35054
  • Mr Csé
    megveszi azt összeakad egy wrezossal :)
  • Sanyix
    Szánjad rá a párezret, mert nem tudsz olyan serialt találni, amivel nem akadsz össze senkivel. A magyar szerverre találhatsz jó serialt (merthogy szinte mindenki eredetivel nyomja, bár külföldi szervereken is inkább eredetivel nyomják, ott se hiszem, hogy lehet gond. A dxdll teljesen független a szervertől. A magyar szerveren most AP5Gold megy, a cti porton meg ugye az ofphu_cti.
  • dronkZero
    Így fogok tenni a közeljövőben. (Mármint: letöltöm, felteszem, meg játszok vele) Addig is kénytelenek vagytok hallgatni a faszságaimat :P :))

Már kérdeztem ugyan, de frankón lehet multizni törttel, vagy inkább már tényleg szánjam rá azt a párezer forintot, és vegyem meg? (A technikai része érdekelne, nem az erkölcsi :P) Multi megy azzal a grafikai tuning cumóval, vagy ez be van szabályozva szerver oldalról? Valami dxdll a neve... OFPhu AddOnPack5 kell még, vagy már elavult az a leírás? Ha kell, akkor honnan? OFPhuCTI-t találtam...
  • Bucser
    Hát ha már ennyire offolódunk a tiszta beazonosítás végett:

Voltam [HUN]Bucser, [HUN]BUtcher, (SHU)Butcher, [SHU]Butcher, Bucsika, HUNBucsika [HUN]Butchika és 102Vo_Bucser játéktól függően hol:D

Asszem OFP serverre anno siman Bucser neven mentem fel:D vagy talán [HUN]Bucser néven:) nem tom már:D

A becsületes nevem meg Fülöp Gergely foglalkozásom: Fórumpiszkoló szakmunkás:D
  • samsal
    Csak, hogy belepofázzak én is: :)
    Csillagképek - hangulatos, de soha sem tájékozódtam velük
    Dinamikus időjárás - iszonyat nagy fíling és egy beállt heavyarmort a leszálló köd szenzációsan mozgalmassá tud varázsolni. (ez csak azoknak mond valamit aki már volt fent a sccene-n)
    Dinamikus hang - realitásérzet a köbön
    Görgős menü - nekem már első ránézésre tetszett és 5 év alatt kb 2x nyomtam mellé (igaz, akkor ordítva káromkodtam :D)
    Látótáv - mindent visz. Ez fogott meg a legjobban az ofp-ben.

Most más ilyen szánalmas, de a játékélményt igencsak feldobó részlet, amikről ment az adokkapok, nem jut eszembe. :)

Végezetül a topic. :)
    Fanatikus vagyok. ArmA a polcomon lesz. Ha egyszer végre kint lesz.
    Nekem bőven elég, ha több ojektum lesz a nagyobb szigeten. Vasat meg kell vennem akármi is lesz a követelmény. :(
  • dronkZero
    Ha már Bucsereknél tartunk... Valamelyikőtök nem az ősCSés [HUB]-os Bucser(vagy Butcher)?
  • Sanyix
    Hűha asszem nekem is rémlik valami ilyesmi, bár nembiztos hogy jól emléxem :)
  • Kvázi
    Én is a lolos társaságban voltam íszten emlékszem!!! :D
  • Bucser
    ÉN:D
  • Zsolo007
    Tudom, csak ott idézed ;)
  • neuro
    a bithumenen melyik bucser van fent? :P
  • Sanyix
    Akkor arról nemszóltam semmit :)
  • Bucser
    Igen volt már benne részem mikor beléptem anno a serverre életemben először és mikor közöltem, hogy vigyázzanak rám mert kezdő vagyok mindenki csak LOL-ozott:D ÉS nem értettem miért nem hisz nekem senki:D
  • Zsolo007
    Ez a három görgetés le a Ghost Recon 3-ban van ;)
  • Kvázi
    Megtévesztő...elnézést kérek.
  • Kvázi
    A respawn-t általában 15mp - 2 perc -ig lehet beállítani.
  • Bucser
    NEm keverendő engem össze az OFP HU-s Bucserrel!!!!! Nem vagyunk egyek és ugyanazok:)
  • Kvázi
    www.ofp.hu -n mindent megtelálsz a multi telepítéssel kapcsolatban. Ha valami gondod adódna mégiscsak, akkor irc-n vagy az aktuális fórumba esetleg chatbox-ba jelezd. A társaság igen segítőkész.
    (Kivéve Bucser) :D ;)
  • Sanyix
    Figyu, múltkor volt egy külföldi szerveren egy 24 fős cti (igen ez is megy az ofp-ben, és full élvezhető), elég pörgős volt, de így is 4 órán át tarott, mert alig bírtunk egymással, többször eléggé legyalultuk egymás bázisát. 4 óra alatt besötétedett a játékban (mivel játékidőben 15:00-kor kezdődik). És volt egy olyan cti pálya is finmodra ami hajnalban(még sötétben) kezdődött, erős havazással aztán szép lassan 1 óra alatt felkelt a nap kitisztult az idő, na ez így nagyon jól nézett ki, és rohadt hangulatos is volt. Ja ugye megjegyzem, csak mellékesen, hogy a 24 fős cti-nél általában fél óra után már ott figyel minden csapatvezérnél a 11 db ai katona+ később a járművek is amikben ülnek. 24*11 db katona+ a 24 élő játékos + a járművek, lehet számolni, elég nagy szám, és ezt kell lekezelnie a játéknak...

"három görgetés le, az a gránát"
    Már láttam eddig is, hogy néha kicsit el vagy tévelyedve az ofp irányításával kapcsolatban, ajánlom, kicsit elevenítsd fel az emlékeket :). Elmondom, hogy a gránátot pl space-el lehet kiválasztani. Aztán meg írtad, hogy a fegyver hátratétele miért menüben van. Na most őszintén, hányszor kerülsz az ofp-ben olyan helyzetbe, hogy a fegyvert nagyon gyorsan kell a hátadra tenned, és nincs idő a menüzésre? :D A menü csak járműbe szállásnál, páncéltörő elővételekor szükséges, és csak itt zavaró. A többi vagy megy billentyűről is, vagy harcban egyáltalán nem kell használni(fegyver hátravétel, leülés, tisztelgés stb.).
  • Sanyix
    De fogod látni, 10 kilóméteres látótáv lesz maximum, számold ki, hogy egy 10km sugarú körnek mekkora a területe... na annyit kő megjelenítenie.
  • steweee
    ha pontosan leírod hogyan és mit csináljak a multihoz, akkor ok. ki van írva szinte minden agyag az opf-hoz, csak hát nem játszottam vele vagy 2 éve. a multija a respawn miatt volt rossz. ha lelőttek az elején utána akár félóráig semmi.
  • joebacsi
    ha kapunk egy ofp-t jobb grafikával, multira kihegyezve, olyan játékmóddal, ami 2*10-15 embernél is élvezetes, én már nagyonboldog leszek :)
  • Kvázi
    steweee, zero! Ha van kedvetek gyertek fel egyszer multizni. Ott valójában megtapasztalhatjátok, hogy mekkora szerepe van a dinamikus időjárásnak, napszakváltozásnak...
    Remélem a srácok meg nem esnek olyan hibába, hogy jól beharangozzuk aztán kapunk egy ofp-t jobb grafikával. Én is várom a fejlődést mint mindenki. Addig is tolom az ofp-t, mert nekem még nem találtak ki jobbat.
  • Bucser
    Volt küldetés (spec opos) amit nappal kezdtem elbújtam az erdőben megvártam míg beesteledik és onnan folytattam. Lévén a Spec op a fekete ruhában nappal szerintem eléggé feltűnő. Igaz ajáték nem dolgozik ezzel a dologgal de az én kicsi értzékeny lelkemnek így tetszett:D Este hasalva pedig baromi hangulatos volt osonni az őrök között...

NEm beszélve alap kampány utsó előtti küldije a Spec Opsos úriemberrel szintén Este elloptam a térképet Guba asztaláról aztán nappalra értem visza a partra ahonnan ment az extraction...
  • dronkZero
    Nagymedve=Göncölszekér...
    AlapOFPben is volt éjszaka menekülős, a pilótacsávóval kellett megszökni, miután elromlott a gép, és katapultáltunk.(ami egyébként egy érdekes húzás volt, okosan kiküszöbölték, hogy a kampányban ne kelljen megtanulni _leszállni_ a repülővel :] )
  • f2d
    Resistance. Nagymedve vagy micsoda volt a csillagkép.
    Én spec nem szöktem meg, hanem elfoglaltam egy BMP-t és adj neki, bár utána oda kellett mégis találni a bázisra. Ha jól emlékszem.
  • [NST]Cifu
    Jó kérdés. Rémlik valami, hogy anno (talán minden?) kampány kijött Co-op módban.
  • dronkZero
    Keresztkérdés: csak a Resistance kampány megy coopban? És az hogyan? Simán multiplayer, kiválasztom küldinek, és megy a kampány, küldetésről-küldetésre, magától? Vagy valamit mókolni kell vele, esetleg egyesével pakolni egymás után a küldiket? (Nyárra tervezem, egy haver bevonásával a végigjátszást...)
  • [NST]Cifu
    Tévedés, már nem tudom pontosan melyikben (OFP, Red Hammer v. RES), de volt egy nagyon hangulatos küldetéssorozat a kampányban, amikor menekülnünk kell a szigeten. Nappal indulunk, utána látjuk a naplementét, és végül este folytatjuk utunkat. Ez utóbbinál tünt fel, hogy a csillagképek alapján is nagyszerűen lehet tájékozódni a vak sötétben. Irgalmatlanul hangulatos volt.
  • dronkZero
    Jó, akkor kicsit konkrétabban. Számított a játék menete szempontjából, hogy reggel hat volt, dél, vagy este hat? Annyi ideig szinte soha nem tartott egy küldetés sem, hogy kivilágosodjon, beesteledjen, akármi... Az időjárás már kicsit többet számított a köddel, pl.
  • dronkZero
    Azt azért ne mondd, hogy nem vennéd meg, ha ez nem lenne benne!
    Én még nem zárnám le. Te is konkrétumokat vártál, most légyszíves fejtsd már ki, hogy ezt (legyen csak a napszakok váltakozása) mikor láttad, használtad ki? Én talán egyetlen egy küldire emlékszem, ahol rámvirradt. A csillagokat meg még abban az "elfogtak, szökj haza éjjel" küldiben sem használtam ki; a heliben van iránytű...

Egyébként nem osztom Steweee álláspontját, szerintem is kell az ArmA-ba, már csak azért, mert az OFPben is volt(meg mint írtam, jópofának tartom). De _objektíven_ szemlélve a dolgokat, mi a halálnak?
  • [NST]Cifu
    Már hogy a fenébe ne lenne realisztikusabb?
    Alapból az sokat nyom a latba, hogy a beállított dátumnak és időnek megfelelő a napciklus (napfelkelte, napnyugta) volt. A küldetésszerkesztőben csak megadtad a dátumot és az időt, a többit meg magától csinálta a játék. Nem volt olyan, hogy reggel fél hatkor már delelőn járt a nap...
  • Bucser
    Jó neked nem kell. A törzsközönségnek akiknek szánták pedig igen. Szerintem ezzel a vitát le is lehet zárni.
  • dronkZero
    Szerintem egyetlen grafikai effekt jobban falja a gépet, mint ezek a dolgok összességében... Annak mondjuk valóban nem sok értelmét látom, hogy pl télen tovább tart az éjszaka. Ki a f*szom fog fél évet eltölteni a játékban, hogy lássa a különbséget? OK, jópofa, de hogy ettől lenne realisztikusabb? Kétlem.
  • steweee
    már megint a lényeget nem akarod érteni. tök mindegy hogy milyen az időjárás, a játék ua marad. persze hogy legyen benne esőzés, havazás, lehetne nagy szélvihar is ami homályosítja a környezetet és rontja a cézást meg dobálja a légijárműveket, de hogy ennek véletlenszerűen, dinamikusan kellene történnie az nem igazán hiányzik.attól függ persze mennyi az erőforrásigénye. ha kevés akkor jó, maradjon, ha sok akkor éppen kimaradhatna.

mivel meg lehet oldani úgy hogy különféle időjárású pálya előre meghatározva, vagy ua pálya különféle időjárási viszonyok mellett (pl bf day 1-3 modnjuk ott a harceszközök változtak, csak a példa kedvéért hogy lehetne így az időjárással is)

mégegyszer mondom, erőforrásigénytől tenném függővé hogy jó e bele, viszont nem ettől lesz különb és jobb más hasonló játéktól sztem. mondjuk azzal kellene kezdeni a fejlesztést, hogy ha már vannak benne épületek, akkor azokból rendesen ki lehessen lőni, nem ilyen irtógagyi módon, alig kilátva kis tüzelési szöggel. mint pl bf-ben. az sem tökéletes de azért ettől sokkal jobb
  • dronkZero
    Volt már pár játékban ilyesmi, ott is állt a szőr a hátamon tőle. Pont az egérgörgővel van gond, meg azzal, hogy nem tudod "zsigerből" használni, mindig figyelni kell a jobb alsó sarkot. Még azt sem tudod megszokni, hogy "három görgetés le, az a gránát", mert helyzettől és felszereléstől függően változik a menü.

Példát is írok, bár máshonnan:
    Hitman, görgős-kiválasztós fegyverváltás: jó fél órája nyomtam a Gellért-szállós pályát majdnem kész volt már. Beálltam egy csóka mögé, hoxg most majd jól megfojtom. Görgő, klikk, aztán véletlenül nem a fojtóhurok választódott ki, hanem a Desert Eagle. Csóka szétrobbant fejjel repült le az aulába... Jó poén volt, nem azt mondom, de kezdhettem előröl.

Ez nem egy olyan dolog, hogy emiatt nem fogok vele játszani. Inkább az a baj ezzel, hogy nem lehet azt megcsinálni, hogy játszok fél órát BF-fel, aztán OFPzek egy picit, mert idő kell megszokni az irányítást, és ha megszakadok, sem tudom beállítani ugyanolyanra, mint amit számtalan játékban megszoktam.
  • [NST]Cifu
    Bocsi, de ezt inkább nem kommentálnám...

Egy jótanácsot adhatok azért: felejsd el az ArmA-t.
  • [NST]Cifu
    A szomorú az, hogy a Bf2-ben is elég nagy a látótávolság ehhez (hiszen már 300 méter esetén is 1 másodpercel a robbanás után halljuk csak a hangját), és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a harctélri zajokat a látótávolságtól függetlenül kellene hallanunk (a harckocsik dübörgését ha nem lőnek a fülünk mellett akár egy kilométerről is meg lehet - és akkor még nem is a tüzelésről beszéltünk).
  • Bucser
    Ehhh nem változtat a dolgon hogy süt e nap vagy este van vagy éppen esik az eső??? LOL Komolyan te milyen módban toltad az OFP-t??? (nem single/multi kérdés..)
  • steweee
    dinamikus időjárás - tőlem eshet vagy süthet a nap, a játékon nagyon nem változtat a dolog. lehet előre scriptelt is,multibban meg mindegy

napszakok váltása - a kampányban vagy nappal volt vagy világos egy-egy pályán, multiban meg nem fogok x órát előtte lenni hogy rámsötétedjen

valós csillagképek - nekem minden égbolt egyforma, úgysem az alapján tájolom be magam, volt iránytű meg térkép is. lehetne akár a morrowind kétholdas égboltja is fenn

távolságfüggű hangkezelés - na ez nem lenne rossz, előbb a fény aztán a hang, de mivel harc közben úgysem arra koncentrálok hogy gyá de kafa az ágyú torkolattüze meg a dörrenés pár sec múlva, így számomra megint csak lényegtelen. nem tudom mennyivel több az erőforrásigénye mint enélkül, de ha jelentős akkor hanyagolni kellene

az irányítás viszont nélkülözhetetlen és kikerülhetetlen eleme egy játéknak. egy filmnézésnek nem