Company of Heroes
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
every_body_tells_a_story
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
Visszaolvasva, én se tudom miért írtam ezt.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
#5301 befelyeztem = befejeztem <#idiota>#idiota>
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
(szerinted)
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Nekem aztán abszolút nem fáj bármit írsz a játékról, nem értettél meg.
Butaságokat írtál(függetlenül attól milyen bármelyik játék).
Valótlan dolgokat állítottál és még te érezted, hogy nem szakszerû a kolléga.
Függetleníts már el attól,hogy jó és rossz. Semmi köze nincs ahhoz amit írtam neked, hogy melyik játék milyen.
Csak hamis dolgokat írtál.
Érted már?
#5300 Személyeskedés jön ha nem tudsz érvelni látom, részemrõl befelyeztem a (kissé egyoldalú) vitát. Majd felnõsz ahhoz, hogy értelmezd a hozzászólásokat(remélhetõleg).
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Meg lehet nézni, a fórum nem felejt.
Örülök hogy már így rögtön az elején tisztázódott milyen mentalitású vagy.
Csak nehogy az legyen, hogy a többi COH player a végén miattad kell hogy szégyenkezzen, amiért ilyen emberek lapulnak meg köztük.
Persze, itt is van szöveg, de szerintem nem annyira ütõsek mint a másik játékban. Valahogy vérszegényebb ez a világ. Ezen persze nincs mit csodálkozni, hisz reális, a másikban meg olyan világba csöppensz ahol a brutalitás és a gyilkolás öröme természetes az ottani lények számára.
Azt akarod mondani, kissé parasztra sikerült megfogalmazásban, hogy csak nekem tûnnek extrának, többnek a DOW-os szövegek mint amik COH-ban vannak?
Nem értem mire ez a nagy ellenkezés, még csak rossz véleményt sem írtam. Ennek a játéknak is megvan a varázsa. A realitás is meghozza az eredményt, mondjuk egy tigris látványa, és annak motorjának duruzsolása is megteremt egyfajta hangulatot, fõleg ha nekiáll írtani.
Miért fáj neked, ha le merem írni a véleményem? És mégis hogy lehet egy vélemény hülyeség? Nem én tehetek róla, hogy ilyen benyomások érnek, ha ezekkel a játékokkal játszok.
Sajna ez nem a ranked szintem, meg kb 1 éve nem is igen játszottam CoH-hal, de azért fogalmazzunk úgy, hogy eléggé ismerem 😊 ...mondjuk ez itt sokakról szintén elmondható.
Ezek az apróságok adnak valamit amit az "igen uram", meg "elvesztettél egy géppuskás osztagot" nem igazán kompenzál. "
Hogy csak párat említsek(Utoljára igazítalak ki):
"There is nothing friendly about friendly fire"
"You think this is kinder party? Get a god damn move on!"
"Sandbags done, if I see one more bag of fucking dirt..."
"I heard the Nazis are all eight feet tall!"
"Drop your dicks and move out!"
"Hey new guy, don't **** up."
"Puma is trying to engage our armor! Good luck!" -Sherman
"How will this tiny shield protect us?"
"Faster you drive like my mother"
"Excuse me sir but would you mind not clicking me anymore?" British infantry
Eddig csak hülyeséget írtál a játékról, illene már valami olyat is írnod ami valós(ami persze lehetetlen mivel még nem merültél bele, de továbbra is szarod a hülyeségeidet) leülhetsz fiam 1-es.
Idéznél tõlem egyetlen sort is, amiben lenéztem más játékokat?
Az elfogult vagdalkozást sem igen értem mondjuk. 😊
De ne legyen már baj, ha egy játék nem reális! Fõleg ne úgy, hogy pont az ellenkezõje a cél. A DOW olyan világot ad ami betegesen elburult, brutális és varázslatos egyben. Ez szerinted baj? Ez olyan fíling amivel nem fér össze a realitás, szokjál hozzá!
A nagy háborúban való hõsies helytállás az ami a realisztikusabb megjelenésbõl átjöhet, de a fíling nem kapott akkor hangsúlyt ebben a játékban, ha érted mirõl beszélek.
Itt nincsenek olyan beszólások, hogy "szeretem az eldárok vérét, mert csillog tõle a páncélom", vagy "ott mennek a zöld bõrûek, messzirõl bûzlenek", meg mikor felhúzzák a kommandert "te miért feküdtél le miközben mi ölünk?".
Ezek az apróságok adnak valamit amit az "igen uram", meg "elvesztettél egy géppuskás osztagot" nem igazán kompenzál. Persze a realitás is érték, abban is érezni a befektetett munkát, érezni a puskapor szagát. Ezt a fílinget meg más apróságok adják.
Ha már kritikára adod a fejed, próbálj szakszerû lenni. Az elfogult vagdalkozás nem áll jól senkinek.
Én szeretem mindkét játékot, engem nem kell gyõzködnöd, hogy a COH mekkora király. De nem kéne lenézni más játékokat amik szintén a remekmû kategóriába trtoznak.
Értés van?
Ne legyél már ennyire földhöz ragadt. Minek játszol scifi vagy fantazi környezetben, ha egy XXI. századi földi ember gondolkodásmódjától nem tudsz elszakadni.
Másrészt ismét write only vagy, mert nem az univerzum realitásáról beszéltem, hanem a játékrendszerérõl.
Továbbá csak épp a kezdõ mondatom felejted el: "...próbál reális lenni a játékélmény megõrzése mellett."
Esetleg a lépegetõ ami a fizika törvényeit meghazudtolva közlekedik.
Esetleg a kalapács mint mindenre jó fegyver?
Vagy az orkok fegyverei, amiket más nem tud használni, mer csak akkor mûködik, ha a gazdája hisz benne. És az olyan apróságok, hogy valaminek nagyobbat kell robbani ha sárgára van festve, bármi megeshet amit egy csapat ork elhisz.
A varázslatokar már végképp nem értem hogy szeretnéd a realitással átitatni.
Lélekáldozat, meg hasonlók....
Most akkor hogy is vannak ezek a dolgok, meg a realitás?
A DoW világát egy kicsivel jobban ismerem, mint a DoW2-t játszók nagy része. 94 óta rpg-zem, az összes könyvet olvastam a témában, továbbá az rpg alapkönyvnek hála egy rakat olyan adat is a fejemben van, amit egy szimpla player nem ismerhet. A világát semmikép sem mondanám irreálisnak. Ez egy fikció. Elvont, bizarr, de nem irreális.
Azt meg nem tudom honnét vetted, hogy utálnám az SC-t. Régen a kedvencem volt, és most is vevõ leszek a 2-re. Egyszerûen hibának tartom benne a leírt dolgot.
Kicsit figyelmesebben kéne olvasnod.
Ezt a 3 játékot csak kapásból soroltam fel, de leírhattam volna az rts-ek 99%-át, mert az említett témában bizony mind elvérezne.
Hasonló körülmények között ez DOW-ban 5 perc alatt lemegy.
Ott 2 csapat banshee-t kell teleportálni a fõbézre, ha sikerül ahahz még 5 perc se kell. Persze ehhez nagy mák kell ám.
Nem értem miért fáj neked, hogy ez egy hosszabb játék. Szerinted minél rövidebb annál jobb?
Egy civ4 meccs akár 4-5 órát is eltarthat, és mégse akarja senki letagadni😄
Hidd el nagyot fogsz nézni, mert a profik játékstílusa még csak nem is hasonlít a kezdõkére vagy arra amit a singleplayer hadjáratban láttál.
Panzer Elite-el szintén szûk negyed óra alatt föl lehet építeni egy olyan sereget, amivel a profi játékosokon kívül bárkit lerendezel, alig húsz perc alatt.
írnék erre is valamit:
"A Starcraftot meg én is rühellem, csak példa volt a sok klikkelésre, az tényleg csak arról szól. "
Az a baj, hogy ahhoz, hogy objektív képed legyen egy játékról el kell érned benne egy szintet. Ez nem csak starcraftra, mindkettõre igaz.
Én párhuzamosan játszom company of heroes / starcraft2 bétával(gondolom a logómból ez kiderült<#idiota>#idiota> ) és utóbbival nem azért játszom mert "csak klikkelõs" játék hidd el.
Viszont kb 10 hozzászólás óta úgy tûnik mintha kioktatnánk téged és nem akarom elvenni a kedved a játéktól / topiktól(isten ments!) de kérlek ne írj szélsõséges következtetést olyan játékokról amikbe nem merültél bele. Tényleg butaság. Peace <#law>#law>
Akkor biztos csak valami csoda folytán tart 3x annyi ideig egy kör mint ott.
Én értem mit mondasz, és igazad is van. A jelek szerint te nem érted amit én mondok, mert különben beláthatnád, hogy nem beszélek zöldségeket.
Arról van szó, hogy ott precízebbnek kell lenned. Kevesebb helyre kell figyelni, de azt olyan pontosan kell csinálni ami nem összehasonlítható ezzel.
A példáim tényleg csak példák, kár erõlködni az elemzéssel. Csak azért írtam, hogy végre megértse már valaki mirõl beszélek. Nem taktikai tanácsadás volt, ha nem lett volna egyértelmû.
Igen, de senki nem mondta, hogy kevesebbet klikkelnek. Csak az a különbség, hogy ott minden egységet a lehetõ legprecízebben, tizedmásodperces pontossággal kell irányítani, itt meg az a nehéz, hogy sokfelé kell figyelni, és közben minden egységnek tennie kell a dolgát.
Abban is teljesen igazad van, hogy minden rts-ben annál van az elõny aki gyorsabb, csak kár volt leírni ezeket, senki nem mondta, hogy nem így van.
Te a DOW-ban is a realitást keresed? Nem zavar, hogy 40000-ben játszódik, egy betegesen irreális világban?
A civ meg a leg reálisabb ökonómiai modell ami valaha játékként elkészült. Más a léptékû játék mint ez, ott egy egység hadseregeket jelöl. A történelem során azért volt pár csata mi hasonló csodaszámba ment.
A Starcraftot meg én is rühellem, csak példa volt a sok klikkelésre, az tényleg csak arról szól.
A gyorsaságra meg visszatérve, a játékmenet nem hiszem hogy lassabb mint a Dow2 ben, mert egyszerre nem csak 5 egységet kell és jóval nagyobb mapon irányba forgatni, pont azért nincs annyi idõd egy egységre a Cohban(bár én is játszottam Dow2t is, és ott is vannak setuptimeos, iránybaforgatásra való unitok, ott is kell õket coverbe zavarni, házba ki be a gránát elõl, valamint a gépek ott is érzékenyebbek a hátsó találatokra ahogy itt is, a játékost segítõ retreat meg van midnenhol),és hidd el, ez a lassabb-taktikusabb játék ez egy szintig igaz maximum, de lehet hogy ott is csk a látszat, mert sokszor kell helyszínt váltani, és másik egységet elkezdeni mozgatni...
Amibõl te indulsz ki, hgy ez lassu, mert épitgetem a homokzsákot, meg berakok egy mg-t kulcspozícióba, és várok prédára, ez körülbelül a NOOB szint, egy pro játékban, nem teljesen igy néz ki a harc, hogy mindketten becampelnek és várják a másikat😄 Jó játékos SOHA nem Campel, ezt hidd el, mivel az elõny a támadónál van mindig, õ alakítja az eseményeket, õ kényszeríti rá az akaratát a másikra. Még britekkel is lehet úgy játszani, ami aztán a Campelésre tervezett nép itt, hogy egy db empla sem készül, csak gyorsan mozgó mobilis erõk vannak, és a legjobb Brit playerek épp ezért, soha nem rakják tele a mapot statikus védekezõ cuccokkal, mert tudják, hogy az sebezhetõ, és feladják vele a kezdeményezés lehetõségét...
Egy szinten túl, ahogy azt pl. a cannonball-os belinkelt videó is mutatta, ezek az itteni pro-k klickelgetnek annyit simán percenként(divatos kifejezéssel van annyi ActionPerMinute)mint a Dow2 prok, ebben biztos vagyok, és mivel a taktikát sem tolják a nagy kapkodás miatt rosszabbul, magas szinten itt is az nyer már általában, aki pontosabban-precizebben, de mégis piszokgyorsan klickel, ugyanis ez minden RTS jellemzõje pro szinten.
Az általad említett Civ, a DoW2 vagy épp az SC az olyanokon bukik meg, mint a lovasok sebezte tankok, a munkásrobotok által széthegesztett harci lépegetõk. Itt egy tankot akárhány gyalogos egységgel lõhetsz, meg sem fog karcolódni.
Szerintem ez így van jól.
Van két tök hasonló játék, két teljesen más fílinggel.
Az egyik a villámkezûeknek, a másik a mindenhova figyelni tudóknak.
Egyébként egyiket se nevezném stratégiának, inkáb a taktikai akciójáték lenne találó elnevezés.
De nincs mit tenni, már ráragatt az rts elnevezés ezekre a tipusú játékokra.
A stratégiai játék nekem olyat jelent mint pl. a civilization sorozat. Abba tényleg van mit gondolkozni, meg számolgatni.
A remény országában soha nincs tél.
Ha DOW-ban ennyi helyre kellene figyelni, játszhatatlan lenne. Ott inkább precíznek kell lenni, gyakorlatilag ugyanilyen dolgokat kell csinálni, csak minden egységgel folyamatosan mikrózni kell, nem olyan hogy az engi éptget, a géppuskás meg várja a prédát, itt annyit azért nem számítanak a tizedmásodpercek.
Mennyiségre adott idõ alatt lehet, hogy tényleg van annyi klikk mint DOW-ban, de az, hogy elegendõ a másodperces pontossággal is megcsinálni sokat jelent.
Pont ezért akarok erre a játékra kicsit több idõt szánni. DOW-al sem játszok annyit, hogy pro legyek, elég lesz, ha olyan szinten tolhatom mint azt. Azért remélem ez kicsit jobban fog menni, nem tûnik vészesen pörgõsnek a videó után sem. Azért az átlag player nem így játszik mint ez a fanatikus õrült.
Magyarázás helyett inkább linkelek egy átlagos fpvod videót, hogy lásd a tempót:
cannonball
Itt akár egy másodperced is van gondolkozni, ott meg tizedmásodperceken múlik egy csata. Itt a statikus védelem látványosabb, még ha áttörik is, az is eltart egy ideig, van idõ klikkelni, DOW-ban egy villanás és halott vagy. Pont ezért akarok erre több idõt fordítani, nem szeretem, ha egy stratégia a villámkezûeknek kedvez, és a gondos tervezésnek kevesebb szerep jut. DOW-ban nem elég ha csak jól csinálod, mert ha az ellenfél is jó, de ügyesebb, akkor tud gyõzni.
Azért ez a COH nem egy starcraft, nem kell másodpercenként 20-at klikkelni. Lehet, hogy az én tapasztalatom kevés, de eddig nekem nem volt olyan, hogy azért vesztettem, mert nem tudtam leklikkelni. Más játékokban elõfordult már, sajnos nem vagyok annyira gyors mint okos<#vigyor3>#vigyor3>
Nincs pörgés? Te összetéveszted valamelyik másik játékot a Company of Heroessal 😊
A többieknek mondom, nem minden DOW-os ilyen ám. Sokan vagyunk aki mindkettõvel játszunk. Mivel alig van különbség a két játék közt, nem értem mire ez az ellenségeskedés. Mindkettõ hasonló embereket vonz, hasonló módon kell velük játszani. Én pl. sokkal többet játszok DOW-al. De nem azért mert jobb, vagy rosszabb az egyik mint a másik, csak a fíling miatt, a DOW brutális és kissé elmebeteg világát nehéz ûberelni holmi hõsködéssel, a másik meg az, hogy a barátimmal 3v3-azok, és egyedül nem szeretek játszani. Pedig nekem ez a játék jobban fekszik, mert van idõ gondolkozni, nincs akkora pörgés mint DOW-ban, és én a nyugodtabb átgondoltabb játékstílust szeretem. Lehet, hogy erre is kicsit több idõt fogunk fordítani a közeljövõben, de ez nem csak rajtam múlik.
Pl.: volt amikor beléptem egy 2v2-es meccsbe, mondom amíg nem jönnek a többiek, iszom egy pohár vizet, (kb. 1 perc), amint a gyerek kiszimatolta hogy leléptem, átment a másik csapatba, maga mellé berakott egy expert gépet aztán go neki. Na ez (is) igazi ratyiság. Tényleg kinevettem hogy így tud csak "nyerni".
Ezek után le sem veszem a szemem a monitorról amint belépek valahova. Ajánlom nektek is!
every_body_tells_a_story
Szted a legjobb, ha tudod helyén kezelni az ilyet! Komolyan. Én sokat játszom viszonylag, és azért nem olyan rossz a helyzet, nagy ritkán fordul csak elõ, ha igen, kiröhögöm azt aki igy akar jó statot magának, és játszom tovább, fõleg hogy legtöbbször kis idõ elteltével megkapod a wint is, meg ha nem, akkor sem roppanok bele, te se tedd. Ha meg ezen nem tudsz túllépni, játsz csak ismerõsökkel, erre ez az egyetlen BIZTOS módszer, õk nem fogják kitépni a kábelt ha vesztésre állnak, csak beírják gg(bár ez persze attól függ milyen haverjaid vannak^^, az enyimek ilyenek😄)
Az ilyen "belaggolok ha vesztésre állok, de ki azért nem lépek" mocskos büdös patkányok cd kulcsát, három ilyen eset után automatikusan tiltanám.
every_body_tells_a_story
Ilyen tuti megoldást is csak a thq talál ki. És írjátok hogy nincsenek csalók. Igen, lehet hogy nem csalás, csak valami ósdi bug.
Jó darabig elment a kedvem ettõl a szartól.
Ja igen, a netem TÖKÉLETESEN mûködött...<#mf1>#mf1>
every_body_tells_a_story
A remény országában soha nincs tél.