A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szabadon:
Isten akarata nélkül SEMMI sem történhet

Ha az Úr ilyenekkel szórakázott, mint egy feudális zsarnok, akkor mi emberek mi a lószrt akarhatunk?

De mégegyszer. Akkor a "vala az ige" mit jelent?

Persze úgy is lehet, hogy ez csak ránk vonatkozik.............😞((((

Walk the Talk.

Pluskast
Szerintem ez meg nem igaz. Ugyan mi értelme lenne annak, hogy isten "fejedelmeket" teremt magának? Az ördög a szabad akaratunk következménye. A gonoszság az bennünk emberekben van meg ahogy az emberi jóság is. Nem létezik semmi féle ördög. Márcsak azért sem mert ha az isten jó akkor nem teremthet gonoszat. Ráadásúl tudtommal szabad akarattal egyedûl az ember rendelkezik a biblia szerint. Éppen ezért létezik az ördög is mégpedig bennünk.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

sz4bolcs
Ilyen módon arra is lehetne érvelni, hogy sem az embert, és mást sem teremtett az Isten.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Svenson
Nem jó a kérdésfeltevésed. A fõ kérdés, hogy Isten kit, kiket teremtett? Erre a válasz, hogy Isten többféle lényt teremtett. Pl. angyalokat, és fõangyalokat. Ezek egyike, akit név szerint is említ a Biblia, Lucifer. Lucifer fellázadt azonban Isten ellen, és ezzel megváltozott mind a korábbi pozíciója, mind a természete.

A sátán (héberül: שָׂטָן, ejtsd kb.: szatan, eredeti jelentése: ellenfél vagy vádló; görögül σαταν szatan, arabul: شيطان sajtán) kifejezés a lázadása után szerepel a Bibliában, ennek az angyali fejedelemnek a megnevezésére. Jób így ír róla:
6. Lõn pedig egy napon, hogy eljövének az Istennek fiai, hogy udvaroljanak az Úr elõtt; és eljöve a Sátán is közöttök.
7. És monda az Úr a Sátánnak: Honnét jösz? És felele a Sátán az Úrnak és monda: Körülkerültem és át meg át jártam a földet.

Vagyis az angyali fejedelemnek bejárása volt Isten színe elé. Jézus azonban már azt mondja, hogy "Látám a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égbõl." Vagyis Lucifer a saját, Istennel való szembefordulása következtében vált azzá, ami: Isten ellenségévé.
Legszemléletesebben ezt Ésaiás írta le:
12. Miként estél alá az égrõl fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, a ki népeken tapostál!
13. Holott te ezt mondád szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülõszékemet, és lakom a gyülekezet hegyén messze északon.
14. Felibök hágok a magas felhõknek, és hasonló leszek a Magasságoshoz.
15. Pedig a sírba szállsz alá, sírgödör mélységébe!

Most nem fárasztanék senkit azzal, hogy egyéb bibliai helyeket idézgetek itt, akit érdekel, megtalálhatja a Bibliában.

Összegezve: Isten Lucifert teremtette, aki egyike volt a (feltehetõen) 12 angyali fejedelmeknek. Nagy hatalmú, hatalmas angyali fejedelem volt, aki azonban Isten fölé akarta helyezni magát, emiatt szembefordult az abszolút jóval, ennek következtében lett belõle a gonoszság fejedelme.

"A sátánt nem Isten teremtette a Biblia alapján."

Hanem KI?!

"Vala az IGE"

Walk the Talk.

Svenson
A sátánt nem Isten teremtette a Biblia alapján.

És szintén a Biblia alapján a 3. pont éppen ellenkezõleg van! Isten le fogja gyõzni a sátánt.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Nagyon frankón összefoglalja a Bibliai isteni létezést, amit ma hallottam:

"Az Isten néha elcsitítja a viharokat, de néha hagyja és a kisgyermekekkel teszi ugyanezt."

Be lehet helyettesíteni.

Walk the Talk.

Jézus halálakor " a templom kárpitja kettéhasada"
Azaz a legbelsõ függöny, (ami mögé csak a mindekori fõrabbi mehetett be mindenféle készülõdésekkel, és meghatározott alkalmakkor) szétszakadt és gyakorlatilag bárki benézhetett oda. Megszûnt az a hely mint szentek szentje. 75 ben aztán a rómaiak csak egy falmaradványt hagytak a templom helyén, elégett az összes leszármazást bizonyító anyakönyv.
Azóta eltelt 2 ezer év, és a zsidók még mindig várják a Messiást, aki megváltja az õ összes bûnüket ( hát lesz dolga, nem mondom 😄) és a zsidó népet teszi meg a nemzetek felett uralkodó néppé.
Persze meg kell ismerni az õ (állítólagos) történelmüket, mert az okos a múlt hibáiból tanul, de nem kellene imádni azért, meg istentiszteletkor a templomban emlegetni azt a sok mocsokságot, amit elkövettek..
Jézus Mennyei Atyja a zsidók istenét még latrinatisztításra sem alkalmazná..

És az Ószövetség nem az? 😄 😄

Még annyit, hogy az Újszövetségbõl nehéz idézni, mert tömény misztikum.

Walk the Talk.

Tudod én "vakon" hittem.
S nem holmi ateisták nyitották meg elmémet, hanem papok.

Katolikus atya mondta, hogy fiam az Istent, s a sátánt magadban keresd.
Ne az Õ kedvéért legyél jó, s nem a sátán mûveli veled a rosszat, hanem tenmagad.

Walk the Talk.

Akkor viszont nem értem. Megint lõn egy "zsinat", mely majd kimondatja, melyek az Ige részei?

Vatikánban már erõsen akarják az Ószövetség elhagyását.
Csak ott lesz a probléma, hogy a Biblia elveszti folytonosságát.

Tehát annak az Istennek mely netán nem szeplõtelen, nincs helye a szívünkben??

Walk the Talk.

Köszi!

Walk the Talk.

QuippeR
"Ne haragudj, ezt nem szoktam ajánlani, de vedd elõ a Könyvet, és ne vakhittel forgasd."

igazából ez a hozzászólásod most elég konkrétummentesre sikeredett. mégis megmondanád, hogy konkrétan melyik részét kéne elolvasnom? vagy csak egyszerûen neked van igazad, és aki mást mond az fanatikus hívõ?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Nézd meg honnét idézel: Ószövetség...
Véleményem az Ószövetségrõl: #3299

Az zsidó naptárból vissza lehet számolni a pontosabb évet a keresztrefeszítés dátumát+ a római feljegyzések is segítenek pontosítani a dátumot. A Biblia azt mondja, h Jézus 33 éves volt, mikor keresztrefeszítették.

A húsvét a zsidó pészah ünnepe pedig a Hold járásához köthetõ (mivel a zsidók Hold alapú naptárat használnak) Jézus kereszthalál napja Niszán hó 13.-án történt. Ezért ez mindig is mozgó ünnepnap volt a Pünkösddel együtt.
Gyak, Karácsony után 40 nap és az utána következõ holdtölte hétvégéje, utána 40 nap = Pünkösd ha jól emlékszem 😄

Ha az elõzõekben valakit is megbántottam volna hitében, nem az volt a szándékom.

Walk the Talk.

Bocsi!!!!!!!!!!!!
Én Reá haragszom---helyesen:Én nem Reá haragszom.

Walk the Talk.

Ésa. 45,7 „békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!”

Ennyi elég..........................

Én Reá haragszom, a Bibliát a legszebb "könyvnek" tartom, csak mindent a helyén kellene kezelni.

Walk the Talk.

„És monda az Úr Isten: ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván.” (1Móz. 3.22)

Walk the Talk.

Még csak annyit, hogy Te hogy írnád le a sátánt?

Walk the Talk.

"Állítólag" a világon volt már rá példa, hogy tette volna??

Walk the Talk.

Ne haragudj, ezt nem szoktam ajánlani, de vedd elõ a Könyvet, és ne vakhittel forgasd.

Az Istent / mindegyiket az eddigi történelmünk folyamán / mi emberek teremtettük, felruházva õket vágyainkkal, bûneinkkel, s minden egyéb tulajdonságainkkal.

"Állítólag" a világon volt már rá példa, hogy tette volna.

Világosság NINCS sötétség nélkül, mert, ha eltûnne a sötétség odalenne a világosság is

Walk the Talk.

Aki nem akar valamirõl tudomást szerezni, az nem is fog.

Amúgy pedig : vala az IGE

tehát semmi, és senki más

Akkor az Isten megalkotta önmagát, s mindeneket ami, a aki alkotják a világegyetemet. S mivel a sátán is az Igébõl lõn, az Isten NEM tudja elpusztítani /nem is akarja /, mert akkor a saját akaratát öli meg, vagyis a "világot"

Walk the Talk.

Semmi ilyesmi nem található a Bibliában, úgyhogy nem tudjuk mirõl beszélsz...

QuippeR
"állitóllag"
ki állítja?

szerintem állatira le tudja gyõzni a Sátánt, csak nem akarja. azt akarja, hogy mi gyõzzük le. (és ehhez persze ad egy rakás segítséget is, de ez most mellékes.)

sz4bolcs
Tök mindegy. Ebben a világban már az sem számítana sok embernek, ha Isten gonosz lenne, csak kerüljön a mennybe...

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

ez is elgondolkodtató:

I. A biblia szerint Isten elõtt nem volt Sátán

II. A Sátánt Isten teremtette a biblia szerint

III. A bibliai Isten akármilyen mindenható, állitóllag a Sátánt nem tudja legyõzni. Ez csak akkor lehetséges logikailag ha a Sátán Önmagában rejlik, hiszen csak önmagát lehet képtelen legyõzni. Különben egy csettintéssel kinyirhatná a Sátánt

Walk the Talk.

hm.....

"Jó-e Isten, vagy gonosz?

* Zsolt. 145,9 "Jó az Úr mindenki iránt"
* 5 Móz. 32,4 "Hûséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes õ!"

ezzel szemben
* Ésa. 45,7 "békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"
* Sir. 3,38 "A Magasságosnak szájából nem jõ ki a gonosz és a jó."
* Jer. 18,11 "Ezt mondja az Úr: ímé, én veszedelmet készítek ellenetek és tervet tervezek ellenetek!"
* Ezék. 20,25-26 "És én is adtam nékik nem jó parancsolatokat, s törvényeket, a melyek által ne éljenek. S megfertéztetém õket ajándékaikkal, mikor tûzön vittek át minden elsõszülöttet, hogy elpusztítsam õket, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr." "

Walk the Talk.

Talán ez a válasz?:

"Az az állítás, hogy Jézus i.sz. 34-ben feszítették keresztre, alátámasztásra szorul. Mivel nem áll rendelkezésünkre az Újszövetségen kívüli forrás halála idõpontjának meghatározására, így be kell érnünk azzal, hogy az evangéliumok alapján próbáljuk meg meghatározni ezt az idõt. Viszont komoly problémát jelent az abban levõ ellentmondás, ugyanis János és a szinoptikus evangéliumok más napra teszik a kereszthalál napját. Éppen ezért vándorol a húsvét napja évrõl évre: a 325-ös niceai zsinat sem tudta egyértelmûen meghatározni a pontos dátumot, így egy számítási módszert adtak a meghatározáshoz. A bibliatudósok általában 30-at vagy 33-at jelölik meg Jézus halála évének. Milyen bizonyítékokra támaszkodik Baigent a 34-es dátumot illetõen?"

Walk the Talk.

Mivel én sem tudhatok mindent / xxxDDDDDDD/, valaki mondja meg, hogy Jézus halála, s feltámadása miért esik évenként más-más napra?

Walk the Talk.

A valódi tudós nem a cimekért/elismerésért dolgozik,hanem a kutatás örömért és azért, hogy maradjon utána valami az utókorra!

Így van!
Mint pl dr. Bobula Ida, vagy az idézett dr. Kiszely istván...

Persze, mindkét fajtából akad, de azok is el kell jussanak az egyetemi tanári illetve az akadémiai cimekig! S ezeket már elég jó ideje nem adják ingyen, pusztán politikai tevékenységért s pláne pénzért! A többiknél meg rendszerint nem kitûzött cél, hanem az eredményeik következménye.
Az megint egy más dolog, hogyha valaki olyan területen kutakodik, ami szembemegy a hivatalos áramlattal, az ne várjon sok elismerésre! Harcolja ki azokat, vagy törõdjön bele, hogy rosszkor született vagy rossz témát választott!
A valódi tudós nem a cimekért/elismerésért dolgozik,hanem a kutatás örömért és azért, hogy maradjon utána valami az utókorra!
😄 😄 😄

Bocs, hogy félreértettelek.😊

Walk the Talk.

A tudósoknak két fajtája van: az egyik csak az egyetemi, akadémiai tagságának a megtartásával foglalkozik. A másik csoport pedig a tényekkel, és olyam kutatásokkal, amit az egyetemek és az akadémiák "nem néznek jó szemmel" vagy egyenesen baromságnak tartanak.
Azért ajánlottam Zero-nak, h tudjon róla, nemcsak a zsidóknak van ezeréves kultúrájuk...

Ha a tudósok a magyarság eredetét illetõen sem tudnak egy húron pendülni, akkor hogy várható el ez egy olyan dologban mely sokkal talányosabb.
Ahány verziót már olvastam.......................

Walk the Talk.

Bár nem az én asztalom de: ?

Walk the Talk.

Szerintem Zerosfd rentgeteg olvasnivalód van.
kezdd el itt

Ja, ezt mondom én is. Épp ezért kéne végre belátni, hogy igenis ügyesebbek ezen a területen. Nincs ezzel semmi baj, sõt.

Bocsi, ha én is kissé off voltam.

Walk the Talk.

Pl a középkori bankrendszert kik hozták létre?!

Walk the Talk.

Csak mellék, de a világgazdaságot mindig is a zsidók tartották a kezükben.
Már nem tudom, hol olvastam, de körükben a lényeg az, hogy a politikát ne te tarsd a kezedben, csak a másodvonalból írányítsd.

Walk the Talk.

Pluskast
Ok 😊

NWO topicban válaszolok, itt már megint offtopicban vagyunk...

Pluskast
Ja és még annyit, hogy izrael a világ egyik leg hazaszeretõbb nemzet a világon. Ha nem így lenne az arabok már rég kiírtották volna õket.

Pluskast
Tudod ha nem lenne ez az "debilizáló-pszeudoromantikus-merevgörcs" ahogy te írod akkor már rég Németország meg valamelyik szomszédos szláv állam területén élnénk. Tudod nagyon szép ez az európai-únió de hogy ez kb 20 év múlva el fog tünni az is biztos. Akármennyire is hihetetlen de a francia francia marad a német német és még lehetne folytatni a sort. A hollandok is fogják már a fejüket a nagy liberalizmusukkal -ami egy szép nagy anarchiához vezetett - és már az egésszet a hátuk közepére kívánják. A haza hála istennek meg nem egy absztarkt nyelvi konstelláció. Az különbözteti meg az egyik államot a másiktól hogy más a nyelve a kultúrája és a gondolkodása is. Akármennyire hihetetlen de ez nem is fog változni csak most ezt az uniformizálódó világot éljük (NWO). Tudod akar a franc egy homogén falanx közösségben élni. Én biztos nem.

Nem azt mondom, hogy magasabbrendûek, de hát azt bárki beláthatja, hogy éppen azért üldözik õket már több ezer éve, mert irigykednek a sikereikre, mert nyilvánvaló, hogy valami plusz van ebben a népben, amit persze mindenki megpróbál elfojtani. Kreativitás, szeretet, rugalmasság.

Haza? Hát, ma ez nem több mint egy absztrakt nyelvi konstelláció, tkpn nem létezik olyan mûködõ hazafogalom, mint amilyen 1848-ban volt. Magyarország már régen megszûnt, gazdasági szempontból. Az egy dolog, hogy sokan valamilyen romantikus õsérzületre verik ki, de ez csupán egy teljesen szubjektív érzéskövület, aminek nincs helye a valóságban.
Szerintem több hatalmat kéne adni a zsidóságnak, hiszen belõlük hiányzik ez a debilizáló-pszeudoromantikus-merevgörcs, amit sokan hazaszeretetnek neveznek, meg magyarságnak. Épp ezért/ezt kellene tanulnunk tõlük. Az nemzetfüggetlen önmegvalósítást!

QuippeR
még a végén kiderül, hogy Hitler übermensch-teóriája igaz volt, csak pont fordítva mint õ gondolta, és a zsidók a magasabbrendûek.

azért jó néha benézni ide, mindig van min mosolyogni.