Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A holdra is kb egy kamerát, meg egy zsákot vittek a köveknek.

Gracie Barra

És azokból a szondákból mennyi bírt mûködni egyáltalán?
Mennyi képet küldtek vissza? Nem sokat.. Mert a rakéta technika mûködött ugyan, de nem igazán volt mit belerakni..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

És ha technikilag olyan kivitelezhetetlen, akkor mégis hogy küldtek nemhogy az amerikaiak, de még az oroszok is rengeteg mûholdat pl a marsra és egyéb bolygókra? Jóval 1969 elõtt.

Gracie Barra

Ki az, akire hivatkozol? Még 1 nevet sem hallottam tõled.

Gracie Barra

Na utánanéztem, az Apollókban nem volt mikroprocesszor.

Gracie Barra

Esetleg egyetemi professzorok valamelyikét..

Ki az akire vonatkozik a kérdésed??

Arra, hogy én kit neveztem szakértõnek, vagy az akkori szaksajtó??
Mert én nem minõsítek "szakembernek" senkit. Az akkori sajtó pedig
csak a NASA vagy valamelyik kutatóintézet tudósait nevezte szakértõnek.

Nem így mûködik.. USA kormánynak nincs processzor gyártó üzeme...
Kiirják a pályázatot, és az Intel, Texas Instrument, Muratta, AMD,
ADL vagy valamelyik elnyeri..
Mármint olyan akinek van hozzá eszköze..
Az Intel volt amelyik elnyerte.. Az IBM volt aki a számítógépével
a tendert elnyerte.. Mert az USA kormányának még egy õsPC-t
"összeragasztó" üzeme sem volt..

Neves szakértõ? Ki? Mitõl olyan neves? Mire alapozta ezen állítását?

Gracie Barra

100 éve még nem éltem..
Abban viszont igazad van, hogy aki neves szakértõ volt 30-40 évvel ezelött, az mára már lehet, hogy szenilis öregember..vagy halott.
Akkor ne vegyük komolyan... Einstein hány éves lenne??
Szerinted õt se vegyük komolyan.. Érdekes szemlélet..

Hát ha valaki eleve elzárkózik valamitõl, azt nehéz meggyõzni. De a tények attól tények maradnak.

Gracie Barra

Itt most a hadseregrõl és állami fejlesztésekrõl beszélünk. Rengeteg technológia titkos állami fejlesztésekkel indult, majd késõbb a piac felkapta. Többek között a számítógép is.

Gracie Barra

Olvastam, nem volt meggyõzõ..

Ugye nem kötözködsz??

Amikor az Intel képes volt az elsõ processzor prototípusának elkészítésére, hatalmas sajtótájékoztatón mutatta be..
Eszük ágában sem volt eltitkolni, hiszen a részvényeik értéke majdnem a duplájára nõt..Nagyobb lett a cég értéke..mint hazánk teljes nemzeti jövedelme.. Miért titkolóztak volna??

30 éve?:D Azt hiszem a tudomány már kicsit elõrébb tart ennél. 100 éve még zöld emberkéket is láttak.

Gracie Barra

Egyébként nem olyan rég ez az egész megvitatták Cifuékkal konkrét tényekkel. Olvasd el, és vagy fogadd el, hogy számítástechnikailag lehetséges, vagy hagyd figyelmen kívül a tényeket, de akkor ne csodálkozz, ha téged hagynak figyelmen kívül.

Gracie Barra

Több mint harminc éve olvastam.. Már nem emlékszem, hogy kiket említettek akkor "szakértõként"..

Te minden egyes amerikai nagy épületrõl ki tudod deríteni, hogy mi folyik a belsejében?

Gracie Barra

Igen, a forrás megbízhatósága kérdéses, ez gondolom nyílvánvaló így név nélkül.

Gracie Barra

A processzor gyártást nem lehet eltitkolni, miután egy hatalmas, nagyon precíziósan felszerelt gyártelep kell hozzá..
Csak a légtisztító rendszer több épületnyi, hiszen nagy mennyiségû,
pormentes levegõt kell elõállítania.. (Akkoriban 30 db 1 mikronnál kisebb porszem lehetett köbméterenként. Az agysebészeti mûtõben
az akkori szabvány szerint a levegõtisztaság: max. 2000 db 100 mikronnál nem nagyobb porszem..)

sz4bolcs
Én inkább a "szakértõk" szót emelném aki a mondatból. Kik voltak azoka a szakértõk? Talán a google.com ?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Bocsánat, az elírást már javítottam..

Ezt azt hiszem már itt megtárgyaltuk, hogy NEM kell mikroprocesszor a holdutazáshoz. Igazából egyáltalán számítógép sem kell feltétlenül, az csak a precizitást növeli.

Egyébként meg honnan tudod, hogy pontosan mikor alkották meg? Amikr annyi fontos fejlesztés zajlott máig titokban?

Gracie Barra

Én nem hasonlítottam az emberhez.. Hol olvastál olyat??

"Nos, lehet, hogy nem tudod, de a nemzetközi csillagász szövetség kéthete minõsítette vissza a plútót holddá.. Lehetnél napra készebb.."

"A Plútó hivatalos elnevezése valóban nem hold.."

Ez kicsit ellentmondásos.

Gracie Barra

Többek között megalkották az elsõ mikroprocesszort.. Amivel már valóban építhetõ volt fedélzeti számítógép(: I80 típuscsalád megszületése)..
és még sok minden.. Gyártottak alagút-diódát.. stb..

"És nem a majmoktól származik, mint ahogy az ember sem.."

Akkor magyarázd meg, hogy miért hasonlítod a HIV vírust az emberhez?

Gracie Barra

Nem az életképtelent kell kiválogatni, hanem azokat, amik életképesek, de nekünk nem kellenek. Pl amik nem mutálódtak, vagy nem számunkra megfelelõen.
30000db vírus pedig semmi. Pl egsy egész influenza világjárvány kell, hogy a vírus következõ generációja megjelenjen. Itt legalább többmillió vírus sok-sok generációjáról van szó.

Gracie Barra

Bocs, hogy kérdezem: Te hogy állsz az olvasással??

Vagy azt írod le amit akarsz, vagy esetleg mást..MERT nem ezt írtam!

A Plútó hivatalos elnevezése valóban nem hold.. Miután a mérete
a mi holdunkkal közel azonos, a Hermésszel valamint a tömelék õv többi törpéjével került egy csoportba..

mi történt ezen 3 év alatt, ami hirtelen lehetõvé tette a holdutazást?

Egyes szakértõk szerint a holdról hozott kõzetekbõl kinyerhetõ
A lényeget kiemeltem. Tehát a tudósok szerint nem elképzelhetetlen. Tehát semmi olyan tudás nincs a birtokunkban, ami szerint ez lehetetlen lenne.
Ez nem azt jeletni, hogy bármit is találtak volna.

Gracie Barra

Válogatni nem kell, ami életképtelen elpusztul.. Különben amikor az inflenza megfertõz akkor az a cseppecske átlagosan 30 000 db vírust tartalmaz.. és közben csupán mikroszkópikus méretû..

Áhh, ez fájt.

A majmoktól kaptuk el, akkor tõlük származik. Olyan ökörséget senki nem mondott, hogy a majom fajból alakult ki a HIV vírus faja. Ez komolyan fájt:)

A plutó meg soha nem volt hold, eszébe sem jutott senkinek hogy az lehetne. Ahogy a kisbolygók sem holdak. A Charon hold volt, mert a plútó körül keringett.
A plútónak, meg még jópár más égitestnek egy teljesen új csoportot hoztak létre. Asszem tényleg törpebolygó, vagy valami ilyesmi a neve.

Gracie Barra

Szia!

Figyelmetlen voltál. Azt a véleményem mondtam el, hogy 1969-ben
nem valószínû, hogy Amstrong járt volna a Holdon.. 72'-ben már nem tartom kizártnak..

Egyes szakértõk szerint a holdról hozott kõzetekbõl kinyerhetõ
olyan biológiai fegyver, ami ellen a földön nincs védelem..

Ez szintén csupán idézetem.. Nem én találtam ki..

Szia!

Nos, lehet, hogy nem tudod, de a nemzetközi csillagász szövetség kéthete minõsítette vissza a plútót holddá.. Lehetnél napra készebb..

És nem a majmoktól származik, mint ahogy az ember sem.. Az tény,
hogy a majmokban is megtalálható, sõt! a gorillák úgy is hordozhatják, hogy önmaguk nem betegszenek meg tõle..

Az összeföggésbehozás sem tõlem származik, hanem az AIDS felfedezõjétõl.. Az az orvosnõ aki elõször azonosította és az AIDS nevet adta neki, õ hozta kapcsolatba..én csak idéztem..

Hiba#1: Ahhoz, hogy normális eséllyel legalább 1 olyan baci maradjon, ami azon kívül, hogy mutálódik, és életképes marad még a megfelelõ új tulajdonságot is szerezze, ahhoz rengeteg baktériumra van szükség, hosszú idõre és nem árt egy labor sem. Tehát abban sem vagyok biztos, hogy befértek volna a leszállóegységbe a többi cucc mellé, ráadásul hetekig ott kellett volna maradniuk legalább. Ugyanis a mutáció kis lépésekben zajlik, és csak szaporodáskor. Ráadásul ki is kell válogatni a megfelelõ egyedeket, ehhez megfelelõ környezet kell, ahol a nekünk nem tetszõek elpusztulnak.
Hiba#2: A földön olyan sugárzást csinálsz, amilyet akarsz. A holdi sugárzáson kívül még számtalan más lehetõség is van.

Gracie Barra

sz4bolcs
:D:D:D lol micsoda elméletek.. még-még! :D

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

"Amúgy eléggé nevetséges az AIDSet összefüggésbe hozni, a holdkõzetekkel :D"

Fõleg, ha figyelembe vesszük azt a megdönhetetlen állítást, hogy nem is jártunk a Holdon.:) Akkor milyen holdkõzetrõl is tetszik beszélni, kedves Albertus?:)

Sanyix
"Plútó már nem bolygó, hanem hold.." Hát ezt nemtudom honnan vetted, mert a plutó soha sem volt hold (minek a holdja lett volna?), régen bolygó volt, most törpebolygónak sorolják be.
"Egybeesés: az elsõ AIDS-es betegeket azután találták, hogy a fél világ
végigtapizta a holdköveket! (Állítólag sterilizálták a köveket elötte!)"
Az AIDS afrikából, majmoktól származik, elvileg a 70-es években került valaki kapcsolatba velük, majd továbbhordta. Amúgy eléggé nevetséges az AIDSet összefüggésbe hozni, a holdkõzetekkel :D

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Szia!

Fogsz egy csomó DNS-t besugárzod ( Hold felszínén tartod pár órán át, nincs Van Allen öv, nincs ionoszféra, nincs légkör..), a sugárzás megváltoztatja..
Ezek után visszahozod a földre. Az élhetõség szempontjából hibás
DNS-û vírusok, bacik, gombák elpusztulnak, a többit pedig mutánsnak hívjuk..

Szia!

Jó ötlet!

Szia!

A rövidhullámú technika alkalmazásával az MTI 1969 elött már évekkel,
ugyanazt a "digitális" átviteltechnikát alkalmazta amit a luna mûholdak..
Ez a mai értelemben nem nevezhetõ digitálisnak. Lényege, hogy
a képet pontról-pontra rávezették egy vákumos "fotocellára", az így kapott nem digitális, hanem analog jellel modulálták az amplitudóban
a vivõhullámot. Ha a rövidhullámú sávra tekered a rádiódat, akkor a
mai napig is hallhatsz ilyen "buborékolás" szerû hangú adást..

Nem ártana ismerned azt amirõl beszélsz!

A karantén: A hold (a bolygók besorolása, hogy bolygó vagy hold
megállapodás kérdése, lásd: Plútó már nem bolygó, hanem hold..), idegen égitest. Így félszínérõl hozhattak magukkal idegen vírusokat, baktériumokat, gombákat..

Egybeesés: az elsõ AIDS-es betegeket azután találták, hogy a fél világ
végigtapizta a holdköveket! (Állítólag sterilizálták a köveket elötte!)

Az elõzõre: "istenek" nem vallási.

Walk the Talk.

"Tudod Te, vagy egyáltalán bárki,"-: ez nem az "istenekre" vonatkozik!

Walk the Talk.

Úgy érzem félreértetted szavaimat. Olvass a sorok között.:)))

Walk the Talk.

Kmarha
No, pont te mondtad elöször, hogy tudja e Te, vagy bárki is, hogy mi játszodik le a színfalak mögött?? No, akkor hogy mered azt mondani, hogy hatalmas disznóság ez az egész?!

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Hát igen. Ha belegondolsz, valóban az igazat mondod. Tudod Te, vagy egyáltalán bárki, mi játszódik le a színfalak mögött?! Igen, hatalmas disznóság az egész. "Én tudom, hogy te tudod, hogy én tudom stb . Fogjuk be a pofánkat. Kifelé majd megjátszuk a nagy útálatot stb, de azért egy tálból cseresznyézünk". Köztudott volt mindenki elõtt, hogy megegyeztek a világ felosztásában, minden téren. Itt-ott egy pifi-pofi, de azért "barátok" vagyunk. És MOST ugyanez játszódik le, kissé más szereposztásban. 1956-ban a mellettünk lihegõ amik, nyugatiak miért dobtak egy kis alamizsnát is. Kijelentették, hogy, ha ti ruszkik nem szóltok bele Szuezbe, vihetitek a csába K-Európát. Egybként Gagarin körül vannak fura dolgok. S ezeket nem a nyugati, hanem a keleti média piszkálta.:(((

Walk the Talk.

Gundark
Öö.. Mennyi idõ is telt el a repülése és a lezuhanása között? Nem sok egy kicsit? 61 áprilisában reült, és 68 márciusában zuhant le. 7év? Amikor beszélhet hogy nem õ volt? Akkor gyanus lenne ha az eltás gépe lezuhant volna mikor viszik moszkvába bemutatni az embereknek. No meg miért is beszélt volna? Örökké benne lesz az emberiség történelmében. De az is jó hogy az oroszok azért nem szóltak hogy nem az amik az elsõk a holdon mert az amik sem szóltak hogy nem õk az elsõk az ûrben :) Milyen szép új világ :) A hidegháború meg az ûrverseny csak egy barátságos golfjátszma a nemzetek között, és mindenki kedves mindenkivel :)

Ok, már megrendeltem a repülõjegyeket és a belépõk is megvannak a múzeumokba... :) :)

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Amikor az emberiség döntõ többsége minden fenntartás nélkül hisz valamilyen /nem bizonyított / felsõbbrendûségben, de a tényekkel hadilábon áll, akkor szerintem várni kell még pár évezredet. Bár a fene tudja.....:)))))

Walk the Talk.

[NST]Cifu
Bocsánat, de ha tagadják az eredeti képek eredetiségét, akkor mi értelme újabbaknak? Azokra is rá lehet fogni, hogy hamisak. Amúgy az évtized végén, a jövõ évtized elején kb. tucatnyi Holdszonda indul, tehát valószinüleg lesznek majd eféle képek.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!