8857
  • bekefi7
    No és hol volt nálad a veteránság? Nemcsak a wm tud ám olyat, amcsikkal is simán szerezhetsz vet-es osztagokat. Ha pedig 1,5 órás meccs után neked ilyened nem volt akkor csak magadra vethetsz.
  • B52Yami
    Hát nem a map végéről lőttem tomsonnal a srácot, az is hót siher. Na majd legközelebb kűdök replayt. De egy másfél órás meccsnél már nem a map kontroll számít szerintem... nekem is volt fölös 500-600 fuelem. Na 8, majd replay legközelebb. Nem vagyok überhigh, mint egyesek, de ez nem is volt kérdés.
  • HunZsoci
    Azonos veterancy szintü Ranger thompsonnal kérlek szépen kivégzi a Stormot, ha persze lövöldözöd messziről, long range-ről, ahol a thompson nem sokat sebez, akkor nem kell meglepődni, hogy a jelentős Hp-jü storm le tudja húzni a Vp-t. Thompsont közelről kell használni, és öl, pillanatok alatt, ennyi az egész. A nagy inf blobok ellen meg lehet használni Tiger STuh goliath assult nade stb.n kivül Allied oldallal is sok mindent, arty-k az ugye alap, mind offmap, mind calliope-howi megteszi dolgát, commandos demo charge bárhova, aknák, crocodil sherman, churchill crocodile, pershing, upgunn nélkül a sherman micrózva long on tartva stb, ezek azért kezeli a gyalogosveszélyt nagyon is, ha vet3 az ellenfél gyalogsága, ha nem...
    Vet3 as tiger, és vet3 as inf egy meccsen az azt jelenti, hogy a Wm nek 2x annyi fuelt kellett összeszedni legalább, míg az US ellenfele elér a saját T4-ébe, tehát kötve hiszem hogy ővé csak a pálya 25% a volt, és kb. a HQ szektor melletti egyik fuel csak, vagy ha igen, akkor meg az azt jelenti, hgoy 1.5 órás meccsen, folyamatosan 75% mapcontrollt nem tudtál kihasználni a győzelmedhez, akkor aki ennyire nem tud támadó játékot játszani, hogy 3/4 pályával és erőforrással nem tud elverni valakit, akinek csak harmad annyi van mindenből, az még nem tud játszani, ez az igazság, ott fejlődni kell, vagy Britekkel játszani, mert ott aztán védekezhetsz, campelhetsz, és nem vagy rászorulva hogy támadó félként keljen játszál, ami ezek szerint nem megy...
  • Tiensin
    Pont a jó kis inf blobbereket lehet megszivatni pl blitzzel..stuh+tiger ellen leborul minden infantry, sőt az ATk is pillanatok alatt.
  • Tiensin
    Egek..a CoH kb a legkevésbé rusholós játékok egyike. Pont ezért nem SC-zek, sőt még AoE-t is abbahagytam anno ,mert kegyetlen rushpartyk és horror micro igényük van, ezért már pár nap kihagyás után is tönkrevernek.

Ha valakit csak infantryval bevernek, ott komoly gondok vannak.
  • B52Yami
    De már két meccset buktam el így... végig fölényben voltunk és elég, ha a bázisát meg 1-2 fuel pontot megtart, majd jön a vet mas blobbal, vagy akár csak 1-2 ilyen akcióval. Ja meg jött a vet 3-mas tiger, aminek a seggét lőtte a 2ranger squad, repkedett rá arty meg lőtte egy ágyú és röhögve ment a frontvonalon. :)
  • hapi
    Nekem úgy is jött vet 2 trooperekkel a végén hogy szinte egész játék alatt nem volt fuel pontja. Ez a gusztustalan a WM-ben.
  • B52Yami
    Bocsi, nem 45, hanem 75 %
  • B52Yami
    Én is találkoztam hasonló dolgokkal, de engem inkább a WM vet buy system zavar. Volt nem rég egy játékom. 2wm vs brit és us... a lényege az volt, hogy az első 15-20 percben a map 45%-a a miénk volt, rusholtunk toltuk őket hátra...aztán jött wm vet 1-3. Vége az lett, hogy 2 VP az övék... gyerek jött egy vet más stormtroop-al a 3. vp-hez. 3 tomsonos ranger csoport lőtte a srácot vp szedés közben és simán felszedte. Na ott kiborult a bili :)
  • NovaTerra
    fejebb = feljebb :) Szerkesztés gomb nincs sg-n?
  • NovaTerra
    "lényeg, hogy már a 20 másodpercben rusholjunk és végig ezt is tegyük."

Ez mekkora baromság. 20 ms-ben még barakkod sincs. Valamint, ha el tudod vágni az ellenfelet inf-el, akkor miért bajlódnál tank-kal, amikor a győzelem tied. Ha majd fejebb jutsz, akkor az lesz a problémád, hogy míg neked csak infed van ő már a 7. percben két pumával szed szét, 15- ben meg már p4-ek vannak a bázisodon. Próbálj meg magadnak való ellenfelet találni, mert magasabb szinten hip-hop elfoglalják a pályád és kezdőként már nagy hátrányba kerülsz.
  • Fifus
    A CoH inf alapú játék, az amcsikról szólt, de valóban egyenlő tudású emberekkel jó a játék.
    Én most hullámvölgyben vagyok, szaporodnak a vereségek, sokszor kapok 9-10-es embert, de base rusht nem sűrűn látok így se, egyszerűen elfogy a VP, vagy meg se várom a base rusht...
  • Hector Troy
    Lássunk konkrét repit, és, akkor tudnák valamit írni, de így...
    Tény, hogy a játék elején az inf. a kifizetődőbb, de végzetes hiba lehet, ha valaki leragad. Mindenre van ellenszer, legfeljebb még nem tudod használni. A legjobb módszer ha megnézed mit rontottál el, és tanulsz a hibádból.
    Esetleg ha ide feltöltöd, mi is szívesen segítünk. Na pá.
  • HunZsoci
    Figyelj, Hantorich, neked nem a játék a problémád, hanem hogy túl erős ellenfeleket kaptál még a szintedhez szerintem, ez a játék ugyanis egyenlő erők találkozásánál 99% ban Tankcsatákban, és jól elhúzódva, nem egyszer egy óra vagy több alatt, a tech végén, Command point rendszer végén álló extra képességekkel, és/vagy szupertankokkal, magas veteránsági fokozatokkal szokott befejeződni. Ahogy te irod mi történt veled, az kb. noobashre emlékeztető dolog, ezt értelmes ember nem élvezi, akkor sem ha ő zúzza le a nála sokkal gyengébbet, de persze sokkal rosszabb még ennél is, ha te vagy az akin keresztülgyalogolnak.

U.i.: ha feladod, és úgydöntesz nem adsz neki több esélyt, ott van KingPunisher(Urmy) neki el tudod adni jóáron a játékodat, én örülnék neki, legalább seggbedurrantanám^^.
  • bgabor
    Örülj neki hogy ebben a játékban nem mindíg van így. SC2 bétában minden játék az early rushról szól.
  • hantorich
    Sziasztok.

Játszottam ma 4 menetet, és úgy döntöttem, hogy a game törlésre kerül. Egyszerűen egyesek teljes mértékben megerőszakolják a játékot, egyszerű rush-olós f..t csinálva belőle, aminek piszkosul nincs értelme szerintem... Egy korrekt tank tank elleni küzdelmet nem láttam napok óta, mert az inf szinten vége a játéknak. Mármint se ő se a másik fél nem képes tovább fejlődni. A védekezésre kényszerülő nem tud, a támadó nem akar. Én nem tudom, hogy egyesek komolyan ezen mit tudnak élvezni. Mármint, hogy fogok 3-4 egység géppuskás panzerest, 3 AT-t meg 2-3 lövész egységet és rush, rush, rush. 0 védelem, egy bolyban rohangál az összes egysége és ennyi. És kicsit elszomorító, hogy pl egy bizonyos szint felett már tényleg senki nem foglalkozik pl tank gyártással, vagy egyáltalán járműgyártással. A lényeg, hogy már a 20 másodpercben rusholjunk és végig ezt is tegyük.

Eltekintve 10-15 klassz játéktól, amikor védelmi vonalakat kellett áttörögetni, vagy mikor 2-3 panzer IV-gyel tarkított inf szakasz támadását kellett viszsaverni, kb 0 az élmény. Ez nekem nem játék, hogy odaküldök a bázisra 6-8 inf szakaszt és mocskolják szét a még fel sem ébredő ellent. :S

Biztosan fel lehet fejlődni erre a szintre, (mármint, hogy inf-ekkel simán eldőljön 15 perc alatt az egész), de szerintem abszolút elveszik minden amiért a játékot kitalálták... Ennyi erővel maradhattak volna SC szinten és mint a zergekkel rusholhattak volna percenként. Az is de kerek élmény volt.
  • CAC
    Sok sikert!
    Szívesen!
  • attila20
    Szerintem ez lesz belőle hogy majd benevezek egy wind7re, de ez egy hosszabb folyamat lesz : ) majd még jelentkezem hogy mire jutottam de nem hiszem hogy az új oprendszer meglesz e héten.
    Majd irok!
    köszi az ötleteket ill. segitséget.
    Üdv
  • CAC
    Ez a néha indul-néha nem, nagyon nem okés. Én speciel a Vista használatát nem ajánlom. Vagy XP vagy W7. Pont itt akkor a csodás alkalom az új oprendszerhez. :)
  • attila20
    amd 64 x2 6000+, 2gb 800-as mem, 512es gainward 8800gt.
    Hát lehet ráférne... pannonos netem van nagyon nem tudok töltögetni, meg a Vista is mostmár nagyon cseréjét éli... idáig nem foglalkoztam vele de mostmár kezd *****kodni.
    Ám tegnap este játszottam egy skirmishet akkor nem volt baja, de kb néha indul néha nem.
    köszi a választ
  • CAC
    Szerintem kezdj egy directX reinstallal, aztán egy ha nem oldja meg, akkor oprendszer reinstall.
    Mondjuk leírhattad volna milyen konfigod van, így csak a levegőbe találgat az ember.
  • attila20
    sziasztok
    Nekem egy olyan bajom lenne, hogy nemrég megvettem az anthologyt, először is felraktam a tov keyel majd az opposing fronts keyel oké bekapcsol minden szép és jó de amikor tölti a játékot a vége előtt kb 2-3 centivel megáll és kb mintha lefagyna és csak restartolni lehet a gépet.
    MI lehet a baj?
    a grafikát simán viszi a gépem nem is állitottam rajta semmit, tehát sztem ez nem lehet a baja. Valakinek valami hasonló baja volt?
    Üdv előre is köszönöm a választ
  • KingPunisher
    Huu zsoci te egy élő lexikon vagy. Miért nehéz ? Imba a brit ?
    Cac komolyan kérdem miért adod el ? 2000 ft nem sok pénz 4 doboz cigi neked azt meg hamar elszivod nem ér annyit meg ez a játék számodra ?
    Én amugy szeretném megvenni (komolyan) megadom a cimem és elküldöd ha ideérte meg elutalom neked a pénzt.
    Jo lesz igy ?

• HunZsoci
    Az igazság az, hogy a Cromwellnél, ahogy az alap shermannál is játszik a nem kis area effect sebzésnél,igy ott legtöbbször ha találat van(elég jó százalékban van, ha nem mozogsz a tankoddal lövésnél)az a történet van, egy lövés - több áldozat. Tetrarch az nem ilyen, ott egy lövés max 1 ember, mert nincs area effectből nagy a töltényének, de viszont jól talál az is, ha nem mozog miközben lősz vele. Little John adapterrel meg elmondható róla, annyi hp-ja van, mint egy fejlesztett M8nak, olyan kevés esélye pont hogy eltalája a schreck mint egy M8 nak, csak gyorsabb, olyat sebez gyalogra mint egy mg upgrade nélkül M8, és hatékonyabb a gépek ellen. Mindezt TEch nélkül, Cp-ből, és olcsó árért. Akkor lesz ez igazán veszélyes, ha sok van belőle, mondjuk 3-4 egyszerre. Ez már nagyon kellemetlen tud lenni PE ként, mert szétszednek Mardert ennyien, és P4 et is, az AC-minden halftrack pedig préda nekik, nem ellenfél, és sebesség elönyük-nem olyan balfasz útkeresésük/fordulékonyságuk miatt, le is vadásszák az össze halftrackot.

Churchill meg iszonyat lassu persze, és ha időben észreveszi a marder ki is lőheti, egy a baj, ami ALAP ugye, hogy ha egy T0ás Bren upgradelt Tommy buttonozza 10 secre már csak, az is elég, hogy még a tetü lassu Churchill is beérjen mellé, és utána kezdődik marder számára a haláltánc megint. ÉÉÉÉÉS a másik okosság, hogy ismétlem, amiről szó van, az egy giga durva páncélvédettségű 700hp(még overrepair nélkül is)tank, ami ha bejön 3Cp-nél ismétlem, legtöbbször még lófasz nincs, nem hogy marder... Hogy Marder legyen, az azért nem kevés fuel, még akkor is, ha nem T1-T4, vagy T2-T4 straton vagy, hanem a T1-T3on, vagy T2-T3on. Csakhogy, mivel a Brit inf blobot nem igen lehet megfogni olyan AC-vel, amit Brenek is kilőnek, igy legtöbbször marad a P4, akkor meg esély nincs a Mardert időben hozni.
    Nehéz ez...
  • CAC
    Igazából ezt a kromira szokták mondani. Tény, hogy ott egy lövés-egy gyalogos. Szerintem a tetrarch annyira azért nem durva.
  • Hector Troy
    Köszi a válaszokat, amúgy a "Tetrarch kisnipe-olja a gyalogosokat" részt nem igen értem. Úgy érted, hogy upgrade nélkül Greyhounddal ér fel gyalogosok ellen?!
  • PsyhoApu
    Nagyobb infantry mob-ok ellen, vagy ha sok az erődítés. Akkor jól tud jönni, egy mozsárral felszerelt churchill. Egy lövés és vége a rajnak. Igaz lőszerbe kerül minden lövés, cserébe igen hatékony tud lenni. Tény viszont tény, a legjobbak a siklóernyősök, és a zászlókra vagy hidakra telepített szeretetcsomagjaik.
  • bekefi7
    Az a baj a churchill-al, h iszonyat lassú, és ha idejében észreveszi a marder akkor ki tudja szedni. Ráadásul ha beállsz elé mondjuk egy AC-al akkor szépen megakad és a marder villámgyorsan ócskavasat csinál belőle. Játszható doc, nem azt mondom, h nem; de az esetek többségében nem éri meg.
  • HunZsoci
    1v1 ben a jó Britek általában valóban 90% ban commandos doktrinát választanak, ez biztos nem véletlen. Commandos füstben láthatatlanul támad-védekezik, ocsmány demo charge-ot rak szarért hugyért AKÁRHOVA a pályán ami utána full squadokat végez ki 50muniért, filléres a rfc költség, olcsóbb mint egy sima grenadieré, dobja minden egyéb fejlesztés nélkül a játék legjobb kézigránátját, és bárhova érkezik amikor kell. Ez önmagában elég lehetne, de ott van még Tetrarch, amiről sokan nem tudják, hogy veszedelmes kis tank, mivel M8 armorral rendelkezik, igy jól mozgatva Schreck nem igen bántja, mivel egyszerüen nem találja el szökővben SEM(erről már irtam régebben), és kisnipe-olja a gyalogosokat, little john adapterrel pedig szétcincál mindenfél tankot, ami a Panthertől lejjebb van, ha kihasználod a spamolhatóságát(olcsó) és a fantasztikus gyorsaságát, fürgeségét(a legmozgékonyabb tank a játékban). A túloldalán az ágnak a fake arty és a 125 ös olcsó arty megint jó dolog, az esemény előrejlező rendszerek szintén, hiszen mindig tudsz mndent az ellenfeledről, mit fejlesztett, mit gyártott, merre mozognak a gyalogjai a pályán, igy sokat segít neked, hogy készen álj minden lépésére, ne tudjon igazán meglepni. A végjátékban hasznos lehet az MG és a piat muni nélküli formálya stb.

A Royal enginer az tényleg arra jó, ha ugy érzed, elhúzódó intenzív gyalog csata után ha megvan a killek miatt a 3Cp, és igy berántva egy massziv páncélzatú nagy hp ju Churchillt, az nagy bonyodalmat tud okozni, amit akár ugy magad javára tudod fordítani, hogy nyerhetsz is gyorsan, ez egyébként nem csak noobok ellen müködik, én PE vel szoptam már be ilyet, és biztosíthatok bárkit, nem kell hozzá más, csak nem tank huntert választod, ahol lenne rá teller/hetzer, más doktrinát, belemész egy T1-T3, vagy T2-T4 szokásos PE taktikába, és bejön egy nem várt churchill, sokszor vége a dalnak, WM ellen nem ilyen könnyü/átütő taktika ez, de PE -t nagyon ki lehet szivatni sokszor a 3Cp-s Churchillel, amit utána egy AT HT nem fog meg, MArdert meg körbe lehet forogni, schrecket meg tank shock megfegteti. Próbálgatni érdemes legalábbis.

Az Arty doktrina 1v1 ben FUN doktrina szerintem, ha már amugy is nyertél doktrina nélkül, akkor jópofa szétalázni szerencsétlen ellenfeled, aki egy normális néppel volt olyan hülye/szerencsétlen, hogy odaállt játszani egy brit ellen^^, és hörögve röhöghetsz a szerencsétlenen, aki küzd, kapar, és odadurrantasz egymás után egy sorozoatot a bázisára a 25 fontos empláidból, majd szinte rögtön utána ráversz mindegyikből ha van munid bőven(és mivel a kamionjaid a nagy munikon OP-zva állnak igyen van^^) egy pár super hatótávú overcharged zónázott ultra mega tápos atomcsapást, amikor már tényleg minden elpusztult, akkor ezek után odamerészkedsz a capitannal, és ráversz az összes ütegedből+a behozott mobil priestekből egy újabb ingyen és instant Victor Targetet, ami ugye a recharge timeot ignorálva megint lő minden arty-d egy újabb sorozatot. DE éles játékban, egyenlő képességú ellenfelek ellen a Commandos doktrina erősen ajánlott azért, PE ellen lehet érdemes főleg néhány szituban a Royal enginer.
  • bekefi7
    Szerintem 1v1-be a kommandós doktrína a legjobb. Az arty doc. csak a tisztek tüzérségi ability-je miatt jó, más nagyon nem használható onnan. A royal engineers meg egy rakás hulladék. Sztem csak két esetben éri meg használni: 1) Ha n00b az ellenfél és nincs semmi at kütyüje és hamar megakarod verni 2) Ha a PE megszivatott egy fast PIV-el és nincs benn a 3. épületed. Amúgy semmi használható nincs benne.
  • Hector Troy
    Off: kp-nek: Hallod Kisfiam, nemsokára kirak az Igazgatóbá', úgyhogy tessék szépen bocsánatot kérni mindenkitől akit sértegettél, és talán, DE csak talán, egy héttel tovább maradhatsz köreinkben. XD
    Azért remélem a dow fórumban tovább húzod, mert innen nemsokára eltoltod a biciklit, előre látom.

On: Oroberto vagy Zsoci, (bárki aki jó brittel), az arti. v. commando supporot használjátok általában? A 3. az ér egyáltalán valamit? Mikor, melyiket érdemesebb szerintetek választani? Főleg 1v1 esetében érdekelne...
  • bgabor
    Tényleg se te, se B52yami nem vettétek észre, hogy NEM azon vitázunk, melyik játék a jobb? Azért vitázunk mert van itt egy magát (óriási szerénységről, fejlettségről és intelligenciáról tanúbizonyságot téve) kingpunishernek nevező alak, aki állandóan azokat cseszegeti akiknek a CoH jön be jobban?

Arról van szó, hogy a többség ezt marhára unja már. Talán kifogásoljátok? Ne háborogjunk emiatt, tűrjük tovább szótlanul? Ugye nem gondoljátok komolyan?

• CAC
    Pontosan.
    Sajna ezt KP nem tudja megérteni, elfogadni, ezért idejár mindig. Javasoltam a többieknek az ignorálást, de sajna csak a moderálás marad ahogy elnézem.
  • CAC
    Igen-igen, korrupt kis köcsög vagyok. :)
    2. figyelmeztetés. Szép napot!
  • cikasz
    Az én apukám pedig erősebb :D
    noob ! :)
  • NovaTerra
    Az én lapátom szebb, meg jobb is, mert nekem a nagy csoportos szőke hajú lány adta, neked meg nem. Az enyém piros a tied meg zöld. Haha. Az enyém sokkal jobb. Az én lapátommal én szebb várat építek, tehát az enyém jobb. Aki mást mond, az hülye. Én átmegyek a másik homokozóba és ott is elmondom, hogy az én lapátom a legjobb, mert én ezzel játszok a legjobbakat. NOOBOK!
  • B52Yami
    Én nem értem a vita lényegét... Kinek a pap, kinek a papné. Stílusok és pofonok. Kinek ez, kinek az... és sorolhatnám.
  • hapi
    Istenem Kingpunisher,egyszerű kérdésekkel elvezetlek a megodáshoz, hátha elhallgatsz örökre.

Melyik játékban van bázis építés?
    Melyik játék Komplexebb ez miatt és a több lehetőség miatt is?
    Melyik játékban van hamarabb zúzás, ölés, vér, és robbanás?
    Melyik játék gyorsabb pörgősebb véresebb?

Na ha itt jól válaszoltál akkor:
    Szerinted ugyan az a cég ha csinál 2 hasonló RTS játékot akkor melyik játékkal melyik korosztályt és piacot célozza meg?

Mivel neked a DOW2 tetszik jobban ezért nyilván te abba a táborba tartozol akiket ez a játék megcélzott. Tehát casual játékos aki a gyorsaságot a nem túlzott komplexitást, vért és a sok effektet, a zúzást szereti.

Mi inkább szeretjük a sok lehetőséget a sok taktikát a pepecselést az építkezéssel.

Szal légyszi ne akarj már minket meggyőzni az igazadról, mert nincs is olyan.

EZ a mondatod meg mindent elárul rólad:

"Anyázni meg eddig sem anyáztam azt ti toljátok most is.. Hector komátok persze CaC azt nem törli mert kis korrupt köcsög.. (nha ezt tuti fogja .. haha)"

A mondat végével máris meghazudtolod, a mondat elejét, tehát saját magad. Innen egyenesen következik mennyi idős lehetsz és kb. milyen magas az értelmi szinted.
    Szóval tedd meg nekünk azt a szívességet hogy elkussolsz és elhúzol innen máshová, köszi.
  • robotnyk
    még mindig leszarjuk a véleményed, és már unalmas állandó jelleggel ezt olvasni. lépj tovább, kérlek.
  • bgabor
    Igen, képzeld van, én is végig toltam mind a 6 CoH kampányt (Coh+OF+ToV)a legnehezebben, sőt, a Men of Wart és a Red Tideot is. Anno a Soldierst és a FoW-ot is.

Nem tudom észrevetted e, de nagyon nem értünk egyet veled a CoH-ot(és a DoW2-őt) illetően, és ez már így is marad, akárhányszor kezded el mondani a magadét. Ideje lenne elfogadnod ezt.