Company of Heroes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sokat olvasgattam régen, ma már valóban tudom a legtöbb lényeges statot, nem tehetek róla, megmaradtak a fejemben^^ Lejátszhatjuk a KCH vs Storm dolgot, de hidd el, a számok nem hazudnak😛
Zsocikám, Te egy kétlábonjáró coh-stats.com vagy-magyarul. Este leszek, lejátszuk ezt a kch-storm dolgot. Ha hagyod.

KCH vs Stormhoz még kifelejtettem ezt is, hogy reinforce költség ugye KCHnál 60mp, Stormnál csak 42, megint nincs mirõl beszélni azt hiszem...

Bekefi7, ez azért meg nem ilyen egyszerü, mert Volks ha fedezékben van, vagy lötávról elkezdi lõni riflet, mozgás nélkül, mire 1v1 ben beérne közelre a riflemen squad, ha addig kilõnek közülük a volksok 1-2 tagot, akkor már nem sima liba ám az short rangen sem a riflemen osztagnak, mikor õk 4 en vannak, a volks meg még mindig jó erõben, 5 en. Sztem a Volks-Rifle marha jól meg van csinálva, addig amig nincs BAR addig Volks osztagokkal lehet tartani a Riflemeneket, sõt, ha már 2 3 osztagot mozgatsz egyszerre, és ugy támad rád 2-3 rifle, elõny nálad, mert focus firebe szinte fix lemegy egy squad rifle mire beérnek közelre, hogy mehet haza vagy meghal, utána meg a 3volks vs 2 rifle nem olyan jó ám az US nek. Wayne tõl láttam ilyen repet, pro US gyereket vert meg langresen ilyen technikával, 4 volksal kezdett, és együtt mozgott, aki támadott, fossá lett löve féluton. Szóval gyakorolni gyakorolni, ennyi az egész. Marha jó a WM vs US szerintem, ott nem igen van balance probléma szerintem, de tényleg.
Cac, véletlenül sem!!!

KCH darabja 90hp, és infantry heroic armor, ennek egyetlen elõnye, hogy sniper 2 vagy 3 lövésbõl tudja csak ölni a full hp-s KCH-t, mert nincs ellene állandóra állítva a critical hitje, mint a heroicon kivül mindenki ellen. Na, szóval snipert félrerakva, inf. heroic armor, legtöbb kézifegyver ellen 0.85 ös bejövö pontosság, és 0.75 ös bejövö sebzéssel operál. HA viszont a sima mezei GREN, vagy méginkább a Stormtrooper eléri a VET2-t, akkor õ már inf. elite armort kap, ami 0.85 helyett 0.75(ami jobb ugye, 10 % al kevesebb esély eltalálni igy az eliteket, mint a heroicot, a bejövõ sebzés meg ugyan az, 0.75.
CSAKHOGY ehhez hozzájön még, hogy a Stormtrooper az 95!!! hp darabja, alapból is, nem csak 90, mint a KCH, és vet3 on meg ugyan azt kapják, +1.2 HP szorzót, tehát egy VET3 KCH member az 108 hp heroic armorban, egy VET3 STORM az viszont 114hp a JOBB, inf elite armorban. Ez mellett, itt fejlesztés után ugye 4 MP44 van, ha kell, nem 3(+25% tüzerõ), alapképesség a láthatatlanság, a legjobb gránát a játékban, ha kell 2x Schreck opció. JAH, és a fentartási költsége egy STORM osztagnak majdnem a fele, mint egy KCH squadnak, emelett ha az ellenfél megöl egy KCH membert(ami könnyebb mint Stormot ölni, ha már legalább mindkettõ Vet2), azután 4!!! Xp-t kap, mig egy Storm halála után csak 2.5xp-t, nem mindegy ám, milyen hamar vettezõdik be az ellen, ezt a dolgot sem szabad alulbecsülni, 2 KCH kill után minden vet gyorsító fejlesztés nélkül is VET1 lesz egy alap Riflemen squad...

NAh, kis okítás volt remélem nem zavar senkit, ha túl tudálékos voltam, de a lényeg, Stormtrooper>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>KCH, ha nem Sniper hordát kell kiírtani, akkor minden esetben.
T1-gyel nyerni
Ekkora õrületet...

"Alap Volks med rangen kb. jobb vagy egyenlõ a sima Riflemenekkel, itt a randomitás számit, messzirõl öli õket nagyon, közelrõl nagyon kikap."
Ha egy kicsit okosabb az ellenfeled akkor nem távolról fogja lövöldözni a volksjaidat, közelrõl pedig ahogy már te is mondtad a rifle jobb.

A remény országában soha nincs tél.

Én ugyan imádom a Stormokat -tulképpen a kedvenc gyalogságom-, de a KHC (akiket meg tökre nem csipázok) nem kraftosabb náluk?

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Alap Volks med rangen kb. jobb vagy egyenlõ a sima Riflemenekkel, itt a randomitás számit, messzirõl öli õket nagyon, közelrõl nagyon kikap. Riflemen ha kap BAR-t, minden szinten öli a volksokat, olyankor ha sok volksod van, és US BAR-t fejlesztett, célszerû medicbunkert használni, mert hamar sok halott Volksod lesz^^, akikbõl meg olcsó Zombie Grenek, akik egy darabig tartják már a frontot megint majd a BAR Rifle-k ellen, messzirõl megint jobbak lesznek, közép az necces, inkább BAR nak kedvez, közelrõl BAR win. Ahogy tudsz, ilyenkor VET2-t kell venni a greneknek, azzal megint totális elõnybe kerülsz BAR rifle-el szemben, ugyanis megkapod az elite armort greneknek, ezt BAR nem bántja már annyira, mint a sima inf armort. A VET3 már csak ha úszol a pénzben, akkor tanácsolt, de a VET2 a kulcs. Jah, ha blitz, akkor mehet az a taktika nyugodtan, hogy gren csak annyi legyen, ami a medicbunkerbõl kijön a halott volksokból, és helyette spamolni térképszélérõl a Stormtroopert, az a legjobb gyalogos a játékban, ha már Vet3 at elérte, de ott is mint Grennél, a vitális kérdés a VEt2-t elérni.
Dióhélyban ennyi a WM vs US mass inf taktika.
"Egy alap rifle mindig erõsebb egy alap volksnál"
Hatótáv kérdése. Messzirõl a volksok jobbak, de középtávon, vagy lerohanva a riflek gyõzedelmeskednek.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Köszi, igazából ez is csak ismerkedõ játék a wm-mel, nem akarok az ai skirmish miatt rossz beidegzõdést kapni. A foglalás közben lõtt unitok általában észre nem vevésbõl adódnak, már annyian mondták, hogy próbálok rá figyelni, hacsak nem egy shift-es parancssorban állnak és direkt másra akarok figyelni. Az is igaz, hogy shiftes sort akkor érdemes adni, ha biztosan visszaérek, mire befejezi, vagy ha tudok cappelés közben egy kattintásnyi pillantást vetni rá.
A blob ellen azt gondoltam elég az mp40, amíg a puma, ostwind meg nem érkezik a nebel támogatásával. Csak ez utóbbi volt hatásos. Meg megint csak elment a fuel vet-re, de azt is igazi koncepció nélkül csináltam. A stuh-ot is csak ki akartam próbálni blobra, de Langres elég nyílt neki, fõleg airborne ellen. Blitz is csak azért ment, mert egyelõre azt ismerem.
Arról tényleg nem is beszélve, milyen rohadt messze vagyok attól, hogy figyeljek az ellen fejlõdésére is, hogy aszerint techeljek, ahogy írtad.
Nagy királyság ez a game, egy real time chess.

Nos Fifus én nem vagyok profi, de azért egy-két alap dolgot amit észre vettem azt elmondom; aztán majd az ügyesebbek leírják pontosabban is, hogy mit rontottál el.
Elõször, többször is hibáztál a volksok használatával. Nagyon megosztottad õket, sokszor olyankor is amikor az ami nagyobb csapatban támadt rád. Egy alap rifle mindig erõsebb egy alap volksnál, ezért próbáld õket harcokban együtt tartani. Továbbá az is többször elõfordult, hogy foglaltál egy pontot az egységeddel miközben lõtték azokat. Ilyet nem szabad csinálni, mert mindig csúnya vége lesz. Valamint túl sok egységedet hagytad meghalni.
Ezenkívül kicsit érdekesnek találtam a techelésed. Tudtad, hogy az ellenfélnek nincs wsc-je, így hát csinálhattál volna egy erõs mg spamet ami kicsinálta volna a hordákban mozgó gyalogságát. De te ennek ellenére gyorsan csináltál t3-at, ami önmagában nem baj, de kevés volt hozzá a fuel pontod. Ráadásul onnan is rohantál t4-be, ami aztán tökéletesen korai és fõleg felesleges volt ebben a szituációban.
A puma használatod nem volt rossz, habár az elején a saját gyalogságodat akadályoztad vele és így leöltek egy volks osztagodat.
A panzer 4-et is megmenthetted volna sztem ,habár akkor már elúszott a meccs. Arra pedig ügyelj, hogy felesleges mp SOHA ne legyen( volt amikor 1100 mp-d volt!).
Ez lehet, h kicsit soknak tûnik, de ezek apróságok; de egész meccseket dönthetnek el. Ha ezekre jobban figyelsz, akkor szép eredményeket érhetsz el. Ha pedig máskor ilyen inf spammel találkozol, akkor használj t2-t, erõs mg spammel, sniper-al, mortar-al, halftrack-al, pak-al; és fõleg sok gren-el. Gyalogságnak, ahogy te is csináltad mehet a vet 3, és ha van elég nyersanyagod akkor felhúzhatsz még egy panzer commandot is és onnan ostwind, vagy p4.
Huh, bocsi a hosszúságért.

Wehrmacht-tal

Mit néztem el nagyon, vagy még mindig noob a wm játékom?

Valaki nem tudja készült e már hiatalosan agy rajongók által bármilyen Stonewallos pálya ?

Wot - Viruska It\'s GOOD to be BAD

Ja, az AI egységei jóval erõsebbek. Egyszer egy jeep-el meg egy engi osztaggal megtámadtam az AI egy pio osztagját. Mind engik, mind a pio osztag medium coverben voltak, a jeep-el meg szembõl lõttem. Az lett a vége, h lement a jeep hp-jának a fele, az engi osztagban pedig 1 fõ maradt mire retreatelt a gép.

Szerintem a lentieken kívül az egységek is kapnak pluszt. Leginkább ott mutatkozik meg, hogy kevésbé halandóak unitszinten. Ez rengeteg mp megtakarítással jár az AI-nek, mert csak reinforce-olni kell.
Nem tudom, hogy ez armor vagy hp növekedés okán van e. Érzésem szerint nagyobbat is sebeznek.
A lényeg, hogy rengeteg MP készlete szokott lenni az exp AI-nek, amik a repekbõl tisztán láthatóak. Amint elér a speckó egységekig, azokat fogja spamolni. Pl PE Hetzer spam.

AndrewT
elvileg az AI ilyen mértékû resource bónuszokat kap 2.600 óta (mp, ammo, fuel):

normal: 1,25 - 1,00 - 1,00
hard: 1,50 - 1,50 - 1,00
expert: 1,85 - 1,85 - 1,00

Ez fix, hogy a gépi egységek erõsebbek lennének? Én nem tudom elhinni... Egyszerüen a "maphacket" használja csak, tehát saját maga elött nem rejti hogy te merre vagy, nem nagyon szeret arty-t bekapni, ilyen csalások lehetnek benne sztem max, hogy erõsebb lenne/több hp-ja lenne, nagyobbat sebezne akármelyik gépi unit mikor az AI mozgatja, mint amikor Online human ellen tolsz, nem tudom elhinni.
Az utolsó peccs óta sajna igen. Az MI-n nem tudtak már gyúrni, ezért feltúrbózták az egységeket kicsit. 😊

Én ezeken kívül még ezt szoktam használni
R- reinforcmence
így nem kell kattintgatni a pluszjelre mindig, sokkal gyorsabb.

Igen, igen a német OPre gondoltam. 😊 Munícióra nagyon kell a németeknek is akár lángszóróhoz akár stun gránáthoz akár késõbb Panzerschrekhez, tehát jobb mielõbb elkezdeni gyûjteni. A hotkeyek pedig fontosak bár én se használom mindet. Ezeket szoktam rendszeres használni:

Shift - foglalás egymás után, homokzsák szögesdrót építés.
CTRL + NUM - egységek csoportokra bontása
T - Retreat
F1,F2... - Épületek gombjai

Tudom, hogy a vérprofik többet nyomkodnak de nekem ez még elég nem érzem,hogy más gombokat is be kéne tanulnom.

Gép elleni játék nem sokat ér. Esetleg Expertek ellen de csakis nyílt pályákon, tehát Scheldt meg ienek kizárva. Azok is csak arra jók, hogy mikrozásba és kattintásba fejlõdjön az ember. Élesíti a reflexeket. Egyébként a gép pofátlanul csal, és ez engem eléggé irritál. 😊
Sheltem
Ó hirtelen az volt bennem, hogy annak más a neve. Thx

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Van Wm-nél is OP. Pio építi.

Sheltem
Erre énis gondoltam, de mivel mi WM el voltunk, miért írta volna nekem?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Observation Post akar lenni gondolom.

Sheltem
Köszönöm. Fontolóra veszem. Az OP rövidítés mit takar amúgy? "Munició pontokon nem volt OP"
Eddig az OP rövidítésnek csak az overpowered jelentését ismertem.

"Tehát még gyakoroljatok"

Összesen van 150 játékunk kb, ebbõl olyan 50 gép ellen 60-70 totál beginnerek ellen(nyilván nem akartam rögtön nekiugrani lvl10+nak).
Tehát nem mondanám, hogy nagy a tapasztalat, egyik srácnak valami 32:8 W/L ratioja volt a másiknak 8:20 kb. nekünk jóval jobb statisztikáink voltak. Hálistennek tegnap minden meccset nyertünk, de pl lorrainen csak mostanában kezdtünk játszani(1 mappal játszunk hónapokig is akár) rails and metal a favorit.
Szóval igen, igazad van van még hova fejlõdni, a társam ráadásul abszolút nem hajlandó hotkeyeket használni, nem jelöl ki ctrl groupokat stb, õ csak "játszik" (mondjuk replayeket néz).
Neki már 1 loss után is könnyen elmegy a kedve a játéktól "hát nem tudom, toljunk mégegyet, van értelme?" én leszarom ha kikapok, csak szeretem tudni, hogy mit basztam el. Mondjuk ennél a játéknál ez összetett dolog 😊

Úgy általában az agresszívoké az elõny. Valóban volt üresjárat a két vp elfoglalása után, ilyenkor szinte érezhetõ, hogy fejlõdik az ellen, tele lesz erõs tankokkal, vagy munival, vagy bármivel, ami elég az ellentámadáshoz.

7:50ig néztem aztán meguntam. Rettenetes volt és nem bántásképp de sokat kell még fejlõdni. 😊 Az elején el kellett volna dönteni ki mit csinál, a társaddal ugyanazokat az egységeket nyomattátok feleslegesen. És még veterancyt se adtatok a sok support unitnak. Nagyon passzíva voltatok. Középre az elején nem is merészkedtetek csak megállt a társad és várt meg szögesdrótozott. Te alul bepinneltetted a volksokat ahelyett hogy megpróbáltad volna oldalba kapni alulról az mgt mikor megláttad. Aztán bebuktál egy motort és gyártottál még egyet mikor tudtad h a a társadnak is volt. Felesleges ha kell a motor meg kell kérni h nézzen szét vhol. Munició potnokon nem volt OP ami pedig kell a nagy pontokra. Aztán pedig valakinek el kellett volna menni blitznek és stun grenadekkel szétzúzni az amcsi mgket. 7:47 nél középen két mgtek volt egymás mellett. Minek?

Kb. ennyi 7:50nél kiléptem. Az ellen amúgy nagyon gyenge volt. Brit és amcsi inf spammal az elején bitang agresszívan kell játszani és akkor szét lehet csapni a WMeket. Tehát még gyakoroljatok azért volt a játékotokban némi fantázia csak erõ nem sok. De hajrá!
Fr3nky21
Pingelés megy, Steamnek lett küldve egy mail, annyit segítettek, hogy olvasgassuk a fórumokat. (Ezt már elõtt megtettük. a Relic meg még nem válaszolt.

Egy MSI Laptop: 2x2,5 Ghz proci, 4 giga ram, Gf9500M GS 512Mb Ha az alkoholizmusnak van határa, akkor én kettős állampolgár vagyok.

Sziasztok.Telepíteni szeretném.El sem indul a telepítõ.Ezt írja:Kép.Valaki segítene?Elõre is kösz:Slayers
cikasz
Sziasztok. Nem tud valaki valami jó single kampány mod-ot a coh-hoz?
Megvan nekem tov-ig eredetiben.
köszi

http://www.akciofigura.hu

Sheltem
Jaja elírtam. Unalmamban csináltam egy logót is <#idiota>

#5429 Köszönöm a véleményt <#worship>

Hát én nem vagyok tapasztalt játékos, de te szerintem hibátlanul játszottál. Õk csak annyival voltak jobbak hogy sokkal jobb volt az együttmûködés közöttük, ez a fölsõ pont elfoglalásánál világosan megmutatkozott, szerintem ezek ketten nem most játszottak együtt elõször.

Ez egyébként szerintem az egyik legnehezebb map a játékban, és rendszeresen tüzérségi párbajba szokott torkollni, amiben a szövik talán jobbak.

robotnyk
mármint 2v2 😊
Sheltem
Jóreggelt!

Tanácsot szeretnék kérni. Tegnap Lorraine mapon 2v2 ben kb 450:100 körüli fölénybõl kaptunk ki.
Cimborával Wehr/Wehr vs US/Brit. Artilleryket csúnyán bekaptuk(és a végefelé szétcsúsztunk).
Amennyiben lenne(vagy lennének) tapasztaltabb(lvl10+) játékos(ok) akik megnéznék a replayt és tanácsokat mondanának nagyon szépen megköszönném!

Lorraine 4v4

Köszi elõre is!

Igazad lehet. <#eljen>

Sheltem
Jóreggelt!

Örülök, hogy a tegnapi délutánt/estét játékkal töltöttem ahelyett, hogy ezt a sok szart olvastam volna amit ez az idióta KingPunisher idehányt.

Más:
Ajánlom megnézésre mindhárom húsvét alatt felkerült expert replayt, nagyon jól sikerült játékok:

expert

Briteknél fokozott figyelmet kell szentelni a booby trapnek, mert ugye lassúak az egységeik, és ha nem reagálsz azonnal, akkor megszívod.

Hector Troy
Köszi, csak azért kérdeztem mert múltkor automatchben, úgy szállt el egy aknakeresõs sapper csapatom mint a gyõzelmi zászló.<#idiota>

every_body_tells_a_story

A booby trapet úgy kell leszedni, hogy odamész a cappelni szánt osztaggal, elkezded a cappelést, hallani fogsz egy pattanó-kattanó kis hangot, ez élesítette a csapdát, innen van körülbelül 1-2 seced, hogy eltünj az útjából, vagy kapod a sebzést a squadodnak. A legjobb de legmicro-figyelem igényesebb módszer, ha katt után, manuálisan/egyenként figyelve az osztagra, átfutsz a túloldalára a pontnak, mert ott nem sebez, és máris tudod húzni tovább a pontot, igy csak 2-3 secet veszitesz, ha ez nem megy, akkor marad a kattanás utáni retreat, de ez nagyon sok idõveszteség, szóval nem ajánlott, de még ez is jobb, mint komplett squadokat veszíteni...
bajgunar
Rányomsz pl engineer-el a pont-ra, majd mikor meghallod a kattanást, elmikrózol róla. Vagy kifejleszted amcsinál az aknakeresést, lehet meglátja, nem néztem még. Vagy lövöd valamivel, mig fel nem robban, ha már látod. De nem tom, ezt még nem figyeltem annyira.
Hector Troy
Jól tetted. Amúgy válaszolnátok az #5416-ra légyszi?!

every_body_tells_a_story

Fr3nky21
Pingelni még nem próbáltuk, írtunk levelet a Relic-nek, és a Steam csapatának is. Remélem elõbb-utóbb reagálnak rá.

Egy MSI Laptop: 2x2,5 Ghz proci, 4 giga ram, Gf9500M GS 512Mb Ha az alkoholizmusnak van határa, akkor én kettős állampolgár vagyok.

Ne foglalkozz vele Gábor! Immunis a logikára és észérvekre. Ha nem reagálsz rá, elõbb-utóbb megunja. Szerintem is az lehet a szitu, amit Hector Troy írt.

Akkor sajna nem tudom mi lehet a baj.
Próbáltátok megpingelni a relicet? Ha az nem okés, akkor megvan a csatlakozási probléma oka.

Hector Troy
A PZE boobytrap-jét amcsival, meg brittel hogyan lehet leszedni a strategy pontokról?

every_body_tells_a_story

Nincs házigazdája a topicnak, sose volt.

Hahaha, Urmy/Cipõfûzõ/Kingpunisher ismét egy fórumon velem😄!

Én rosszat nem írok rólad, mert sokat, és jót toltam veled Coh ban, életem legjobb meccsét együtt játszottuk, a Dow2-Coh párhuzamról meg tudod-ismered a véleményemet^^, nem rossz játék az, nekem nem jön be, attól még aki szereti, nem tartom hülyének, ahogy én sem érzem magam annak, hogy a Coh ot érzem NR.1nek.

Én nem akarlak meggyõzni, és gratulálok ezúton is, KOMOLYAN, hogy szép eredményeket érsz el a mai napig Dow2-ben, csak így tovább!

U.i, az M8-Tiger párhuzam ugye azért hibázik, mert a KT-t lehet csak körbe circle strafe-elni M8 al(sima Tiger, Bergetiger gyorsabb hogy hagyja), de mivel annak meg 2k élete van, és csak hátulról tudja átütni M8, ott is lószart sebez rá, valamint kevés pályán van ekkora nyílt hely, hogy ezt kivitelezni tudd, nem noob player visz mellé azalatt a kb.5 perc alatt amig M8 végezne vele supportot, így ez a dolog azthiszem tárgytalan, enyhén laborszagú, kár volt ezt felemlegetni^^

GL HF
Fr3nky21
A Hg már nem foglalkozik itt a dolgokkal?

Az m8-assal nem fogsz tudni kinyírni egy Tigert te szerencsétlen barom.
Tudod nálad jobb játákosok nem egyedül küldik ki a tankjaikat a harcmezõre. Na nem mintha akár 1-1 ellen egy M8-assal ki tudnál mikrózni egy Tigert, ha normális játékos irányítja. (persze azt elfejetetted írni hogy milyen Tigert, mert van vagy háromfajta a játékban)
Ebbõl látszik hogy te bizony egészen biztosan nem voltál 10-es szintû player ebben a játékban soha. Egyszerûen ostoba vagy hozzá.

Szóval takarodj vissza az orkjaidhoz meg a láncfûrész-kardjaidhoz, az való neked.