Fizika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Harmadszorra kérdezem. Van válasz? Ha nincs nem kérdezem többször.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Jópár beszámolónak ellentmondó állítás.
"Komoly szakemberek a poltergeist-jelenség közben mérték az ott tapasztalható energiát, és különös eredményt kaptak. Bizonyos elektromos berendezések mintha a térbõl jutottak volna ismeretlen energiához, a hangra érzékeny berendezések pedig jelentõs zajszintet mértek ott, ahol csönd volt. Legalábbis a kutatók semmit sem hallottak. Tapasztaltak rejtélyes mágneses hatást és olyat is, aminek semmi köze nem volt az elektrodinamikus erõkhöz. Vagyis nem áram keltette - de olyan készülékben jelentkezett, amely csak árammal mûködik..."
Bocsánat, úgy tûnik máshogy is vizsgálódtak.
Két teória boncolgatása...
Van még egy, amire céloztam: a gömbvillám és a poltergeist jelenség közti lehetséges kapcsolat. (Megemlíteném, hogy nem venném tuti kiindulópontnak azt, hogy egy helyen, ahol nem látták nem volt ilyen jelenség csak egy lehetséges indok: teszem fel aludtak)
Nézd meg a képet és kérdezd meg magadtól miért nem tételezi fel senki, hogy ilyen típusú jelenség lehet ok. NET-en ugyan nem sok ilyesmit lehet olvasni, de könyvekben igen. Elõfordult már több esetben is, hogy egy helyen több ilyen jelenség is elõfordult, sõt az is, hogy poltergeist jelenségeket tapasztaltak utána. Ahogy nézem a képeket meg olvastam ilyen bászomók nemigazán értettem, miért tûnik logikusabbnak, hogy fiatal lányok, meg a libidó okozná.....Na meg itt is megemlítik a depresszív állapotot, mint okot. Ezér tartottam többek között fontosnak leírnom, hogy én spec totál boldog voltam és pont abban az idõben rengeteget nevettünk és jókedvûek voltunk. Hadd tudjam már én jobban, milyen volt akkoriban itt a hangulat, de én kérek elnézést. Núlunk vitathatatlanul az eseményeket ilyen jelenség elõzte meg, bár ha ezt nem vesszük figyelembe nevezhetnénk poltergeist jelenségnek ami utána következett, csak nem geist (szellem) okozta. Mindenesetre ez a fotó és más fényképek is engem spec elgondolkodtattak kicsit...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Maradjunk annyiban, hogy Fonák Tamás bizonygatja a publikumnak hogy õ akkor is okos ha hülyeségeket ír le.
Az alregje meg tapsikol közbe. Mi meg jól elvagyunk.
De szerintem nincs ezzel gond. Sima SG-s "tudományos" hétköznapok<#pias>#pias>
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Bár igaz madame Curie is ezt hitte..
Természetesen nem csak egy "mágnese tér erõsségét mérõ mûszerrel" vizsgáltak át számos helyszínt.
Viszont az áram okozta maradandó károkon kívül más utóhatást nem tapasztalt eddig senki sem.
Ha tudsz olyanról, hogy más is mérhetõ, akkor kérlek oszd meg velem, ill. velünk olvasókkal.
Erre vonatkozott a kérdésem: Hogyan vizsgálták meg ezeket az eszközöket?
A másikérdésem: Hogyan vizsgálták meg a helyszíneket? Milyen viszgálatokat végeztek, amik alapján kijelenthetõnek tekintik néhányan, hogy nem okoz a környezetében több idõ alatt elmúló hatást, bizonyos utóhatást?
Biztos, hogy hiányosak az infóim, e zömében olyasmikrõl olvastam, hogy körülnéztek a helyszíneken és esetleg a mágneses tér erõsségét mérõ möszerrel körbementek és ennyi. A fizikában assem ennél alaposabb vizsgálatok alapján szoktak álltalában következtetéseket levonni. Naiv vagyok?
Te igen csak korlátozott felfogó képességû észlény!
Amikor leírod, hogy például sin(ß)/Δt akkor a sin(ß) az x tengelytõl mért távolságot azaz az Y értéket jelöli, így eleve sebesség a
sin(ß)/Δt azaz v=s/Δt jelentése.
Írtam, hogy akkor szólj ha megértetted azt, hogy mit jelent a sin(ß)/Δt hányados.
Nos, igen. A gv. az nem olyan mint a villám amíg egyben van. Mert amíg egyben van, addig csak egy nagyon nagy feszültségre feltöltött gömbhöz hasonlít, amelyen még hatalmas áramerõsséggel folyik is ez a töltés mennyiség, ettõl hatalmas unipoláris mágneses tere van, valamint mikrohullám tartományban sugároz is. Ez tényleg nem olyan.
Viszont a felhasadásakor eddig minden megvizsgált eszközt éppen úgy tett tönkre mintha villám csapott volna bele.
Az még nagyobb baj, h még egy szimpla (külön bekezdésekbe szedett) beszélgetést sem tudsz helyesen értelmezni, ezért olyan dolgokat ragadsz ki és veszed érvnek, amik inkább megjegyzések, észrevételek. Aztán a konkrét érvekre meg már rá se bagózol (már másodszor vagy harmadszor). Persze mindezt fölényeskedve és beképzelten. Sztem inkább a tükörhöz fordulj és ott folytasd a színjátékot, ott talán még nem röhögnek ki.
"A sebesség: Az idõegységre esõ elmozdulás."
Igen és én ezt is számoltam ki. Csak te nem mered (nem tudod? nem érted?) megtenni a következõ lépést, h megállapítsd mennyi a pillanatnyi sebesség ezen szóbeli definíciót felhasználva. Mindenáron ragaszkodsz ahhoz, h vmi konkrét Δt értéket vegyél fel és nem mered gondolatban 0-hoz szûkíteni azt, mert félsz tõle, h vmi számodra új dologra jönnél rá.
Az is szomorú, h mindenáron folytatod a hisztit és az igéd terjesztését, anélkül, h egyszer is konkrétan utánaszámolnál annak, amit mondasz. Még szimpla numerikus analízissel is beláthatod, h cos(t)-s lesz a sebességfüggvény és nem sin(t)-s:
Sok szerencsét a kogn. diszonanciád leküzdéséhez!
Lehet újdonság, de nem vagy te az Atyaúristen.
"Kérkedik éretlen kincsével az iskolagyermek..."
Ne haragudj, de elég gyerekes dolog: más lehúzása és kigúnyolása álltal hátha okosabbnak tûnsz? !!!
Abban is van érték, nem is kevés, ha egy ember saját ötletekrõl ír. A tévedés lehetõsége benne van a pakliban, de az is, hogy használható ötlet. Tudod a tudomány is így fejlõdött a sok jó ötlet mellett rengeteg sutbadobott is volt. Most mi a baj azzal, ha saját kútfõbõl van ötlete, véleménye egy embernek és tévedései is vannak, meg nem minden területen tud "mindent"?
Sztem sokkal jobban elõrevitték az emberiséget az ötletek, mint mások szavainak szajkózása.
Hagyj már lógva...unalmas vagy.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Nézd villámot már létre tudnak hozni, gyakori is másodpercenként a Földön több is lecsap, akkor, ha a gömbvillám valóban "csak" villám mirõl folyik a csevely x ideje? A gv nem villám! Megtévesztõ az elnevezés, bár hasonló jelenség, de nem azonos. Támpontot adhat a villám, de nem azonosítható vele.
Ne haragudj nem látok már jól. Több száz év trollkodás után romlik a szem.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Aha 7th uwu személyesen!
Tényleg nem felejtünk te fõ troll!
Ez nem változtat azon a tényen, hogy írtál egy bõdületes baromságot, és ahelyett hogy elismerted volna a hibádat, inkább elkezdted magad leégetni, és habzó szájjal nekiugrani mindenkinek aki meg merte említeni, hogy butaságokat írsz.
Most aztán már javítgathatsz, a tény az tény marad, a fórum nem felejt.
Egyet jelentenek: Vesztettél.
Ebbõl adódóan, nincs értelme veled beszélgetni addig amíg a mostani álláspontodon nem változtatsz.
Mert a tudatlanságod még nem lenne baj. A baj az, hogy alapvetõ téziseket nem látsz.
Jegyezd meg:
A sebesség: Az idõegységre esõ elmozdulás.
A gyorsulás pedig sebességnek az idõegységre esõ megváltozása.
Ha ezt megjegyezted és ezáltal megértetted, hogy sin(ß)/Δt mit jelent, akkor majd szólj.
"Bizooony, nagyon csúnya, mint ahogy az is, hogy a differenciált sebességnek vezetted le 😊"
Sehol nem vezettem le a differenciált sebességnek, de sebaj. Egyszerûen alkalmaztam a sebesség definícióját az adott mozgásra. Newtonék óta mindenki ezen matematikai def.-t alkalmazza a sebességre. Miért is?
Mert korrektül visszaadja azt, amire pillanatnyi sebesség alatt intuitíven gondolunk. Az átlagsebesség meg a szavakba öntése, annak amit a sebességrõl gondolunk, számítását meg felhasználtuk ahhoz, h a pillanatnyit megkaphassunk.
Azért is ciki, h annyira lovagolsz a deriváláson (ami láthatóan nehézséget okoz számodra), mert lentebb adtam linket a középsulis levezetésre is (amit még egy ált. iskolás is simán megértene), ahol mindössze elemi geometriai ismeret és azon tapasztalaton alapuló feltevés, h a sebesség érintõirányú a körmozgásnál szükséges ahhoz, h belásd a sebesség függõleges összetevõje cos(ωt) szerint változik.
Nem értem, miért nem az alapvetõbb tapasztalatokba, ismeretekbe kötsz bele, amiket talán még értesz is.
Viszont ezek éppen ellenkezõ hatásúak a gv ill. villám elõtti hatásokkal. Azaz ha például a talajban lévõ földalatti vízerek földelõ hatása okán képzõdött valahol egy villámcsapás, vagy gv., akkor a hatás után éppen ez a terület lesz az, ahol kisebb valószínûséggel képzõdik újra villám vagy gv.
"A villám sem csap egy helyre kétszer!" - tartja a mondás.. némi alappal.
Nos, ez úgy van, hogy ha kis töltés mennyiséget "öntünk rá" egy vezetõkkel behálózott szigetelõ lemezre, akkor a fõáram általában a csatlakozási pontok közötti (elektromosan!)a legrövidebb úton folyik, rombol.
A villámnál, ill. a gömbvillám felrobbanásakor a töltés mennyiség sok-sok nagyságrenddel nagyobb mint a fentebb említett.
Ilyenkor szabályosan olyan az áram utak irányultsága, mintha egy nagy vödör vízzel "nyakon öntöttük" volna az eszközt, azaz mindenfelé folynak az áramok.
Ha láttad a Csillagok háborújában azt a jelenetet amikor az R2-D2 egységet "lebénító" lövéssel találták el a javák, akkor kb fogalmad lehet a jelenség lefolyásáról.
Szó szerint látszólag össze-vissza folyó áramok jelennek meg.
Ilyen eszközöknél nincs kitüntetett áram irány, mert minden vezetõ szakasz amíg el nem olvad, addig "vevõantennaként" feszültség/áram forrásként "mûködik".
Ha egy gv csak megközelítette az eszközt, de nem robbant fel, akkor általában a gv által keltett térerõsség okoz meghibásodásokat, minden, "antennaként mûködhetõ" vezeték közelében.
Azaz a kis átütési szilárdságú pn átmenetek zajossá vagy zárlatossá válnak.
Ilyen esetben a zárt, árnyékolt részeken lévõ kisfeszültségû IC-k, tranzisztorok általában nem sérülnek meg.
A passzív elemek feszültség és áram tûrése sokkal nagyobb, ezért természetesen azok sem sérülnek meg.
Márhogy a talaj, a megrongálódott fémrészek rácsszerkezetét, a pozitív-negatív rendezettségi állapotát megvizsgálták-e. Ha esetleg nem, sztem megérne pár próbálkozást....Fõleg a "szétrobbanások" pontjain.
Azt, hogy el tudja hinni, hogy embereknek ilyen élmény után "épességeik" lettek egyáltalán nem tartom baromságnak. Indoklás: egy ilyen élmény után, közban a szervezet olyan dolgot tapasztal, amilyet elõtte nem. Sztem az idegrendszerre van a legnagyobb hatással. Idõlegesen vagy tartósan változást okoz a mûködésében. Ha a változás, a tapasztalat nem marad tartós akkor is könnyen "elhihetõ", mivel van memóriánk, hogy a megváltozott mûködést részben vagy egészben képes ismételni az idegrendszer. Adott esetben akaratlagosan reprodukáltatható vele az, hogy akkor hogy mûködött. Mivel ez memóriára támaszkodik idõvel meg is szûnhet az is, hogy reprodukálni legyen képes és visszaállhat a "normál" mûködésre.
Ok, nem vagyok orvos, de ez némi ismerettel és józan paraszti ésszel is lehetségesnek tûnik, hátmég ha az ember jobban utánanéz.
Kicsit azért kapcsolódik a fizikához is: hogy amennyiben a környezetben is volt hatása gv-nek (elektromos töltésû részecskéket "összezilált", vagy más egyéb), és ez lassan múló, akkor a szervezetre nem csak az adott pillanatban lehetett hatása, de a megváltozott körülmények késõbb is szintén múló hatással lehetnek az élõ szervezetre. A szervezt életre játszik és amennyire tud alkalmazkodni igyekszik és tuti, hogy megváltozott körülményekre is reagál.
Sztem elég rendesen bekavarja az elektromágneses teret. Nem ez a heppem, azért írom, mert mikor a gyerekemet bekisértem a öltözõbe MRI vizsgálatko, bár én az öltözõben maradtam (egy ajtó, meg cirka 4-5 m választott el a géptõl és nem ismerem, hogy a gép ilyen távolságra is hatással van-e) hasonló bizsergéseket éreztem, mint a gv után otthon. Ezért gondoltam, meg az EEG közbeni érzeteim miatt, hogy múló érzékenységet okozott valszeg olyasmire, ami erõteljes hatás volt akkor. Természetesen nem biztos, hogy a következtetésem helytálló, de mivel akkor sem és azóta sem kérdezte meg senki, hogy pl. az EEG-nél honnan tudtam hol mért mást a gép, mit éreztem mások következtetései nem biztos, hogy helytállóak voltak. Sztem a gv-nek nem egyszerûen elektromos hatása van, hanem mágneses is, ami viszont valószínûsíti, hogy a környezetben is okozhat változást. Fõleg fémekre, ionokra, élõ szervezetre...stb. A mágneses tér töltésekre, részecskékre gyakorolt hatása magának az MRI gépnek is mûködésében alapelve, nem?
Azt mondja nem fizikus. Hülyeség?
😊😊😊
Bocs nem lehetett kihagyni a szójátékot.
Kapásból ez a két kérdés jutott eszembe, tuti lesz több is...😊
A tanár úr címet nem érdemli meg egyik esetben sem.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A "tanár úr" egy hétköznapi szélhámos a könnyen hozzáférhetõ információk alapján.
Ettõl még Égely egy seggfej marad. Akármilyen papírjai is vannak, amit mond, az hülyeség. És ez az, ami számít.
No persze ahhoz ismerned kellett volna dr. Egely György tanár úr életrajzát, hogy tudd, az egyetemeinken nem a zéróknak osztogatnak doktori címet.. egyébként tanított az egyetemen, amíg ki nem túrták, többek között a gv "vadászata" miatt.
Kész, eldobom az agyam. Azt a szánalmas kóklert tanár úrnak nevezni... 😄
Akkor már értem, hogy miért vagy ilyen gecibuta.
Bevallottam, hogy nem vagyok fizika lángész, de van amiben jobb vagyok az átlagnál. És nem csak a természettudomány a tudomány, ha szabad megjegyeznem...
A látszat meg látszat.
Itt már senki se hiszi el hogy bármi közöd is lenne a fizikához vagy a matekhoz.
Valami háborúban nevelkedett nyugdíjast lehet hogy becsapsz vele, de az ide járókat Anaid kivételével nem tudod átverni. Túl sok hülyeséget írtál már ide.
Ez nagyon csúnya volt."
Bizooony, nagyon csúnya, mint ahogy az is, hogy a differenciált sebességnek vezetted le 😊