35054
-
steweee #1207 te amolyan szemellenzős ló típusú ember vagy, igaz ? ha olvastad volna a korábbi hozzászólásaimat akkor tudnád hgoy mekkora opf fan voltam. DE már 2006-van, és ehhez alkalmazkodni kellene minden fejlesztő cégnek. lehet az armed assault így is népszerű játék lesz a fanatikusai körében, de megjegyzem egy játékfejlesztő cégnek elemi érdeke hgoy a nagyközönség számára tetszetős és játszható játékot csináljon, mert annál nagyobb lesz a bevétele és a későbbi játékait is többen fogják megvásárolni az emlékezetes elődök miatt.
én személy szerint nem látom azt a fejlődést a videókból amit elvárnék tőle, ennek ellenére a tényleges konklúzióval várjuk meg a megjelenést, mert addig csak találgatás jelleggel megy a vita hogy mi és hogy is lesz benne.
eléggé ellenszenves egy hozzáállás, és a dolgok csakazértis megmagyarázása amit a billentyűkiosztásról és a játék kezeléséről írsz. igen, lehet így is játszani vele, én is játszottam pár száz játékórát, de nem kényelmes a dolog, van tőle sokkal jobb megoldás is (ala bf) vagyis az KELLENE hogy legyen a követendő irányvonal. nem azért mert az bf, hanem azért mert az jó. ilyen alapon a kocsikba még mindig nem lenne légzsák meg klíma, mert tulajdonképpen attól még ugyanolyan használhatók voltak régebben is.
a harcjárművek mozgása egyértelműen jobban ki van dolgozva a bf-ben, bár lehet ez szubjektív vélemény részemről. a gyalogosokkal sem kellene cécózni, ami a bfben van az tökéletes. egyszerű de jó. ami a látótávolságot illeti ha az akkori gépek elbírták volna a bf enginjével kétszer háromszor akkora belátható távolságot is lekezel, volt is rá csít multiban.
a növényzet a videókon ua nyomi mint volt, nem a grafikája a rossz, vagy az hogy kétdés modellek, hanem hogy úgy vannak kitalálva, hogy bárhogyan is bújsz el benne a fél teste kilóg az embernek és könnyen észrevehető. ha meg nagyon belebújsz nem látni ki. ezen is javítani kellene. mondjuk ez a bfnél is így van soxor, de az nem azt jelenti hogy soha egy játékban sem kellene jobban csinálni
hogy mégis miért várom az aa-t? mert teljesen más a fílingje mint bármelyik más játéknak. volt hogy sikoltoztam a gép előtt mikor a szovjet kommandósokat rámküldték amit korábban kipucoltam az ellenségtől és kergettek megpróbálva bekeríteni.tehát a játékélmény terén egyedülálló és nagyszerű játékról van szó, kérdés mennyire lesz nehézkes a kezelése, ami ezt elronthatja -
#1206 "weapon on back"-re gondoltam... -
#1205 Persze, mindent meg lehet szokni.
Azt is aláírom, hogy SP-nek csinálták, meg azt is, hogy 5 éves.
Én is szeretem az OFP-t nagyon, igaz, rég játszottam vele, de nagyon jó játéknak tartom, és várom az ArmA-t.
Viszont az objektivitást hiányolom kicsit. -
#1204 Fegyverből kőkemény 3 db lehet nálad, ebből általában 2-t használ a legtöbb játékos. Az rpg-t nemnagyon kell olyan gyorsan elővenni, hogy gondot okozzon a menü. A járműbe szállás az tényleg lehetne billentyűs. Ezen kívül mindent lehet billentyűről vezérelni.
walk/run?? w-vel futsz, e-vel sprintelsz, f lenyomásával vállhoz emelve a fegyvert gyalogolsz ofp-ben. Itt hol van menü nem értem mire gondolsz? -
#1203 Remélem feltűnt hogy az ofp-t single gémnek csinálák, a multi csak ráadás. A fejlesztők is meglepődtek, hogy olyan népszerű lett a multija(főleg a cti) amire nem is számítottak. De mondom az a párezer(vagy mittudomain mennyi) multis ofp-s nagyon jól el volt a ofp megoldásával is. Persze senki nem fog ellenkezni a JIP ellen, de tuti lesz olyan játékmód ahol ez ki lesz kapcsolva(vagy korlátozva), mert máshogy nem lehet rendesen megoldani. -
#1202 A fegyverváltás lehetne bindelhető igazán. Az a menüs rettenet... Inkább nem minősítem. De ugyanígy a járműbe beszállás, walk/run, stb. 101gombos billentyűzet van a számítógéphez, könyörgöm! Egyáltalán minek az a menü?
A fizikát hagyjuk, majd talán 10 év múlva nem fognak pattogni a tankok egyáltalán. BFben is pattog, csak kevésbé, mint OFPben.
BF2 tankjainak a lövedéke már nem esik annyit, mint a 42-es tankoké, ha arra célzol. -
#1201 Az egész megoldás béna. Stratégiai játékokban még épp elmegy(2-4 főig), de valószínű, hogy ez egy kényszermegoldás volt BIS részéről. Azóta megtanultak programozni, ArmA-ban már korrekt lesz. Ha koncepció lenne, az ArmAban is úgy hagynák, nem a join in progress lenne az egyik legjobban reklámozott húzó újítás az OFPhez képest... Szerintem... -
#1200 Nekem nem tűnt fel a bf1-ben semmiféle jó mozgás a járműveknél amikor kipróbáltam, bár lehet hogy azért mert nemnagyon emléxem rá, mert amikor elindultam egy tankkal és lőttem egyet, lefordultam a székről a röhögéstől, és ment is az uninstall ez vót a megjelenéseker jópár éve. Egy videot nem tudsz mutatni hogy hogy mozognak benne a járművek?
Mit akarsz mondani azzal, hogy akadozós játékmenet?
És mi baj a fegyverkezeléssel? -
#1199 Hát attól a multi nem béna mert te nem tudsz időben kezdésre érkezni :) hidd el élég sok játékos időben ottvan, és jól eljáccogatunk mondjuk egy cti-t :) -
#1198 Nem tudom, milyen memóriaszemetelésről beszélsz... BF2ben volt egy ilyen bug, hogy megtöltötte a memóriát szarral, de kb egy héten belül jött az új peccs.
Egyébként ez fikázás, ami itt megy a BF sorozatra, nekem eléggé szemellenzős savanyú a szőlő effektusnak tűnik.
Addig rendben, hogy arcade, kisebb területű, kevesebb. De hogy az OFP-ArmA csúnyább is(textúrák, modellek, effektek), és multiban sokkal bénább(az OFP "meccs elején ott vagy, vagy vársz" rendszeréről beszélek; ArmA remélem tényleg megoldja), azt azért illene elismerni. Nem az én lelki világom miatt, hanem mert tény. -
pedro870 #1197 ilyen típusú játékhoz nagy tér és nagy látótávolság kell....bf1 motor? -
steweee #1196 biztosan lehetne azon is javítani, pl bf 2, viszont a gépigény csökkentése érdekében elég lenne a bf1 grafikai szintja, sztem az tökéletes egy ilyen típusú játékhoz. a harcjárművek mozgása meg sokkal jobb volt mint ebben, ez nem vitás.
nem is annyira a grafikai lemaradás zavar (pl delta force black hawk down is sztem tök jó grafikájú, mert a maga nemében lévő játékokhoz annyi elég is) hanem hogy legalábbis a videó szerint ua akadozós játékmenet, mozgás, fegyverkezelés stb. lesz ami az opfban. és az már ma nem elég, legalábbis nekem. a bfben a fegyverkezelés, guggolás, hasalás nagyon jól meg volt oldva, kicsit még a szóráson lehetne növelni meg a távcső illetve irányzékbenézéshez szükséges időt is növelni, illetve a futás utáni lihegés függvényében még plusszban mozoghatna a célkereszt, és akkor az tökéletes is lenne. -
#1195 Úrsiten ne. Azzal a szar memóriaszemetelő motorral akarnád megcsináltatni ezt?
Egyébként én is kilövöm az árnyékokat, szóval ezzel nem vagy egyedül..
Az "egyszeri" játékosnak kell a szép grafika mert azok azt nézik, és ez meg egy mainstream product lesz.... -
steweee #1194 a tankra gondoltam. a gyalogos mozgása elmegy, ami engem illet ilyen téren nincsenek is elvárásaim, a bf gyalogosmozgása sztem tökéletesen elég. eléggé vontatottnak tűnik, illetve az is mivel tök ua mint az opf ebben a tekintetben, és a hangos is ua tűnnek a videók alapján. ami nem túl jó, bár éppen az elmegy még kategória, attól még lehetne tök jó játék, de azért nem ártana javítani rajta.ami még felesleges az a szépen kidolgozott árnyékok, ebben a játékban nem az a lényeg. bár lehet megint magamból idnulok ki. én alapból kilövöm minden játékban az árnyékokat.
a battlefield 1 motorjávan kellene ilyen játékot csinálni ami ennyire élethű. sztem egy mai jó gép elvinné megfelelő látótávolság és egységszám mellett is -
#1193 Hát nemtudom te milyen mozgási bénaságot láttál, mert én nem láttam. Az utóbbi MP videóban eléggé mutogatták kívülről, és nekem korrektnek tűnt... -
#1192 Ezt részletezhetnéd , hogy miért is jobb a BF1942-ben a mozgás vagy mit kéne átvenni? Sztem tök béna abban ahogy a katonák egyenes derékkal futkároznak mint akik karót nyeltek. -
steweee #1191 aki olvasta a korábbi hozzászólásaimat az tudja hogy nagy opf fan vagyok. viszont amit itt láttam a videón az eléggé elkeserítő. könyörgöm, 2006ot írunk. ez lehet már nem lesz elég.alig nyújt többet a vid alapján mint az alapjáték. talán kicsit szinesebb , ami nagyon jó, de a modellek mozgása ua béna, nem értem miért nem lehet megoldani úgy mint pl bf 1942. azzal tökéletesen elégedett lennék, attól egy ilyen játékban nem is kell több. ha a fegyverváltás meg egyéb irányítási rendszer is változatlan maradt, akkor azt hiszem nem fogok vele játszani -
pedro870 #1190 mapfact beszámoló az ofp fejlesztői találkáról -
tpM #1189 Sőt, erősebb mondjuk 12.7-es fegyverevnél ha sokat mellédlőnek akkor is meghalsz :) -
#1188 Ja jól lehet használni fénypostázásra :) ha nincs éppen az embernél rocketjumpolásra alkalmas eszköz :DD -
#1187 OFPben asszem függőlegesen lefelé nézve, sorozatot lőve erre volt is lehetőség... Mármint saját magadat lábonlőni... :] -
#1186 Hát persze, mert mozgás közben úgy rángatta a fegyvert, hogy örülhettél ha nem magadat lőtted arcon :) -
pedro870 #1185 úgy látom a második magnum vid még nem lett belikelve ide
mp vid -
#1184 Két érdekesség még:
-A egyjátékos játékban állítólag több "autosave" pont lesz, de nem lehet továbbra sem korlátlanul menteni.
-A GameSpot szerint a BIS jelenleg észak-amerikai kiadót keres. Lehet, hogy az európai kiadó már le van zsírozva? -
#1183 Kb úgy játszott az illető mint amikor először toltam OFP-t háttérinfó nélkül. Azt sem tudtam mit kell csinálni csak bóklátsztam... na ez a video kb ugyanolyan volt... -
neuro #1182 Szerintem csak azért volt olyan esetlen az egész, mert aki játszott elég bénán nyomta - támadás és lövöldözés helyett csak bóklászott, mintha most játszott volna vele először. -
Borg #1181 Megnéztem ezt a videot, de valahogy nem estem hanyatt se a látványtól, se a játékmenettől. Persze, rá lehet fogni, hogy nem végleges meg minden, de valahogy hiányzott (még?) a feeling az egészből. -
pedro870 #1180 baromira igazad van, azt olvastam oda, amit látni akartam :) viszont így meg fura -
#1179 Mivel még a megjelenés végső formája, illetve a kiadó nem ismert, így előrendelni sem lehet. -
#1178 dependent on the developer this date may push back a little.
Vagyis a fejlesztőtől és nem a kiadótól függ, legalábbis az én értelmezésem szerint, de javítsatok ki, ha tévednék. -
Doma #1177 Érdekes a trailerben, amikor a srác a harckocsival telibekaja a fát/bokrot annak nem lesz semmi baja, 2 perccel később az apc meg kidönti a kétszer akkora fát.
Persze ez már csak szörszálhasogatás de akkor is
Egyébiránt előrendelni lehet már? -
pedro870 #1176 csúszhat, de a kiadó miatt, szóval q3-ra bis tervek alapján meglesz a 100% -
#1175 -Minden egység játszható lehet multiban (co-opban)
-A demoban lévő AI még nem igazán lenyűgöző, a végleges játékban ez másként lesz
-Lesz 3D-s irányzék
-Lesz külső géppuskája végre a harckocsiknak
-A VoIP esetén meg lesz oldva a szintezés, hogy ne zavarják egymást feleslegesen (jármű, raj, globális, stb.)
-Lesz Linux és Win szerver is, és szerveroldalon be lehet majd állítani mely Addonokat töltse be a kliens játék, és melyeket ne. Ezzel a megoldással egyben ki lehet majd szűrni a csalókat is.
-Új Oxygen és Visitor lesz kiadva még a megjelenés elött.
-Az Addonkészítőknél lesz egy "kiemelt" réteg, akik minőségi munkákat végeznek, a BIS ad nekik egy kis pluszt, vagyis kiemelt figyelmet és támogatást. Az ő addonjaik kapnak egy külön jelzést, amit a szerverek felismernek majd.
-Lesz egy ArmA wiki szerű dolog, amibe mindenki beleírhat, véleményezhet, stb.
-Megjelenés? Valamikor 2006 Q3, de esetleg még az is előfordulhat, hogy csúszik egy kicsit. Szóval a 75% nem volt vicc... :\ -
pedro870 #1174 itt is van a link -
pedro870 #1173 ofp.info-n van egy érdekes új leírás. többek között:
"Weapons have real 3D optics" -
#1172 Beállítás kérdése, a harmadik nézet, a célkereszt és társai kikapcsolhatóak, de mivel a játék a tömegeknek is szól, lehetőség van mindenféle dolog bekapcsolására, mint például a barátok, sőt, az ellenségek feje felett megjelenő azonosítózászlók, az ellenfelek feltüntetése a térképen és társaik. Ha jól rémlik az OFP a Veteran nehézségi szintnél már nincs külső (TPS) nézet járműveknél sem (anno így nyomtam még végig a Resistance-ot), és minden egyébb könnyítést is kikapcsolhatsz, így pedig már eléggé reális.
Ha a célzás alatt azt érted, hogy nyilt (ironsight angolban) vagy optikai irányzékot kell használni a rendes célzáshoz, akkor az már az OFP-ben is úgy volt, hogy célozni kellett a valóban pontos lövésekhez. A 3D ironsight alatt azt értettem, hogy a nyílt irányzék rendesen ki van dolgozva 3D modelként, és nem csak egy bitkép van berakva a képernyő közepére. -
#1171 Igazság szerint nekem nem klappol a realisztikus fogalma a harmadik nézettel, a képernyő közepén figyelő célkereszttel, és a célzás hiányával (nem is tudom, hogy mi a hivatalos neve, te a 3D ironsight-ként utalsz rá?) -
#1170 Thx. Ez az átdolgozott trailer tök jó :) -
#1169 Esetleg ezt a linket megpróbálhatod.
Addig is: a fanok nem voltak elégedettek az eredeti Trailerrel, így meg is érkezett az első Trailer-remix. :) -
#1168 Már nincs kint a videó :(