5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
patiang #3702 Tudom, hogy kötekedő vagyok, de azokat a jellemzéseket kik írták. Esetleg őket is jellemezte valaki? És így tovább.:)
-
patiang #3701 Az okosok szerint min 3x, 4x kell valamit format, hogy a hozzáértők ne nyerhessenek ki belőle valamit. Lehet, hogy pont a luci volt a szaki :XDDDD -
#3700 Nem a pontos szintaxis a formácásnak (visszaállíthatatlanúl) :)
format c:/u
-
HUmanEmber41st #3699 Ha Isten mindent el akart pusztítani (format c: :D :D ) akkor miért mentett el mégis mindenből valamit?
-
HUmanEmber41st #3698 Erről a Bhagavad Ghíta ( Isten Éneke) úgy ahogy van kiadásából tájékozódhatsz. Most nem fogok begépelni több oldalon keresztül tartó leírást, ahol is jellemzik a Lelki Tanítómestert (guru, a nagyon magas szintűeket, mint Sríla Prabhupád az Ácsárja v. avatár elnevezés is megilleti)
Amúgy Jézus az Evangéliumokból kihámozható jellemrajza nagyjából lefedi a Védikus meghatározásokat. Jézus személyét a Krisna tudatúak, és a muszlimok is elfogadják Lelki Tanítómesternek. -
#3697 Hát igen szőnyegbombázás elég hatásos :) vagy atomot használt.
Ott van csak a bibi mint genetikai tanulmányainkból tudhatjuk családon belüli szaporulatnak a túlélési esélye 0. (mivel mutációs egyedek jelenek meg) Lehet, hogy két család volt Noé és Noémi :) -
másikisvan #3696 " Noé bárkája
A sötétbe-merülés, általános pusztulás, egyetemes kínszenvedés ellen mit tehetsz? semmit és mindent. Ez a semmi és minden: ha saját érzéseiddel nem veszel részt a sötétségben és megteremted önmagadban a teljes-emberség állapotát: nem vágyaiddal, hanem az örök mértékkel vezetteted magadat. Az áradat bármerre sodor: nyomorba, jómódba, kényszermunkára, harctérre, vezetőhelyre, vesztőhelyre: ne törődj vele; a sötét hatalom nem adhat neked semmit és nem vehet el tőled semmit, ha az egyedül-érvényes mérték működik benned. Odaveszhet kényelmed, vagyonod, egészséged, szabadságod, életed? mindezt úgyis elveszíted előbb-utóbb, a sírba nem viheted magaddal; de a mélyedben rejlő tökéletes mértéket nem sértheti még a világpusztulás sem, ezért kívánj hozzá-igazodni. Az örök mértékre bízd magad: ez a Noé-bárka a mindent beborító áradat fölött.
Embertársaidért nem tehetsz többet, mint hogy az egyetlen menekülési módot tudatod velük. Erőszakkal megmenteni senkit sem lehet, amikor az özön mindent beborít.
Nem igaz, hogy özönvízkor a tömeg a Noé-bárkára akar felkapaszkodni. A Noé-bárka látszik a leggyöngébb, legegyügyűbb tákolmánynak, melynél egy bokor alja is többet ér. " -
patiang #3695 Gondolom Isten számára tök mindegy volt ki volt a bűnös, mert a fűnyíróelvet alkalmazta. Biztosra ment. De hát akkor is voltak kiváltságosak.XD -
patiang #3694 S mondd, melyik az igazi LTM? -
patiang #3693 Mivel én nem igazán vagyok jártas a keleti vallási kúltúrákban, ezert badarság is lenne tőlem, ha én mondanék véleményt. Pont olyan lenne, mintha azt kérnék, hogy mondjak vélemény egy olyan virág illatáról, mely üvegládikába van zárva. Nálam az is annyi mint minden hit: !hit és kész!
A hitet nem lehet vitatni.
Azonban, mivel kíváncsi vagyok, beleolvasgattam. Hát az első(?!) benyomásom, hogy míg a nyugati vallás egy pór ember számára is úgy-ahogy érthető, addig a keletinél ez már kérdéses. Amíg itt bele tudok kötni pár dologba, addig amott szinte lehetetlenség. Annyira virágnyelven íródott, hogy minden tiszteletem azoké, kik át tudták adni az eredeti "mondanivalót".
Egyesek azt állítják, hogy azért "jobb" a keleti vallás, mert emberközpontú. Hát ugyanez igaz a kereszténységre is, csak bújtatott formában.
Ez egy idézet:"Miért éppen a védikus irodalmat választottuk ki arra a feladatra, hogy alternatívát mutasson a természettudományos világképpel szemben? "
Miért nem párhuzamosan?? -
#3692 Semmi baj -
patiang #3691 Ne haragudj, hogy nem voltam következetes:) -
#3690 Szerintem eléggé egyértelműen leírtam, hogy nem mondom azt, hogy létezik. Azt írtam egyes feltételezések szerint. Nem állítom, hogy valóban létezett. -
HUmanEmber41st #3689 A zsidóknál húsvétkor engesztelésképpen az egész évben elkövetett bűnökért (lopás, csalás, hamis eskü, kamatszedés, stb) egy lehetőleg fekete bárányt kellett áldozni.
Ezt megtették, és le volt tudva a bűnbocsánat, lehetett folytatni tovább az üzletet.
Jézust Isten elküldte a legbűnösebb néphez, h próbálja megváltoztatni őket. Nem fogott rajtuk a tanítás, még a Tanárt is kivégezték, annyira messze álltak Jézus tanításától. Azt, h Ő az összes ember bűnéért halt meg, csak az Egyház hirdette, élükön Saul rabbival... -
HUmanEmber41st #3688 Én inkább a Védikus Filozófiának hiszek. -
patiang #3687 Vélem, hogy értelek................ -
HUmanEmber41st #3686 Menj el Hűvösvölgybe a Krisna Templomba, ott találhatod Sríla A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupad murtiját (szobrát). Ott, ha türelmesen vársz, szoktak jönni Lelki Tanítómesterek szerte a világból.
Vagy utazz el New Yorkba, látogasd meg Srí Chinmoyt, de ha szerencséd van el szokott jönni Európába is..
Az Ő Lelki Tanítómestere Srí Aurobindo alapította Aurovillt. Kepes András csinált egy riportot is annó.
Indiában és Tibetben pedig szinte lépni sem lehet tőlük... -
patiang #3685 "Sztem az Ószövetség azon része ami a zsidókról szól, (sajnos) igaz. A helyszínek nem mindig stimmelnek, de éppen a sok űrhajó és földi bázis leírásával tanúsítják az igazukat."
Már bocsi, akkor Te miben hiszel?
Hisz, amit Te állítasz, az a földhözragadt valóság. -
patiang #3684 Mindnyájan ott voltunk.
Mert miért is halt meg??!! -
patiang #3683 Mivel Te már találkoztál "Hiteles Lelki Tanítómesterrel.", mutasd meg nekem őt, de úgy, hogy semmi kételyem ne merülhessen fel. -
HUmanEmber41st #3682 "sajnos megöltük Őt..."
Akkor, mint bűnsegéd, vagy mint bűnrészes voltál ott? -
patiang #3681 Kérdésed kétértelmű. -
HUmanEmber41st #3680 Te is ott voltál? -
HUmanEmber41st #3679 A Bibliában sok minden található, mely nem történelemhű. Sőt megkockáztatom: 90%-ban. Azonban a Bibliát nem is azért írták, hogy hiteles legyen.
De ez minden vallásra igaz.
Ez a megállapítás, valljuk be egy kicsit túlzó.
Ebből is látszik, nem olvastál el semmit a Védákból, nem találkoztál (még) Hiteles Lelki Tanítómesterrel.
Sztem az Ószövetség azon része ami a zsidókról szól, (sajnos) igaz. A helyszínek nem mindig stimmelnek, de éppen a sok űrhajó és földi bázis leírásával tanúsítják az igazukat.
Én abban is kételkedek, h Jézus zsidó származású volt. -
patiang #3678 Aki hívő azt hiszi, aki pedig nem, annak más magyarázatok szükségesek.
Nincs "szükségünk" egy Istenre, hogy kárt tegyünk magunkban. Az özönvíz lehetett pusztán jelkép is.
Tudod volt valaki, aki azt merészelte mondani, hogy az Isten mi volnánk, de sajnos megöltük Őt. -
#3677 "Mert most is ott állunk, hogy az Úr egy újabb "özönvizet" zúdít ránk, úgyanúgy mint akkor, s csak esetleges kiváltságosaknak lesz lehetőségük átvészelni."
Isten azt mondta Noénak az özönvíz végén, hogy több özönvizet nem zúdít a világra, és nem pusztítja el azt többé, amit teremtett... -
patiang #3676 Ha láttad az NG-n azt műsort, ahol megpróbálták rekonstruálni a noéi történetet, akkor Te is egyetértettél volna, azzal, hogy azzal a pár emberrel, akkori technikai viszonyok mellet, fából akkora hajót felépíteni lehetetlenség. Talán az a történet analógiát mutat a mostani emberiségviszonyokkal. Mert most is ott állunk, hogy az Úr egy újabb "özönvizet" zúdít ránk, úgyanúgy mint akkor, s csak esetleges kiváltságosaknak lesz lehetőségük átvészelni. Amit most elmondtam természetesen nem az én látomásom. Még a buggyant hülye is látja, milyen szisztematikusan irtjuk az emberi nemet (is)!!!!
-
patiang #3675 A Bibliában sok minden található, mely nem történelemhű. Sőt megkockáztatom: 90%-ban. Azonban a Bibliát nem is azért írták, hogy hiteles legyen.
De ez minden vallásra igaz. S egy szent irományt forgatni csak úgy érdemes, ha figyelembe vesszük e sajátságosságokat. Az, hogy kitől született Noé, avagy az egész Föld népessége "vérfertőzés" eredménye, sokadlagos.
A Biblia minden egyes mondata mögött valamely "hátsó" gondolat rejtőzik, melyek értelmezése váltja ki a solszor oly heves vitákat. -
patiang #3674 Azért kár, hogy a hivatkozási alap szinte csak a Wikipedia........... -
patiang #3673 Habár ezt is "csak emberek" szerkesztették:, azonnal elmentettem.
Még csak belenézegettem, de tetszik, s remélem nem lesz calódás.
Köszi!
-
brichard #3672 Engedjétek meg, hogy ajánljak egy oldalt, mely többek között a következő témakörökkel is foglalkozik:
Vallás: Világvallások; Kisebb vallások; Egyéb, vallásnak tekintett világnézetek; A vallások közös elemei; Angyalok; Démonok; Istenségek; Jelenések; Égi szekerek; Tüzes szekerek; Vallásos jelek és szimbólumok...
Az oldal címe: Világbiztonság.hu -
HUmanEmber41st #3671 A kérdéses terület civilek elől el van zárva. Katonai terület. Nem mehet oda senki sem. -
HUmanEmber41st #3670 Az Özönvíz legendáját a Föld minden népénél megtalálhatod.
Az eszkimóktól az ausztráliai benszülöttekig.
Ez a hirtelen-felolvadt Jégkorszak (2. :D :D) teória nem igazán állja meg ezért a helyét.
Amúgy a Biblia is megemlékezik Noé unokájáról: Nimródról! Nagy vadász volt Ő az Úr előtt...
Az Özönvíz inkább egy nagyobb aszteroida becsapódása után keletkezett, mely Özönvíz letarolta és földrengések sorozatával elsüllyesztette Atlantisz szigetét is. -
#3669 De hol van a hajó az Araráton? Mer láttam egy műsort, ahol azt mondták látták ilyen műhold felvételen egy hajó kinézetű valamit az Araráton, de... az elvileg nem az, vagy nem tudom... -
#3668 Igen ahogy a Noé bárkájának történetében is igaz az özönvíz. Bár egyes feltételezések szerint maga Noé is létező személy volt és a hajójának a megkövesedett maradványa ott van fent az Ararát hegyén. -
#3667 Van egy olyan teória mely szerint az "édenkert" a földön megtalálható mivel az ember Afrikából származik valahol ott kellene keresni. Nehéz, de ha még előkerűlnének írásos emlékek Ádámról és Éváról amivel jobban körűl lehetne határolni a helyiséget, könnyebb lenne megtalálni. -
#3666 Oké, akkor a fiai feleségei. Na de azoknak a gyerekei hogy népesítették tovább a földet?
Amúgy én nem tudom... Szerintem van ami igaz a Bibliában, van ami nem. -
#3665 Nem azok a lányok a fiai feleségei voltak. Amúgy meg te sem gondolod komolyan, hogy ez igaz? Ez az egész sztori onnan ered, hogy amikor a jégkorszak vége tért és hirtelen olvadás kezdődött a földön a Földközi - Tenger vize átszakította azt a keskeny földsávot ahol Ma a Fekete - Tenger van. Anno a Fekete - Tenger édes vízű tó volt amibe hirtelen hatalmas erővel rázúdúlt a Földközi - Tenger. Amúgy a Fekete - Tenger ma is egyedűlálló módon konzerválta az elsűlyedt hajókat pontosan azért mert egy része édes víz. Rengeteg lelet bizonyítja, hogy a Fekete _ Tenger környékén nagyon sok település létezett. Valeszeg ez akkora katasztrófát jelentett az akkori ott élő civilizációkra, hogy a bibliában is megírták kissé átszerkeztve isteni töltettel felruházva. -
#3664 Én azon gondolkoztam, hogy ha Isten az özönvízzel kiírtotta a gonosz embereket(kivéve Noét), és ugye amikor Noé az Ararát-hegynek ütközött, akkor Isten azt mondta neki, hogy népesítsétek be újra a világot.
Na de gondolom más ember nem volt Noén és a fiain kívűl, akkor meg hogy népesítették be a földet?
Meg láttam filmet, ahol Noén és a fiain kívűl, voltak ott lányok is. De milyen lányok? Ha azok is Noé gyerekei voltak, akkor magyarán, Noé fiai, a saját testvéreikkel népesítették be a világot? De az elvileg meg vérmérgezés nem?
Szóval akkor az egész emberiség egy nagy testvér?:D
Nem értem... -
HUmanEmber41st #3663 A valóságot nem tudod bizonyítani. A valóság csupán illúzió, melynek szintén az a szerepe, h eltakarja előled a valódi önmagadat.
Valami hasonló mondatoknak kellene lennie a Könyvben is. Erre mit találok?
Mondá az Úr Ábrahám istene....menj bé (valakinek a földjére) aztán öljetek meg mindenkit...
Köszi a filozófiát, meg a sok információt Istenről.