6060
  • LezFiddler
    Most nézem, hogy v2.1.1 -el ténykedsz!
    Ezzel a verzióval nem fogsz tudni 24 .mat-os autót exportálni, max: 15 .mat-os lehet.
    ( annyi egyébként bőven elég, sőt! )
  • LezFiddler
    Jó reggelt!

Importáld még egyszer mert szerintem el lett szúrva valami!

Az autó scs. fájljából húzd ki a "vehicle" mappát egy akármilyen nevű mappába pl.: az asztalra.
    Importálásnál a base.scs ablakban ezt a mappát mutasd meg neki alapnak.
    A vehicle mappát itt már nem kell megnyitni!!!
  • sztics
    Köszönöm szépen!
  • Rob02
    Szia!
    24 textúra fájl van és csak 4material a defaulton kívül!
    Megnéztem hogy a fülkéhez a color van társítva és az jó is, de a légrugókhoz és a légbeömlőhöz is ez van! A hátsó sárvédőhöz meg a rendszám textúra van társítva! Csinálnom kéne több materialt és a textúrákat társítsam hozzájuk és ezután minden alkatrészhez is?

Itt egy kép hogy hogyan is néz ki:
  • Gell97 kolega
    Szia!
    Leírtam neked, itt megtalálod: Szélvédő tükröződése.
  • LezFiddler
    Szia!
    Nézd meg a "szürke alkatrészek" tulajdonságainál, hogy melyik textúrát használják!
    Ha hozzá vannak rendelve a modellekhez textúranevek de mégsem láthatóak, akkor a "browser"-ben keresd ki a hiányzó textúrákat (.dds fájlok) az autó mappájából, majd a Materials Editor-ban keresd ki ezt a textúranevet és ehhez társítsd az imént behozott textúrát. ( Bár ilyet még nem hallottam, hogy hiányosan hozza be a program a textúrákat. Vagy behozza mindet, vagy egyiket sem )

Ha a modell tulajdonságainál a "Default Material" van, akkor már másabb a leányzó fekvése mert ezek szerint a modellhez nem lett hozzárendelve textúra.
    Itt sincs gond: annyi a teendő, hogy a "browser"-ben keresd ki a hiányzó textúrákat az autó mappájából, majd a Materials Editor-ban hozz létre új material-t és ehhez társítsd az imént behozott textúrát.
    Az új material-t nevezd el, címezd meg a többi .mat alapján
  • bela96
    sziasztok.légyszives valaki interior szerkesztésről utmutató leirást vagy vidit ha tud valaki adni azt meg köszönöm
  • Rob02
    Sziasztok!
    Kicsit szeretnék alakítani egy DAF-on és már az importálást követően egy olyan problémába futottam hogy zmodban a kamionnak nem minden alkatrészén lesz textúra azaz szürke marad! A LezFiddler-féle importálós leírás alapján csináltam és a legtöbb alkatrésznek bordó színe van de a lámpáknak, tanknak és az alváznak szürke! Azokra hogy rakjam rá a textúrát hogy jó legyen?
  • sztics
    Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy az üveget hogyan tudom csillogóvá tenni?
  • Garth22
    magyrkolega01 miért kéne ?
  • Rubio #3508
    Bár nagyon nem érdemled meg, de:

ha legördítetted a banner alatti ablakot, amit korábban említettem, akkor ott klikkelj rá az "A fórumban fellelhető összes tutorial (by: Tuzfal3)"-ra és a bejövő oldalon keresd meg a következőt: "19. Vajo konvert videója" és miután arra is ráklikkeltél töltsd le a videót és nézd meg! Az egész magyarul van (mármint a videó). Tény hogy "csak" egy konvertálásról szól, de legalább fogalmad lesz egy kicsit a zmod működéséről! Ha az már megy, akkor lépj tovább a többivel! Még egy dolog: ha tényleg megnézed a videót és akarod is csinálni, amit ott látsz, akkor a zmod 2.1.1-es változatát hasdználd!

2. Tanulj meg kérdezni és nem utolsó sorban bebizonyítani, hogy érdemes vagy arra, hogy valaki foglalkozzon veled (na ez szerintem amit itt műveltél a fórumban, nehéz lesz, de ki tudja, hátha valakinek megesik rajtad a szíve)! Továbbá tanuld meg azt a kérdést úgy feltenni, hogy abból látszódjon, hogy Te tényleg foglalkozol a zmoddal, s nem csak állítod, mert messziről jött ember azt mod amit akar, de ha konkrétumok vannak a kérdésben (ezt és ezt csinálom éppen, itt és itt járok, de itt elakadtam), akkor sokkal nagyobb valószínűséggel kapsz/kaphatsz segítséget....

Jövőre nézve egy jó tanács:

ha valakit/valakiket meg szeretnél kérni arra, hogy segítsen/segítsenek, akkor nem a megfelelő utat választottad, hogy ezt megtegyék, mert a stílus amit megengedsz magadnak látszatra azt tükrözi, hogy mind ők vannak teérted és az a dolguk, sőt kötelességük, hogy ezt megtegyék neked! Ha én lennék ebben a helyzetben (hidd el én is sokszor vagyok) egy kicsit több alázattal viseltetnék irányukban, mint te, sőt... De ezt te szerintem úgy sem érted, s nem tisztem ezt neked elmagyarázni és nem is akarom.

Azt állítod, hogy 3 hónapja próbálkozol a zmod-dal, akkor gondolom azóta látogatod a fórumot, tehát fogalmad nincs arról, hogy az a hangnem, amit Te megengedtél magadnak velem szemben én még akkor sem engedem meg magamnak, ha ennél sokkal nagyobb sérelem ér, mint ami téged ért (ha nem hiszed járj utána), mert nem ez az én stílusom, sőt nagyon is távol áll tőlem! Viszont ahogy látom, benned a bocsánatkérésnek még csak egy fikarcnyi kis molekulája sincs meg, ezért végezetül álljon itt egy közmondás:

"Egyszer volt Budán kutyavásár!"

Hát csak remélni tudom, hogy ennek megérted lényegét, de ha nem az sem baj, következménye nincs, vagy legalább is nem olyan, amit ne lehetne túl élni...
  • LezFiddler
    Hehe!

Zmodeler fetisiszta.
    Te jó ég, eddig ebbe bele sem gondoltam. Lehet, hogy perverz vagyok!
  • magyarkolega01
    De szerintem nemsok olyan van a bannerban ami most épp szükséges nemtudom hogy mit kezdjek csinálni...
  • magyarkolega01
    na látod te aki frissen tanultad neked kéne a legtöbb segitséget nyújtani a másikat..
    De szerintem elég most már ebböl a veszekedésböl nincs értelme az egésznek.
  • magyarkolega01
    Visszhangot nem szeretnél megláttni jó oké ...
    de akkor is rögtön lekell támadni?
    Mondjuk ugyan te honnan tudod hogy én menyi időt töltök Zmodeler egyfolytába azt basztatom ha te tudnád hogy menyit küszködök próbálkozok akkor te is kikelnél magdból ennyit eről ha másnem a videós segitségeket raknátok ki ide a fórumba de ugyan minek az tanulja meg úgy
    ahogy akarja az a szerencsétlen nemigaz hogy nektek nem sgitettek amikor tanúltátok.
    Köszönöm a videót....
  • Rubio #3503
    #3501; #3502

Melyik része?

Talán az, hogy Te "egy maximalista vaddisznó" vagy, vagy az, hogy Te és LezFiddler a csajok általánosan megszokott módja helyett a zmodot használjátok arra, hogy kielégüljetek? Vagy esetleg mindkettő?

[Bocsássatok meg, de két ekkora magasra ütött szervát nem lehetett nem lecsapni! Me a culpa - az én hibám (vétkeztem) ]
  • Garth22
    milyen igaz!
  • LezFiddler
    Jó estét kívánok!

Azt mondod, az alapok megvannak, innentől a határ majdhogynem a csillagos ég!
    Mi is gyűrkésszük egymást a Zmodeler-el idestova 3 éve de még mindig van olyan opciója, parancssora, amihez hozzá sem tudok vakkantani! Eddig nem volt rá-, rájuk szükségem.

Semmi kötöttséged nincs, ha tényleg megvan az alap akkor csak a fantáziád szab határt.
    Persze, ne rögtön Garth-ot vedd alapnak, ( Ő egy maximalista vaddisznó )
    de kisebb kiegészítőket lehet szerkeszteni pl.: névtáblát, bögrét, saját laptop-ot vagy egy egyszerű ceruzát, csavarhúzót! ( Hidd el, ezek sem lesznek meg 10 perc alatt! )

Az, hogy valaki egyik autóról áttesz a másikra valamit, az alapnak nagyon jó ( főleg ha át is kell méretezni, lehetőleg arányosan ) de az az igazi, ha saját modellel egészíted ki az éppen neked tetsző autót!
    Az meg, ha egy magunkfajta lelkes amatőr megkreál egy komplett autót és azt mások, lényegében teljesen idegen emberek pozitívan értékelik, felér egy orgazmussal! ( Úgy emlékszem )
  • Garth22
    magyarkolega01 én is voltam ott ahol most te de kitartó voltam ,és most itt vagyok.
  • Blum
    Te miről beszélsz?

Amikor én 3-4 éve elkezdtem a Zmodot,akkor nekem ugyan segítettek MSN-en,meg itt-ott,DE!

Nem azért,mert egy lusta dög vagyok -mint te- hanem azért,mert egyszerűen NEM VOLTAK sem videók,sem pedig leírások. Mostmeg dugig van textúrázás videókkal,exportálás videókkal,meg leírásokkal a net,amik ott vannak az orrod előtt a kiba**ott bannerban! Melyik részét nem érted annak,hogy nem azért fakadt ki magából Rubio (hozzáteszem teljesen jogosan),mert segítséget kérsz,hanem azért,mert olyan segítséget kérsz,amelyre a válasz ott van a bannerban feketén-fehéren leírva. Oda is van írva: "Mielőtt kérdezel,böngészd át!:"
    Tudod ez nem csak úgy szolidaritásból van ám odarakva,hanem tényleg azért,mert segítséget tud nyújtani!
    És akkor a youtube-on lévő videók tömkelegéről még nem is beszéltem.
    Szóval nyugodtan belehet fogni a pofit,"bunkó-paraszt-segíteni nem akaró emberek"-ezést abbahagyni,aztán kihúzni az ujjadat a seggedből,mert akárhogy próbálod osztani az észt NINCS IGAZAD!
    Visszhangot meg nem szeretnék itt meglátni.

További szép estét!
  • tuzfal3
    1. stílus
    2. helyesírás
    3. IGEN BUNKÓ VAGY!
    4. Nekem sem segített senki, mégis megtudtam tanulni az egész zmodot pár hónap alatt.
    5. Tutorial1., Tutorial2.
    Ezek után vegyél vissza az arcodból, mert nem véletlen nem kapsz segítséget ha ilyen vagy.
  • magyarkolega01
    Kb 3 hónapja a tö..kivan keresgélek meg minden videót nézek és nembírom megtanulni ezt az egészet tanulni magamtol kúrva nehéz lesz b*zmeg mindig én vagyok a bunkó de ha mondgy ajuk értelmes segitségeket kapnák akkro nagyon jó lenne aztse tudom hogy most hol és mit kezdejek megtanulni..nembírja kinyögni itt senki hogy mit tanuljak meg az alapok után mivel kezdejem.
    Tudom hogy 3 hónap alatt nem lehet megtanulni de akkor is nemkéne ilyenek lenni a kezdő Zmodisokkal....
    Mert itt a fórumon olyan emberek akik úgy vannak ezzel a dolgal hogy aki nemtud Zmodizni az már nem is amber a fórumon...
  • djano
    Igazad van Blum!
  • Blum
    Na,álljál meg egy kicsit jó barát.
    Itt senki sem bunkó rajtad kívül. Pluszba még figyelmetlen is vagy. Ott van MINDEN abban a kikúrt bannerban,szerinted mi a toszért van odarakva?
    Minden benne van,köztük az is,ami neked kéne,hogy elkezdj tudni dolgozni a programmal.
    Senki sem fikázott téged csak megmondta az igazságot. Ennyi.
    Ha meg "nem olyan nagy dolgot" kérsz másoktól,akkor miért nem állsz neki te is keresgélni? És mégegyszer leírom,hogy minden ott van a bannerban!

"Befejeztem."

Azt melegen ajánlom.
  • magyarkolega01
    Nem roszinulatoskodtam és képzeld utánanéztem a dolgoknak és te egyáltalán nem segitettél nekm soha ennyit eről és nem velem kell emberkedni....
    A FÓRUM MEG MONDJUK ARRA VAN KITALÁLVA HOGY SEGITSÜNK EGYMÁSNAK.
    Ezt ne vegyétek kiabálásnak csak monjuk te nemtudod menyit küszködök és mióta hogy megtanuljak Zmodozni de én nemtudom miért vagy ilyen bunkó...
    Segiteni kéne egymásnak és nem pedig fikázni a másikat nagyemberek....
    Mindig csak a fikázás van ha valami úgy van ami nektek nem tetszik ti rögtön fikáztok és nemkértek túlnagy dolgot tőletek.
    Bocs a nagybetüket és ez nem OFF-topik hogy lehesen pofázni...
    Befejeztem.
  • imihaver
    +1 jogos
  • Rubio #3492
    "Kedves" Magyarkolega01!

Az "ennyit a segitségröl"-höz annyit fűznék, hogy a lusta ember még ennyit sem érdemel, mint amennyit tőlem kaptál!

Fent a banner alatt szerintem elég világosan le van írva, hogy: "Mielőtt kérdezel, böngészd át!"

Te megtetted? Mert szerintem nem, azért írtad azt, amit, mert ha megtetted volna, akkor már okosabb lehetnél, s nem ezt írtad volna:

"valaki nem segitene nekem még hogy milyen alap dolgokat kellene megtanulnom hogy belerázódjak a Zmodizásba."

Véleményem szerint ott elég sokan segítenek, de Te lusta vagy olvasni / kinyitni a szemed! Szinte minden ott van! Én csak olyan embernek segítek, akin látom, hogy akar is és tesz is, tehát megérdemli, és nem csak a sült galambot várja, hogy a szájába repüljön!

Egyébként pedig szerintem halvány lila fogalmad nincs arról, hogy előző üzenetemmel mit is szerettem volna közölni! Na ha majd megértetted, akkor próbálkozz a zmod megtanulásával, mert ha ez nem megy, akkor a zmod is nyögvenyelős lesz!

És most lehet megsértődni!
  • magyarkolega01
    ennyit a segitségröl..xD
  • 94mike
  • Rubio #3489
    "...kamion be importálás már megy..."

Akkor most gyakorold a kamion "ki importálását" is és akkor lesz tuti a dolog!
  • hungaro
    mindenki magától jön bele!:) nézd a tutorial videókat youtuben és azok alapján hamar meg lehet tanulni!:) Speciel Én is ott tanultam meg, amit nem tudtam be írtam és ki dobta!
  • magyarkolega01
    Sziasztok!
    Újra nekiáltam Zmodizni kamion be importálás már megy a textura rárakás megy a kamionrol letrölés még tanulnom kéne forgatás megy több nem valaki nem segitene nekem még hogy milyen alap dolgokat kellene megtanulnom hogy belerázódjak a Zmodizásba.
    Köszönöm.
  • bela96
    sziasztok.hungaronak köszönöm a segitséget és nekem is megy a progi.mégegyszer köszönöm hungaro
  • hungaro
    így van, azért köszönöm még egyszer a segítségeiteket!
  • LezFiddler
    A lényeg, hogy összejött.
  • hungaro
    pázmeg, tényleg
    kösziii
  • LezFiddler
    B.szki Isti, a 3451-es hsz. szerinted miről szól?
  • hungaro
    egyik ismerősömmel sikerült megoldani a problémát! a következőt kell letölteni és feltelepíteni: V C++ 2005 ez egy speckó verzió, csak x86-os procikhoz jó!
  • hungaro
    hát nemtudom mit kellene még csinálom vele, hogy működjön! A C++ létező összes verziója fent van, a .net framework is fent van a legújabb, de ugyan az a sláger...
  • Gis80s
    Abban az scs-ben találod meg a dds-eket.
    Megnyitása többféle képpen is lehetséges...én Total Commanderrel szoktam. (...de ennél figyelni kell, hogy a zip tömörítés nullára legyen állítva)

...az már más kérdés, hogy ennek semmi köze a Zmodelerhez :)