6060
  • bullseye9
    Nézd meg a bodypaint mat fájljának első sorát, ha eut.paint.xyz-vel kezdődik, akkor szokott ilyen gond lenni, javítsd át eut.dif.spec.xyz-re.
  • magyarkolega01
    Értem csak én biztos nemtudom megcsinálni
  • CseNo
    Vagy a desc fájlban van rossz RGB színkód megadva..
  • Blum
    Talán átírni?!
  • magyarkolega01
    Azzla mit lehet kezdeni?
  • Hesston
    Helló!

Szeretnék átt alakítani egy már meglévő gépet (lámpák, stb)
    Az a gondom hogy 2.2.3-as szoftverem vande nem engedi be importálni.. gondolom én azért mert nincs hozzá kódom.. Valaki esetleg megoldást?
    Másik verzió, vagy esetleg kód?

Meg köszönném!!!! :)
  • Blum
    Hát,akkor ott a .mat fájllal lesz gubanc.
  • magyarkolega01
    Ezzel a szövegel a segitőknek üzenek!
    Nem azzal van a baj hogy nemtudok skinezni hanem azzal hogy van egy piros Man Tga-ám és azt hiába szinezem át nem szinezi át ugyan úgy piros de a bodypaint.dds mármint a kamion texturája festése fehér és nem piros és ha átfestem semmi ne történi a töltött festés van rajta sajnos..és azért kérdeztem hogy megtudja hogy lehet e skinezni a Zmodival ha valaki tud erre a problémára megoldás azt meg köszöném.
    Tudok skinezni meg szeretek skinezni csak nemtudom mi a baj...sajna
    Na de rövidre fogva az a baj hogy a fehér a kamion ddds texturája de piros a játékba hiába festem át nem festi át js és ha a játékba akarom festeni ottse festi át.
    Bocs a sok szöveg miatt.Ja és köszi a segitséget.
  • LezFiddler
    Jó reggelit!

Egyszerű skin-ezéshez nem feltétlenül szükséges Zmodeler, azt bármilyen képmachinátor programmal meg lehet tenni.
    A DXTBmp lényegében "csak!" arra kell, hogy a megszerkesztett képet ismét dds formátumba lehessen rakni.
    Viszont ha valaki Photoshop-ot használ, akkor egyszerűbb dolga van, hiszen a PS-hoz van egy Nvidia plug-in amivel ki lehet váltani a DXTBmp-t, magyarán: a PS ismerni fogja dds formátumot.

Ha komolyabb skin-t szeretnénk az autónkra, akkor azért érdemes a PMG-t importálni és párhuzamosan ügyködni a két programmal!
  • Rubio #3389
    A DXTBmp-vel pont annyira lehet "Át festeni az-az skinezni", mint a zModeler-rel, azaz sehogy!

Egy kicsit mellélőttél, mert a DXTBmp egy konvertáló progi, ami a .dds fájlok létrehozására szolgál, viszont festeni egy 3. progival kell, mint pl. a paint, vagy ennél sokkal jobbal is lehet, pl. a photoshoppal, de a kettő között is léteznek progik, de a DXTBmp nem az!
  • hungaro
    Át festeni az-az skinezni egy másik progival lehet az un. DXTBmp-vel!
  • magyarkolega01
    Sziasztok!
    Zmodelerbe ha nyitott PMG-s a kamion akkor ott átlehet festeni vagy ott lehet rárakni logot vagy feliratott?Vagy képet?
  • akela
    Szép lesz.
    Ha megengedsz egy észrevételt,tegyél bele dobbetétet,és féktárcsát.És talán lehetne egy kis "húsa" is a felninek,mert igy elég vékonyka.

A banner szép lett,gratula Imihavernek érte
  • djano
    nagyon szép!!
  • tuzfal3
    Az sem rossz ötlet:D

Valaki tudja hogy kell a kereket konvertálni? nulláról kezdtem... és fogalmam sincs hogyan is kéne...Valaki tudna csinálni egy leírást a műveletről?
  • imihaver
    Pöpec lesz barátom:)
  • nenus
    Próbálj meg rá 1 GLS-es vagy DHL-es vagy TNT-s skint ;)

Mellesleg elég szép
  • koppi2
    Valaki be linkelné nekem azt a videot ahol megmutatják a potkocsi készítést. köszönöm szépem
  • Blum
    Szép!
  • Garth22
  • djano
    nagyon szép!
  • tuzfal3
    Majd az is sorra kerül majd:D Köszi hogy szóltál!

Más:
    Végül összedobtam pár szín kombinációt ami szóba jöhet:
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    Tudom,a harmadiknál elcsesztem a motorháznál a színt,de siettem...
  • Blum
    Kerék az csak úgy van a levegőben? :/
    Legalább egy tengelyt csinálj neki.
  • 94mike
    Szép,de sztem ezt a festést hanyagolld:/ vagy a háttér miatt,vagy nemtudom..de..érdekes :D
  • Garth22
    cool
  • tuzfal3
    Sziasztok!
    Tovább haladtam a géppel.Ma csináltam hozzá új kerekeket,már csak a finom hangolások vannak rajta, interior változik,lehet hogy a festés is, majd még eldől.
    Kb 70%

További szép estét!
  • bela96
    na most van egy másik problémó.az hogy csinálok egy gépet,elmentem z3d-be és mikor kimegyek zmodbol saját magátol újraindul a gép.miért van ez?
  • Blum
    Nincsmit! :)
  • nenus
    Bocs a dupláért. A bak fájl társításos bejött :D Ezer köszönet ;) És csak a felső "járdát" kell újracsinálni :D
  • nenus
    Autosave nincs, mert becsomagolva van a zmod..
  • Blum
    Ha maradt .bak fájl valahol,akkor azzal elvileg visszatudod állítani,ha társítod Zmoddal.
    Autosave?
  • nenus
    Köszi!

Segítséget kérnék. Szépen sorban elkezdtek eltűnni zmodban az alkatrészek, és újra akartam indítani, de elveszett a z3d fájlból a pótkocsi. Tudok valamit csinálni? :S
  • R420
    Gyönyörű Tesó!
  • bela96
    Blum kösszi.második oldalon találtam rá.
  • nenus
    Nah akkor! :) Készül :D

Wheels: Ventyres
    Trailer: Nenus
    Eddigi segítségek: Sg fórum/ Zmod topik, Grath22 (köszönet érte)

Programok:
    Zmodeler 2.1.1.
    Photoshoop CS5
    Ms Paint

Képek:
    [center]

Jelenlegi állapot: Kb 10%
  • Blum
    Még ezen az oldalon megtalálod a megoldást...
  • bela96
    sziasztok.tudnátok segiteni?az a problémó hogy újra lett telepitve a gépem és felraktam a zmodeler 2.2.2-eset és nem indul el.ezt irja ki:
    válaszokat előre is kösszi.
  • Garth22
    csinálj jobbat #3358
  • nenus
    Sziasztok! Lenne 1 kérdésem a hozzáértőkhöz. Van a pótkocsim tetején 1 cső:

És én azt meg szeretném csinálni ilyenre:

Következőféle módon szeretném megcsinálni. Vertex mod be, majd modify/submesh/exturde, majd ha meghosszabbítottam akkor modify/rotate móddal elforgatni. Ez eddig szép és jó, de mikor elforgatom a meghosszabbított részt, akkor elkezd megnyúlni (minél többet fordítok rajta, annál jobban nyúlik). És erre szeretnék rájönni hogy ezt hogy tudom megoldani. Köszönöm előre is.

Garth: Szép munka (Y)
  • CseNo
    Csinos, csak a rács nagyon átlátszik!