8857
-
HunZsoci #5988 Figy. ha a legtöbb fejlesztésüket fuel mentessé tennék, akkor iszonyat erős nép lenne, az sem lenne jó... Itt finomhangolás szükséges, nem újratervezés... Ami esszenciális lenne nekik is, a 2 panther bejövetele elött egy normál allround tank, mint US nek Sherman, Britnek Cromwell, WM nek a WM P4. Kéne valamint olyan eszköz, ami fuel mentesen tud komoly AT lehetőséget hozni, ahogy US nek a 57mm AT gun, WM nek a Pak. Ilyen egyébként briteknek sincs, bár azért 17fontos empla elég komoly AT lehetőség^^, valami minimális fuel költségért, asszem tán 25, vagy ilyesmi... PE ebben nagyon gyenge, ha jön egy M8 nál tökösebb tank, ott már AT HT nem sokat ér, a Marder 40 fuel darabja, egy 40 fueles fejlesztésután, ami 30 fueles épületből jön, egy másik 20 fueles után. ÉS akkor is egy szaros magányos M8 körbefickándozza, és kibelezi kis mikróval, RAnger és paratrooper, sappper piat meg megint egy tierrel lejebbről, legyakja pikk pakk, ezek mind fuelmentes megoldások, ergo nem kell hozzá techet lassíts, hogy tudd kezelni. Marder nem olcsó(fuelban),amig oda eljutsz megint nem az, és ha meg is van, egyszerüen jó mikróval kiszopatják az armor carok, stuartok:(. Van ugye a schreck, amit viszont lehet venni egy viszonylag kisebb fuel beruházás után(35, egy 20 as épületben), csak azzal megint az a gond, hogy totálisan IMPOTENS egy M8/T17 ellen, van egy mondás, hogy szökőévben egyszer, na ez szökőévben egyszer SEM talál el semmit, ami mozgó M8 armor, a stuart meg 75 munis Canister skilljével ÜBER tömeggyilkosságot csinál a közeledő schreckes infekkel... Tehát még mindig nincs megoldva megnyugtatóan ez a dolog, erre egy másik épület kell, és onnan AT HT, de hogy érjen valamit, ott is mindig a 40 munis skill stb... Ezért durva PE-t játszani, mert egy rossz irányba elindult tech, és bedarálnak ugy, hogy ha közbe el is vágnak a fueltől, ESÉLYED sincs visszahozni magad, ez a többi népnél nincs igy:( -
bgabor #5987 Szerintem a PE akkor lenne jó, ha a legtöbb fejlesztését fuel-mentessé tennék(különös tekintettel a capping gyorsítóra). Az is tök alap dolog kellene hogy legyen, hogy a Tank huntereket pusztán manpowerből ki lehessen hozni. Emelett az abilityjeiknek sima cooldownt kellne adni, hanyagolni kellene ezeket a három perces cooldownokat, elvégre ki használ munitions halftrackot?
Szóval igen, sok a tervezési hiba a PE-nél, csodálom hogy a patchek során nem javítottak ezeken. Ezen is látszik milyen szar a support.
Helyette azt a tetves DOW2-őt supportolják.
-
JanosUK #5986 Hy all, megvolt az elso online jatekom ever! Igy utolag nezve eleg gyenge ellenfelet kaptam (miert epitett tankcsapdakat a folyopartra soha nem fogom megerteni) es persze nekem is van mit tanulni viszont feltoltottem a recordot (sajat szerver) nezzetek meg es nagyon szivesen varom a tanacsokat, velemenyeket.
Udv Janos
http://www.pcphalanx.com/rp/fplay.rec -
oroberto #5985 Az volt itt a gond hogy nem ismerted ezt a taktikát és meglepett, legközelebb már okosabb leszel. Amikor ilyet tapasztalsz akkor védeni kell a fontos pontokat és mivel biztos nem infre fog rámenni 8 ketten után ezért sappers+piat+trench+1db 17 pounder empla+churchill és semmit nem tud veled csinálni. -
Fifus #5984 8.percben már volt egy p4-e. Meg kell néznünk ezt, bár valószínű későn jöttek a kamionok, meg eleve rosszul reagáltam le a harasst is, de nagyon gyors volt a p4.
A 8.perc előtt három tommy lt+ brennél több unit nem lehet a pályán a folyamatban lévő field support truckon kívűl. Ráadásul elkezdtem az armor truck fejlesztést, és közben szétlőtte a hq-t, tehát az is megállt, új hq, de már késő volt. -
HunZsoci #5983 Értem én, de ott követted el a hibát, hogy próbáltál a leglassabb gyalogossal követni egy gyors gépet, tommy-kal nem szabad kettenre vadászni... Akkor ha minden áron le akarod vadászni a ketteneket, akkor Bren carrier kellett volna, de mondom mégegyszer, Britként megteheted azt a luxust, amit más néppel nem, hogy LESZAROD hogy foglalgat kettenekkel, mrt miután a neked jó helyre beültél az eleljén, a környező pontok amik közel vannak a tieid lesznek mindenképp, ő meg a 3/4 mapkontrolljával sem fog több nyersanyaghoz jutni, mint te az 1/4 -del. Ezt kb. megcsinálod elsp pár percben, utána meg amit mondtam, TE nagyon hatékonyan el tudod vágni a PE-t, ingyen trenchel, ami neki hogy kiszedjen--->pénz és idő. Ha nem hibázol nagyot, ilyen kondíciók közt, neked kb. Cromwellnek kell lennie, mire hozza a P4 et. -
Fifus #5982 Langres volt, amúgy ostoba módon állandóan követtem a kettenjeit, már amennyit tudtam. Megnéztem az ő oldaláról is, pontosan kiszámolta a tommyk lassúságát, mire a sapper kijött már egy vetes p4 lőtte a hq-t, a 10.percben már kettő p4-e volt, nagyon gyors counter kellett volna.
Ugye a 8 kettenből négy állandóan foglalt, tulajdonképp állandó cutting volt. Mindegy, kipróbálhatjuk délután-este, bár nem akartam brittezni, de ez most zavar. -
HunZsoci #5981 Fifus, attól függ melyik mapon toltad, hogy mit kell tenned. Egy olyan mapon pl. mint angoville-n, elég ha kb. leszarod a 8 legyártott kettent amiből kilöttél amúgy is már 4 et, és nem foglalkozván mással, beülsz szépen a kamionoddal a 16os munició, a 16 os fuel, és a 16 os mellette lévő másik municióra, lehetőleg a 2 VP oldalán. Ott ha beültél, erről a három szektorrol annyi zseton jön majd neked, mivel egymás mellett vannak, még elvágni sem fog tudni, hogy a 3 szektorból ismétlem kitermelsz annyi erőforrást mint ő az egész fentmaradó mapból. Ezek után, kb. fogsz egy inf sectiont, odamész az ő kulcs stratégiai pontjához, azt lehuzod és egy INGYEN imba trenchel beülsz elé, hogy ha ketten jönne felhuzni, azt kivégezd, ha Pg jönne huzni, azt is kivégezd, és voálá, el is van vágva, te tudsz olyat tenni vele, amit ő veled nem^^, majd miután szeretne azért valami nyersanyaghoz jutni, és ehhez ki kell szedjen a trenchből, ezért muszály lesz egy újabb nem várt kiadásra, a flame nade -t megvenni, 120 Mp és 20 fuelért, ami megint késleltetni fogja kicsit a P4 et, viszont neked meg ugye trench ingyen volt, ha megdob granyoval, két delete, kippattansz, és futsz haza, neked TISZTA ingyen nincs veszteséged, addig eltartottad őt elvágva, amig ki nem fejlesztette a te ingyen szarodra 120/20ér a granyot, és dobta rád 15 muniért, ezzel sok időhöz, és nyersanyag előnyhöz jutsz. PE P4 meg annyi, hogy gyártasz Sappert Piattal, beteszed egy otthon az truck elött épített trenchbe, azt mehet a francba a base rush már nem fog müködni vele, csak ha kiszednek a trenchből, de erre az esetre meg kell a BREN upgrade inf sectionre, és button+piat nagyon viszi, vagy 17 pounder empla, 3Cp-s Churchill kangoo + piat sapper, ha ebben van még bren button képes Inf section az ugy már megint imba^^, vagy helyette a sima Cromwell, esetleg Firefly(de eddig el sem kell menjél, elég már a cromwell is tényleg) ezek mind nagyon megkurják a P4 PE variánsát. Dióhéjban ennyi. -
Fifus #5980 Help wanted!
PE srác nyolc kettent gyártott brittem ellen, ebből négy maradt életben, végül egy pg-vel felhúzott egy kampfgruppet és egy panzersupport-ot, majd gyors upgrade, és első p4 inf support tank, majd azonnal második, és hazavágta a kamionjaim.
Nem számítottam rá, három tommym volt lt-vel, egy bren upgraddel, és egy bren carrier, amit a p4 hamar elintézett, ráadásul így mire a hq-hoz legurult már vetteződött, egyszerűen asszisztáltam csak az "új taktikájához". Meghívtam még egy körre, mit tegyek?
-
Quent1n #5979 Én 2v2-t és 1v1-t egyaránt szoktam játszani, bár 2v2-t gyakrabban. Való igaz, hogy 2v2-ben nincs meg igazán a balance, főleg a 2 "uj" frakciót tekintve, de azért játszható sztem. Hosszú távon a szerencsés/balszerencsés dolgok kiegyenlítik egymást. Ami tény, hogy a PE gyenge. Gyengébb mint bármelyik másik frakció főleg önmagában. A brit meg az amcsi is szétszívatja az aknákkal. Az us-nek ott a csipa, az armored car spam, az airborne amik mind potenciálisan veszélyesek a PE-re. Panzer elite azt pont panzerbe gyengék. Jah és a gyalogosaik is szarok. Totál low hpjük van, nem tudnak normálisan capture-ölni és drágák is. Én úgy érzem a PE-t tervezték legutolsónak és nem fordítottak rá kellő figyelmet. 2v2-be inkább szeretem, 1v1-be 10-es levelnél izzadok igencsak. Persze használhatóak nem arról van szó de 1v1-be szerintem alapjáraton hátránnyal indulnak és a játék előrehaladtával főleg a doktrínák miatt tudnak erősödni, de ahhoz meg XP kell. Ennek ellenére a strafe bármikor szétkaszálja őket.
CoH2ről meg annyit, hogy ha a relic így fog ahhoz is hozzáállni akkor kösz de kösz nem. Amit evvel a játékkal is csináltak az kritikán aluli. Maga a játék szerintem zseniális a de support gyak. nincs... :S -
oroberto #5978 Látom hamarosan életre kell a Hungarian Titans. -
HunZsoci #5977 Amit te láttál, nem booby trap, hanem az új kettent leváltó kis motor(scwimmwagen) tudja rakni, 15 muniért, akárhova, olyan mint egy flame nade, csak aknában, ára is ugyan az, és cska akkor tudja rakni az új ketten, ha scorched earth a választott doktrinád. Sztem egy kalap szar kb, ráadásul állítólag brit inf alatt nem is robban el, mert bugos, ezt még nem teszteltem, de olvastam valahol... -
CAC #5976 Yuppiiii! Köszi!
No akkor lehet nézegetni a FAQ-t. Írjátok meg, hogy mi az, ami szerintetek felkerüljön még ide!
Az oldal többi része még nincs kész. -
#5975 77 ctrl+f5 után frissült a banner -
hapi #5974 nem mert az érintésre robban sok kicsit, ez más volt. -
CAC #5973 Nem a booby trap-re gondolsz? Scorched Earth doktrina esetén tud ilyet telepíteni a kettenkrad, illetve a PG-k. -
hapi #5972 Off
SC2 témához annyit szólnék hozzá hogy, kipróbáltam és nekem nem jött be.
Semmi innováció nem történt, pedig SC1 óta azért megjelent a Rise of nations és hát a COH is ugye. Nekem ezek a játékok sokkal többet adnak mint SC2. Gyárts folyamatosan minden gyárban és számold hogy mennyi munkás után építesz újabb gyárat stb... Ez 10 évvel ezelőtti szint.
On
Pe-vel soha nem játszok és most szivattak valamiféle aknával ami csak egyet robban és nagyon éget, általában capture pointoknál de nem érintésre aktiválódik és nem is ha rámegyek. EZ mi ? És hogyan működik?
SZerintem az Tales of valorral debutált új kis motor tudja letenni akna kereső engi sem látja, vagy valamit benéztem.
Ha valaki tudja miről beszélek akkor szánjon meg. -
Fifus #5971 Telepítgetni semmiképp se kéne, elég a kódokat beírogatni. -
JanosUK #5970 Koszi NovaTerra, akkor nem fekszek neki egy uj telepitesnek mert a campaign resz nem kot le... -
NovaTerra #5969 Ugyanaz, kivétel a single kampányok, de multiban játszhatsz mind a négy frakcióval. -
NovaTerra #5968 Azért már másabb az sc2, mint az egy volt. Taktikusabb lett, rengeteg apróságon változtattak, amit az meber csak tapasztalat útján ismerhet meg, bár tény most is sok egységet kell gyártatin. Én eddig főleg zergekkel játszottam, kezdek ráérezni. Kell itt is taktikázni, csak más módon. Sok egységtípus van, egyedi képeséggekkel, amit külön lehet aktíválni. Azt gondolom a jobbak ezeket tudják megfelelően kombinálni, persze itt nem 3 riflemen van, hanem 20 hidralisk, meg 40 zergling. A CoH meg abban szép, hogy nem mindegy hova állunk, milyen távolságból támadjuk az ellenfelet, hogy áll a tankunk. Szóval megvan mindkettőnek a szépsége, hozzám közelebb áll a CoH, de tetszi az SC2 is. Single meg biztos jobb lesz az a sc2-ben. Ha beindul a honlap, valamint lesz magyar bajnokság arra tuti benevezek. CoH örök kedvenc marad. Szerintem a Relic előbb útóbb egy CoH2-vel is meglep minket, csak megvárja míg kicsit lecseng a nagy rts rivális, azaz szerintem sc2 rajtját követően a relic bejelnti az új rts-ét, talán a coh2-öt. -
JanosUK #5967 Szia HunZsoci, koszi a koszontest !:)
Valoszinuleg mar 1 millioan kerdeztek de ebben a pillanatban a Tales of Valor van feltelepitve a gepre, van vmi kulonbseg ha az alapjatekot es az OF-et is feltelepitem melle, vagy a ToV tartalmaz mindent ? COH anthology-t vettem meg (£10 bargain volt) es ebben mind a 3 resz megvan.
-
v1r2sd3n4 #5966 Pár napja írta valaki, hogy árulja az Opposing Fronts-ot, és az alapjátékot egyben.
Nagyon Érdekelne , hogy mennyibe kerül , mert szívesen megvenném. -
HunZsoci #5965 Szervusz JanosUk, jó játékot neked is. -
HunZsoci #5964 A vakfoltos dologgal teljesen igazad van Wayne, csak én most olyan emberkéknek próbálok tanácsot adni, mit miért kéne csinálni nagyjából, mint pl. Fifus, stb. akiknek még nem egyértelmű hogy pl. miért szívnak bizonyos szitukban MG- házzakkal, MG-bunkerrel kombinálva játszó Wm ellen pl. Erre írtam, hogy WSC, az nem azért van hogy spóroljanak 180mp-t és 15 fuelt. A Starcraft 2 re kiváncsi leszek én is, bár az egyetlen bajom az lesz vele szerintem, hogy az meg túl common játék, gyártás gyártás harass harass kis tech, nagy tank/repülő gyártás gyártás win:(... -
NovaTerra #5963 Hogy okoskodja én is egy kicsit. ST Mere Dumot-ban szerintem nagyon jó a riflemen spam. Mivel a házak többségénél van vak folt, ezért sokkal könnyebb velük akciózni, mint mg-vel. Ha wm-el vagyok st mere dumot kicsiny városában, akkor 1 mg hozok, míg langresen kettőt is hozok, mert ott nagyobb területet fednek le. A 2v2 balance-t úgy lehetne megoldani, hogy átalakítani az egységek tulajdonságait, míg 1v1-be maradna. Pl.: 1v1-be egy howi a pálya kis mérete miatt nem akkora előny, mert bár belövi a mapet, de könnyen a közelébe lehet kerülni és kilőni, akár egy firestorm-mal, míg 2v2 pályákon simán be lehet védeni és a tüzérség előny, főleg a briteknél. Amolyan kettős rendszer kellene.. Most én Starcraft 2 betával szoktam játszani és ott, bár én nem játszottam 2v2-öt, úgy tudom az 1v1 balance után, a 2v2 balance kerül teritékre blizzardéknál. Ha a relic már nem supportól, akkor mindegy, bár vcoh meccsek most is a legjobbak, mind 1v1-be és teambe is. -
JanosUK #5962 Hm... tegnap regeltem, irtam egy fel oldalt de hala az SGnek el is vesztettem a 24 oras limit miatt.
Szal hy mindenki, uj vagyok COH teren, nemregen vettem ,hard-on mar kalapalom a gepet de expert fokozaton meg beverzek, WM-tal jatszom az angol-amerikai reszet hagyom kesobbre. Nem vagyok campaign fun skirmish v. multiplayer...ja es nagyon tetszik a jatek es orulok hogy megtalaltam ezt a forumot...nagyjabol ennyi :)
Megegyszer udv mindenkinek , Janos
-
JanosUK #5961 sziasztok -
HunZsoci #5960 A team játékot én hamar felmértem, hogy miután axis oldalon szeretnék játszani általában, azt nekem nem kell erőltetni ha nem akarok idegösszeomlást kapni, mert egyszerüen értelmetlen, elég volt ehhez csak nyomni egy pár játékot mondjuk wolfhezen, ami egyébként a kedvenc 2v2 mapom volt mindig is, úgy hogy ellenfél közt akár csak egyik is brit volt, és nem noob. Akkor maradt az 1v1 végleg, mostanában még a PE ről kell lebeszéljem magam valahogy, és ha marad tényleg az WM, néha kis US, akkor jó lesz ez, úgy lehet élvezni is^^ -
Tiensin #5959 Na ehhez látod nem értek, sajnos az 1v1 nekem mindig is nyűg volt egy kicsit:) Anno mikor kijött, 1v1ezgettem, de miután lett egy rakat fix partnerem inkább abbahagytam. Viszont tény, hogy sokan megunták a team gamek hülyeségeit, és inkább visszamentek 1v1ezni. -
HunZsoci #5958 Haha, ezért kell 1v1 et tolni, ott is főleg WM el, PE az kicsit szopóka, legalábbis én azt érzem, WM el még és US el lehet jóizüeket játszani igazán, mert Us nél ugye esélyed nincs brit ellen menni, WM el marha jó,kiegyensúlyozott a játék, ha van olyan birka mint én pl. aki erőlködik PE vel ellened, azt meg ugyis megerőszakolod, vagy WM el Us MU. megint jó, Britet meg 1v1 be azért lehet kezelni sztem WM el jobban mint PE vel, sniper, mg, sok pio, gren nebelezés/stuka a emplaspam ellen stb., azért működő dolgok lehetnek. -
Tiensin #5957 Pontosan:) Nem kerülne sok munkába a team gamet kiegyensúlyozni ,de már nem foglalkoznak vele:( Így egy dolgot tehet az ember, funként kezeli a játékot ,csak 2xbrit ellen még nem is fun:D -
HunZsoci #5956 2 Brit ellen csupa öröm és boldogság játszani egy 2v2-t^^, lényege a kiegyensúlyozottságban rejlik:D. Többek közt ezért nem játszom szivesen team game-t egyáltalán. Marha jó olyan csapat ellen játszani, akiknek 2x annyi nyersanyagból lehet gazdálkodni... -
Tiensin #5955 Kár ,hogy a játéknak már nincs supportja...Fél év után játszottam egyet, és megkaptunk egy jó kis 2xbritet (ráadásul ismerős veteránokat) railsen. Wm+pe vel a végére elfogytunk, pedig másfél órán át ment az adok-kapok. Most megint fél évig hanyagolom:D -
HunZsoci #5954 :D Fáradt emberek mikor interneten írogatnak egymásnak^^ -
CAC #5953 Jah.
Nemigen láttam szmájlit, akkor nem szoktam viccre gondolni. -
oroberto #5952 Nem mondod! Cac erre én is rájöttem. Otthon hagytad a humorérzéked? -
CAC #5951 A szövegkörnyezetből kiderül, hogy az M10-re gondolt, de elírta. -
HunZsoci #5950 AT megoldásról meg, megmondom mi a megoldás a Vet3 as tigerre barátom, legyél armor, és vedd meg a 200mp/50 fueles sherman 76mm ugpunn ágyút, az fejleszti a Pershing ágyujának átütését is, ezzel már a pershinged, föleg a ha vetteződik, kivégzi a vet3 tigert mint a szart, még anélkül is, hogy az über field craftot, vagy az allied War machine-t használnád. Nem sírni kell, hogy erős a WM Blitz ági vet3 ra fejlesztett Tiger, hanem válaszd te is azt a doktrinát, menj el a végéig, csinálj meg rá fejlesztést, és láss csodát, a te pershinged 2x jobb lesz mint az ő Tigrise. Ne nyavajogj, használd a játék legerősebb népét, komolyan vicc már mikor egy US sír, hogy milyen szar neki^^ -
HunZsoci #5949 WSC nem kell mindig, ez igy van, de ilyen mapon, mint Semois, ST. mere dumont, vagy akár Wrecked train, ahol horror szar a gépeket mikrózni, ott nem kell féljél annyira a fast pumától, mivel sokkal nehezebb a sticky lötávján kivül maradni/elmenkülni biztos távolba a ranger bazooka vagy a paratrooper Reciolles elől, akiknek ráadásul sokkal több cover is van ilyen mapokon, mint pl. egy angoville/langres stb hasonló mapon.
Ezzel szemben meg, a WSC kifejlesztése, lehetővé teszi, hgy 2 WM mg és egy mortar ne SZOPASSON szana széjjel egy ilyen hegyes völgyes coveres akadályos sűrű házas mapon. Tudni kell mérlegelni, a WSC nem kötelező mindíg, de azért mondom, ilyen mapon nagyon kell 99% ban.