Company of Heroes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hector Troy
Nagyszerû, thx.

every_body_tells_a_story

Aham. Bemész bármelyik chat szobába, és beírod, hogy /addfriend xy. Ahol xy a profil név. Régebben volt, hogy csak másodjára vette be. Mostanában jó szokott lenni.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Hector Troy
Okés , és azt részleteznéd hol találom? <#lama><#lama><#wilting>

every_body_tells_a_story

Bárhogy/bármikor fel lehet venni az addfriend paranccsal.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Persze ha leaderbordson szerepel akkor ott tudsz névre keresni és add freindel fel tudod venni.

Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.

Hector Troy
ha csak a gyerek accountjának (player név), a nevét tudom akkor feltudom vhogy UTÓLAG (meccs után), venni a barátok közé?

every_body_tells_a_story

Most se megy a coh, cd-t kér, kalap szar ez felháborító hogy ennyire nem törõdnek ezzel a játékkal.
PsyhoApu
Én win7 alatt játszom (64bit) ilyen problémája egyszer volt a tesómnak. Neki egy komplett reinstal segített. Minden elõzményt és korábbi mappát kitakarítottunk neki

http://kutyuszoba.blog.hu/

win 7 ^^ ne várj tõle sokat...
Cowie
Sziasztok!

A következõ problémám van:
Megkaptam az alap játékot eredeti verzióban. Feltelepítettem, de nem tudom feltelepíteni a ptach-eket. 1.71-nél nagyobb verzióra nem sikerül a telepítés mert azt írja: "A complete valid Company of Heroes installation could not be located. Please reinstal .... (Error code 10260)"
Ilyenkot mi a fene van, már kétszer újra raktam.
A gépemen 64 bites Windows 7 van.

Szeretnék játszani a game-mel ezért kérem, ha valakinek van valami ötlete akkor segítsen!

Hali! Nekem is kéri a lemezt... Mondjuk már lassan bõ egy hete megfigyeltem, hogy a rendszer nem bírja követni a helyezéseimet. Össze-vissza rakosgat és alig találom meg magam a táblázaton. Úgy látszik megint szervergondok vannak Relic-ék háza táján. Nem értem, miért nem lehet már egy picit foglalkozni ezzel a játékkal és rendbe kapni, hogy ne legyen minden héten valami leállás.
Hi!
Ti be tudtok jelentkezni, nekem egyfolytaban cd-t kér.
Oh my fucking God! Nehogy leformázza már ezért a hdd-t! Nem kell még csak uninstallálni sem a játékot. A serialokat kell átírni, aztán a host fájl módosításait megszüntetni.

Hector Troy
Ha haverom eddig tört játékkal játszott és most megvette eredetibe, akkor szerintetek elég ha a régit uninstallálja, a maradékot amit fent hagy a gép meg letörli?! Vagy formázza le a vinyót, hogy biztos ne zavarja be a régi játék?!

every_body_tells_a_story

A probléma megvolt nálam is. Nekem az tûnt fel, hogy az egységek hangját se igen hallottam. A hiba nálam az volt, hogy 5.1-re volt állítva minden, viszont fülessel játszottam. Át kellett állítanom a hangkarim cuccában (SB Audigy 2ZS) az 5.1-et headphones-ra, és már szólt is minden.

bgabor: Önmagában nem zavarna, hogy a PAK láthatatlan de ugye ha úgy lõ akkor jóval nagyobbat sebez. És hát a hatótávja is nagy picit, hogy akkor az elit PAK-rol ne is szóljak.
bajgunar
Mien hangrendszered van? Esetleg az elsõ (front, zöld)-be dugtad a kimenetet?
Mert ezt a hibát én is észrevettem, de úgy, hogy mivel nekem 5.1 hangrendszerem van, és a fülesem is 5.1 -es, akkor lettem rá figyelmes, mikor "nemtomhogy" lehúztam az elsö hangszóró csúszkályát teljesen.
Akkor figyeltem fel arra, hogy nincs tank, meg egységek, meg néhány rakéta (stuka, V1) hang! Egyszerüen eltüntek. Mire észrevetetm, hogy a külön hangcucc progiban lehuztam a front hangját.
Nézd meg a csuszkákat, win-be, és driver-be is. És ellenõrizd, hogy jó helyre dugtad e be.
Sztem. Ha nem, lehetséges driver hiba, frissítsd. Dx-et is.

arty
talán hagkártyadriver? frissitsd a drivert!

Forza.

PLS HELP!!!

nemértem h miért van ez
*steamen ugye megvettem, le is töltötte magának
*de amikor rámegyek egy egységre akkor az nem beszél
*meg nem hallom a tank hangját sem, csak a lövéseket,fakidöntéseket meg ieneket
*de maga a tank motorhangját, vagy hogy mondaná h german steel stb
*az nem :/

mi lehet a baj? sérült a hangfájl?

pls help : O
Jó akkor a kedvedért átfogalmazom amit írtam, mert igazad van 😊 Szóval én örülök neki hogy kibõvült a frontok száma, igaz hogy vannak balansz gondok, meg az orosz fejlõdési rendszer is érdekesre sikeredett, ami nem feltétlen dicséret 😊 de még csak most jött ki nemrég, reméljük van idejük/türelmük/lehetõségük/kedvük a készítõknek foltozgatni majd.

Szerintem nem imbalance a PAK, mert az amerikai löveg spéci képességét ellensúlyozni kell. Az ugyanis durván megnöveli a sebzését és a penetrációt. Gyakorlatilag 2-3 amcsi löveggel bármilyen tank támadást el lehet hárítani.

Szóval egyensúlyban vannak ezek. Az egyik brutálisat sebez, a másikat viszont csak akkor veszed észre ha már lõtt.

És van még egy dolog, ami engem teljesen meglepett, mert nem is számítottam rá:

Skirmishben az oroszok ELLEN is lehetünk, az AI képes kezelni õket.

Hát a PAK-al úgy vagyok h sztem a rejtés miatt elég imba cucc még ez is. Fõleg ha elit. Rejtés nélkül jobb volna. Az amcsin ugyan van ien idõleges-upgrade, de akkor se nagy szám sztem. Egyébként ugy gondolom a WM épp elég erõs, bár a játék korai szakaszában szoktam vele izzadni, de egy jókor behívott KT azért odaver, egy nem aknabuzi mapon 😊
Az alatt, hogy az egyensúlyra mentek rá, akár a realitás kárára, elsõsorban olyan dolgokat értek, mind a Wehrmacht PAK lövege.

Mivel az amcsiknak 57mm-es lövegük volt csak, ezért a WM-hez is csak az 50mm-es PAK38-ast tették be. Pedig 1944-ben a németeknél már rég a 75mm-es PAK40 volt az alap. Ehhez jöttek még a 88mm-es PAK43 és a 128 mm-es PAK44. '44-ben Normandiában a szövetségesek PAK38-assal már nemigen találkozhattak, rég elavult volt már.

A ToV-al és a Reliccel kapcsolatban egyetértünk.

Hadjárat egyenlõre nincs. Természetesen annak nincs akadálya hogy skirmishben velük játsz.

Érdekes eszmefuttatás, sok helyen egyet is értünk de abban nem, hogy a CoH készítõi nem feküdtek rá a realitásra, mert azért nem igen van ennyire kidolgozott 2VH-s stratégiai játék. Ld. a jármûvek sérüléseit, a gránát, sticky dobását. Vagy említhetnék ezer más dolgot. Az orosz mod még nincs megfelelõen kiegyensúlyozva (sztem erõs picit), de nem biztos, hogy versenymodnak szánták. A no-retreat egy nagyon valosághû dolog, amit egyensúlyoz a gyalogosaik olcsósága, és szar mivolta. Ami nekem nem tetszik az leginkább a túl sokféle egység. Rengeteg gyalogos, meg tank, support unitok, sztem kicsit túlzásba estek a készítõk. Amúgy meg a Relic elbújhat a francba, hogy ennyire leszarják a CoH-ot! Ott volt a ToV ami amellett, hogy a pénzünkre ment csak, rendelkezett 3 új játékmóddal, de a Panzerkrieg-en kívül mind a mai napig 1 azaz EGY! darab map van mindegyikhez! És akkor a multiról nem is beszélek. Nagyon gáz, hogy csináltak egy ilyen zseniális játékot amibe ennyi lehetõség van, aztán meg ilyen látványosan leszarják az emberek fejét, és ilyen Tov-okkal jönnek. Arra nem képesek, hogy az Automatchek maplistjét bõvítsék!!!! Pedig már igencsak ráférne. Vagy hogy egyáltalán új mapokat vegyenek fel és patchek formájában kiadják õket. Nagyon nagy taszít az ilyen hozzáállás!

Az Eastern Front egy remek mod bár még van mit hegeszteni rajta. De legalább megmutatták a srácok, hogy bizony lehet fejleszteni a játékot és nem kell a szar Relicre várni állandoan. Hozzáteszem jöttek már ki modok a játékhoz, presze a Relic elõbb szûnik meg, mint hogy bárkit is felkaroljon, mert ennyit számítanak nekik a játékosok. Ezt jó tudni a jövõre nézve sztem.
cikasz
Sziasztok.
Ebben az eastern frontban single player nincs?
köszi

http://www.akciofigura.hu

Én nem éreztem degradálónak a hangnemét.
A többivel egyetértek. 😊

Ezekkel a tényekkel teljesen tisztában vagyunk. Ma már a csapból is a második világháború folyik, erõsen sértõ ilyen alap dolgok nemtudását feltételezni másokról.

Emellett ha megfigyelted a CoH egy olyan RTS, ahol a kiegyensúlyozottság sokkal nagyobb hangsúllyal érvényesül, mint az realizmus. A CoH számos helyen szándékosan nem realisztikus, mégpedig azért hogy ezzel is a játék egyensúlyát javítsák. A CoH lényegét tekintve inkább tekinthetõ egy jól megbonyolított, második világháborús bõrbe bújt sakk-szerû stratégiai játéknak, ahol a balansz a legfontosabb, mint valami MoW szerû, realizmusra törekvõ játéknak.

És pontosan ezért volt óriási hiba belevenni a játékba az ilyen dolgokat, mint a no-retreat vagy a csak minden harmadiknak jut puska.
Egyébként hamár a realizmussal foglalkozol, azt is észrevehetnéd hogy a mod számos vonatkozásban irreális vagy nem történelemhû. Pl:például a játék idõkeretében(1944) már bizony minden szovjet katonának jutott puska, és a kutya se használt páncéltörõ puskákat.(amerikai lend lease bazookákat használtak az oroszok helyette)

El kell ismerni, hogy a modban óriási a potenciál, és hogy a fejlesztõk nagy respectet érdemelnek, de azt is el kell mondani, hogy a mod jelen változatában profi szintû CoH-ozásra még erõsen használhatatlan.
Én például számos dolog mögött nem látok koncepciót(pl: oroszok fejlõdési rendszere, az egyes egységek mikor elérhetõk stb), ami így órási kontrasztot alkot az alapjáték és a kiegek négy hihetetlenül alaposan átgondolt és kivitelezett koncepciójával. Szintén jól mutatja az átgondolatlanságot hogy az oroszoknak nem dolgoztak ki módszert resource point secureolásra. Kijavítanivalók is vannak szép számmal, a szovjet fejlesztések árai nevetségesek, a egyes unitok fejlõdésrendszere is homályba vész. Óriási hiba hogy nem lehet nagyobb fegyvereket recrewolni, és a visszavonulás hiánya is összeegyeztethetetlen a CoH rendszerével.

Szóval hiányosságok és átgondolatlanságok bõven vannak, és a négy alap frakciónál megszokott átgondolt koncepció is hiányzik, nyoma sincs.
Van benne potenciál, de a fejlesztõknek sok dologra kell rájönniük, hogy mik azok a dolgok amiket gyorsan meg kell változtatni hogy ebbõl igazi CoH szintû frakció legyen. Momentán csak egy igen szórakoztató mod, amit azonban senki se fog fontos online meccseken választani.

Talán azért hagyták ki õket mert ez egy a nyugati fronton játszódó játék.

mascarun
Hát nekem így elsõ indításra kifagyasztotta a játékot!
Elkezdte rángatni a képet mintha nagyon gyorsan rángatnám ide oda az egeret aztán megfagyott a program!

Hector Troy
Jó, hát én is láttam az ellenség a kapuknált, de azért ennyire nem kellene "realizálni" a retreat hiányát illetõen. Ehhez az új modhoz még hozzá kell szokni, jól sikerült, habár eléggé látszik játék közben hogy sajnos nem hivatalos kieg., csak ilyen sufni-cucc. Balanceból meg röhely.

every_body_tells_a_story

arty
kb 20x nyomtam restartot, de nem segített
steamen van már topikja is a problémának, ott a korábban engedélyezendõ portok tiltását javasolták - természetesen nem segített

viszont nyomtam egy jelszó rezetet, ekkor kért egy cdkulcsot, beadtam, kérte az emlékeztetõ kérdésre a választ, majd rezetelte a jelszót - ezzel VÉGRE sikerült birtokba vennem jogos tulajdonomat 😄

hálleluja!

Forza.

mascarun
HAIL!

Köszönet mindenkinek a segítségért!
Végül úgy csináltam meg hogy volt egy szar(hibás) OF -em azt felraktam letöröltem és minden mûködött pöccre!
Kérdésem ehhez az orosz frakció dologhoz: Befolyásolja az online játékot vagy minden megy szépen?

*restartot

A remény országában soha nincs tél.

RT: nálam akkor írta ki ezt az profil is busy-t amikor szabálytalanul léptem ki a játékból.(ctr+alt+del, alt+f4, stb.). Ilyenkor mindig kiléptem, toltam egy restarto és jó lett.
BoKK: Véleményem szerint a brittek ( fõleg 1v1-be) vmivel gyengébbek a többi népnél. A PE szerintem jó annak ellenére h sokan fikázzák õket. Szerintem egyszerûen nehéz játszani velük. Szerintem...
De majd a pro-k elmondják konkrétabban is.

A remény országában soha nincs tél.

arty
elképesztõ. hazaértem, profilom még mindig busy, kreálnék ujat, cdkey használatban, recover account, cdcheck, asztalra dob, alt-tabbal játékba vissza: cdcheck failed ...

soha többet semmit a relictõl.

Forza.

AndrewT
@Hector Troy: emitt egy (a?) leírás a mod-hoz, a hivatalos oldalról, ebben minden kérdésre választ kapsz, többek között a visszavonulás hiányáról is: link

Amúgy melyik nép inballansz (túl gyenge,túl erõs)? Én azt nem értem ,hogy a gyors billentyûket miért nem lehet átállítani.
bajgunar
A háborúba se volt divat az oroszoknál retreat -elni!!!
Aki hátrafordult, azt a mögöttük levõ tiszt lõtte le.
Így hát egyértelmû hogy a játéka se tették bele!

És azért nincs mindegyik katonánál se fegyver, mert a háborúba se volt!
Aki elöl futott a sorban, annál volt egy fegyver, a mögötti többinél csak 10-10 lõszer. Ha ez elsõ elesett, felvette a fegyverét a második, és futottak tovább. Ha valameik megfordult, hátulról a saját társa lõtte le.

Mielött megkérdezitek, miért hiányos a katonáknál a fegyver!
PsyhoApu
Nem õk nem tudnak visszavonulni. A tiszttel lehet õket észhez téríteni, illetve késõbbi fejlesztés során elég jó supress ellenállásuk lesz.

Hector Troy
A ruszkinál miért nincs retreat gomb? Vagy csak nálam vesztett el?

every_body_tells_a_story

Igen, a ToV tényleg nem valami nagy szám. Anno volt egy mod, amiben átdolgozták az egész játékot, és fél tucat új pályával gazdagították. Reálisabb, használhatóbb lett, és ingyenes volt. Erre pár hónapra rá kijött a ToV és mélyen alul teljesített. 😞

PsyhoApu
Miért is hiányoltam az oroszokat? Valahogy nekem mindíg kellett a keleti front egy stratégiába. Általában az oroszokat kalapáltam a németekkel. A szövetségesekkel meg a fricceket. Jól jött volna egy keleti frontos hivatalos kieg már korábban. (nem ilyen nevetséges mint a Tov) Szerintem pusztán anyagi okokból nem tettek már bele nagyobb munkát, nem akartak már nagyobb munkába belefogni. Új sereg, új hadjárat, sok pénz az. Gondolom tisztában voltak vele, hogy a rajongók már dolgoznak az ügyön. Mindenesetre megjöttek a vörösök, és egész jól sikerültek.

Persze, lehet, hogy tévedek, de a lentebb írt szubjektív emóciók és 1-2 multi ismert álláspontja a kínai és orosz szoftvervásárlási kultúrával szemben, bennem ilyen érzeteket váltott ki.

Igen, valóban egyetértünk nagyrészt. Egy kis kiegészítést írnék még a Starcraft kapcsán:
Az SC-s vonalat azért hoztam fel, mert valaki említette a CS-t, s erre reagáltam egy erõs sarkítással. Tudom nem te voltál, de tán jó példa volt arra a felvetésedre, hogy nem valószínû, hogy a 3 nagyobb nemzetet célozták volna meg a világ összes országával szemben.
Ugyanis én nem azt mondom, hogy konkrétan egy bizonyos ország lakosságának gyártanak játékot a kiadók, szoftvercégek, hanem, hogy vannak bizonyos megcélzott szegmensek, melyek meghatározása kezdõdik a játék típusának a kiválasztásával, és ki tudja miken keresztül befejezõdik a 2-3 éven belül tervezett kiegészítõknél.

Egyébként szerintem is a Ryan közlegény megmentése és az Elit alakulat gyakorolt nagy hatást a CoH készítõire. Nekem is volt egy idõszakom, amikor párhuzamosan néztem/játszottam. Ajánlom mindenkinek, mert a hangulat így megduplázva fenomenális.

Nyilván igazad van, nem is mondta senki hogy kreáljanak egy fiktív kampányt amiben a szövetségesek is egymásnak esnek 😊 Egyszerüen multiban egymás ellen lehetne harcolni szabadon mint a soldiers howw2-ben, mapokat mondjuk nem árthat hozzá csinálni, de a történelmi hûsére szerintem ennyire azért kevesen figyelnek oda. Ezért talán jobb is hogy moddal oldaják meg, és az eredeti játék megmarad sértetlenül, így plusz tartalmat kap az akit ez érdekel (ingyen ráadásul, és akkor itt ki is lehetne térni arra is hogy mennyi +t kaptak akik megvették a két kieget), a többiek pedig nem kapnak olyat ami bosszantja öket 😊

Amúgy CAC attól függetlenül hogy biztos kevesebben vettek COH-ot keletebbre, én se hinném hogy ez egy érv amellett hogy kevés frakció van a játékban alapból (2kieg után is), igazad is van persze biztos jó érzés ha a saját nációddal játszhatsz egy játékban, de attól még vannak aki másikéra is kiváncsiak, nem is kevesen, ott nyugatabbra is. Inkább reálisabbnak tünik az hogy a fejlesztõknek ne õszüljön be a hajuk idõ elõtt a sok balanszolás meg utómunkálat/bugvadászat közben egy már elkészített termék miatt szerintem 😊

AndrewT
kicsit elbeszélünk egymás mellett szerintem, mivel vannak átfedések, és bármennyire is "rosszul közelítem meg a dolgot", nem állnak olyan nagyon messze a nézeteink. néhány megjegyzés:

- a StarCraft egy teljes egészében fikcionális univerzum, nyilván nem alakulhat ki ilyen jellegû kötõdés az egyes fajok iránt. a Relic hasonló típusú játéka a Dawn of War, ahol a készítõk a kreált fajok garmadát szórják be a kiegészítõkbe, mert az univerzum határainak feszegetése nélkül ez megoldható, bárki vs bárki felállás kivitelezhetõ.

- a nemzeti jelleg fontosságában egyetértek, de nem biztos, hogy a CoH az, ahol ez alapján érkezhetnek az új frakciók. egy második világháborús játékban elõforduló 4 alapvetõ nemzet megléte általában bõven elég. alighanem egyikünk sem hullajt könnyeket azért, mert nincsenek magyar egységek a játékban, és nem valószínû, hogy csak amiatt rohannánk megvenni egy új kiegészítõt, mert hazánk fiait irányítgathatjuk.

- a CoH alapkoncepciója az Elit Alakulat címû minisorozatra épül, vagy egy szinttel feljebb lépve a normandiai partraszállás utáni közvetlen eseményekre, kizárólag a nyugati fronton, de eléggé érezhetõ az Elit Alakulat hatása. ebbõl adódóan a történelmi idõ és tér adott, és ebbe egész egyszerûen nem fér bele a keleti front, nem férnek bele a japánok (egy erõsen átalakított US frakcióval küzdögethenének, GB, WE, PE parlagon), legfeljebb a ToV-ban látható módon francia és kanadai (gyártású) jármûvek, mert egész egyszerûen ez és ennyi fér bele.

- a balansszal teljesen egyetértek, az az elsõdleges, a játszhatóság, legalábbis a játékosok számára. a kiadónak már inkább az eladások növelése a prioritás, a jelek szerint akár a balansz, illetve új frakciók rovására is. nem ismerem a Relic terveit, nem tudom, hogy van-e kilátásban további CoH kiegészítõ, de ha azt valós tartalommal megtöltik, az már nagyon felhigítaná a játékot, és valószínûleg ilyesmi okból kifolyólag lett a ToV olyan alibi-addon, amilyen. ha szükségét érezték volna, bármilyen szempont alapján egy frakció bõvítésnek, megtethették volna már abban.

"a vásárló erõ nemzeti szintû leképezése érdekes felvetés, mert akkor a "tradicionális" második világháborús hadviselõ nemzetekre, azaz 4 darab országra koncentrálnának a bõ 200-ból? nem valószínû..."

Rosszul közelíted meg a dolgot. Ebben az esetben a Starcarftban mindenki terrannal akarna játszani. A fejlesztés elsõ stádiumában volt egy szép nagy közvélemény kutatással, brainstorminggal, marketingtervvel egybekötött elemzés, melynek ez lett az eredménye.
Egy játékon belül a saját náció jegyeinek a felfedezése (felirat, szinkron, konkrétan a frakció) növeli a termék megítélését az adott nemzet szemében ez köztudott. Na mármost minek akarjanak a kiadók egy ismerten warezpárti közösségek kedvezni? Sokkal sanszosabb ez alapján egy japán kieg. Az ugyanúgy újdonság a jelenlegi CoH közösségnek, és -ha a fenti vonzerõ teljesül- nagyobb eséllyel hoz potenciális, új játékosokat.

De ismétlem inkább legyen fullos a balansz, mint kiadjanak megint 2 optimizálatlan frakciót.

AndrewT
az OF két új frakciója szervesen épült be a játékba, a PE a WE oldalán, a GB az US oldaán, vagy akár önállóan is játszható. ha azonban hivatalos kiegészítésként érkeznének meg az oroszok, a történelmi hûség határait nem feszegetve, csak a PE és a WE ellen mehetnének, szövetséges nélkül, míg az ilyen játszmákba az US és a GB egész egyszerûen nem kerülhet be. a jelenlegi 4 frakció viszont bármelyik játékban lehetõséget kaphat.

a vásárló erõ nemzeti szintû leképezése érdekes felvetés, mert akkor a "tradicionális" második világháborús hadviselõ nemzetekre, azaz 4 darab országra koncentrálnának a bõ 200-ból? nem valószínû...

@mascarun: nem találkoztam még ilyesmivel, de a különbözõ cleanerek használata akár segíthet is, viszont szerintem ha biztosra akarsz menni, akkor a regeditben kézzel kitörölsz minden olyan bejegyzést/könyvtárat, ami mondjuk a "Relic" nevet viseli. illetve a dokumentumok (X:\Documents and Settins\"UserName"\My Games\Company of Heroes) mappában is érdemes takarítani (ha van).

arty
abban volt, máskor megy is a cdcheck, csak amikor a recover miatt néztek, akkor pont nem 😞 mind1, hazaérek ujra megprobálom, hátha cska idõ kellett a profilomnak ...

webes felülete gondolom nincs a relic online-nak, ugye?

Forza.