5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
#416 Most komolyan, mi a célod? Engem nem kell meggyőzni, ugyanis én tisztában vagyok a Föld-Hold pályán való közlekedéssel, és azzal is, hogy érte el az Apollo a Holdat.
Te jöttél azzal, hogy "4*24*3600*8 km = azaz 2 764 800 km", meg "6*24*3600 = 518400 ami 8*518400= 4 147 200 km" és a "400 000 km miért tartott 6 napig", meg persze a "mint ha 10-szer messzebbre mentek volna? szövegekkel. Felhívtam a figyelmedet arra, hogy a számításaid erősen hibásak különféle okokból, például amiatt, hogy nem állandó 8km/s sebességgel haladt négy napig az űrhajó, vagy hogy nem egyenes vonalban közlekedik. Ennyi.
Bravó! cca. 30 méter az 26-26-34 méter! Nagyszerű felfedezés!
Nem felfedezés, mindössze leírtam, hogy melyik három antennával tartották a kapcsolatot, hátha valakit érdekel melyek voltak ezek, és mekkorák voltak.
Miután úgy vélem, hogy csak a kötekedés a vita fő csapásiránya, nem kívánom tovább rabolni az idődet, kötekedj mással... -
mrzool #415 " A fél elipszis ötször hosszabb mint a fókuszok távolsága.. ne máááá.."
Ezzel a hülyeséggel csak te jössz, és még mindig nem ismerted be, hogy tévedtél a távolságokkal, a küldetés idejével és egyebekkel kapcsolatban. Mindenesetre szépen terelsz, ahhoz értesz. -
Albertus #414 Szia!
Bravó! cca. 30 méter az 26-26-34 méter! Nagyszerű felfedezés!
A fél elipszis ötször hosszabb mint a fókuszok távolsága.. ne máááá..
Ja és még valami: A mozgás gravitációs mezőben négyzetesen lassuló ill.
gyorsuló.. Azaz? Azaz 11 km/s-ről eleve nem nullára kellett csökkennie,
majd a hold körüli pályáról visszafelé hasonló képpen nem kellett elérnie
a Hold szökési sebességét.. miután a Hold-Föld közös gravitációs rendszerében mozgott.
A többi stimmel.
-
#413 ~8 km/seccel álltak pályára a föld körül. Erre még ráadótotott a TLi ~3,1 km/sec gyorsítással, így 11 km/sec. Aztán persze lassul az űrhajó a Föld gravitációja miatt, de ahogy távolodik, egyre kevésbé, majd az utolsó szakaszban a Hold gravitációja kicsit besegít még. -
#412 "Csak" pár apróságot hagysz ki a képletből:
-Az űrhajó nem 8km/s sebességel haladt az indítás pillanatától.
-A Föld körüli pályán egy-két fordulatot megtesz még a Saturn-IVB fokozatban csücsülő LM és CSM modul, ekkor indul csak a Hold felé (egy cirka két-három óra). A Saturn-IVB leválása után a CSM és LM modul még dokkol egymással (ugye a Saturn-IVB-ben a CSM modul az LM modul felett foglal helyet).
-Ne a Föld-Hold távolságot vedd figyelembe, ugyanis az űrhajó egy félbevágott elipszis szerű pályán éri el a Holdat, nem pedig "egyenesen" repül a Hold felé.
Az 1969-ben elérhető legnagyobb antennák 30 méter átmérőjüek voltak..
Az Apollo program esetén a kapcsolattartás az un. 'Unified S-Band System' (Egységesített S-hullámhosszú Rendszer) segítségével folyt. Ez három antennából állt:
-Goldstone Deep Space Communications Complex (Kalifornia, 34m-es)
-Honeysuckle Creek (Ausztrália, 26m-es)
-Fresnedillas (Spanyolország, 26m-es)
A három bázis tenger alatti telefonkábeleken, illetve az Intelsat műholdakon keresztül továbbította a jeleket a NASA központjába. -
mrzool #411 "A szondák jeleit, az óriás rádiótávcsövekkel veszik."
Mi számít óriásnak? A DSN rendszer legnagyobb antennája 70 méter átmérőjű.
Idén télen a SuitSat jeleket egy sima botantennával tudtam fogni. -
mrzool #410 Kezdem azt hinni, direkt ugratsz.
Az Apollo-11 július 16-án délután (GMT) startolt a KSC-ről. Ezután eltelt egy pár óra Föld körüli pályán, majd következett a TLI. Júli 19-én Hold körüli pályára álltak, 20-án leszálltak, következett egy pár órás EVA (bizony, sétáltak!!!), majd mindez vissza. Szóval miért is csak 'majdnem' van igazam? -
Albertus #409 Majdnem igazad is van.. Tényleg régen volt. 1971 óta is eltelt kb 35 év..
A-11 négy nap alatt júli 20-án ért célba.
" "Eagle" to a touchdown on the Moon,"
Ebben nem volt séta, semmi extra.. odaút, leszállás..
Tehát 4*24*3600*8 km = azaz 2 764 800 km a számológépem szerint..
Az Apolló-17-et nem néztem végig élőben, csupán annyit amennyit a TV-ben mutattak..
A szondák jeleit, az óriás rádiótávcsövekkel veszik.. Sok évvel később
felfedezett fáziscsatolt antennarendszerekkel 2-3000 m látszólagos átmérőt érnek el..
Az 1969-ben elérhető legnagyobb antennák 30 méter átmérőjüek voltak..
-
mrzool #408 Eddig még nem tudtatok olyan eredeti képet mutatni, amelyen anomáliák láthatók. A linkelt képek mind rossz minőségű, kis felbontású, retusált képek. Vazze. -
HUmanEmber41st #407 Olvasgassad ezt a fórumot vazze!!!
Hogy én is a stílusodnál maradjak... -
mrzool #406 Egyébként ha ennyire hencegsz az életkoroddal: az Apollo 17-et is élőben láttad? Mind a három 6-7 órás űrsétát is? Tehát azt állítod, összesen 6 nap volt az útjuk, ebbe belefért egy kilövés, egy TLI, egy LOI, egy landolás, 3 űrséta, alvás, majd a visszatérés? Szép kis időkibővítő szerkezet lehetett azon a hajón, hiszen a memóriád nem tévedhet... -
mrzool #405 A forrásom az SH Űrtan c. könyv, de ha rákeresel a neten, szintén ezt fogod megtalálni. A-11, földi start: júli 16., földi landolás: júli 24.
Jé, a hivatalos oldalon is ezt írják. http://history.nasa.gov/ap11ann/missions.htm
A mocskok, biztos te emlékezel jól, hiszen nem tévedhetsz, ugye?
Az antennás kérdéshez nem tudok hozzászólni, mert soha sem foglalkoztam rádiós átvitellel, nem tanultam róla, más a szakterületem. Mellesleg ha a Szaturnusz térségéből tudnak fogni egy pár wattos adást, akkor én az apollós dolgokat sem tartom lehetetlennek. Vagy szerinted az összes más bolygóra küldött űrszonda is kamu? -
Albertus #404 Nos, nincs válasz? -
Albertus #403 Még a későbbi expedíciók során a felszínen elhelyezett prizmacsoport
megvilágításához használt gigawattos lézer is éppen csak annyira volt
elegendő, hogy a Palomar-hegyi távcsővel érzékeljék a villanásokat..
Pedig a lézer nyalábolási szöge miliószor kisebb! -
Albertus #402
Egyáltalán tudod mekkora a térerőssége 400 000 km-ről egy 10 fokos kúpszög mellett a 40 W-os adónak???
Arról nem is szólva, hogy már akkor is működtek a föld felszínén a
100-1500 kW-os TV adók, amiknek a jelét vennie kellett volna az űrhajósoknak.
De sajnos més a 1500 kW-is kevés volt ekkora távolság áthidalásához.
Akkor a 40 W !!! elegendő lett volna?? Nem tartod nevetségesnek ? -
Albertus #401 Csupán az a kérdés, hogy a e forrásod vagy az enyém a pontos..?
Vagy vitatod, hogy a Hold kevesebb mint 400 000 km-re van?
Vagy a 8 km/sec nem stimmel?? Vagy még nem voltál 1969-ben, így Te magad nem is láttad élőben amit én?? -
mrzool #400 Elég kicsavart a gondolkodásmódod. Ha már eleve hamisak voltak a képek, akkor a FOX-os műsorban miért kellett meghamisítani a hamisítványokat? Nem érzed, hogy ez már tényleg nevetséges? -
mrzool #399 " Az Apollo-11 teljes küldetése 14 napig tartott.. A-17 pedig hat napig..
De ezt Te is tudod.. Gondolom. Bocs.. Feltételeztem, hogy képben vagy.."
Igen, azt hiszem képben vagyok, ezért nem is értem, hogy mit írsz. Az Apollo-11 küldetés a földi starttól a Földön való landolásig 8 napot vett igénybe, az Apollo-17 pedig 12 napot.
Ezek fényében felteszem nem fogsz haragudni, ha nem tudom komolyan venni a beírásaid. -
Albertus #398 Mert azt, hogy a kilépő Amstrongot külső kamera mutatta amikor lelépett.
Még meg is érteném. Kiment, kitette a kamerát, összesöprögett beszállás közben,
majd újra holdra lépett. Akkor már nekünk ..:D -
Albertus #397 Bocs, mindenkitől, ha meredekekekt kérdezek..
Szóval, adva volt 1969-ben a komunikáció.. RH és URH frekiket használtak..
(Lásd RT ÉK. 1970-1971 a cikksorozat.)
A probléma csak az, hogy akkoriban 10 fokos kúpszögű helikális antennákat használtak, 40 W kimenő teljesítménnyel. És mégis a földi rádióamatőrök
cape Kenedy környékén tökéletesen "vették" a forgalmazást.
Másut sehol, de ott igen. Hogy lehet ez?
környékén tökéletesen -
ZsirosKenyer #396 Amúgy ez a célkereszt dolog tényleg érdekel. Hogyan lehet iylet házilag kreálni? -
Albertus #395 Sia!
Az Apollo-11 teljes küldetése 14 napig tartott.. A-17 pedig hat napig..
De ezt Te is tudod.. Gondolom. Bocs.. Feltételeztem, hogy képben vagy.. -
ZsirosKenyer #394 most már váltok én is stílust, mert veled csak agy lehet úgylátom.
Szóval, honnan vagy ennyire biztos abban hogy a neten az eredeti felvétel látható? Gondolom HA tényleg vétettek volna ilyen hibát, rögtön korrigálták volna az összes képen, nem hagyják fent a rosszat.
Többezer kép készült állítólag, te az összeset megnézted, és biztosan állítod hogy az első kép amit belinkeltem sosem készült el ilyen formában? -
#393 Na jó most már ő is. -
ZsirosKenyer #392 Mostanra nyilvánvalóvá vált hogy te egy idegbeteg kretén vagy.
Hányszor írtam már le, hogy én a filmben láttottakra keresek értelmes, higgadt cáfolatokat, te meg csak feszülsz itt össze-vissza, igyál egy sört vagy menj ki a kertbe lazítani. Én meg úgylátom jobb ha inkább másik fórumra megyek erről a témáról vitatkozni. -
#391 De ő legalább nem személyeskedik. -
#390 Szét röhögöm magam rajtatok... :-)))))))) -
mrzool #389 Ha akarná, hogy rávezessük a megoldásra, akkor alázattal tenné fel a kérdéseit, nem pedig eleve úgy jönne ide, hogy ő mindenkinél jobban tudja, hogy átvertek minket, és aki elhiszi az amcsiknak a holdraszállást, az tökkelütött idióta. Ennek megfelelő stílusban válaszoltam. Ha nem tetszik, nem kell olvasni.
Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. -
#388 Pihenj már le kicsit! Ez a bunkó magatartás nem igazán ide való. Tanulj meg normálisan válaszolni. És ne a sárba taposni a másikat csak mert valamit nem úgy lát mint te.
Nem érdekel igaza van-e vagy sem de attól még nem hülye. Csak rá kell vezetni a megoldásra. És nem elküldeni a *csába.
Ha meg agyilag zokni vagy akkor ne járj ide. Direkt erre van a gumi. -
mrzool #387 Te milyen 6 napról beszélsz? Melyi küldetésről? -
Albertus #386 Hi!
Valaki tudja azt, hogy ha 8 km/sec-el lehet a hold felé elipszis pályára állni, akkor a 400 000 km miért tartott 6 napig, azaz 6*24*3600 = 518400
ami 8*518400= 4 147 200 km .. mint ha 10-szer messzebbre mentek volna ??
Ha most valami főokos a tehetetlenségi pályai lassulásról kezdene papolni,
elmondom, hogy az Apolló-17 ugyanezzel a technikával 3 napig repült a tehetetlenségi pályán...
Vagy azt, hogy a holdpontig, majd onnan a négyzetes úttörvény miatt az út
70%-ban 5 km/sec felett volt a sebességük...
Szóval, hova is mentek??? Mert a holdra nem.. -
mrzool #385 "Állítólag az első és a második napi leszállás helyszíne 4km-re van egymástól:"
??? Te most melyik küldetésről beszélsz? Mert mindegyiknél csak 1 helyre szálltak le. És egymás utáni napokon nem volt két holdraszállás.
Egyébként a zászló-lobogáshoz: gondolom a rezgésekről még szintén nem hallottál... Ugorj már be egy áltiskolás fizikaórára! -
mrzool #384 Ki tudnád próbálni, mert nem kell hozzá célkeresztes fotómasina. Az viszont látszik, hogy tényleg fogalmad nincs az elméleti háttérről, de azért vadul fröcsögsz... Szerinted ez normális? Vagy így kompenzálod a saját hiányos ismereteidet?
Arról nem is beszélve, hogy a beszúrt képek gázosak. Pl. rögtön az első - ezt ilyen formában sohasem fényképezték le, a film készítői hamisítottak. Az eredeti kép itt található (csak linkelem, mert nagyméretű): http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/alsj/a11/as11-40-5931HR.jpg
Mint látható, a célkereszt ott van, csak a papírforma szerint kicsit vékonyabbnak LÁTSZIK a vakító fehér felületen. Hiszel egy olyan filmnek, amelyhez direkt hamisítják a képeket, csak hogy alá tudják támasztani a saját (hamis) állításaikat?
Egyébként a célkereszthez:
Ezt csak neked vágtam ki, az eredeti felvételt itt találod meg:
http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/alsj/a15/as15-88-11863HR.jpg
Tényleg qrva jól hamisítanak, nézd csak, itt a csík egyszer a célkereszt előtt, egyszer mögötte van. Nagyon fifikásak ezek a NASA-s fiúk, ugye? Vagy esetleg van egy ésszerű magyarázat... Rádbízom ennek az eldöntését.
Sosem értettem, hogy a hoaxerek miért nem ezt a képet linkelik... Talán mert egyből lebuknának, hogy ez is egy olyan érv, amit csak a tudatlan, buta emberekkel lehet elhitetni? -
ZsirosKenyer #383 hát otthon nem nagyon tudom kipróbálni :) nincs célkeresztes fényképezőgépem, de megígérem hogy utána fogok olvasni..
azért pár képet beszúrok hogy tudjuk miről van szó:
-
ZsirosKenyer #382 még egy érdekesség:
Állítólag az első és a második napi leszállás helyszíne 4km-re van egymástól:
de ha egymásra rakjuk a 2 képet:
-
ZsirosKenyer #381 a 2. kép mégegyszer:
-
ZsirosKenyer #380 Arra gondoltam hogy a kisebb, közelebbi felvételeket stúdióban készítették, de értelem szerűen a nagyobbak csak nyílt térben tűntek volna élethűbbnek így azokat a szabadban csinálták.
ez az AREA 51 egy részét ábrázolja egy Orosz kémfotón, balra kráterek:
itt pedig: balra a Nevadai kráter, jobbra a Holdfelvétel:
-
ZsirosKenyer #379 Zászló - mert nyilván nem szél volt hanem "szellő".
Árnyékok- van benne vmi, bár ekkora eltérés szerintem nem tapasztalható akkor sem.
-
ZsirosKenyer #378 hát úgy látom még utána kell olvasnom a dolgoknak vagy megnézni a Holdraszállást bizonyító filmet is, mert egyelőre a sok cáfolat közül van néhány amely újra csak azt erősítette bennem hogy kamu felvételeket láttam a Holdról.
Azért pár képet bevágok érdekességképpen. De aki nemlátta a pár kommenttel lentebb említett filmet, jelezzen és lehet hogy feltöltöm vhova.. -
mrzool #377 "Pl. a fénykép szélein levő kereszteket néhány helyen vmilyen más objektum, pl. szálórúd takarta el, így a keresztek a háttérbe kerültek. "
Nem kerültek a háttérbe, ez is csak egy optikai dolog. Olvass utána, próbáld ki otthon.