5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • petko000
    http://moon.google.com/
  • Roger6
    Ezért kaptál pár büntető pontot... Legalább jót röhögtem! :-)))))
  • vg
    Neked az életben is ilyen náci fenyegető stílusod van?
  • vg
    PSZT!!!!!!!!!!!!
  • [NST]Cifu
    1.: Mi köze van bárminek ahhoz, hogy milyen lakásban él valaki? Azért, mert én vidéken a saját házamban élek több vagyok mint más talán?
    2.: Ilyen szintű érveléssel nincs semmi keresnivalód itt, marhaságot mondtál, inkább lásd be és próbáld meg elviselni. Több hasonló személyeskedést viszont nem tűrök mostmár el. Ez viszont mindenkinek szól.
  • sz4bolcs
    akkor csobogj tovább..
  • vg
    "Olyan dolgokról nyilatkozol, amihez közöd sincs"

Kipatak, neked aztán kurvasok közöd van az űrprogramokhoz!
  • HUmanEmber41st
    Azért tényleg lehetne valami Google Moon progi, érdekes képeket lehetne rajta "szemezgetni"..
  • mrzool
    Kicsi huszár, ez nem csak okosság kérdése. Olyan dolgokról nyilatkozol, amihez közöd sincs, nem bírod elviselni, hogy vki többet tud nálad (egy bizonyos területen), és most még a panelproli mivoltodat is ránk próbálod vetíteni... Szánalmas.
  • vg
    mrzool, és sz4bolcs ti aztán kurvára okosak vagytok, és csak úgy osszátok az észt a picike panel lakásotokból! Gratulálok!
  • sz4bolcs
    Szerintem félnek, hogy kiderül, nincs is hold.
  • mrzool
    A Mars körül egészen pontosan 4 műhold kering, szóval ebben is beégtél. Egyébként lásd sz4bolcs válaszát.

Jah, és ha lennének a Hold körül nagyfelbontású felvételeket készítő orbiterek, azoknak hinnél? Azokat a felvételeket nem hamisítanák meg? Lollerek vagytok mind.:)
  • sz4bolcs
    Csak egy kérdés: Mi okuk lenne rá, hogy tegyenek?
  • sz4bolcs
    Majd az összeesküvés-elmélet hívők pénzelik?
  • vg
    Azt mondjátok meg nekem, hogy miért nem képesek egy olyan műholdat a hold köre tenni amivel olyan felvételeket lehet késziteni mint ami a google map oldalán látható földről? A a mars körül már egy tucat ilyen műhold kering, de a hold körül... Hát, érdekes!
  • sz4bolcs
    Bár én el tudom képzelni, hogy ha most a Holdon lennék, akkor tök mást látnék, mint ami a videókon látható...
    Helyek, folyók hegyek, nekem mindegy csak jó hely legyen.
  • sz4bolcs
    nincs jobb válasz ilyenekre, mint hogy valóban hasonlít.
  • sz4bolcs
    "Viszont, nézzük a szimpla, logikus tényeket:"
    -Csodálkozol, ha így kezdted? Ezután még föl is hoztál pár érvet.

Ha valaki idegen lényeket szeretne odaképzelni, ahol nincs, az ne csodálkozzon.

Olyan fura az a Mars, tök hasonlít a Földhöz, akkor az biztos a Föld!
  • ZsirosKenyer
    Már az elején leszögeztem, hogy én még az ellenérveket sem tudom pontosan, hisz eddig még nem ástam bele magamat a témába, tehát nincs is min vitatkozni. Anno láttam az említett holdraszállást tagadó filmet, és igazából azután kezdtem el gondolkodni hogy "tééényleg, mivan ha mégsem történt meg." Egészen addig még csak nem is hallottam arról hogy vki cáfolná ezt az egészet. Most vmelyik nap egy baráti beszélgetés közben szóba jött a dolog, így gondoltam utánajárok hogy miként lehetne újra megszerezni ezt a filmecskét.
    Közben csendben megjegyeztem hogy mivan ha mégis igazat mondott a film? Tényleg csak egy feltételezés volt, ennek ellenére rögtön mindenki nekem esett, hogy mekkora szélsőséges állat vagyok. Ha megtudtok győzni értelmes magyarázatokkal, akkor természetesen ez a véleményem megváltozhat.

Akkor itt is van mindjárt egy (talán az egyetlen ami megmaradt belőlem a 4 évvel ezelőtt látott filmből): - Van egy olyan jelenet, hogy a nevadai sivatagban található hegyeket, összehasonlítják a "Holdon" készített fotókon található domborzati elemekkel, és egy az egyben fedik egymást. És nem egy iylen van, hanem az összes helyszínnek megvan a miliméterre pontosan egyező mása a Földön. Biztos volt már róla szó, de érdekel ennek a magyarázata. (és nem csak az hogy "a hegyek egyformák mindenhol")

A többi feltételezésre egész jó válaszokat találtam a neten, melyek viszonylag elfogadhatók..
  • Garga Pitic #317
    Hát, azért ezt a "holdraszálláshívők" is elmondhatnák...

Az a baj, hogy (már megbocsáss a kifejezésért), de baromságokat hoztok fel érvek helyett. Ha három bővített mondattal megcáfolódnak a "nincsencsillag" és "lobogazászló" szintű kifogások, utána rögötn az jön, h "deakkorisgyanús" és "csúnyarossznagyhatalmak". Logikátlanul, beszarásig védve egy bizonyíték nélküli feltételezést. Ez így nem tudományos vita, hanem a vallási téziseitek kifejtése. Azt tényleg el lehet intézni annyival, h "de, akkor is" meg "én így gondolom, és kész".
    Egy ideig szórakoztató scifi ötlet, volt is ilyen film, ott az első Mars-utazást játszották el szimulátorban.
  • Proview
    A file jó, bár nem tudom mit keres a "Romance" kategóriában
  • Ron Ragm
    Ülj le fiam, egyes.
  • Proview
    Ez lehet, hogy ugyanaz; 218 MB
    magyar felirat is van hozzá
  • ZsirosKenyer
    már megint miket kevertek ide..jézus...
  • sz4bolcs
    A tudomány nem vallás.
  • Ron Ragm
    Azt se hidd el, hogy a Föld gömbölyű. Az is csak a csúnya rossz fizikusbácsik hazudozása, hogy felkeltsék magukra a figyelmet...
    nc
  • ZsirosKenyer
    hú de okos itt mindenki!

Én nem érveltem, nem bizonyítgattam semmit. Egyszerűen gyanús az egész, de annyira nem érdekel a dolog hogy most komolyabban nekilássak veletek vitatkozni. A történelem során mindenki hazudozott össze-vissza, főleg a nagyhatalmak, és én pont az USA-nak higgyek? Annak az országnak akik még a saját polgáraikat is átverik folyamatosan? Persze minden ember ilyen. Nézd meg a körülötted élőket. Hazudoznak, hogy nagyobbnak lásd őket, hazudoznak hogy kedvező pozicíóba kerüljenek akár miylen téren. Innentől kezdve már nehezen hiszek a hatalmas Amerika csillagászati kalandjaiban. De nektek jó.
  • sz4bolcs
    ez pedig azt jelenti, hogy gyenge érvek, mert valódi dolgok cáfolására is ugyanolyan helytállók.
  • sz4bolcs
    Ja igen, meg még az jutott eszembe, hogy ezek az érvek sokkal közelebb állnak a "most sincs semmi ember alkotta dolog az űrben"-hez, mint a "volt holdraszállás"-hoz.
  • sz4bolcs
    Na ezek azok az érvek, amik miatt talán mégiscsak érdemesebb lenne visszaolvasnod a fórumban.
  • mrzool
    Egyébként ma már ennyire szereted a filmeket, ajánlom ezt is: The Truth Behind the Moon Landings

Elég szájbarágosan elmagyarázzák, példákkal bemutatják, hogy miért és miben tévednek a moonhoaxerek, talán még te is megérted...
  • mrzool
    "a technika igencsak alacsony szinten működött"

Azt csak egyes mai pökhendi, saját sikertelenségüket másokra kivetítő emberek hiszik, hogy az elődeink primitív állatok voltak. Akár tetszik, akár nem, a 60-70-es években is elég fejlett volt már a technika.

"jóformán hiba nélkül véghezvitték a leszállást és a visszatérést"

Azért ez elég erős. Volt ott elég sok hiba.

"Hogy lehet hogy ma, a 2000. év után is, amikor azt a szerencsétlen űrbázist szerelgetjük mindig van vmi probléma"

Milyen problémákra gondolsz? Ne keverd össze a mai helyzetet az akkorival... Más a társadalmi, politikai és gazdasági légkör.

"a szondáink stb. mind kudarcot vall"

??? Mondd ezt a 70-es évek óta működő Voyager és Pioneer szondák tervezőinek. Vagy a tervezett élettartamuk 10-szeresén is túllévő, és frankón működő MER-eket vezető csapatnak. Lehet, hogy 1-2 projekt nem jött össze, de nagyságrendekkel sikeresebb küldetés van, mint akkoriban.

"akkor meg minden oylan simán ment"

Ez egyszerűen hülyeség.

"Hogy lehet hogy azóta is hallgatnak, az egészről, miután visszajöttek az asztronauták kb 2szer meginterjúolták őket, többször aztán nem... "

Ez szintén kamu, nem tudom honnan vetted.
  • Garga Pitic #304
    "Hogy lehet hogy abban az időben, amikor még a technika igencsak alacsony szinten működött, jóformán hiba nélkül véghezvitték a leszállást és a visszatérést?"

Igencsak rákészültek a kirándulásra a srácok. Az a pár tízezer ember, aki a piramis alját alkotta. Mindenre kiterjedő földi tesztekről van szó. Nem egyről, hanem millióegyről.

"Alacsony szintű technika"?
    Nem volt PC és DVD-felvevő a szürke átlagpolgár házában, az OK, de olvass utána jobban, micsoda szerkezetek voltak az iparban és a haditechnikában! Nem volt ikonos kezelőfelület, de amire tervezték, azt a saját "egyszerűségében" is tudta.
    Nézz meg egy közepesen jól fölszerelt amerikai autót a 60-as évekből, mondjuk a totalcar.hu-n.
    Klíma, motoros ablak, motoros ülés, motoros tükör, motorral lehajtható tető, szervokormány és -fék, befecskendezős motor némi egyszerű korabeli elektronikával.
    Európában a 80-as évekre jutottak el idáig a luxuskocsik!
    És ez akkor és ott megfizethető volt egy felső-középosztálybeli nímandnak, akár kétévenkénti cserével.
    Vagy nézd meg az Apollo-13-at, igaz, kicsit elfogultnak érzem Lovellt, de mondjuk jól látni a korabeli technikát. Egy célra épült, egy útra, és teljesen logikus.

"a szondáink stb. mind kudarcot vall"
    Ez túlzás. Még ha nem vesszük figyelembe a szélsőséges környezeti viszonyokat, amelyek közt az illető masinák dolgoznak, akkor is. Millió kilométerekről, nagyon könnyű szerkezetekről és kis felhasználható teljesítményekről van szó. Egy elég gagyi mikrosütő 7-800Wattal dolgozik, és kb ennyivel kell beérje egy Mars-szonda, és ebben minden benne van: számítógép, kommunikáció, műszerek és a kevés mechanikus cuccok mozgatása.

"miután visszajöttek az asztronauták kb 2szer meginterjúolták őket, többször aztán nem"
    He?

"azt a szerencsétlen űrbázist szerelgetjük"
    Igen komplex rendszerről van szó, amely mostoha körülmények közt működik, és jó darabig működnie is kell, hisz még szinte sehol se tart.

"nem fogom kielemezni a fényképezőgép lencséjének a felépítését, hogy bizonyítsam: nem volt holdraszállás."
    Hümm, hümm... Akkor az nem bizonyítás, hanem csak egy vad feltételezés.
  • ZsirosKenyer
    esetleg még ez
  • ZsirosKenyer
    én nem tagadom, nem vagyok elfogult sem, és ahogy visszaolvastam nem fogom kielemezni a fényképezőgép lencséjének a felépítését, hogy bizonyítsam: nem volt holdraszállás.
    Viszont, nézzük a szimpla, logikus tényeket: A nagyhatalmaknak muszáj volt tudatni a világgal és az ellenségükkel, hogy mikre képesek, akár egy csalás árán is. Hogy lehet hogy abban az időben, amikor még a technika igencsak alacsony szinten működött, jóformán hiba nélkül véghezvitték a leszállást és a visszatérést?( Az rednebn van hogy a US ARmy mindig is előrébbtart technikában, de az sem lehet több 10-15 évnél. Gondoljunk bele, mi votl akkor? commodore, spectrum stb? Hogy lehet hogy ma, a 2000. év után is, amikor azt a szerencsétlen űrbázist szerelgetjük mindig van vmi probléma, a szondáink stb. mind kudarcot vall, akkor meg minden oylan simán ment? Hogy lehet hogy azóta is hallgatnak, az egészről, miután visszajöttek az asztronauták kb 2szer meginterjúolták őket, többször aztán nem...

Miután megnéztem az előbb említett filmet, elég meggyőzőnek tűnt.

Közben meg is találtam: mégsem a BBC készítette hanem a FOX, a címe pedig :
    "Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon?"

ITT meg is lehet tekinteni, bár én egyelőre vadászom tovább jobb minőségű fájlra..
  • sz4bolcs
    Szóval nem arról van szó, hogy feltétlenül igaz lenne. :)
  • sz4bolcs
    Ja értem, csak kíváncsi voltam, mire számíthatok... amúgy én is keresem dc-n.

Most így be is ugrott, hogy miért fogadom el inkább tényként a holdutazást, mint hogy nem volt ott senki. Túl sok gyermeteg érvet hallottam ellene. PEdig attól még lehetnek egész jók is, de bennem az rögzült, hogy akik tagadják, általában igen csak elfogultak, mindenáron bizonyítanak...
    Szóval mint a kreacionista, aki előveszi a Bibliát és addig ütögeti a valóságot, amég az nem passzol a Bibliához.
    És nekem mindig bűzlik, ha ilyen erős érdek van valami igazolása mögött, ha igaz, ha hamis, mindenképp helytelen szándékkal vezérelt.
  • ZsirosKenyer
    Itt most nem ez a lényeg. Egyelőre meg akarom találni a filmet, utána hajlandó vagyok vitatkozni ;)

Egyébként ha jól látom te elfogadod a holdraszállás tényét. Az általam keresett dokumentumfilme eddig talán a leghitelesebben bizonyítja hogy nem volt még ember a Holdon.

A filmről csak annyit hogy nem a 'Dark Side of The Moon' és nem is a 'What Happened on the Moon' c. film. Hanem egy TV-ben leadott BBC dokumentumfilm, és egyszerűen sehol nem találom =(((
  • sz4bolcs
    "nincsenek csillagok az égen" szintű érvekkel?
  • ZsirosKenyer
    Próbáltam rákeresni a topikban hátha posztolta már vki, de nem nagyon találtam választ.
    Én egy, -ha jól emlékszem- BBC gyártotta dokumentumfilmet keresek, ami a holdraszállást hivatott megcáfolni. Sajnos a pontos címére nem emlékszem. Valaki tud esetleg segíteni?