Company of Heroes
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
every_body_tells_a_story
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.
every_body_tells_a_story
http://kutyuszoba.blog.hu/
A következõ problémám van:
Megkaptam az alap játékot eredeti verzióban. Feltelepítettem, de nem tudom feltelepíteni a ptach-eket. 1.71-nél nagyobb verzióra nem sikerül a telepítés mert azt írja: "A complete valid Company of Heroes installation could not be located. Please reinstal .... (Error code 10260)"
Ilyenkot mi a fene van, már kétszer újra raktam.
A gépemen 64 bites Windows 7 van.
Szeretnék játszani a game-mel ezért kérem, ha valakinek van valami ötlete akkor segítsen!
Ti be tudtok jelentkezni, nekem egyfolytaban cd-t kér.
every_body_tells_a_story
bgabor: Önmagában nem zavarna, hogy a PAK láthatatlan de ugye ha úgy lõ akkor jóval nagyobbat sebez. És hát a hatótávja is nagy picit, hogy akkor az elit PAK-rol ne is szóljak.
Mert ezt a hibát én is észrevettem, de úgy, hogy mivel nekem 5.1 hangrendszerem van, és a fülesem is 5.1 -es, akkor lettem rá figyelmes, mikor "nemtomhogy" lehúztam az elsö hangszóró csúszkályát teljesen.
Akkor figyeltem fel arra, hogy nincs tank, meg egységek, meg néhány rakéta (stuka, V1) hang! Egyszerüen eltüntek. Mire észrevetetm, hogy a külön hangcucc progiban lehuztam a front hangját.
Nézd meg a csuszkákat, win-be, és driver-be is. És ellenõrizd, hogy jó helyre dugtad e be.
Sztem. Ha nem, lehetséges driver hiba, frissítsd. Dx-et is.
nemértem h miért van ez
*steamen ugye megvettem, le is töltötte magának
*de amikor rámegyek egy egységre akkor az nem beszél
*meg nem hallom a tank hangját sem, csak a lövéseket,fakidöntéseket meg ieneket
*de maga a tank motorhangját, vagy hogy mondaná h german steel stb
*az nem :/
mi lehet a baj? sérült a hangfájl?
pls help : O
Szóval egyensúlyban vannak ezek. Az egyik brutálisat sebez, a másikat viszont csak akkor veszed észre ha már lõtt.
Skirmishben az oroszok ELLEN is lehetünk, az AI képes kezelni õket.
Mivel az amcsiknak 57mm-es lövegük volt csak, ezért a WM-hez is csak az 50mm-es PAK38-ast tették be. Pedig 1944-ben a németeknél már rég a 75mm-es PAK40 volt az alap. Ehhez jöttek még a 88mm-es PAK43 és a 128 mm-es PAK44. '44-ben Normandiában a szövetségesek PAK38-assal már nemigen találkozhattak, rég elavult volt már.
A ToV-al és a Reliccel kapcsolatban egyetértünk.
Az Eastern Front egy remek mod bár még van mit hegeszteni rajta. De legalább megmutatták a srácok, hogy bizony lehet fejleszteni a játékot és nem kell a szar Relicre várni állandoan. Hozzáteszem jöttek már ki modok a játékhoz, presze a Relic elõbb szûnik meg, mint hogy bárkit is felkaroljon, mert ennyit számítanak nekik a játékosok. Ezt jó tudni a jövõre nézve sztem.
A többivel egyetértek. 😊
Emellett ha megfigyelted a CoH egy olyan RTS, ahol a kiegyensúlyozottság sokkal nagyobb hangsúllyal érvényesül, mint az realizmus. A CoH számos helyen szándékosan nem realisztikus, mégpedig azért hogy ezzel is a játék egyensúlyát javítsák. A CoH lényegét tekintve inkább tekinthetõ egy jól megbonyolított, második világháborús bõrbe bújt sakk-szerû stratégiai játéknak, ahol a balansz a legfontosabb, mint valami MoW szerû, realizmusra törekvõ játéknak.
És pontosan ezért volt óriási hiba belevenni a játékba az ilyen dolgokat, mint a no-retreat vagy a csak minden harmadiknak jut puska.
Egyébként hamár a realizmussal foglalkozol, azt is észrevehetnéd hogy a mod számos vonatkozásban irreális vagy nem történelemhû. Pl:például a játék idõkeretében(1944) már bizony minden szovjet katonának jutott puska, és a kutya se használt páncéltörõ puskákat.(amerikai lend lease bazookákat használtak az oroszok helyette)
El kell ismerni, hogy a modban óriási a potenciál, és hogy a fejlesztõk nagy respectet érdemelnek, de azt is el kell mondani, hogy a mod jelen változatában profi szintû CoH-ozásra még erõsen használhatatlan.
Én például számos dolog mögött nem látok koncepciót(pl: oroszok fejlõdési rendszere, az egyes egységek mikor elérhetõk stb), ami így órási kontrasztot alkot az alapjáték és a kiegek négy hihetetlenül alaposan átgondolt és kivitelezett koncepciójával. Szintén jól mutatja az átgondolatlanságot hogy az oroszoknak nem dolgoztak ki módszert resource point secureolásra. Kijavítanivalók is vannak szép számmal, a szovjet fejlesztések árai nevetségesek, a egyes unitok fejlõdésrendszere is homályba vész. Óriási hiba hogy nem lehet nagyobb fegyvereket recrewolni, és a visszavonulás hiánya is összeegyeztethetetlen a CoH rendszerével.
Szóval hiányosságok és átgondolatlanságok bõven vannak, és a négy alap frakciónál megszokott átgondolt koncepció is hiányzik, nyoma sincs.
Van benne potenciál, de a fejlesztõknek sok dologra kell rájönniük, hogy mik azok a dolgok amiket gyorsan meg kell változtatni hogy ebbõl igazi CoH szintû frakció legyen. Momentán csak egy igen szórakoztató mod, amit azonban senki se fog fontos online meccseken választani.
Elkezdte rángatni a képet mintha nagyon gyorsan rángatnám ide oda az egeret aztán megfagyott a program!
every_body_tells_a_story
steamen van már topikja is a problémának, ott a korábban engedélyezendõ portok tiltását javasolták - természetesen nem segített
viszont nyomtam egy jelszó rezetet, ekkor kért egy cdkulcsot, beadtam, kérte az emlékeztetõ kérdésre a választ, majd rezetelte a jelszót - ezzel VÉGRE sikerült birtokba vennem jogos tulajdonomat 😄
hálleluja!
Forza.
Köszönet mindenkinek a segítségért!
Végül úgy csináltam meg hogy volt egy szar(hibás) OF -em azt felraktam letöröltem és minden mûködött pöccre!
Kérdésem ehhez az orosz frakció dologhoz: Befolyásolja az online játékot vagy minden megy szépen?
A remény országában soha nincs tél.
BoKK: Véleményem szerint a brittek ( fõleg 1v1-be) vmivel gyengébbek a többi népnél. A PE szerintem jó annak ellenére h sokan fikázzák õket. Szerintem egyszerûen nehéz játszani velük. Szerintem...
De majd a pro-k elmondják konkrétabban is.
A remény országában soha nincs tél.
soha többet semmit a relictõl.
Forza.
Aki hátrafordult, azt a mögöttük levõ tiszt lõtte le.
Így hát egyértelmû hogy a játéka se tették bele!
És azért nincs mindegyik katonánál se fegyver, mert a háborúba se volt!
Aki elöl futott a sorban, annál volt egy fegyver, a mögötti többinél csak 10-10 lõszer. Ha ez elsõ elesett, felvette a fegyverét a második, és futottak tovább. Ha valameik megfordult, hátulról a saját társa lõtte le.
Mielött megkérdezitek, miért hiányos a katonáknál a fegyver!
Az SC-s vonalat azért hoztam fel, mert valaki említette a CS-t, s erre reagáltam egy erõs sarkítással. Tudom nem te voltál, de tán jó példa volt arra a felvetésedre, hogy nem valószínû, hogy a 3 nagyobb nemzetet célozták volna meg a világ összes országával szemben.
Ugyanis én nem azt mondom, hogy konkrétan egy bizonyos ország lakosságának gyártanak játékot a kiadók, szoftvercégek, hanem, hogy vannak bizonyos megcélzott szegmensek, melyek meghatározása kezdõdik a játék típusának a kiválasztásával, és ki tudja miken keresztül befejezõdik a 2-3 éven belül tervezett kiegészítõknél.
Egyébként szerintem is a Ryan közlegény megmentése és az Elit alakulat gyakorolt nagy hatást a CoH készítõire. Nekem is volt egy idõszakom, amikor párhuzamosan néztem/játszottam. Ajánlom mindenkinek, mert a hangulat így megduplázva fenomenális.
Amúgy CAC attól függetlenül hogy biztos kevesebben vettek COH-ot keletebbre, én se hinném hogy ez egy érv amellett hogy kevés frakció van a játékban alapból (2kieg után is), igazad is van persze biztos jó érzés ha a saját nációddal játszhatsz egy játékban, de attól még vannak aki másikéra is kiváncsiak, nem is kevesen, ott nyugatabbra is. Inkább reálisabbnak tünik az hogy a fejlesztõknek ne õszüljön be a hajuk idõ elõtt a sok balanszolás meg utómunkálat/bugvadászat közben egy már elkészített termék miatt szerintem 😊
- a StarCraft egy teljes egészében fikcionális univerzum, nyilván nem alakulhat ki ilyen jellegû kötõdés az egyes fajok iránt. a Relic hasonló típusú játéka a Dawn of War, ahol a készítõk a kreált fajok garmadát szórják be a kiegészítõkbe, mert az univerzum határainak feszegetése nélkül ez megoldható, bárki vs bárki felállás kivitelezhetõ.
- a nemzeti jelleg fontosságában egyetértek, de nem biztos, hogy a CoH az, ahol ez alapján érkezhetnek az új frakciók. egy második világháborús játékban elõforduló 4 alapvetõ nemzet megléte általában bõven elég. alighanem egyikünk sem hullajt könnyeket azért, mert nincsenek magyar egységek a játékban, és nem valószínû, hogy csak amiatt rohannánk megvenni egy új kiegészítõt, mert hazánk fiait irányítgathatjuk.
- a CoH alapkoncepciója az Elit Alakulat címû minisorozatra épül, vagy egy szinttel feljebb lépve a normandiai partraszállás utáni közvetlen eseményekre, kizárólag a nyugati fronton, de eléggé érezhetõ az Elit Alakulat hatása. ebbõl adódóan a történelmi idõ és tér adott, és ebbe egész egyszerûen nem fér bele a keleti front, nem férnek bele a japánok (egy erõsen átalakított US frakcióval küzdögethenének, GB, WE, PE parlagon), legfeljebb a ToV-ban látható módon francia és kanadai (gyártású) jármûvek, mert egész egyszerûen ez és ennyi fér bele.
- a balansszal teljesen egyetértek, az az elsõdleges, a játszhatóság, legalábbis a játékosok számára. a kiadónak már inkább az eladások növelése a prioritás, a jelek szerint akár a balansz, illetve új frakciók rovására is. nem ismerem a Relic terveit, nem tudom, hogy van-e kilátásban további CoH kiegészítõ, de ha azt valós tartalommal megtöltik, az már nagyon felhigítaná a játékot, és valószínûleg ilyesmi okból kifolyólag lett a ToV olyan alibi-addon, amilyen. ha szükségét érezték volna, bármilyen szempont alapján egy frakció bõvítésnek, megtethették volna már abban.
Rosszul közelíted meg a dolgot. Ebben az esetben a Starcarftban mindenki terrannal akarna játszani. A fejlesztés elsõ stádiumában volt egy szép nagy közvélemény kutatással, brainstorminggal, marketingtervvel egybekötött elemzés, melynek ez lett az eredménye.
Egy játékon belül a saját náció jegyeinek a felfedezése (felirat, szinkron, konkrétan a frakció) növeli a termék megítélését az adott nemzet szemében ez köztudott. Na mármost minek akarjanak a kiadók egy ismerten warezpárti közösségek kedvezni? Sokkal sanszosabb ez alapján egy japán kieg. Az ugyanúgy újdonság a jelenlegi CoH közösségnek, és -ha a fenti vonzerõ teljesül- nagyobb eséllyel hoz potenciális, új játékosokat.
De ismétlem inkább legyen fullos a balansz, mint kiadjanak megint 2 optimizálatlan frakciót.
a vásárló erõ nemzeti szintû leképezése érdekes felvetés, mert akkor a "tradicionális" második világháborús hadviselõ nemzetekre, azaz 4 darab országra koncentrálnának a bõ 200-ból? nem valószínû...
@mascarun: nem találkoztam még ilyesmivel, de a különbözõ cleanerek használata akár segíthet is, viszont szerintem ha biztosra akarsz menni, akkor a regeditben kézzel kitörölsz minden olyan bejegyzést/könyvtárat, ami mondjuk a "Relic" nevet viseli. illetve a dokumentumok (X:\Documents and Settins\"UserName"\My Games\Company of Heroes) mappában is érdemes takarítani (ha van).