A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kéne butaságokat beszélni....
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Azon a véleményen látszik igazán az egyház évszázadokon át folytatott garázdálkodása. Szó szerint garázdálkodás, mert az olyan tevékenység ami félelmet vált ki a sértettekben. Sértettek, mert meg lettek félemlítve. Azzal, hogy nekik pl adományozni kell ahhoz hogy úgynevezett jó keresztények lehessenek. És ha nincs abban a helyzetben akkor eméssze belülrõl a bûntudat, hogy milyen szerencsétlen istentelen elveszett kárhozatra ítélt balek.
Az egész keresztény vallást megpróbálják az anyaghoz kapcsolni, minél inkább anyagi értelmezését hangsúlyozni.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
nem azért átkozta el, hogy azzal a megtérni nem akaró zsidóságra meg a terméketlen tudományra utaljon. az ilyen "vajon mire gondolt az író" típusú álmodozást nem nagyon kedvelem, fõleg mivel továbbolvasva a szentírási részletet, nem arra tér ki, hogy miért, hanem hogy hogyan. és ha az író (nem mellesleg az apostolok és Jézus) szerint nem érdekes a miért, akkor szerintem nem azt kéne elemezgetni. de ha mégis akkor inkább gondolkozzunk józan paraszti ésszel, és valami ilyesmi jön ki, amit qetuol beírt. na, ennek már értelme is van.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Ezt meg Wass Albert mondta 😄
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
na ma elolvastam az újszövetség hátramaradt 160 oldalát, és meg kell mondjam, h eléggé kikészített. fõleg a vége...az vmi eszméletlen, h jönnek Isten angyalai, kiöntik az aranypoharukból a piát, lesz minden katasztrófa (és ez még az össze-vissza pusztításnak egy kis része), de azért az igazhitûek megmaradnak, és céltalanul élik az unalmas örökkévalóságot.
ez a jani nagyon betépett, h ilyet látott, és a poén az, h tudtommal a zsidók még a mai napig is ezt a végitéletet várják 😄
Ennyi hazugság és mellébeszélés után végül is ki tudja, ki volt teljesen halott, meg ki "aludt"
Na ez is egy logikai tökönszúrás, ez a feltámasztás-dolog.
Meghal valaki. Megérdemelné, hogy feltámasszák, mert jó ember volt. Akkor a mennyországot is megérdemelné. Ebben az esetben viszont elég nagy kibaszás Jézus részérõl, hogy a már örök boldogságban fürdõzõ lelket visszarángatja ebbe a szar világba.
Ráadásul ad neki esélyt, hogy legközelebb a pokolba kerüljön, úgyhogy hatványozottan ûbergeci dolog feltámasztani valakit.
Errõl mit mond a teológia?
Mert részemrõl mindegy, a Jancsi és Juliskának sem keresem az igazságtartalmát, csak ugye ezt a mesét komolyan szokás venni...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Már alapból a 4 Evangelista teljesen más embernek írja le Jézust. Aztán itt van az eset, amikor kiveri az árusokat a templomból. Megátkozza a fügefát. Közben pedig feltámaszt több embert, meg gyermeket is. Ez a kettõsség meg nagyon zavar.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
ez a " A Biblia — ami a kulisszák mögött van" címû darab nagyon megtetszett, ahogy a rövid leírásokat olvastam, elképesztõ, h miket ki nem találnak. leginkább a magyarázatra vagyok kíváncsi, h mivel támasztják alá ezeket a földtõl eléggé elrugaszkodott feltevéseket
Tessék. Ez most a menõ, a top1 a szomszéd topicokban. :-))
Az Újszövetségben Jézus elátkozza a terméketlen fügefát, amely a keresztény értelmezésben a Megváltóban nem hívõ zsidóság, ill. a terméketlen tudomány jelölõje (Mt 21,18–22; Lk 13,6–9). A Physiologus a repedezett fügét, amelynek sötét belsejébõl hangyák másznak ki, Krisztus oldalsebével azonosítja. Ahogy a lándzsa Krisztus oldalát átszúrta, és sebébõl áradt a fény a sötétségben élõ emberekre, úgy jutnak világosságra a hangyák. A gyümölcs édessége miatt Szentlélek-jelkép, de utalhat Mária szüzességére is. Ugyanakkor a füge mint obszcén gúnymozdulat a Passióhoz tartozik; a Krisztust gúnyoló tömeg jele.
Nekem 2 napba telt, míg elolvastam
Garantáltan jobb, mint a HerriPotter😄 😄 😄
Most már féli-meddig kezdem "érteni" © exy1-t.
Ez is egyfajta értelmezés.
Walk the Talk.
http://szabadforum.com
Kizárt ez a következtetés. Füllentesz.
Szerintem ez a következtetés nem helyes.
Ha kis dolgokban igazat is mondanak, a nagy dolgokban attól még hazudhatnak.
És hazudnak is. Szerintem.
Walk the Talk.
Legalábbis az Ószövetség ellentmondásai jól magyarázhatók vele, értelmet nyer János a jelenésekrõl c. fejezet is. Komolyan mondom, érdemes végigolvasni. Ha meg bele kezdtél, és mély felháborodásodban abba hagyod, nem fogsz soha megismerni egy igazán gyökeresen más magyarázatot.
Jó lenne, ha nem lennél egyoldalú. Vatikán is elismerte, hogy a Biblia nem egy megbízható történelemkönyv. Hisz nem is lehet, amikor szinte minden egyes szava emlékezeteken alapul.
A Bibliának nem ez a szerepe.
Walk the Talk.
Lehet, hogy .......Érted? De melyik könyvre gondolsz?
Mert, ha a Bibliára, akkor fõt hajtok az elõtt aki értelmezve elolvasta.
Mert annyira összetett, és ellentmondásos, hogy azt tanítani kellene.
Én forgatni szoktam. Szóval a papok is így mondják.
Sztem még a tök ateistának sem ártana némi tudást szerezni belõle.
Walk the Talk.
Ugye tudod, h a könyvnyomtatás feltalálásáig halálos bûn volt Bibliát birtokolni a "közembereknek"? Még a papoknak sem volt, fejbõl prédikáltak.
Jézus lelke ( amíg a teste 3 napig a sírkamrában volt) Jehova tanúi szerint Sheolban volt...
A misszionáriusok már nem avatkoznak közbe olyan szinten, mint Jézus idejében.
Hol maradnak a középkori beszámolók az angyalokról, kérubokról, a többi repülõ jármûrõl? Hirtelen hangtalan, láthatatlan repülõ csészealj-formára váltottak? Miért?
Isten útjai kifürkészhetetlenek...
Azt sem értettem, mire volt jó ez a hatalmas méretû ókori tömeggyilkosság?
Csak azért, h nyomuk maradjon a történelemben?
Miért pont Ábrahám törzsét támogatták?
Voltak más sokkal rendesebb népcsoportok is, sõt az Egyiptomi Birodalom akkoriban élte fénykorát.
Az író kitérhetett volna József történetére, aki egy egyszerû eladott rabszolgából a Fáraó helyettese lett... hmm hmm, kicsit sem gyanús..azután behívta magához a zsidó testvéreit, akikkel késõbb, mint rabszolgákkal találkozunk...
Ami ennél izgatóbb kérdés, hogy mi lehetett az a cél amiért az egész hajcihõt csinálták? Terraformálás, betelepítés, a népcsoportok egrecíroztatása, tömeggyilkolászások. Mire föl? És persze hogyan? Ekkora idõtávlatokban hogyan képesek tevékenykedni? Idõgépük biztosan nem volt, mert a cselekménysorozatok visszautazásra negyáltalán utalnak. Ha volt is, csak elõrefelé tudtak vele 'közlekedni'. (Bár errõl írok még majd késõbb valamit. Mert van egy rész ami ennek ellentmond.)
Szóval az ténykérdéssé vált, hogy a Biblia egy megbízható történelemkönyv. Más kérdés, hogy ezt miért nem használja fel a tudomány? Egyrészrõl úgy tûnik, hogy a tudomány mindent kiderített már a Bibliában foglaltakról, másrészrõl meg hagyja, hogy a közfelfogás tisztán vallási könyvnek, mesekünyvnek kezelje. Ez érthetelen számomra. Nincs látható ok amiért ez így történik. Miért ne szabadna az emberiségnek, a közembereknek tisztába kerülni a múlt pontos történéseivel?
Ezékielrõl már régóta tudtam, h repülõ gépet látott, amit a leírás alapján J. Blumrich volt NASA mérnök meg is tervezett, késõbb E. v Däniken meg is rajzoltatott 3D modellben.
Viszont egy dologra nagyon nem ad magyarázatot a könyv (persze senki sem tudja)vajon miért lett vége a Tervnek, mi lett Jézus tanításaiból?
Miért jött létre ez a Romlott Katolikus Apaszentegyház a felbecsülhetetlen vagyonával, a jórészt homokos, pedofil papságával, titkaikkal, és mérhetetlen hatalomvágyukkal?
Miért hagyták az angyalok, h úgy írják meg az Újszövetséget, ahogy ma olvasható?
És a meditációs technikák vajon miért mûködnek?
Miért nem hivatkozik a Szerzõ az indiai Mahábháratára?
Hiszen ott még le is van írva a gyártásuk vagy 26 fajta repülõgépnek?
Stílszerûen eszembe jutott az Illés együttes "Sárga rózsa" c. számának refrénje:
Virágok közt veled lenni,
tudom szép volna kedvesem,
virág sincsen, te sem vagy már
miért hagytuk, h így legyen?
Persze "... nem ad ma választ senki sem". Legalábbis a találgatáson kívül.
Vajon miért nem szálltak alá az angyalok nagy dübörgéssel és dicsõségben a földre az apostolok halála után?
Mi ez a 2 ezer éves szünet?
Talán hazamentek és visszajönnek? Ez a Földrõl szemlélve ~2 ezer évig tart? Azt mondják: elvetettük a hit magját (Jézus és követõi által) aztán 2012 re visszatérünk, és megnézzük, mire jutottak?
Közben a "kis szürkék" is megtaláltak minket és az utóbbi 200 évben õk "boldogítanak"? Vagy a kis szürkék "lebeszélték" õket a Nagy Kapcsolatfelvételrõl? Hiába építünk "angyalforma" katolikus templomokat?
Ehh, a megválaszolatlan kérdések csak úgy nyüzsögnek😄 😄
A könyv igen igen elgondolkodtató!!! Patiang, te is olvasd el az utolsó bötüig!!!! Ajánlom mindenkinek...
Az pedig, hogy mondáknak tituláltam..................
Ilyen modor után pedig ne remélj mást. No pá!
<#gunyos1>#gunyos1>
Walk the Talk.
S nem egy ember, hanem ismeretlen emberek 3-4 éves mondákra /Ótestamentum/
támaszkodva írták. Az új már elõnyben van, mert Krisztus halála után megszületett az elsõ, negyven év múlva.
Walk the Talk.
Nem elhinni kell, hanem megérteni. Ha úgytetszik feldolgozni. Ha nem olvasod el, sohasem fogod tudni mirõl beszélek.
"Az ismereteim elég széleskörûek ahhoz, hogy tudjam, amit abban a könyvben írnak, az tévút."
Vigyázz, mert kizárod magad az értelmes vitából! Ne nyilatkozz arról amit nem ismersz! Már töbször nem mondom, nem hinni, hanem tudni kell. Ehhez pedig információ és értelem kell. Nem várhatod mástól. Magadnak kell érte megdolgoznod.
Az ismereteim elég széleskörûek ahhoz, hogy tudjam, amit abban a könyvben írnak, az tévút.
Nem! Én nem hiszek semmiben. Én mindenrõl szeretem tudni hogy úgy van, vagy nem úgy van. Más szavakkal: Hit helyett a tudást választom. Te miért nem cselekszel ugyanígy?
...és nem válaszoltál a kérdésemre. Nem gond, nem fogom többet kérni.