5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • sz4bolcs
    "Ismét kénytelen vagyok leszögezni, hogy én NEM tagadom a Holdraszállást, mindössze arra várok hogy a két oldal közül valamelyik meggyőzzön. Tehát nem kell ellenségnek tekinteni mint eddig tettétek, mindössze intelligens reakciókra, magyarázatokra vagy éppen cáfolatokra vagyok kiváncsi, hogy aztán én is eldönthessem melyik oldalhoz szeretnék tartozni: akik tagadják, vagy akik hiszik hogy voltunk a Holdon."

"én nem tagadom, nem vagyok elfogult sem, és ahogy visszaolvastam nem fogom kielemezni a fényképezőgép lencséjének a felépítését, hogy bizonyítsam: nem volt holdraszállás. "

Ezután alaptalanul: "nade embert? Kizárt dolog." Gyermeteg..
  • vg
    "LOL ember :D szóval kamu hogy a Holdon lenne bármi is. Oda nem képesek vinni semmit sem.
    Bár a Marson ott vannak, de a Hold az túl messze van nekik :D Anyám borogass. Most tényleg ezt akarod bebizonyítani vagy mit? :D"

Teljesen értelmetlen, meglepő és mulatságos ez a hsz-ed... ez lenne a magyarázatod? Inkább kussoljál! Szvsz soha nem volt ember a holdon, és ezt senki, még TE sem tudod bizonyitani!
  • Molnibalage
    Beza, majd mostanában fordulnak megint a Hold felé, mert az olcsóbb és itt van majdnem a sarkon a többi égiteshez képest. Csakhogy a pénzeket a félig dilettánsok ítálik oda és ők az alapján IS dönthetenek hogy:

"Mi már jártunk a Holdon, akkor minek költsünk egy szondára?"

Ez is egy ok. A nagyközönség is inkább egy olyan szondát látna szívesen ami olyan helyekre jut el, ahol még nem volt egy szonda sem. Lásd a Titan-ra és Pluto-hoz küldött szonda, meg a üstökös lékelő is idevág.
  • Sanyix
    Holdra rég küldtek mindent, még a holdraszállás előtt. Mostanában csak azt az ionhajtóműves kis szondát küldték oda, amit kb egy hónapja zúztak bele a holdba.
  • Kmarha
    hmm.. én úgy tudom már rég eldőlt hogy nincs rajta víz. nasa-n körbe is nézünk majd ha lesz kedvem fordítgatni
  • HUmanEmber41st
    Azért érdekes.. A Marsra elküldenek mindent, a Hold meg mintha itt sem lenne.. még a mai napig sem tudják eldönteni, h van-e víz a Holdon.
    Bár mintha rémlene, h küldtek ez ügyben valami "talicskát" oda..
  • Kmarha
    nha ha már megjelentél válaszolhatnál a korábbi kérdéseinkre.. olvasd lentebb!
  • juzosch
    Áthajózni az atlanti óceánt? Kizárt dolog.
  • ZsirosKenyer
    az nem kétséges hogy a Holdra is el tudunk küldeni bármilyen gépezetet, nade embert??? kizárt dolog :P
  • Molnibalage
    Mert más élvez prioritást. Nem a ti baromságaitok cáfolására fognak majd 100 millió dollárt elkölteni...
  • Kmarha
    LOL ember :D szóval kamu hogy a Holdon lenne bármi is. Oda nem képesek vinni semmit sem.

Bár a Marson ott vannak, de a Hold az túl messze van nekik :D Anyám borogass. Most tényleg ezt akarod bebizonyítani vagy mit? :D
  • patiang
    Nem figyelted meg, hogy a "harc" a Mars-ért folyik?
  • vg
    Pont ilyen magyarázatra számítottam... Miért nincs?
  • Sanyix
    Talán mert nem kering körülötte sokmilliárd dolláros, hagyományos kamerákkal is felszerelt műhold...
  • vg
    Az origo.hu-n vannak olyan képek amin a marson lehet látni azt a pár méteres marsjárót... a holról miért nincsenek ilyen képek? Nyílván mert nincs ott semmise, de biztos majd jól megmagyarázza pár okoska... Új fejezet a Mars kutatásában

• HUmanEmber41st
    lol :)
  • Ron Ragm
    Csak linkbe mert nagy
  • mrzool
    Te figyi, lassan egy hete várjuk ezeket a gondokat, ezek szerint aljas módon el akarod sunnyogni a válaszadást?
  • juzosch
    De milyen gondok is ezek? Technológiai? Nem, hiszen újabb és újabb technológiákat használnak (pl ionhajtómű).
    Egyszerűen gazdasági problémái vannak, hisz másra költik a pénzt. De ez miért is lenne visszafejlődés? Az űrkutatás szempontjából még csak-csak, nade a világ szempontjából?
  • patiang
    Bocs rosszul emlékeztem.
    Visszatérve a témához, amikor az amik leszálltak a holdon, nagyapám a térdét verve kiabálta: hazudtok!!! Azután nekünk kellett figyeni a következő hírt, hogy megint mondhassa: hazudtok!!!
    Elgondolkoztató, hogy még mindig azon filóznak emberek, hogy megtörtént-e vagy sem. Kolombusz / nem számítva a vikingeket/ az akkori technikával kb hasonló teljesítményt vittek véghez, mint az amik. Lehet, hogy ő sem járt arra?!
  • mrzool
    A NASA már 98-ban az MGS-sel többször is lefényképezte az "arcot", most az ESA készített felvételeket.
  • Kmarha
    no, kiváncsian várom a hatalmas problémákat. De tényleg.

(lesarkítva mikor az ember nem tudta mi is van körülötte, megvoltak az alapvető problémái. Vajon a villámmal az égiek súlytják az embert. Vajon az a vörös meleg izé, melyet a villám csinál a fából, megtámad e minket?
    Aztán rájöttek hogy az a tűz. Sok sok ezer év után rájöttek mi is maga a villám, hogyan kelletkezhet. Jöttek a problémák ezrével. Vajon milyen halmazállapotú a tüz. Vajon a különféle anyagok miért más hővel égnek. Rájöttek az energiára, az energia elnyelésre, felszabadulásra. jött a probléma vajon honnan miből. Ohh atomok, ohh részecskék. Pályák, így meg úgy.

A kérdések a korábbihoz képest olyan szinten több lett, hogy azt elképzelni is alig birjuk. És tényleg, az őskorhoz képest visszafejlödött a világ.

Lesarkított példa de talán érted. Ha az elöző hozzászólásomból nem is. Azóta nagyon sok féle dolgot csinál kint az ember az űrben. Természetes hogy több eszközzel, több féle kísérlettel, több gond adódik mint azzal az egy-két dologgal, ami a 60-as évekbe futott)

de kiváncsi vagyok csak flémelsz e vagy előhozod a problémák sokaságát. Lehetőleg olyanokat, amikkel "állítólag" a 60-as években birtak, de most nem. Nagyon kiváncsian várom :)
  • patiang
    Most olvasom, hogy NASA lefényképezte az Arcot a Marson erről is arról is. Bebizonyították /nagyon sajnos/ , hogy vége az álomnak. De mernék fogadni, hogy megint lesznek /10 év múlva is/ akik : deháááát!
    Nem gondoljátok, hogy a két supi hatalom nem használt volna fel mindent, hogy egymást lejárassák.
  • mrzool
    Én - tegyük hozzá, ismerve az űrkutatás történelmét - ezt nem így látom. A 60-as években nagyon sok 'near miss' volt mindkét fél részéről, ahhoz képest most egész jól állunk. Vagy szerinted jelenleg milyen komoly problémák vannak (a shuttle témát leszámítva)? Biztos, hogy objektíven állsz a kérdéshez, és teljeskörű ismerettel rendelkezel? Kétlem...
  • ZsirosKenyer
    de úgylátszik 40 évvel ezelőtt a sok probléma ellenére még mindig kevesebb gond adódott mint mostanában. Tehát visszafejlődött a világ..
  • Kmarha
    :) hja, nagyon simán eljutottak tényleg.

Volt egy rakéta. Kijuttni a légkörön túlra.. életbe tartani az embereket a holdik. Holdkomp leszál, felszáll, vissza rakétára és visszatér haza. Közben eltüntek párszor, szivárgot valami, lejövetelkor senki nem tudta élnek -e vagy halnak. Tényleg sima ügy volt.

és simán össze lehet hasonlítani a mostani ürállomásokkal. Ahova útánpótlást szálíltanak havonta. Ahova embereket visznek fel majd hoznak le. Ahova naptelepeket telepítenek javítanak. Amely figyeli a föld különféle pontjait érzékeny távcsövekkel. Mely egyes szekció különféle kísérletben vesznek részt, mint pl egyes növények fejlödése hosszú távon nulla gravitáció mellett. Mely lényegében már év vagy évek óta fentvan, és üzemben tartanak. Ezt tényleg össze lehet hasonlítani egy "tákolmánnyal" mely eljutott a Holdig és vissza.

Naiv vagyok a témába, de azért mégis, álljon meg a menet! :P Nem is szólva akkor mennyire, emberi átlag értelemmel fel nem fogható pénzmennyiség ment arra hogy elsőnek jussanak a Holdra, és mennyi megy most, hogy száz nemzet álltal összefogott ürállomásokat és távcsöveket üzemeltessenek. Ne viccelj már :D
  • Gundark
    Sokszor leirtuk már. Nézd meg a holdprogram költségeit. Ha most egy ilyen (+ infláció :) beraksz a szenátus elé, akkor az összes szívelégtelenségben meghal :) No meg az hogy hogy adod be ezt az embereknek? Mennyünk a hódra mer az jó? Emlékezzünk csak vissza az Apollo 12 kilövésén már csak húzták a szájukat. A 13-at meg ha jól emlékszem nem is közvetitették a tv-k. Az embereket csak az új érdekli.No meg kinek bizonyitsanak? Akkor meg kellett alázni az oroszokat. Ma meg ők az egyetlen szuperhatalom. GWB eltás úrnak pedig csak irak meg a terrorizmus elleni harc a szívügye. Az meg viszi a pénzt. Persze ha kiderülne hogy oszama a holdról jött holnap már egy zászlóalj szállna ott le :)))
  • fonak
    Azért az inflációt is figyelembe véve, akkor sokkal többet fordítottak rá, ha jól sejtem. Az ISS meg nem igazán szívügye az USA-nak, főleg nem azóta, hogy GWB az elnök.
  • ZsirosKenyer
    ez így van..
    nézzük csak a híreket..szenvednek össze-vissza, a holdra meg milyen simán eljutottak..
  • akvin
    Az amerikaik még egy űrállomás üzemeltetésére se képesek.Pont 1960-as években voltak azon a fejlettségi szinten azót meg elbutultak.
  • akvin
    mikor is voltunk utoljára a holdon? manapság már a plutóra járunk?
  • juzosch
    Ezzel az a baj, hogy a NASA-t qrvára nem érdekli ez az egész hülyeség. Ők tudják, hogy ott voltak, és ha pár összeesküvéselmélkedő ezt nem hiszi el? Mit számít az nekik. Főleg ha az emberek 98%-át sem érdekli az egész.
  • fonak
    Ehhez mit szóltok? :) Bár sztem poén...
  • sz4bolcs
    Mellékes.. Atlasék meg csak kirándulnak.
  • Gundark
    Öö :) Mit bizonyitana hogy az oroszok vagy a kinaiak találtak ott "maradványokat" (holdkomp leszállórész, lábnyom stb)? A rohadtak tették oda nagy dérrel meg durral, mert amerika lefizette őket :) Sőt jobban belegondolva ők sem mennek a holdra csak egy műteremben lemásolják a "maradványokat" és odamennek mintha tényleg a holdon lennének :)) Mert össze vannak szövetkezve :))) A filmet egyébként nem láttam de ez nem az volt amikor a papi egy csőbe beletesz egy gumikesztyűt és kiszivja a levegőt a csőből, és nem birja behajlitani az ujjait? Mert ez volt a bizonyiték hogy nem voltak a holdon :) Mert a szkafander nem más mit egy sima gumikesztyű :)) Egyébként ez azt is bizonyitaná hogy a zűrben nem lehet "szerelni" semmit. Márpedig azt csinálják. :)
  • sz4bolcs
    kiaszámolta.
  • Sanyix
    Amúgy ez a holdraszállástagadós film durva volt. Főleg az az idős emberke, aki elég sok durva baromságot mondott :) pl az a "0,017% esély van arra, hogy egy űrhajó elmenjen a holdig, és vissza is térjen onnan" szöveg nagyon ütött :D
  • Sanyix
    "A 2004-ben indítani tervezett Pluto-Kuiper Express programtól elöszőr megvonták a pénzt, majd később a tudósok kiharcolták a feltámasztását a New Horizonts program keretében (most úgy néz ki, hogy 2010-ben indul)."

Úgy rémlik, hogy a New Horizons már februárban (vagy valamiko télen) elindult
  • sz4bolcs
    "lázadj hülye ember"
  • Lonesome Jim
    Egyébként pont most a nyáron került a kezembe egy UFO Magazin amiben megkérdőjelezik a holdraszállást.. ;) vicces, hogy pont egy olyan magazin teszi ezt, ami egyébként olyan dolgokról szokott írkálni, hogy a hold "másik" felén létezik titkos holdbázis, a marson is létezik, meg hogy a Hold egy mesterséges szerkezet aminek a belsejében ufók laknak. ;) persze, ez mind igaz, de hogy ember jutott volna fel a Holdra, hááát az máár neem! az már nem fér bele... szánalmas