8857
  • hapi
    Lehet hogy erre lett volna szükségem a tigris ellen és akkor hamarabb vége van :)
  • oroberto
    Hapi valószínűleg erre gondolt:
    http://wallpaper-world.co.cc/wallpapers/aviation/A-10-Thunderbolt-1-1024x768.jpg
  • oroberto
    Én is megnéztem, egy WSC-vel hamarabb vége lett volna de így legalább izgalams volt, igen belementél olyan csatákba amibe nem kellett volna, sokszor álltak az embereid az elején. A vetezett Tigris azért nem egyszerű tank hogy csak úgy pik PAK kilőhető legyen, plusz még ügyesen javította is, kb 40-50 killje volt. Az volt a szerencséd hogy az elején el tudtál húzni Victory pontba így a végére épphogy sikerült 0-ba vinni, vet 2 inf után fogytál rendesen, ha egy kicsit több marad akkor gg vereség lett volna számodra. :)
  • CAC
    Én utálom a hosszú repeket, így tuti nem nézem meg. :P
    Ellenben félre tetszik beszélni. Az US anti tank a legjobb ebben a témában! 2-3 db azért kell belőle, hisz gondolom inf fronton sem egy egységgel akarod megváltani a világot. Kraftosabb páncélosnál érdemes használni az AP shellt, mert egy lesz elég páncélátütő ereje, és nagyobb eséllyel csinál engine damage-t.
    Azt meg mondjuk ne várd, hogy egy doktrina egységet (ott is a tech végén lévőt) olyan könnyű elpusztítani.

Az az A10 meg M10 lesz, és szintén nem kell lebecsülni, csak tudni kell vele mikrózni.
  • hapi
    Igazad van tényleg sok seregem veszett oda, ennyire mondjuk nem jellemző rám de itt hullottak rendesen. Meg a végén már nem tudtam annyi mindenre figyelni és 1v1-ben is elhullottak sokan.
  • PsyhoApu
    Megnéztem én is a replay-t. Hát mit ne mondjak tényleg jó hosszú csata volt. Amit én észrevettem, hogy néha hajlamosak voltak teljesen elhullani egységeid. Ez amit nem kéne hagyni, elvégre ritka kincs egy tapasztalt egység. A másik, hogy hiányoltam a sticky-t. A tigris ellen néha jól jött volna, párszor csak nagyon kevésen múlt hogy kilődd.
    A mesterlövész és az aknavetős tényleg hasznos dolog tud lenni ilyen elhúzódó csatában.
  • hapi
    Ma megnéztem gyorsan és sztem azért lett ilyen hosszú mert az US anti tank felszerelése nem ér szart sem. AZt a kurva tigrist nem tudtam szétlőni pedig van hogy 10-szer egymás után eltalálom anti tank ágyúval és a negyede sem megy le. Az A10 meg egy darab szar komolyan a lövései fele besül a másik fele mellé, ha meg eltalálja meg sem látszik. Ráadásul egy jobb játékos ellen mikor tudok AT-val ráállni ilyen hosszan a tankjára? soha.

Ja a wsc-től nem félek én használom, csak ha support előtt felhúzom ő meg kijön 2 gyors pumával akkor vége van. Itt egy példa ahol megfogadom a tanácsodat, és megfordítom a csatát pedig már beírtam hogy gg. De csak azért mert láttam hogy vet-re költi a fuelt szal nem lesz gyors puma.

wsc néha kell
  • Fifus
    Weapon Support Center, amcsi épület, melyből aknavetős, gépfegyveres, és mesterlövész osztag kerül ki.
  • SZU
    Mi az a wsc? =) Iszom a szavaitokat kezdő COHosként, csak nem értem a rövidítéseket.
  • Fifus
    Szuper idegőrlő csata volt, gratula.
  • HunZsoci
    Végignéztem, tényleg hosszú volt, és szoros is. Semoisnak ugyan az a titka, mint St. mere dumont nak, rohadt nehézzé tudja tenni magának az US a helyzetét, ha nem gyárt WSC-t. Megkozckáztatom, ha te is gyártasz, mondjuk a Bar után, de még supply depot elött kb., fele ennyi ideig tart csak a meccs. Egy olyan mapon, ahol sok a ház, fontos helyeket lehet onnan mg-vel sakkbantartani/bevédeni, egy WM ellen aki bunkerezik, kötelező a mortar, a sniper, és neked is jól jöhet egy egy pályalrész lezárására ideiglenesen egy egy Mg, amig a másik oldalt van a nagyobbik része a haderődnek. Miért nehezíted meg a saját dolgod:D??? Miért nem szereted a WSC-t??? WSC nem azért van a játékban, hogy lehessen spórolni 180mp-t és 15 fuelt, annál azért SOKKAL többet ér, mintsem hogy meg se vegye egy US player. Szerintem.

Ami tetszett, agressziv cappelés már a játék legelején, folyamatos presszura fentartása, és végre, a két supply yard os képesség megvétele, ami szerintem életben tartotta a reményeid, mivel hosszú játék volt, sok infeddel, amit ráköltöttél, az kb. 5x visszajött manpowerben, és a riflemanjeid is, néztem, volt olyan squad, ami 3!!! sima inf kill el vet1 volt, és volt olyan ami meg 7!!! inf kill el vet2. A supply yardos skillek nélkül, fele ennyi veterán riflemened sem lett volna, ergo kivégeztek volna inf csatában a vége elött 20 percel már kb., valamint mondom, kb. 1000 +manpowerhez jutottál azzal szemben legalább, mintha nem lett volna megvéve a fejlesztésed, és enélkül a nyersanyagfölény nélkül, megint csak kikaptál volna, mivel még igy is szoros volt. Tehát amit mutat ez a dolog, supply yard fejlesztések a győzelemért^^, ha legközelebb ilyen mapon tolsz, egy WSC meg még könnyebbé fogja tenni:P.
  • hapi
    Egy elég szoros game-t játszottam Semoison ahol sajnos mindig kikapok US-sel. Rengeteg hibámmal nagyon hosszan tartott, a végére a fejem is megfájdult.SZtem érdemes megnézni.
    nagyonhosszu
  • HunZsoci
    Bgábor, igen, még PE a másik agressziv nép, az US en kívül a játékban, WM és Brit meg ugye a defense-turtle camper beállítottságú.

A nagy különbséget én US és PE között ott látom, hogy az egyik agressziója életveszélyes, és itt jön a lényeg, őrületes pont húzási sebességgel(igy mapkontrollhoz jutás lehetőségével párosul), a másiké viszont a legrosszabb az egész játékban. Nem lehet az mellett ugyanis szó nélkül elmenni, hogy egy riflemen squad 1.5x gyorsasággal húz be minden pontot és vp-t, a PG-k meg csak 0.75x sebességgel, azaz pont a felével. Az Inf HT meg olyan impotens sebzést csinál manapság, ha az ellenfeled ismeri a zöld covert, puskával kiszedi alólad... Ami mégszomorúbb, onnan, hogy eléred Us ként a BAR-t, és ezt össze tudod kombinálni egy zöld coverral ismét, már az AC sem igazi fenyegetés, sőt... US early game szerintem kb. ég és föld a PE kezdő játék lehetőségeihez képest. A 270 mp-s 6 fős sima riflemen squad jól használva egy az egyben megerőszakolja a 3 fős kezdeti 255 mp-s PG-squadot, amiből ha hullik ember 45 ér veszel újat, US nél meg 27 ér, ez se mindegy. Jeep szétvadássza kettent, és mondom, a cap force az ég és föld, US ha eljut T3 ba, vagy megvan a ranger/airborne RR el, BAR, kb. nem kell félni semmitől, ami PE. Strafe az egy vicc PE gyalogság ellen, de ami mégszebb, AC-t és egyéb halftrackokat is kivégzi, sniper jól használva iszonyatos élőerő elszívást okoz, AT gun is vicces tud lenni mikor legtöbb gépet 2 lövésből öli, körülötte sticky -s rifle, és nagyon már circle strafelni sem kell, stb. Én legalábbis nagyon érzem a különbséget, egy PE és egy US között, pedig PE vel 20x többet játszottam, legalább, és mégis sokkal szarabbul megy, ott lv.9 környékén már izzadok, nagoyn, és bármikor hibázok egyet, nem is kell nagyot, olyan emberektől is ki tudok kapni, akiket WM el simán legyőzök, vagy oldalt váltva US ként szintén egyenlőtlen a küzdelem, és én nyerk 10 ből 10x. PE azért jó, mert bármilyen kezdő ellen játszom, izgalmas tud lenni^^.
  • CAC
    Aham. Gyenge voltam, felraktam. :)
  • oroberto
    CAC újra fent van a COH?
  • CAC
    Ez tényleg rövid volt. Nemigen bírhatta a srác a feszültséget, mert elég hamar feladta. Nem talált fogást a baron, pedig nem is bloboltál.
  • bgabor
    Ez az, amire US en kivül semelyik másik nép nem képes, ilyen hirtelen, ilyen agressziót kifejteni, és szét harassolni az ellenfelet.

PE PG+IHT, rögtön az elején, G43 upgrade-el.
  • HunZsoci
    Fifus, gyűrhette volna még a WM srác, ebben igazad van, de értelme nem sok lett volna, mikor kilépett, akkor egy Mg-je volt egy házban, amit épp készültem 3 irányból támadni, 1 gránátdobábssal riflemennel, és másik két oldalról 1-1 flame engie-vel, volt a pályán 4 Bar rifle, amik már vetteződéshez készülödtek amugy is, és megvolt a zseton hogy tank depotot kezdjek el építeni, a shermanhoz, vagy ami csak kell.

Ezzel szemben, nála volt egy félhulla volks menekülöben, egy másik volks ami épp reinforceolódott a bázison, és az elöbb emlitett halálraítélt mg, ami vagy szintén fut, vagy meghal.

Nem volt pályája, enyim volt szinte folyamatosan minden, és valóban nem csináltam semmit,csak egy rifle jobbra, egy rifle balra taktika, majd bekerítés után minden irányból támadás.

Nem erősebb nép ez az US mint a WM szerintem ezzel együtt,én ilyet nem akarok mondani, csak a hibát jobban tolerálja, főleg az elején.

WM ként egyszer nem ért oda a házba volksal elég hamar, majd mégegyszer az mg szembefutott egy rifle squaddal, és nyomott egy retreaet, kb. ez a két hibája elég is volt ahhoz, hogy ne tudjon megfogni még egy kis területet sem, és ki lett húzva alóla a map. Innen meg nincs legtöbbször már visszaút, ha játék kezdetén elveszik a nagy fueleket tőled, és az ellenfélnek ketyeg.

Ez az, amire US en kivül semelyik másik nép nem képes, ilyen hirtelen, ilyen agressziót kifejteni, és szét harassolni az ellenfelet.
  • oroberto
    Látom meg itt az élet sajnos nekem fagy a gépem és még nem jöttem rá miért dolgozok rajta. Wermacht OP, azért ez ebben formában nem teljesen igaz.

Hapi:
    Nyomjál pár mecset Zsoci ellen aztán utána majd megbeszélitek megint :) Briteket is ilyen könnyedén elvered?

Hantorich:
    Játsz 2v2 AT ott te választod a társat akár teamspeak is jöhet meglátod sokkal élvezetesebb mint a random 2v2.
  • bekefi7
    "Egyszerűen nem ad mellék level 5-nél magasabbat, holott ellen oldalon rendre 7-8-10 levelek jönnek össze PÁRBAN!. Miért van ez? Ma este pl 4-szer próbáltam játszani és mindannyiszor jóval magasabb volt az ellenfél mindig playájának a levelje, mint a miénk. "

Erre csak két megoldás létezik: Játszál 1v1-et vagy játszál 2v2 at-t. Én is sokszor kikaptam a sorsolt teammate miatt, ezért álltam át 1v1-re, ott minden csak rajtad múlik.
  • hantorich
    Sziasztok. Megfogadtam jópár tanácsot és egész jól megy a game. Azonos szintűekkel már egész sokszor elbánok és néha szerencsém van és megverek 7-8-as leveleket is. Persze ehhez kell, hogy legalább olyan társam legyen, mint amilyen én vagyok.

És itt a bökkenő. Az utóbbi 8-10 vesztésem majdnem mindig az ellenfelem miatt volt.

Egyszerűen nem ad mellék level 5-nél magasabbat, holott ellen oldalon rendre 7-8-10 levelek jönnek össze PÁRBAN!. Miért van ez? Ma este pl 4-szer próbáltam játszani és mindannyiszor jóval magasabb volt az ellenfél mindig playájának a levelje, mint a miénk.
  • Fifus
    Nem bizony, hamar megunta az usa, bár gyűrhette volna még, most 13-as éppen, de a leggyengébb levelje is 10-es.

Érdekes capping order az elején, így pont odaértél mindenhova. Tényleg folytathatta volna, jó kis non stop action lett volna. Szerény véleményem szerint sokat játszottál az elmúlt hetekben, igen komoly lett a játékod.
  • HunZsoci
    Köszönjük, az enyim az rövid lesz^^, azért nem kell majd szotyit sem elővenned:D.
  • CAC
    Gratula a győzelmekhez! Este megnézem a repet. Bekészítettem a szotyit, szóval remélem jó lesz. :)
  • bekefi7
    Ez a vet 3-as gren hordák egyedül britek ellen hatékony magasabb szinten, de ott is verhető taktika.
  • Fifus
    Aki 600 mp-t 600 munit és 400 fuel-t nem tud elkölteni az túl sok sört ivott. Ez minden frakciónál bűn, ami előbb-utóbb büntetést von maga után, és nem lesz kiegyenlített a játék.

Ha tényleg 10-esek voltak az usa ellenfeleid, akkor van jövőm! Mondjuk általában nem ezt tapasztalom. A 10+-esekkel már szenvedni szoktam, konkrét strattal jönnek, nincs felesleges resource sehol.
  • HunZsoci
    Haha, olyan rohadt OP ez a WM^^, most hogy így elkezdtünk dumálgatni ma délelött szegény US, tápos WM kapcsolatáról, játszogattam 2-t ma US el, az új main accountommal, GaryTaylorHun-al, volt már vele 4 játékom US ként össze vissza^^, ma mondom belerakok még 2-t, és hipp hopp, azt vettem észre, hogy lv.9 lettem US ként, 6 játék-6 win, 0 lossal, úgy, hogy amit csináltam pl. most ma frissiben, langresen, az nem volt más, mint egy rifle jobbra, egy rifle balra NO SKILL US játék, mindezt azon a langresen tudtam prezentálni, ami azért tényleg WM map, nagyon erős medicbunkerezősd/középső frontvonalas campelős lehetőségek vannak. JAh, megnéztem a gyerek statját, azért nem lehetett olyan rossz, mert lv.15 volt WM 1v1 ben, top 200 ban benne, azután is hogy lv.7 es accountommal elvertem, és jó sokat visszacsúszhatott szegény, még igy is lv.14.
    Nah, tehát amatőrnek finoman sem nevezném, ehhez képest, ÉN, aki összes lejátszott meccseim 5% át játszottam US el körülbelül, 10 perc alatti idő alatt kivégeztem egy valóban neki kedvező pályán.

PE vel vért hányok, lv.10-11 es US ek ellen(Britről meg ne is beszéljünk), most US el, lv.14-15, és 10 perc. Gondolkozz el miután megnézed a repet, tényleg OP e a WM, meg vajon miért nem úgy kezdte ez a min. lv.14 es srác hogy VET 3 grenekkel lerohant egyből, hisz az olyan OP^^

Hapinek szeretettel^^: OP WM
  • HunZsoci
    A Kt miatt lett az belinkelve, nem a vet grenek miatt, amugy nem tudom feltűnt e, hogy valószinü nem azért nem lett vet neki az összes gren, mert nem akarta/nem jött volna neki jól, hanem csak mert nem hagytam, hogy erre is költsön egy T4 nyi mennyiségű nyersanyagot, viszont költött pumákra, költött grenekre, költött volksra, flame piora, végén kint lett a KT, és ha jól emlékszem, még szar játékkal is, kb. T3 ig elmenve, mass US vet infekkel(ami viszont nekem ingyér volt ugye), fogtam a KT-ját, a medic bunkert stb. Azért ahogy vet riflemenek elintézték stickykkel és fuel nélküli AT gunnal, kis vet ranger supportal a sok pumát, Stugot, King Tigert, azért az is megérne egy mise, így valóban értem már, miért nem kell US nek a T4^^, mert megoldja azt T3on, amire más népnek kéne a T4 is legalább:D

No mindegy, az én véleményem az, hogy US vs WM az nagyon jól eltalált balanceban, van egy agresszor és egy védekező szerpű nép, egyiknek dolgozik az idő, és a harc nélküli üresjáratok, a másik meg a totális attacker, és a csetepaté kedvez nekik. Ha rá tudja erőszakolni a saját elönyeit a másikra az egyik fél, az nyer. Meg tényleg, ha már ennyire itt tartunk, hogy WM az OP, szegény US meg nem, nézd meg a legújabb statisztikákat, a hivatalos Gr.org Coh részén, ahol kielemezték a profi playerek uccsó tournamentjét, véletlen pont US el nyertek a legjobb százalékban azok az emberkék, akik kurva jól tudnak játszani, WM csak a második lett^^
  • SZU
    Qva táp a protoss, mert a fejlesztett Zealot lenyom egyszerre 4 alap zerglinget. Nem is! Mert a 4 fejlesztett zergling gyorsabban megvan és lenyom 1 fejlesztett zealotot! Nem is!
  • SZU
    Srácok játszatok egymás ellen és annak a fényében mondjátok el kinek van igaza! =)
  • hapi
    Megnéztem de sztem nem ezt akartad linkelni, mert itt nem is használ a srác vet-et a játék utolsó harmadáig. Az alap greneken meg hát persze hogy feltuningolod a rifle-kat.

A lentire meg azt reagálom hogy nem minden grent kell megvennem mert ott vannak a zombik. És ha láttad a replayt nem szereltem fel őket semmivel csak 1 vagy 2 shreckkel ami ráadásul, végül az US-nél kötött ki.
  • HunZsoci
    a replay amit akartam
  • HunZsoci
    Nos értelek, de ez nincs azért igy, ahogy írod, hogy vet3 as grenek kellenek, és a végén KT, semmi más, és azonnal gg...

Meg ismétlem magamat, bár nem hinném hogy eljutott teljes egészében hozzád, a vet3 grenek kellenek csak és KT, mondatoddal mintha azt mondanád, hogy "csak" egy telejes US T4 ára kell meg "csak" a KT semmi más^^, ez meg igy azért vicces kicsit, ez nem apróság, főleg ha azt nézed, hogy azokat a greneket is meg kell venni 300 darabja, fel kell szerelni mg-42-vel, méginkább schreckel, amit kifelejtettem hogy ára van a veteránságot megvételre kínáló épületnek is stb.

Tehát valóban, sokszor nem kell más a sikerhez, mint annyi pénzt elkölteni, mint egy US T4 ára, kihozni a játék egyik legtöbb Cp-be kerülő tankját, ami bejövetelnél 500mp-be kerül, és még utána is 500mp-ba, mert nem úgy jön utána az Mp ahogy kéne, csak egyszer lehet behozni stb. Ennyi erővel, mondhatnám én is azt, hogy US OP nép, mert oda sem kell más a sikerhez, mint kitechelni a T4 ig, aztán gyártogatni pár riflement ugy 4-5öt, és as végén behozni a pershinget:D. Tiszta vicc már, hogy ilyen erős nép, hogy ezzel lehet is velük nyerni^^.

NA egyébként én meg német játékos vagyok, néha balance probálgatásából játszogatok US el, és találtam neked valamit, remélem tetszik, ahol igy elhülyéskedem, végén van KT is, én vagyok az US, nézd meg mennyire gyenge az US inf, hozzáteszem, szarul játszok, gyakorlatom se nagyon van benne, de valahogy US inf playbe ott még ez is belefért, KT ide KT oda...

Én se csinálok semmit US ként Langresen Hapinek^^:http://mak-virag.hu/Fajlpostas/download.php?file=1744c23d032462ab2a362fb784529f3a
  • hapi
    Éppen ezért érzem OP-nek a Wm-et mert az US-nek mindene megvolt a rengeteg Fuel Muni, map control mégsem tud semmi olyat behozni érte ami eldöntené a meccset. (Én meg 500 ért behozom a KT-t)

Ugyan ez igaz a lenti langres replaynél. Ott ráadásul az amcsinak 2600 manpowere is volt és semit nem tudott csinálni a rengeteg zombi vet3as gren ellen.
  • CAC
    Gondolom azért, mert volt olyan pillanat, amikor több volt az upkeep, mint a befolyó MP.
    Nem láttam a repet, csak elmélet.
  • Fifus
    Érik a játék Zsoci ellen, és repiért dübörög a nép...Ha valódi 10-essel akarsz egy partit.
  • Fifus
    Megnéztem. Nem OP a wm, bár tényleg jól játszottál egy olyan amcsi ellen, akinek majdnem ezer mp-je volt, megvette az off-map artyt, aztán folyamatosan 6-700 munija volt, és vagy 400 fuel-ja, és vetteltetni próbálta a három-négy rifle squadot.
    Jeep-et hoz a 12.percben, és menekül a pakod elől, szóval ez sem OP.
  • hapi
    Vágom amit mondassz és igaz hogy t4 ára a sok vet de minek nekem T4?
    T2 Vet3-as grenek és a végén a KT. Nem kell semmi más.
    Ja és hogy ha az US támad és elvág és neki is vet 3as rifle-jei lesznek akkor jó?
    Itt 1 másik replay ahol mindezt megteszi, az egész térkép az övé vet 3as riflek mindent használ és végig semmi esélye.

langresen se csinálok semmit

Ráadásul ismétlem nem tudok Wm-et játszani soha nem is szoktam. nincs 30 meccsem velük, ezek meg 9-10-11 es ellenfelek.
  • SZU
    thx - köszi
    lol - röhögök hangosan...
    SZU - sokat züllött ürge
  • Fifus
    Úgyhogy wm biztosan nem OP, esetleg pálya függvénye, de inkább a playeré.