A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
format c:/u
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Amúgy Jézus az Evangéliumokból kihámozható jellemrajza nagyjából lefedi a Védikus meghatározásokat. Jézus személyét a Krisna tudatúak, és a muszlimok is elfogadják Lelki Tanítómesternek.
Ott van csak a bibi mint genetikai tanulmányainkból tudhatjuk családon belüli szaporulatnak a túlélési esélye 0. (mivel mutációs egyedek jelenek meg) Lehet, hogy két család volt Noé és Noémi 😊
A sötétbe-merülés, általános pusztulás, egyetemes kínszenvedés ellen mit tehetsz? semmit és mindent. Ez a semmi és minden: ha saját érzéseiddel nem veszel részt a sötétségben és megteremted önmagadban a teljes-emberség állapotát: nem vágyaiddal, hanem az örök mértékkel vezetteted magadat. Az áradat bármerre sodor: nyomorba, jómódba, kényszermunkára, harctérre, vezetõhelyre, vesztõhelyre: ne törõdj vele; a sötét hatalom nem adhat neked semmit és nem vehet el tõled semmit, ha az egyedül-érvényes mérték mûködik benned. Odaveszhet kényelmed, vagyonod, egészséged, szabadságod, életed? mindezt úgyis elveszíted elõbb-utóbb, a sírba nem viheted magaddal; de a mélyedben rejlõ tökéletes mértéket nem sértheti még a világpusztulás sem, ezért kívánj hozzá-igazodni. Az örök mértékre bízd magad: ez a Noé-bárka a mindent beborító áradat fölött.
Embertársaidért nem tehetsz többet, mint hogy az egyetlen menekülési módot tudatod velük. Erõszakkal megmenteni senkit sem lehet, amikor az özön mindent beborít.
Nem igaz, hogy özönvízkor a tömeg a Noé-bárkára akar felkapaszkodni. A Noé-bárka látszik a leggyöngébb, legegyügyûbb tákolmánynak, melynél egy bokor alja is többet ér. "
Walk the Talk.
Walk the Talk.
A hitet nem lehet vitatni.
Azonban, mivel kíváncsi vagyok, beleolvasgattam. Hát az elsõ(?!) benyomásom, hogy míg a nyugati vallás egy pór ember számára is úgy-ahogy érthetõ, addig a keletinél ez már kérdéses. Amíg itt bele tudok kötni pár dologba, addig amott szinte lehetetlenség. Annyira virágnyelven íródott, hogy minden tiszteletem azoké, kik át tudták adni az eredeti "mondanivalót".
Egyesek azt állítják, hogy azért "jobb" a keleti vallás, mert emberközpontú. Hát ugyanez igaz a kereszténységre is, csak bújtatott formában.
Ez egy idézet:"Miért éppen a védikus irodalmat választottuk ki arra a feladatra, hogy alternatívát mutasson a természettudományos világképpel szemben? "
Miért nem párhuzamosan??
Walk the Talk.
Walk the Talk.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ezt megtették, és le volt tudva a bûnbocsánat, lehetett folytatni tovább az üzletet.
Jézust Isten elküldte a legbûnösebb néphez, h próbálja megváltoztatni õket. Nem fogott rajtuk a tanítás, még a Tanárt is kivégezték, annyira messze álltak Jézus tanításától. Azt, h Õ az összes ember bûnéért halt meg, csak az Egyház hirdette, élükön Saul rabbival...
Walk the Talk.
Vagy utazz el New Yorkba, látogasd meg Srí Chinmoyt, de ha szerencséd van el szokott jönni Európába is..
Az Õ Lelki Tanítómestere Srí Aurobindo alapította Aurovillt. Kepes András csinált egy riportot is annó.
Indiában és Tibetben pedig szinte lépni sem lehet tõlük...
Már bocsi, akkor Te miben hiszel?
Hisz, amit Te állítasz, az a földhözragadt valóság.
Walk the Talk.
Mert miért is halt meg??!!
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Akkor, mint bûnsegéd, vagy mint bûnrészes voltál ott?
Walk the Talk.
De ez minden vallásra igaz.
Ez a megállapítás, valljuk be egy kicsit túlzó.
Ebbõl is látszik, nem olvastál el semmit a Védákból, nem találkoztál (még) Hiteles Lelki Tanítómesterrel.
Sztem az Ószövetség azon része ami a zsidókról szól, (sajnos) igaz. A helyszínek nem mindig stimmelnek, de éppen a sok ûrhajó és földi bázis leírásával tanúsítják az igazukat.
Én abban is kételkedek, h Jézus zsidó származású volt.
Nincs "szükségünk" egy Istenre, hogy kárt tegyünk magunkban. Az özönvíz lehetett pusztán jelkép is.
Tudod volt valaki, aki azt merészelte mondani, hogy az Isten mi volnánk, de sajnos megöltük Õt.
Walk the Talk.
Isten azt mondta Noénak az özönvíz végén, hogy több özönvizet nem zúdít a világra, és nem pusztítja el azt többé, amit teremtett...
TDU nick: mamabala VISSZATÉRTEM NEM LESZ VIDEÓ SE KÉP!
Walk the Talk.
De ez minden vallásra igaz. S egy szent irományt forgatni csak úgy érdemes, ha figyelembe vesszük e sajátságosságokat. Az, hogy kitõl született Noé, avagy az egész Föld népessége "vérfertõzés" eredménye, sokadlagos.
A Biblia minden egyes mondata mögött valamely "hátsó" gondolat rejtõzik, melyek értelmezése váltja ki a solszor oly heves vitákat.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Még csak belenézegettem, de tetszik, s remélem nem lesz calódás.
Köszi!
Walk the Talk.
Vallás: Világvallások; Kisebb vallások; Egyéb, vallásnak tekintett világnézetek; A vallások közös elemei; Angyalok; Démonok; Istenségek; Jelenések; Égi szekerek; Tüzes szekerek; Vallásos jelek és szimbólumok...
Az oldal címe: Világbiztonság.hu
Az eszkimóktól az ausztráliai benszülöttekig.
Ez a hirtelen-felolvadt Jégkorszak (2. 😄 😄) teória nem igazán állja meg ezért a helyét.
Amúgy a Biblia is megemlékezik Noé unokájáról: Nimródról! Nagy vadász volt Õ az Úr elõtt...
Az Özönvíz inkább egy nagyobb aszteroida becsapódása után keletkezett, mely Özönvíz letarolta és földrengések sorozatával elsüllyesztette Atlantisz szigetét is.
Amúgy én nem tudom... Szerintem van ami igaz a Bibliában, van ami nem.
Na de gondolom más ember nem volt Noén és a fiain kívûl, akkor meg hogy népesítették be a földet?
Meg láttam filmet, ahol Noén és a fiain kívûl, voltak ott lányok is. De milyen lányok? Ha azok is Noé gyerekei voltak, akkor magyarán, Noé fiai, a saját testvéreikkel népesítették be a világot? De az elvileg meg vérmérgezés nem?
Szóval akkor az egész emberiség egy nagy testvér?😄
Nem értem...
Valami hasonló mondatoknak kellene lennie a Könyvben is. Erre mit találok?
Mondá az Úr Ábrahám istene....menj bé (valakinek a földjére) aztán öljetek meg mindenkit...
Köszi a filozófiát, meg a sok információt Istenrõl.
Ilyen nem létezik, és soha nem is létezett.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Walk the Talk.
Miért nem lehet netán egy ausztrál benszülöttnek igaza, vagy nekem?
Ezek a lelki tanítómesterek hite olyan melyet megkérdõjelezni butaság, mert hit, DE valóságtartalma már erõsen vitatható.
Walk the Talk.
Biblia szabadon: sokasodjatok!
Nos akkor ez mit jelent? Mint az állatok? Megyek az utcán, szívem tele mély ájtatosággal, s mivel a szex úgy mint, nekem BÛN, de sokasodnom kell, s "felvillan" elõttem egy nõstény /bocs/, hopp megugrom?
Avagy családban: te figyi, gyerek? Ok. Hopp-hopp.
Ez egy nagy ßar!!!!!
Walk the Talk.
Bár az utat ismerem. A Védikus Filozófia az ilyeneket (mint én) a legnagyobb szamaraknak nevezi 😄 😄
Áhh...az elsõ értelmes lények teste nem volt ilyen sûrû anyagi test, mint a mostani.
Folyamatosan vált ilyenné. Az idõk kezdetén a lélek "szintetizált " magának valami szellem-szerû testet, az is jó volt.
A szexnek éppen ez a szerepe, h megzavarja az elmét és a testet, de nem írom le többször tényleg.
Ez itt a Biblia értelmezése topic. Keressetek rá Govindananda blogjára, ott olvashattok errõl a témáról. Keressetek fel egy hiteles lelki tanítómestert!
Walk the Talk.
Nekem tisza a lelkiismeretem, csak a fantáziám piszkos, de ez így van jól. A gondolat még nem bûn, a tettek határoznak meg bennünket.