5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
#1505 Olvasd el kérlek a Holdsétát. Részletesen le van irva hogy hogy a tökbe kerültek ezek a holdra. A Mercurytól. Szépen lassan (igaz közben előre gondolkodva) lépésről lépésre. Az Apollo 8 körberepülte a holdat, az Apollo 9 a föld körül dokkolt és manőverezett a holdkomppal, és annyi ideig tesztelt mintha megjárná a hold-föld utat, az Apollo 10 ugyan ezt megcsinálta a Hold körül, kivéve a leszállást. Részletekbe menően van irva. Pl Bormann "picit" rosszul lett a 8-on, először hányt, majd jött a hasmenés. A 9nél Schweikart-ot a ruha (amit a holdon is viseltek) felvétele közben elkapta az "űrbetegség" és belehányt a légtérbe. Biztos izgi lehetett. És főleg büdös :) Szóval ez nem a star trek, ahol a folyosón sétálgat az űrhajós. Ez szó szerint a nagy BÜDÖS valóság :) -
#1504 "Az a te bajod, hogy csak a te igazad van, és semmi más nem létezhet."
Számtalanszor elismertem már, hogy tévedtem. Csak akkor nem olyan dolgokról votl szó amikt egy értelmes 18 éves is meg tudna cáfolni...
A linkek felének megnézése után belefáradtam abba, hogy tömény hülyeséget halgassak és nézzek. Bulvár az összes, 0 műszaki tartalommal és szakmaisággal bírnak. A kísérő szöveg amit írtok hozzá már eleve sokat elmond a szintjükről. Valahol a béka segge alatt. -
Pares #1503 "Az sg tudományos topikjának a színvonalált el nem képzelhető mélyeségekbe taszítottátok.Egy tudományos topikba jószerivel csak elméleteket írtatok le, meg érzéseket és sejtéseket, de valódi bizonyítékot, műszaki tényeket, vagy természettudományos ismereteken vagy törvényeken alapuló állítást még nagyítóval sem nagyon találok."
Hiába linkeltem neked az ezer meg ezer videót, oldalt, szartál rá, inkább lehülyéztél. Én legalább normálisan válaszoltam vissza, de te az elejétől fogva lehülyézel, le állatozol mindenkit, aki egy kicsit is nem ért veled vagya tudományos elmélettel egyet. Na akkor ki is taszitja a mélybe a szinvonalat? Aki normálisan kérdez vagy felvet vmit, vagy aki káromkodik? Külömben is milyen műszaki paraméterekt indokoljak meg egy videón. És miért is lenne jobb egy ócskafelbontású videó, egy szuperfelbontású képnél, hogyha uggyis csak az unalmas vörös homokot filmezi mindkettő, nem?
Az a te bajod, hogy csak a te igazad van, és semmi más nem létezhet.
-
#1502 Miért is? Nem indokoltad meg műszaki paraméterekkel, hogy miért is lenne jobb egy ócska felbontású mozgókép amihez gigászi sávszél kéne egy fényképhez képest. Velem lehet értelemesen beszélni értelmes érvekkel. Csak amit te, exy, okkultist és pár arc összehordatok az elmúlt 2 hétben az valami félelmetes. Ennyi hülyeséget régen 1 év alatt nem halottam. Az sg tudományos topikjának a színvonalált el nem képzelhető mélyeségekbe taszítottátok. Egy tudományos topikba jószerivel csak elméleteket írtatok le, meg érzéseket és sejtéseket, de valódi bizonyítékot, műszaki tényeket, vagy természettudományos ismereteken vagy törvényeken alapuló állítást még nagyítóval sem nagyon találok. Erre mit mondjak? Egy ideig röhögtem, de már nem megy. Nagy az Isten állatkertje csak sajnos nyitva a kapuja... -
Pares #1501 "2. A tudományos kutatást családi fotókhoz és videókhoz hasonlítása finoman szólva röhejes. Ott nem érzés, hanem felbontás kell."
Nem a tudományos kutatást hasonlitottam hozzá, de mindegy, látom veled értelmesen nem lehet szót váltani.
-
#1500 Kit érdekel az élő és mozgó kép, ha egy kavics egy pixel?
"Pl.: egy családi kép nem adja ugy át a hangulatot, mint egy családi video."
1. Ez elég szubjektív vélemény. A minősgétől is függ.
2. A tudományos kutatást családi fotókhoz és videókhoz hasonlítása finoman szólva röhejes. Ott nem érzés, hanem felbontás kell.
Atyaisten.... -
Pares #1499 Nem érted. Egy képet jobban meg lehet vizsgálni, mert nagyobb a felbontása, jobban belehet közeliteni, stb. De egy video, még ha nem is jó minőségű, de "élőben" mutatja az ottani körülményeket. Nem egy célt szolgál a két eszköz.
Pl.: egy családi kép nem adja ugy át a hangulatot, mint egy családi video.
-
#1498 "mert élesebbek, de közel sem adnak olyan valóságos képet mint egy videó"
Gyönyörű ellentmondás egy mondaton belül... -
#1497 Honnan kapsz elő hirtelen hordozórakétát? Ne ma kerti spejzból veszik elő öcsém. Cirka 40 éve nem gyárottak ilyet!
A Szovjet-Orosz Energia hordozórakéta, ami a Buran-t is indította, elvi szinten 32 tonnát lenne képes LMO pályára juttatni. Sajnos a Szovjetunio szétbomlása végetvetett az amúgy ígéretes hordozórakétának (készült terv a fejlesztett, újrafelhasználható változatról, de nem volt rá pénz...).
Az oroszok készítettek egy Hold-körüli tervet a rendelkezésre álló eszközökből, ez a Szojuz-hold program 2010-2012 körülre akár Hold-utazást is tehetne. A program a Szojuz-2 és Proton hordozórakétára épül. A linken több info is van az elvről. A gyakorlat per pillanat az, hogy az ESA inkább saját lehetőségei alapján próbálná megoldani. Az ESA-orosz együttműködést politikai árnyékok szaggatják sajnos...
Technikai szinten nem jelentene problémát visszatérni, csak valaki fizesse ki a számlát... -
Pares #1496 Képzeld el hogy hallottam, de akkor se lehetetlen kivitelezni. Igaz a képeknek nagyobb hasznuk van, mert élesebbek, de közel sem adnak olyan valóságos képet mint egy videó. Külömben meg nem lenne szükséges HD minőségű videó. És megkérlek szépen, hogyha szépen kérdezek vagy mondok vmit, akkor ne "trollkodj" nekem vissza ide, hiába vagy okosabb mindenkinél, ha erkölcsileg egy nagy 0 vagy. -
#1495 számoltad az inflációs hatást az akkori költségek és a maiak között? -
#1494 Nem volt sok pénz? Ezt azért gondold át. Szinte annyi volt amennyit kértek. Pl a holdkomp tervezésénél valaki kitalált valamit (61-től tervezték, és rengeteg munka után jutottak el a "golyócskától" amin bazi nagy ablakok voltak, a végleges változatig) szóval valaki kitalált valamit,(meglepő módon állandóan a súllyal küzdöttek, főleg az elején amikor még ragaszkodtak a 4 tartályos módszerhez)áttervezték, egy két hét csúszás és plusz 1 2 milliós költség. Ha ma be akarnál adni egy ilyet mondjuk a szenátusnak akkor egyszerűen kivégeznének :) -
#1493 Mai pénzen számolva csak a holdraszállásra elment valami 350 milliárd. Ez hány éves költségvetése ma NASA-nak? -
patiang #1492 Biza ecsém, akkor sem volt több pénz. S most egy ici-pici off: a politika diktált. Nehogy má ruszkik legyenek az elsők. tudomány nagyon sokadlagos volt.
és most nagyon on -
patiang #1491 "Gondolkozzál már, baszki."
Hát Te is, mert nem engem kell meggyőznöd. Baszki az amcsikat, hogy olyan fasz kommunikációt alkalmaztak, amibe most sokan bele tudnak kötni.
Right? -
#1490 És sávszélességről és minőségről nem is halottál? Egy Föld-Hold kommunikációt ne vess már össze egy Föld-Marssal, mert röhögőgörcsöt kapok. Tudod mennyi idő amíg egy szimpla fotót átnyomnak?
Tök jó, hogy 0 technikai tudással trollkodik a sok észlény... -
#1489 A feltételek = pénz. Honnan kapsz elő hirtelen hordozórakétát? Ne ma kerti spejzból veszik elő öcsém. Cirka 40 éve nem gyárottak ilyet! -
#1488 Ja, persze.
Dubaiban is építettek egy pálmafa alakú szigetet, miért nem épít megának mindenki azóta se?
Azért mert kurva drága, és sok újat már nem mutat.
Ha most azt mondanák, hogy +10% adót még rádvernek, hogy legyen európai kolónia a Holdon, akkor te mit szólnál hozzá? Te lennél az első, aki megkérdezné, hogy minek nekünk az oda?
Gondolkozzál már, baszki. -
Pares #1487 Én csak azt nem értem, hogy miért nem szereltek egy mini videokamerát vmelyik robotra, amelyet a marsra küldtek. Holdról már láttunk filmeket, de a marsról még nem. Én igazán kiváncsi lennék a "mozgás közben" lévő marsról. -
Pares #1486 Amint már mondtam szerintem is voltak a Holdon, de volt ott sok minden, amit meg is hamisitottak. Erre utal hogy vannak felvételek, amiket nem lehet megcáfolni, és vannak, amiket igen. Szal voltak ott meg nem is, ha értitek amire gondolok! :P
-
patiang #1485 Mégegyszer mondom: voltak a Holdon!!!!!!
Csak az egyszerű buta ember elfilózik azon: te figyi, ezelőtt 40 évvel az akkori technológiával többször is voltak a Holdon, most meg azt mondják, hogy csak kb 2015-re lesznek meg a feltételek.
-
patiang #1484 Egyetértek Veled, de az utolsó mondattal leromboltál mindent:
"Na mindegy, ti dolgotok, hogy milyen eszement faszságokban akartok hinni, csak szerintem a paranoia nem egy kívánatos elmeállapot."
Kár, mert bizony nem lehet mindenki frankón okos.................. -
#1483 HA A TELJES ÚT ÉLŐ ADÁS lett volna,(legalább az egyik a sok közül) akkor nem lehetne belekötni. Pl. folyamatosan mutatták volna a távolodó Földet, meg a közeledő Holdat.
Van folyamatos élő adás az ISS Alfa-ról? Ha nincs, akkor nem is kering a fejünk felett? -
#1482 Ja, tényleg, ez egy emlékezetes mondat:
"de akkor meg hogy mertek belevágni ilyen gagyi technológiával?"
Nekem is ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a Santa Maria-t. Egy akkora facsónakkal hogy mertek nekivágni a többezer kilométeres útnak a nyílt óceánon?
Nagyon egyszerű a válasz: akkor az volt a csúcstechnológia, és azzal már éppen bele mertek vágni.
Kibaszott nagy kényelmedben, mikor a telefonod többet tud, mint a holdkomp, kurva nehéz elképzelni, hogy valamikor csak ennyi volt a technika.
Azt meg szokásod elfelejteni, hogy egy rakás, ma már természetesnek vett dolog _kizárólag_azért_létezik_, mert azt a három embert el kellett oda juttatni. -
#1481 "tudom, nem volt elég akku, meg hasonló, de akkor meg hogy mertek belevágni ilyen gagyi technológiával?"
Tudod az a "gagyi" technológia olyan volt, hogy ilyet ma is max. 2 állam lenne képes létrehozni, de inkább csak egy... -
#1480 Az a gond, hogy ez csak az elborult paranoia szemszögéből tűnik összefüggőnek.
A trükkök százai _szándékos_ félrevezetések, itt cáfoljuk, magyarázzuk őket sorra.
Amit meg elfelejtesz, hogy az űrhajósok is emberek. Poénkodnak a zoommal, meg idegesíti őket, mikor hazugsággal rágalmazzák őket.
Az élő adásról meg annyit, hogy a rádióhullámok bemérhetőek. Szerinted a szovjetek nem figyelték az eget, hogy onnan jön-e az adás?
Megint elveszel a részletekben, nem látod át a dolog összetettségét. Egyszerűen _nem lehet_ úgy meghamisítani, ahogy állítod. -
OKkultist #1479 Az első út ami nem úgy, nem akkor, nem ott történt, vagy volt benne valami , ami nem publikus (azóta sem) de egyszerűen nem vág össze a történet és a résztvevők viselkedése, meg a sok menet közbeni trükkök százai, stb.
A "bemutatod a felvételt , beperellek" fenyegetés, arra a NEM PUBLIKUS NASA felvétel bemutatására jött válaszként, ahol eljátszák ahogy távolodnak a Földtől.(a kamerával kizoomolnak az ablakon át látható Földre, mintha már nagyon messze lennének, közben csak pár100 km-re vannak még mindig)
HA A TELJES ÚT ÉLŐ ADÁS lett volna,(legalább az egyik a sok közül) akkor nem lehetne belekötni. Pl. folyamatosan mutatták volna a távolodó Földet, meg a közeledő Holdat.
(tudom, nem volt elég akku, meg hasonló, de akkor meg hogy mertek belevágni ilyen gagyi technológiával?) Az, hogy valami élő adásnak látszik, még nem jelent semmit, mehetett felvételről, kivéve azok a részek, amikor a Földről kérdeznek valamit, és a válaszadónak lehet látni a száját, ahogy válaszol. (a hangjával szinkronban kell lennie) A többi, az Gagarin(?), amint éppen felolvassa a párt kiáltványát, hogy éppen hol repül el. (közben nem volt még ott, eggyel töbet lapozott véletlenül) -
#1478 "Valszeg, hogy volt egy hivatalos verzió, s egy a "buta" népnek"."
Nagyon rátapintottál a lényegre! Pontosan ez a helyzet!
Van egy hivatalos verzió, amit még a ruszkik is kénytelenek voltak elfogadni (mert úgy történt). Pedig nekik aztán tényleg érdekükben állt volna leleplezni, ha csalás. Lehet, hogy a birodalmuk sem omlott volna össze, ha lelepleznek egy ilyen kamut.
Meg van egy verzió a buta népnek, amit próbálunk itt pontról pontra cáfolgatni, csak nem értitek. Bizony, a moonhoaxer verzió van a buta (főleg amcsi) népnek szánva. Olyanoknak, akik nem látják az összefüggéseket, nem képesek perspektívában szemlélni a dolgot, és hozzáértés híjján képesek elhinni teljesen fals magyarázatokat.
És ezt néhány ember pofátlanul ki is használja.
Na mindegy, ti dolgotok, hogy milyen eszement faszságokban akartok hinni, csak szerintem a paranoia nem egy kívánatos elmeállapot. -
Garga Pitic #1477 Nem akarom.
Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a csalásra felhozott bizonyítékok innen-onnan összeválogatott látványos jelenségek, amelyek mellé a "leleplező" film készítője nem fűz más magyarázatot, csak azt, hogy "Tehát csalás!". -
patiang #1476 Nem akartam Lukács Bélát felhozni, de szerinte is történtek kisebb-nagyobb csalafintaságok.
Az a baj, hogy nem egy úton járunk. Te nekem mindenáron be akarod bizonyítani a holdutazás tényét. NEM kell!!!!
Elhiszem!!!!!!!! -
Garga Pitic #1475 Vagyis vittek volna profi fotóst/filmest?
Erre az Apollo rendszer alapszemlélete miatt nem volt lehetőség: a 3fős személyzet mindegyike fontos szerepet játszott az út valamely részén, civilnek ott még nem volt helye.
A pilóta múlttal rendelkező választottak kaptak egy "gyorstalpaló" fotós képzést és hajrá. -
patiang #1474 Azonkívül ( kicsit off ) Te is tudod, hogy történtek már, (történnek) kisebb füllentések. Nem minden úgy, és akkor. -
patiang #1473 Félreértesz.
Mondtam, hogy elhiszem a holdralépést. Csupán a tálalással van bajom.
-
Garga Pitic #1472 "Csak legalább átadták volna profi filmeseknek."
Bakker, srácok! Akkor kérdezzetek meg egy profi filmest, mi miért olyan a filmeken, ne mi gyűrjük már itt egymást hiába!
C64 technológia: vedd számításba a földi számítógépeket is.
Kis túlzással a fedélzeti szgép az érzékelők jelei alapján mindössze azt mondta meg, benne van-e a hajó a tervezett folyosóban és villogtatta a piros lámpát, ha nem.
A sok millás szkafanderek és kőrugdosás:
Az első sétán egyáltalán nem vagánykodtak. Már a kimászás is rém lassan történt.
Mikor a későbbi utakon már látták, hogy bírja a cucc, bőven van benne tartalék, akkor kezdtek menőzni. -
patiang #1471 Bocs!
Igazad van. -
#1470 És a kabintűz még a Földön az smafu? 3 ember halt meg. Az Apolló 13 elég necces volt és a 11 is minden volt, csak nem sima... -
patiang #1469 Még annyit, hogy rengeteg baleset, haláleset történt az űrkutatás elindítása óta. Az Apolló végigment egy kisebb malőrrel. 13 -
patiang #1468 Nemigen hiszem, hogy valamelyikünk is tudja a tök igazat. Hacsak nem volt ott. De szerintem még ő sem.
Előre bocsájtom, hogy elhiszem a holdlandolás tényét. A mikéntje már kérdéses. Valszeg, hogy volt egy hivatalos verzió, s egy a "buta" népnek". S itt főleg az amcsikakra gondolok. Tapasztalatból tudom, hogy öncentrikusak, hogy még azt sem tudják merre van Európa. Tisztelet a kivételnek.
Nos nézem a holdi felvételeket. Itt a földön ha egy ember belép egy tököm üzembe, maximális biztonsági előírások vonatkoznak rá. Ezzel szemben a Holdon, ahol C64-e technikával barón az elsők, a több millkós szkafikban ugrálnak, hasra esnek, oldalra vágják magikat, kövekbe rugdosnak, rallyznak. Hát ez az ami feltűnően hamis. Azon tökre kár vitatkoznunk, hogy miért néz a napba stb, mert lehet, hogy azok földi felvételek. Csak legalább átadták volna profi filmeseknek. -
#1467 Ha ezen spóroltak, akkor viseljék a hülyeségük következményeit. (szerintem nem a súly volt az oka, hanem a sokkal jobb minőségű felvételeken, sokkal hamarabb feltüntek volna a hibák.
Akkor a későbbi utaknál miért vittek jobb minőségű kamerát? Mert esetleg addigra sikerült megfelelő kamerát kifejleszteni?
Azért mentek oda, vagy nem? (miért is?)
Az akkori kor amerikai átlagpolgára tökéletesen elégedett volt a fekete-fehér, gyenge minőségű, élőben sugárzott képpel... -
#1466 Ami az offtopic és eféle dolgokat illeti:
-Folyamatosan kértem mindenkit, hogy maradjunk a témánál ebben a topicban. Még egy másik topic is lett nyitva, hogy ott összesítve lehessen minden ide nem illőről, de itt felmerültről témázni. Nem fogom egyenként elmagyarázni, hogy miért off valami, és miért kell ezért másik topicba írni, ha nem a topichoz tartozik.
-Pares, akkor is lehettél volna következetesebb. Ha annyit írsz az "Off vége" helyett, hogy akkor folytassuk a másik topciba, még fejet is hajtok előtted. De ha szép szóval nem sikerül rendet tenni, teszem azt erővel. Most éppen rajtad csattant az ostor, és elismerem, talán kissé erélyesebben, mint kellett volna. De tessék szépen megérteni az ok-okozat összefüggést, mert a vége tényleg az lesz, hogy a Tudományos fórumrész is megy a Politikai fórum után a kukába...