A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

No de zoliapu! Pont ez a lényeg. Egész nap imákat mormolni. Az Isteni kegyességet megcélozni. Megszabadulni azoktól az "alantas" érzelmektõl, melyek egy egészséges ember életében az egyik legnagyobb örömet okozzák. Szerelem, szerelmes szex /nem mint a kutyák /. S fura hogy ebben mennyire hasonlítanak egymásra a fõbb hitek.
S mi marad a végén? SENKI! Az üresség.
Hát ebbõl nem kérek!!!

Walk the Talk.

No de, akkor Te még tökre messze vagy, mert anyagi okok folytán dumálunk most is egymással.
Igaz?

Walk the Talk.

..............?
" Csak azok kapnak engedélyt, akik teljesen megtisztultak mindenféle anyagi vágytól" = kommunizmus?!

Walk the Talk.

Ebben a témában nem akarom itt "osztani az észt " 😄 😄, amúgy sem vagyok azon a szinten. Csak olvastam róla, hallgattam elõadásokat és megértettem üzenetüket (nagyjából)

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

zoliapu
Nemtudom hogy lehet azt megtagadni ami életet ad, persze nem azt mondom, hogy halmozni kell mint valamikor a Rómaiak. A köforgásnak pont az a lényege, hogy nincs eleje és vége.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Mindenki errõl a pontról indul.
Aztán történik ez-az az életében (valamelyikben) és kezdi meggondolni magát. Talán mégsem olyan jó itt a születés-szenvedés-halál körforgásában... valami jobb kellene...és elindul végre a vándor a hazafelé vivõ úton...

De kérlek Titeket, beszéljünk inkább a Könyvrõl!
Lehet, h van Védikus Filozófia topic az SGn? 😄

zoliapu
Hát én nem akarok megtisztúlni, nekem így jó-

A sexualítás belénk van kódolva biológiailag, ott van a DNS -ünkben ha úgy tetszik, csak elnyomni lehet (természetellenes módon). Talán ez a legfontosabb célunk, ösztönünk a fajfentartás (van olyan élõlény aki szaporodik és egybõl meghal).

"A lelkek azért néha azt hiszik, h õk Isten, vagy éppen Istent akarnak játszani. Ezért van létrehozva a véges anyagi világ."

Ezek a gondolatok ismétlem nem tõlem származnak, hanem a Védák tanítása.

Igen, a lélek nagyon megbánja, amint ilyen szar helyekre kerül. Folyamatosan sír, könyörög a Lelki Világ után. Aki rendelkezik elegendõ intelligenciával az képes meghallani a saját (és a többiek) lelkének sírását. Ha képes ezek után a testét, tudatát, intelligenciáját Isten keresésére, majd szeretõ szolgálatába állítani, máris megkapja a beutazó vízumot a Mennyek Uruszágába 😄

Azért nem olyan könnyû a dolog, mert Isten igen komoly próbáknak veti alá a jelentkezõket. Csak azok kapnak engedélyt, akik teljesen megtisztultak mindenféle anyagi vágytól

Bizonyosságot szereztem, de én attól a szinttõl messzebb vagyok, mint az Északi-sark a Déli-sarktól...

Pluskast
Ok ez már nekem is eszembe jutott. Azonban azt mond meg nekem, hogy ha a lélek jobban érzi magát a "lelki világban" akkor mi a fenéért kell neki az anyagi világ? Márcsak azért sem értem mert ha azt feltételezzük, hogy a lélek isten egy kis darabkája - ahogy te is írtad - akkor mi a fenéért akar leválni a tökéletesrõl és attól elszakadni, cserébe szenvedésért és behatárolt dolgokért? Nem hiszem azt, hogy a lélek jól érzi magát egy csöves testében pláne nem egy ateistáéban.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Semmi bántás!

"Ha nem tudja befogadni ( az Igazságot) akkor még nincs azon a szinten."

Te úgy érzed azon a szinten vagy? S vaj' bizonyosságot szereztél-e?😊

Walk the Talk.

Hogy mit hiszel el, és mit nem, az a Te saját egyéni választásod.
Ha neked jólesik, h a hó kék, vagy sárga tõlem nyugodtan hiheted azt is.
Én nem tudlak meggyõzni. Mindenki saját maga gyõzõdik meg az Igazságról.
Ha nem tudja befogadni ( az Igazságot) akkor még nincs azon a szinten.
Majd egyszer lesz. Idõ, mint a tenger😄 😄

dronkZero
Az olyan igazság, amire magadtól _soha_ nem jöhetsz rá, nem igazság...

A lelki tanítómesterek találtak maguknak egy foglalkozást, amivel minimális energiabefektetéssel jól megélnek. Párezer éve.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

"Lehet azt mondani, h nem hiszem el. Ám az Igazság attól még Igazság marad."

Egy réteg igazsága.

Walk the Talk.

Nos, amit most mondtál olyan, mely nem vitatéma.
Én azt mondom, hogy a hó fekete. HISZEM!!!!!!
Tessék gyõzz meg racionális érvekkel, hogy egy faß vagyok.

Walk the Talk.

Az Igazságot mindig a Lelki Tanítómesterek közlik.
Nekik az a dolguk, h odaátról ide hozzák az Igazságot.
Lehet azt mondani, h nem hiszem el. Ám az Igazság attól még Igazság marad.

Nem bántani akarlak, de ezekkel a magyarázatokkal úgy vagyok, hogy azért vannak így, mert elhiszem. Soha a büdös életben senki nem fogja megmondani, hogy mi az igazság a szakrális világból.
Az un barbár népek hite nem-e lehet hasonló értékû?
Avagy egy újabb "világvallás" hitértéke megkérdõjelezhetõ-e?
Ugye nem?
Csak a valóságtartalma.

Walk the Talk.

Privát üziben válaszolok, nem akarok itt nagyon más témáról beszélni.

Azért kíváncsi vagyok, hogy arra mit válaszolnának a Védák, hogy ha már "jobb a léleknek a lelki világban", akkor miért manifesztálódunk, testesülünk meg itt az anyagi világban ? Tapasztalatot gyûjteni a valódi énünk a lelkünk számára ? Akkor már mért épp itt a rabok bolygóján ? Van választásunk ?

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

zoliapu
"Lelki Világ állandó magasabb szintû boldogságát" szerintem a sex nem fedi el teljesen és ez jól is van így. Én boldog vagyok így is.

Nem akarok regényeket írni, lesznek akik megtrszik majd. Nem állítom, hogy tévednek, csak kicsit szemfedõt hordanak itt-ott.

Amúgy meg nem lenne testi együtlét most nem beszélgethetnénk és nem lenne Védikus filozófia sem 😊)

"Az egyik legerõsebb kötél (mint írtam) a szex. Ezt nem hinném."

Ez a Védikus Filozófia állítása. A bölcsek alaposan tanulmányozták ezt a kérdést. Ha akarod, elõtted is nyitva áll a lehetõség: cáfold meg!
Persze kicsit hosszabban, mint 2 sor. Kezdetnek elég lesz 2 kötet 😄
Itt ki tudod fejteni, melyik Ácsárja hol és mikor tévedett 😄 😄

zoliapu
Az egyik legerõsebb kötél (mint írtam) a szex. Ezt nem hinném. A szex akkor jó ha rossz...

Értem, szerintem az élet csak egyszerûen megtörténik velünk a sorsunknak mi adunk értelmet (mi vagyunk a kovácsa).

Nagyon röviden, nagyon lényegre törõen.

A Lelkek Országa (Mennyország) végtelen. Az egészet Isten végtelen teste alkotja. Ott nincs idõ, ezért minden halhatatlan. Isten testének az "atomjai" a lelkek. Az egyéni lélek önmagában hordozza Isten tulajdonságait, de egy csepp tengervíz nem egyenlõ az óceánnal.
A lelkek azért néha azt hiszik, h õk Isten, vagy éppen Istent akarnak játszani. Ezért van létrehozva a véges anyagi világ. Az egyéni lelkek itt kiszórakozhatják magukat, elfogadván megszámlálhatatlan mennyiségû anyagi testet. Ám végül valamely értelmes életforma testét kapják. Ezek a testek már arra szolgálnak, h folyamatosan növekvõ intelligenciával megértsék helyzetüket: Én lélek vagyok, nem ez az anyagi test. A Lelki Világban sokkal jobb a léleknek, mint az anyagi világban, ahol állandóan csak bajok vannak, állandó a születés-szenvedés-halál körforgása. Akik többre vágynak a cerka hegyezésénél, megértik ezt, és keresik Istent. Hallgatnak hazahívó szavára, és örökre kilépnek ebbõl az anyagi körforgásból. Ez a folyamat is ki tudja mennyi életig tart. Az anyagi világ egyik tulajdonsága, h igyekszik az (ideiglenes) anyagi örömökkel elkendõzni a Lelki Világ állandó magasabb szintû boldogságát. Az egyik legerõsebb kötél (mint írtam) a szex.
Isten földi képviselõi a Lelki Tanítómesterek. Szépen le van írva, hogyan lehet õket felismerni. Õ rajtuk keresztül tud torzításmentesen eljutni mindig Isten üzenete az értelmes lényekhez. Mindig az õ útmutatásukat kell követni, ha valaki elszánja magát a HAZATÉRÉSRE.

Nagyjából ennyi quantum-dióhéjban 😄

zoliapu
1 Akkor melyik volt elöbb a tyúk vagy a tojás?

2 Néha szükség van a kézimunkára és egészséges, ha nincs éppen valakinek kapcsolata.

3 Szerintem nem is lehet egyvalmire koncentrálni. Élnek olyanok akik egyszerre kevesebb és vannak akik több dologra is tudnak figyelni egyidõben (kb 3-4 tõl 10-15 -ig is terjedhet).
Olyen ez mint a matematikában a halmazok vannak részhalmazok alhalmazok, a gondolat olyan mint megélni egy pillanatot, de ezt Henri Bergson meg is fogalmazta Bevezetés a metafizikába mûvében egyfajta személyi érzékelés, mint a gyönyör, vagy szépség.(mint: "..Az a pillanat tíz évig tartott.")Az idõ mindig visszatér csak fejletebb változatban.

Azon én is elgondolkoztam párszor, hogyha Ádám és Éva volt az elsõ két ember e földön, akkor a további nemzedékek egymás közt, vagyis "családon belül" végezték a szaporodást, ami enyhén szólva is nem felel meg a bibliai Isten által megszabott szabályoknak. Szerintem egyértlemû, hogy a Bibiliában 2 Istenrõl van szó, amint ezt már alább le is irtam.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A választ meg lehet találni a Védikus Irodalom tanulmányozásával.
Röviden:
1: nem 1 emberpár teremtõdött elsõre
2: a "szervek" azért lettek kitalálva, h csakis kizárólag a szaporodás érdekében használják. Semmi kézimunka, meg francia nyelvlecke.
3:A szex, ami a legerõsebben tart az anyagi világban. Ha a figyelmedet sikerül teljesen a lelki életre koncentrálni, akkor a szexuális vágy átalakul valami egészen mássá (h mivé? olvass, kérdezz a "Krisnásoktól")
Az erõltetett cölibátusnak ezért semmi értelme.

Ha logikusan gondolunk bele az egészbe, akkor nagyon sok minden értelmetlen benne...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

zoliapu
Nem tudom mi értelme a cölibátusnak, ha isten úgy termetette az embert hogy nõ és férfi és adott kekik nemiszerveket is ezért, (igaz a képeken nem lehet látni csak a nõi méretes melleket, de ami el van takarva sejthetõ, hogy mi). A másik ha a férfi elöbb lett teremtve minek neki örökítõszerv, és az édenkertben nem is tudtak sokasodni, az már a kiûzetés utáni "büntetés". Ez nem flame akar lenni csak meg akarom érteni a miértjét.

Jah, abbólidéztem! 😄

Ezek szerint te is láttad Däniken 2007-es filmjét: A múlt megoldatlan rejtélyei.. 😄

Nameg a legérdekesebb történetek Ezékiel és Ábrahám nevéhez fûzõdnek. Mindketten valami isteni csodás akármit irnak le. Ezékiel sem emlit istent amikor meglátja azt a valamit, ugy hivaj Az Úr Dicsõsége. Gondolom mindenki ismeri közületek ezt a történetet.
De ami engem legjobban megdöbbentett, az Ábrahám története. A régi zsidó iratok között található Ábrahám apokrif szerint amikor Ábrahám egyszer apja földjén dolgozott, nagy zajt hallott Ezékielhez hasonlóan az égbõl. Amikor fölnézett, elképedve látta, hogy egy nagy valami pont õfelé tart, arra a földre, ahol õ dolgozik. Persze nagyon megilyed, elkezd futni, de szerencsétlenségére a földre esik. Félelmében a földön marad, ám kis idõ mulva valakik durván megfogják és fölállitják, és a fiú azt mondja, szó szerint idézem: "Ott állt két lény, amilyeneket még nem láttam a földön, nem emberi módon lélegeztek." A két lény ismerte Ábrahám nyelvét, mert többször is megnyugtatták: "Ember fia! Ne félj!" Ezután a következõ történt. Idézek az Ábrahám apokrifbõl - õhéber biblián kivüli iratok:
"A két idegen megragadott, elvittek a tûzláng határához. Aztán fölemelkedtünk, mintha a szél vitt volna. A levegõben, abban a magasságban amiben vagyunk, mintha hatalmas fényt látnék. Leirhatatlan. A fényben pedig mintha tûz égne. És amint közeledünk, nagy alakokat látok, akik szavakat kiáltanak egymásnak, amiket nem értek... Én azonban szerettem volna leesni a Földre." Ha valaki le akar esni a Földre, az nehezen lehet magán a földön, nemde? Utánna azt irja a fiu: "A magas hely, amin álltunk, egyszer fölfelé állt, azután viszont megfordult. Egyszerre fönt láttam a Földet, és lent a csillagokat." Nos, kondoljunk csak a bolygó körül keringõ anyaûrhajóra, ami a saját tengelye körül forog. A forgás centrifugális erõt hoz létre, ami gyakorlatilag gravitációt létesit, igy van talaj a lábunk alatt. Mindez több ezer éves. És az Ábrahám apokrif csak egy irat a sok közül, amiben ilyen és ehez hasonló dolgokról irnak...

Az nagyon-nagyon érdekes, h az egész Bibliában alig van szó Istenrõl.
Szinte -azon kívül, hogy van- semmit sem tudunk meg róla. egyedül a Zsoltárok árulnak el egy-két jelzõt, aztán kész. Jézus is csak annyit mond, h õ a Mennyei Atya fia, és õ szereti az emberiséget, mert õ minden ember atyja. Ennél sokkal többet nem tudunk meg Istenrõl.
Pedig róla kellene szólnia a Könyvnek, nem a zsidók szenvedéseirõl..

Már ne haragudj, de pont a tudósok, kik belátják, hogy tévednek. Mert olyan is van, "hogy a mostani elméletek szerint......."
No persze a tudós is ember, és vannak köztük ilyenek, s olyanok.
Nagyon tisztelem azokat a hittudósokat (rom. kat.), akik, bár hívõk mégis másképp látják a "dolgokat".
Pap: "már miért nem képzelhetõ el, hogy Jézus nõs volt? Hiszen Õ az emberi mivoltot vállalta fel, annak minden örömével, szenvedéseivel együtt"

Walk the Talk.

Az egész Földünk telis teli van az evolúciónak, tudományoknak történelmeknek ellentmondó tárgyakkal, bizonyitékokkal. Csak egyesek szisztematikusan elsiklanak mellettük.

Ez természetes, hiszen egy tudós nem mondhatja, hogy "nem tudom", és azt sem szívesen állítaná, hogy létezik nála egy sokkal hatalmasabb tudás, amire õ még rálátni sem képes. Pedig errõl van szó. Létezik. Nem fogom csodálni tudósainkat azért a hitvány-kis tudásért amit a polgári tudományban felmutatnak. Azért pedig nemhogy csodálni, de megvetni kell õket ahogyan viselkednek, ahogyan és amiket letegadnak. Azáltal, hogy vizsgálni sem hajlandóak dolgokat, nálam elásták magukat! Bármi régiséget találnak a piramistól a mittudoménmiig, ráfogják hogy kultikus tárgy, és ezzel náluk el is van intézve a dolog. Ezt kellene elismerni? Ehhez nem kell egyetem.....
Ezeket énb is olvastam és hát nem lehet csak ugy elemnni mellette, hogy csak ven benne vmi. Errõl is annyit leheten irni, most nincs kedvem. Szerintem a Bibliában is 2 Istenrõl beszélnek. Az egyik, a lelki Isten, vagy hogy is mondjam, a másik pedig a teremtõ, hibázni is tudó, stb.lény/ek. Az egész Földünk telis teli van az evolúciónak, tudományoknak történelmeknek ellentmondó tárgyakkal, bizonyitékokkal. Csak egyesek szisztematikusan elsiklanak mellettük.

A kerubok nem csak Daniken szerint gépek, de szerintem is azok. Valamiféle szállítóeszközök.
Mivel a szeráfok megfoghatatlan "alakok", ezért a festõk csak emberi alakban tudták ábrázolni õket.

Valószínûleg nem ez a valódi ok. A festõket nem tartotta vissza semmi sem attól, hogy szárnyas emberalakokat fessenek, pedig alapos okunk van feltételezni, hogy olyat sem láttak. Én úgy gondolom, hogy ez valamiféle tiltás.
Köszi a Pap Gábor elõadás linkeket!
Többször is megnéztem!
Meg is erõsített abban a meggyõzõdésben, h "az Ószövetség nem Isten igéje" (Bulányi György atya)

A legjobb volt, Mikor P.G. kifejtette: a Pápa sábeszdekliben van 😄 😄 😄

Akikrõl a Biblia szól,akik hol itt,hol ott beavatkoztak, nevezték õket isteneknek (többes szám!) angyaloknak, stb.. Hol a sumérokat segítették, hol a perzsákat, hol a zsidókat, hol a hindukat. (ezek közül a zsidóké a legjobb PR, õk elnevezték magukat kiválasztott népnek, pedig 1 a sok közül, lehet, hogy kicsit többet foglalkoztak velük, de rossz irányban) Jellemzõ volt a kimagasló technikai fejlettség, de csak néhány kiválasztott ember részesült az eredményeibõl, és valami terv, ami szerint döntöttek komplett népek sorsa felett. A terv célját nem tudjuk, de nekem nagyon nem tetszik, hogy itt ez a módszer megengedett.
QuippeR
kikrõl beszélsz?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

A Biblia értelmezése a XXI.sz.-ból, HA MA TALÁLNÁNK MEG, és azelõtt senki nem hallott volna róla, (elõítélet/részrehajlás nélkül) és nem lennének vallások, csak egyfajta "megvilágosodás" felé törekvés:
a bibliai "isten", nem az igazi fõnök, hanem egy törvényszegõ beavatkozó, aki ráadásul el is qúrta az egészet.
Miért pont egy sivatagi elmaradott, fejletlen, de mindenre hajlandó társaságot néztek ki maguknak? Miért nem a rómaiakat vagy a görögöket? Nekik már volt egy kialakult rendszerük, és a trükkök nem biztos, hogy beváltak volna? Nehezebb lett volna õket "beszervezni"? Ezzel a kialakult helyzettel vajon elégedettek lennének, vagy teljes csõdnek tartanák? (az iszlám keleti tarolása is be volt tervezve?)
((Az õsi szkíta kereszténység és a zsidó-kereszténység közötti alapvetõ különbséget.))
Azt hiszem inkább ide illik a

Pap Gábor - Isten Csillagvára

címû elõadása.

Bemutatja az õsi szkíta népi nemzeti vallás és a Szent István által országunkba engedett (ránk szabadított) judeo-krisztiánizmus közötti alapvetõ ellentétességet.
Drága jó Saul rabbi elintézte Jézus tanításait.
Vajon miért nem Péter a Kõszikla szervezte az egyházat?
Mert Jézus sose kért ilyesmit..

Tetsuo
az angyalok teremtese nincs kozvetlenul leirva Mozes elso konyveben, valoszinuleg az eggel 1utt lettek teremtve, erre Job konyveben van utalas, de itt egy weboldal az angyalokrol, talan valasz a kerdesedre.

A bibliaban tobb helyen emlitve van pontos szarmazas, pl
itt a Noe elotti csaladfa, itt meg Noe leszarmazottjai (Teremtes konyve, 10. fejezet).

Az Oszovetseg Isteni eredeterol itt van a wiki ahol nezd meg az Oszovetseg kanonizacioja paragrafust.

A Nephilimekrol itt van egy erdekes cikk.

Nagyon sok mindet nem ertek a vilagbol vagy eppen a Bibliabol, sot nem is hiszek alapbol Istenben, de szeretek ilyenekrol olvasni, mert fontos dolognak tartom, h megertsuk h merre kell fejlodnunk v honnan jottunk es miert van ez az egesz..
A katolikus hitben szvsz hatalmas logikai bukfencek vannak, de persze nemtom miert, mitol es miota. Lehet h mas szemszogbol nezve es felreteve nehany megteveszto emberi manipulaciot minden egyertelmu lenne..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Köszönöm a választ!
Az angyalokkal kapcsolatban még van egy kérdésem:
hol írja a Biblia, h Isten angyalokat teremtett?
Tudomásom szerint sehol. Õk csak úgy "vannak".
Ádám és kiscsaládja sem szerepel teljesen a Könyvben. A te által leírt dolgokat csak következtetni lehet, sehol sincs megmagyarázva semmi sem.

A bálványimádást ( Baál isten bika szobra baál-vány) csak az Ószövetség említi, ami amúgy sem Isten Igéje...

"A romai katolikus egyhazban nem minosul balvanyimadatnak szentkepek kihelyezese ....................."

Ja igen. Ki hogy értelmezi a szentírást.
Amúgy tetszett az írásod.

Walk the Talk.

Tetsuo
Mindenki beszel ossze-vissza. Na jo, mondjuk teged az ertelmesebb fabol faragtak 😊 ezert is valaszolok neked 😛

Henoch konyve autentikusabb mint Daniken zanzaja.
A konyvre a Biblia soxor hivatkozik ill emlitik benne, bar apokrif iratnak minosul kereszteny es zsido oldalrol is.
Tobb Henoch konyv is van, pl az etiopi vagy a qumrani (Holt-tengeri). Azt hiszem ez a resz mind2ben benne van:
Bizonyos angyalok megkivantak a foldi leanyokat, kuraltak veluk majd gyerekeik szulettek, nephilimek akik az embernel joval magasabbak voltak. A nephilimek gonoszak voltak v legalabbis rosszak.
Az emereket az angyalok tanitottak meg haboruzni, kovacsolni es kifesteni magukat.

Az emberi genom a Paradicsomban tokeletes volt, igy nem lehetett beltenyeszet v korcs. Kainnak rengeteg testvere volt es az 1ikkel hált (logikus).
A kiuzetes utan a genkeszlet hibasodhatott.. ezert helytelen biologiailag rokonnal gyereket nemzeni.
Az angyalok es emberek kozos gyerekei nemzokeptelenk voltak, ugy mint az oszverek.

Az angyaloknak hierarchiaja van:
elso szfera- szerafok, kerubok, tronusok.
masodik szfera- uralmak, erok, hatalmassagok.
3. szfera- fejedelemsegek, arkangyalok, orzoangyalok.
Az angyalok 1/3-a a Satan oldalan all, aki maga is angyal.
Ez a hierarchia valszeg a perzsaktol ered (akik pl nekunk magyaroknak kozelebbi rokonaink mint a finnek 😊

A Biblia es a kereszteny hitvilag vagy az egyhaz allaspontja soxor teljesen kulonbozo..

A romai katolikus egyhazban nem minosul balvanyimadatnak szentkepek kihelyezese a templomfalra (az analfabeta primitiv nepnek, kepek es predikaciok hirdettek a szentirast), a gorogkeletiben es azt hiszem a protestans hitben mar balvanynak minosulnek. Ezert pl a gorogkeletiben csak kis ikonokat turnek meg.. Az iszlam egyhazban is max kacskaringos vonalakat veshetnek a falakba.

A katolikus egyhaz osszefogva a zsidokkal, hatraltatja es megsemmisiti a Holt-tengeri, tobb mint 700 tekercs kutatasat 1952 ota. Az esszenusokrol v Henoch konyverol hallani sem akar, nagyon durvan.

exy1-nek. A Biblia nem csak sztorik gyujtemenye, annal sokkal tobb. Tortenelmileg az 1ik legnagyobb kincs, a nagy tarsadalomformalo nezetek 1ikenek alapja..
Ezenfelul rengeteg dolog rejtve van a sorok kozott, orokervenyu alapigazsagok es csudamiegymas. Persze zsinatokon valtoztak a konyvek vmennyire, de a legtobb resze rengeteg infot rejt multunkrol es jovonkrol.. lehet h nem szo szerint kell ertelmezni, vmi szimbolikus nyelven, v eppen h szo szerint csak atultetve a mai gondolkodasba es kihagyni a 2 v 3 zsinatos manipulaciokat.. nem semmi 1 konyv, az biztos!
En amugy ateista vagyok.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Ha nem vettek volna ki az eredeti "mûbõl" azok a végtelenül bûnösek annyi mindent, talán más lenne a helyzet. Nem biztos, hogy jobb, de más.
Az, hogy megtaláltak annyi tekercset. S mennyit nem találtak meg. Konstantin látta, hogy Róma bukik, átvette a "rendszerváltoztató" szerepét. S milyen átkozottul okosan.

Walk the Talk.

Még csak annyit. Ha a Biblia netán emberi "találmány" (bocs), akkor a kerubok mik?

Walk the Talk.