxer>#boxer><#boxer>#boxer>
Ne csináljuk már egy újabb egymást gyalázzuk off topicot <#shakehead>#shakehead>
Te vagy ennek a Fonák Tamásnak a másik énje vagy mi?
Csak nem saját magaddal beszélgettél eddig?
Jézusom, de beteg....
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.