5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
EnxTheOne #3742 ha találkoznék istenel, én is hinnék benne, de ha isten akarná hogy mindenki higgyen benne, akkor eljönne a földre, és csinálna pár megkérdöjelezhetettlen csodát, bizonyitaná hogy létezik. /De azis lehet hogy amikor a haldoklonak megjelent isten, csupán a fejében játszodott le, egy halucináció, egy álom volt. De erre sajnos majd rájövönk halálunk útán.
#3737 ez a hsz tömören összefoglalja a választ az ateista és a vallásos "ellentét" kérdésére -
#3741 Az a baj, hogy a kérdésre hogy " mi van odaát" csak akkor kapunk választ ha megtapasztaljuk. Aki elítél minden ilyen természetfelettit az akkor is szkeptikusan áll majd hozzá, ha a legjobb barátja mondja neki hogy én bizony beszélgettem Istennel.. amíg meg nem tapasztalja/juk. Én sem hiszek semmi ilyenben, és minden természetfelettinek tűnő dologra próbálok reális, vagy tudományos választ keresni. -
#3740 Én tudom, hogy vannak csodák, nem csak hiszem...
Olvastam egy jó pár ezer métert zuhant nő esetét, akinek kapcsán orvosok is csodát emlegetnek, majd előkeresem a cikkeket, ha nem hallottatok róla. Ugyan megműtötték sok alkalommal, de azt egy orvos sem feltételezte, hogy "károsodásmentesen" meg fog gyógyulni...Főleg nem X idő kóma után... -
HUmanEmber41st #3739 A kvantum elmélet is gyakorlatilag kimondja, h a tökéletes vákuumban a semmiből kerülnek elő kvantum-párok, majd eltűnnek.
Ezt nem reklámozzák, mert kissé csoda-számba megy... -
HUmanEmber41st #3738 Én is erre gondoltam:D
Meg arra a sok ateistára, akik tényleg minden előzmény nélkül megtérnek, de tényleg egyik pillanatról a másikra.
Sajnálom, h nem tudok konkrét nevet mondani, a Kossuth Rádióban hallottam már régebben egy könyvismertetőt. Egy (úgy emlékszem francia) orvos írta, akit nagyon sokan ismertek, 100% materialista volt. Aztán egy szívroham közben halálközeli élménye volt. Elájult, mint materialista, újraélesztették, és mint hívő ember tért magához. Elmondta, h odaát találkozott Jézussal, és beszéltek egy pár mondatot. Ettől kezdve mint hívő ember élt, mindenkinek mesélte az élményét, ezért is írta meg ezt a könyvet, h sok emberhez eljusson. Ha odaát csak a nagy üresség, meg sötétség van, nem történne meg ilyen "csoda" sohasem. -
#3737 Lehet, hogy a JÓT a ROSSZAT nem látod a szemeddel, de létező fogalmak.
Nekem úgy tűnik, hogy az egy Istenben hívő vallások megszemélyesítették a JÓT és a ROSSZAT. Egybe sűrítettek minden jót és elnevezték, ugyanezt tették a rosszal.
Szerintem az itt írogató embereknek mindnek van Istene. Van aki TUDOMÁNYNAK nevezi: tőle várja a válaszokat, bizonyítékokat, magyarázatokat miden eddig meg nem fejtett kérdésre, az emberiség sorsának megjobbítását...stb. Lényegében ugyanúgy van Istenük, csak máshogy nevezik....Valljuk be, hogy az elfogadott tudományos tételek egy részére sincs bizonyíték (példa: ősrobbanástól kezdve dínók kihalásán át egészen az egész univerzumra érvényes idő, tér fogalom..stb.) nem is lehet kézzelfoghatóan bizonyítani még, már...Mégis sokan elhiszik, vagyis bizonyos mértékben misztifikálják a tudományt... -
EnxTheOne #3736 Nálatok a pont. -
#3735 Arra gondolt, hogy nincs olyan ember a világon aki nem azt mondja a zuhanó repülőgépen hogy: "úristen ments meg" és tényleg így van, én is ezt mondanám, pedig egyáltalán nem vagyok hívő. -
EnxTheOne #3734 Persze ha a kérdésed az tényeken alapul, és nem valami beúgratos akart lenni :D -
EnxTheOne #3733 Nincs rá érvem amiben hiszek, de talán azért mert ha jól tudom az emberek 99,XX %-a vallásos, és igy elenyésző hogy egy ateista átéljen egy katasztrofát. -
HUmanEmber41st #3732 Látom, még sokat kell tanulnod, tapasztalnod.
Azt például mivel magyarázod, h süllyedő hajón, zuhanó repülőgépen nincsenek ateisták?
-
#3731 A "talán" szón van a hangsúly, éppen ezért nem tudjuk bizonyítani a létezését, ha elfogadnád annak sem jelentené hogy ő Isten és hogy nincs egy nála erősebb, felsőbbrendű lény. -
EnxTheOne #3730 "Szélanya, Nap mint isten, szerelemistenek, még a szerencsének is volt külön istene". Ezeknek látom értelmét, ugyanis azok a népek akik ebben hittek nem tudták hogy tulajdon képen mi is a nap. Igyhát azt hitték hogy isten. De ma már tudjuk hogy a nap egy izzó gázgömb. Mi az isten? Egy olyan mi, vagy ki, aki az életett adta? ÉS aki vigyázz ránk most is? Ebből a szemp pontbol a nap jó isten lenne, a nap nélkül nem alakult volna ki az élet, levegő és víz nélkül se lenne élet. De ha éjszaka felnézünk az égre... rengeteg isten van...., (hmmm, ez a monoteizmus elég nagy hülyeség :D). Ha istent kéne tisztelnem, és ha választanom kéne egy vallást, akkor nem olyat választanék aminek nem látom értelmét (mint pl kereszténység), hanem választanám amit látok a saját szemeimel, és aminek megkérdőjelezhetettlen a jelenléte, létezése. -
#3729 Ehhez nem kell kitalálnod semmit, ott a természet a maga erőivel amiket baromira nem írányítunk...Vannak nálunk hatalmasabb erők még csak nem is kell feljebb mennünk a földszintnél sem...Sőt, olyan természeti jelenségek is vannak amiket nemhogy irányítani nem tudunk de még csak nem is ismerünk valójában. Ezek azért tények...
Lehet, hogy szerinted kitalált lény, de ha megnézed a vallások történetét, a régi idők vallásait bizony nem mindig voltak ennyire elvonatkoztatottak az istenek: Szélanya, Nap mint isten, szerelemistenek, még a szerencsének is volt külön istene...Ezekből fejlődött ki az egyistenhit, mely központosít egy jó és egy rossz erő köré. Szerintem nem annyira valóságtól "elrugaszkodott", mint hiszik páran...Sokkal bonyolultabb kérdés, mint hogy ennyivel el lehetne szerintem intézni... -
EnxTheOne #3728 "felsőbbrendű erő", ha találkoznék vele, akkor TALÁN elfogadnám istenek, nem feltétlenül azt kell tisztelni, szolgálni aki teremtett mindenkitt, hanem azt aki törödik velünk halandokal. -
#3727 Sehogy nem lehet bizonyítani a létezését, ahogy azt sem, hogy nem létezik. Ha megjelenne előtted és odaadná a 10 milliódat az sem lenne bizonyíték, csak azt jelentené, hogy van egy nálunk felsőbbrendű erő. Nem bizonyíték arra hogy ő Isten és hogy jézus a fia, és hogy ő teremtette a világot. Persze az is lehet, hogy valahol tényleg létezik, csak mi nem tudunk róla. -
EnxTheOne #3726 Kicsoda, micsoda egyáltalán Isten szerinted? Ki, vagy mi az, akinek vagy aminek a létéd tagadod? " Szerintem ki isten? Egy ólyan kitalált "lény" akiről sokan azt hiszik hogy ö teremtett mindent, és mindenkit ( eddig még senkin, s semmin nem láttam a "made by God" vagy a "made in Heaven" feliratott :D:D). És akinek állitolag sorsunk a kezében van. -
EnxTheOne #3725 ha létezik isten akkor bizonyitsa be, állitolag mindenható, könnyen bebizonyithatja, és ha lehet ólyan csodát kérnék amire senki nem mondaná hogy szerecse stb... Pl. kérek az ágyamra most 10 millió ft-ot most. (megnéztem, nincs ott, pedig istenek 10 millió ft az semmiség. ) /
Attól hogy valamibe sokan hisznek az nem biztos hogy igaz, Pl. régen mindenki abban hitt hogy laposs a föld, mindenki hitt benne.... -
#3724 Kicsoda, micsoda egyáltalán Isten szerinted? Ki, vagy mi az, akinek vagy aminek a létéd tagadod? Lényeges kérdés!
Az tuti, hogy nem ücsörög fenn egy szakállas bácsi egy felhőn és néz minket....Szal, kiről, miről is mondod ezt? -
HUmanEmber41st #3723 Aha. Nincs Isten. Ezt jó tudni... -
HUmanEmber41st #3722 Csak Zeusznak nincs a világon több 10 millió híve... -
AranyKéz #3721 > Egy kitalált személyről nem lehet 2000 éven keresztül beszélni.
Hogyne, Zeusz is élt és virult.
-
EnxTheOne #3720 Félre értesz, én nem jézus létezését vonom kétségbe, hanem istenét. Lehet hogy élt jézus, csak nem isten fia volt. -
HUmanEmber41st #3719 Egy kitalált személyről nem lehet 2000 éven keresztül beszélni.
Komolyan azt hiszed, h a 12 apostol kitalálta Jézus személyét, aztán mindenkinek elkezdtek mesélni róla?
Amúgy olvasd el Ezékiel próféta könyvét, rögtön az elejét. Próbáld meg értelmezni a mai világnézet alapján. -
EnxTheOne #3718 egy mese amit nagyon sokan szentként tisztelnek.
Lényegen nem külömbözik semelyik "mítosz"-ra épülő könyvtöl. Manapság a bibliához hasonló könyveket fantasy-nak hivják. Gondolj bele, mit csinálnál ha megtudnád hogy valaki pl. a gyürük urát tartja szentnek, és gandalfhoz imádkozik..... <------ nekem valami hasonló a véleményem a bibliárol. -
#3717 Szerintem az. A Bibliát többször is átírták, azért ilyen egybefüggő az egész, nagyrésze mítoszokon és allegóriákon alapul. mesekönyv.. -
#3716 Nem inkább legenda? Szerintem legenda-gyűjteménynek inkább tekinthető...Meg kicsit teremtés mítosz, meg egy nép eredetmítosza ill. egy vallás születésének legendája.
Szerinted tényleg csak mese? -
EnxTheOne #3715 Számomra mit jelent a biblia? Egy jó vastag mese kőnyv. Nem szolgált másra mit pár ember hatalomra jutatását. Pl. közép korban a pápának szinte végtelen hatalma volt. -
tisfekete #3714 Valaki nem tudna nekem segíteni a Biblia hegyeivel kapcsolatban?
Egy házi dolgozathoz kellen anyag, és már csak 2-höz nem találtam elég anyagot.
A Zohélet és a Sené hegyről kellene az alábbihoz hasonló leírás.
http://koszikla.hit.hu/gyalogt/biblia/tabor.html
Nem kell hogy ennyire sok legyen, de én ideáig a 2 hegyről összesen 2-2 mondatnyi anyagot találtam.
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm. -
#3713 Az, hogy te nem tudsz róla, az egy dolog...
Ott van, klikkelj rá
Kronosz-ra.
Egyébként Kronosz fia, nem Khaos-é.
"A titánok kora hamarosan lejárt, hiszen Zeusz felcseperedett, és Gaia, valamint Meltisz segítségével sikerült meghánytatnia apját. Így öt testvére újból napvilágra került. Mire Kronosz feleszmélt, Zeusz testvéreivel és szövetségeseivel megtámadta a titánokat. Eget-földet rázó hosszú háború tört ki, amely sokmindent elpusztított a földön. A háborúban végül Zeusz győzött, és a titánokat a Tartaroszba záratta. Ezután elfoglalhatta apja helyét az istenek és emberek trónján."
(#3709-es linkben van egy fölös "http//")
Lezárhatjuk?
Egyébként ott van zárójelben a római megfelelője. (Jupiter) -
#3712 És hol maradnak a nagyszülők? -
HUmanEmber41st #3711 Valamiért behalt a link..de Zeusz Kaosznak a fia és arról nincs szó, h a szülők meghaltak volna.. -
#3710 Rossz részt nézel. Ott van kicsit lejjebb, hogy az Olümposzi istenek, és ott bizony Zeusz a főisten. -
HUmanEmber41st #3709 Izé..mindketten tévedtünk :D -
#3708 Már bocs de a görög főisten az Zeusz, Jupiter a rómaiaknál volt, ha jól emlékszem -
HUmanEmber41st #3707 Jó poen, csak a görögök főistene nem Zeusz, hanem Jupiter... -
lord nihilus #3706 van vki itt aki olvasta Derek Prince Engesztelés c. könyvét? -
OKkultist #3705 Osztályfőnöki megrovás
Tisztelt Szülők!
Tájékoztatom önöket, hogy gyermekük J1882-H4476-V8297-H6157 (rövidített hívójelén JHVH) a 167:648:719 időpontban a Galaktikus Növénytermesztési és Állattenyésztési Szakmunkásképző Intézet mezőgazdasági űrjárművét önkényesen használatba vette, azzal engedély nélküli hipertérugrást hajtott végre az iskolánk GA1A nevű kísérleti telepére. A kísérleti telepen holografikus kapcsolatot létesített a telep 1. intelligenciafejlődési szakaszban levő, kétlábú, mindenevő faja egyik falkájának vezérhímjével, magát a világegyetem teremtőjének adva ki. A vezérhímen keresztül az egész falkát befolyása alá vonta, cserébe tiltott technológiai traszfernek minősülő következő tárgyakat adta át a jármű felszereléséből:
1 db. kézi pszichobot
1 db. kézi rádió adó-vevő
1 db. homloklámpa
1 db. FR1GY típusú láda a fentiek tárolására.
A félrevezetett törzs ezek birtokában azonnal összetűzésekbe keveredett fajtársaival, mely összetűzésekbe JHVH tevőlegesen beavatkozott és nagyszámú kétlábút önhatalmúlag belefojtott az egyik helyi, sós vízzel telt mélyedésbe. Gyermekük cselekményét súlyosbítja, hogy a vízbefúlásról holografikus felvételt készített, és azt feltöltötte a GGG.youtube.tejut galaktikus megosztóportálra, "Ostoba kétlábúak LOL" rasszista címmel.
Fenti cselekményei miatt gyermeküket osztályfőnöki megrovásban részesítem!
Felszólítom a Tisztelt Szülőket, hogy gyermekük meggondolatlan cselekményének közvetlen költségeit (A fenti műszaki eszközök, a hipertérugráshoz felhasznált energia, valamint 2 tartály MANN/A típusú takarmánygomba spóralé - amit a vadak elé kiszórt - árát két időegységen belül iskolánk folyószámlájára átutalni szíveskedjenek!
Kelt........
Z2386-E7834-U9125-S3369 (ZEUS)
osztályfőnök
Innen az idézet -
#3704 Elég hatásos amit írtam, de vannak komolyabb, dolgok is nemcsak törölnek, de helyét felülírják véletlenszerű algoritmus segítségével (nemzetbiztonsági hivatalokban használják.). -
patiang #3703 Vagyis ez az a pont, amikor a hit lép az előtérbe, amit, amin nem lehet vitatkozni.
Én hiszem, tehát igaz. Mert melyik is a legigazabb hit e földgolyón?
Szerintem, ha nem ártanak vele a másiknak, akkor mindegyik. Sajnos a történelem folyamán a legtöbb embert a hit irtotta ki.:((((