35066
-
Ezt is köszi! -
Köszönöm a reglevelet! -
jah közben rájöttem:) a description.ext fileban a respawn = "group"; és respawndelay=5; pedig hogy pl. 5mp után teszi ezt -
Pfff. A címét nem tudom, talán "Coop"? :) (sajnos most nincs fenn az ofp)
A szűz 1.0 OFPben is benne volt, a multis cuccok, mint CTF, Deathmatch, ilyesmik közt. Két osztag volt, egy 3 meg egy 4 emberes asszem, a legelején valami túszokat kellett szabadítani, aztán jött egy uralnyi katona...
(Összesen volt vagy 5-6. Gondolom ez sokat nem segít, már telepakoltátok mappal a játékot...) -
LizardX #1095 Ámen! -
Ha megmondod melyik pálya, akkor megnézem:) -
LizardX #1093 Hát igen, nem mindenki lehet akkora taktikai géniusz, mint én, brehehehehe... -
"pedro870: karakterváltás nem kötelező, elmondták ötször...":)) -
Ja! Meg még az is nagyon fontos, hogy ha multiban akarod a kampányt tolni, akkor nem lehet azt megoldani, hogy bármelyik pléjer halálakor restart/save, az nagyon macera, ráadásul üvölthetnénk is egymásnak TS-be, hogy "bazzeg láma, megint miattad kell visszatöltani!?". Ez egy kultúrált megoldás, rajtad műlik, hogy használod-e, és hogy hogyan.
(Összefügg az előző kérdésemmel is. Mi szerettünk volna coopozni, de az nonszensz, hogy ha a küldi elején valaki véletlenül meghal, akkor annak tétlenül kell bámulnia, holott van még x AI katona, ami lehetőségként még ott lenne) -
Ezen szerintem nem kell tipródni. Amikor meghalsz, és a lelked elkezd átszállni másba, akkor szépen nyomsz egy Load vagy egy Restart gombot, azt' csókolom. (Kivenni nem fogják, mert -nem titkoltan- az a céljuk, hogy minél szélesebb körben játsszák. Például én is ismerek olyan embereket, akik megőrültek az "egy élet+egy save" rendszertől, kevés volt nekik...) -
nem egészen, tetszőleges 1 billentyűre action, mint pl ránéz az iránytűre, elöveszi a pisztolyt, stb. a rádióval az volt a gond hogy 0 1 1, 0 1 5:D Tehát zongora:) -
LizardX #1088 Háát, ez elég érdekes taktikai elképzelés. Mi vagyok én, macska, 7 élettel? Frászt, legyek csak egy szimpla balek, egy tyúkszarossal, így van értelme kockáztatni, stersszelni, én így érzem reálisnak. Az már a mission builder felelőssége, hogy olyan küldetést hegesszen, amit így is meg lehet oldani, na meg a BIS-é, hogy normális AI-t rakjon az botokba. Amúgy érdekes, sokan támogatják ezt a "character switch"-dolgot a hivatalos fórumon is, de talán még többen fújozzák. Remélem, ha benne is lesz az ArmÁ-ban, azért valahogy ki lehet majd iktatni. -
Tényleg! Azt meg lehetett csinálni valahogy a küldetésszerkesztővel, hogy a coop úgy működjön, mint a beépített coop pálya? Rengeteget szenvedtem vele, keresgéltem, de nem tudtam rájönni, hogy hogyan kell azt megcsinálni, hogy ha a pléjer meghal, akkor pakolja át másik katonába... Leszedtem valahonnan azt a pályát szerkeszthető verzióban, és a világon semmi "gyanúsat" nem találtam, ami ezt eredményezte volna. Egyszerűen az olyan volt, én meg nem tudtam reprodukálni sehogy... -
Ezt igéri a BIS. -
Volt némi bindelhető scripthívás... (Ha ez alatt azt érted, amire gondolok...) Legalábbis a rádióparancsokra lehetett különböző parancsokat tenni. Mondjuk sokat nem tököltem vele, csak kipróbáltam. Elég morbid volt, ahogy a fejbelőtt halott katona a kiadott rádióparancsaimra vigyorgott, grimaszolt... :] -
Ez azt jelenti, hogy a nagyobb terjedelmű erdőkben nem kell szlalomozni ahogy eddig, hanem nyílegyenesen is átmehetsz rajta? -
némelyik levél nem megy ki, igy azokat ha észrevesszük pótoljuk:) -
Elméletileg igen, most már nincs olyan fa amit nem lehet kidönteni :))) -
Borg #1081 Na igen, itt már komoly lightning, és árnyék van. Remélhetően nem csak render, és tényleg dinamikus is. Mondjuk fák törzse elég bután néz ki :) Azokat ki tudja dönteni ez a BMP, vagy mi? -
jah és arra is kiváncsi leszek mennyi lesz az egyszerre megjelenithetö objektek száma -
ArmA is Flashpoint-folytatás, igazából erről beszéltem, a Game2 felőlem még ráér. Jobb is lenne, ha inkább ezt befejeznék gyorsan, aztán szüttyöghetnének még 5 évet a Game2vel. CM-féle OFP2-vel mi a helyzet egyébként? Állnak már vele valahol, vagy még nincs is aki csinálja, csak a név maradt rajtuk?
OFP.hu-s regisztrációs levelet mennyi időn belül kéne megkapnom? Tegnap délelőtt reggeltem, de még nem érkezett meg... ("Lépjek kapcsolatba az oldal üzemeltetőjével..." Hahó, oldalüzemeltetőőő! :P :D) Vagy várjak még, ne idegeskedjek?
-
ha lesz bindelhetö scripthívás, változók meghívása akár poolban, mapon, aztán menetközben cserélhetö fix objektumok, mozgó jármüvön való mozgás akkor nem fogok bánatos lenni:) -
Azt hiszem Pedro már említette mi ezzel a probléma: amíg huzzák-halasztják az ArmA megjelenését, addig nem fognak úgy koncentrálni a Game2-re. Márpedig valljuk meg, hogy oké, csúcs lesz az ArmA, de csak a Game2 az, ami valódi és komoly előrelépés lesz az OFP-től... -
Ez most gyakorlatilag egy szétbuherált, ráncfellvarrt, felHDRezett OFP, új pályákkal, meg multival, nem? Akkor tudnia kéne mindent, amit az OFP jelenlegi inkarnációjának, nem úgy lenne logikus?
Na meg aztán rajtunk kívül senki nem sürgeti őket, lévén hogy kiadó még nincs. Fejezzék be, amit még akarnak rajta mókolni, aztán valahogy adják ki. Legyen ez bármikor. (Azért Codemasterséket illene megelőzniük a Flashpoint-folytatással)
-
Azért ez a kép már elég türhető :)
[center] -
Mielött valaki azt hinné hogy multiban igy egyenlötlen, játszhatatlan, közlöm hogy a szerveren futó Addon (MOD) csomagban egy kis trükkel ezt már megoldottuk:) -
Ami azt illeti én már nem is csodálkozom azon, hogy igazából a custom addonok teszik játszhatóvá a játékot... :D
Már az OFP esetén kibuktam azon, hogy a "fair play" okán az Mi-24 szinte tökéletes másolata volt az AH-1-nek. :\ -
Az is erősödni látszik hogy keleten T72-nél nagyobb tank nem nagyon lesz ArmA 1.0-ban, ugyan úgy mint anno az OFP 1.0-nál volt. Kicsit vicces lenne ha eljátsszák ugyanazt hogy addon támogatás, játék védelem megerősítése csak első patchek után kerül bele (időt nyerni jó, egy befejezetlen játékhoz). Félek attól is hogy a sérülés elosztás sem változik, egyik legnagyobb betegsége hogy mivel keleten T55 kivételével laposak tankok vannak, találatkor a sérülékeny gyengébb torony szinte biztos hogy kap. Ami a tank leamortizálásához vezet, szemben pl. 1 M1A1-el ahol nagyobb felületek miatt jobban szétoszlik. Tehát ugyan akkora armor érték ellenére a keleti tankban fele akkora az esély túlélni. -
a lánctalp nem nézi mi van alatta legyen az beton, föld, mindegyikben elbújik:)
a sérülésről annyit tudni, hogy a híd, benzinkút darabokra esik ha szétlövik. Ezt a tulajdonságot már nem nehéz a többi objektumra ráruházni, legyen az jármü vagy épület. Viszont az jobban foglalkoztat alapból szerkeszthetö lesz-e a gyári modell, mivel ez jelenleg is egy modell visszafejtö segítségével oldható csak meg, amiröl tudni kell hogy nem a BIS készítette és adta közzé:) -
Borg #1070 Az árnyékolás is elég gagyi.
Mindenesetre biztos nem egyszerű dolog megoldani, hogy ekkora nyílt terepeken is jó fps-el fusson a játék. -
Elemezzünk:
Az M1A1 elszineződései alapján a sérülésmodell változatlan.
Érdemes megnézni az épületeket. Láthatóan nem lehet használni őket, bemenni, kimenni az erkélyre... :\
Végül az ArmA fórumán belinkeltek egy érdekes interjút a Red Orchestrával, illetve annak a Steamen való terjesztésével kapcsolatban. Itt olvasható. Érdekes... -
háááát jah... -
Én is ezért hagytam abba az OFP-t, ami kevés szabadidőm van azt játékkal és nem várakozással szeretném eltölteni. Emiatt is várom az ArmA-t. Mondjuk kicsit kínos hogy ennyi évet kellett várni a join-in-progressre... :\ -
Mert amikor van időm és hangulatom leülni játszani az OFP-vel nincs időm fél óra 15 perceket várni csak azért hogy bekerüljek egy roudba:) aztán meg 5 perc múlva ha fel kell álnom baszhatom az egészet.. kb ugyanaz a helyzet amiért nem játszok semmilyen online wart Il-2-vel. -
Kvázi #1065 Ha már ilyen nagy tapasztalatú és remek játékosok lézengenek erre, akkor azt nem értem miért olyan kis létszámú játékok folynak a ofp.hu szerveren.
Ja! Ott nem béna AI-t kell vadászni?! -
OFP.hu
Új képek! -
ott a pont -
bármikor megkérhetted a drága csapattagot, hogy tegye le a fegyvert ami nála van s felvehetted.. én pl mozgó raktárnak használtam őket... -
steweee #1061 hát elég érdekes meglátásaid vannak. ne firtassuk a dolgot ki mennyit játszott a játékkal, de elhiheted én elég sokat. azért az nem úgy van hogy csak zsupsz felszedek egy rpg-t a talajról. mert általában alig találni, vagy éppen a lelőtt csapattárstól lehet felszedni. viszont az sem jó megoldás hogy nekünk van alapban rpg-k mert általában gyalogság ellen kell harcolni
mielőtt reagálnár rá megjegyzem, az alapjátékot és a két kieget 4x 4x 4x játszottam végig, + az összes szabadon választható küldit vagy tucatszor. volt olyan pálya ahol 18.000 pont felett gyűjtöttem, ott már kérdéses is volt hogy ki kire vadászik valyon. ha lehetne rpg mellé még vmilyen puskát is hordani akkor megoldottnak tekinteném a dolgot, de egyrészt nem lenne életszerű, másrészt sztem jobb megoldás lenne ha a csapattagok bármelyikét irányíthatnánk -
"bizonyos helyzetekben ha mondjuk mesterlövésszel voltunk de páncélosok jönnek, akkor jobb lenne hirtelen egy rpg-st alakítani, mert bizony az opf-ban a gépi csapattársak elég gyengén muzsikáltak soxor"
Nincs senkihez sem kötve a fegyver, lehet lopni/felvenni/letenni :) én így is tettem ha kellett. Amúgy ja a csapattársak néha elég hülyék voltak, de érdekes módon az ellenség nem mindíg. Én egyszer nagyon meglepődtem, amikor kb 140 km/h-val keresztben átszáguldottam egy KLR-250-el egy 150 méterre lévő sniper előtt, és egy lövéssel letessékelt a száguldó motorról :\ na meg az se gyenge dolog, miko commander vagyok egy tankban, és megparancsolom a gunnernek, hogy lőjön le egy 50 méterre lévő ellenséges katonát, és nem képes eltalálni 100 lövedék kilövése után se, bezzeg amikor rám lőnek tuti nem megy mellé ennyi...
.png)