6060
  • Kispako
    Valaki tudna segíteni aban hogy tudom a driver dummy kisezedni a kamionokból h ne legyek állandóan benne?!
  • szabii98
    köszönöm szépen (:
  • hungaro
    ugyan ezzel kínlódtam! töltsd le EZT
  • szabii98
  • hungaro
    de elindul, valószínűleg az a gondod mint nekem VOLT!:) linkeld be képbe, hogy mit ír ki, print screen majd paintba be, kivágod mented és fel dobod ide!
  • szabii98
    Hali!
    Win7en el sem indul a ZMod?:S
  • LezFiddler
    Szia!
    Ez így kevés!
    Melyik verzióról van szó?
  • hungaro
    jó lenne tudni, hogy milyen hiba üzenetet ír ki!
  • tibi08
    Hello mindenkinek lenne egy kérdésem letöltöm a Zmodeler-t és nem indul el kicsomagolom úgy sem hibaüzenetet ír ki mit tegyek?
  • norberto18
    Hello.Köszönöm szépen. Igy már rendben van a lámpa és messziről is megfelelő.
    Mivel lenne még gond?
  • Rubio #3548
    Csak egy ötlet: szerintem a zmodban nem a játék által használt elérési út van beállítva, ezért nincs semmi, még rózsaszín alkatrész sem...
  • Gis80s
    Hát ahogy nézem ezt a képet, itt nem csak a kékkel van gond...
    Próbáld meg OpenGL-ben futtani a játékot, vagy keress a videókártyádhoz egy frissebb drivert...elvileg utána már jónak kell lennie.

#3542: volt már nekem is ilyen, de sajnos nem emlékszem a megoldásra.
    új, teljes exportálás esetleg?!
  • norberto18
    próbáltam már pár flare pack-ot.
    Ami most van benne,az jó végülis, csak ezzel a kék fénnyel nincs kibékülve valamiért.
    A másik flare packokkal meg az összes lámpa rossz.
  • russh12
    talán másik flare pack?
  • norberto18

Bocsi a kép itt maradt.
  • norberto18
    http://imagerz.com/QEFGDEtvAwMEBV1FRAVR
    Hello mindenki.
    Tudna segiteni valaki? Egy flare packon belül van a világítás és a kék lámpát nem fogadja el valamiért.Tudja valaki hogy ez mitől lehet?
    Előre is köszönöm
  • russh12
    Ilyenkor mi a teendő? mit szúrtam el?
  • LezFiddler
    Nincs mit.
  • norberto18
    Igen arra gondoltam :D a helyzetjelzőt nem tudom hogy keveretem oda.Köszi megpróbálom.
  • LezFiddler
    Én csak a tompítottról és a refiről tudtam eddig de hát változik a világ.
    Mindenesetre copy-zd le a tompított dummy-ját és add meg neki a reflektor címzését!
  • norberto18
    Időközben rájöttem, hogy mi volt a gond. De azért köszönöm!A lámpák világításánál hogyan lehet megoldani, hogy külön lehessen kapcsolni őket? Helyzetjelző, tompított meg a refit?
  • norberto18
    Hello mindenki. Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet átállítani azt, hogy a kamion ne glosspaint legyen? Vagy ezzel ilyenkor mi a teendő?Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm.
  • LezFiddler
    Igen, én is azt hiszem, már előre megvettem két doboz seduxen-t!
  • Blum
    Értem. :)
    Jó buli lesz megcsinálni azokat a kerekeket :D
  • LezFiddler
    Köszönöm!
    Ezek az eredeti ETS-es görgők, csak ideiglenesen vannak alatta amíg el nem készül valami hasonló:

De addig még nagyon sok spenótot meg kell ennem!
  • Blum
    Kerekek kicsit low polyk,nem?
    De amúgy nagyon szép munka!
  • LezFiddler

A képek beszúrását még gyakorolnom kéne.
  • LezFiddler
    Sziasztok!

• djano
    Estét!
    Egy oylan kérdésem lenne hogy egy pótkocsit csinálok és lenne rajta egy tárgy amit chrommá szeretnék tenni úgy hogy csillogjon is.Azt hogy tudnám megcsinálni? kell neki külön egy dds vagy valahogy zmodba meglehet csinálni?
    Köszönöm a segítségeket!
  • LezFiddler
    Már ILYEN is van.
  • LezFiddler
    Szia!

Ha csak egy Z3d fájlod van, azzal még nagyon sok mindent kell csinálni, mire be lehet tenni a játékba.

Az eredeti GTS-es Scania importálása pedig a következő:

A játék főkönyvtárában találsz egy "base .scs" nevű fájlt. (349.7 MB)
    Ez egy tömörített állomány ( ilyen .scs fájlokat szoktunk betenni a "mod" mappába is ) amit csomagolj ki egy tetszőleges helyre, egy tetszőleges nevű mappába!

Indítsd el a Zmodelert és importáld az autót e-képen:
    Import ablakra klatty, majd válaszd ki az imént létrehozott tetszőleges nevű mappát.
    Ezen belül válaszd ki ezt az útvonalat: \base\vehicle\truck\scania_rcab

Ha idáig eljutottál akkor látsz egy interior nevű mappát + 3db z3d fájlt!
    Itt jelöld ki a "truck" nevű z3d-t!

Az Import gombra még ne nyomj rá!!!

Alul, a base.scs: résznél megint keresd ki a tetszőleges nevű mappádat és nyisd meg benne a "base" mappát.
    Tehát pl.:D:\tetszőleges nevű mappa\base.
    Itt nem kell tovább mappákat nyitogatni!!!
    Most rányomhatsz az Import gombra, és ha mindent jól csináltál, akkor megjelenik az eredeti GTS-es Scania textúrákkal együtt!

Értelemszerűen, ha nem a Scaniát szeretnéd megnyitni akkor a \truck\ mappa után a neked szimpatikus autó z3d fájlját nyitod meg.

Ajánlanám a "helyes importálás menete" című iromány átolvasgatását, ami megtalálható a banner-ban.

( + jó lenne ha odaírnád máskor, hogy melyik verzióval próbálkozol )
  • razor1997
    Sziasztok!
    A héten kezdtem el használni a zmodelert mert már nem nagyon bírtam ki hogy ne csináljak magamnak egy olyan normális scaniát a gts-hez amin látni a toplineoson a tankot meg ha reflektort felkapcsolom akkor a scania gyári napellenzőn lévő reflektora is felkapcsoljon stb.
    Ezért kérném tanácsotokat hogy már egy ideje olvasgatom itt ezt a fórumot de nem igen jutottam semmire csak egy olyan scaniaval aminek van .z3d kiterjesztésű fájlja.Tehát már arra is következtethettek hogy nekem nem igen megy az a .pmg-vel való importálás.Amit meg találtam az nem valami jó mert a hátsó lámpák nem a gyári hanem ilyen IFA-s kereklámpa meg egy reflektort kéne berakni a napellenzőjébe és még egy tankot kéne kerítenem.Ezért kéne hogy ami a játékba van abból kiszedném ezeket csak nem sikerült a többi adat bemásolása.Úgyhogy ilyenekben kérnem segítségeteket.Meg még a lámpatest megvilágítása kéne de még azon próbálkozom, hogy csináljam meg.Amúgy nem csak a gts-ből tudok ilyen dolgokat hanem mivel hogy az apám kamionszerelő onnan ismerem és bírom a scaniákat.Ezért még azt nem tudom hogy amit most csinálok hogy pl:egy lefotózott scaniát hogy tudnék betenni a zmodelerbe.
    A képeket majd később feltöltöm.

Üdv:Ricsi
  • tuzfal3
    Ja értem, csak tanács volt :) Szép lesz!
  • schneke
    köszi.
    igen, azt alakítgatom. a színe direkt ilyen, mert a valóságos is ilyen. az alvázat még nemvolt erőm feldarabolni, de azt is megcsinálom majd
  • tuzfal3
    Szép. ha jól látom az F2000rest alakítottad át, más színt adj neki, és ne legyen króm az alváz.
  • schneke
    hello
    hozok pár képet a készülő gépemről. még elég sok minden fog rajta változni, de kíváncsi vagyok a véleményetekre
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
  • szufy
    Hali!
    Interiort hogy lehet konvertálni Gts-ből Ets-be??
    Valaki segítsen kérem!
    Köszi!
    Hello
  • LezFiddler
    Egészségedre!
  • Rob02
    Szia!
    Köszi! Megoldódott a dolog, szereztem 2.2.4-es zmodelert és így már működik rendesen! Menet közben biztos lesz majd még kérdésem de most még próbálom egyedül megoldani!
  • hungaro
    használd a 2.2.2-őt, semmivel se nehezebb véleményem szerint, sőőt még könnyebb is, .pmd-t se kell írni!:)