Fizika 2006
  • forrai
    A linket köszönöm, most már tudok is róluk valamit...
    De a Chilei földrengés is ekkora volt majdnem, úgy néz ki, most ez van, erre kell felkészülni.

Molniebalaget is érdeklődve olvastam.
    Az igaz, hogy nem számoltam azokkal, és még sok mással se- mert itt nem is kellett. Itt energia, és teljesítmény mérleget számoltam csak. Amikor meg kellett, ott számoltam: az 1500 W/m2K az a hőátbocsátási tényező, ami a hővezetést, hőátadást, kivül belül tartalmazza, becsülve a külső oldali természetes áramlásra, extrém hőmérsékleten.
    Tényleg fura, hogy inkább kiengedik a fertőzött gőzt a hermetikus védőépületbe, onnan pedig a szabadba, mint felületen keresztül hűtenék belül?
    Nekem ez röhejes, neked nem?

A linkből az is világossá vált, hogy a hermetikus épület víztárolója nem volt megfelelő, mert azt az 1%-ot se tudta begyűjteni, ami maradékként termelődött.
    Az pedig meglepő, és szintén engem támaszt alá, hogy a védőépületi tartálynak nincs a sémán megfelelő hűtése! Hiszen ahogy becsültem, csak 1-2% maradó hőleadás van a reaktorban! Nevetséges mennnyiség, néhány termoventilátornyi.
    Ha azt a tartályt hűtötték volna, akárcsak egy kis hőcserélővel, sohase nőtt volna benne a nyomás, hiszen az csak kisnyomású tér lehet!
    A leírásból igen is az következik, hogy több ponton nem volt meggondolt a dolog:
    1. A dizelek telepítése
    3. A tartály belső vészmaghűtésének hiánya
    2. A hermetikus védőépület hűtése. Mert hogyan gondolták, hogy a tartályból majd odavezetik a gőzt, azt meg nem hűtik? Ezt magyarázd meg!
    Az utolsó mondatod végkép nem érthető- csak arra gondolhatok- kioktatni szándékoztál.
    Szerintem vegyél példát Austusról, ő csak beszélget velem, linkeket küld, én megköszönöm, figyelek reá.
    Nem akarok földghöz ragadt lenni!
    Most "Júlia nem akar a földön járni", eleget járt. Inkább szárnyalni fog, akár ékezett nélkül is!