A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Isten akarata nélkül SEMMI sem történhet
Ha az Úr ilyenekkel szórakázott, mint egy feudális zsarnok, akkor mi emberek mi a lószrt akarhatunk?
De mégegyszer. Akkor a "vala az ige" mit jelent?
Persze úgy is lehet, hogy ez csak ránk vonatkozik.............😞((((
Walk the Talk.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A sátán (héberül: שָׂטָן, ejtsd kb.: szatan, eredeti jelentése: ellenfél vagy vádló; görögül σαταν szatan, arabul: شيطان sajtán) kifejezés a lázadása után szerepel a Bibliában, ennek az angyali fejedelemnek a megnevezésére. Jób így ír róla:
6. Lõn pedig egy napon, hogy eljövének az Istennek fiai, hogy udvaroljanak az Úr elõtt; és eljöve a Sátán is közöttök.
7. És monda az Úr a Sátánnak: Honnét jösz? És felele a Sátán az Úrnak és monda: Körülkerültem és át meg át jártam a földet.
Vagyis az angyali fejedelemnek bejárása volt Isten színe elé. Jézus azonban már azt mondja, hogy "Látám a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égbõl." Vagyis Lucifer a saját, Istennel való szembefordulása következtében vált azzá, ami: Isten ellenségévé.
Legszemléletesebben ezt Ésaiás írta le:
12. Miként estél alá az égrõl fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, a ki népeken tapostál!
13. Holott te ezt mondád szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülõszékemet, és lakom a gyülekezet hegyén messze északon.
14. Felibök hágok a magas felhõknek, és hasonló leszek a Magasságoshoz.
15. Pedig a sírba szállsz alá, sírgödör mélységébe!
Most nem fárasztanék senkit azzal, hogy egyéb bibliai helyeket idézgetek itt, akit érdekel, megtalálhatja a Bibliában.
Összegezve: Isten Lucifert teremtette, aki egyike volt a (feltehetõen) 12 angyali fejedelmeknek. Nagy hatalmú, hatalmas angyali fejedelem volt, aki azonban Isten fölé akarta helyezni magát, emiatt szembefordult az abszolút jóval, ennek következtében lett belõle a gonoszság fejedelme.
Hanem KI?!
"Vala az IGE"
Walk the Talk.
És szintén a Biblia alapján a 3. pont éppen ellenkezõleg van! Isten le fogja gyõzni a sátánt.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
"Az Isten néha elcsitítja a viharokat, de néha hagyja és a kisgyermekekkel teszi ugyanezt."
Be lehet helyettesíteni.
Walk the Talk.
Azaz a legbelsõ függöny, (ami mögé csak a mindekori fõrabbi mehetett be mindenféle készülõdésekkel, és meghatározott alkalmakkor) szétszakadt és gyakorlatilag bárki benézhetett oda. Megszûnt az a hely mint szentek szentje. 75 ben aztán a rómaiak csak egy falmaradványt hagytak a templom helyén, elégett az összes leszármazást bizonyító anyakönyv.
Azóta eltelt 2 ezer év, és a zsidók még mindig várják a Messiást, aki megváltja az õ összes bûnüket ( hát lesz dolga, nem mondom 😄) és a zsidó népet teszi meg a nemzetek felett uralkodó néppé.
Persze meg kell ismerni az õ (állítólagos) történelmüket, mert az okos a múlt hibáiból tanul, de nem kellene imádni azért, meg istentiszteletkor a templomban emlegetni azt a sok mocsokságot, amit elkövettek..
Jézus Mennyei Atyja a zsidók istenét még latrinatisztításra sem alkalmazná..
Walk the Talk.
S nem holmi ateisták nyitották meg elmémet, hanem papok.
Katolikus atya mondta, hogy fiam az Istent, s a sátánt magadban keresd.
Ne az Õ kedvéért legyél jó, s nem a sátán mûveli veled a rosszat, hanem tenmagad.
Walk the Talk.
Vatikánban már erõsen akarják az Ószövetség elhagyását.
Csak ott lesz a probléma, hogy a Biblia elveszti folytonosságát.
Tehát annak az Istennek mely netán nem szeplõtelen, nincs helye a szívünkben??
Walk the Talk.
Walk the Talk.
igazából ez a hozzászólásod most elég konkrétummentesre sikeredett. mégis megmondanád, hogy konkrétan melyik részét kéne elolvasnom? vagy csak egyszerûen neked van igazad, és aki mást mond az fanatikus hívõ?
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Véleményem az Ószövetségrõl: #3299
A húsvét a zsidó pészah ünnepe pedig a Hold járásához köthetõ (mivel a zsidók Hold alapú naptárat használnak) Jézus kereszthalál napja Niszán hó 13.-án történt. Ezért ez mindig is mozgó ünnepnap volt a Pünkösddel együtt.
Gyak, Karácsony után 40 nap és az utána következõ holdtölte hétvégéje, utána 40 nap = Pünkösd ha jól emlékszem 😄
Walk the Talk.
Én Reá haragszom---helyesen:Én nem Reá haragszom.
Walk the Talk.
Ennyi elég..........................
Én Reá haragszom, a Bibliát a legszebb "könyvnek" tartom, csak mindent a helyén kellene kezelni.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Az Istent / mindegyiket az eddigi történelmünk folyamán / mi emberek teremtettük, felruházva õket vágyainkkal, bûneinkkel, s minden egyéb tulajdonságainkkal.
"Állítólag" a világon volt már rá példa, hogy tette volna.
Világosság NINCS sötétség nélkül, mert, ha eltûnne a sötétség odalenne a világosság is
Walk the Talk.
Amúgy pedig : vala az IGE
tehát semmi, és senki más
Akkor az Isten megalkotta önmagát, s mindeneket ami, a aki alkotják a világegyetemet. S mivel a sátán is az Igébõl lõn, az Isten NEM tudja elpusztítani /nem is akarja /, mert akkor a saját akaratát öli meg, vagyis a "világot"
Walk the Talk.
ki állítja?
szerintem állatira le tudja gyõzni a Sátánt, csak nem akarja. azt akarja, hogy mi gyõzzük le. (és ehhez persze ad egy rakás segítséget is, de ez most mellékes.)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
I. A biblia szerint Isten elõtt nem volt Sátán
II. A Sátánt Isten teremtette a biblia szerint
III. A bibliai Isten akármilyen mindenható, állitóllag a Sátánt nem tudja legyõzni. Ez csak akkor lehetséges logikailag ha a Sátán Önmagában rejlik, hiszen csak önmagát lehet képtelen legyõzni. Különben egy csettintéssel kinyirhatná a Sátánt
Walk the Talk.
"Jó-e Isten, vagy gonosz?
* Zsolt. 145,9 "Jó az Úr mindenki iránt"
* 5 Móz. 32,4 "Hûséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes õ!"
ezzel szemben
* Ésa. 45,7 "békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"
* Sir. 3,38 "A Magasságosnak szájából nem jõ ki a gonosz és a jó."
* Jer. 18,11 "Ezt mondja az Úr: ímé, én veszedelmet készítek ellenetek és tervet tervezek ellenetek!"
* Ezék. 20,25-26 "És én is adtam nékik nem jó parancsolatokat, s törvényeket, a melyek által ne éljenek. S megfertéztetém õket ajándékaikkal, mikor tûzön vittek át minden elsõszülöttet, hogy elpusztítsam õket, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr." "
Walk the Talk.
"Az az állítás, hogy Jézus i.sz. 34-ben feszítették keresztre, alátámasztásra szorul. Mivel nem áll rendelkezésünkre az Újszövetségen kívüli forrás halála idõpontjának meghatározására, így be kell érnünk azzal, hogy az evangéliumok alapján próbáljuk meg meghatározni ezt az idõt. Viszont komoly problémát jelent az abban levõ ellentmondás, ugyanis János és a szinoptikus evangéliumok más napra teszik a kereszthalál napját. Éppen ezért vándorol a húsvét napja évrõl évre: a 325-ös niceai zsinat sem tudta egyértelmûen meghatározni a pontos dátumot, így egy számítási módszert adtak a meghatározáshoz. A bibliatudósok általában 30-at vagy 33-at jelölik meg Jézus halála évének. Milyen bizonyítékokra támaszkodik Baigent a 34-es dátumot illetõen?"
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Így van!
Mint pl dr. Bobula Ida, vagy az idézett dr. Kiszely istván...
Az megint egy más dolog, hogyha valaki olyan területen kutakodik, ami szembemegy a hivatalos áramlattal, az ne várjon sok elismerésre! Harcolja ki azokat, vagy törõdjön bele, hogy rosszkor született vagy rossz témát választott!
A valódi tudós nem a cimekért/elismerésért dolgozik,hanem a kutatás örömért és azért, hogy maradjon utána valami az utókorra!
Walk the Talk.
Azért ajánlottam Zero-nak, h tudjon róla, nemcsak a zsidóknak van ezeréves kultúrájuk...
Ahány verziót már olvastam.......................
Walk the Talk.
Walk the Talk.
kezdd el itt
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Már nem tudom, hol olvastam, de körükben a lényeg az, hogy a politikát ne te tarsd a kezedben, csak a másodvonalból írányítsd.
Walk the Talk.
Haza? Hát, ma ez nem több mint egy absztrakt nyelvi konstelláció, tkpn nem létezik olyan mûködõ hazafogalom, mint amilyen 1848-ban volt. Magyarország már régen megszûnt, gazdasági szempontból. Az egy dolog, hogy sokan valamilyen romantikus õsérzületre verik ki, de ez csupán egy teljesen szubjektív érzéskövület, aminek nincs helye a valóságban.
Szerintem több hatalmat kéne adni a zsidóságnak, hiszen belõlük hiányzik ez a debilizáló-pszeudoromantikus-merevgörcs, amit sokan hazaszeretetnek neveznek, meg magyarságnak. Épp ezért/ezt kellene tanulnunk tõlük. Az nemzetfüggetlen önmegvalósítást!