5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • petko000
    Ez a nevadai domb téma a legnagyobb marhaság. Gondolod, ha kamu képeket akartak volna csinálni, inkább kimennek a sivatagba szerencsétlenkedni, minthogy építsenek egy profi stúdiót? Nevetséges..
  • [NST]Cifu
    Zászló - Visszakérdezek. Ha a szél "belekap" a zászlóba, akkor a talajról miért nem kapja fel a holdport?
    Árnyékok - Az árnyékoknál nem csak a fényforrás iránya, de az a felület szöge is számít, amelyen látjuk az árknyékot. Tehát ahhoz, hogy az árnyékok teljesen azonos irányba vetüljenek, egy fényforrás, és teljes sík, egyenes felület (talaj) kell. Ez utóbbi ugye nem jellemző a Hold felszínére.
    Nevadai dombok (?) - Ezt abszolute nem értem. Tegyük fel tényleg hasonlítanak. Mit bizonyít ez? Azt ne mond, hogy az egészet szépen retusálták, hogy úgy nézzen ki, mint a holdbéli táj. :)
  • ZsirosKenyer
    Na, megnéztem újra a Conspiracy Theory - Did we land on the moon c. FOX produkciót.

Ismét kénytelen vagyok leszögezni, hogy én NEM tagadom a Holdraszállást, mindössze arra várok hogy a két oldal közül valamelyik meggyőzzön. Tehát nem kell ellenségnek tekinteni mint eddig tettétek, mindössze intelligens reakciókra, magyarázatokra vagy éppen cáfolatokra vagyok kiváncsi, hogy aztán én is eldönthessem melyik oldalhoz szeretnék tartozni: akik tagadják, vagy akik hiszik hogy voltunk a Holdon.

A film a már megszokott cáfolatokkal kezdődött: lobogó zászló, nincs csillag az égen. Ezek tényleg gagyinak tűnnek, hisz logikus hogy egy 60-as évekbeli kamera kontrasztját elnyomja a Holdfelszín fényereje, ezért nem látszanak egyéb csillagok, ez oké. A zászló témán is az elején mosolyogtam, de aztán észrevettem hogy nem csak a felhelyezéskor leng, hanem mikor már beállította az asztronauta, utána is belekap egy hatalmasat a szél, mely a lassítást nézve még egyértelműbb!

Ezenkívűl persze volt pár érdekes dolog, ami még megfogott. Pl. a fénykép szélein levő kereszteket néhány helyen vmilyen más objektum, pl. szálórúd takarta el, így a keresztek a háttérbe kerültek. Ez viszont ugye csak úgy lehetséges ha utólag rakták rájuk a tereptárgyakat. Ugyanígy érdekes volt, hogy a képeken egyértelműen látszik hogy több fényforrás világította meg a helyszínt, mintha reflektorok lennének (pl. különböző irányokba tartanak az árnyékok).
    Szintén különös, hogy a nevadai sivatagban találtak pár dombot, melyek -ha egymásra helyezik a felvételeket- pontosan megegyeznek a Holdon felvett hegyekkel. Ugyanezzuel a módszerrel kiderül, hogy a 6 különböző hely ahol leszálltak, szintén azonos ugyanazzal az egy dombocskával.

Hirtelen most ennyi jutott az eszembe, és kiváncsi vagyok a válaszokra!
  • REALista
    Ezen jót röhögtem!:))))
  • sz4bolcs
    Tehát nem :((( (-nagy súhaj)

Utóirat: Sz4bolcs megy vissza gabonakört taposni.
  • mrzool
    Mond neked vmit a mondat utáni smiley?
  • sz4bolcs
    De ugye azért nem küldesz rám bérgyilkosokat este, és nem moderáltatod ki a hozzászólásomat azért, mert egy bizonyítékot hoztam arra, hogy nem volt holdraszállás?
  • mrzool
    Mivel ez műtermi felvétel, vedd úgy, hogy diszkvalifikáltalak.:)

Szóval olyan állítólag(?:) eredetinek mondott képeket adjanak a kedves moonhoaxosok, amelyek gyanúsak.
  • Pyotr
    LOOOOL:DDDDD
  • sz4bolcs
    Műtermi-szagú video
  • mrzool
    Mutass csak egy 'műtermi-szagú' képet. Addig csak baromságokat beszélsz.
  • Molnibalage
    Na akkor kicsit figylej oda, mert csak az Apollo-11 felvételei tűntek el és csak az eredeti. A másolatok szerinted mi a francról készültek????
    És a többi leszállásé megvan...
  • HUmanEmber41st
    És ahhoz a feltevéshez mit szóltok, h voltak ugyan a Holdon, de a képeken olyan katonai típusú titkok vagy mik voltak, amit végül is nem akartak publikálni, és így születtek ezek a műtermi-szagú képek?
  • sz4bolcs
    És akkor az első cáfolhatatlan alapfeltevés, (nem is tudom, hogy hívják ezt -matekban talán axioma) hogy a felvétel hamis. :D
  • fonak
    Azért tüntették el, hogy ne leplezzék le, hogy hamis ;)
  • Ron Ragm
    Ha meg előkerül a felvétel, akkor az tme ggyorsan összedobták a sufniban.
  • sz4bolcs
    Ha van felvétel az hamis.
    Ha eltűnik a felétel az bizonyítja, hogy hamis. :)
    Ez logika
  • sz4bolcs
    Kac-kac... ellopták a hamis felvételeket. :D
  • mrzool
    "Te meg csak szidod azokat akik nem azt mondják mint te."

Itt tévedsz óriásit. Én azokat szidom, akik buták, és ezt fennhangon hangoztatják is. Újra leírom: aki beveszi a lobogó zászló, csillagos égbolt és hasonló moonhoaxer kamukat, az buta. Pont.

Ha tényleg gondolkoznál rajta, akkor nem kételkednél a holdraszállásban. Én annak idején, mikor 5-6 éve kirobbant a balhé, elég sok időt töltöttem vele, hogy utánajártam, utánanéztem, utánaszámoltam és utánagondoltam az egésznek. Hidd el, megéri, sokat lehet tanulni így is.
  • ZsirosKenyer
    "But those images are of lower quality than the originals stored on the missing magnetic tapes."

Mit érünk ezekkel a már meglévő szar minőségű felvételekkel? Semmit.

"A 1969-es felvétel a 20. század egyik legfontosabb mozgóképes emléke."

Azt mondd meg, hogy egy ekkora gigantikus szervezet mint a NASA, miért ült ELEVE több mint 35 évet a tekercseken anélkül hogy digitalizálta volna őket, mikor már a HDtv-k előszele a lakossági fogyasztói piacokat is elérte, náluk még mindig egy szaros tekercsen volt a "A 20. század egyik legfontosabb mozgóképes emléke."

Amúgy én nem nevezném magamat primitívnek. Ha hallok vmit legalább gondolkozom rajta, összefüggéseket gyártok az agyam hátsó részében. Te meg csak szidod azokat akik nem azt mondják mint te. Szánalom vagy.

• mrzool
    "The tapes were sent from Goddard to a storage facility of the National Archives in late 1969. This kind of transfer is standard for government records, whether contracts, memos, photographs or space telemetry.

Among the 2,614 boxes of Apollo mission tapes that went to the facility, the original Apollo 11 may have been among them."

Tehát ha hiányzik 1 szalag, akkor gondolom a többi 2613-on meg statikus zaj van, és ezzel el is van intézve az egész holdraszállás, ugye? LOL, néha már irigylem a hozzád hasonló primitív embereket, nem kell sok energiát fordítanotok a gondolkodásra, egyszerű lehet az életetek...
  • NKristof
    Minden kétkedőnek a figyelmébe ajánlom az Aranysas c. repüléssel foglalkozó folyóirat 2006/augusztusi számában lévő témába vágó cikkét.
  • Ron Ragm
    És? Ez mit bizonyít?
  • ZsirosKenyer
    A holdra szállást bizonygató fórumtársaknak javaslom ezt a cikket:

Elvesztették a Holdraszállás eredeti felvételeit

"Bár a felbutított képek egy normál tévéadásnál is rosszabb minőségűek voltak, digitálisan felújítva azonban a mai videofelvételeknél is jobb minőségűek lennének."

Ühüm, csak nem félnek vmitől a NASA-nál?

"A NASA szóvivője szerint lehetséges, hogy a felvételek megtalálása sem vezetne eredményre, mert ennyi idő elteltével a mágnesszalagok is károsodhattak."

Akkor ezzel az ügy le is zárva. Soha többé nem lesznek meg a felvételek... Ennyit erről az egész Nagy Meséről.
  • bigfoot
    egyebként mennyi ideig voltak a holdon??megvan vkinek azok a videók amik akkor készültek??
  • bigfoot
    szívesen megnézném ezt a filmet!
  • sz4bolcs
    tette
  • sz4bolcs
    ..és hányszor nem tehette.(?)
    ..és nem tehette
  • patiang
    Igaz. De nem gondolod, hogy az oroszok, akik nemigen voltak elmaradva ezen a téren, ha rájöttek volna valamire, akkor nem csaptak volna rá mint a tyúk a takonyra?! Holdraszállás.
    Sajnos vannak egyes "híres" emberek, akik a II. világháborúban történt népirtást is megkérdőjelezik.
  • Kmarha
    apollo 11

ez egyre viccesebb
  • ZsirosKenyer
    Nekem sajnos még mindig nem volt időm megnézni a filmet :)

Szóval továbbra is maradnak bennem a kétségek.

patiang: azt se felejtsd el hogy hányszor derült ki történelmi eseményekről hogy kamuk voltak. Hányszor verte át a világot egy-egy nagyhatalom.. És hány oylan esemény van amit bizonyos népek most is kicsit túlozva említenek/tanítanak, az igazságtól elkanyarodva, csak azért hogy az emberekre neveljenek már fiatal korukban bizonyos dolgokat.. (szándékosan nem írtam példát)
  • sz4bolcs
    Szimplán nem tettem ki a smileyt. :)
    Arra gondoltam, hogy ahogy Kolombusz azt hitte, hogy Indiában járt, Buzzék hihetik azt, hogy a Holdon jártak, pedig mégsem, lehet, hogy tök máshol. :) elég komikus.
  • patiang
    Úgy érzem félreértetted amit mondani akartam.
  • sz4bolcs
    Szerinted akkor nem is a Holdra szálltak le Aldrinék?
  • patiang
    Érdekes, hogy a 2000-ik év után azon folyik a vita, hogy igaz volt vagy sem a holdutazás. Kolumbus haláláig sem hitte el, hogy nem Indiában kötött ki.
  • HUmanEmber41st
    Ezt titkolja a NASA, nehogy lemenjen a sajt ára.. :) :)
  • petko000
    Fény derült az igazságra
  • Proview
    Sajt a Hold ha nagyon ráközelítesz
  • petko000
    ahelyett, hogy néha benyögsz ide valami állat marhaságot, inkább olvasgass, művelődj egy kicsit....
    http://hu.wikipedia.org
    itt pl. utánajárhatnál pár dolognak. szvsz tedd meg, mert addig csak égeted magad...
  • petko000
    "annyira nem érdekel a dolog hogy most komolyabban nekilássak veletek vitatkozni."

így már érthető..

"A történelem során mindenki hazudozott össze-vissza"

gratulálok, ez tényleg sok mindent megmagyaráz.

az amit írsz, hogy akkoriban túlságosan elmaradott volt még a technika a holdraszálláshoz.. na, ez egyenesen nevetséges. gondolom akkor azt is megkérdőjelezed, hogy fellőtték a Voyager-t, és a mai napig küldi a jeleket. vagy ebbe nincs semmi kifogásolható dolog számodra?
    lássuk be, csupán arról van szó, hogy sokkal trendibb dolog összeesküvéselméleteket gyártani a gonosz nagyhatalmakról, mint beismerni azt az egyszerű tényt, hogy a holdraszállás megtörtént.. ha azok mellett állnál, akik "hisznek" a holdraszállásban, akkor utána kéne járnod egy kicsit, olvasgatnod kéne, értelmes emberekkel kéne megvitatnod a kérdést, így viszont elég baromságokat hablatyolnod, és közhelyeket durrogtatnod... végülis igazad van, ez tényleg sokkal könnyebb út..

ASSHOLE!