A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudom, hogy kötekedõ vagyok, de azokat a jellemzéseket kik írták. Esetleg õket is jellemezte valaki? És így tovább.😊

Walk the Talk.

Az okosok szerint min 3x, 4x kell valamit format, hogy a hozzáértõk ne nyerhessenek ki belõle valamit. Lehet, hogy pont a luci volt a szaki :XDDDD

Walk the Talk.

zoliapu
Nem a pontos szintaxis a formácásnak (visszaállíthatatlanúl) 😊

format c:/u

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Ha Isten mindent el akart pusztítani (format c: 😄 😄 ) akkor miért mentett el mégis mindenbõl valamit?

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Errõl a Bhagavad Ghíta ( Isten Éneke) úgy ahogy van kiadásából tájékozódhatsz. Most nem fogok begépelni több oldalon keresztül tartó leírást, ahol is jellemzik a Lelki Tanítómestert (guru, a nagyon magas szintûeket, mint Sríla Prabhupád az Ácsárja v. avatár elnevezés is megilleti)
Amúgy Jézus az Evangéliumokból kihámozható jellemrajza nagyjából lefedi a Védikus meghatározásokat. Jézus személyét a Krisna tudatúak, és a muszlimok is elfogadják Lelki Tanítómesternek.

zoliapu
Hát igen szõnyegbombázás elég hatásos 😊 vagy atomot használt.

Ott van csak a bibi mint genetikai tanulmányainkból tudhatjuk családon belüli szaporulatnak a túlélési esélye 0. (mivel mutációs egyedek jelenek meg) Lehet, hogy két család volt Noé és Noémi 😊

" Noé bárkája

A sötétbe-merülés, általános pusztulás, egyetemes kínszenvedés ellen mit tehetsz? semmit és mindent. Ez a semmi és minden: ha saját érzéseiddel nem veszel részt a sötétségben és megteremted önmagadban a teljes-emberség állapotát: nem vágyaiddal, hanem az örök mértékkel vezetteted magadat. Az áradat bármerre sodor: nyomorba, jómódba, kényszermunkára, harctérre, vezetõhelyre, vesztõhelyre: ne törõdj vele; a sötét hatalom nem adhat neked semmit és nem vehet el tõled semmit, ha az egyedül-érvényes mérték mûködik benned. Odaveszhet kényelmed, vagyonod, egészséged, szabadságod, életed? mindezt úgyis elveszíted elõbb-utóbb, a sírba nem viheted magaddal; de a mélyedben rejlõ tökéletes mértéket nem sértheti még a világpusztulás sem, ezért kívánj hozzá-igazodni. Az örök mértékre bízd magad: ez a Noé-bárka a mindent beborító áradat fölött.

Embertársaidért nem tehetsz többet, mint hogy az egyetlen menekülési módot tudatod velük. Erõszakkal megmenteni senkit sem lehet, amikor az özön mindent beborít.

Nem igaz, hogy özönvízkor a tömeg a Noé-bárkára akar felkapaszkodni. A Noé-bárka látszik a leggyöngébb, legegyügyûbb tákolmánynak, melynél egy bokor alja is többet ér. "
Gondolom Isten számára tök mindegy volt ki volt a bûnös, mert a fûnyíróelvet alkalmazta. Biztosra ment. De hát akkor is voltak kiváltságosak.XD

Walk the Talk.

S mondd, melyik az igazi LTM?

Walk the Talk.

Mivel én nem igazán vagyok jártas a keleti vallási kúltúrákban, ezert badarság is lenne tõlem, ha én mondanék véleményt. Pont olyan lenne, mintha azt kérnék, hogy mondjak vélemény egy olyan virág illatáról, mely üvegládikába van zárva. Nálam az is annyi mint minden hit: !hit és kész!
A hitet nem lehet vitatni.
Azonban, mivel kíváncsi vagyok, beleolvasgattam. Hát az elsõ(?!) benyomásom, hogy míg a nyugati vallás egy pór ember számára is úgy-ahogy érthetõ, addig a keletinél ez már kérdéses. Amíg itt bele tudok kötni pár dologba, addig amott szinte lehetetlenség. Annyira virágnyelven íródott, hogy minden tiszteletem azoké, kik át tudták adni az eredeti "mondanivalót".
Egyesek azt állítják, hogy azért "jobb" a keleti vallás, mert emberközpontú. Hát ugyanez igaz a kereszténységre is, csak bújtatott formában.
Ez egy idézet:"Miért éppen a védikus irodalmat választottuk ki arra a feladatra, hogy alternatívát mutasson a természettudományos világképpel szemben? "

Miért nem párhuzamosan??

Walk the Talk.

Pluskast
Semmi baj<#wink>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ne haragudj, hogy nem voltam következetes😊

Walk the Talk.

Pluskast
Szerintem eléggé egyértelmûen leírtam, hogy nem mondom azt, hogy létezik. Azt írtam egyes feltételezések szerint. Nem állítom, hogy valóban létezett.

A zsidóknál húsvétkor engesztelésképpen az egész évben elkövetett bûnökért (lopás, csalás, hamis eskü, kamatszedés, stb) egy lehetõleg fekete bárányt kellett áldozni.
Ezt megtették, és le volt tudva a bûnbocsánat, lehetett folytatni tovább az üzletet.

Jézust Isten elküldte a legbûnösebb néphez, h próbálja megváltoztatni õket. Nem fogott rajtuk a tanítás, még a Tanárt is kivégezték, annyira messze álltak Jézus tanításától. Azt, h Õ az összes ember bûnéért halt meg, csak az Egyház hirdette, élükön Saul rabbival...

Én inkább a Védikus Filozófiának hiszek.

Vélem, hogy értelek................

Walk the Talk.

Menj el Hûvösvölgybe a Krisna Templomba, ott találhatod Sríla A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupad murtiját (szobrát). Ott, ha türelmesen vársz, szoktak jönni Lelki Tanítómesterek szerte a világból.

Vagy utazz el New Yorkba, látogasd meg Srí Chinmoyt, de ha szerencséd van el szokott jönni Európába is..
Az Õ Lelki Tanítómestere Srí Aurobindo alapította Aurovillt. Kepes András csinált egy riportot is annó.
Indiában és Tibetben pedig szinte lépni sem lehet tõlük...

"Sztem az Ószövetség azon része ami a zsidókról szól, (sajnos) igaz. A helyszínek nem mindig stimmelnek, de éppen a sok ûrhajó és földi bázis leírásával tanúsítják az igazukat."

Már bocsi, akkor Te miben hiszel?
Hisz, amit Te állítasz, az a földhözragadt valóság.

Walk the Talk.

Mindnyájan ott voltunk.
Mert miért is halt meg??!!

Walk the Talk.

Mivel Te már találkoztál "Hiteles Lelki Tanítómesterrel.", mutasd meg nekem õt, de úgy, hogy semmi kételyem ne merülhessen fel.

Walk the Talk.

"sajnos megöltük Õt..."
Akkor, mint bûnsegéd, vagy mint bûnrészes voltál ott?

Kérdésed kétértelmû.

Walk the Talk.

Te is ott voltál?

A Bibliában sok minden található, mely nem történelemhû. Sõt megkockáztatom: 90%-ban. Azonban a Bibliát nem is azért írták, hogy hiteles legyen.
De ez minden vallásra igaz.

Ez a megállapítás, valljuk be egy kicsit túlzó.
Ebbõl is látszik, nem olvastál el semmit a Védákból, nem találkoztál (még) Hiteles Lelki Tanítómesterrel.

Sztem az Ószövetség azon része ami a zsidókról szól, (sajnos) igaz. A helyszínek nem mindig stimmelnek, de éppen a sok ûrhajó és földi bázis leírásával tanúsítják az igazukat.
Én abban is kételkedek, h Jézus zsidó származású volt.

Aki hívõ azt hiszi, aki pedig nem, annak más magyarázatok szükségesek.
Nincs "szükségünk" egy Istenre, hogy kárt tegyünk magunkban. Az özönvíz lehetett pusztán jelkép is.
Tudod volt valaki, aki azt merészelte mondani, hogy az Isten mi volnánk, de sajnos megöltük Õt.

Walk the Talk.

mama 2
"Mert most is ott állunk, hogy az Úr egy újabb "özönvizet" zúdít ránk, úgyanúgy mint akkor, s csak esetleges kiváltságosaknak lesz lehetõségük átvészelni."
Isten azt mondta Noénak az özönvíz végén, hogy több özönvizet nem zúdít a világra, és nem pusztítja el azt többé, amit teremtett...

TDU nick: mamabala VISSZATÉRTEM NEM LESZ VIDEÓ SE KÉP!

Ha láttad az NG-n azt mûsort, ahol megpróbálták rekonstruálni a noéi történetet, akkor Te is egyetértettél volna, azzal, hogy azzal a pár emberrel, akkori technikai viszonyok mellet, fából akkora hajót felépíteni lehetetlenség. Talán az a történet analógiát mutat a mostani emberiségviszonyokkal. Mert most is ott állunk, hogy az Úr egy újabb "özönvizet" zúdít ránk, úgyanúgy mint akkor, s csak esetleges kiváltságosaknak lesz lehetõségük átvészelni. Amit most elmondtam természetesen nem az én látomásom. Még a buggyant hülye is látja, milyen szisztematikusan irtjuk az emberi nemet (is)!!!!

Walk the Talk.

A Bibliában sok minden található, mely nem történelemhû. Sõt megkockáztatom: 90%-ban. Azonban a Bibliát nem is azért írták, hogy hiteles legyen.
De ez minden vallásra igaz. S egy szent irományt forgatni csak úgy érdemes, ha figyelembe vesszük e sajátságosságokat. Az, hogy kitõl született Noé, avagy az egész Föld népessége "vérfertõzés" eredménye, sokadlagos.
A Biblia minden egyes mondata mögött valamely "hátsó" gondolat rejtõzik, melyek értelmezése váltja ki a solszor oly heves vitákat.

Walk the Talk.

Azért kár, hogy a hivatkozási alap szinte csak a Wikipedia...........

Walk the Talk.

Habár ezt is "csak emberek" szerkesztették:, azonnal elmentettem.
Még csak belenézegettem, de tetszik, s remélem nem lesz calódás.

Köszi!

Walk the Talk.

Engedjétek meg, hogy ajánljak egy oldalt, mely többek között a következõ témakörökkel is foglalkozik:
Vallás: Világvallások; Kisebb vallások; Egyéb, vallásnak tekintett világnézetek; A vallások közös elemei; Angyalok; Démonok; Istenségek; Jelenések; Égi szekerek; Tüzes szekerek; Vallásos jelek és szimbólumok...
Az oldal címe: Világbiztonság.hu
A kérdéses terület civilek elõl el van zárva. Katonai terület. Nem mehet oda senki sem.

Az Özönvíz legendáját a Föld minden népénél megtalálhatod.
Az eszkimóktól az ausztráliai benszülöttekig.
Ez a hirtelen-felolvadt Jégkorszak (2. 😄 😄) teória nem igazán állja meg ezért a helyét.
Amúgy a Biblia is megemlékezik Noé unokájáról: Nimródról! Nagy vadász volt Õ az Úr elõtt...

Az Özönvíz inkább egy nagyobb aszteroida becsapódása után keletkezett, mely Özönvíz letarolta és földrengések sorozatával elsüllyesztette Atlantisz szigetét is.

mama 2
De hol van a hajó az Araráton? Mer láttam egy mûsort, ahol azt mondták látták ilyen mûhold felvételen egy hajó kinézetû valamit az Araráton, de... az elvileg nem az, vagy nem tudom...

Pluskast
Igen ahogy a Noé bárkájának történetében is igaz az özönvíz. Bár egyes feltételezések szerint maga Noé is létezõ személy volt és a hajójának a megkövesedett maradványa ott van fent az Ararát hegyén.

zoliapu
Van egy olyan teória mely szerint az "édenkert" a földön megtalálható mivel az ember Afrikából származik valahol ott kellene keresni. Nehéz, de ha még elõkerûlnének írásos emlékek Ádámról és Éváról amivel jobban körûl lehetne határolni a helyiséget, könnyebb lenne megtalálni.

mama 2
Oké, akkor a fiai feleségei. Na de azoknak a gyerekei hogy népesítették tovább a földet?
Amúgy én nem tudom... Szerintem van ami igaz a Bibliában, van ami nem.

Pluskast
Nem azok a lányok a fiai feleségei voltak. Amúgy meg te sem gondolod komolyan, hogy ez igaz? Ez az egész sztori onnan ered, hogy amikor a jégkorszak vége tért és hirtelen olvadás kezdõdött a földön a Földközi - Tenger vize átszakította azt a keskeny földsávot ahol Ma a Fekete - Tenger van. Anno a Fekete - Tenger édes vízû tó volt amibe hirtelen hatalmas erõvel rázúdúlt a Földközi - Tenger. Amúgy a Fekete - Tenger ma is egyedûlálló módon konzerválta az elsûlyedt hajókat pontosan azért mert egy része édes víz. Rengeteg lelet bizonyítja, hogy a Fekete _ Tenger környékén nagyon sok település létezett. Valeszeg ez akkora katasztrófát jelentett az akkori ott élõ civilizációkra, hogy a bibliában is megírták kissé átszerkeztve isteni töltettel felruházva.

mama 2
Én azon gondolkoztam, hogy ha Isten az özönvízzel kiírtotta a gonosz embereket(kivéve Noét), és ugye amikor Noé az Ararát-hegynek ütközött, akkor Isten azt mondta neki, hogy népesítsétek be újra a világot.
Na de gondolom más ember nem volt Noén és a fiain kívûl, akkor meg hogy népesítették be a földet?
Meg láttam filmet, ahol Noén és a fiain kívûl, voltak ott lányok is. De milyen lányok? Ha azok is Noé gyerekei voltak, akkor magyarán, Noé fiai, a saját testvéreikkel népesítették be a világot? De az elvileg meg vérmérgezés nem?
Szóval akkor az egész emberiség egy nagy testvér?😄
Nem értem...

A valóságot nem tudod bizonyítani. A valóság csupán illúzió, melynek szintén az a szerepe, h eltakarja elõled a valódi önmagadat.

Valami hasonló mondatoknak kellene lennie a Könyvben is. Erre mit találok?
Mondá az Úr Ábrahám istene....menj bé (valakinek a földjére) aztán öljetek meg mindenkit...
Köszi a filozófiát, meg a sok információt Istenrõl.

dronkZero
"Keressetek fel egy hiteles lelki tanítómestert!"

Ilyen nem létezik, és soha nem is létezett.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Meg amúgy a Biblia nem az "isteni" lények novellája, hanem az emberi erkölcsök tárháza.

Walk the Talk.

Pluskast
<#taps><#eljen>

Akkor honnan tudod, hogy amit tudsz, a való???

Miért nem lehet netán egy ausztrál benszülöttnek igaza, vagy nekem?
Ezek a lelki tanítómesterek hite olyan melyet megkérdõjelezni butaság, mert hit, DE valóságtartalma már erõsen vitatható.

Walk the Talk.

Vélem, hogy semmilyen téma nem lehet homogén. Mert olyan nincs, legfeljebb szûkíthetjük a kört, addig-addig, míg ott állunk kukán.
Biblia szabadon: sokasodjatok!
Nos akkor ez mit jelent? Mint az állatok? Megyek az utcán, szívem tele mély ájtatosággal, s mivel a szex úgy mint, nekem BÛN, de sokasodnom kell, s "felvillan" elõttem egy nõstény /bocs/, hopp megugrom?
Avagy családban: te figyi, gyerek? Ok. Hopp-hopp.

Ez egy nagy ßar!!!!!

Walk the Talk.

Igen, sehol sem tartok. Tulajdonképpen el sem indultam.
Bár az utat ismerem. A Védikus Filozófia az ilyeneket (mint én) a legnagyobb szamaraknak nevezi 😄 😄

Miért nem beszélünk inkább a Bibliáról?

Áhh...az elsõ értelmes lények teste nem volt ilyen sûrû anyagi test, mint a mostani.
Folyamatosan vált ilyenné. Az idõk kezdetén a lélek "szintetizált " magának valami szellem-szerû testet, az is jó volt.
A szexnek éppen ez a szerepe, h megzavarja az elmét és a testet, de nem írom le többször tényleg.
Ez itt a Biblia értelmezése topic. Keressetek rá Govindananda blogjára, ott olvashattok errõl a témáról. Keressetek fel egy hiteles lelki tanítómestert!

Hát az én fantáziám is nagymosásra szorulna.😄DD

Walk the Talk.

zoliapu
Szerelem, szerelmes szex. Igen ez a fontos.

Nekem tisza a lelkiismeretem, csak a fantáziám piszkos, de ez így van jól. A gondolat még nem bûn, a tettek határoznak meg bennünket.

Pluskast
Nem tudom de szerintem az életünket magunk alakítjuk. Azért szar nekünk (anyagilag, szellemileg stb) mert nem tettünk meg mindent annak érdekében, hogy az életünk jobb legyen. Mert épp nem mertünk szembe nézni a problémáinkkal saját félelmeinkkel azokkal a kihívásokkal amiket az élet velünk szembe állított vagy épp azért mert rosszúl választottunk (lásd: szerelem). Ha abból indulunk ki, hogy isten szabad akaratot adott nekünk akkor a lelkünknek is szabad akarata van és akkor az a saját hibánk ha lelkünk szarúl választott. Istent lehet keresni sõt! Tartani kell vele nap mint nap a kapcsolatot de az egy marhaság, hogy szabadúlj meg a testi dolgoktól és akkor bejutsz a mennybe. Mert akkor csak a szerzetesek és a papok azok akik a mennybe jutottak. Amúgy meg ha abból indulok ki, hogy az élet maga isten és az életet is õ teremtette akkor ehhez a sexualítás is hozzá járúl és szerves része annak. Nem azt mondom, hogy ez most akkor okot vagy felhatalmazást ad arra, hogy egész életmben fûvel fával legyek együtt de zoliapuhoz csatlakozva ennélkûl nem lenne élet, test, anyag és akkor a léleknek sem lenne hova jönnie.