5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • REALista
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • sz4bolcs
    Hogy legyen itt lent miről vitatkozni. :D
  • patiang
    Csak az lenne a kérdésem, hogy arról a nevezetes koponyáról miért nem adnak más-más oldalról képeket. Lehet, hogy akkor már csokifagyinak látszik?
  • Gundark
    Szemezgettem aranylaci honlapján. Egyszerűen zseniális :) Volt "néhány" homályos pont, a Domier 335 gondolom a Dornier 335 Pfeil lehet, hamisitott marsképek (honnan tudjuk hogy a csészealjas nem hamis :) De tényleg jó volt az hogy 42ben leszálltak a németek, de nem volt ott semmi és unalmas volt :))) A farmeres csontvázas mindenki által ismert kép nincs meg szinesben valakinek? Ja honnan is tudjuk hogy a hódon készült? Egyébként Cifu felesleges meggyőzni őket. Nem fognak hinni mert sokkal kalandosabb ez a verzió mint a valóság.
  • [NST]Cifu
    A politikus hazudik mint a vízfolyás, eddig még oké, ám ez a téma nem a Tudományos Eszmecsere fórumba vár kifejtésre.

A tudós viszont dolgozik, és a munkáját a többi tudós ellenőrzi. A topic témájához visszatérve például az Apollo programban számtalan más nemzet mérnökei, csillagászai, tudósai, szakemberei is részt vettek (Kanadai, Angol, Ausztrál, stb.). Összeségében több tízezer ember dolgozott közvetlenül a programon. Azt mondani, hogy az egész szemfényvesztés, egyszerűen abszurdum. A korábbi szigorúan titkos Manhattan projectről is szinte úgy szivárogtak ki az információk a legkülönfélébb országok felé (Németország, Szovjetunió, de még Japán is), mintha semmi sem akarná megállítani őket - pedig az addigi legszigorúbban felügyelt programról volt szó. Egyszóval elképzelhetettlen, hogy valakinek ne "járt volna el a szája". Ha pedig erről tudomást szerzett volna a Szovjetunió, az olyan propagandahadjáratot épített volna köré, hogy csak ihaj.

Emellett a holdutazásra sok másodkézből ellenőrizhető bizonyíték van, a topic elején példaként erre felhoztam a retroreflektort. Szóval a helyzet az, hogy biza elég nehéz e téren az egész világot az orránál fogva vezetni.
  • Saintgerman
    Politikus vagy tudós, egy kutya. Kiképzés kérdése az egész, a közös mégis az bennük, hogy mindkettö egy magasabb szintröl van "vezérelve", amelyet az alsóbb szinteken nem látnak át. Nem lehet, hogy a felsöbb szintüek elhelyeznek, "eldugnak" tárgyakat az alsóbb szintüek számára, hogy a tudósaik kutassák az ő számukra előkészített "mézesmadzagot" ? Nen lehet, hogy ezek az orrunknál fogva vezetnek minket és mindnyájunkat hülyére vesznek ?
  • [NST]Cifu
    1.: Igen, kijelented, hogy az egy koponya. Most meg kijelented, hogy a kép valódi. Szóval akkor koponyát találtak a Marson? :)
    2.: Ebbe a hsz.-be még nem javítok/törlök bele, de javaslom kezdj el kultúrált szintű kommunikációt folytatni. Eddig egész jól elvolt e topic bazdmegelés nélkül, és nem rajongok az ilyen szintű megnyilvánulásokért.
  • [NST]Cifu
    A NASA nem egyenlő Fehér Ház. Az elöbbiben tudósok dolgoznak, az utóbbiban politikusok. :)
  • vg
    Én azt mondom, hogy a kép valódi bazmeg!
  • sz4bolcs
    lol tényleg ott van. Bazz ez egy vuki. :D
  • Saintgerman
    Az a gond, hogy nem csak a NASAnál ijen viccesek az emberek, de a Fehér Házban is. Azok meg nemlétező vegyifegyvereket dugnak el itt a Földön, amire saját maguk harapnak rá......
  • [NST]Cifu
    Kövessük a logikádat. A NASA mint az átverés bajnoka csinál egy fals képet, ami olyasmit ábrázolna, mint a mars felszíne. A vicces kedvű emberek, akik azért dolgoznak, hogy minél hitelesebb legyen ez a kamu kép, pusztán a poén kedvéért egy valódi koponyát is elhelyeznek a képen, hogy aztán a hasukat fogják a röhögéstől, mikor mindenki elhiszi, hogy ez a kép tényleg a mars felszinén készült. Igen... ez tényleg magától értetődő...
  • patiang
    Te láttad a "koponyát" minden oldalról? Lehet, ha máshonnan nézed egy darab kő. Marson az emberi arc?!
  • REALista
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Prank
    vagy csak annak látszik, nem kell rögtön bedőlni a fotóknak...
  • vg
    Mondjuk csak annyi, hogy a képen a földön van egy koponya...
  • [NST]Cifu
    Mondjuk onnan, hogy 1942-ben a német rakétatechnológia még az megbízható működésre sem képes A4-es rakétákkal bajlódott? Hogy ekkoriban még csak éppen elkezdték a magaslégkörben való emberes repülés vonzatainak kutatását? Hogy a szabadenergiára még ma sincs tudományos bizonyíték, vagy legalább hiteles megfigyelés? Hogy az 1950-es, 60-as években közös szovjet-amerikai űrprogram volt, a legnagyobb hidegháborús helyzetben?

Tényleg, honnan is...

Egyébként mi a bajod azzal a képpel?
  • vg
    Honnan tudod, hogy nem igaz? Erre a képre mit mondanál, hogy kamú? Miért van hivatalosan a nasa oldalán?
  • Proview

• DOGMAN
    "Az előkerült adatok szerint 1942-ben a németek, mihelyt leszálltak a Holdra, meglehetősen unalmasnak találták a dolgot, mindenesetre nekiláttak alagutakat építeni. A II. világháború végére el is készültek egy nem túl nagy kutató-bázissal. A technikai fejlődés mindeközben nem állt meg, 1944-et követően sikerült kidolgozni a szabadenergia-felhasználást meghajtó erőként a Haunibu-1 és -2 űreszközök számára; emberek, különböző anyagok és az első robotok Holdra szállítása ezután jelentősen könnyebb lett. Amikor az első közös orosz-amerikai titkos holdraszállás megtörtént az 1950-es évek elején saját repülő csészealjuk felhasználásával, első napjukat a németek felszín alatti bázisán töltötték - vendégként.

Az 1960-as években nagyméretű orosz-amerikai bázis épült ki a Holdon, ennek lakossága mára már elérhette a több tízezer főt is – amiként erről a szóbeszédek beszámolnak. 1945-ben a háború végét követően a németek tovább folytatták űrkutatási törekvéseiket a Föld déli pólusának közeléből, a Neu Schwabenland nevű kolónia közeléből. Erről a bázisról már számos leírás megjelent, sőt, fényképek bukkantak fel a földalatti űrközpontjukról is."

Hááááááááhhh, ez mekkora LOLLLLLLLLLLLLLLL!!!
  • sz4bolcs
    jajj de jó.. ezt a kamuoldalt kerestem már 1 éve :D Itt olyan durva fikciók vannak, hogy ihaj
  • Proview
    Itt sok érdekesség van
    Mindenki szűrje meg amit itt olvas, elég bulvárszerű
  • sz4bolcs
    Jó belső építészeket kell találniuk ;)
  • [NST]Cifu
    Igen, erről van szó, ha megfigyelitek, a jelenleg szóban forgó amerikai és esetleges kínai holdprogramnál is már hosszú távon gondolkodnak, egy tartós bázis kiépítésén.
  • NKristof
    Viszonylag már nincs sok új dolog én úgy tudom. Ha lenne lehetőség nagy áttörés elérésére, akkor több holdutazás lenne mostanában is, bár inkább űrszondákat küldenek mert az olcsóbb és ugyanúgy el tudja végezni a munkát. Az elején azért küldtek annyi embert a Holdra mert még presztízsértéke volt.
  • sz4bolcs
    ja, lehet, olyan mint a kinder tojás, valami meglepetés van a beliben.
  • HUmanEmber41st
    és már nem sok minden kutatni való van arrafelé..
    Ebben Te olyan biztos vagy????
    Hiszen még azt sem tudják 100%-ra megmondani, h van-e víz a Holdon, vagy nincs.
    mert ha nincs, akkor nem lesz ott egyhamar űrbázis..
  • patiang
    Szerintem most két állam lehet ebben a menő. Amcsik és az oroszok. Ruszkiknak megvan a saját bajuk, az amik pedig beledöglenek a világuralomba. Talán még Kína lehet a röhögő, de ehhez egy rakás kínainak okoznak fejfájást.
  • NKristof
    Azért nem küldenek már embert a Holdra, mert rohadt sokba kerül és már nem sok minden kutatni való van arrafelé
  • kamov
    "tényleg oroszok leszálltak a holdra?"
    Emberrel nem, csak robotokkal.
    "vagy az amcsik is csak párszor?"
    Emberrel hatszor.
    "de miért?pl ma is miért nem küldenek oda űrhajósokat"
    Mert szarnak az egészre.
  • bigfoot
    tényleg oroszok leszálltak a holdra?
    vagy az amcsik is csak párszor?
    de miért?pl ma is miért nem küldenek oda űrhajósokat
  • Dragooon #225
    a képeken a csvok mögött nincs semmi csillag a Hold körül... fsza a nagy semmi O.o
    lobog a zászló a Holdon? ejj...
    sztem egy jó kis stúdióban felvették vki elmehetne már oda végre még egyszer h tuti legyen
  • Pluskast
    Erről ha jól emlékszem vlt szó a Discovery-n....
  • HUmanEmber41st
    Amit kiretusáltak
    De ez akkora titok, senki sem tudhatja
  • bigfoot
    nincs meg vkinek az a videó amit a tv ben nyomtak a Holdra szálláskor??
  • sz4bolcs
    én is. szerintem volt cikk sg-n róla. Nem kellett volna annyit lépkedni, meg ugrálni Armstrongéknak..
  • jointeer
    erről én is hallottam asszem
  • [NST]Cifu
    Erről van linked, forrásod, vagy valami?
    Mert legalábbis én eddig nem hallottam ilyet, pedig ugye sem az űrhajósok nem említettek efélét, sem a Holdon járt Amerikai és Orosz űrszondák...
  • sz4bolcs
    Akkor már csak egyet kérdeznék: Hiszékeny emberek minden bohóckodást érvként, és bizonyítékként kezelnek, vagy csak én nem ironizáltam elég erőteljesen? Ha Te ezt komolyan gondolod, akkor nem kételkedem affelől, hogy bármivel lóvá lehet tenni.
  • juzosch
    Ezzel a témával kapcsolatban nagyon gyakran elkerüli az emberek figyelmét egy dolog. Mégpedig az oroszok. Mindenkinél jobban örültek volna, ha kiderül, hogy ez az egész hazugság. Teház valószínüleg az amerikaiak minden lépését követték radarral, és a felvételeket is az utolsó pontig kielemezték. És az orosz tudósok nem éppen hülyék. Tehát 20 évük lett volna, hogy bármilyen bizonyítékot felmutassanak, am cáfolja a holdraszálást. Nos én 1ről sem tudok.