35066
  • Esrohnoil
    Én is jól elvagyok sokszor a kampánnyal, de most már multiban sem utolsó.
  • Bucser
    csak he elég erős géped van:D
  • bakvarnyu
    a játékban nem egy csúny pofát látsz ötcentiről totálból hanem hatalmas csatatereket robbanást tankot és füstöt
  • bakvarnyu
    na jó van tőlem aztán maradhat csak ez elsőre szemet szúrt=)
    a régi jobb volt homályos sötét sejtelmes, és még tank is vót rajta
  • repvez
    nekem tetszik a banner.
    Szerintem akinek a banner nem tetszik annak a játék se fog, mivel a kép abbol van, igy hozott anyagbol készült nem egy ember agyábol pattant ki ami csak az ö látásmodját mutatja.
  • neuro
    megtudod mondani, mi volt az előző banneren?

Cifu: leszednéd ezt a vackot? Kezd elegem lenni a sok önjelölt kritikusból
  • bakvarnyu
    Ez a logo gyenge semmitmondo a regebbi jobb vót
  • neuro
    én most is 99%-ban single-ben nyomom, és nem is nagyon hiányzik a multizás
  • f2d
    Én is nagyon örülnék, ha a harckocsik a Steel Beasts, a repülőgépek meg a Lock-On, a hajók és tengeralattjárók meg a Dangerous Waters szinvonalán lennének leszimulálva, de ettől azért messze vagyunk.

Szép álom, de én is ennek örülnék.
    (Ugyanis nem kellene külön-külön megvenni a programokat, jó kis sporolás lenne, nem beszélve arrol, hogy mindenki egy játékkal nyomulna.)
  • Esrohnoil
    Ezzel egyetértek, de én a jelenről beszélek. :)
  • JohnnySmith
    Arra gondol hogy ha pl egy csontá lött tankot ami még nem robbant fel meglösz pisztollyal akkor felrobban. (ezzel már találkoztam)
    Szóval én is kíváncsi vagyok a sebzésre.
  • [NST]Cifu
    Hát az OFP azért annyira nem volt multis, sőt, az 1.0-ban a multirész gyakorlatilag használhatattlan volt.
  • [NST]Cifu
    Az OFP-ben hol volt olyan, hogy "sokat lövöm meghal" effekt? Olyan volt, hogy ha lábon lőtted, akkor nem tudott felálni (a sebzés mértékétől függően), csak kúszni, ha a fejét találta el valami, akkor vörösben látott mindent, ha a karját találták, akkor a fegyver össze-vissza imbolygott a kezében, stb. A törzsbe legtöbbször egy-két lövés kellett egy gépkarabélyból, és holtan esett össze a célpont.

Olyan, hogy a 30mm-es gépágyú bizonyos páncélvastagságot nem visz át, az kicsit érdekesen hangzik, lévén ez a valóságban úgy néz ki, hogy szemből egy harckocsit nem visz át, de oldalról, hátulról, felülről simán keresztülmegy rajta. Ugyanez igaz a nehézgéppuskára is. Egy 12.7mm-es AP géppuskalövedék úgy megy át a BTR-80 mindkét oldalán, mint kés a vajon.

Ahhoz, hogy ezt reálisan leszimulálják, csontra kidolgozott modellekre van szükség, ahol külön elemek a hajtáslánc egységei (motor, erőátvitel, lánctalp v. kerék), külön elemek a bent ülő emberek, a fegyverzet, a periszkópok, optikák, stb.

Ilyesmivel eddig csak dedikált hk. szimulátorokban találkoztam, szóval azért ezt elvárni az ArmA-tól kissé túlzás.

Én is nagyon örülnék, ha a harckocsik a Steel Beasts, a repülőgépek meg a Lock-On, a hajók és tengeralattjárók meg a Dangerous Waters szinvonalán lennének leszimulálva, de ettől azért messze vagyunk.
  • repvez
    hát mindjárt befonom a hajamat.Mi a franc baja lehet a lejátszoimnak, hogy csak a filmek elsö perceit játsza le és utánna kilép hogy nem tudja lejátszani mert nem ismeri a kiterjesztését.De az az érdekes hogy csak azoknál a videoknál amiket az opf.info oldalrol szedek le.A többi videonál tökéletesen lejázszik mindent.
  • Esrohnoil
    Az OFP is multis. :D
    De nyugi, ebben is lesz single kampány.
  • neuro
    ha már kifizetek érte 1xxxx forintot ne legyen már benne ostoba AI, ugyanis én (és még sok ezer másik játékos is) pont a single miatt akarom megvenni

ha az arma-ból egy multis játékos csinálnak, akkor én egy fillért sem fogok érte kiadni az már biztos
  • I.C.ram
    Nem tudom mit vagytok annyira oda az AI miatt. Ez a játék úgy is multiban lesz az igazi, ahogy az OFP is.
  • Esrohnoil
    A kérdés arra vonatkozott h. amíg még élsz addig mit csinálnál...
  • tpM
    hogy micsinálnék ,ha rám lő egy M1-es? jó kérdés... háát... egy jókis 12.7-es lövedék keresztülszáguld rajtam : meghalnék :\ lol
  • Esrohnoil
    Bár tényleg megoldhatnák h. pl behúzódik az AI egy fa mögé...
  • Esrohnoil
    Nagy a zaj a háttérben... Én a tankot sem hallottam. :)
    Az AI meg sosem tökéletes... De lehet h. csak bepánikolt a katona. Megnézném te mit csinálnál mikor lő rád egy M1-es. :)
  • tpM
    Jaa.. tűzharc is folyik ? nem is hallottam semmit :), de akkor is az már durva mikor az M1 megy és az Ai meg AK-val lövi
  • Isegrim
    Hali, kérdés :

A AA-ban milyen lesz a sérülésmodell? Marad a korábbi vicc, a HP-alapú, sokat lövöm akkor meghal, vagy lehet számítani olyan szépségekre hogy adott páncélvastagságot soha nem visz át, pl, egy 30milis gépágyú? Ez az az effekt ami halálra idegesített az OPFben...

Mert enélkül a grafikán túl nem tudom hol lenne nagy előrelépés a OPF-hez képest..
  • Esrohnoil
    Arról nem is beszélve h. a domboldalra hasalva lett leadva az a néhány lövés. :)
  • Zsolo007
    Namost te is jössz....

Válasz: #973
  • [NST]Cifu
    Hallottál már puskalövést többszáz méterről, különösen ilyen dimbe-dombos tájon? Nem olyan egyszerű kiszúrni a pontos irányt. Az meg a pláne, ha közben már tűzharc folyik, mert akkor végképpen reménytelen a torkolatdörej alapján felfedni a mesterlövész irányát. Ami még szép effekt lenne a realitáshoz, az a torkolatnál keletkező légnyomás miatt a földről felszálló por (persze csak ha a cső a föld közelében van).
  • Esrohnoil
    Lehet h. nem hallják honnan lőnek. :)
    Röhögnek is rajta mikor a srác mondja h. túl messze vannak, ill. h. lassú a töltény. :D
  • tpM
    amikor a sniper lövi őket elég hülyén viselkedik az AI. Mérnem néznek a hang irányába ?!
  • Esrohnoil
    Viszont azt is hallani véltem a szövegelésből h. karakterváltás nélkül is végig lehet játszani a kampányt.
  • Esrohnoil
    Biztos sok kis amcsi pöcs kérte a karakterváltás lehetőségét...
  • Esrohnoil
    Eddig nagyon jó. :D
  • [NST]Cifu
    Ami első blikkre feltünt:
    -az animációk kidolgozottabbak az OFP/RES félékhez képest.
    -ez a karakterváltogatás továbbra is sucks...
  • [NST]Cifu
    Amit le lehet szűrni az eddigiekből, azok alapján nem lesz T-80 alapból az ArmA-ban. Az ok az, hogy az északi erők viszonylag elavultabb orosz technológiával rendelkeznek, ellenben nagy tömegben vetik be őket. Szóval mehetsz T-72-essel (T-72B? vagy T-72M1?) M1A1 ellen, csak éppen csapatostól, sok lúd disznót győz elven.

Ugyanakkor megjegyzem én eddig csak M1A1-et láttam ArmA képen, M1A2-őt nem. ;)
  • tpM
    kijött egy új ArmA videó!ftp://www.gamepark.cz:8021/ofpd/videos/armedassault.wmv
  • Bucser
    te öreg fikázás helyett cisnálj egyet...
  • Icebird
    Ez a játék egy régi álmomat valósította meg, minél valóság közelibb környezet, egységek, járművek bevonásával vívni egy csatát. Akár gyalog bokorról bokorra lopakodva becserkészni egy tankot, ahol egy eltévedt lövés is "elaltat", akár egy tankban ülve attól parázva mikor tesznek alád szertetcsomagot, csöveznek meg, vagy épp kapod nem várt irányból az ellenséges tank, APC, heli áldását. Tudva azt hogy ha egyedül maradsz, csapatodat hátra hagyva, ugyan olyan gyenge vagy és esetlen bármi legyen nálad vagy szuper technika alattad.
    Egyre több játék jön ki aminél már a jármű használat is alap, viszont a realitás talaját mindegyik elhagyja. Akár a Söldnert, Joint ops, akár a BF-et vesszük egyik sem a realitás útján halad, és sosem lehet így méltó vetélytársa egy ilyen játéknak. Ezenkívül egyik legnagyobb erénye hogy míg az előbb felsorolt játékoknál csak reménykedhetünk hogy nekünk megfelelő folytatást, modot kapunk, vagy akár játék stílust, addig az OFP-ben mi magunk valósíthatjuk meg elképzelésünket, részévé válhatunk, mindenki tehet hozzá egy kicsit, amit aztán játék közben viszont lát. Egy példa, tegyünk bele Mi2-öt hogy a keleten is legyen egy kicsi fürge heli ha már nyugaton van Little Bird.:) De változtassuk meg a fizikáját, nem olyan fordulékony mint kéne. Tegyünk bele több fegyvert, szebb katona modellt, és ezentúl tudjon gurulni és balra-jobbra kihajolni. Cseréljük ki az éjjellátót amitől már nem folyik ki a szemünk:) Csináljunk saját szigetre, saját pl front jellegű pályát stb.
  • Seaweed
    RHS T-80-asban
  • Sanyix
    Még mindíg nemláttam t80-t egyik arma-s képen sem, sem videón. Mibe fogok én így üldögélni, és osztani az áldást? a t72 vs m1a2 csata se lenne valami egyenlő, legalább a t80-t rendesen el lehet látni kiegészítőkkel :)
  • [NST]Cifu
    Egy kicsit még visszatérve a TrackIR-re: a Naturalpoint weboldalán is feltünt már a támogatott játékok között.
  • SötétBarom
    Mármint a jobboldali..