8857
  • hapi
    Az automatch rendszer még mindig egy kalap fos sajna.
    Tegnap megvertem pár 10-13 szintű noob-ot, (tényleg nem értem hogy jutottak ilyen magasra) ez miatt felugrottam én is 11-es szintre.
    Erre kapom ellenfélnek luckyStrike-ot aki jelenleg első a wermachttal.
    És ez megtörtént még háromszor...
  • Hector Troy
    Én is a "régi" patchel játszom, majd leszedem az újat, ha végre nem béta lesz.
  • HunZsoci
    Akár, most próbálok belerázódni megint... Még régivel tolom, nem volt kedvem leszedni 8.5gb-ot, majd ha kialakul akkor játszom csak vele, addig a régin idegeskedem^^.
  • Hector Troy
    Köszi, viszont, holnap este mehet egy game?
  • HunZsoci
    Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek!

Valaki akinek elég volt a karácsonyi műsorokból kis játékhoz van kedve?
  • Fifus
    Békés Karácsonyt mindenkinek!
  • Halesz89
    Én július óta.Mert?
  • Oddball29
    Játszik innen valaki World of Tanks beta-t?
  • HunZsoci
    Brit alól kihúzni nem lehet a mapot, max körbecappelni lehet(kell is különben azonnal vége van PE nek, annyival több erőforrást tudsz te szerezni a free és azonnal elérhető OP-zott nagy pontoddal, amire rátelepedsz). Kettent meg azonnal megfoghatod, BC-vel is, meg Bren Tommy-val is, van az az imba képessége a brit népnek vágod, hogy némi muniért állóra rak bármi ellenséges gépet, hagyjuk már a ríddogálást, elég kemény nép az a brit még kangoo nélkül is sajnos, azt fogjátok fel, hogy jelenlegi állás szerint nem azért kell aggódni a brit playereknek hogy jujj de erős lesz a PE, hanem most néz ki hogy TALÁN játszható nép lesz, nem azonnal default hátrányból indul velük bárki, nekem arra volt jó a PE, ha nálam jóval gyengébb player ellen akartam játszani, aki ellen ha WM el megyek nincs szoros jó játék, akkor PE-re váltva néha még ki is kaptam, nálam jóval tapasztalatlanabbtól, ez a helyzet, ennek a népnek kell az ésszerűsítés, a buff, és a bugmentesítés, hogy teljesértékű lehessen megint...
  • bekefi7
    Én ennek a megnövelt ketten látótávnak nem nagyon örülök. A briteknek így sem volt 1v1-be olyan unitja ami hatékony lett volna az álcázott kis járművekkel szemben, kettővel már pillanatok alatt kirántotta alólad a pályát az ellen, majd jött az AC spam mielőtt még neked t2-es épületed lett volna. BC nem jó ketten ellen, ha álcázva van soha nem találod meg hiába lassul le, szimplán eldugja vmi kietlen helyre, amint elhúztál foglal tovább. Gyors Cromwell-re vagy Stuart-ra esélyed sincs, nem fogod tudni megtartani a fuel pőontjaidat, mire behívnál egyet már ősidők óta kint van a marder, később meg jön a 88-as, inf blob ellen meg a wirbelwind. Lehet, hogy csak én vagyok n00b,de ilyen taktika ellen jelenleg sem volt nagyon hatékony válaszom (kangaroo-t még csak véletlenül sem használok), ilyen táposabb egységekkel pedig még kevésbe lesz. De ha tévedek nyugodtan szóljatok le.
  • NovaTerra
    Sok minden másképp volt régen PE-nél és másnál is, de imba volt. PL.: WM-nél 1000 mapowerért kaptál 1 tigert és két storm osztagot (vagy 1 stormot?, nem emlékszem, inkább egyet:)) PE játéka korábban annyi volt, hogy fallschirmjager behívtad, ami annyira erős volt, hogy minden bedarált, később az AC-val volt uyganez. A PE most is jó frakció, csak tudni kell vele játszani. Ha valaki jól tud figyelni az egységeire, akkor elég frusztráló ellene játszani. A blob meg azért terjedt el PE-nél, mert más a vet rendszerük, átadják a veteződést a közeli egységeknek. Pl.: egy 88-as kilő egy tankot, akkor nem csak ő, hanem a mellette lévő tank, de még a ketten is kap vet szintet. Inf PE blob-ban, akkár 0 kill-el is kaphat emiatt vet-et egy szakasz.
  • Kotomicuki
    Hhmm, PE-nek továbbra is sok muniba kerülnek azok az apró micro-i, amivel nagyjából kiegyenlítőd(né)nek az erőviszonyok, amit a szövetségesek "ingyen" tudnak - még ha nem éppen olcsó a BAR-ig, vagy az M8(v. T17)/M3(Quad)-ig való eljutás sem. (Noobként nagyon kellemetlen, hogy annyi és drága apróságra kell figyelni a PE-l, míg "régen" ez másként volt.)
    Még mindig a Hetzer az egyetlen és tartósabb, középtáji mindenese, amivel nincs Luft+Ketten - így igaz, hogy látok, de ezzel nem lehet tűzerőm (Hetzer/Hummel - bár, mire ez utóbbi kijöhet, addigra már...), amivel ezt ki is tudnám használni - , se tüzérség - a Mortar HT-t (és díszes kíséretét) nagyon menedzselni kell, hogy élve tudjon, a terepadottságokat kihasználva, az 57mm-s közelébe kerülni, ami továbbra is mindent visz - szinte egyből - a Hetzeren és a Párducpároson kívül. Ha legalább a Pz. IV E/F-t lehetne - végre - F2/F8/G(H/J)-vé tenni, némi muni, vagy +fuel "felajánlásával"...
  • Apa27
    nekem nem sokban válltozott...
  • Fifus
    Ketten látótáv változása.
  • Apa27
    Szia Fifus! Ezt a képet miért tetted fel?
  • Fifus
    [IMG][/IMG]
  • Oddball29
    Hát, pedig el is vesznek belőle, a 0,5-ről 0,2 csökkentett Marder pontosság AT ellen pl. nettó hülyeség. A Marder ez egy lánctalpas páncéltörő ágyú, nem rohamlöveg, vagy tank.
  • Fifus
    [IMG][/IMG]
  • Fifus
    [img]http://kephost.hu/thumb-53F0_4D123A29.jpg[/img][/url]]Ketten új látótávja
  • HunZsoci
    Apró dolgok lesznek változtatva csak a patchben ahogy olvasgattam, nagyon helyesen. Azt viszont le kell szögezni, sok kis apró dologból áll össze a jelenlegi patchben is, hogy PE hátrányból indul mindkét allied nép ellen 1v1 ladderen. A legtöbb változtatás ésszerű, és a szomorú hogy kb. mindenki ezt írta-kérte már lassan 1 éve, és a relic baszott rá eddig, bennehagyott balance-kérdéseken túl egy valag bugot, no meg persze olyan ordító balance hibákat is, mint pl. a kangoo+bren fogás menetből+piat, stb. Van mit javítani, legyünk őszinték.
  • Oddball29
    Ezt a szegény PE-s panaszait nálam nyugodtan el lehet felejteni. Csak apró dolgokat kell rajtuk változtatni, vagy pedig olyan jellegű hibáik vannak, amiket nem lehet egy sor megváltoztatott paraméterrel javítani, mint a halftrack pathing. Az valszeg ezután is úgy marad.
  • HunZsoci
    Hmm. Hát akkor a luft álcázott ketten miatt imbalanced lesz végre PE nek az Allied népek vs PE matchup, végre, fordulni fog a kocka, mert évek óta, s sajnos még jelenleg is, pont fordítva van, ennyit megérdemelnek most a PE játékosok is akkor, nézd így^^

Én nagyon nem látok bele ebbe ennyit a viccet félretéve, amit te. Hozz snipert, és csináld azt, amit a ketten majd tudni fog, doktrinával... Annyi mindent tudnék csípőböl írni a dolgokra amiket felvetettél, de valószinü nem jutnánk közös nevezőre, úgyhogy inkább hagyom én is...
  • Oddball29
    Elkezdtem választ írni, aztán belefáradtam, ez egy text wall. A sima 55-ös spotting Kettennel nincs bajom, de rakjuk ezt kontextusba.

Snipert és kettent én nagyon nem hasonlítgatnám, mert más a funkciójuk. Az előbbi azért felderítőként is funkcionál (jó lassan), mert a dedikált egység (dzsip, de a bike sem) nincs ezen a téren rendesen kidolgozva. Aki meg cappol vele, az meg is érdemli.

Ezután a négy frakció közül csak a Luft PE-nek lesz valóban működő, rendes felderítőegysége, ami a scenariók többségében sokkal többet nyom a latba, mint hp, vagy tüzelési megfontolások.

Ezek után elég lesz, ha kiszúrja, hol van a hadrend második vonalában az AT gun, amit például mortarral lekapcsol, és máris kaszálhat az overdrivolt, nagyobb hp-s AC-pár, Greyhound nem szedi őket elég gyorsan, ranger mozgót nem talál el, max. ha van 2 Quad.

Két hasonló nagyságú mobil erő összecsapásánál az nyer, aki hamarabb le tudja kapcsolni a másik védelme szempontjából kulcsfontosságú, nagy lőtávolságú egységeket (AT/Marder), ebben pedig a Luft PE-nek szerintem ezután KOMOLY előnye lesz. Ugyanis a support egységeken múlik minden.
  • bgabor
    A sniper és a ketten feladatkörei jórész azonosak, annyi hogy a ketten nem tud lőni. De mindkettő felderítő és spotter unit elsősorban. A nagyobb baj hogy a briteknek nincs ilyen feladatkörű egysége(sőt láthatatlan egysége egyáltalán nincs).
  • HunZsoci
    Miért is sok a láthatatlan felderítőként 30 range? Az pont 5 el kevesebb még így is mint minden átlagos unit ami a játékban van, P4 30 as látótávjánál nem sok kissebb van, játékban a unitok 98%a 35 range-re lát.
    Ketten miért is ne láthatna láthatatlanul mozgás közben, ha a sniper meg jól van igy szerinted? Nem értem a logikát komolyan... Sniper az OK, ketten meg nem? Miért is? Kb 2 db ketten ára egy sniper(pontot tud húzni mindkettő, csak a sniper még 1 lövés 1 embert is tud, és tud counter snipe-ot ha ellennek is van sniper amivel őrületbe kerget, ketten ezeket egyiket sem tudja), mindkettő törékeny hp-ra, láthatatlansággal felderítőként lassabban mozog mindkettő, szerintem semmi olyan nem lenne így ami ne férne bele. Motor és Jeep valóban nem láthatlanok, de hozzáteszem, ketten is csak doktrinával tud az lenni, viszont jeep és motor is jóval strapabírobb hp ügyileg, most még majd dupla annyi távra látnak, és LŐNEK! tudnak ölni, ketten jelenlegi helyzetben kb semmire se való, viszont legalább jó drága, és kurva hamar hal. Patch után lesz értelme-igazi szerepköre, de nem a luft láthatatlansága miatt, hanem a rendes felderítő látótáv(55) miatt.
  • Gab920926
    valaki tud magyarítást?
  • Oddball29
    Kb. 30-as spotting range az rengeteg láthatatlan felderítőként. Ennyi a teljes lőtávolsága egy P4 Inf-nek. Ez annyit jelent, hogy nagyrészt büntetlenül és veszélytelenül térképezheti fel az ellen hadrendjét.

Nagy ellensége vagyok annak, hogy bármi, ami nem sniper, az álcázva mozogjon. Coverben álcázás az más tészta. Akkor inkább növeljék másképp a felderítők túlélési esélyeit, pl. lecsökkent pontossággal.
  • HunZsoci
    Dehogy lesz övön aluli a luft cloak kettenje, az már most is úgy működik, ha cloakolod a kettent, lelassul a mozgása, és visszaesik kb. a felére a látótávja, gondolom ez most is igy lesz, alap esetben viszont, végre használható lesz valamire, arra amire a szerepe egyébként predesztinálná, felderítésre, és nem csak egy drága capper unit lesz, hanem ér is valamit a pályán majd. Ha luftal cloak-olod, akkor meg lassu, és kis látótávolságú felderítő lesz majd, ahogy most is. Korrekt ez így.
  • Oddball29
    Relicnek az EF-ből a ruszkikat kéne beemelnie a hivatalos frakciók közé. Taktikailag és változatosságban is egy aranybánya. Én konkréten beleestem a Red Banner PPS-es gyalogságba.
  • Hector Troy
    Na de komolyan, a PE mit tehet? Most már a rejtett ketten úgy érzem segíteni fog, de eddig tényleg az volt a helyzet amit Zsoci írt.
  • Hector Troy
    2 v 2 ben mire lesz neki egy osztag tommis rangerje, nekem már van legalább 2 osztag mp44-es grenem. És ha letámad, ő neki jobban fog fájni. Egyedül a sniper+At kombóval nem tudok mit kezdeni, mind2 80 méterről lő, igen hatásosan. WM-mel le counter sniperlelem (LOL), PE-vel meg beírom a WM-es társnak hogy help.
  • Oddball29
    Ez viszont azzal is jár, hogy a Luft cloak kettenje övön aluli lesz.
  • Fifus
    Nos igen, lehet, hogy jó az AC táp, én nem tudom csak használni őket. Rangerből elég kettő is rifleBAR-rral körítve, hogy megakasszon. Az akna, ami suppresseli őket, amíg a mortartöltény odaér.

Pg-ből jó esetben mindig egynél több van kint, 3 a 2 ellen, 4 a 3 ellen. Csata után a leggyengébb megy haza építkezni. A mortar lánggal is az a baj, hogy mire odaér, kimozogja, általában ritka az álló ranger-pár. Jön-jön, nekem meg go home. Az a baj, hogy CP ügyileg hamar tud jönni, valóban a mortar kevés önmagában, inf ht MG-je se ér sokat, van ugye a fire up, és jön tovább, mint a terminátor.

AC, Hotchkiss még teszt alatt, T2-t erőltettem, csak ugye még új nekem a muni ht is, így aztán hamar elhullok, mint írtam, 10-es usa nekem már bőven sok, valószínű, csak unatkoztak közben... Doktrínát nem is választottam, állítólag olcsóbb lett a Fallshirm.
  • HunZsoci
    Ac áráért kurva gyenge, majd annyiba kerül mint egy puma, upgunn lehetőség nélkül M8 Stuart elől menekülni kell, Puma megoldhatja azokat upgunnal, elötte is gyalogsági tűztől puma nem sebződik AC már 2 bar rifle-től szörnyet hal... Nagyon kellett a Buff Ac-nak, hogy legyen értelme hozni Fifus, hidd el. US ellen meg ne menj Mortar HT-ra, amig nincs kint legalább+1 Pg squadod mint neki Rifle, vagy csak ha MG vel kezd, esetleg késöbb mikor Motorpoolból elkezdi hozni ki az AT gunt. Ranger blobot mnit minden blobot lehet büntetni Mortar al, csak ne az legyen az összes megoldás rá, kellenek erők amik feltartják őket, mig odaér a mortartöltény, a láng is nagyon jó ellenük, AT HT-sniper képessége, patch után a Hotchkiss Stuka Arty-ja, meg azért PG-k messziről föleg ha lassítanak rajtuk Supress képességgel, akkor a fincsi. Annyira drága már a Ranger fenntartási költsége, hogy saját magát nyírja ki jóeséllyel ha azt kezdi el massolni, és fenttebb van rá a megoldás, amiket írtam, ja, és az ultimate ranger ellenes fegyver, a PE P4, ha nem a hotchkiss-t választod, bár patch után szerintem Hotchkiss jobban megéri majd, mert másra is jó lesz végre(medimum anti inf, medium anti tank high anti light vehichle és medium arty képességek egy unitban, ő lesz az új all in wonder PE unit, ami nagyon kellett már)...
  • Fifus
    Játszik valaki a bétával? 4 PE-t próbáltam, de csupa 10 felettivel kellett, más nem jött. Az egyik azért írta, hogy mindent megpróbáltam...

Egyelőre T2-es unitokkal kísérletezem. Muni HT+ Mortar HT+3 PG a fronton. Sose raktam Pe-vel aknát, nagyon jó, csak lassú a muni HT, ha baj van, bár erősebb páncélú, mint volt. Ki lehetne húzni AC, Hotchkiss megjelenéséig kevés benzinnel is, a nagy muni pontok is legalább olyan fontosak. Ugye T3-as épület után egyből nyomhatunk PG-re MP44-et, ami azért jól írtja mozgás közben is a rifle-t.

Mindegy, nem magyarázkodok, bénán játszom PE-t, mozgatni továbbra is nagyon kell tudni, rangerblob halálos továbbra is az elején még működgető Mortar+muni+pg szerkezetre. AC-t kár tápolni, nem volt túl gyenge. Ezt a level 10 alatti blobozásra, spamre való hajlamot kellene megszüntetni, másképp PE elég vékony.

Profikat kell megvárnom, majd ők megmondják, mit kell látnom a peccsben.
  • HunZsoci
    Áhh, nem látjátok át urak a lényeget...

Nagyon NAGGYON jó lesz végre a PE. Nem azt mondom hogy erős, DE végre révbe fog érni, lehet vele sztem igy első-második olvasatra is akár azonos játékosok közti csatában majd nyerni vele allied népek ellen. Hotchkiss nekem szívem csücske volt egyébként, egy ÜBER jó unit lehetett volna, igazi kis mindenes, ami betapasztgatta volna a PE nép két legnagyobb rákfenéjét pont, azt hogy csak egy doktrinából és ott is nagyon késön-über drágán lehet arty-t szerezni(ez néha vitálisan késő egy emplaspammer brit ellen sajnos hogy 120 vp-nél tudsz hozni 1-2 db hummelt), a másik pedíg hogy szintén nagyon későig, a panther groupig NINCS igazi normális tankja a PE népnek. NA Hotchkiss upgunn nélkül is kúrja keményen az M8-at, Upgunnal a Stuartot is, majd Pershing ellen is egész jó upgunnal, ha van 3, kivégeznek egy Pershinget is ha kell, upgunn nélkül egész jó AOE effektel szoptatták az infet. NA ez sajnos csak elmélet volt, ugyanis jó bugosra sikerült, nem kapott normálisan az sem veteránságot, szar volt a találati pontossága az ágyujának, szökőévben egyszer talált gyalogost, és az arty- fejlesztése is 150 muniért a 4 stuka rocket aránytalanul drága volt... Most ezek megoldódni látszanak, 4 stuka 100muniért rendben lesz, végre lesz arty! hamar, javított ágyu jobban talál majd gyalogost, hip hip hurrá. AC 220hpval papírmasé volt, végre lesz 260, és javított találati arányok fedezékben lévö emberek ellen, megint 3x os hurrá, kurvára kellett már, most nem éri meg az árát, így talán megfogja...

DE a leges legfontossabb változtatás, ami mellett elment ahogy nézem mindenki, VÉGRE, ami nekem kulcsfontosságú volt, és mindíg is hiányt éreztem benne, az bizony a rendes nagyhatótávolságú kukucska egység... Nagyon rossz meglepetéseket tud okozni egy infantrykat pinnelő MG, ha belekószálsz, hamar fájó retreat lehet belőle, egy korai AC gun elvesztését már meg sem merem említeni, amit a messzi homályból fog of war alól kipukkant egy lövéssel egy AT gun, AMI mostmár nem így lesz, vagy legalábbis nem ilyen könnyen, én a motor miatt is jobban szerettem WM el játszani 1v1 laddert, mert ott az 55 ös látótáv miatt ilyenekkel nem tudtak úgy meglepni, mint a szaros kettennel, ami 35 ig látott, mentem mentem, szembejött egy ranger/para, egy sorozat bumm, ment a levesbe, vagy tényleg a látótávjának majd 2x éről kilött egy at gun ugy hogy azt se tudtam mi történt. Ez is egy igazi nagy buff lesz mégha értő szem is kell hozzá, aranyat ér. Ezek a fő csapásvonal, ezekhez már csak jutalomjáték hogy kis buffot kap az inf-ht is, nem a jobbik shrecket dobják végre oda koloncnak a halott katonáim majd, normális és nem bugos lesz a hetzer vetje stb.

Jó lesz ez, csak tényleg csinálják meg, PE-re ez annyira ráfér, hogy ezek nélkül kb. játszhatatlan, azért is hagytam abba, pipultam be az egész relicre. Ezt 1 éve meg kellett volna tegyék amugy...
  • Hector Troy
    Lehet. Uff.
  • willis
    Uff mindenkinek

ezzel a gaméval lehet multiban nyomni?
  • Oddball29
    Nem egészen, PE is dob majd páncélrémet, de a saját gyengébb verzióját, nem a WM-est. Mardert én is furcsállom.

De ez még csak beta, semmi nincs törvénytáblába vésve.
  • Kotomicuki
    "Marder III accuracy vs tp_vehicle_allies_57mm_towed_gun changed from 0.65 to 0.2"
    Ezek szerint az 57mm-s ATG lassan sebezhetetlen lesz - a gépjárművek részéről...

"Panzer Elite Grenadiers with panzerschrecks will no longer drop Wehrmacht schrecks when killed"
    Akkor csak az M9/PIAT marad, a tapadóbomba mellett, az egyedüli szövetséges gyalogsági páncéltörő eszköz?! Pedig, milyen jól is jött a potya PzS. a Párducok és Hetzerek ellen...

Azaz a rush továbbra sem kerül vissza a PE repertoárjába, maradnak a (túl) drágává tett fejlesztések (35 helyett 50 muni a G43-ért pl.), csak (nagyon) kicsit "combosodtak" az egységek - ez, szerintem, kevés lesz. :(