8857
  • HunZsoci
    Hát ez, hogy oda kötik a vet3 at az uccsó tech szinthez, áttételesen Happi, de meg lett oldva hidd el nekem, az árával. Nézd meg lejjebb, leírtam, hogy mennyibe kerül Wm ként ezt megvennni. AZ ár majdnem önmagában csak a gyalogság Vet3ig jutásánál egy T4 ára... És akkor még nincs vet tankod, vet flamer pio-d, vet pumád... Ezek még mind külön külön, majd egy T4 árai. Ha ezt megnézed, mire minden féle WM unit elérheti a veteránsági maximumámát, az kb. 3 full T4 ára, és akkor még a Wm mindig csak T1 en van^^, szóval nem tudok neked igazat adi ebben a dologban. US ként nincs más dolgod, mint akrámilyen legyártott egységedet NEM hagyni meghalni, és folyamatosan támadni, hogy nőljön a veteránság szinted, mivel neked a folyamatos harc a kulcs, ugyanis ha TE nem erőlteted a harcot, a WM nek nem érdeke, ő becampel, és a VETT veteránságos csapatai 20 percel vet2-vet3 as infekkel megzabálják valóban a te zöldfülü harcot még nem vagy alig látott vet0 ás riflemenjeid. DE, ha csinálod amit US ként kell, és támadsz előre jobbról balra, balról jobbra, zavart keltesz, elvágsz, flankolsz, átváltasz gyakran térkép egyik széléről másikra, akkor hamar lesznek vet osztagaid, INGYEN!!!, és az azonos vet szinten lévő US BAR megeszi a grent. Tények. Makacs dolgok^^. US jó játék mindig agressziv, mindig zavart keltő, és sosem veszít full osztagot. Ami nagyon fontos még, és meglepően kevesen tudják, a vet gyorsító ability-k megvétele, amik amugy is nagyon ajánlottak, ha van már fueled bőven, BAR ugye magától értedődik, Sticky is, de a két legnagyobbat dobó vet gyorsító dolog, az amugy is létszükséglet fejlesztés ha sok infed van(és US általában sok infel operál)a supply depot két Manpower durvító fejlesztése, ami iszonyat szinten megdobja a riflemenek veteránozodási sebességét is, tehát két legyet egy csapásra fejlesztés mindkettő. Ha nekem 4 BAR van legalább, és 2 ranger vagy airborne, ahogy tudom, már veszem is a supply yardos fejlesztéseket, nem mindgy hogy az elkövetkező 20-40 percben mondjuk 240 el jön az Mp, vagy 280 al percenként, meg hogy megáll a BAR rifle-m vet1-2nél max mind, netán lesz pár vet3as, és a többi is min Vet2...
  • hapi
    Köszi az észre vételeket mindenkinek. Csak azt tudom mondani hogy eddig US-t játszottam és nagyon intenzíven hajtottam az ellent mindig, sokszor kapkodtam és azt éreztem nem vagyok elég gyors "kattintó művész".
    WM-el meg nyugisan bevédem a pályának kb az 1/10-ét az is elég, és a végén a vet 3-as seregekkel semmit nem tudnak kezdeni. AZ meg undorító hogy kb. a semmiből is lehet vet 2-es sereg.
    Szerintem a vet-eket a tech szintekhez kellett volna kötni minimum.
    Magyarul amíg nincs utolsó techben addig nincs vet 3.
  • HunZsoci
    Én ezt hogy minuszba ment észre se vettem, és nem i s tudom...
  • Fifus
    Ez az, rájöttem, miért utálom St. Mere-t. Mert nem használok soha wsc-t, pedig a fuel hiánya és labirintusszerű pálya eléggé inf-es.

És miért mehetett az amcsi srác mp-je mínuszba?
  • HunZsoci
    Megnéztem a St. mere dumont os másik reped is Hapi, szép is volt meg jó is, csak azt nem tuodm elképzelni, hogy tudnak kijönni olyan játékosok a lv.5 ből, akik így játszanak US-t, hogy miután LÁTHATJA, hogy az egyik legdurvábban beházasított, szűk kanyargós nem könnyen flankolható pályán kezd el játszani, nem csinál WSC-t, holott folyamatosan házakba berakott MG-k supresselik, kényszeritik mass retreatekre. Ezzel szemben, arra van esze, hogy rámenjen T3 ra, úgy hogy már el van vágva a pálya közepén lévő nagy fueltől, és az ellenfeléé mindkettő. Ennek aztán volt értelme...
    Ha csinál mondjk egy WSC-t még a supply depot elött, onnan kihoz egy snipert+mortart, esetleg ő is MG-t, és tudja őket használni, akkor lett volna csak esélye, igy valóban, egy ilyen mapon, mint st. mere dumont, vagy akár Semois, nem marad legtöbbször más opció az US nek, mint szopni egy jó nagyot, a befészkelt WM mg-t nem okos dolog frontálisan BAR al támadni...
  • Fifus
    Így van, abban a KT Langres-n partinál is azért voltak "ölhetetlenek" a grenek, mert csupa friss hússal kerültek össze. Az volt a furcsa, hogy át kellett kapcsolni egy idő után a wm oldalára, hogy látni lehessen a KT-t. Igen jól használta a gyerek, hiába volt arty, ranger, meg az a négy M10.
  • Fifus
    A wm is op meccsben az amcsi srác mp-je sokszor mínuszban volt, ez hogyan lehet?
  • HunZsoci
    Szívosságban jók lesznek, ez igy igaz, a WM veteránság erre megy rá, viszont hidd el Fifus, hasonló US vetted unit ellen, már nem is élnek ám olyan sokáig, a játékban a legnagyobb boostot a veteránság álltal az amerikai gyalogosok kapják, egy Vet3 Bar Rifle minden range-ről elimániál szinte minden infet, a vet3 ranger thompsonnal meg a legjobb gyalogság a játékban, azt csak Pe P4-el, vagy Ostwindel édremes elkezdeni kezelgetni, akármilyen más infantryval megpróbálod felvenni a harcot úgy hogy nem vagy massziv létszámfölényben, csak veszithetsz ellenük.
  • Fifus
    Én is csak annyit írtam, hogy a vet3-as greneket megölni nehéz, mint ahogy a vet3-as stormokat is, mint amire már játszottunk példát Zsoci britje ellen.
  • CAC
    :))
  • CAC
    Már készül a magyar faq. Ott lesz rövidítés magyarázat is.
    OP - overpowered
    KT - King Tiger
    PE - panzer elit
    A többit megtalálod kicsivel lejjebb oRoberto hszénél.
    hsz - hozzászólás :P :)
  • HunZsoci
    Op = Over powered, tehát túl erősnek tart valaki valamit, amire írja

KT = King Tiger

PE = Panzer Elit frakció
  • HunZsoci
    HA megveszed a 2x mg-42-t minden osztagnak, 1v1 szituban, akkor is long rangen nyernek bizony a BAR os riflemenek nagyon, med-short kiegyensúlyozott, de ott az dönt hogy ki kap hamarabb supresst. A 2x MG-42 ugya egy kis idő elteltével supressbe rak már közelről, viszont ez 150muniba kerül, osztagonként, amit ha megnézel, a BAR nál ott a supress fire már 40 muniért, és az meg kb. insta Pinn, de ezt lehet doktrinával counterelni, mint defensive-nél a for the fatherland(ujabb 45muni), vagy a blitz nél az ass nade(ujabb 50muni)stb. Itt egy végtelen játék indul be, de hidd el, olyan NINCS hogy van a pályán kb. 5-6 vet3 gren, és minden squadra külön rá tudsz küldeni 150 muniért 2 mg-42-t, ez nem életszerű. Ez azért is hibás dolog, mert igy már ha elullajtasz vlaamit egy másik osztagoddal, a többivel nem tudod felkapni az US elől, és annál rosszabb nincs, mikor egy shrcek vgy mg 42 odapottyan egy vet3 BAR rifle elé, te meg ott álsz egy dupla shreckes/mg-42 essel, és csak végigtudod nézni, ahogy köszöni szépen, felveszi, és a saját fegyvereddel az US vet3 ÜBER szuper célzásmodósítóival majd agyonerőszakolja 2 perc múlva a segged... Ugye a WM veternáság jobb támadó értékeket nem ad, csak a katonák szivossága nő meg, a sebzésük nem, tehát egy VEt3 gren kezében egy screck az ugyan olyan találati esélyekkel-sebzéssel operál, mint az alap vet0 gren kezében, ellenben vet3 Bar riflemen kezében a screck annyit ér, mint manapság egy egész AH-64 apache ezred, ha harckocsielhárításról van szó, ilyen apróságok csak, hogy 1.5 x annyit sebez, meg 1.65x olyan pontosan talál, ezek horror számok, gyakorlatilag minden gépednek vége...
  • SZU
    Ez az OP, meg KT, meg PE mit jelent? A többi rövidítés értelem szerű, de ezt nem vágom, a magyar f.a.q. meg nem működik fent.
  • HunZsoci
    Megnéztem az angovilles-t, persze, WM OP, ha olyan US ellen játszol, aki miután leraktál a nagy fuel mellé egy MG-t, és NEM MOZGATOD el onnan, képes 5!!!x egymás után nem egyszer egyszerre 2 squaddal is benne fetrengeni a supressben-pinnben, miközben hülyére lövöldözöd őket a snipereddel, aminek a játék végre kb. 50 killje volt, anélkül hogy egy rohadt counter snipe kísérletet látthattunk volna. Ez a gyerek kb. a játék első 5 percében már veszített 2 full rifle squadot, így minden nép OP aki ellen játszik, az fix^^. Próbálj meg PE vel veszíteni 2 squadot az első 5 percben, vagy belefeküdni folyamatosan a pinn-be, és nézd meg, mennyi ideig húzod majd, van rá egy fogadásom, nem kell megvárni míg kijön a Pershing a túloldalon, ahogy ő elhuzta ilyen szar játékkal a KT-d ig^^.
  • bgabor
    Még ha minden osztag vet3 gren-nek megveszed a két MG42-őt, akkor is?

Mellesleg nincs jelentősége, a játékban sosem egy-az-egy ellen találkoznak az egységek. Pumák meg megeszik reggelire a BAR-os amikat, ha nem hagyod hogy közel jöjjenek.
  • HunZsoci
    Meg fogom nézni, de így látatlanba mondom csak, hogy a vet3 grenadier az annyiba kerül nyersanyagban, hogy abból US eljut majdnem T4 be(100+300+300=700mp és 30+50+70=150 fuel, szóval ez rengeteg a két legfontosabb nyersanyagból) valamint csak hogy örüljetek, a vet3 BAR riflemen 1 az egyben, szétszaggatja a vet3 gren ánuszát, minden rangen, minden egyenlő szituációban. Vet3 Bar riflement elérni pedig, ha nem hagyod folyamatosan elhullani az osztagaid, és kifejleszted a BAR-t, a Sticky-t, a supply depotba a két Mp növelő fejlesztést, meglepően hamar el lehet ám érni, és akkor azért, ha már mondjuk neked is van 4-5 vet2-3 riflemen a térképen, a szintén vet3 grenek ellen, US jön ki jobban a helyzetből. A kulcs, hogy nem szabad hagyni egész osztag rifle-t elhullani, és venni kell nekik a veteránság gyorsító fejlesztéseket, és 20-25 perc játék után, láss csodát, az amerika gyalogság jobb lesz mint a vet3 német.
  • hapi
    Komolyan mondom a Whermacht az túl erős. Nem tudok vele játszani de most kipróbáltam azt zsinórban verek mindenkit. Ilyen 10, 11esek is hullanak gond nélkül nem is kapkodok.Ez a vet 3 granadier ez kb über. Ha érdekel valakit, 2 meccsett elmentettem

WM is OP

Semmit se csinálok azt nyerek
  • Fifus
    lv 9 piospam

Meg is lepődtem, agresszívabb meccsre számítottam, de ezzel lettem 8as.
  • Jossua
    srácok nekem win7em van és megvan a hosts file anno be is raktam de most nem találom a drivers mappában az etc mappát az h lehet ? be van kapcsolva a rejtett filek !!!
  • Fifus
    Kb. KT

Képet is mellékeltek a KT adatairól a végén, ha lejjebb görgettek. Vet3-as grenadierek ölhetetlenek, nagyjából.
  • bgabor
    Én a múltkor láttam itt pesten a saturnban, de 8000-ért adták. Hát annyiért nem vettem meg. :D
  • Fifus
    Szerintem a replay analyzer-ben is lehet belső fájlnevet módosítani.
  • hapi
    Köszi!

Mondjuk azt hittem egyszerűbb...
  • AndrewT
    e!
  • hapi
    Azt tudja valaki hogyan kell átnevezni a replay-t hogy benn a programban legyen neve?
    Mert ugye a Temp.rec-nek a neve a progiban a Last played game ha a filet átnevezem, a progiban akkor névtelen lesz.
  • bekefi7
    "Nem túl drága, nagyobb baj hogy már alig lehet kapni. 576 sose árulta, CDgalaxisnál pedig hetek óta nincs."
    Árulta az 576, legalábbis itt Pécsett. Ott vettük meg haverommal.
  • Hector Troy
    Van egy nagy gondom: Akárhányszor nyerek, kiírja hogy : You Are Victorius! és azonnal KILÉP a játék gamecrash-el. Nem egyedi dolog, tegnap is, ma is így jártam. Valaki írjon valami ötletet, ha más nem reinstall lesz. (Remélem a társam nem kap dispute-t miattam...)
    Mindenből új drivert használok, win7, háttérbe csak a nod, meg msn fut. Azóta van gond, mióta játszottam haver tört coh-jával, hamchin.
  • AndrewT
    e!
  • bgabor
    Nem túl drága, nagyobb baj hogy már alig lehet kapni. 576 sose árulta, CDgalaxisnál pedig hetek óta nincs.
  • v1r2sd3n4
    Nem tudjátok mennyi be kerülhet most a ToV ??
  • SZU
    Sziasztok, van valahol infó az összes egységnek az értékeiről/árairól stb?
  • CAC
    Már hügyészaré meg lehet venni az alapjátékot. Én meg árulok egy alap+OF-et 2300-ért. Ennyit megér hidd el. Nem kell pöcsölni (csak patchelni) a hamachival, és játszhatsz online emberek ellen. Ez utóbitól lesz igazi játékélmény, nem hogy lever az ember ezerháromszáznegyvekettedszer is egy AI-t, ugyanazon a pályán, ugyanazzal a stratégiával. :)
  • andrue
    és ha nincs meg eredetibe az ujjal nemtok online jáccani..:(
  • Hector Troy
    Ezért nem értettem azt a hülye ikont, hogy miért nem azt írja hogy "Call in a Tigertank."
  • CAC
    Bevallom az nem tudom mi, de ettől függetlenül ne játsszál akkor ott. Fele elérhető frakcióval, harmad pályával, teljesen kiegyensúlyozatlan játékmenettel egyszerűen komolytalan az egész.
  • andrue
    gamerangeren csak 1.0 lehet jáccani még serverek is vannak általában..
  • CAC
    Egyébként mindenkinek érdemes lenne felrakni az 1.0-át! Tök más, tök fun. No meg igen súlyos amikor a Tiger Ace-cel bejön még 2 stormtropper unit. No ekkor tényleg OP volt a Blitz doktrina. :)
  • HunZsoci
    1.0 val ? nem hinném, mi a 2.601 el játszunk, mindíg a legfrissebb patchel.
  • andrue
    Hy valaki játszik innen 1.0 val neten?