8857
  • Fifus
    Ok, a bugot nem is én írtam először, egyszerűen nem volt a coh-staton kitöltve, de lehetett sejteni, a következetességet.
  • magyargyerek
    Jó elhiszen a félreklikkelést, jártam már így én is.De hogy se barakk se motor pool sem pedig tank depo nélkül akar játszani, fejleszteni, az érdekes.
    32 leveles Infranty doc. vagyok. Most értem el hogy legyen Gladiátor Rifemen egységem. Egy bajom van vele. Sokba kerül a supplyja és hiába tud dobni gránátot meg gyújtóbombát, de nehéz ellátni.
  • bgabor
    Lehet hol csak félreklikkelt, velem is előfordult már egyszer hogy olyan gyorsan peregtek az események, hogy sikerült mégegy krieg barrackot felépítenem a Sturm Armory helyett.

Azt is meg kell jegyezni, hogy amcsiknál van Weapons Support Center taktika, amikor rifleman/jeep teljes hanyagolásával csak MG/mortar/sniper kombóval tolja valaki, méghozzá elég hatékonyan. Ha mondjuk Airborne commander csinálja, akár nem is kellhet neki más épület, hiszen van gyalogsága és páncéltörő kapacitása is a Paratroopereknek köszönhetően.

Amúgy COHO-ban az Airborneosoknál megszűnt az Air Dropped AT-gun, vagy mi? Egyszer nem láttam még, pedig level 35 vagyok.
  • Hector Troy
    Hát igen, ez a random team átka. Én sima cohban két szintet estem vissza 2 v 2 AM-ben, mert "érdekes" embereket kaptam társnak. De már olyan is volt, hogy szinte hátradőlhettem, a társam egyedül vitte a meccset. Szóval aki nem az ismerősével játszik, sosem tudhatja mire számíthat. Főleg COH-ban.
  • magyargyerek
    Tegnap éjfélig nyomultam a CoHO-val. Most reggel néztem meg visszajátszást az online játékról. 4 vs 4 meccs volt. Hát elképesztő mik vannak. Csapattársaim közül kett igen passzív volt. Egyiknek 2! weapon supp centere volt más semmi. Minek kell kettő? Érthetetlen. Barak vagy tankgyártás az szóba sem jött neki? Aztán a másik társam meg azt játszotta hogy legyártott egy egységet és szépen eljátszadozott amíg meg nem halt az egy ranger egysége, utánna legyárt mégegyet...Én meg folyton gyártok míg harcolok addig is mert ha elvész egy csapatom akkorra készen jön a következő bevethetően. Tehát gyakorlatilag a 3 csapattársam közül egy volt ütőképes a másik 2 társam nem sokat tett hozzá a meccs alakulásához. Néztem én hogy túl sokan jönnek ellenem és nem értettem honnan jönnek szembe. Ahoz képest elég sokáig tartottuk ketten gyakorlatilag a frontot. Tapasztalat? Szerencse kérdése kikkel sorsol össze a gép. Persze ez elsülhet fordítva is...Ha az ellenfélbe van besorolva a passzív játékos.
  • CAC
    Feltettem a kérdést a gr-org-on is. Semmi nem utalt arra, hogy bug-os lenne.
    Az általad idézett dolog csak azt írja, hogy hamarabb lép szintet: 12/34/48 helyett 12/29/51 xp kell a szintlépéshez.

Egyébként az összes PE jármű ugyanazokat a bónuszokat kapja vet szint lépésekor. Szóval Fifus-om, legközelebb elég kopiznod. :)
  • NovaTerra
    A lényeg, hogy jelenleg nulla support van a CoH mögött. Ez azért van, mert a játékosok többsége elhagyta a coh-t és, vagy nem hajlandó többet rá pénzt áldozni. A játékosok azért hagyták el a coh-t, mert amikor még támogatott volt a játék, akkor sem volt minta értékű a support. Pl. 1 sec arty-t csekély fél év alatt javították ki. Ilyeneket normális fejlesztőknél pár nap, esetleg 1 hét alatt szokás.
  • CAC
    Így van! Egyetértek.
  • Kotomicuki
    [OFF]
    A Relic-ben több lehet, mint amennyit kiad magából -> pl. a R.U.S.E.-nak teret hagyni, amikor az alapok már megvoltak a CoH-l, amihez még mindig jönnek a kiegek, igaz CoHO színekbe csomagolva...
    Ha már csinált OnLine-t, akkor nem sokkal több lett volna egy kisebb grafikai löket mellett a 2. részt kiadni belőle - ha nem akar az örökké elégedetlenkedő játékosokkal foglalkozni az első változattal és annak kiegészítőiben (amiket profibb módon is megcsinálhatott volna - ToV - és akkor abból sem lett volna annyi gondja) - , amiben már hasznosíthatta volna az első rész kritikáit (esetleg hangyányit engedni bizonyos dolgokból, akár a játékosok különböző szájíze szerint is). (Ha már a pénz kell(ene) és csak az alapjáték sikere után évekkel jön rá, hogy az OnLine-ból bevétele is lehet(ett volna)...)
    A CoHO-val még mindig a(z eleve eltúlzott?) micro-s vonalat erőlteti (Commander-ek), amikor azt sokkal nehezebb egyensúlyba hozni - már ha egyáltalán lehet ilyenről beszélni a homlokegyenest eltérően szerveződő és teljesen különböző egységeket felvonultató frakcióknál -> az CoH-l is (a kiegészítői után főleg) ez volt a legnagyobb gondja a (HC) játékosoknak. [Ellenpéldaként a Blizzard-ot említeném, de persze lehet, hogy rájuk sem teljesen helytálló az okfejtésem...]

A játékosoknak több lehetőségük van tesztelni, mint magának a kiadónak, hiszen többen vannak, "ingyen" dolgoznak (sőt!), de legfőképp ők éltetik a kiadót és a játékot, ezért illett volna őket rendesen kiszolgálni -> hiába a 2GB patch, ha a gondok még mindig ugyanazok, mint a kezdetekkor. Természetesen a kiadó is belebonyolódhatott a dolgokba, mert menet közben derült ki a játékról, hogy sokkal több lehetőség van benne, mint amit az alkotók elképzeltek róla és azután kiviteleztek belőle...
    Tehát a játékosok fogják előbb felfedezni a micro-kban rejlő túlzásokat/hiányosságokat - amiket azután "gátlástalanul" ki is használnak egymás ellen (, a következő revízióig) :D - , mint a kiadó, aki igazán kihúzhatná magát és megmondhatná, hogy (ha) elege van az egészből és ezért nem fogja már a jövőben oda-vissza állítgatni a stat/képesség/időtartam változókat a(z alapjátéki) javításokban. De a kiadó ezt sem teszi meg, pedig még mindig tízezrek játszan(án)ak a játékával...

Szerintem ennél több van a Relic-ben - a CoH-ban biztos - , de nagyon nem jól áll a dolgokhoz a játékfejlesztő.
    [OFF]
  • Zoli105
    Sziasztok
    Hát lehet hogy hülye a kérdés de a COHO-hoz van cheat vagy mi !? De meg is magyarázom miért kérdezem.
    Csatázok egyet haverommal 2 jenki játékos ellen . Eltelt 3 kör a játékban ozt megyek a gyalogosaimmal és a semmiből az orrom elé kerül egy sherman hát nagyot is néztem hogy mi ez!? :O Ilyet lehet csinálni!? Nem dobnak ki érte vagy mi !?
  • hapi
    Nem osztom mindenben a véleményedet. Szerintem erről a játékról már minden létező rókabőrt lehúztak. Az első kieg nagyon is megérte rengeteget tett a játékhoz. (bár én útálom a 2 új frakciót ez csak személyes vélemény)
    A második kieg szerintem már csak pénzlehúzás volt. Ugye mindig az új seregek az új frakciók kicsit OP az elején (nem véletlenül, hanem azért hogy mindenki megvegye) de aztán egy új patchel visszakerül a balance a helyére (vagy majdnem a helyére).
    És végül az online-al mikrotranzakciók révén akarnak még egy kis pénzt munka nélkül, mert ugye a régi játékot adják ingyen casualoknak, és aztán lassan húzzák a zsebükből a pénzt az extrákért.(én ebben már nem fogok részt venni)

Ehez a játékhoz volt bőven patch is több mint 2 GB, számban meg nem is tudom mennyi. Ezért úgy gondolom megérte megvenni mert sok évre supportot is patcheket is kaptunk bőven meg jó pár óra élvezetes játékot.
  • Kotomicuki
    [OFF]
    Nagy betegsége lett a (PC-s) játékiparnak, hogy az aranytojást tojó tyúkokat nem etetik (patch, support), és így azok rövid időn belül elhaláloznak. Pedig egyszerűbb lenne a már meglévőt fenntartani (patch, kieg.,különböző balansz-módok...), mint egy "újon" gondolkodni és létrehozni azt...
    Az eleve kontár-munka, silány termékekért meg nem fognak pénzt is adni a tömegek, max. warezolják azt, egy ideig. Ha még érződig is a kapzsiság szaga a terméken (nincs patch, se support), akkor az már régen rossz...

Ha az a baja ezen gémmel a kiadójának, hogy nem tömegcikk - és nem tejel az elvárásoknak megfelelően - , az csak azért lehet, mert a stílusa ("A pengeélen táncoló balanszért mindent beáldozunk!") nem vonzó a kommersz játékosoknak. De ha pl. csinált volna nekik - akár csak nekik, külön, nem a hardcore-gémereknek - egy 30-50 új egységet tartalmazó, (esetleg) grafikailag csili-vílibb kieget, amiben kevesebb a micro (az egységek "erőből" oldják meg azt, amit most (túlzott?) taktikázással kell - akkor a pénze is meglehetett volna, amiből mehetett volna a játék támogatása, mindkét vonalon tovább, gond nélkül...
    [OFF]
  • Fifus
    Nem olyan lusták, az Online-nak már vagy négy peccse volt-sajnos. Pedig béta. A lemezessel való foglalkozás mindennemű nyomás ellenére nincs napirenden.
  • CAC
    Köszi a válaszokat!
    Akkor nem írok oda semmit. :)
  • HunZsoci
    Mondtam, én találtam rá erre a bugra anno, és én postoltam el nekik elsőnek, meg Gr. orgnak, saját teszt mapot is csináltam anno csak ezért mapeditorral, le se fosták. Ez is egyik szög volt nálam a koporsójukba amugy. Lusta banda.
  • Fifus
    - Incorrect veterancy requirements: The Hotchkiss veterancy requirements currently have the wrong numbers. Recall that in one of the earlier patches, Relic changed the veterancy requirements of almost all PE vehicles so that it would scale properly (It used to be easier to go from vet 2 to 3 than vet 1 to 2.) However, they missed the Hotchkiss.

Thus, the Hotchkiss currently has requirements of 12/34/48, when it should be 12/29/51.

Ezt találtam, valóban bugos.
  • HunZsoci
    Én kiteszteltem gamereplay.org on majd egy éve a vet statjait, de bugos, nem kap a veterancy share-ből mint ahogy kéne neki mint minden PE unitnak, meg is írtam a hivatalos bug listázó oldalra a relicnek, le se baszták... Ez is egy ok volt amugy hogy részemről azóta sincs több COH.
  • CAC
    Gyerekek!
    PE tudorok segítségét kérném. Ismeri valaki a Hotchkiss vet statisztikáit?
  • v1r2sd3n4
    Amúgy tényleg lesz orosz hadjárat az EF-ben ???
  • Oddball29
    Lenne pedig fantázia egy koreás coh-ban

film
  • Fifus
    Szerintem a szint se számít, a játékerőt máshogy méri, ott azon a lapon, ahol a win-loss arányt nézed egy csillag mellé írtak egy számot, lehet, hogy az alapján választ. Ha nem talál hamar, akkor kiterjeszti a keresést és kaphatsz túl erőset vagy gyengébbet, de akkor meg írja, hogy az erősebb fél legyőzése, vagy megszorongatása többlet XP-vel jár.
    Még a kampányért is kapsz XP-t, meg supplyt, meg hát többen csatáztunk már 10 alattiként 30 felettivel.

Amúgy meg van CoHO fórum is.
  • zsimborgo
    Sziasztok.Az lenne a kérdésem,hogy az item menyisége befolyásolja e azt hogy milyen lvl. ellenséggel kerülök össze vagy csak a szint számít?
  • Oddball29
    Egyszer már fizettünk. A legégetőbb dolgokat egy délután alatt meg lehetne hegeszteni, de a THQ a sima coh-ban már nem érdekelt. End of story.
  • Fifus
    Nagyobb baj, hogy akkor se lenne belőle semmi, ha az a napi átlag 7000 online player is szavazna.
  • Fifus
    Már mi van kizárva? A többség nem akar fizetni, én se, de a patch kell.
  • robotnyk
    ki van zárva :D
  • Fifus
    Szerintetek? Én a többséggel vagyok.
  • magyargyerek
    Hátha valakit esetleg érdekelne, van egy progi aminek a segítségével lehet replayozni a COHOnlinban.
    infó
    You can download the CoHO Replay Launcher
  • magyargyerek
    Nyomulok a COHOnline-n redszeresen. Tegnap játék közben tasztalhattam milyen a hős vs regularis egységek közötti erő különbség. Egyik 4 vs 4 pályát játszottam online mikor egy épületbe beküldtem egy level nélküli MG egységemet. Az ellenfél 2-3-szoros túlerővel szemben támadta a bepakolt MG-met. Fél perc alatt megsemmisültem.
    Nos ezután hoztam egy 5-ös Level fokozatú MG-et ugyanabba a házba bepakoltam. Ekkor újra rámtámadtak többszörös túlerővel az ellenséges erők. Most viszont sorban kinyírta az erős MG-m a támadókat. Közben meg-meg spékeltem az MG-m erejét erősebb lőszerrel. Tehát igenis sokat számítanak a hős egységek. Csak hát ugye aki most kezdi a játékot az eleve hátrányban van mondjuk az én 3-as leveles Rifemenemmel szemben nehezen nyer csatát. De én mire ide jutottam elpáholtak vagy 50-szer csak azért mert akinél a hős egység nagyobb az elméletileg erősebb. Persze taktikázni kell és ez ellen is lehet.
  • v1r2sd3n4
    Meg fogja változtatni a menüt ????
  • Oddball29
    Érdemes, csak patcheld fel, utána nyomhatjuk.
  • v1r2sd3n4
    Érdemes Letölteni az Eastern Front-ot ?????????????????
  • magyargyerek
    MG kifüstölése:
  • Kotomicuki
    Nem mondom, hogy nem küzdelmes, de még elfogadható eredményt nyújtott - 1v1, én élveztem!

Kezdetben, G43 nélkül még nincs meg minden esetben a Tommy-boy, de utána csak a gránátok "elhasználódása" miatt cseréltem a 4 fős csapatokat, a Muni HT legyártásáig - Flame-Engi. nem akadály 1:1-ben, ha van gyakorlata és még gránátja a csapatnak - meg nekem időm rájuk figyelni - , akkor a kísérő Tommy-boy sem oszt-szoroz már, fedezékből fogadva őket.
  • bekefi7
    Héló, én azt csak britek ellen írtam!
    Amcsik ellen nehogy ezzel toljál, semmit sem ér.
  • Kotomicuki
    A Patch-elés és legális multi anyagi okok miatt most nem megoldható részemről, így azt jegelnünk kell még egy darabig. :((

#7125 bekefi7:
    Kipróbáltam és noob-ságomhoz igazítottam ezen eljárást:
    Röviden: erődpont + tűzoltócsapat lett belőle.
    Idáig a Techre gyúrtam és nem volt megfelelő erőm kint a pályán, de most már... - még a végén meg kell követnem Oddball29-t. :D
    Tehát a kezdés PG, gránát, PG, PG, PG. Mindenki szalad foglalni, de közeli párokban dolgoznak -> ahol át akar törni az ellen éke, oda csoportosulnak a párok - már némi micro is belefért. A lényeg számomra először csak az ellenfél területfoglalásának megakasztása, lelassítása volt a sajátok megvédése mellett, miközben a Ketten "kalandozott" az ellenfél mögött, amíg tudott. Olyan szakaszokat védtem, ahol 1-1 csapat akár két közelibb pontra is tudott vigyázni (kezdetben), kis mozgás árán - lehetőleg félpályán túl.
    Amint vissza kellett vonulni az egyik csapatomnak, már gyártva is lett helyette egy. A feltöltés közben T1 és techelése -> felkészülés BAR +
    JEEP fogadására (Létszám+ és AT Gr.). A következő csapatok egyike már a T2-t tudta felhúzni, hiszen "dőlt" a hadianyag közben és már AC is volt, majd az Inf. HT után a hazafutások is megszűntek, mert helyben lett feltöltve mindenki - feltöltődés közben javítottak. Egyre jobban éreztette a hatását, hogy az én csapataim túléltek és közben több XP-t szereztek, mint az ellenfélé. Persze voltak óhatatlanul visszavonulások és terület feladások az elején, de ezek egyre inkább elmaradoztak, amit kezdett dolgozni a fölény.
    A Front akkor merevedett meg, amikor már majd minden határpontra jutott Gránátos és az AC-k + Inf. és Muni HT (összesen 1-1 db belőlük), utóbbi 2, mint ellátó/feltöltő, járőröztek kisebb csoportokban és ahol csak feltűnt az ellen a pontok körül, azonnal lecsaptak rá.
    Lassú - , mert a biztonságra ügyeltem inkább, ami már hiba egy pro ellen - előrenyomulást követően a számbeli, és mivel nem tudott techelni, így technikai fölényben is lévő csapataim beszorították a bázisára az ellent és a 2 Párduc vezetésével le is lett rohanva az. (Elméletileg gyalogosra páncélost (Ranger<>Hetzer, az 'egylövés-gémóver' AC-k helyett), airbone-ra FJ-t (P47<>FlakPz), a HK-ra meg szinte mindegy, hogy milyen doktrínát lépek, ha a harc a Callipo előtt befejeződik - de inkább Pz. Jager itt is a számomra nyerő a Teller/Hetzer/dupla PzS. miatt.)

Tehát azért nem szuperált úgy a PE nálam, mint szerettem volna eddig azt, mert nem állandó agresszív lerohanást hajtottam végre vele - a végén még túl sablonos lesz ez a játék is, ha csak az az 1-1 út áll a frakciók előtt, amire tervezték őket és a "játék" abból áll, hogy ki tudja pontosabban és gyorsabban végrehajtani az adott metódust.
  • Fifus
    Veteran Sergeant ilyet már nem tud, de ez az upgrade nem a korai játékra jellemző, marha sokba kerül mire PE kiválasztja.
    Az biztos, hogyha ketten meg van dolgoztatva, előbb-utóbb elvérzik, de ha nem dolgozik se buksz semmit, hisz alapból megvan.
    Nem is tudsz online játszani a 2.1-gyel, valahogy peccselj fel 2.601-ig és játszunk.
  • Kotomicuki
    Az én kőkorszaki verziómban még megtalálják a PE-gyalogosok a 'Veterán Őrmester' (v. 'Harctéri Jártasság'?) után az aknákat.
    Vica-versa: ahol a Ketten van/látható, oda még nem rak(hat)ok aknát - akkor - , a hátországban ritkán jelentkeznek a Kettenek oly korán - bár ott meg inkább a HK-akadályok rakódnak az esetleges bázis Rush/gyors pont-pont elérés ellen - , hogy gyakori szemtanúi legyenek ennek (mivel fegyvertelen, ezért még az Engi. elől is pucolnia kell - attól függ, hogy áll a foglalással - , nem hogy az őrjáratozó JEEP elöl..., ill. az utak is jók aknatelepítésre, és ott nem is vehetők észre, mint a pont körül...). Vagy-vagy, de előbb-utóbb meglesz a Ketten fogva - igaz, hogy korai doktrínaválasztáskor már tudja alkalmazni azok speckó képességeit, 0 CP mellett is akár (a bombához kell 3 perc, míg újra tölt (muni HT-val ez is csökken(e) ?), de a szurka-piszkából sohasem lehet elég). :)
    Nincs szebb látvány (Ami részről), mint az égő motorú Ketten vánszorgása a félpályán át ("csalinak" tökéletes, ha van a közelben pár JEEP...) - talán csak a felrobbanó.
  • Fifus
    PE gyalogság nem találhat semmilyen aknát.
    A játék kezdetén, a kezdeti rohanáskor rengeteg akna nem lehet a pályán, szerencsére aminak is muniba kerül, az első két-három percben talán kettő rakható le, de az se büntetlenül, jobb esetben látni az álló engie-t, olyankor vigyázni kell.
    Megint csak jobbik eset, ha csak a motorját üti ki az ami akna a Kettennek, általában humusszá őrli.
  • Kotomicuki
    A gyalogság is megtalálhatja, ha képezve van. De a kérdés az, hogy mennyi ideje és lehetősége van a PE-nek a kezdeti rohanás közepette ezzel foglalkozni, ha esetleg még 2-3 esemény fut e mellett, párhuzamosan a pályán - ha ezért gyalogságot/AC-t kell átdobnia a Ketten kisegítésére, már borulhat a Rush... (Az enyémek (Ketten/gyalog) gyakran ráfutnak, miután felfedezték és hagynák el a pontot, foglalás után. :( )

Az Ami akna néha a Ketten-t se viszi el, de a motorját kiütheti - nincs több Rush vele egy generáljavításig - , ill. a HT/AC-ban is okozhat olyan kárt, ami után azt nagyon kockázatos harcba dobni (akár csak egy Tommy-boy + BAR v. sticky ellen is), javítás nélkül - hiába gyors PE gépezete, ha szinte mindenhol a "lassú" gyalogságán áll, vagy bukik annak hatékonysága (és amíg annak javítania kell, addig nem harcol, egyik sem).
    Az időnek is nagy a jelentősége a hadianyagokon kívül, főleg PE-nél.
    (Nem szép az Olasz foci, de néha "eredményes" is tud lenni.)