23078
  • Csodakalap
    Az a bosszantó, hogy semmi értelmes tárgyat nem találunk, legjobb cuccaimat, pl vettem a boltosnál. Dobál ugyan sok kéket zöldet, de mind harcos cuccok. gondoltam én h nem ártott volna egyikünknek harcosnak lennie, de két varázsló hatékonynak tünt,mint stratégia.
    Egyébbként van egy probléma: Én vagyok a szerver, mert haver rúteres, és ha meghal, akkor ledobja őt a szerverem. Ez miért lehet? nem látok benne logikát. Ez után nem látja a szerverem, le kell lépnem hamachiról, erre meg ledobja a szerverem is, mert változik az ip cím. Így minden halálkor új szervert kell csinálni, ami kissé idegesítő.
    Jó lenne ha erre tudnátok valamit mondani.
  • Csodakalap
    na, a multiban haverral eljutottunk, az act 3 Changanig. Egész jó kombináció ez a nature+Spirit. szívós vagyok és jól birom a durva Achilles főenemyket és bossokat, ami sztm egy varázslótól nem rossz teljesítmény. Mondjuk normal szinten a 4400 Hp nem semmi:), meg a sebzésfelszívások is jól megdobnak.(gondolom) A spirit hármaslövése miatt jól aprajtom a tömeget. Most kezd elfáradni a lich, de nem is nagyon van már rá szükség. A félelem varázs meglepően hatékony eme módban, jó arra h lerázza magáról az ember a bossokat és a tömeget. Jó pl a tigrisek ellen, mindenkinek ajánlom, ne becsülje le ezt a kis praktikát. Párszor nyilván megmentette az életem. Haver elementalistája, kicsit nehezebben bírja a csapásokat, de azért pusztítja a tömeget rendesen, csak még nem találja a megfelelő tactikát skillelosztás terén. Nálam tapasztaltabb játékos ő, profi nagyon, de most kétségei vannak a tömegpusztító magicek terén. A Chainlightning nem váltotta be a kívánt igényeket. Nem naon zúz a tömegben, és a vulcanic orb is gagyinak tünik. Kipróbálta jégcsapokat, de az meg nagyon eszi a manat. A gólem, meg esélytelen, nem csinál semmit, és csomó pont ráosztása után is szétesik:S Már nem annyira furi ez a mód, kezdjük megszokni, csak kicsit jobban kell odafigyelni, és más szempontból kell nézni a dolgokat.Már normálon is fontosak a resistek, és a tömeg pusztítása mellett kell némi trükközés is, nem csak a damage.
    Néha még tekercseket is kell használni.)
  • pluhi
    A gamebanshee adatbázisában is biztos csak véletlenül lehet rá szűrni és csak 64 féle kék/lila cuccon talált.
    Amúgy épp ezt irtam tegnap, hogy kipróbáltam és nem ugyanaz a LL és a Vitality Decay és nem csak olyan szempontból, hogy az egyik nem gyógyit. Külön resist van rá. Teszteld le magad, ha nem hiszed.
    Vagy még:

"Vitality (%reduction to health and vitality decay) are all reduced by vitality resistance
    Life Leech is reduced by life leech resistance only"

Forrás:
    Egy
  • Csodakalap
    Detto en is vergődök az achilles módban, de így a király. Van benne kihívás, minden fanatikus állatnak ajanlom:)
  • vasziszdasz
    Hát az lehet. Van:
    -fire
    -cold
    -lightning
    -poison
    -pierce
    -bleeding
    -vitality
    -energy
    -stun
    -disruption
    resist, de life leech resist olyan nincs ebben a játékban.
  • pluhi
    Lehet mi nem egy játékkal játszunk:).
    Egy példa
  • yc1980
    Üdv,

addig nem is nagyon érdemes foglalkozni a resisttel,amíg nem gátolnak a mozgásban,hisz megfelelő damage converted to health-el simán vissza lehet szedni...node ha egyszer elkábítanak,vagy lefagyasztanak...és most elsősorban nem az original játékra gondolok,hanem a nehezebbekre,úgysmint achilles mod,xmax mod,és főleg übermod...no ott már a hajadra kenheted a sok sebzést,ha nincs megfelelő ellenállásod...
    most járok überben epic act 1-ben..és hát már a normál act 4 is izzadós volt,azok a hülye démon íjjászok...rengeteg van belőle,és ott vannak még azok a repkedő démon nők,különböző változatban...nem is zavarna egyik sem,viszont van olyan,ami fagyaszt,nem kis időre...és akkor bizony széptkapnak az íjjászok...hiába sebzek 2K körül (normálon azért ez már elég kellemes azt hiszem:) ) ,és hiába kapom vissza minden ütés közel 40%-át..és hiába van 1000 felett a DA-m...egyszerűen ha nincs resist,akkor halál van....így is vagy 30* haltam meg mire végigértem...NORMÁLON...szóval később ez csak rosszabb lesz !:)
  • vidu01
    Resisttel sosem szoktam foglalkozni, én arra megyek hogy 0,6 sec alatt leüssek egy mobot és akkor nincs szükség rá. Wardennel szoktam menni nekem az az Isten, ahol nagyon kell a resist ott benyomom a Rallyt meg mellé a Quick recoveryt, így garantáltan nem ütnek meg. Amúgy is jól bírja 1700 körül van a Def abija. :)
  • vasziszdasz
    Nincs is olyan hogy life leech resist.
  • pluhi
    Ha már megvan a 100% recharge, nyilván nem érdemes semmiféle stun/sleep/fagyi hosszabbitásban gondolkodni, spamolni kell azt jóccakát. Mondjuk személy szerint nagy balansz hibának tartom, hogy egyáltalán elérhető a 100%, limitálni kellett volna 75-80% körül. De ez más téma.

Tesztelgettem Ormenos ama bizonyos lassitó DOTos lövését legendaryn. Úgy néz ki 65% körüli arányban COLD és 35% Vitality Decay. A life leech resist pedig NEM csökkent semmit rajta, csak a Vitality damage resistance, amit egy Demon's Blood-os amulettel toltam 85%-ra. A csökkentés mértéke 80% volt, tehát igaz, hogy LL resist nem jó vitality sebzés ellen és az is, hogy a másodlagos resistek is max 80%-ra vannak limitálva. Amúgy 4 másodperces DOT mindkét sebzés, a lassitás effekt 3 másodperces és 33%-os.
    Tehát magas cold és vit dam ressel lehet a lövést "ártalmatlanná" tenni. LL resisttel nem.
    Most keresek valami jó helyet, és lecsekkolom forditva is, hátha a vit res jó LL ellen.
  • vasziszdasz
    Vitality és LL ugyanaz a fajta, csak az előbbi nem leechel.

Van egy olyan gyanúm hogy a %vit dmg csak fegyveres sebzéshez adódik hozzá, mert a warhornt kurvára nem növeli. Pedig az nem lenne rossz.

65 INT = +10% elemental dmg.

Adroit helyett jobb ha mana regent adó gyűrűt használsz ha már megvan a 100% rec. Oraclevel 165 a mana regenem ha bekapcsolom a spirit manaturbózót, így már majdnem elég a folyamatos CL energiaellátásához. Kéne még vagy 50 regen, akkor kb. 0-t fogyasztana.
  • pluhi
    Próbáld ki, hogy a life leech resistet nyomod fel 80%-ra. Ezt lehet le is tesztelem, mert elég sokfélét irtak/irnak össze a dologról. Úgy sejtem az a helyes, hogy a Vit dam és a LL két tök külön dolog. Van mindkettőből közvetlen sebző változat (Vitality damage és %dmg converted to health) meg DOT (LL és Vitality Decay). Az hogy kombináltan mutatja a két dolgot a resistek között az kever be. Majd szöszölök vele.
    Intelligencia elvileg 50 pontonként ad 10%-ot a DOTokra.
    Stun/sleep damage meg ezek a baromságok hosszabb időt takarnak (legökörebb megfogalmazás a játékban). Adroit Loop viszont sok lilát odaver emiatt.
  • vidu01
    Conclussive blow a stun időt növeli százalékosan.
  • Csodakalap
    az elektromos és burning sebzésbe, beleadódik e az intelligenca??
    Hogy működik a defender stun sebzése? mert tudtommal a stun nem sebez, de neki van rá bónusza:)
  • vasziszdasz
    Karcsú. Csak akkor van valami értelme ha vmi főellenfél ellen használod. A mezei monsterek kis sebzéséből mégkisebbet visszapasszol, azt még jól le is resistelik, lófasz nem marad belőle mire célbaér. Talán még a poison is jobb nála. Az ellenfeleken persze mindig 100%-os van, és mivel a sebzésed általában több mint az életed, gyakran instant death a vége. De mint player használni elég tré.
  • Csodakalap
    egyébbként megnéztem, és a vitality resistanciám volt kimaxolva(meg minden más resist is) ezekszerint a achilles telkin ien gusztustalan erős. ez van. Okosba kell harcolni ellene. talán ketten majd könnyebben megy.
  • Csodakalap
    mennyire hatékony a damage reflected??? Mint példáúl a dream aurája. Még sohasem próbáltam ki.
  • NyápicFütyi
    Kösz a kimerítő választ!
    Így már sok minden világos, és érthető.
  • vasziszdasz
    Bármelyik.
  • kgabus
    Jó ezeket olvasgatni... szívem szerint játszanék, az eszem alapján meg a munkahelyen ülök. :S

Na még negyed óra...
  • yc1980
    az elején szitne bármelyik könnyűű
    ajánlok 1 earth-os karit...bár a végén szívás lesz
    de jó még a warfare,dream,hunter...ezekkel nagyon könnyű az eleje!:)
  • yc1980
    üdv,

1-2 apróság még..
    squall-ból több is "idézhető" ha kellően sok -rec-ed van !:)
    másik a vitality damage meg növelhető ha jól tudom akkor az INt-re pakolva...
    a call of the hunt meg igencsak jó,mert a dex növeli az alap piercse sebzést,no meg az OA-t,DA-t így igen hasznos lehet! :) egyszer kipróbáltam,1 relatíve kicsi sebzésű kardot vettem kézbe,nagyon magas dex-el..és hát vagy 4* annyit sebzett,mint a sokkal nagyobb alapsebzéssel rendelkező folg pl! :)
    a dream nagyon jó kis mastery amúgy,és nem csak a PH miatt! :)
    és a harbinger meg meglehetősen ütőképes DW karakter! :)
    de maradok a jó öreg spellbreakernél,mert az egyszerűen zseniális...nem a legnagyobb a sebzése,de iszonyat jó lehet legenden! :)
    Mondjuk nagyon nagyot szívtem vele,amikor az übermodben voltam a párkáknál,aztán megjelent belőle 18 darab...no ott az íjjász kitörölheti,no meg a varázsló is ,mert nagyon kicsi a hely,és szinte el sem férsz tőlük...folyamaotsan bombáznak életszívással,méreggel,tűzzel,villámmal...alig láttam a saját karakterem! :) kb 5* haltam meg,míg végül ki tudtam csalni 4-5-öt,és szépen lenyilaztam őket! :)
  • ntex
    Huntin kívül melyik class még az amivel könnyen lehet nyomulni az elején ?
  • pluhi
    Fene valami mindig kimarad. Szal még annyit, hogy a puszta szám csökkentések a százalékosak után jönnek. Ez teszi a sokak által lesajált Distortion Fieldet nagyon jó skillé. Tranc of Conv+DF kb. sebezhetetlenség normál körülmények között (értsd: megfelelő resist mellett és nem Typhon meteorja:))
  • Csodakalap
    Thx ez hasznos lesz.
  • pluhi
    Jaaaj, haddne:D.
    Ha elég sokat olvasgatod azt a forumot, lesz képed róla. Itt bejön, hogy hol találnak el, van-e damage resist, melee vagy ranged, crit vagy nem, stb.
    Alapelveket ismerni untig elég szerintem. A progi kidobja, hogy melyik testrészed találták el(40%/20%/20%/20% asszem). OA/DA különbség határozza meg, hogy melee támadás critelhet-e, illetve a dodge esélyét is ez határozza meg, ha meleeről beszélünk. Rangednél nézi az avoid projectile értéket. Ha megvan hova csapnak, ott csekkolja a használt cucc armorját, amit módosit minden okosságnak megfelelően (armor absorb, +armor protection, damage resist, pierce%. Ezek némelyike csak az adott cuccra hat, némelyik mindenhol számit.) Ebből kiköhögi a formula, hogy mennyi normál és pierce sebzés jött be, ezután ezt módositja a Damage Absorption értékevel (ezért brutkó stat, mert hátul van a sorban és mindenre hat). Hogy jó legyen a móka, sok módositó additiv, de van multiplikativ is.
    Nyilván ha nem fizikai sebzés van, akkor az adott resistet csekkolja és utána damage absorb.

Na remélem nincs ebben hülyeség:D
  • vasziszdasz
    Legegyszerűbb az outsidert berakni mellé, arra nem hat az IM. Illetve oraclenek úgyis ki van maxolva az undead res skill, óvatosan lövöldözve mehet a CL is.
  • NyápicFütyi
    Köszi, már én is megtaláltam a javasolt angol fórumon!

Látom te nagyon vágod a témát, ezért még arra rákérdeznék, hogy az Armour protection, az Armour absorption és a defense ability (elvileg ez is csökkent sebzést) statisztikailag hogy működik? Mondjuk egy konkrét példán levezetve. :):)
  • pluhi
    Itt egy lista a bossok által használt képességekről, a sebzések fajtájáról, stb. Bocs a spamért.
    Látszik, hogy csak két boss reflectál, Typhon és Toxeus. Typhonnál könnyű elkerülni az instant halált, mivel szépen látszanak rajta (már ha egyedül van:D) a tüskék mikor aktiválja az aurát. Toxeus meg úgyis külön orvosi eset. Valszeg -undead damage stackelés a legkönnyebb útja a biztonságos killnek, esetleg kisebb átlagsebzésű fegyó és több HP felrakása. Bocs a spamért.
  • pluhi
    Minden resist maximuma 80%, még ha a másodlagosoknál ki is ir többet is.
    Úgy sejtem life leech resisted van, az meg lehet közvetlen Vitality damage. A resistet meg kombináltan mutatja, ami elég zavaró.
  • pluhi
    vasziszdasz: próbáld többször importálni, előfordulhat, hogy eseti bug. A Defilerben is vannak opciók, amik ilyen elcsesződött karikat raknak helyre.
    NyápicFütyi: damage resistance a fizikai sebzés ellen véd, az absorption minden ellen. A +Armor absorption értékesebbé teszi az armorod, több csökkentést lehet ugyanannyiból kihozni.
    Az IM-mel a Diablo 2 Iron Maiden átkára gondolnak a srácok, bár a Thorns aura lenne inkább a jó ide. (Az IM a célpontra került, a Thorns a casterre). Utána nézhetek melyik mob milyet használ, ha érdekel.
    vasziszdasz2: farkas a rangernek van, mondjuk haruspexszel nem megy velük sokra. A call of the hunt normalon a gyorsitás miatt üt. Expose weakness pedig már a pierce stackelő fázisban durva (Apollo's Willek, Trackers Hood stb.). Maxon fenn van vagy 40 secig, az alatt lefekszik minden. Kis -recharge és refresh és nagy lesz az uptime is.

Még annyit, hogy epicen már érdemes kitenni a Monster Lure-t, mert a 4x HP bonusz miatt már szépen birja. Legendaryn a 10x bonusz miatt gyak. halhatatlan. Egy kezeden megszámolod ki üti le fél percen belül.
  • vasziszdasz
    Először kell a kéksárkányokat ölni, csak aztán a többit, akkor nincs idejük IM-re.
  • vasziszdasz
    Mindegyik ellenfélnek 100% az IM, csak nekünk nem. Egy sima kéksárkánytól is be lehet halni 1 ütésre ha rajta az IM.
  • vasziszdasz
    Oraclevel ilyen gond nincs, mert mindenki először squallt kap, aminek 2 jótékony hatása van: 1. leszedi a rest, 2. 100% mellélövés, azaz nem találnak el az íjászok, tökmindegy mennyit sebeznének. :)

Call of the huntot én nem fejlesztek íjásznak, sokkal hasznosabb a farkasokat maxolni, azok utolsó skillje +%dmg-t ad, ellenben a call csak piercet, ami lófasz. Ezenfelül a farkasok magukban is irtanak. De leginkább: 100% aktívak, a callt meg mindig újra kell pakolni és tök hamar lehullik, emellett nagy a manaköltsége, amiből egy íjásznak nincs sok.

Nem 1 helyben kell állni, hanem mozogni, akkor nem vesznek körbe.
  • Csodakalap
    A damege resitansos kérdés engem is érdekel. Yc te naon okos vagyok:) Válaszolj erre is please!
    Elakadtam achilles módban, epic vége felé. erre a lándzsás haruspexemet átalakitottam íjjásszá. Sokkal hatékonyabb!!! Könnyedén le tudom győzni már az ellenfeleket, még a főlényekkel is megbírkózok. Köszi a tippeket.Bár a telkin vért izzaszt. a lövedéke ha véletlenül eltalál, viszlát összes Hp, hiába a 136 %b életerő ellenállás. Kemény!!!
    Vagy talán tévedek, és nem életerő ellenállás kell ellene???? Nem nagyon tudok mást elképzelni, de írjátok, ha tévedek!
    A bénító varázsló sártkányok, rajtam is öregítettek pár évet:) De összeraktam ellenük egy hatékony amulettet(stun resist+ all resist+ sebzés sok), és egyesével próbáltam felvenni velük a harcot. Így már könnyebben boldogultam. De jó pár halálom bánta. De így achilles módba, sajnos már le kell szarnom a halál mennyiséget,nem lesz túl jó az eme statisztikám, mert meghaláshoz, elég egy orrvakarás, rossz időben:D
    Legendrayn sztm le fogom rágni a fejem:) Bárlehet előtte a 4 act is lehet benyugdíjjaztat. hehe
  • NyápicFütyi
    köszöntem! megnézem.
  • yc1980
    ismét üdv..

szerintem az IM,az iron maiden-t takar,ami felfogható 1 igen erős,nagy százalékos sebzés visszaverésnek..Hádész és Toxeus a brutális ebből a szempontból...mert ha rámész 1 nagy sebzéssel,akkor szinte azonnali halál.. nem tudom mennyi lehet a visszaverésük,de szerintem 100% feletti....ergo többet sebeznek rajtad,mint amit te sebzel rajtuk:)
    ajánlom ezt a fórumot olvasásra,hátránya hogy angol,de szinte minden kérdésre van válasz! :)

http://www.titanquest.net/forums/

• yc1980
    Üdv üdv ! :)
    akkor reagálok 1-2 dologra...a hunter az brutális,mert az ijjászok ellen csak a pierce resist véd,a magas DA nem...ezt nem kicsit lehet kihazsnálni act 4-ben ! :) az a fránya sok démon ijjász,mesterlövész,brutálisakat sebez,pedig 70 felett van apierce resist-em :)
    mondjuk Übermoddal játszom,ami kicsit eldurvítja a játékot,pláne egyedül ! :) Így szégyen szemre kénytelen vagyok lövöldözni 1 spellbreakerrel ! :)
    A fejlesztés során,a mastery-ket mihamarabb maxolni kell,mert ad hp-t manát,és tulajdonságokat !:)
    Hunternél az elöttem szólók elmondták a lényeget,a sutdy prey szinte kötelező,a cal of the hunt is,a marksmanship meg szintén! :) a volley is mókás tud lenni,de azt már csak 20-30. szint felett lehet fejleszteni...
    1 reagálás a lassításra,és a nagy sebzésre...ami szép és jó,kb 40% a hp konvertálásom sebzésből..és olyan 3-4K-t sebzek...ez szép és jó,s majdnem hallhatatlanságot ígér...csak mikro körbevesz kb 40 lény...és kapok 1 fagyasztást,vagy kábítást,s ütnek folyamatosan,meg lőnek,és záporozik rám a meteor,nos akkor semmit sem ér a nagy sebzés....mert nincs miből feltölteni !:) Mondjuk mókás volt,mikor kb 5 mp-ként jött a szokásos hang(kevés hpnél) és 2-3 ütéssel megint maxon voltam !:)))
  • NyápicFütyi
    ja és pontosan mi is az az IM??

valami visszasebzés lehet, ha visszagondolok milyen lényekre írtátok, hogy használják...
  • NyápicFütyi
    Üdv minden lelkes Titan funnak!

Én is régi motoros vagyok.
    Viszont valamire nem nagyon jöttem rá eddig:

Mi a különbség a Damage resistance és a Damage absorption között játékteknikailag? A jelentésüket vágom. Az egyik ellenállás, a másik elnyelés. Csak azt nem, hogy mitől mások...

Illetve az erre adott válaszból nyilván következik majd egyértelműen az is, hogy mit tud a játékban az Armor absorption.

Várom a tálentumok válaszát!!