5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
#1627 Értem. Tehát beszámoltak róla az újságok, de erre semmi konkrét forrás, másolat, kutatható nyom. Meggyőző... -
OKkultist #1626 Beszarás: Vimánák a Védákban -
OKkultist #1624 De engem érdekel, hol a link? Esetleg az indiai újság korabeli archív felvételei, vagy bármi van róla? (esetleg fotók) -
#1623 Most egy kicsit megmarlak :) Látom hogy szereted a South Parkot. Valamelyik részben van Al Gore , és előadást tart : (nem emlékszem szó szerint :) sokak szerint nem létezik a medvedisznóember. De ÉN azt mondom hogy létezik, és ez tuti biztos :) -
HUmanEmber41st #1622 Most belinkelném Neked Govindananda blogját, de úgysem olvasod el.
A Wright fivérek előtt építettek Indiában egy vimanát, ami többször is repült, korabeli újságok is beszámoltak róla (? nem tudok címeket). Aztán az angolok szépen rátették a kezüket. A történet nagyjából ennyi.
A Biblia is teli van különféle repülő alkalmatosságok és égi városok leírásával.
Állítólag éppen most van egy itt Florida felett kb 5 kilométer magasan.
Ez a nagy űrverseny is egy nagy terelés volt, h bizony bizony milyen drága dolog is ez a Hold utazás, nem is megyünk többet.. Mert éppen ez a része nem fejlődött semmit látványosan. Ha töretlen a fejlődés, már réges-rég több Hold bázis is működne. De kell ott lennie a Holdon valaminek, ami nagyon nem publikus... -
OKkultist #1621 DC ventilátorok 99% ilyen. (a TESLA múzeumban ott egy ilyen, és még ma is működik) -
#1620 Kivéve amelyik nem... -
OKkultist #1619 Chris Gibsonnal mi a helyzet? Ha valaki, akkor ő minden létező gépet felismer, és ismer, ha van róla valami dok., vagy legalább 1db rajz, és van neve. Amit látott, az valami ismeretlen, és azóta is az, pedig 1989-ben látta. Itt megint a katonaészre tudok csak hivatkozni, hogy ez a gép azóta is titkos, pedig biztos jobb mint a többi, különben miért lenne titkos. DE MÉGSEM VETETTÉK BE, sehol, soha(?) de legalábbis senki nem látta, vagy ha látta sem tudta mi az, (vagy anélkül selejtezték le, hogy nyilvános lett volna, hogy létezik???) sajnos kevés az azonnali felismerő bajnokok száma a világban, kész csoda, hogy 1ilyen eset is volt. -
OKkultist #1618 Váltóáramút akartam írni, meg 3fázisút, de pl. a kommutátormentes (brushless) egyenáramú megoldás is az ő ötlete, ma minden ventilátor ilyen. -
#1617 "Az egyetlen aminél előbb volt meg az elmélet, az az atombomba."
Téves. Például a giroszkópok megalkozásához is előbb számolni kell és aztán alkotsz. Mióta vannak giroszkópok? És mióta van Newton-féle mechanika? Ejnye... És ez csak egy példa.
-
#1616 Bushman meg jól elvolt vagy 30évig a Skunk Works-nél, csak így a nyugdíjas évei legvégén kezdett ezt-azt elmesélni, és még ma is sokszor csak rébuszokban beszél, nem akarja a 10/10-es szerződést megszegni, az antigravitációs kísérleteit...
Először is, hol van arra bármi bizonyíték, hogy Bushman a Skunk Works-nél dolgozott? Erre ugyanis sehol sincs információ. A Lockheednél és a Hughessnél dolgozott, erre van bizonyíték, illetve arra is, hogy a Stinger MANPADS fejlesztésében részt vett. A Skunk Works-nél viszont nincs sehol megemlítve a neve. Mielőtt valaki arra gyanakodna, hogy a Skunk Works valami übertitkos cég, ahol az alkalmazottak is mélyen el vannak rejtve, nos ez nem igaz, saját weboldala van, a létezését sose titkolták, még a bázisa is közismert (Palmdale-ben van). A programjai sem mindig titkosak, az YF-22A, az X-35 program, vagy én kis kedvenc X-33 / Venture Star programommal is a Skunk Works foglalkozott - a nyilvánosság előtt.
Másodszor, egy kísérlet akkor bizonyító erejű, ha azt sikeresen reprodukálható más által. Az, hogy ő megcsinálja ezerszer, még nem jelent tudományos szempontból semmit.
Vaslogikával ebből az jön ki, hogy ahol korlátlan anyagi/technikai háttér van (katonáék) és bármit el lehet képzelni, ha elég jók a mérnökök, akkor neki is láthatnak, csak a saját tudásuk/elképzelésük a határ,ott azért a DVD lejátszókat szerintem meghaladták vagy 40évvel, de a politika miatt nem lesz belőle megvehető technológia, bármennyire is szükség lenne rá.
Pont a mikroelektronika az a technikai ág, ahol például a katonai fejlesztések erőteljes lemaradásban vannak, és kénytelenek voltak sokszor átvenni a civil ipar termékeit. Sok katonai gép fedélzeti számítógépe egyszerű Intel 386 / 486 CPU-ra épül például...
A vaslogika ott is ki van kezdve, hogy ha rendelkezésre áll ez a technológia, akkor miért áldoznak manapság dollármilliárdokat a vaslogikád szerint elavult és haszontalan eszközök kifejlesztésére. Úgy, hogy manapság már egyáltalán nincs korlátlan költségvetése a katonai fejlesztésekre. Számtalan ígéretes katonai program van, amelyet csaknem kész, vagy teljesen kész állapotban voltak kénytelenek abbahagyni, vagy csak 1-2 példányt legyártani, mivel a DoD költségvetésének kurtításakor beáldozták őket. Ott van az A-12 Avenger, RAH-66 Commanche, DDG-1000 Zumwalt-osztály, stb.
Katonáék nem így gondolkodnak, inkább tartják titokban, hogy meglegyen a stratégiai előny, mintsem profitáljon belőle az egész világ, mert akkor oda ez az előny.
A B-2A feltehetően lifter-alapú rendszere is titkos, de maga a gép a nyilvánosság előtt parolázik másfél évtizede. Ez a gondolatmenet tehát haslövést kapott...
A robbanómotorhoz egy kis apróság: több mint 100éves. Hol a kvantumelmélet benne? Azóta is a Dízel a legjobb hatásfokú.
Ugyanúgy fejlesztgetik a Diesel-motort, ahogy minden más technológiát. Rudolf Diesel motorja szinte már csak a működési elvében hasonlít a mai autók Diesel-motorjához. Ahogy az űrsikló SSME hajtóműve, vagy az Ariane V. rakéta Vulcan hajtóműve is csak nyomokban emlékeztett Robert Goddard Nell nevezetű rakétájára...
Az egyetlen aminél előbb volt meg az elmélet, az az atombomba.
A többfokozatú rakétahajtás űrbe jutáshoz való alkalmazása is elmélettel kezdődött, Ciolkovszki orosz tudós számolta ki ennek az elméletét, 1929-ben... -
#1615 Hajdanában-danában én is foglalkoztam az agykontrollal, de jó két évnyi küzdelem után sem értem el vele semmit, ahogy a környezetemben más sem, úgyhogy kiábrándultam belőle. :)
Amíg akár a védák alapján, akár más forrásból nem fog valaki egy életképes alternatívával előállni, addig a rakétahajtás, illetve a rakétaelvű hajtás marad az egyetlen lehetőség az űrutazásra. Mai szemmel a klasszikus vitorlás hajók (pl. Karakkok) nevetségesnek tűnnek, de a középkor technikai csúcsát képviselték. Elképzelhető, hogy pár száz év múlva már csak mosolyogni fognak őseink a mai rakétákon, de per pillanat ez a technikai csúcs, ami rendelkezésre áll. Az adott kor technikai csúcsát pedig nem igazán értem, mi alapján akarja valaki lesajnálni... -
#1614 "Tesla nem fizikus volt, mégis tőle ered az összes ma használatos erősáramú tech."
Ez úgy baromság ahogy van. Az erősáramú trafó az mi? Egy igen common dolog és már előtte is létezett. És ez csak egy dolog... -
OKkultist #1613 Ha én nem is, de Chris Gibson látott már olyat (it's hard to find a more credible wittness) és neki lehet hinni, olyan díjakat nyert, amiben az emberek 99,99% elinulni sem tudna. (azonnali felismerés)
Sajnos a termőföldes témát sem én találtam ki, egy csomó szakember találgat az Amazonas mentén talált területekről, hogy ott valamikor valakik művelték a földet, de arrafelé nem nagyon van olyan termőréteg, ezért sem értik ott hogy lehet.
Bushman meg jól elvolt vagy 30évig a Skunk Works-nél, csak így a nyugdíjas évei legvégén kezdett ezt-azt elmesélni, és még ma is sokszor csak rébuszokban beszél, nem akarja a 10/10-es szerződést megszegni, az antigravitációs kísérleteit (500 leejtés , 59láb magasról White Solomon , Texas) magának végezte, hobbiból, vagy 10éves az a mérési jegyzőköny amit ITT mutat, sok mással együtt. Ha ezt elmondhatja,akkor vajon hol tart az amiről nem beszélhet? Ő is mond valami hasolnót, hogy a természet hogyan ad ötleteket, ill. hogy a mai hivatalosan használt megoldások nagyrésze brute force, nem valami hatékony és egyiksem tartós. A műszaki élet nagyrészt feltételezésekre alapít, és megérzésekből meg egyedi emberek egyedi ötleteiből tudott előre lépni. (nem a legújabb DVD lejátszóra gondolok, meg a 27.CPU tokozásra , mert ezek inkább marketing kategória) Vaslogikával ebből az jön ki, hogy ahol korlátlan anyagi/technikai háttér van (katonáék) és bármit el lehet képzelni, ha elég jók a mérnökök, akkor neki is láthatnak, csak a saját tudásuk/elképzelésük a határ,ott azért a DVD lejátszókat szerintem meghaladták vagy 40évvel, de a politika miatt nem lesz belőle megvehető technológia, bármennyire is szükség lenne rá. Katonáék nem így gondolkodnak, inkább tartják titokban, hogy meglegyen a stratégiai előny, mintsem profitáljon belőle az egész világ, mert akkor oda ez az előny. A robbanómotorhoz egy kis apróság: több mint 100éves. Hol a kvantumelmélet benne? Azóta is a Dízel a legjobb hatásfokú. A mai tech. alapja előbb volt meg mint működő prototípus, és csak utána jött az elmélet, vagy ha nem, akkor valamiért évtizedekig (néha évszázadokig) ültek a nemlétező babérokon. Pl. Tesla nem fizikus volt, mégis tőle ered az összes ma használatos erősáramú tech., Von Braun is kísérletezett, az összetevők megvoltak már 100évvel korábban is, mégsem épített senki semmit, állítólag a kínaiak építettek óriási tüzijátékot, ha igaz. Az egyetlen aminél előbb volt meg az elmélet, az az atombomba. -
#1612 "Mi a nevetséges? Hogy van egy elképzelése, amit még nem támogat a mai fizika?A rakétameghajtás szerintem is ugyanolyan szánalmas, mint a robbanómotor.Egyszerűen kell, h legyen jobb megoldás a rakétahajtóműnél."
Ennyi erővel hihetsz a halhatatlanságban is amit az elméd ereje hoz létre. Az lehet, hogy van de akkor mutasd meg. Addig meg talán tisztelni kéne azt aki a mai csúcsot létrehozta és nem fikázni. Kuárva elegem van az ilyem megmondógépekből akik hisznek, meg állítanak dolgokat, csak éppen nem bizonyítanak. Tudod a műszaki élet az nem hitre meg feltételezésekre épül. -
HUmanEmber41st #1611 A meglátásod nagyon jó. A gondolatátvitel működik, csak gyakorolni kell :D :D (Én is "szórakoztam" ilyesmikkel egy ideig, de ez nem vezet sehova)
A gravitációs hatást valami okozza. Ezt a hatást semlegesíteni lehet.
A Védák erre a korszakra is vagy 26 féle különböző elven működő repülő eszközt (vimánát) ajánlanak. Közöttük van olyan, amivel bolygóközi-csillagközi utazásokat is meg lehet valósítani. Sajnos nem vagyok azon a szinten, h értelmezzem ( a leírást) és el tudjam készíteni bármelyiket is. A Védák 5 ezer évvel ezelőtt lettek leírva.
-
#1610 Kíváncsian várom a működőképes, bizonyítottan, levezethetően, kiszámíthatóan működő alternatívákat, amikkel akár holnap is indulhat egy személyzettel ellátott űrhajó...
Amíg ilyenek nincsenek, addig "szánalmasnak" nevezni a rakétameghajtást egy nem bizonyított anti-gravitációsnak nevezett bemutató miatt olyan, mint lesajnálni a verbális, vagy az írt kommunikációt amiatt, mert elvileg működnie kellene valamilyen gondolatátvitel alapú kommunikációnak is... -
HUmanEmber41st #1609 " Akkor meg mi miatt is nevezed szánalmasnak a rakétameghajtást? Mert van egy ködös elképzelésed, hogy van ennél jobb? Ez a nevetséges...
Mi a nevetséges? Hogy van egy elképzelése, amit még nem támogat a mai fizika?
A rakétameghajtás szerintem is ugyanolyan szánalmas, mint a robbanómotor.
Egyszerűen kell, h legyen jobb megoldás a rakétahajtóműnél. -
#1608 30 vagy több méter magasról ejt le egyforma méretű és súlyú(bár az mindegy) kövekeket, az egyik ilyen kőben van 2db gyűrű alakú neodímium mágnes összerakva, úgy, hogy egy csavar tartja össze az ellentétes pólusukkal őket.
Még 1x akkor lesz egy kísérlet bizonyító erejű, ha bármikor, bárhol reprodukálható. Bushmanék nem így tettek. Ők a nyilvánosságnak csinálnak műsort. Az anti-gravitációban hinni akarók meg bedőltek nekik.
Busman videói évek óta keringenek a neten, azóta se láttam mástól reprodukálva.
Szerintem is fel kéne nőni, SAJÁT TUDÁSUNK ez a lényeg, na ez nagyon kevés, de még azt a keveset is rosszul tudjuk. Én el bírom képzelni, hogy egy egészséges bolygón sokkal tovább jutottak a fizikában, és eljutottak oda, hogy "a mi lehetséges és mi nem", az csak a éppen aktuális tudásszinttől függ. Nevetséges lenne, ha nem lenne szánalmas, hogy innen, MI (akik még a Naprendszerből sem tudunk kilépni) akarjuk megmondani, hogy mi lehetséges és mi nem. (hagyjuk az elméleteket, a papír mindent elbír)
Attól tartok még mindig nem látod át. A kérdés az, hogy mit ismerünk, és mit nem. De technológiát csak olyan alapján tudsz építeni, amit ismersz. Hiába igyekszel bizonyítani, hogy van anti-gravitáció és fénynél gyorsabb közlekedés, amíg erre nincs megfelelő tudományos alap, addig csak vágyálmok vannak. Vágyálmok köré meg mint említettem, buborékvárat lehet csak építeni.
A bicikliépítős hasonlattal annyi a baj, hogy a Wright-fivérek munkásságuk Otto Lilienthal-éra épül (aki meg Sir George Cayley alapjaira épített). Nem maguktól, a nulláról indultak, hanem tudósok eredményeire támaszkodtak.
l. nem nagyon tudja senki, hogy a TERMŐFÖLD, az pontosan micsoda, hol, hogyan és iért jön létre, és miből.
A mezőgazdasági szakemberek és a geológusok ezt a kijelentést azért megmosolyognák. :)
Az energiatermelés meg szánalmas, az ATOMERŐMŰ eddig a legjobb, de akkor meg mindenki bombát építene, de hogy a fórum témájához is mondjak valamit, a rakétameghajtásban (valami gázkifúvódik valami lyukon keresztül, ez tényleg max. repülő koporsónak és tüzijátékra jó) gondolkozni, mint KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ,az valami hihetetlen szánalmas és gyerekes hülyeség.
Mutass jobb működőképes űrjárművet, ami valóban létezik. Ja, nincs. Akkor meg mi miatt is nevezed szánalmasnak a rakétameghajtást? Mert van egy ködös elképzelésed, hogy van ennél jobb? Ez a nevetséges... -
#1607 "Hagyd már ezt a dumát, hogy kvantumfizika, mert röhögőgörcsöt kapok , tényleg kell a DVD lejátszóhoz, meg a Mobiltelefonhoz????
Ahhoz talán nem. De nevetni fogsz, mert ma minden ilyen szinte elektronikus cuccban van olyan elem ami a kavtumfizikában megismert statisztikus elvek figyelembevételével működik. A másik, hogy megézném, hogy józan paraszti ésszel mikor raksz össze egy DVD lejátszót vagy mobiltelefont. Az a kor már régen lejárt. Ha ez nem megy, akkor magy fúziós reaktor, meg hiperhajtómű is megy mi a sufniban? Ne fárassz már.
----
"az ATOMERŐMŰ eddig a legjobb, de akkor meg mindenki bombát építene"
1. Csak atomerőművekkel nem oldható meg az energiatermelés. Az állandó erőművek lehetnek, de a fogyasztás lekövetése az nem az ő feldatuk. Az energetika nem törekszik monokultúrára.
2. Bomba? Célbajuttató eszköz nélkül szart sem ér és kis mennyiségben sem. Magyarország lehetne atomhatalom. Technikai szempontból megoldató, csak péntz és elhatározás kérdése. Nézd már meg, hogy hány ország üzemeltet atomerőművet és ebből hány atomhatalom.
3. Teljes energiafüggetlenséget felejtsd el. Minden féle erőműhöz importból kell fűtőanyag. Az ukrán áram meg valóban jó, mert olcsó. Az is atomerőműből jön.
----
+ Kérlek használd már a makrók között a vastag vagy dőlt betűs kiemelést. Hányszor kell még kérni? -
OKkultist #1606 Hagyd már ezt a dumát, hogy kvantumfizika, mert röhögőgörcsöt kapok , tényleg kell a DVD lejátszóhoz, meg a Mobiltelefonhoz???? Energiatermelés, élelmiszertermelés kellene , hogy fejlődjön, pl. nem nagyon tudja senki, hogy a TERMŐFÖLD, az pontosan micsoda, hol, hogyan és iért jön létre, és miből. Az energiatermelés meg szánalmas, az ATOMERŐMŰ eddig a legjobb, de akkor meg mindenki bombát építene, de hogy a fórum témájához is mondjak valamit, a rakétameghajtásban (valami gázkifúvódik valami lyukon keresztül, ez tényleg max. repülő koporsónak és tüzijátékra jó) gondolkozni, mint KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ,az valami hihetetlen szánalmas és gyerekes hülyeség. Kell lennie jobb, tisztább, gyorsabb (elegánsabb) megoldásnak. Magyarországon tényleg baromság a szélerőmű, bár ahogy átléped a határt SOPRONnál, elég sokat lehet látni, tehát ott fúj a szél, de ITT lehetne geotermikus erőmű, ami drágább, de jobb, csak valahogy ezt az ENERGIAFÜGGETLENSÉGET nem akarják az országnak, még elbíznák magukat a bennszülöttek. (nem kell import gáz? Hogy fogod elkölteni azt az összeget akkor? Paks is túl olcsón termeli meg az áramot, nem is bővítjük, inkább a legjobb UKRÁN áramot hozza be nekünk Kapolyi bácsi) -
#1605 Ebből a dumából látszik, hogy fogalmad sincs a mai tudományról. Akkor még előfordulhatott, hogy elméleti kérdésben egy szaki okosabb volt. Kvanutfizikánál légyszíves ezt ne akard bemesélni, mert még rögőgörcsöt kapok...
Mellesleg az akkori "tudós" emberek között is sok marha voltés van ma is. Az egyik csúcs valamelyik parlamenti honatya volt aki benyögte, hogy szélerőművekkel váltsuk ki Paskot. És ez az ember doktori címmel bír! Az igaz, hogy kémiában, de akkor sem kéne ilyen orbitális marhaságot mondani..
-
OKkultist #1604 HAHAHAHAHA, van egy ilyen valahol: BICIKLISZERELŐK - TUDÓSOK : 1:0 Találd ki miről van szó.
Szerintem is fel kéne nőni, SAJÁT TUDÁSUNK ez a lényeg, na ez nagyon kevés, de még azt a keveset is rosszul tudjuk. Én el bírom képzelni, hogy egy egészséges bolygón sokkal tovább jutottak a fizikában, és eljutottak oda, hogy "a mi lehetséges és mi nem", az csak a éppen aktuális tudásszinttől függ. Nevetséges lenne, ha nem lenne szánalmas, hogy innen, MI (akik még a Naprendszerből sem tudunk kilépni) akarjuk megmondani, hogy mi lehetséges és mi nem. (hagyjuk az elméleteket, a papír mindent elbír) -
OKkultist #1603 30 vagy több méter magasról ejt le egyforma méretű és súlyú(bár az mindegy) kövekeket, az egyik ilyen kőben van 2db gyűrű alakú neodímium mágnes összerakva, úgy, hogy egy csavar tartja össze az ellentétes pólusukkal őket. Na most több 100 leejtés után is mindig ez esett le később. (mp tört részéről van szó) Ha még esetleg forogna is a két gyűrű egymással ellentétes irányba, az lenne az érdekes, de az már nehezebb kísérlet lenne. -
#1602 Ezt ne már, kérlek!
"Ha jól emlékszem az első vonatoknál volt az hogy sok vezető tudós megállapitotta "
Mondj nevet, vagy ne mondd, hogy vezető tudósok! Ha vezető tudós mondta ezt, akkor biztosan tudjuk a nevét is, mert annak az idióta Charles Duellnek (nem tudós volt, hanem hivatalnok!) is tudjuk a nevét, aki azt a "mindent feltaláltunk, amit fel lehet találni" megjegyzést elkövette.
Én úgy tudom, hogy az átlagemberek babonái voltak ezek a vonat-parák, és gyanítom, hogy erősen fel van fújva.
Persze ha tudsz nevet, az más. Csak rettentően gyűlölöm ezt a "a 'vezető tudósok' is nézd, milyen hülyék!" hozzáállást, főleg, ha tévedésen vagy csúsztatáson alapul. Ne add alájuk a lovat, ha nem muszáj, K? -
#1601 A magyar televíziók híradásai kb. ott vesztették el a tényszerűségüket, amikor szóba került az adásukban még a Gróf Spanyol-féle vízhajtású autó is. Ha ilyen sarlatánok is bekerülnek...
Boyd kísérleténél azt figyeld meg, hogy mi felett végez "anti-gravitációt" az a bizonyos cucc. Ha ugyanezt egy sima beton talaj, vagy akármi semleges környezetben is bemutatja, akkor már valamit tényleg mutatna. De így már csak egy egyszerű elektromagnetikus lebegtetés, amit fizika órán kb. 15 éve is láttam a saját szememmel... -
OKkultist #1600 Keress rá: Boyd Bushman on antigravity, végzett egy kísérletet, de nem mondta be a híradó, ezért nem tud róla senki. -
#1599 Szóval nem hiszel a magányos intelligencia kifejlődéseben? Rendben. És akkor mi van? :) Az univerzumban olyan távolságok vannak, amik picit elgondolkodtatóak. És akkor ne beszéljünk az időről. Mert lehet sok ezer olyan civilizáció ami már évmilliókkal ezelőtt kipusztult. Lehet hogy a fénysebesség is csak olyan mint a többi álomhatár amit mindig magunk elé raktunk. Ha jól emlékszem az első vonatoknál volt az hogy sok vezető tudós megállapitotta hogy az utasok holtan fognak célba érkezni, mert az emberi szervezet nem birja el a sebességet. Aztán jött a hanghatár. Most meg a fénynél tartunk. Ha áttörjük akkor mehetünk akár kétszeres fénysebességgel is. Amivel szintén kurtára nem érünk semmit :) -
#1598 Kéretik a napi politikát mellőzni. :) -
#1597 Matematikában a tételeknek van bizonyítása. Ezt ő nem adott. Azzal a súllyal amit kijelentett bármiféle baromságot ki lehet jelenteni. (Lásd Gyurcsán tegnapi nyilatkozata. Ok-okozati összefüggés az nem volt benne...) -
#1596 A rakétahajtás alatt felteszem te továbbra is a hagyományos kémiai égésre épülő rakétahajtóműveket érted, pedig a rakétahajtás elmélete arról szól, hogy a haladási iránnyal ellentétes irányban erőt fejt ki valamilyen reakcióval. Ez lehet Ion-hajtás, Fúziós-hajtás, Nukleáris-elektromos, Nukleáris-kémiai, stb.
Bolygóközi viszonylatban ezek is tökéletesen alkalmazhatóak, egy-két éves utazási idő teljesen vállalható, évszázadokkal ezelőtt a hajósok sokkal primitívebb tudással sikeresen megvalósították.
Gondolom te már tovább léptél, és a csillagközi utazásban gondolkodsz. Ez még kissé odébb van, a legtávolabbi emberkéz alkotta járművek még éppen hogy csak a Naprendszerünk közvetlen határainál járnak, a Pioneer-10 sem érte még el az Oort-felhőt. Attól tartok fel kéne nőni a Sci-fi könyvek és filmek réveteg álmából. Nem létezik FTL (Faster Than Light) közlekedési mód tömeggel rendelkező jármű részére, legalábbis jelenlegi ismereteink szerint, és nem látszik áttörés e téren (nem, nem érdekelnek az összeesküvés-elméletek, legalább elméleti fizika szintjén bizonyított megoldással lehet foglalkozni, ábrándokra csak buborékvárat lehet építeni). Mi, de valószínűleg a gyerekeink sem fogják megélni, hogy egy emberi szonda vagy jármű másik naprendszerhez utazzon...
A tételeddel az a baj, hogy bizonyítani nem lehet - így csak egy elmélet, nem több, mint bármelyik más vallási alapú tétel.
A gravitáció és a mágnesesség kapcsolata már bizonyítva van, de ettől még nem lehet egyenlőség jelet tenni közéjük. Van gravitációs erő és van mágneses erő. A szupravezetés esetén mágneses erőt hoznak létre, tehát nem anti-gravitációról beszélünk, hanem mágneses lebegtetésről. Anti-gravitációról akkor beszélhetünk, ha a gravitációra hatsz... -
#1595 "A rakétahajtás NEM ALKALMAS nagyobb távolságokra, hacsak nem a sok100évig "száguldó" KOPORSÓ a cél."
Ez hogyan jön a holdraszálláshoz?
----
"Itt egy egyszerű tétel: VAGY nem létezik semmilyen élet sehol a Földön kívül, VAGY kell lennie olyan módszernek amivel a fénynél sokkal gyorsabban is lehet közlekedni."
És más eset nem is létezik? Van máshol élet, de fénynél gyorsabban nem lehet közlekedni? Miért kell léteznie olyan módszernek? Csak azért, mert sok sci-fiben létezik?
----
"(nem hiszek a magányos elszigetelt intelligenciák kifejlődésében, akik nincsenek kapcsolatban egymással)"
Hinni sokmindenben lehet, de a hitet és tudományt ne keverjük, mert nem vezet semmi jóra vagy többnyire sehova.
-----
"a gravitáció kisöccse a mágnesesség, és egy egyszerű kísérlettel be is bizonyította, hogy hatással vannak egymásra."
Mi volt az? Jelenleg pont az a baj, hogy a gravitációs kölcsönhatás nem sorolható be, a többi közé. Nincs univerzális egyenlet. A húrelmélet is ezzel foglalkozik.
----
"Aki ezt a hatást komolyabban fel tudná tárni, az végre átvezetne bennünket a 21.sz-ba, mert ez egyelőre egy felturbózótt 19.század, csillogó gagyival."
Akkor te szimplán vak vagy. -
OKkultist #1594 A rakétahajtás NEM ALKALMAS nagyobb távolságokra, hacsak nem a sok100évig "száguldó" KOPORSÓ a cél.
Itt egy egyszerű tétel: VAGY nem létezik semmilyen élet sehol a Földön kívül, VAGY kell lennie olyan módszernek amivel a fénynél sokkal gyorsabban is lehet közlekedni. (nem hiszek a magányos elszigetelt intelligenciák kifejlődésében, akik nincsenek kapcsolatban egymással)
A szupravezetés meg a gravitáció fej-fej mellett vannak, ahogy az öreg nyugdíjas Boyd Bushman is mondta: a gravitáció kisöccse a mágnesesség, és egy egyszerű kísérlettel be is bizonyította, hogy hatással vannak egymásra. Aki ezt a hatást komolyabban fel tudná tárni, az végre átvezetne bennünket a 21.sz-ba, mert ez egyelőre egy felturbózótt 19.század, csillogó gagyival. -
HUmanEmber41st #1593 Jah tényleg Zűrállomás:D
Akkor meg a testük izomzatával kellene pumpálni mindennap valami fontos dolgot, mert különben meghalnának :D Nem hagynák ki akkor a testedzést:D
-
#1592 Egyfelől az 1G-s folyamatos gyorsításra képes űrhajónak elég decens meghajtásának kellene lennie, belátható időn belül ez nem igazán várható. Az eddigi ilyen tervek nukleáris-kémiai hajtóművel számoltak.
Másfelől eredetileg űrállomásból indultunk ki. Ott a gyorsítás nem opció... :)
Harmadrészt ez a fordított exoszkeleton szép, de kétlem, hogy reális lenne olyan rucit kreálni, ami minden csontot és izmot megfelelően képes terhelni. Hiába marad erős a keze és a lába, ha a gerince, csípője, bokája közben elsorvad... -
HUmanEmber41st #1591 Akkor már jobb egy folyamatosan gyorsuló, majd félúttól folyamatosan lassuló űrhajót tervezni. Így mindig lenne a Zűrhajón egy kis gravitáció. A Zűrhajósok meg felszerelnek kezükre-lábukra egy-egy hidraulikus munkahengert, ami fékezi a mozgást. tehát kb földi erőt kell kifejteni minden kar és láb mozdulatnál. ( hasonló, mint az exo-skelton, csak itt fordítva működne:D) -
#1590 Az emberi szervezet alkalmazkodóképessége elég decens, de az új környezet hatásaira általában elég rosszul reagál. Nem kell hozzá forgó szekció, pusztán a súlytalanság is elég ehhez. A legtöbb űrturista végighányta a méregdrága utat. Az is jelzés értékű, hogy a mesterséges súlytalanságot nyújtó repülőgépeket (mint a NASA KC-135-ösét, vagy az ESA A300-asát) "Vomit Comet"-nek, vagyis Hányás-üstökösként szokták becézni.
A forgó szekció mérete valóban nagyban befolyásolja a "kényelmi" hatást, tehát az általad említett egyensúlyzavart, minél nagyobb a forgás rádiusza, annál jobb, kevésbé zavaróbb.
A dolog másik fele viszont az, hogy egy kis rosszullét még mindig könnyebben kezelhető, mint a súlytalanság miatt kialakuló csontszövet-ritkulás, izomszövet-tömeg csökkenés, folyadékvesztés, alacsony vérnyomás, immunrendszer gyengülés és hasonló egészségügyi problémákkal kelljen megküzdeni. Hosszú távú űrutazásnál nem vitás, melyik a károsabb... -
HUmanEmber41st #1589 A forgó megoldás elég kellemetlen, mivel több kilométer átmérőjűt nem építenek (még) és a kisebb megoldásban pedig a láb és a fej között óriási a gravitációs hatás különbsége. Azaz folyamatos szédülés és hányás lenne szegény űrhajósok sorsa :D -
#1588 Ami az antigravitációs videót illeti, nos az adott videóban sikeresen összekeverik az elektromágneses alapú szupravezetést az anti-gravitációval. A szupravezetésről rengeteg információt találhatsz a neten, a videóban látható kísérletek jó része ezekből lett beollózva. -
#1587 A fúziós erőmű rossz példa. Embertelenül bonyolult dolog a fúziós reakció folyamatos fenntartása, és abból pozitív energiamérleget kihozni, most is több fúziós kísérleti reaktor van, de olyan még egy sincs, ami képes lenne az következő lépcsőfokra, vagyis a folyamatos plazmafolyamra.
A fúziós erőmű fejlesztése esetén sajnos az országok közötti együttműködés és kompromisszumkészség hiánya, a papírtologatás és bürokratikus marhaságok akadályozták a munkát - csaknem 15 éven át!
Sajnos a mesterséges, forgó gravitációs űrállomás azért is van messze, mert még az ISS Alfa is kudarcnak minősíthető...