Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Apollo-11 teljes küldetése 14 napig tartott.. A-17 pedig hat napig..
De ezt Te is tudod.. Gondolom. Bocs.. Feltételeztem, hogy képben vagy..
Szóval, honnan vagy ennyire biztos abban hogy a neten az eredeti felvétel látható? Gondolom HA tényleg vétettek volna ilyen hibát, rögtön korrigálták volna az összes képen, nem hagyják fent a rosszat.
Többezer kép készült állítólag, te az összeset megnézted, és biztosan állítod hogy az elsõ kép amit belinkeltem sosem készült el ilyen formában?
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Hányszor írtam már le, hogy én a filmben láttottakra keresek értelmes, higgadt cáfolatokat, te meg csak feszülsz itt össze-vissza, igyál egy sört vagy menj ki a kertbe lazítani. Én meg úgylátom jobb ha inkább másik fórumra megyek errõl a témáról vitatkozni.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.
Nem érdekel igaza van-e vagy sem de attól még nem hülye. Csak rá kell vezetni a megoldásra. És nem elküldeni a *csába.
Ha meg agyilag zokni vagy akkor ne járj ide. Direkt erre van a gumi.
Valaki tudja azt, hogy ha 8 km/sec-el lehet a hold felé elipszis pályára állni, akkor a 400 000 km miért tartott 6 napig, azaz 6*24*3600 = 518400
ami 8*518400= 4 147 200 km .. mint ha 10-szer messzebbre mentek volna ??
Ha most valami fõokos a tehetetlenségi pályai lassulásról kezdene papolni,
elmondom, hogy az Apolló-17 ugyanezzel a technikával 3 napig repült a tehetetlenségi pályán...
Vagy azt, hogy a holdpontig, majd onnan a négyzetes úttörvény miatt az út
70%-ban 5 km/sec felett volt a sebességük...
Szóval, hova is mentek??? Mert a holdra nem..
??? Te most melyik küldetésrõl beszélsz? Mert mindegyiknél csak 1 helyre szálltak le. És egymás utáni napokon nem volt két holdraszállás.
Egyébként a zászló-lobogáshoz: gondolom a rezgésekrõl még szintén nem hallottál... Ugorj már be egy áltiskolás fizikaórára!
Arról nem is beszélve, hogy a beszúrt képek gázosak. Pl. rögtön az elsõ - ezt ilyen formában sohasem fényképezték le, a film készítõi hamisítottak. Az eredeti kép itt található (csak linkelem, mert nagyméretû): http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/alsj/a11/as11-40-5931HR.jpg
Mint látható, a célkereszt ott van, csak a papírforma szerint kicsit vékonyabbnak LÁTSZIK a vakító fehér felületen. Hiszel egy olyan filmnek, amelyhez direkt hamisítják a képeket, csak hogy alá tudják támasztani a saját (hamis) állításaikat?
Egyébként a célkereszthez:
Ezt csak neked vágtam ki, az eredeti felvételt itt találod meg:
http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/alsj/a15/as15-88-11863HR.jpg
Tényleg qrva jól hamisítanak, nézd csak, itt a csík egyszer a célkereszt elõtt, egyszer mögötte van. Nagyon fifikásak ezek a NASA-s fiúk, ugye? Vagy esetleg van egy ésszerû magyarázat... Rádbízom ennek az eldöntését.
Sosem értettem, hogy a hoaxerek miért nem ezt a képet linkelik... Talán mert egybõl lebuknának, hogy ez is egy olyan érv, amit csak a tudatlan, buta emberekkel lehet elhitetni?
azért pár képet beszúrok hogy tudjuk mirõl van szó:

Állítólag az elsõ és a második napi leszállás helyszíne 4km-re van egymástól:
de ha egymásra rakjuk a 2 képet:

ez az AREA 51 egy részét ábrázolja egy Orosz kémfotón, balra kráterek:
itt pedig: balra a Nevadai kráter, jobbra a Holdfelvétel:

Árnyékok- van benne vmi, bár ekkora eltérés szerintem nem tapasztalható akkor sem.

Azért pár képet bevágok érdekességképpen. De aki nemlátta a pár kommenttel lentebb említett filmet, jelezzen és lehet hogy feltöltöm vhova..
Nem kerültek a háttérbe, ez is csak egy optikai dolog. Olvass utána, próbáld ki otthon.
Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.
Árnyékok - Az árnyékoknál nem csak a fényforrás iránya, de az a felület szöge is számít, amelyen látjuk az árknyékot. Tehát ahhoz, hogy az árnyékok teljesen azonos irányba vetüljenek, egy fényforrás, és teljes sík, egyenes felület (talaj) kell. Ez utóbbi ugye nem jellemzõ a Hold felszínére.
Nevadai dombok (?) - Ezt abszolute nem értem. Tegyük fel tényleg hasonlítanak. Mit bizonyít ez? Azt ne mond, hogy az egészet szépen retusálták, hogy úgy nézzen ki, mint a holdbéli táj. :)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ismét kénytelen vagyok leszögezni, hogy én NEM tagadom a Holdraszállást, mindössze arra várok hogy a két oldal közül valamelyik meggyõzzön. Tehát nem kell ellenségnek tekinteni mint eddig tettétek, mindössze intelligens reakciókra, magyarázatokra vagy éppen cáfolatokra vagyok kiváncsi, hogy aztán én is eldönthessem melyik oldalhoz szeretnék tartozni: akik tagadják, vagy akik hiszik hogy voltunk a Holdon.
A film a már megszokott cáfolatokkal kezdõdött: lobogó zászló, nincs csillag az égen. Ezek tényleg gagyinak tûnnek, hisz logikus hogy egy 60-as évekbeli kamera kontrasztját elnyomja a Holdfelszín fényereje, ezért nem látszanak egyéb csillagok, ez oké. A zászló témán is az elején mosolyogtam, de aztán észrevettem hogy nem csak a felhelyezéskor leng, hanem mikor már beállította az asztronauta, utána is belekap egy hatalmasat a szél, mely a lassítást nézve még egyértelmûbb!
Ezenkívûl persze volt pár érdekes dolog, ami még megfogott. Pl. a fénykép szélein levõ kereszteket néhány helyen vmilyen más objektum, pl. szálórúd takarta el, így a keresztek a háttérbe kerültek. Ez viszont ugye csak úgy lehetséges ha utólag rakták rájuk a tereptárgyakat. Ugyanígy érdekes volt, hogy a képeken egyértelmûen látszik hogy több fényforrás világította meg a helyszínt, mintha reflektorok lennének (pl. különbözõ irányokba tartanak az árnyékok).
Szintén különös, hogy a nevadai sivatagban találtak pár dombot, melyek -ha egymásra helyezik a felvételeket- pontosan megegyeznek a Holdon felvett hegyekkel. Ugyanezzuel a módszerrel kiderül, hogy a 6 különbözõ hely ahol leszálltak, szintén azonos ugyanazzal az egy dombocskával.
Hirtelen most ennyi jutott az eszembe, és kiváncsi vagyok a válaszokra!
A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Utóirat: Sz4bolcs megy vissza gabonakört taposni.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Szóval olyan állítólag(?:) eredetinek mondott képeket adjanak a kedves moonhoaxosok, amelyek gyanúsak.
És a többi leszállásé megvan...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Ha eltûnik a felétel az bizonyítja, hogy hamis. :)
Ez logika
Itt tévedsz óriásit. Én azokat szidom, akik buták, és ezt fennhangon hangoztatják is. Újra leírom: aki beveszi a lobogó zászló, csillagos égbolt és hasonló moonhoaxer kamukat, az buta. Pont.
Ha tényleg gondolkoznál rajta, akkor nem kételkednél a holdraszállásban. Én annak idején, mikor 5-6 éve kirobbant a balhé, elég sok idõt töltöttem vele, hogy utánajártam, utánanéztem, utánaszámoltam és utánagondoltam az egésznek. Hidd el, megéri, sokat lehet tanulni így is.
Mit érünk ezekkel a már meglévõ szar minõségû felvételekkel? Semmit.
"A 1969-es felvétel a 20. század egyik legfontosabb mozgóképes emléke."
Azt mondd meg, hogy egy ekkora gigantikus szervezet mint a NASA, miért ült ELEVE több mint 35 évet a tekercseken anélkül hogy digitalizálta volna õket, mikor már a HDtv-k elõszele a lakossági fogyasztói piacokat is elérte, náluk még mindig egy szaros tekercsen volt a "A 20. század egyik legfontosabb mozgóképes emléke."
Amúgy én nem nevezném magamat primitívnek. Ha hallok vmit legalább gondolkozom rajta, összefüggéseket gyártok az agyam hátsó részében. Te meg csak szidod azokat akik nem azt mondják mint te. Szánalom vagy.
Among the 2,614 boxes of Apollo mission tapes that went to the facility, the original Apollo 11 may have been among them."
Tehát ha hiányzik 1 szalag, akkor gondolom a többi 2613-on meg statikus zaj van, és ezzel el is van intézve az egész holdraszállás, ugye? LOL, néha már irigylem a hozzád hasonló primitív embereket, nem kell sok energiát fordítanotok a gondolkodásra, egyszerû lehet az életetek...
\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh
Elvesztették a Holdraszállás eredeti felvételeit
"Bár a felbutított képek egy normál tévéadásnál is rosszabb minõségûek voltak, digitálisan felújítva azonban a mai videofelvételeknél is jobb minõségûek lennének."
Ühüm, csak nem félnek vmitõl a NASA-nál?
"A NASA szóvivõje szerint lehetséges, hogy a felvételek megtalálása sem vezetne eredményre, mert ennyi idõ elteltével a mágnesszalagok is károsodhattak."
Akkor ezzel az ügy le is zárva. Soha többé nem lesznek meg a felvételek... Ennyit errõl az egész Nagy Mesérõl.
..és nem tehette
Sajnos vannak egyes "híres" emberek, akik a II. világháborúban történt népirtást is megkérdõjelezik.
Walk the Talk.