8857
  • CAC
    Nagyon szívesen! :)
    ps: készülget az oldal :)
  • oroberto
    Kösszönöm Kedves Cac kolléga.
  • CAC
    Egész pontosan have fun. :)
  • Fifus
    a pak nem, bocsi, neki csak irány kell.
  • Fifus
    Setup time-os unitok azok, amelyeknek időre van szüksége a célra állításhoz: 3 fős mg, 3 fős pak, 3 fős mortar,
  • oroberto
    hf - have fan (jó szórakozást)
    gl - good luck (sok szerencsét)
    empla - (emplacement rövidítés) britek által építhető rögzitett lövegek (mg nest, mortar nest, Bofors stb.)
    inf - (infantry) gyalogsági egységek gyűjtőneve
    blob, Spam - ha több egység (3,4 egység) egyszerre mozog 10-15-20 ember, vagy több páncélos (spam).
    T1,2,3,4, - Tier 1,2,3,4, ezek az építkezések által elérhető szintek a játékba
    P4 - Panzer 4es tank
    AC - armored Car Panzer elit könnnyű páncélozott járműve.
    Techelés - fejlödés a játékban pl T1-ről T2-re.
    Counter - valami ellen kihozott egység ami hatásos is ellen. pl Páncélos ellen Anti tank Gun.
  • CAC
    Gondolom a FAQ-ba belefér ez is.
  • hantorich
    Köszi a tippeket mindenkinek. Viszont lenne egy kérdésem és szerintem eza forumnak is jót tenne, ha ilyen kezdők, mint én benéznek. Szóval valami összefoglalót, hogy a coh-os szakszavak mit is jelentenek :).
    Counter egység, empla, inf blob, P4 (gondolom ez a német 4-es szintű HQ), AC, techelés, setup time stb... :)

Tud erre valaki írni egy összefoglaló szerűt? :)
  • Fifus
    Ez a sok a végén volt ennyi, de magam is csodálkoztam, hogy vigyázni tudtam rájuk, még annyi, hogy a pálya Hinderdam volt.
  • oroberto
    Haha LOL, nem is csodálom hogy ennyivel egységgel megverted. Én nem azt mondtam hogy menj a bázisára az elején hanem hogy vedd el tőle a fuel utánpótlást ne tudjon miből gyártani mivel PEnek minden counterhez fuel kell, így hamar előnybe kerülsz persze ha nem öleted le magad közben.
  • Fifus
    Annihilate-nél muszáj kicsit ülni, brennel, tommyval nem mehetek a bázisára.

Amúgy sikerült tegnap egy brit győzelem, szép nyugodt építkezéssel, három tommy kettő lt-vel upgradelt bren carrierrel, kettő sapper, kettő firefly command tankkal, és kettő 25 fontos bőven elég volt.

Mondta is a srác, hogy nincs balance.
  • oroberto
    Én úgy érzem hogy nem a cmp a lényeg, Zsoci lemérte hogy ő 2x annyi cmps ellenfeleket vert el. Én sem vagyok nagy cmp király mégis tudok nyerni magasabb szintű ellenfelek ellen. Lényefg hogy ne álljanak az egységek és közben gyártás is legyen. Az hogy időben tudja hozni counter egységet az nagyon számít. Először is nagyon kell ismerni a mapot mit kell foglalni stb.
    Hantorich: 2v2 teljesen más mint 1v1 ott szerepek vannak amiket meg kell osztani úgy lehet nagyobb esély győzelemre. Nem gyárhatsz mindent te egyedül mindenre mert nincs pénzed rá. Pl 2 britnél szokták hogy az egyik emplákat gyárt a másik pedig inf blobot alkalmaz. Wermachnál egyik páncélost vetez és használ a másik pedig infeket. Valószinű még a játékodban is sok hiba van amit nem veszel észre ezért nincs még annyi sikerélményed.

Fifus: Annhilate az wermatchnak kedvez az idő nekük dolgozik. Semois az nem nehéz pálya britnek. PE meg főleg könnyű brittel leverni azon a pályán hisz ott közel vannak HQ a nagy muni fuel pontok. Én VP 1v1 közben is tudok anhit csinálni ott PE ellen. Ha német frakciókat elvágod a fueltől már az elején akkor nem lesz gond de ha hagyod rajta ülni akkor ne csodálkozz hogy megerösödik és nem birsz velük.
    Ha nem tudod levágni készülj P4 re mert mostanában gyors P4 tolnak ellenük. AC ellen hoznod kell stuartot (időbe nem szabad elaludni) + használnod trenchet, és simán megfogható. Majd ha lesz Semoisos replayem küldök neked. I
  • Fifus
    Én 370 játékkal is noobnak gondolom magam, de amúgy van ebben a cpm versenyben valami.

Valóban az van, hogy parancs kiad, tovább, parancs kiad, tovább, közben techelsz a gyorsbillentyűkkel, setup time-os egységekre fordítasz talán néha többet, mint egy másodperc.
    Végignézni a játékot a replayben lehet.

Megfelelő egységek megfelelő időre? Ez nagyon sok embernek nehéz, köztük sok profinak is. Csak azt tudom mondani amit nekem szoktak: ne add fel.
  • hantorich
    Sziasztok.

A játék régóta meg van, most viszont újra kipróbáltam mostmár multiban. 2 vs 2-et akarok játszani, de egyszerűen szörnyen megy, pedig már 40-50 játék bennem van. Egyszerűen képtelen vagyok a megfelelő egységeket a megfelelő időre kiállítani. Bármelyik oldalon játszok, azonnal a gyenge pontjaimon támadnak. Ha brit vagyok, a lehető leggyorsabban jönnek páncélossal. Ha amerikai vagyok, simán lerushol panzerrel, vagy mp-44-es osztagokkal szanaszét szedi az összes gyalogosom, stb.

És ami a legdühítőbb, hogy azt látom, hogy ami ellenem simán bejön, azt én nem tudom használni. Lsd szétszedtek már ranger osztagokkal, viszont ha én megyek 4-5-tel egyszerűen szétszaggatják őket tankokkal, holott ellenem teljesen leirtották az egészet.

Ja és még valami. Azt látom, hogy nagyon nem használják az egységek nagyrészét. Van pár bevett formula és ezzel képesek lejátszani egy meccset.

Nem tudom ebben mi az élvezet, elfárad a mutatóujjam az egészben, de egy normális tankcsatát nem tudok végignézni, mert másodpercenként máshova kell kattingatnom.

Van esetleg valami noob modja ennek a játéknak, vagy teljesen átment ilyen cpm versenybe az egész? Ha adnátok pár tanácsot nagyon megköszönném. Teljesen elveszett a játékélménye így :S.
  • HunZsoci
    AC ellen kell brittel neked orvosság:D?

Egy darab ingyen trench a bázisod elé, ha beszorítana az Hq-hoz, belemész egy sima inf sectionnel, mégjobb ha Bren upgradelt, és szétlövöd, saját ember vesztése nélkül, az alap inf squadoddal. HA nem a Hq-nál zargat, orvosság még BREN squadnak a bármilyen zöld cover, beállsz, és szétlövöd, mikor futna, megbuttonozod, és utána lövöd szét, a zöld cover miatt meg kb. 2 embert veszítesz max. Megoldás még az upgunn Bren Carrier, az armor piercing roundal, nagyon megöli az is az Ac-t, egy darab Bofors, esetleg egy darab Stuart(és az összes PE halftrack futhat kb., AT HT is csak akkor igazán veszélyes, ha meg tud lőni a bénító skilljével, és van mellette schreckes inf, vagy AT granyós inf etc. Szóval az AC az ha totálisan felkészületlenül meglepi a brit playert, csak akkor veszélyes, amugy szinte használhatatlan, nem ér annyit mint US ellen.
  • Fifus
    Olyan jó vagyok brittel, hogy múlt héten Zsoci PE-vel 2:45 perckor indult el, mert telefonja volt és nyert.

AC-k ellen amúgy orvosság? Odaszorít a HQ, casualty-hoz és lényegében vége.
  • bekefi7
    Tankbuster blob ellen használj kommandósokat, ha p4-et hoz akkor firefly, jóval messzebre és erősebben lő. Viszont figyelj rá és mindig tartsd távol az ellenséges gyalogságtól. Ha nagyon együtt mozognak akkor off-map arty strike rendes vagy kamu, az mindegy. Én általában így tolom, igaz annihilate meccset már egy ideje nem toltam.
  • Fifus
    Tankbuster blob szétszedte a firefly-om, cromim. A 25 fontosom és 17-esem is. Meglepően hamar. Tommy-sapper blobom ellen pedig P4 support tankok voltak.

Mindegy, jó céltábla vagyok.
  • Hector Troy
    Command Tank + Firefly, tank parancsnokkal. Jó messziről leszedik a bázist + tankot, AC-t. Mellé infet trenchbe. Mondjuk kommandóst.
    Egy hosszabb játékban tüzérségi támogatás is jól jön. Ha ezeket PZE-vel megfogja, akkor beírod hogy gg, kivéve ha épp C.Darvin ellen játszol. xD
  • bgabor
    Én nem vagyok nagy spíler, de pont a brit tud megszüntetni bármilyen campelést 25 fontossal, és tönkreverni bármilyen tank támadást 17 fontosokkal. Ráadásul mindezt doktrína nélkül.
  • Fifus
    Brittel annihilate-re van-e recept Semois-n? PE jól elcampolta magát, a végén pedig ő rohant le engem a tápos tankjaival.

• Hector Troy
    Is-is. Figyi, tedd fel a kérdéseid külön mondatokba, tagolva, aztán megpróbálok válaszolni.
  • Fifus
    Mindenki józanodik, vagy már megint hülye kérdést tettem fel?
  • Fifus
    Olyasmi megoldás lenne jó, mint recon+strafing run(bombing run), ilyesmit lehet szimulálni a royal army-ban?
  • Fifus
    Jó reggelt, tanácsot kérnék british ügyben, annihilate-t hogy kell játszani velük? Semois-n volt két buktám, az egész pálya az enyém volt, de base rusht mégse tudtam csinálni, se tankkal, se inffel. Tankbuster blob várt HTrack-kal, a végén P4 support is került a képbe, majd legvégén kijött egy Jagddal pluszban és szédszedte a táborom. Artyt kapott bőven, hoztam churcillt, cromit, tartani mindent lehetett volna, de a base rush nem ment.
    Ugyanez Usa-val 20 perc. Még nagy fuel-os pályán se tudott mit kezdeni a vet-rifle-flame engie blobommal, m8 támogatással, a végére kettő croc teszi fel a pontot. Britnél a croc nagyon soká van, és kettő marha sokba kerül, mert támogatás is kell mellé, az sincs ingyen.
    Vagy a pálya közepére induljak kapcsiból? Onnan gyorsabb a rfc, ami ugye britnél olcsó. Csak ott meg az eleje lehet necces, amíg nincs kész a camp.
  • formatuq
    cd nemet, berlinbol valo
  • Hector Troy
    Csináld csak meg, aztán majd ha lemarad valami, adunk ötleteket...
  • CAC
    A többiek nevében is köszi!
    A Tisztelt Egybegyültek gondolkoztak azon, hogy mily kérdéseket szeretnének fent látni? Vagy rám bízzátok?
  • robotnyk
    banner frissítve, thx to AndrewT, lehet gyártani a faqot.
  • Hector Troy
    Off: Honnan veszed hogy Amerikából indult a tahóság? Szerintem sok dologban példát vehetnénk róluk. Nem vagyok egyik ország pártján sem, de ha választani kéne inkább az usa, mint a csigaevők...
  • bekefi7
    Nem játszottam egy elég élvezetes( a teammate-nek annyira nem tetszett amint azt a commentjeiből leszűrtem) 2v2-es meccset. Nem játszok túl gyakran 2v2-t ezért ha néhány face tudna nekem segíteni, h mit hogyan azt nagyon megköszönném. A legfontosabb kérdésem az lenne, h illik-e roo-t használni ? Avagy 2v2-ben is ugyanolyan op? Ha nem akkor, h lehet használni( értsd: h techeljek)? Előre is kösz!
    http://www.4shared.com/file/x4idPOxg/temp.html
  • bgabor
    Akkor ezek szerint a rossz modor és a tahóság gyorsan terjed. :D
  • Hector Troy
    Darvin francia, nem amcsi. De szerintem a másik srác sem jenki, róla még nem hallottam.
  • bgabor
    CharlesDarwin tényleg jó játékos, de én ezeknek az amerikaiaknak a stílusával egyszerűen nem tudok megbarátkozni. Végig sértegetik meg noobozzák egymást, és a vesztes mindíg igyekszik elbagatellizálni a másik győzelmét. Méghogy ők a fair play országa, mi? Annyira a nyerésre vannak kondícionálva, hogy fizikailag képtelenek elviselni a vereséget. Nemhogy gratulálni a másiknak, netán felderíteni az elkövetett hibákat és tanulni belőlük.
  • HunZsoci
    Jó kis replay volt, tanulságos^^.

Ami nekem sütött róla, hogy volt egy WM játékos, aki előnyre tett szert a játék legelején(jobban is játszott, sok olyan apróság volt, amit nem tudom ki vett innen észre, de MG re futó rifle-t motorral tolt pl. kicsit szét, hogy ezt a 1secet amit nyert vele, arra használja, ne tudják megkerülni az MG-t, igy az tudta öket supresselni és retreatre kényszeríteni a saját mg elvesztése helyett stb), pénzért vett inf vet2-t, support gépek vet3-t, használt fire storm abilityt/propaganda wart, nebelt, Pak-ot, egy tonna vet3 as pumát/vet2 volksot mp40 el, vet2 grent behozta a King Tigert, ÉS nem bírt egy Riflespammer US el, akinek a legkomolyabb gépe a játék folyamán a T17 volt, meg két AT gun.

A MG-k en keresztülfutó fire upolt már supresst kapott Rangerek, a Sticky kombinálva az AT gun al, T17 gépbénító képességével, az US off map artyval, ami kivégzi a saját 150 munijáért a WM T1 épületet, kombinálva 4-5-6 Rifle-el, és 2 flame engivel, vitte a játékot, ennyi WM unit/full Terror doktrina ellen^^

EZ nekem szánalmas, és nem hinném hogy a WM player játszott nagyon rosszul, lehet fikázzák sokan a srácot, de azért ez a CharlesDarwin nem egy ügyetlen gyerek.
  • CAC
    Érthető, de ez már a múlté. :)
  • robotnyk
    jogos, de mióta kingpunisher ámokfut itt is, csak kb futom át a hszeket. -.-
  • Hector Troy
    "CAC", #5824: Így látatlanba ide: www.hungarian-titans.hu/faq.
    Majd megcsinálom az oldalt. Addig találjátok ki milyen infók legyenek rajta.
  • Hector Troy
    Most tényleg beírjam, vagy 3mat visszaolvasol?

Fifus: Baromi jó repi volt, messze a legjobb mostanában. Az a flamelős köcsö* NAGYON megérdemelte, hogy vesztett. Az amcsinak meg nagy GRAT.
  • bgabor
    Pont hogy experten a legérdekesebb játszani, ott már a fedezékek használatánk is komoly jelentősége van. Normalon az egész kieg hadjáraton végig lehet menni fél nap alatt.