5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
patiang #1545 Szerintem okkultist jó vitapartner, mert az ő révén sok információt kaptam CIFU-tól, amiről fogalmam sem volt.
S lásd be azért néha okkultist-nak is igazsága vagyon. -
Cifu leírta miért nem jobb. Ezek mérésekkel igazoltak, nem csak úgy szülte őket. Mit csinálsz erre? Kötekszel és megint elméletek gyártasz. -
Ismét: nem rendelkezel megfelelő információkkal a témában, mégis gyanakszol, hogy miért és miért nem... Láttál élőben SED TV-t? Miből gondolod, hogy mindenben jobb akkor? Mert a gyártó azt állítja? Ilyenkor hova tűnik az a kétkedő gondolkodásmód? :)
De ismét, ez off topic... -
OKkultist #1542 Ismerem, a kisméretű (mobil, gps, stb) kijelzőkre jó csak, de a SED-TV az a tipikus példája a háttérben sunnyogásnak, az MINDENBEN JOBB, mint ami most kapható, még olcsóbb is lenne, de a Japán belföldi gyártás sem tud beindulni, pedig oda minden ilyen csúcs hitech cucc ki szokott menni. Szerintem lenne ilyen példa a repüléstechnikában is, a túl jó, ott sem mindig előny, főleg, ha túl olcsón gyártható. -
Sorry, de ebbe ne menjünk bele, mert tényleg offtopic. -
Bocsi, de óriási tévedésben vagy. Attól, hogy valami prototípus fázisig eljutott, még nem jelenti azt, hogy piacéret is lesz. Említetted az OLED TV-ket. Namost, az OLED TV-k már pár éve promózva vannak, jönnek, mennek a prototípusok. A gond az, hogy nem tudták megoldani a pixelek organikus fényerejének az élettartamát. Az OLED esetén ez ugye úgy néz ki, hogy minden alpixelnek (piros, kék, zöld) saját, organikus fényforrása van. Pár ezer órás élettartam nem igazán versenyképes, gyakorlatilag egy éven belül ki lehetne vágni. 2006-2007 körülre jutottak el oda, hogy cirka 15-20 ezer órás élettartamot már tudnak garantálni. A Sony ki is dobta rögtön egy kis méretű, méregdrága verzióját, a XEL-1-est. A hazai Sony oldalon is megtalálhatod. Mi a probléma? Nos a mellett, hogy ma még túl drága gyártani, leginkább az, hogy fény derült még egy megoldandó technikai akadályra: a subpixelek fényereje egymástól eltérő ütemben csökken a használat folyamán, vagyis az először tökéletesen kontrasztos kép helyett idővel széteső színekkel boldogít. Az LCD TV topicban lehet folytatni, ha érdekel a dolog, sőt, ott szokott előfordulni Cloud, aki Sony kereskedő, ha akarsz egy XEL-1-est ennek ellenére, beszerzi neked. ;) -
OKkultist #1539 Igaz, de a beton az elég tartós, a KOLOSSZEUM is jól bírja már 2000 éve. A procikat meg lehetne egy 1000lábú szabványos tokozással gyártani, úgy hogy a teljes skála kezelhető legyen ugyanabban az alaplapban, ne azért kelljen cserélni, mert a marketingesek megint kitaláltak valamit. 462, 754, 939, AM2(940) és ami még utána jön, Socket 370, 478, 775, SocketJ, SocketN, stb..
A RAM-okat végképp felesleges eltérő tokozással gyártani, legfeljebb a sebességnek kellene változni, de a régebbi is tudná kezelni az újabbat, ma ez 1 szabvényon megy max. Kb. azt a szintet kellene elérni, mint annak idején a SOCKET-A volt, az elég sokáig húzta. Durontól, Bartonig, kb. 6-7évig használható volt. (a kondenzátorok és a FET-ek minősége is néha 5-10Ft "megtakarítás" miatt volt olyan, hogy 1évig sem húzták) -
Ezt piacgazdaságnak hivják, és fogyasztói társadalomnak :) -
OKkultist #1537 Pont ezt mondom, hogy elromlanak, pedig kicsivel kellne csak jobbat csinálni (fele annyi extrával, mert felesleges) és mindjárt használható lenne 10évig. Az akkuk meg szánalmasan lemaradva követik ez egészet, az ETANOLOS "akkuk" meg hova lettek? A Toshibától a Nokiáig mindenki ígérte, és prototípusok is kijöttek, de a boltokba már nem jutottak el. (lenyúlta a hadsereg? nem kellene tölteni, csak havonta 1X) DIREKT piacra dobják az 1.0-ás selejt verziókat is, ez csak a gyártóknak üzlet. Az OLED kijelző sem bír teret hódítani, pedig az az egyetlen ami kisfogyasztású, gyors, jók a színei, stb.. igazán jó telefont nem lehet venni, semennyiért sem. -
Házaknál ott vannak a panelépületek, salakbeton és társai. Valamit vagy tartósra építesz, vagy olcsóra. A kettő együtt nem igazán megy. Ha valahol nagyon pörgős a fejlődés, mint például a számítástechnikában, ott egyszerűen lehagy a fejlődés, ha nem cserélsz. 15 éve egy Pentium 100-ason az MP3 hallgatás meglehetősen lefogta az egész gépet. Ma az MP3 lejátszók mérete a kulcstartókéval vetekszik. Van egy munkahelyi gép, 2000Mhz-en futó Athlon proci van benne, irodai feladatokra megfelel, de ha pl. egy komolyabb streaming videót akarnék megnézni (mint a Quicktime HD trailerek), akkor azt képtelen élvezhetően lejátszani. De például egy űrhajó fedélzetén a megbízhatóság és az élettartam fontosabb, ezért oda tökéletesek a 386-os és 486-os procik is. -
"fogyóeszköz a mobiltelefon"
Már akinél. 7 év alatt a mostani a harmadik és az előző kettő is tönkrement nem én akartam cserélni... -
OKkultist #1534 Igen, de sajnálatos, hogy akkora ász, mint Tesla azóta sem volt, vagy nem hagyták, hogy működjön, a pénz ma még nagyobb gond, mint akkor volt. Edison szerű figurák tömkelege van, akik az üzletet helyezik előtérbe, SŐT ma már úgy fejlesztenek, hogy miből lehet több pénzt csinálni, valami könnyen eladható, olcsón gyártható, látványos, de felesleges kacatot, de sokat, hadd vigyék, a cégek meg hadd gazdagodjanak! (6havonta CPU tokozás csere, 4579féle RAM, DVD, adás, kábel, csatlakozó "szabvány", fogyóeszköz a mobiltelefon, meg az összes elektronikai eszköz, de háztartási árammal működők sem készülnek 3-5évnél többre, még jó, hogy a házakat nem kell 10évente cserélni, mert a tégla, beton, cserép kicsit tovább bírja) -
OKkultist #1533 IGAZ, a NASA még az egyik központját is róla nevezte el, de a másik (harmadik) ilyen ász a JACK PARSONS volt,
(ezt írja róla a Wikipédia) de róla annyi okkult és bizarr hír, tény és pletyka van, hogy a náciufós topikba is túl sok lenne. Pl. Aleister Crowley követője és a Kaliforniai sátánisták feje volt, L.Ron Hubbarddal együtt találták ki a scientológiát (pontosabban tőle lopta el Hubbard, a pénzével és a nőjével együtt) mindenféle okkult kísérleteket is végzett a NASA-s sátánista barátaival együtt, ehhez még jönnek az ex.nácik is, szép kis csapat. -
Na, már begyüjtöttél két elakadásjelzőt? Kibe kötöttél bele? :) Egyébként te is folyamatosan másról beszélsz mint a topic témája. De az utolsó hozzászólásodból kihagytad a "könyvtár" szót.. :) -
Garga Pitic #1531 Nyilván nagyon elfogult vagyok magammal szemben.
De sebaj, majd te kisegítesz: melyik kommentjeim voltak offtopic jellegűek?
Előre is köszönöm. -
indedi #1530 Ne haragudj, de nem látom értelmét annak, hogy veled érdemben beszélgessek. Folyamatosan másról akarsz beszélni mint ami a topik témája. Ha egyszer 69-ben volt (vagy nem volt) az első Holdraszállás, akkor nem a 80-as évekbeli képeket kell elemezni, hanem az eredeti 69-eseket. Ha te ezt nem látod be, akkor részemről a vita tárgytalanná vált. -
Garga Pitic #1529 '69-es képeken észlelt jelenségről volt szó. Az optikai törvények nagyon kis része változott azóta, ezért merészeltem kevésbé "vitatott hitelességű" missziók képeiből választani egy hasonlót. -
indedi #1528 Belinkeltem egy képet a kedvedért a 80-as évekből, szintén Hasselblad fényképezőből.
Nem kellett volna. Nem a 80-as évekről volt szó, hanem 69-ről. Gondolom könyvtárban meg azóta sem jártál... -
Ugye azt is tudod (ezen mondat alapján, "nem volt amerikai ász", mondjuk kétlem), hogy Von Braun és csapata meg Robert Goddard munkásságát vette alapul, ugyanis Goddard volt az, aki a folyékony hajtóanyagú rakétahajtóművek kifejlesztésében meghozta az áttörést, ő épített először ilyen elvű, működőképes rakétát. Von Braun és Goddard között az volt a különbség, hogy míg Goddard nem kapott katonai támogatást (sem az US ARMY, sem a NAVY nem érdeklődött a rakétatechnológia után komolyabban a második világháború alatt), addig Von Braunnak mindent megadott a náci Németország. Von Braun neve ismert lett, Goddard neve meg csak azoknak cseng ismerősen, akik kissé otthonosabban mozognak a technikatörténelem ezen szegmensében...
Pedig Goddardot illene azonos szinten emlegetni Von Braunnal... -
És ő hány olyan dolgot tett be amit előtte sok száz ember együttes mukája dobott össze? A magányos "hősök" ideje már régen lejárt. -
Az ugye fel sem merül benned, hogy ha Tesla, Edison, stb. nem találja fel ezeket, akkor feltalálja más? Éppen hogy nem magányos zseniken múlik a technikai fejlődés. Amikor egy új elmélet kísérletek során igazolódik, akkor világszerte elkezdenek rá alkalmazásokat keresni. Az, hogy most személy szerint épp kicsoda, az távlatilag nézve lényegtelen. Az 1800-as évek az elektromosság jegyében teltek, sokan foglalkoztak a témával.
Tehát valójában pont fordítva történik a dolog a világban, mint ahogy te gondolod, bár ezt már kezdjük megszokni... -
OKkultist #1524 A igazán nagy dobások azok általában 1db embertől jönnek, Pl. TESLA mindent egyedül hozott össze,(3fázisú generátor, váltóáramú rendszer, brushless fan, rádió, stb...) nem volt mögötte egy team, semmi (sajnos) ,Edison inkább volt üzletember , Marconi meg simán lenyúlta Teslát (aki vagy 5évvel előzte meg, de üzletembernek rossz volt) ma már inkább jellemző a csapatmunka, de még most is mindig van 1 ász, a többiek meg besegítenek, aki képes valamit kitalálni, olyanok nem születnek tömegesen. (USA űprogram: Von Braun, aki a Német programot is kezdte, nem volt amerikai ász, importálni kellett, a németeknél érdekes módon több is volt, de legalább még1: Oberth) -
Pares #1523 Na ez emgin kezd off lenni -
Egy ideig kell ott lötykölődni, mert azt hiszem csak jó idő múlva lesz hazafelé nyiló inditási "ablak" -
Pares #1521 Hát nagyon remélem, hogy még életemben megláttom, hogy eljutottunk a marsra.
Am vki nemtudja, hogy ez is csak olyan látogatás lesz, mint a holdtúra, vagy vmi bázist is ki akarnak épiteni. Mert azé sztem ha már odáig elrepülünk, illene is vmit csinálni ott. -
Igen, leszarja. Nyilván van logika abban, hogy kidobjanak az ablakon több milliárd dollárt az Ares hordozórakétára és az Orion űrhajóra, amik inkább visszafejlődést jelentenek az Űrsiklóhoz képest, mint előrelépést. Teljesen racionális, miért is keresek én mindenben értelmet... -
Hát kb. Mondom, nem véletlenül teljesn anonímak. Az elit alakulat film kapcsán írt egy 16 éves srác hasonló bődületes marhaságokat, mint itt okkultist és társai. -
Erre még mindig ott van a klasszikus szövegem : Miért nem mutatják meg? Titkos? Minek? Elmennek a marsra titokban meg vissza? Minek? Hoznak követ, kitűzik a zászlót, öröm boldogság. De titokban? Én nem tudom de úgy képzelem hogy ha nekem lenne egy ilyen náciufóm, biztos villognék vele, ha meg nemzetközi összefogásból lenne, akkor meg meg inkább, és bizonygatnám hogy nekem mekkora részem van benne, nélkülem nem sikerült volna. Mondok neked még egyet. A dolgokat nem úgy találják fel, hogy valaki ült és bevillant a gondolat. És nem is egy helyen. Edison vs Marconi, Whittle vs me-262. Vagy a radar. -
Nekem kezd az az érzésem lenni, hogy nagyon fiatal kölykökkel "vitatkozunk" itt. Nulla racionalitás, nulla képzettség, szépen felépített álomvilág... 10 éves gyerek szintje.
Ha így van, akkor viszont számomra kellemetlen, hogy egyáltalán itt vagyok... -
Istenem, már megint kezdi... -
OKkultist #1515 Szerintem az USA legbelső köre lesz*rja a Kínai űrprogramot, meg az összes többit is, valószínű 100évvel előttük járó ALTERNATÍV programjuk van, amihez képest az űrsikló, meg a 2.0-ás Orosz (kínai) rakéták játékszerek, ill. roncsderbi. Valósínű ezért is hagyták, hogy ide fejlődjön a MEGVEHETŐ technológia, ha elég sok pénzed van, akkor lehet saját "űrhajód", már ha jogos, hogy egy olyan eszközt, ami max.500km magasra eljut, és jó esetben 1darabban vissza is tér, annak lehet nevezni. Én nem nevezném annak. Kb. a következő bolygó elérése a minimum, de nem 5év alatt. Ezért volt szerintem az egész űrprogram (utóbbi 40év) egy drága bemutató a Népnek, ugyanez az oroszoknál is, csak nekik nincs saját önálló ALTERNATÍV fejlett programjuk, valószínű az amerikaiban vannak benne. (az angolok, németek, kanadaiaik és a franciák is, a KÍNAIAK viszont tudnak róla, de őket nem vették be) -
Pares #1514 Igen igy van! -
A vicc úgy szól, hogy a jósnőt megkérdezi a USA elnöke, hogy mit lát.
- A Fehér Házon vörös zászló lobog.
Az orosz vigyorog.
- És a Kreml torány mi van?
- Vörös zászló sözveggel. - Mondja a jós.
- És mi van ráírva.
- Nem tudom, kínaiul van. -
Pares #1512 Ezt a viccet már biztos hallottad: {rövid változat}
A hidegháború alatt elmegy az amcsi elnök meg a ruszki elnök a jósnőhöz, hogy jósolja meg a jövőt mindkét országnak. A jósnő megjósolja az amcsinak, hogy a fehérházon vörös zászló fog lobogni, az amcsi elnök elszomorodik, a ruszki meg gonoszan nevet rajta. A ruszkinak is megjósolja, hogy a Kremln is ugyan az a vörös zászló fog lebegni. A végére nem emlécek, de tudom hogy a vörös zászló a kinaiké volt. Nos nem vicces, de lehet hogy a nem is olyan távoli jövő? -
Ehhez képest eddig ők nem veszítettek embert, legalábbis emberes űrutazással kapcsolatosan. Hordozó-rakéta balesetük volt, legutóbb 1995 és 96-ban, előbbiben "csak" hat ember, utóbbiban viszont hivatalosan 57, de ennél akár sokkal több ember is meghallhatott, mivel a visszazuhanó rakétaroncsok egy lakott települést találtak el. Azóta viszont a Kínai rakétaprogram makulátlan... -
Pares #1510 Végülis az emberanyaggal nem kell spórolniuk. -
patiang #1509 Persze én sem úgy gondoltam, hogy hopp. Azonban az általuk elért eredmények figyelmeztetőek lehetnek. Nagyon sok elemző Kínát mint a jövő szuperhatalmát "tiszteli". Az persze, hogy ez milyen áron megy végbe(?), más kérdés. -
Kína abból a szempontból óriásit lépett előre, hogy ő a harmadik ország, amelyik képes ember felküldeni az űrbe. Ezt a tettet senki sem vonhatja kétségbe. Ugyanakkor a lépéseik elégé megfontoltak, egyáltalán nem sietnek. A SzenCsou-5 2003-ban, a SzenCsou-6 2005-ben, a SzenCsou-7 pedig csak 2008-ban vitt embert az űrbe. Jelenlegi terveik ott tartanak, hogy várhatóan 2010-ben fellőnek egy tudományos modult, amelyről túl sokat nem tudni, a tömege durván 8 tonna (annyi, mint a SzenCsou űrhajó), és talán a korai Szaljut/Almaz űrállomásokhoz hasonlíthat. Ehhez hozzádokkol a személyzet nélküli SzenCsou-9 és majd a személyzettel ellátott SzenCsou-10, 2010-2011 körül.
Ilyen ütemterv mellett Kína aligha fog a Holdra lépni 2020 előtt... -
patiang #1507 Igen. Akkor minden pénzt megért, hogy leugassák a ruszkikat, most pedig, hogy nincs igazi ellenfél, jó az a mani másra is.
Biztos lehetsz benne, ha a kínaiak feljönnek(?!)rögtön lesz pénz.
Megint egy apró off: tökre díjazom, hogy a IIvh óta mennyi idő eltelt, s a világ a szakadék felé lépeget. Ha nem lesz újabb vh, akkor mi lesz itt száz év múlva?
on -
OKkultist #1506 HAHAHAHA, erről a Kedven Marslakóm (1999) jut eszembe, ahol a Martin bácsi (a marslakó) elemzi a földi "űrhajósokat": csak a köveink érdeklik őket (a Marson) és becsinálnak a ruhájukba, folytassam?? Neki intelligens ruhája van, meg bérhajója, stb. Jó film tele van olyan ötletekkel, amiket "állítólagos elrabolt szemtanúk látni véltek". (és persze a Skunk Works-nél gőzerővel próbálják lemásolni/utánozni, persze ez nem igaz, a híradóban sem mondták be)