8857
  • Fifus
    Tegnap volt két PE meccsem, egy usa és egy brit ellen. Usa ellen SE doki, increase squad size-ATgránát-P4 után még Hummel is kellett, brit ellen Luftwaffe doki, két ketten kezdéssel szintén increase-ATgránát-P4 után Flak88, fallshirm volt a nyerő a church+pershing ellen.

Amúgy szerencse is kell PE-hez, több buktám volt, mint winem.
  • CAC
    A patch előtt a PE übertáp volt. Tehetségtelen noobok tolták vele ész nélkül.

Most ugyan átestek a ló túloldalára a fejlesztők, és némileg jobban gyengítették, mint kellett volna, de közelebb van így a kiegyensúlyozáshoz.
  • Kotomicuki
    Megvan a hiba forrása: user error -> nem használtam az APCR lőszert az 57 mm-shez. :(

Nagy reményekkel raktam fel a ToV-t (v2.500), de nem kellett volna...
    Ha a peccselés után a Blitzkrieg - ami jónak tűnik, első ránézésre - , v. az EF Mod nem hoz pozitív változást (a ToV-hoz képest), akkor megy vissza az OF!
    PE szinte használhatatlanná lett -> az Amik rush-oltak le, a SW már töredékét sem tudja a Ketten poénjainak, drágább lett pár dolog, stb.!
    Így elbaltázni vmit...
  • bgabor
    Nem igaz sajnos, nincsenek bónuszküldik.
  • Fifus
    Az OF-ban csak Panzer Elittel sokkal több küldetés van, mint a ToV-ban. Bónusz küldetés sehol sincs.
  • Zoli105
    Elvileg van én is csak a németeket vittem végig meg az angolokat félig de ha végig viszed mind kettő akkor kapsz bónusz küldiket elvileg , haver mondta, de nem tudom biztosan :( remélem így van !!:D
  • tomo05
    Hali! Ebbe vagy az opposing-ba van több küldetés a németekkel?
    Köszi a választ!
  • Kotomicuki
    Kegyetlen kemény a 3 PE vs. 3 Amcsi összecsapás:

- PE 4-6 Hetzer-rel beszorít simán a HQ-kra (nagyon nehéz a Ketten-ek után/előtt járni, még 4 mérnökkel is...) [Az egyik játékban 'felperzselt föld'-t játszottam, úgy 2 amit is fogtam, az elején, a Hetzerek befutásáig, 3-4 ketten+trükkös bomba kombóval - ez volt az egyedüli gém, ahol jobb statom lett, mint a 'páncélvadász' társaknak. -> Rá kellett, hogy jöjjek, a Rush-hoz még nem értek igazán. :( ]

- Amival meg a tankakadályok(ezekkel jól lehet a PE-gépek mozgását korlátozni -> egyből belassul a Rush...)+akna+57 mm-s ATG (+ Ranger) sem mindig fogta meg őket, ha 3-4 gyalogos-rajt is küldött velük (ezek után nem csodálom, hogy gyengítettek rajtuk...)
    [Miért van az, hogy a Marder is kemény ellenfél, ha amival tolom, de PE-ként már korántsem érzem ilyen ütősnek, pedig mindig lekísérem gyalogsággal (is)?!]

A WM-PE vegyítése ezért nem szerencsés 2vs2-től fölfelé: a PE már rég az ellenfél bázisánál jár(na), amikor WM még javában techel és építkezik -> PE egyedül nem bírja a nyomást, utána meg már WM sem a PE nélkül, külön-külön vannak szétverve az eltérő "sebességük" miatt...
    Viszont, ha nagyon összejátszanak, akkor a legkeményebbek lehetnek a játékban - szvsz.
  • bgabor
    Okos gyerek lehetett az amcsi player is. Egy darab Jeepel hazazavarhatta volna az egész sniper bandát, ott figyel a barracks fent.
  • Fifus
    de ez mennyi manpower is?
  • magyargyerek
    5 sniperrel letarolt mindent. Ebből egy 5 leveles hős egysége van
  • Fifus
    Itt /reply. Amúgy chat commands a főoldal jobb alsó sarokban lévő kérdőjelre bukkan fel.
  • CAC
    A CoH-ban /r. Itt próbáltad?
  • Zoli105
    De a Company of Heroes - Opposing Frontsnál működik nem ? Amúgy az onlinehez működik valami egyátalán (mod kieg stb) vagy fog majd működni !?
    De a linket azért el tudod küldeni mert érdekelne
  • bgabor
    Nem tudja valaki, hogy COHOban hogyan lehet a játékon kívülről bewhisperezőnek visszaírni játékon belülről?
  • NovaTerra
    Azért nincs és nem lesz a CoH-ban japán sereg, amiért nincs benne US vs US matchup. Bár a játék közel sem reális és nem is lehet az, az illúziót eddig is meg akarták tartani. Japán vs Brit érdekes lenne Angoville-en. Ha lennének ruszkik is, akkor meg pláne fura lenne a nyugati fronton egy orosz vs japán.
  • Hector Troy
    Hát ha ti neki nem álltok, akkor nincs realitása a dolognak.
    Sajnos.
  • v1r2sd3n4
    Ez Nagyon jó
    Kíváncsi lennék a japánokra :D
  • Kotomicuki
    Nem rossz, de nagyon sok múlna az "árakon" is - különösen akkor, ha a "régi" frakciókkal is össze lehetne ereszteni őket -> balansz.

Japánhoz, ezek után, nagyon combos egységek kellenének, pl.:
    - Szamurájkardos, közelharci gyalogság - géppuskák hatástalanítására
    - Öngyilkos, gyors, gyalogos rajok (kb. Góliát)
    - 3-csövű 23mm-sek
    - Kamikaze repülők
    (A páncélosok terén mutatott hiányosságokat nehéz lesz "elfeledtetni", kb. olyannyira, mint egy képzeletbeli Olasz frakcióhoz páncélos képességeket tenni...)

De az ötlet nem rossz, remélem lesz is belőle vmi!
  • CAC
    Online-hoz nem működik.
  • Zoli105
    Szia
    Linket tudnál küldeni mert érdekelne . Amúgy ez a pályaszerkesztő működik a Company of Heroes Onlinehez vagy a Company of Heroes - Opposing Frontshoz!?
  • Oddball29
    Bocs a sok angolért, ezzel már ötleteltem máshol.

US Marine Corps

Képességek

Beach assault company:

Bal:
    - Seabees ( felderítő álcázott gyalogság három fővel, 2 Thompson, 1 mine sweeper, wire cutter)2CP
    - Amtrac (kétéltű csapatszállító 2 géppuskával, halftrack-kapacitás)2 CP
    - Amtank (ugyanez Stuart toronnyal) Upgrade; 75 mm howitzer, 3 CP

- Get of the beach! (satchel charge és wire cutter egy normal Marine unitnak)

Jobb:

- Destroyer fire support 4 CP
    - Duplex drive Sherman 5 CP
    - Battleship fire support 9 CP

Land assault company:

Jobb:

M2 Infantry Halftrack (50cal upgrade)2 CP, kilőhetnének belőle
    2x Sherman Flame (hull machinegun helyén lángszóró)6 CP, nem lőhetne fehér foszfort, lángszóró használata fuelbe lenne
    Marine Pershing tank (más vetezéssel)8 CP

Bal:

Stuart light tank 3 CP (canister shot)
    107mm mortar pit (smoke/fehér foszfor, barrage)4 CP
    105mm Howitzer (HEAT upgrade tankok ellen)5 CP

Air assault company

Jobb:

Corsair napalm strike (gyalogság és épületek ellen)3 CP
    Corsair rocket strike (bunkerek+járművek ellen)5 CP
    B-25J Mitchell strike (1xbomb+1xstrafe run 2 rácsapásban)10 CP

Bal:

Paramarines Upgrade: Jonhson LMG, 2 CP
    Bofors Emplacement 3 CP
    Triple threat gun (90mm M2 AT/AA) Upgrade: RADAR, 6 CP

Alapegységek: Shared vet, vet2-nél airborne armor

T0 Marine engineers (3 fő, carbines) Upgrade: Marine draft (4 fő, 3 Thompson,1 carbine), Bangalore torpedos, Flamethrower

T1 Marine Baracks:

Global Upgrade: Pineapple grenades (használata lőszer)

Raiders (3 fő, könnyű harci/felderítő, 2 Thompson,1 carbine) Upgrade; shotgun,grenade, advanced recon (álcázás)
    Marine squad (6 fő, Garand) Upgrade: 2 support weapon slot; BAR, Thompson,Bazooka, ezek lőszerben lennének
    Marine sergeant (hero armor, Thompson, lowered supression/increased accuracy aura)
    30cal M1917 mg squad (2 fő, egy könnyű géppuska, csökkentett pontossággal tüzelhetne menetből is, de supression nélkül)

T2 Marine support center; a Bazooka/BAR upgradehez is kellene

30 cal M1919 mg squad
    60mm mortar squad (81mm mortar squad, ha megvan T3)
    37mm AT gun squad (álcázás coverben) Upgrade: canister shot

T3 Speciel weapons company (HQ upgraded to battalion)

Global Upgrade: canister shot (használata lőszer)

-75 mm Guntrack (hull down, ami phased armorként működne)
    -75 mm pack howitzer battery (mozgatható tüzérség) Upgrade: HEAT
    -M15 MGMC légvédelmi félhernyó(1x37mm gpá. 2x50cal gpu.) Tüzeléshez először le kéne hajtani az oldalait

T4 USMC Tank support (HQ upgraded to regimental)

Global Upgrade: fehér foszfor (ez járműveken használva button effect, lőszerbe van), HEAT antitank projectiles (lőszerbe van)

Sherman tank, Upgrade: fehér foszfor,tolólap,füst
    Sherman 105 mm, Upgrade: tolólap,füst,HEAT
    Army 57mm AT squad (HE barrage)

Japánt is ki tudnám ötletelni.
  • v1r2sd3n4
    Szerintetek az működne az , hogy ha kiadnának a CoH-nak egy új részét ami Csendes-óceáni hadszíntérrel kapcsolatos lenne és nem csak szárazföldi hanem tengeri csaták is lennének benne.
  • CAC
    Azt én sem tudom, hogy menne e neked a cikkírás, de a puding próbája ugyebár az evés. :)
    Ha ilyen sok időd van próbáld meg, max belerektorálok néhol. Tudom, hogy van angolul alap tutorial, de jó lenne ugyanez magyarul is, pár screenshottal megtámogatva.
  • uniqes
    CAC.
    Hát most is itthon hederelek és 4 napja reggeltől estig csak a mapp-om csesztetem. Sokat készítettem már és szerintem részletesebbek mint amiket látok sokszor. De írni róla nem tudom, hogy menne e. Főleg, hogy sokmindenre még nem jöttem rá...
  • Hector Troy
    Sinper ellen legjobb a jeep.
    Ha bevédte, akkor saját sniper, és csak ügyesen. Ha véletlen air company vagy, akkor asszem 1 v 2 cp, meg 50 muni a felderítő repülő, az felderíti az összes snipert. Amikor meglátod, lősz. Ha több van, lősz és mozogsz vagy retreat. Ha van strafing run-od az instant killeli a snipert. Egy strafe runnal nyírtam már ki 3 sipert.
    Szerintem nem éri meg massolni, csak ha PE ellen vagy. Persze az ellen minden megéri.
    Ja és HT wermach 1 v 1 be válaszolna vki? köszi
  • CAC
    Az oldal kész van, csak tartalommal kell még feltölteni. A cikkírók dolgoznak is rendesen. :)
  • magyargyerek
    Nálam nem jön be a Harc a sniper ellen oldal mi lehet az oka?
    Vagy még nincs kész az oldal?
    Angol fórumokat olvasgatva ott azt tanácsolták hogy Jeep az hatásos lehet ellenük. Nos kipróbáltam és tényleg jó a Jeep, csak sajnos ha bevédi más egységgel (pld. MG)akkor nincs más ötletem. Egyik pályán a Replayt visszanézve 5 sniperrel lenyomott kettőnket is online 4 vs 4 -ben a sok sniper..
  • CAC
    Én sajnos azt tapasztaltam, hogy hazánkban nagyon kevesen élnek a worldbuilder nyújtotta lehetőségekkel. Így nem is igen találtam profit ebben a körben.

Ellenben, ha ilyen hosszú ideje használod, nincs kedved egy cikket írni róla a fansite-ra?
  • uniqes
    Sziasztok! Hogyan tudom a World builder-ben éjszakai mapot készíteni?
    Már több éve szerkesztek de az valahogy még kimaradt...
    Kérem a moddereket segítsenek!

KÖSZI!
  • CAC
    Nincs mit! Jó játékot!
  • nigger
    Köszi a segítséget, akkor uninstall és majd a másik meghajtóra teszem, ott van elég hely.
  • CAC
    Igen. Kevés a hely. Általában ez szokott lenni a hiba. :)
    Van olyan patch, ami majd 10 gigát igényel.

A jelszó emlékeztető -ha jól rémlik- úgy működik, hogy az előre beállított titkos kérdésre, ha jó választ adsz, akkor a fiók létrehozásakor megadott email címre elküldi a jelszót.
    De valami olyasmi is rémlik, hogy ismét meg kell adni a serialt, ha a fent nem jön össze.
    Egyébként ha minden kötél szakad, próbálkozhatsz a supporttal is.

Én azt szoktam csinálni, hogy kimásolom a docu&settinges CoH mappát. Abban bent van minden. Reinstall után cask visszamásolom, és kész.
  • nigger
    Megpróbáltam "manuálisan" bepatchelni, de ismét hibát ír ki. A hibaüzenet pontos szövege:

An error occurd while writing the file "C:\Program Files (x86)\THQ\Company of Heroes\\WW"\\Archives\\WW2SoundSpeechEnglish.sga". The disk or file share it is on may be out of space, damaged, or may have become inaccesible. if you cannot resolve this problem, please contact THQ technical support. (error code: 10383:00000070 (SetFilePointer returned 00000070: Nincs elég hely a lemezen.))
  • nigger
    Szia!
    Van még majdnem 5 giga szabad hely a vinyón.

A jelszóra meg emlékszem, mert felírtam a felhasználónevet és a jelszót mikor félretettem a játékot.(Megjegyzem, nem érhető a jelszóemlékeztető menü...)
  • CAC
    Szia!

Pontosan milyen hibát? Mennyi szabad helyed van a vinyón?

Van jelszó emlékeztető funkció az account beállításokon belül. Próbáld meg azokat.
  • nigger
    Sziasztok!
    Én egy régi CoH fan vagyok, az elmúlt hónapokban nem volt időm játszani, most azonban szeretnék újra belevágni. Eredeti CoH és CoHOP sikeres telepítése után elkezdtem rakosgatni a patch-eket szépen, sorban. Ment is simán, mígnem eljutottam a legutolsóhoz (asszem 2.600-2.601) itt hibát írt ki, mikor pedig beléptem a játékba azt írja, hogy a parch letöltése sikertelen volt. Egyébként a régi felhasználónevemmel nem enged belépni. Van valakinek ötlete, hogy mit tegyek?
  • bekefi7
    Nah, nemrég toltam egy menetet coh-ba, sturzdorf-on. Elég hosszúra sikerült, de volt benne minden: bike spam, 3 vet pio, stormtrooper és sniper, nomeg Tiger és Panzer IV is. Volt benne hiba bőven a részemről meg az ellenféléről is de azért gondoltam belinkelem kiértékelésre.
    http://data.hu/get/3236082/2p_sturzdorf.2010-11-29.15-39-29.rec
  • bgabor
    Nincs mit meglepődni, hiszen lila kártyás egység. Nálunk német oldalon a lila kártyás Survivalist Grenadiert 19.000 Supply 200-ra tölteni.
  • CAC
    Azon gondolkozom, hogy kéne valami teátrálisat csinálni, hogy a Relic végre kiköpje az új CoH patch-t. Mutassuk meg, hogy igenis vannak a user-nek jogai, és bizony hatalma is!
    Online aláírásgyűjtésre gondoltam első körben, megtámogatva a CoHO és a jövőbeli egyéb Relic játékok bojkottjával.

Valamint, ha valakinek van h4ckR ismerőse, megköszönném, ha rámdobna egy privátot!