35066
-
Csak arra utalt hogy ha mondjuk nem a demoról hanem a warezolt játékról fröcsögsz... (sajnos én is szoktam) akkor az annyira nem etikus.... -
Hozzád nem is szóltam, olvass vissza ha akarsz. Azt írtam le, hogyan lenne ETIKUS. Tetszik-tetszik, nem-nem. Lexarom. -
Borg #1377 Ezt nem én hoztam fel, csak reagáltam rá, mert ökörség volt :) -
Nekm te ne mondd meg, hogy mit mondhatok, és mit ne! Köszi! -
Komolyan olyan agyrém példákat tudsz felhozni........ :DDDDDDD
Én még nem voltam olyan éttremben vagy cukrászdában ahol szar volt valami...akkor hívjuk az ÁNTSZ-t :D -
Oks akkor mp_demo :) Egyébként valszeg ha lesz demo akkor az mp lesz;) -
Borg #1373 Hát már nem azért, de én cukrászdában nem előre szoktam fizetni, hanem akkor ha megettük :) És ugye ha szar, akkor eleve nem fizeti ki az ember. -
Borg #1372 SP-vel nem nagyon foglalkozok, engem a multi érdekel majd belőle. -
pont azé demo me ingyenes -
10-ből nyolcan warezolnak. Ez tény. Nem is erre tettem a hangsúlyt a kommentjeimben, hanem a jogos-vagy éppen jogtalan anyázásra.
Anyázni akkor van jogod, ha megvetted a terméket és szar.
A demo célja, hogy ízelítőt nyújtson a teljes játékról, vagyis ezt, és ennél csak többet fogsz kapni a teljes verzióban.
Ha nem ettél még dobos tortát, megkóstolhatod a cukrászdában, hogy megtudd, milyen.
Fizetés nélkül viszont nem eheted meg az egész tortát, bármennyire is szeretnéd.
Ha mégis megeszed a tortát, és nem fizetsz, akkor nem anyázhatsz, mert nem jogos.
Ha kifizeted a tortát, de az egy kalap xar, akkor jogosan anyázhatsz a panaszkönyvben. -
Én nem szidtam. -
De valamit tisztázzunk, neked bejön mondjuk az ARMA de nem KIPRÓBÁLOD mert arra ott a demo, hanem végigjátszod és ESETLEG utánna megveszed... -
Mi mennyit szídtuk anno a BiS-t az OFP 1.0-ás állapota miatt, amikor még nem is volt kapható itthon a játék? -
Borg #1366 Nekem az az elképzelésem a szerzői jogok tiszteletben tartásáról, hogy szívesen fizetek nekik, ha minőségi játékot adnak jó supporttal, és én jól elvagyok vele.
De CSAK akkor fizetek nekik érte, ha minderről már meggyőződtem. Mint ahogy az élet más területein sem dobok ki az esetenként több tízezres kategóriájú árukra addig pénzt, amig egy kicsit utána nem néztem, hogy mit tud, és jó e. A játékoknál ezt a warez biztosítja.
Majd ha olyan megélhetési szinvonal lesz itt is, mint nyugatabbra, akkor majd itt is jogos lesz a warez ellen kézzel lábbal kapálózni. Addig viszont, legalábbis a kipróbálás erejéig ezt fogom használni. -
Nekem is ez jött le :)))
Fura... Mondjuk én is warezolok ;) -
Nyilván azokról beszélek, akiknek tetszik a játék. -
A kivétel erősíti a szabályt. Általánosságban sajnos az a jellemző, amit leírtam. Egyébként nem azt mondom, hogy nem lehet negatív véleményed a játékról, ha nem veszed meg, hanem azt, hogy ha letöltöd a warez verziót, akkor ne járj be a topicba anyázni a fejlesztőket, mert nem jogos. Egyébként neked szerintem valami egészen egyedi elképzelésed van a szerzői jogok tiszteletben tartásáról, szerintem ne nagyon reklámozd ezt az attitűdöt. -
Borg #1362 A BF1942, meg a BF2 is ilyen. Hogy a HL2+CSS-t ne is említsem. Mondjuk a BF2-t nem vettem meg ezek közül, mert nem kívántam senki bétatesztere lenni egy rakás szar játékban, ami amúgy egész jó is lehetne. Ennek megfelelően azóta kb félévente 2-3x raktam fel a warezt, hogy bekukkantsak mi a helyzet... -
Nagyon jó példa erre a Galactic Civilizations 2. Nulla védelemmel jött ki, warezon felkapott lett, futótűzként terjedt, aztán mennyien meg is vették :) -
Doma #1360 Szerintem nagyon sokan vannak.
Gondolj csak bele ha a letöltött játék nem jön be akkor mit csinálsz? Letörlöd nem?
Amúgy gondolj Multira kihegyezett játékokra.
Szerintem van aki előnyben részesíti a tiszta szervereket és ezért hajlandó megvenni a játékot (akár "kipróbálás" után), mintsem tört szerveren játszon sok tahó csíterrel.
-
Borg #1359 Ez te vagy :) Én eddig minden olyan programot megvettem, ami hosszú távon jónak bizonyult. Az más kérdés, hogy összesen kb 4-5 játék volt ilyen, a 13 év alatt :D -
Ha mutatsz nekem olyan embert, aki a letöltött programot csak kipróbálja, és utána törli a gépéről, akkor hiszek neked. Én nem ismerek ilyet. -
Borg #1357 A dolgot úgy is felfoghatod, hogy a termék nincs a tulajdonodban, hanem kipróbáltad csak. Mint az élet megannyi területén, sok más termékkel is eljátszható ugyanez. Nem kell a lopás fogalmából kiindulni. Egy ilyen játék kipróbálási ideje hosszabb lehet, amíg megismered. Ráadásul a demók közel sem alkalmasak a teljes játékélmény kipróbálására.
Ilymódon pedig minden jogod megvan rá, hogy kritikát gyakorolj felette. A cipőt is felpróbálod mielőtt megveszed, és ha szar minőségű, kényelmetlen, akkor ezt kimondhatod róla, utána pedig otthagyod, és nem veszed meg.
Max akkor jogos a felháborodás, ha elloptad, használod folyamatosan, és közben fikázod. (de akkor meg elég erős logikai bukfenc van benne) -
neuro #1356 Itt nem arról van szó, hogy a warez verzió alkalmas-e vélemény formálásra, hanem arra, hogy a warez verzió kipróbálása után van e JOGOD véleményt alkotni egy olyan termékről, amit elloptál.
Ha valaki letölt egy játékot próbálja ki és ha nem tetszik törölje, de ne kezdje el szapulni, hogy milyen vacak, főleg mert egy filért sem adott érte, és ő még csak hasonlót sem tudna előállítani. -
Borg #1355 A próbavezetés egy 3 kerekű autóval történik? Nem.
Tehát a warez verzió tökéletesen alkalmas a játék kipróbálására, és vélemény nyilvánításra. Mivel az teljes, és teljesen tükrözi a végterméket, amiért aztán pénzt adsz. -
Nem, qrvára nem gondolom. A játékokból kiadják a demót, kipróbálod, tetszik vagy nem. Az autót meg (jó esetben) nem lopod el, mielőtt fikázni kezded a gyártókonszernt. Nem jó a példa, ne haragudj... -
Lesz demo. Az autók esetén pedig van próbavezetés. Úgyhogy warez byebye.. szerintem ezt majd ki is lehet írni a topicra ha megjelent.. -
Borg #1352 Ez azért vicces volt, nem gondolod?
Majd akkor egy autógyártót sem fikázhatsz a szar autói miatt, amíg nem veszel egyet?
Ennyi erővel mindenki fejestugrana valami hulladék megvételébe, és csak utána kezdene el gondolkodni. Ja várj, ez sokaknál így is van..
-
A legnagyobb arcuk meg mindig a warezosoknak lesz, akiknek meg sem pördül a fejükben, hogy esetleg be kéne ruházni az eredeti verzióra, és csak utána osztani a fejlesztőket, ha valami nem tetszik. Ha nem veszem meg a játékot, szerintem nincs jogom fikázni azt. -
Akik CoD-al játszanak, azok nem hiszem, hogy élvezni fogják a játékot, hanem inkább nyomnak neki egy jó kövér uninstallt a tizedik halál után, és bejönnek majd ide osztani, hogy ez mekkora szar játék. Ugyanez volt, amikor a Flashpoint megjelent, és a sok Counter Strike-os meg Quake-es mikulás megpróbálkozott vele, aztán hamar rájöttek, hogy itt nincsen rocket jump meg unlimited ammo, és elkönyvelték hogy a játék szar. -
Szekig #1349 Énnemtom... -
tudnak egy szart :) -
Fürtös #1347 bezonybezony!
Majd keresik égre földre hogy milyen csitet használunk:D
Dühöngenek majd és törik a billentyüzetet...
aztán 1 hét mulva rájönnek hogy semmi keresnivalojuk itt mert ezek a játékosok tudnak löni,célozni,taktikázni rejtözködni
-
Eleinte, aztán elmegy a kedvük a pistikéknek :) -
Na úgylátom, hogy ennek a Vér Istvánnak negyon fel kell kötnie a gatyát, ha bizonyítani akar, mert nemsokára mindenki őrá vadászik.
-
Borg #1344 "Elöre látom 5 percenként fogom hallani:csíííííterrr!!! "
Tehát ugyanolyan lesz, mint bármely másik "tömeg"játék. -
Fürtös #1343 Bezony-Bezony!
Majd ha egyszer kadják az armát micsoda vérpistike hentek lesznek!Elöre fényezem az RPK-t!
Jön majd a sok kis gagyi és probálkozik a cod ban bevált taktikájával
Támadnak majd a Vérpistikék tömegesen!
Elöre látom 5 percenként fogom hallani:csíííííterrr!!!
-
Persze tudom, hogy nem a darabszám tesz valamit gagyivá. Csak gonoszkodtam egy kicsit.
(Sőt az OFP esetében a 3 milliós példányszám éppen azt mutatja, hogy egy színvonalas játéknak is létjogosúltsága van a mai csillogó-villogó, agyonegyszerűsített játék piacon.
)
-
A tucatjáték, nekem azt jelenti, hogy ugyanazt a játéktot gyártja több fejlesztő egymás után kisebb módosításokkal. Ilyen a legtöbb mai fps. -
A tucatjáték az honnan kezdődik? Ha jól emlékszem Te írtad anno, hogy az OFP-ből kb. 3 millió db-ot adtak el eddig. (Ez igen sok tucatnak felel meg.
)
.png)