6060
  • gogabi79
    +1
  • Rubio #3191
    Hát nekem viszont a bal oldali rész nem igazán tetszik, mert túl nagy a jobb oldalhoz képest és szinte ez dominálja az egész képet, holott a fülkének kellene!

Ha már nem írsz ki pályázatot (annak ellenére, hogy megígérted - máskor jó lenne, ha csak olyat ígérnél, amit meg is tartasz, mert ez nem szép egy HG-től), akkor jó lenne, ha készítő módosítana rajta! Szerintem a régi banner zmodeler-es felirata, úgy egyben jobb lenne helyette, esetleg annál még egy kicsit kisebb méretben, hogy ne az legyen az előtérben!

Bocs Gis80s fórumtárs, de jelen állás szerint ez a véleményem, amúgy a változtatásokkal jó lenne, s ha Te is egyet értesz velem, akkor légyszi módosítsd és nézzük meg úgy is, hogy igazam van-e! Ha elmentetted a projektet, akkor nem nagy munka változtatni!
  • gogabi79
    Okoska.Viszont ,kár hogy a banner dolog nem jött össze.De a te dolgod,te töntésed volt.Máskor ne mondj semmi csalogatot,ha ugysem lesz belöle semmi.
  • Blum
    Hogy mitcsináljunk?

[Talán inkább haGYJuk..]
  • gogabi79
    ezt hadjuk....
  • Blum
    Rendben,banner kicserélve!

Nagy köszönet érte Gis80s fórumtársnak!
  • tuzfal3
    Szerintem is mehet!
    Grat. a készítőnek! :)
  • 94mike
  • Blum
    Még várok pár megerősítő válaszra..
  • imihaver
    Én a baloldali képet kicsit lejjebb tenném, egyébként egyszerű és nagyszerű :)
    Mehet ki.
  • djano
    ez szerintem jóó!
  • Blum
    Üdv!

Volt szó erről a banner készítős pályázatról...
    Sajnos egészségügyi okok miatt ill. szabadidő hiányában nem tudtam kiírni,de egy kedves topiklakó (MOST nevet direkt nem írok) azért összebiggyesztett nekünk egy bannert. Nekem személy szerint nagyon tetszik,ha nektek is megfelel akkor kirakom,ha nem,akkor Vasárnap lenne időm,hogy kiírjam a pályázatot.

• CseNo

ha nem jönne be a kép, jobb klikk, kép megjelenítése (rossz az atw)
  • CseNo
    Köszönöm! Igen, álomcsapdaként ismert, nekem csak szimpla napfogó.. :)
  • bullseye9
    Mindig tanul az ember valami újat ;-)

#3176: jó lesz, csak így tovább.

#3177: napforgót (OFF: én álomcsapdának hívom, a Stephen King könyv/film iránti tiszteletből:) találsz ebben a gépben:

LETÖLTÉS (mediafire)
  • CseNo
    Fain, nekem tetszik Ha a lámpa dummy-ra gondolsz, az mindig átvilágítja a kasztnit. Megoldás: előrébb húzod, vagy kisebb fényt állítasz be (flare pack-ból). A dupla kerék kimondottan jól áll neki!
    A coll-on kell javítani, elég neki egy szimpla doboz is.
    Meg utálok kunyerálni, de el szeretném kérni azt a napfogót a belső tükörről mert nem tudom legyártani magamnak képek hiányában :S Neked amúgy sem kell oda az a tükör :))
  • tuzfal3
    Crafter V2.0
    Módosítások:
    - interior 100%
    - kerék 30% (de lehet hogy szimpla kerekes lesz)
    - kasztni mapolható 0%
    - tükör 95%
    -megvilágítós módszerrel ellátott alkatrészek 10%

Képek:

Szín,rendszám,nemzetiség változik.Szeretnék segítséget kérni hogy a dummyk miért világítják keresztül a kasztnit?!
    Véleményeket kérnék, esetleg javaslatokat hogy mi változzon még.
  • CseNo
    Ja hát igen, csak feltételeztem hogy ezeket elvégezted :D
  • tuzfal3
    Köszöntem!
  • 94mike
    mat:d
  • bullseye9
    Alakult a helyzet, a "Disyplay/local axes/center to object", majd "reset to world", végül "surface/normals/normalize" helyrehozta a dolgokat. Szerintem a forgatás/tükrözés/scale műveletek során történhetett valami gond, a Fastalex-féle eredeti gép ugyanis menetiránynak háttal volt eredetileg. Mindenesetre a segítő szándékot nagyon köszönöm.
  • CseNo
    Szerintem a mat csinálja, nem elég csak az értékeket variálni, hanem a mat fajtáját is kell.
    ha átküldöd itt az sg-n szívesen megnézem este mi a gond.
  • bullseye9
    Szép reggelt.

Köszönöm az instrukciókat, összejött a psm-be való konvert, minden alkatrész formátuma "triangles".

Viszont valamit csak elszúrok, vagy nem jó oldalról közelítem meg a problémákat: Zmodeler-ben tökéletesen mutat a szerkezet, a játékban viszont horrorisztikus, íme, a képek:

Látható, katasztrofális az eredmény :-( Próbálkoztam sötétebbre venni az alkatrészeket, mat értékeket variáltam, másik dds-t csináltam az alap skinnek, eredmény semmi. Ha valaki találkozott hasonló problémával, szívesen veszek minden ötletet.
    További szép napot mindenkinek.
  • atila4
    kösz
  • CseNo
    Így
  • tuzfal3
    File->Merge
  • tuzfal3
    2.1.1.-nél hogy lehet "mappát" létrehozni ?(az autó mappája "spr" az alá szeretnék még csinálni mappát a lámpamegvilágítás megvalósítására)
  • atila4
    Amit Zmodeler 1.0.7 rendesen megnyit azt a 2.2.4 nem. Van valami megoldás, hogy a 2.2.4 is megnyissa rendesen?
  • CseNo
    Reggelt!

Nem kell bonyolult dologra gondolni.. Fogod a modellt, bepakolod egy dummy alá pl. manf90.psm -> Export.. -> kiválasztod az SCS Soft (*.psm) kiterjesztést, és exportálod manf90 néven. A lényeg, hogy megegyezzen a kiexportált modell neve a modellben levővel, ezért kell egy dummy alá pakolni.
    Kis segítség:
  • bullseye9
    Szép reggelt.

Ha időd engedi, írd már le légy szíves, hogyan kell ezt a psm-be való exportálást elkövetni (Pttm és Haulin korszak nekem kimaradt, ETS-el kezdtem, tehát nem vágom ezeket), mert úgy tűnik, ez lesz a megoldás a gondjaimra, elviekben ilyenkor minden "triangles"-re változik, és pont ez kellene nekem (Zmodeler fórumból egy idézet, ez alapján gondolom, hogy jó lesz, ott is hasonló gondja van valakinek: "...actually i convert to PSM format and reimport. This makes all polygones to triangles...".
    Vagy, ha esetleg megoldható, töltsd fel valahová a kiexportált psm fájlt.
    Előre is köszönet.
  • tuzfal3
    Én a banner alatti segítségek összegyűjtésében segítek ha kell. :) El van mentve egy txt-ben az egész hsz. Szóval ha a HG módosítani akarja szól és küldöm neki.

Ha a grafikus dolgokban otthon lennék szívesen összeraknék a topicnak egy banner képet.De sajnos ennek a képességnek hiányában nem tudok ebben segíteni.
  • zsolt015
    ezeket már meg oldottam és most van még egy hiba:S
    18:21:34 : Not enough (0) rear wheels in model @@trk_scania_rcab_a@@
    ez mi lehet?
  • akela
    Ez nagyon állat volt.
    Szakadtam a röhögéstől komolyan.Természetesen maximálisan egyetértek Rubio kollégával,de ezt most nagyon eltaláltad.(stilus)
    "Gyere msn-re elmondom" látom magam előtt,ahogy bosszankodsz ezen a mondaton.
    Ismétlem egyetértek a tartalmával.
  • zsolt015
    18:08:55 : [fs] Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/highline/highline.pmd)
    18:08:55 : [ld] failed to open /vehicle/truck/highline/highline.pmd
    18:08:55 : [fs] Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/highline/highline.pmc)
    18:08:55 : [ld] failed to open /vehicle/truck/highline/highline.pmc
    18:08:55 : No base model found: @@trk_scania_rcab_a@@
    ez ellen mi a teendő?
  • Gell97 kolega
    Rendben..
  • Blum
    Jó,ezt majd privátban,illetve a későbbiekben leírtak szerint tessék jelezni. Neked most szóltam,továbbikban nem szeretnék itt a topikban olyan HSZ-t olvasni SENKITŐL,melyek a pályázatra való jelentkezéssel kapcsolatosak.
  • Gell97 kolega
    ..ha a "pályázat" valóban meg lesz hirdetve, akkor én jelentkeznék, elég jól értek ps-hez, úgyhogy valami elfogadható munkát össze tudnék hozni. :)
  • Blum
    Nem kell nagyobb.
  • gogabi79
    787X295 ennek a mérete de szerintem bisztos lehet nagyobbra vinni.
  • Gis80s
    Rubio szaki, eddig is tiszteltelek, de úgy érzem ezt ismét megerősítetted