35066
-
Mindettő arcade:) Ezt már most le lehet szögezni:) Csak az OFP teljesen más szempontok alapján készült mert itt sokkal nagyobb figyelmet kap egy hadműveleti komplexitás mint a BF-ben lévén, hogy egy egész zsigetről van szó és nem csak egy pályáról legyen az bármekkora is. -
Fürtös #1218 Az nem életszerü,hogy fennakad egy bokorban a T72...
De tényleg ne fikázzuk itt egymás játékait,azzal játszik mindenki ami neki jo...
Elvileg mindkét játék ugyanabba a kategoriába tartozik,A BF arcade az OFP pedig szimulátor nem lehet öket összehasonlitani... -
"Egyébként az. Indokolatlanul sok memet használ, úgy ahogy elődje is. Dehát ugyanaz a motor..."
mondmár el nekem létszives, hogy mennyi lenne az indokolt mem használat egy ilyen összetettségű játéknál? illetve mutass egy olyan játékot, amiben ezt jobban optimalizálva megoldották, és ugyanezeket a lehetőségeket nyújta?
Red Orchestra: kb ugyanazt nyújtja technikailag mint egy bf, csak kicsit életszagúbban...teljesen más motor...ugyanúgy szidja a sok dilettáns barom, fika only júzer, hogy milyen erőforrászabáló, és így meg úgy tanuljanak már meg programozni...ez nekem valahogy k*vául irritáló...
kb annyira mint a másik kedvencem, mikor vérpistike bepróbál egy ofp-t, vagy egy wwiionline-t, és elmondja mindennek a játékot, mert "bezzeg a kod az sookkal szeebb, és fut jól a 286-osomon"
neakarj velük egy szintre tartozni :)
ami meg a bf mozgás életszerűségére vonatkozik:
videó
(bár itt nem gyalogos, hanem járműmozgás van :))
namost ebbe mi nem életszerű neked???!!!44 ;D -
Szerintem életszerűbb az ArmAs mozgás :)
#1213: Köszi a simogatást :)
Egyébként az. Indokolatlanul sok memet használ, úgy ahogy elődje is. Dehát ugyanaz a motor...
#1198: Memory leak nem egyenlő rossz mem kezeléssel :) -
steweee #1215 légyszi ollózd már be hogy hol írok negatívumot a grafikáról. a növényzet teljesen más kategória, arról is írtam miért nem jó. a bebújás miatt. egyébként semmi kivetnivaló nincs vele. az árnyék a sarok mögöt lehet jó NÉHA ha arról süt a nap, de egyébként inkább csak erőforrásigénynövelő dolog, sztem legalábbis teljesen nélkülözhető, sokkal jobban is festenek az ilyen játékok nélküle. remélem kikapcsolható lesz teljesen.
az ízlések és pofonokban igazad van, nekem jobban megfelel egy olyan irányítási rendszer, ahol néhány billentyűvel azonnal tudok reagálni a környezetemre, bármit is akarok csinálni.lehet vki a bonyolult dolgokat szereti
a bf kicsit arkádos játék, ezt nem is vitatom, az opf széria meg sokkal inkább reálisabb, de az nem azt jelenti hogy a bf rendszerét átalakítva, vagy azt követve nem lehetne jobb játékot készíteni. engem is rohadtul idegesít hogy egyesek hasalóugrás közben adnak le fejlövéseket 50-100 méteres távolságból, de ha a célzás úgy működne ahogy korábban leírtam, akkor már egészen reális lenne a dolog
utoljára hozzáteszem, nem az armat szidom a topicjában, és nem a bfet magasztalom, hanem sajnálkozok a videón látottakon hogy nem fejlődött sztem kellőképp a játék. a grafikai motort meghagyva is legalább a játékkezelés szempontjából effelé kellett volna elmozdulnia a fejlesztőknek -
hat inkabb forogjon a katona a tengelye körül minthogy ilyen idiótán steppeljen:D tiszta Michael Flatley... Meg darabos mozgás hát bőven darabos jópár jelenet... szóval inkább ezek utan egy szóval sem ócsárolnám az ARMA mozgáskúltúráját:D -
"Azzal a szar memóriaszemetelő motorral akarnád megcsináltatni ezt?"
képben vagy -
"én alapból kilövöm minden játékban az árnyékokat."
pedig sokszor egy sarkon nagyonsokat számít az, hogy látod e az árnyékot vagy sem :) -
"Örülök, hogy totál nem változik..."
itt ha jól látom már bindelt billentyűvel száll be a Kobrába (~2:20 - nál, 6:00-nál meg megfigyelhető a csöppet karót nyelt mozgás :)), szóval lehet kapunk egy káposzta is jóllakik, és a kecske is megmarad megoldást :) -
gyalogos mozgás @ bf2 (első jelenet)
hát főleg a futásnál ehhez képest eléggé bénácskának tűnik az arma videókon az emberek mozgása, dehát ezlegyen a legnagyobb bajunk :)
(az márkérdés hogy bfben mozgással kapcsolatban is vannak baromságok, lásd kicsit később: bunny-hoping) -
"nem azért mert az bf, hanem azért mert az jó"
Rosszul fogalmazol. És én is rosszul fogalmaztam. Nem jó sem az OFP-é sem a BF-é. NEked megfelel az egyik és nekem megfelel a másik. Ízlések és pofonokról van szó ne feledjük. Mindenki mást vár a játéktól és majd a vásárláskor eldöntheted, hogy kifejted a véleményedet azzal, hogy kell e a program a hibái ellenére vagy nem. Én az alapján amit láttam meg fogom venni. ÉS elvileg ennél csak jobb lenne (igaz én egy szimpla OFP-s kieget mint a resistance is megvennék megint) -
Nem tudom vájja ki a szememt a holló de a grafikában hol volt hiba?? lehet túl sokat szimezek meg MMO-zok mostanában és nem tudom i a trendi elvárás de nekem a modellek kellően meggyőzőek voltak a látótávolság is valamint a fák levelek az hogy az árnyék nem egy fekete folt volt hanem ahogy a katona elment a fa alatt a levelek között szűrödött át a fény az is nagyon jól nézett ki. Igaz a tankok még mindig elég furcsán mozognak ez gáz a fizikájában de mást nagyon nem tudok...
A Grafikának tényleg nem vágom mi a baja... Egyébként OFP-nél jobb egérkezeléses menüt valamint shortcut rendszert szerintem még nem találtak fel... Örülök, hogy totál nem változik... -
steweee #1207 te amolyan szemellenzős ló típusú ember vagy, igaz ? ha olvastad volna a korábbi hozzászólásaimat akkor tudnád hgoy mekkora opf fan voltam. DE már 2006-van, és ehhez alkalmazkodni kellene minden fejlesztő cégnek. lehet az armed assault így is népszerű játék lesz a fanatikusai körében, de megjegyzem egy játékfejlesztő cégnek elemi érdeke hgoy a nagyközönség számára tetszetős és játszható játékot csináljon, mert annál nagyobb lesz a bevétele és a későbbi játékait is többen fogják megvásárolni az emlékezetes elődök miatt.
én személy szerint nem látom azt a fejlődést a videókból amit elvárnék tőle, ennek ellenére a tényleges konklúzióval várjuk meg a megjelenést, mert addig csak találgatás jelleggel megy a vita hogy mi és hogy is lesz benne.
eléggé ellenszenves egy hozzáállás, és a dolgok csakazértis megmagyarázása amit a billentyűkiosztásról és a játék kezeléséről írsz. igen, lehet így is játszani vele, én is játszottam pár száz játékórát, de nem kényelmes a dolog, van tőle sokkal jobb megoldás is (ala bf) vagyis az KELLENE hogy legyen a követendő irányvonal. nem azért mert az bf, hanem azért mert az jó. ilyen alapon a kocsikba még mindig nem lenne légzsák meg klíma, mert tulajdonképpen attól még ugyanolyan használhatók voltak régebben is.
a harcjárművek mozgása egyértelműen jobban ki van dolgozva a bf-ben, bár lehet ez szubjektív vélemény részemről. a gyalogosokkal sem kellene cécózni, ami a bfben van az tökéletes. egyszerű de jó. ami a látótávolságot illeti ha az akkori gépek elbírták volna a bf enginjével kétszer háromszor akkora belátható távolságot is lekezel, volt is rá csít multiban.
a növényzet a videókon ua nyomi mint volt, nem a grafikája a rossz, vagy az hogy kétdés modellek, hanem hogy úgy vannak kitalálva, hogy bárhogyan is bújsz el benne a fél teste kilóg az embernek és könnyen észrevehető. ha meg nagyon belebújsz nem látni ki. ezen is javítani kellene. mondjuk ez a bfnél is így van soxor, de az nem azt jelenti hogy soha egy játékban sem kellene jobban csinálni
hogy mégis miért várom az aa-t? mert teljesen más a fílingje mint bármelyik más játéknak. volt hogy sikoltoztam a gép előtt mikor a szovjet kommandósokat rámküldték amit korábban kipucoltam az ellenségtől és kergettek megpróbálva bekeríteni.tehát a játékélmény terén egyedülálló és nagyszerű játékról van szó, kérdés mennyire lesz nehézkes a kezelése, ami ezt elronthatja -
"weapon on back"-re gondoltam... -
Persze, mindent meg lehet szokni.
Azt is aláírom, hogy SP-nek csinálták, meg azt is, hogy 5 éves.
Én is szeretem az OFP-t nagyon, igaz, rég játszottam vele, de nagyon jó játéknak tartom, és várom az ArmA-t.
Viszont az objektivitást hiányolom kicsit. -
Fegyverből kőkemény 3 db lehet nálad, ebből általában 2-t használ a legtöbb játékos. Az rpg-t nemnagyon kell olyan gyorsan elővenni, hogy gondot okozzon a menü. A járműbe szállás az tényleg lehetne billentyűs. Ezen kívül mindent lehet billentyűről vezérelni.
walk/run?? w-vel futsz, e-vel sprintelsz, f lenyomásával vállhoz emelve a fegyvert gyalogolsz ofp-ben. Itt hol van menü nem értem mire gondolsz? -
Remélem feltűnt hogy az ofp-t single gémnek csinálák, a multi csak ráadás. A fejlesztők is meglepődtek, hogy olyan népszerű lett a multija(főleg a cti) amire nem is számítottak. De mondom az a párezer(vagy mittudomain mennyi) multis ofp-s nagyon jól el volt a ofp megoldásával is. Persze senki nem fog ellenkezni a JIP ellen, de tuti lesz olyan játékmód ahol ez ki lesz kapcsolva(vagy korlátozva), mert máshogy nem lehet rendesen megoldani. -
A fegyverváltás lehetne bindelhető igazán. Az a menüs rettenet... Inkább nem minősítem. De ugyanígy a járműbe beszállás, walk/run, stb. 101gombos billentyűzet van a számítógéphez, könyörgöm! Egyáltalán minek az a menü?
A fizikát hagyjuk, majd talán 10 év múlva nem fognak pattogni a tankok egyáltalán. BFben is pattog, csak kevésbé, mint OFPben.
BF2 tankjainak a lövedéke már nem esik annyit, mint a 42-es tankoké, ha arra célzol. -
Az egész megoldás béna. Stratégiai játékokban még épp elmegy(2-4 főig), de valószínű, hogy ez egy kényszermegoldás volt BIS részéről. Azóta megtanultak programozni, ArmA-ban már korrekt lesz. Ha koncepció lenne, az ArmAban is úgy hagynák, nem a join in progress lenne az egyik legjobban reklámozott húzó újítás az OFPhez képest... Szerintem... -
Nekem nem tűnt fel a bf1-ben semmiféle jó mozgás a járműveknél amikor kipróbáltam, bár lehet hogy azért mert nemnagyon emléxem rá, mert amikor elindultam egy tankkal és lőttem egyet, lefordultam a székről a röhögéstől, és ment is az uninstall ez vót a megjelenéseker jópár éve. Egy videot nem tudsz mutatni hogy hogy mozognak benne a járművek?
Mit akarsz mondani azzal, hogy akadozós játékmenet?
És mi baj a fegyverkezeléssel? -
Hát attól a multi nem béna mert te nem tudsz időben kezdésre érkezni :) hidd el élég sok játékos időben ottvan, és jól eljáccogatunk mondjuk egy cti-t :) -
Nem tudom, milyen memóriaszemetelésről beszélsz... BF2ben volt egy ilyen bug, hogy megtöltötte a memóriát szarral, de kb egy héten belül jött az új peccs.
Egyébként ez fikázás, ami itt megy a BF sorozatra, nekem eléggé szemellenzős savanyú a szőlő effektusnak tűnik.
Addig rendben, hogy arcade, kisebb területű, kevesebb. De hogy az OFP-ArmA csúnyább is(textúrák, modellek, effektek), és multiban sokkal bénább(az OFP "meccs elején ott vagy, vagy vársz" rendszeréről beszélek; ArmA remélem tényleg megoldja), azt azért illene elismerni. Nem az én lelki világom miatt, hanem mert tény. -
pedro870 #1197 ilyen típusú játékhoz nagy tér és nagy látótávolság kell....bf1 motor? -
steweee #1196 biztosan lehetne azon is javítani, pl bf 2, viszont a gépigény csökkentése érdekében elég lenne a bf1 grafikai szintja, sztem az tökéletes egy ilyen típusú játékhoz. a harcjárművek mozgása meg sokkal jobb volt mint ebben, ez nem vitás.
nem is annyira a grafikai lemaradás zavar (pl delta force black hawk down is sztem tök jó grafikájú, mert a maga nemében lévő játékokhoz annyi elég is) hanem hogy legalábbis a videó szerint ua akadozós játékmenet, mozgás, fegyverkezelés stb. lesz ami az opfban. és az már ma nem elég, legalábbis nekem. a bfben a fegyverkezelés, guggolás, hasalás nagyon jól meg volt oldva, kicsit még a szóráson lehetne növelni meg a távcső illetve irányzékbenézéshez szükséges időt is növelni, illetve a futás utáni lihegés függvényében még plusszban mozoghatna a célkereszt, és akkor az tökéletes is lenne. -
Úrsiten ne. Azzal a szar memóriaszemetelő motorral akarnád megcsináltatni ezt? 
Egyébként én is kilövöm az árnyékokat, szóval ezzel nem vagy egyedül..
Az "egyszeri" játékosnak kell a szép grafika mert azok azt nézik, és ez meg egy mainstream product lesz.... -
steweee #1194 a tankra gondoltam. a gyalogos mozgása elmegy, ami engem illet ilyen téren nincsenek is elvárásaim, a bf gyalogosmozgása sztem tökéletesen elég. eléggé vontatottnak tűnik, illetve az is mivel tök ua mint az opf ebben a tekintetben, és a hangos is ua tűnnek a videók alapján. ami nem túl jó, bár éppen az elmegy még kategória, attól még lehetne tök jó játék, de azért nem ártana javítani rajta.ami még felesleges az a szépen kidolgozott árnyékok, ebben a játékban nem az a lényeg. bár lehet megint magamból idnulok ki. én alapból kilövöm minden játékban az árnyékokat.
a battlefield 1 motorjávan kellene ilyen játékot csinálni ami ennyire élethű. sztem egy mai jó gép elvinné megfelelő látótávolság és egységszám mellett is -
Hát nemtudom te milyen mozgási bénaságot láttál, mert én nem láttam. Az utóbbi MP videóban eléggé mutogatták kívülről, és nekem korrektnek tűnt... -
Ezt részletezhetnéd , hogy miért is jobb a BF1942-ben a mozgás vagy mit kéne átvenni? Sztem tök béna abban ahogy a katonák egyenes derékkal futkároznak mint akik karót nyeltek. -
steweee #1191 aki olvasta a korábbi hozzászólásaimat az tudja hogy nagy opf fan vagyok. viszont amit itt láttam a videón az eléggé elkeserítő. könyörgöm, 2006ot írunk. ez lehet már nem lesz elég.alig nyújt többet a vid alapján mint az alapjáték. talán kicsit szinesebb , ami nagyon jó, de a modellek mozgása ua béna, nem értem miért nem lehet megoldani úgy mint pl bf 1942. azzal tökéletesen elégedett lennék, attól egy ilyen játékban nem is kell több. ha a fegyverváltás meg egyéb irányítási rendszer is változatlan maradt, akkor azt hiszem nem fogok vele játszani -
pedro870 #1190 mapfact beszámoló az ofp fejlesztői találkáról -
tpM #1189 Sőt, erősebb mondjuk 12.7-es fegyverevnél ha sokat mellédlőnek akkor is meghalsz :) -
Ja jól lehet használni fénypostázásra :) ha nincs éppen az embernél rocketjumpolásra alkalmas eszköz :DD -
OFPben asszem függőlegesen lefelé nézve, sorozatot lőve erre volt is lehetőség... Mármint saját magadat lábonlőni... :] -
Hát persze, mert mozgás közben úgy rángatta a fegyvert, hogy örülhettél ha nem magadat lőtted arcon :) -
pedro870 #1185 úgy látom a második magnum vid még nem lett belikelve ide
mp vid -
Két érdekesség még:
-A egyjátékos játékban állítólag több "autosave" pont lesz, de nem lehet továbbra sem korlátlanul menteni.
-A GameSpot szerint a BIS jelenleg észak-amerikai kiadót keres. Lehet, hogy az európai kiadó már le van zsírozva? -
Kb úgy játszott az illető mint amikor először toltam OFP-t háttérinfó nélkül. Azt sem tudtam mit kell csinálni csak bóklátsztam... na ez a video kb ugyanolyan volt... -
neuro #1182 Szerintem csak azért volt olyan esetlen az egész, mert aki játszott elég bénán nyomta - támadás és lövöldözés helyett csak bóklászott, mintha most játszott volna vele először. -
Borg #1181 Megnéztem ezt a videot, de valahogy nem estem hanyatt se a látványtól, se a játékmenettől. Persze, rá lehet fogni, hogy nem végleges meg minden, de valahogy hiányzott (még?) a feeling az egészből. -
pedro870 #1180 baromira igazad van, azt olvastam oda, amit látni akartam :) viszont így meg fura
.png)