Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alig várom azt a napot amikor majd lesz rá zsé, hogy visszatérjenek valamivel az egyik leszállás helyére, azt majd jó pofára estek. Várom majd a sûrû bocsánatkéréseket, de fõleg a NASA irányába, mert az ott dolgozók felé a legnagyobb a sértés, miszernit hazugnak bélyegeztetek egy rakás tehetséges embert akinek valószínûleg soha nem rétek még a bokájáig sem...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ismét kénytelen vagyok leszögezni, hogy én NEM tagadom a Holdraszállást..."
azóta megnéztem pár filmet, utána olvastam, nyersanyagot néztem és arra jutottam hogy kamu <#crazya>#crazya>
"Értelmes emberi szemed mikor látott olyat, hogy légüres térben egy kis gravitációval rendelkezõ égitestrõl elindul egy rakétahajtómûves ûrhajó?"
és te láttál már? mert az biztos hogy nem így néz ki. Ennyi realitásérzeted legyen már.Ami a leggyanúsabb az a kilövés pillanata. nézd meg lassítva!
A légüres tér nem ok a gravitáció hiányára. Márpedig ha vmit alulról hajtasz meg látni kellene a grav hatását. A kamera is túl tökéletesen mozog, semmi késés.. mintha másodperce pontosan ki lenne számolva.
Nemár hogy a gyerek olyan viszonyok közt ennyire jól kezelje a kamerát.(fõleg azt a mellkasra csatoltat)
Emlékeztetnélek a saját szövegedre:
Ismét kénytelen vagyok leszögezni, hogy én NEM tagadom a Holdraszállást...
Szóval most a kígyó a farkába harapot...
Hát hogy is mondjam, az biztos hogy nem így mozog vmi, ami alulról kap ekkora nyomást. Olyan az egész mintha felülrõl rántották volna.
Ezt nem igaz hogy értelmes emberi szem nem látja..
Értelmes emberi szemed mikor látott olyat, hogy légüres térben egy kis gravitációval rendelkezõ égitestrõl elindul egy rakétahajtómûves ûrhajó? Már ha így te ezt kétségbe vonod, felteszem szemtanuja voltál egynek. (ha már mindenki kételkedik mindenben... ^^)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Egyben a #541-re is válaszolok: a legnagyobb dolog nem az lett volna hogy embert lõnek a Holdra, hanem hogy ennyire tökéletes megvalósítással vissza is hozzák. Megnéztem a videót mikor startol a Holdról a kapszula. Hát hogy is mondjam, az biztos hogy nem így mozog vmi, ami alulról kap ekkora nyomást. Olyan az egész mintha felülrõl rántották volna.
Ezt nem igaz hogy értelmes emberi szem nem látja..
Gracie Barra
2.: Az elsõ embert szállító ûrhajó, a Vosztok konkrétan a Zond kémmûhold átalakítása volt.
3.: Ott az #539-ben egy másik példa. A Trieste útját immár 46 éve nem ismételték meg.
4.: Technikai aspektusból nincs sok különbség egy személyzet nélküli és egy személyzettel ellátott hold-missziónak. "Csak" annyi a különbség, hogy a személyzettel ellátott rendszernél nagyobb volumenben kell gondolkodni, hiszen az emberi élet fennmaradásának biztosítása rengeteg kiszolgálórendszert és ellátmányt is be kell építeni. Ezek azonban nem térnek el jelentõsen attól, mint amit egy Föld-körüli ûrmisszió során kell biztosítani. A különbség persze jelentõs abból a szempontból, hogy sokkal erõsebb hordozórakétára van szükség. Ez az a pont, ahol a Szovjetek elbuktak az N1 rakéták megbizhatattlansága miatt. A becsületüket úgymond a Luna-16 holdszonda mentette meg, amely 1970-ben leszállt a Holdra, és a visszatérõ egysége a Hold felszínérõl származó mintákkal sikeresen visszatért.
Ezzel a hozzáállással neked nem is lehet semmit bebizonyítani, mert egyszerûen nem veszel tudomást a bizonyítékokról.
Bizonyísd be akkor nekem, hogy Louis Blériot valóban átrepülte a La Manche csatornát 1909-ben, hogy a Trieste kutatótengeralattjáró tényleg lemerült a Marianna-árok mélyére 1960-ban, vagy hogy Pete Knight valóban Mach 6.7-el repült 1967-ben az X-15-el...
Mindre azt mondom, hogy ez nem igaz, nem valós, meghamisítható és különben is, miért nem járt például ember több 40 éve a Marianna árok alján, ha 1x már megcsinálták?!?
A Holdmissziók az 1970-es évek elejétõl sokadlagos szempontok lettek, a pénzeket a bolygókutató missziók kapták (a NASA-nál a Mariner, Viking és Voyager, a szovjeteknél a Marsz, Venyera és Fobosz). Az 1980-as és 90-es évek ismét a Föld körüli ill. az emberes ûrkutatásra koncentráltak (MIR és ISS Alfa), és csak relative kevés ûrszonda készült tudományos célra, azok is fõleg specifikus feladatokra (Halley-üstökös kutatása, napkutatás, aszteroidakutatás, ûrbéli csillagászat), illetve a Mars-kutatás lett újra a célkeresztben. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a szovjetunió széthullása óta az oroszok szinte csak katonai és civil célú mûholdakat bocsátottak fel, nincs pénzük a tudományos mûholdakra. Az oroszok helyét az európai és japán tudományos mûholdak próbálják átvenni.
Most ismét célpontba került a Hold is, miután a Bush-kormányzat és a Kínaiak is a Hold felé kacsingatnak. Volt ugye az európai Smart-1, 2007-ben a kínaiak egy Hold-szonda indítását tervezik, 2008-ban pedig indul a NASA Lunar Reconnaissance Orbiter-je (LRO). Az elkövetkezõ egy évtizedben legalább féltucat mûholdat küld csak a NASA a Holdra.
Még csak meg sem fordul az a kósza gondolat odabent hogy elképzelhetõ? Ha nem, akkor azt ott tényleg sötétségnek lehet nevezni. Ennyi.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
"én nem tagadom, nem vagyok elfogult sem, és ahogy visszaolvastam nem fogom kielemezni a fényképezõgép lencséjének a felépítését, hogy bizonyítsam: nem volt holdraszállás. "
Ezután alaptalanul: "nade embert? Kizárt dolog." Gyermeteg..
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Bár a Marson ott vannak, de a Hold az túl messze van nekik 😄 Anyám borogass. Most tényleg ezt akarod bebizonyítani vagy mit? 😄"
Teljesen értelmetlen, meglepõ és mulatságos ez a hsz-ed... ez lenne a magyarázatod? Inkább kussoljál! Szvsz soha nem volt ember a holdon, és ezt senki, még TE sem tudod bizonyitani!
"Mi már jártunk a Holdon, akkor minek költsünk egy szondára?"
Ez is egy ok. A nagyközönség is inkább egy olyan szondát látna szívesen ami olyan helyekre jut el, ahol még nem volt egy szonda sem. Lásd a Titan-ra és Pluto-hoz küldött szonda, meg a üstökös lékelõ is idevág.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Bár mintha rémlene, h küldtek ez ügyben valami "talicskát" oda..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Gracie Barra
Bár a Marson ott vannak, de a Hold az túl messze van nekik 😄 Anyám borogass. Most tényleg ezt akarod bebizonyítani vagy mit? 😄
Walk the Talk.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Egyszerûen gazdasági problémái vannak, hisz másra költik a pénzt. De ez miért is lenne visszafejlõdés? Az ûrkutatás szempontjából még csak-csak, nade a világ szempontjából?
Gracie Barra
Visszatérve a témához, amikor az amik leszálltak a holdon, nagyapám a térdét verve kiabálta: hazudtok!!! Azután nekünk kellett figyeni a következõ hírt, hogy megint mondhassa: hazudtok!!!
Elgondolkoztató, hogy még mindig azon filóznak emberek, hogy megtörtént-e vagy sem. Kolombusz / nem számítva a vikingeket/ az akkori technikával kb hasonló teljesítményt vittek véghez, mint az amik. Lehet, hogy õ sem járt arra?!
Walk the Talk.
(lesarkítva mikor az ember nem tudta mi is van körülötte, megvoltak az alapvetõ problémái. Vajon a villámmal az égiek súlytják az embert. Vajon az a vörös meleg izé, melyet a villám csinál a fából, megtámad e minket?
Aztán rájöttek hogy az a tûz. Sok sok ezer év után rájöttek mi is maga a villám, hogyan kelletkezhet. Jöttek a problémák ezrével. Vajon milyen halmazállapotú a tüz. Vajon a különféle anyagok miért más hõvel égnek. Rájöttek az energiára, az energia elnyelésre, felszabadulásra. jött a probléma vajon honnan mibõl. Ohh atomok, ohh részecskék. Pályák, így meg úgy.
A kérdések a korábbihoz képest olyan szinten több lett, hogy azt elképzelni is alig birjuk. És tényleg, az õskorhoz képest visszafejlödött a világ.
Lesarkított példa de talán érted. Ha az elözõ hozzászólásomból nem is. Azóta nagyon sok féle dolgot csinál kint az ember az ûrben. Természetes hogy több eszközzel, több féle kísérlettel, több gond adódik mint azzal az egy-két dologgal, ami a 60-as évekbe futott)<#banplz>#banplz>
de kiváncsi vagyok csak flémelsz e vagy elõhozod a problémák sokaságát. Lehetõleg olyanokat, amikkel "állítólag" a 60-as években birtak, de most nem. Nagyon kiváncsian várom 😊
Nem gondoljátok, hogy a két supi hatalom nem használt volna fel mindent, hogy egymást lejárassák.
Walk the Talk.
Volt egy rakéta. Kijuttni a légkörön túlra.. életbe tartani az embereket a holdik. Holdkomp leszál, felszáll, vissza rakétára és visszatér haza. Közben eltüntek párszor, szivárgot valami, lejövetelkor senki nem tudta élnek -e vagy halnak. Tényleg sima ügy volt.
és simán össze lehet hasonlítani a mostani ürállomásokkal. Ahova útánpótlást szálíltanak havonta. Ahova embereket visznek fel majd hoznak le. Ahova naptelepeket telepítenek javítanak. Amely figyeli a föld különféle pontjait érzékeny távcsövekkel. Mely egyes szekció különféle kísérletben vesznek részt, mint pl egyes növények fejlödése hosszú távon nulla gravitáció mellett. Mely lényegében már év vagy évek óta fentvan, és üzemben tartanak. Ezt tényleg össze lehet hasonlítani egy "tákolmánnyal" mely eljutott a Holdig és vissza.
Naiv vagyok a témába, de azért mégis, álljon meg a menet! 😛 Nem is szólva akkor mennyire, emberi átlag értelemmel fel nem fogható pénzmennyiség ment arra hogy elsõnek jussanak a Holdra, és mennyi megy most, hogy száz nemzet álltal összefogott ürállomásokat és távcsöveket üzemeltessenek. Ne viccelj már 😄
nézzük csak a híreket..szenvednek össze-vissza, a holdra meg milyen simán eljutottak..
Gracie Barra
Úgy rémlik, hogy a New Horizons már februárban (vagy valamiko télen) elindult
Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.