A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nincs is sok különbség közöttünk. Te abban hiszel, én ebben. Az az önellentmondás áll elõ, hogy közös nevezõn vagyunk abban hogy nincs közös nevezõnk.
Ne haragudj, de neked valóban olvasnod kellene. Semmit sem tudsz az egészrõl. Egyáltalán figyelsz te rám? Tessék olvasni! Irgum-Burgum! Ne mondjam el többször!
Hát hogy a fenébe beszélgessek veled, ha ennyire felszínesek az ismeretid az adott témakörben?

Szeretnék rendes vitapartnert találni a személyedban. Légyszíves tisztelj meg annyival, hogy méltányolod a kérésemet!

http://szabadforum.com

A seregek ura a zsidók által maguk számára kreált csoportszellem. Úgyanúgy Jahve is. Egy Gólem vagy A Gólem. Kitaláció, tömegmanipuláció, csoportjukat összetartó erõ.

Bálvány, egy hamis, de bennük nagyon is létezõ istenkép.
"Külön hangsúlyozzák az embereknek, hogy Jézus már megváltotta õket a bûneiktõl"

Ezt is elmagyarázhatnám, de nincsen ennyi idõm sajna. meg nem is kell. Olvasd el azt a szakirodalmat amit mutattam neked, és nem fogsz többet ilyesmit leírni. mert megérted mi is történt ott és akkor valójában. Ha elolvastad, egészen másért fogsz aggódni....

"Pedig azt hirdeti Jézus, hogy"

Ez csak az Újszövetség. Van ott más is. Egy ellentmondást nem tûrõ tömeggyilkos, a seregek ura. Õ mást hírdetett. Az ellenkezés nélküli feltétlen engedelmességet. És nem magunkban, hanem benne kellett hinni. Nem látsz itt egy csöpp ellentmondást? Addig olvass utána:

http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=23&c=6&v=3#v1

Külön hangsúlyozzák az embereknek, hogy Jézus már megváltotta õket a bûneiktõl, és hogy ha így és így cselekszenek akkor MAJD a túlvilágon olyan helyre kerülnek, ahol boldogság és minden olyasmi vár rájuk ami azokra nem, akik nem õket követik.
Nem is beszélve az egyházi vezetõk hatalmáról, és a papok hatalmáról.

Az emberek életét alapvetõen meghatározó kérdésekbe szólnak bele. Mi ez ha nem hatalom. És nem egy két emberrõl van szó, hanem ahogy te is írtad, az emberek nagy részérõl.
Jó de az a vallás dogmavallás. Javarészt úgy nevezik magukat az emberek kereszténynek, hogy fogalmuk sincs a valódi kereszténységrõl.

Ez a mai kereszténység úgy van kitalálva, nem véletlenül, hogy az embereket tudatlanságban tartsák, a beérkezettség káprázatába ringassák õket, az egyházak pedig biztosítsák a hatalmukat. Még ma is rengetegen fizetik azt a bizonyos tizedet.

Pedig azt hirdeti Jézus, hogy nincs szükség közvetítõre ember és Isten között, hisz mindenkiben benne van, hogy Isten országa közelebb van hozzánk mint a kezünk és a lábunk, de nem értik az emberek...
"Amíg nincs meg a mindenki által elfogadható igazság"

A többség által elfogadott már megvan. A föld felnõtt lakosságának (kb 4 milliárd) 95%-a vallásos, illetve hívõ. Õk teljesen egyetértenek abban, hogy a hitük valóságra alapul. Én a mardék és tegyük hozzá, szûk kissebbséghez tartozom. Én nem vagyok vallásos. Nem vagyok hívõ. Én tudni akarom a valóságot, nem hinni.

Jó. Ez csak egy új nézõpont, és azt már megbeszéltük, hogy abból soha nem elég.

Amíg nincs meg a mindenki által elfogadható igazság, jó ha egy dolgot minél több szempontból vizsgálunk. Ez rémesen egyszerû...
Ezis egy értelmezés. De egy tudományos topikban szerintem elõtérbe kellene kerülniük a prekoncepciómentes, tudományos tanulmányoknak. Amit belinkeltél az egy nyiltan hívõi, érzelmi síkú megközelítés. A magam részérõl az ilyesmire sajnálom az idõt. Ettõl még ti csak nyugodtan olvasgassátok. Ártani nem árthat, ha valaki képes uralkodni saját elméjén.

Bibõl gondolod, hogy én tudom a válaszokat a kérdéseidre?

"Pl ez a rakétaelven lebegés hetekig, ez mégis hogyan? Üzemanyag, valami? Rakétahajtómû _zabálja_ ám az üzemanyagot..."

Egy a mainál is fejlettebb tecnikai szinten ez nem jelent problémát. Deszerintem a ma sem. A füstoszlop lehetett csupán nyomjelzõ füst is. Láttál már légibemutatót? Ott színeseket is láthatsz.

"Szal egyelõre kissé komolytalan, és nagyon "pongyola". De majd ha végigolvastam, visszatérek az értékelésre..."

Na ez az. Majd ha végigolvastad. Akkor. De akkor meg már egészen más kérdéseid lesznek. Például hogy itt vannak-e még, ma is beavatkoznak-e? Vagy például, hogy az egész hajcihõnek mi akart lenni a célja, mi lenne az akaratuknak megfelelõ végkifejlet. Stb. Javaslom hagyd a technikai megoldások kérdéseit késõbbre.
Mielõbb olvasd el, és gyere beszélgetni!

dronkZero
Szasz!

Boldogítalak itt is egy kicsit, gondolom rettentõen örülsz... 😛 😄

Szal még csak úgy a 3. fejezetnél tartok a könyvben, amit ajánlottál, de már vannak problémák.

Pl ez a rakétaelven lebegés hetekig, ez mégis hogyan? Üzemanyag, valami? Rakétahajtómû _zabálja_ ám az üzemanyagot...
Meg ez a felváltva hideg-meleg égéstermékû(hideg égéstermék? hogy mi?!) rakéta is érdekes...

Szal egyelõre kissé komolytalan, és nagyon "pongyola". De majd ha végigolvastam, visszatérek az értékelésre...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Halló! Ha van akit ez a téma érdekel, itt vagyok.

tudtok viszonylag elfogulatla cikket az újabban feltörekvõ vitával kapcsolatban - ami konkrétan afölött zajlik h a véítélet elõttlesz-e elragadtatás(mielõtt az antikrisztus hatalma beteljesedne illetve a csapások) vagy csak az armageddoni csata után? vagy esetleg nektek errõl mi a véleményetek?

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Jó lenne errõl beszélgetni, ha már túl vagy a két köteten. Sajnos eddig még mindenismerõsöm abbahagyta az elsõ kötet elején. Remélem te végigolvasod. Mert van véleményem, le is írnám, de azt úgyis csak az érheti, aki olvasta.

Köszi a linket!
Már olvasom is!

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Ismeritek ezt: http://www.2000ad.uz.ua/

Nem könnyû olvasmány ez a két vaskos kötetes tanulmány. Mégis nagyon érdemes elolvasni. A szerzõ nem megy el sem a vallás, sem a fantasztikum irányába. Szilárdan a talajon áll mindkét lábával az okfejtésekben. Nagyon tetszik, hogy vizsgálódásaihoz több más-más nyelven írt Bibliát is áttanulmányozott. A tanulmányból egyértelmûen kiderül, hogy történelmi eseményeknek lehetünk tanúi a Biblia olvasásakor, csak oda kell figyelnünk nagyon. Nehéz kihámozni a valós történéseket. A szerzõ ezt megteszi helyettünk. Nekünk csak le kell ellenõriznünk az idézeteket. Én megtettem. Minden hivatkozása, minden idézete stimmel. Gazdagabb lettem e két könyv elolvasása által. Ajánlom kenetek is. Külön köszönet a szerzõnek, hogy ingyenesen rendelkezésre bocsátja mûvét. Nekünk már csak olvasni kell azokat.

Jaj,a legintelligensebb cselekedetet kifelejtettem,ime az IGE😞alcím:Az isteni Felség Assiria ellen)"De ez is számkivetésbe,fogságba jutott;kisdedeik is falhoz verettek minden utca sarkán;fõembereire sorsot vetette,és nagyjait mind bilincsekbe verték.(Náhum 3/10.)"Ugye,milyen csodálatos az IGE?Nemhiába kiválasztottak õk,mások kisbabáit falhoz verni?Hmmmm...Ilyet tényleg nem akárki tesz.
Álljon itt néhány példa a Szent Bibliából,milyen intelligensek is szegény üldözött zsidók:"Pusztára pusztítsátok el mind azokat a helyeket,a hol azok a nemzetek,a kiknek ti urai lesztek.(Mózes V.12/2.)És rontsátok el azoknak oltárait,törjétek össze oszlopaikat,tûzzel égessétek meg berkeiket és vagdaljátok szét az õ isteneiknek faragott képeit.A nevüket is pusztítsátok ki arról a helyrõl.(Mózes V.12/3.)És lassan-lassan kiûzi az Úr,a Te Istened e népeket te elõled.Nem lehet õket hirtelen kipusztítanod,hogy a mezei vadak meg ne sokasodjanak ellened.(Mózes V.7/22.)"
És a végrehajtás:"a népet pedig,mely benne vala,kihozatá;és némelyét fûrész,némelyét vasborona alá,némelyét fejsze alá vetteté;némelyét mészkemencén vitt által,és így cselekedék az Ammon fiainak minden városával.Haza méne azután Dávid és az egész népe Jeruzsálembe.(Sámuel II.12/31.És fegyverre hánytuk azokat,a mint cselekedtünk vala Szihonnal,Hesbon királyával,fegyverre hányván az egész várost:férfiakat,asszonyokat és a kisdedeket is.(Mózes V.3/6)"
Tessék,kedves Magyarok.Lehet tanulni.Itt a felsõbbrendû intelligencia.Egyébként ki mondta,hogy a zsidó választott nép?Nem egy zsidó írta le ezt,párszáz év múltán,hallomásból?Én úgy tudom,így volt.
Svenson
<#nevetes1> Az lehet.

szerintem azt akarta írni hogy

0<-itt tartok

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Svenson
Hol itt?

itt tartok

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

köszi

Walk the Talk.

Svenson
No látod, megy ez neked. <#eljen> Mintha a Bibliában olvastad volna. (Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené.)

Igaz, de ha nem tisztelem azt a mi az úrnak / rengetegnek / jár, akkor fszán büntizve leszek.

Walk the Talk.

Svenson
Mit nem tudsz azon értelmezni? Be kell fizetned az adót, mert jön az APEH-rendõrség. <#awink> S'annyi neked.

Hát akkor ajánlom az adóbevallás nevû förvedményt, mert én már az elsõ betût sem tudom értelmezni.)

Walk the Talk.

Svenson
Hát ha egyszer az van leírva. <#hehe>

Én hivatásos szövegértelmezõ vagyok. Minden szöveget értelmezek, ami elém kerül, nemcsak a Bibliát.

Te mindent "szentírásnak" veszel, amit Benne olvasol?

Walk the Talk.

Mióta CSAK jó az Úr?!

s legyen átkozott...../monda vala
Na ne!!!!!!!!!!!!

Walk the Talk.

sz4bolcs
értelmezés kérdése.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Svenson
Mondja a Biblia. <#nevetes1>

sz4bolcs
mondod te..

Svenson
Ezzel a fordítással csak az a baj, hogy nem illeszthetõ be a helyére, a többi mondat közé. Így, ahogy te fordítottad, ugyanis a többi kijelentésnek mond ellent. Nem lehet, hogy éppen ezért fordították úgy, ahogy?

Svenson
Kezdetben vala az információ. <#mf2>

Svenson
Én nem formálom az ember képére Istent. Mióta jó az ember? Hogy csak a legkézenfekvõbb kérdést tegyem fel?

Svenson
Az lehet, hogy szerinted ennek nincs értelme, de amirõl én írok, az a Bibliában van. Nem az én véleményem.

Svenson
Ez nem így van. Az ember ember maradt a bûnbeesése után is, tehát nem vesztette el a lényegét, és az emberi természetét. Lucifer pedig éppen ezt veszítette el.

sz4bolcs
Vagyis a szememben Jézus egy, a világra szeretetet árasztó lázadó hippi volt. 😊

sz4bolcs
Én elég ritkán olvasom a Bibliát, de eszembe nem jutott volna, hogy Jézus fegyverkereskedõ lenne.

A görögöt érdemes néha megnézni, valóban. Elképesztõ félrefordítások vannak, pl egy kedvencem: "Nem azért jöttem, hogy békét hanem, hogy fegyvert hozzak." Ez egyedül az ógörög változtaban szerepel fordítva (!hoppá!) az össze többi a fenti módon érti félre.
Helyesen, az ógörög szerint: Nem azért jöttem, hogy megszabadítsalak a békétõl hanem, hogy megszabadítsalak a fegyverektõl.

sz4bolcs
Te is görögül, meg latinul olvasod a Bibliát? 😄

Nagyon is elfogadható az érvelésed.

De mivel vannak szavak egyes nyelvekben, melyekre egy másikban hasonló sincs, ezért a LOGOSZ jelentése partalan vitát indíthatna el.
Azonban a felsoroltak közül "természetileg" szint' egyik sem megfelelõ a Teremtéshez.
Egyedül az IGE / szerintem / ,ami fedi a lényegi jelentést. És az Ige ebben az esetben nem egy szófaj, hanem maga az ÕSERÕ.

Erõltetten (?) talán ezért is találok elég sok azonosságot a Biblia és a tudomány között. Õsrobbanás-LOGOSZ

Walk the Talk.

Hogy az embernek valami köze van az ördöghöz az biztos. Nyilván nem a vizilovak rettegenek az ördögtõl. A kérdés sztem az, hogy mennyire van köze és, hogy ez hogyan változott az idõk során.
Az evós topicban Svenson említi a tovu és bohu állapotot, mint ami esetleg a dínók után jönne. Nos, ha már a Bibliából indulunk ki akkor vegyük észre, hogy a tovuhabohu-ban nemhogy emberek, dínók, de víz és föld sõt ég sem volt. Kb. olyan mértékû lehetett ez az EGYSÉG, hogy abból még az Ördög maga sem SZAKADT ki.
Aztán, ugye szét kellett választani az egységes, de kietlen és puszta világot olyan darabokra, hogy egyáltalán beszélni lehessen róla. S lõn teremtéstörténet!
Ekkor már van ördög is (legyen most Lucifer).
Majd pár ezer év múlva olyan sok részletre esett szét a teremtett világ, hogy az Ördög nemhogy függetlennek de egyenesen nem létezõnek tûnik az ember számára. Manapság azt állítani, hogy ördög márpedig van, valójában egy egészen nevetséges babona.

A "Kezdetben vala az Ige" az jó téma, különösen hogy a görögben nem Ige hanem a LOGOSZ szó szerepel, melynek csak az egyik jelentése "ige".
Íme a többi:
beszéd, közlés (írásban is), hír, hírnév, tanítás, értelem, érv, igazság, mérték, viszony, arány, szabály, elv, értelmi képesség, az értelem ereje, valamely dolog, létezõ valódi természete, beszéd, szó, világosság, gondolkodás, érzés, tapasztalás, megismerés.

Igen, mind egy szóban. Tehát kezdetben vala a LOGOSZ. Lehet gondolkodni.

Pluskast
Háát ebben van valami. Mit is mondott jézus amikor megkérdezték a tanítványai hogy hol van isten országa? Mi volt a válasza rá? Isten országa bennetek van. És itt jön pontosan elõ az hogy az ördög az az ember van (értsd a lelkében) ahogy az isten is.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Még csak annyit. Ha Te ennyire az ember képére formálod az Urat, akkor Õ mi vagyunk, az összes jóságával, gonoszságával (jujj!) együtt.

Nem hiába ordítozta Nietsche: Megöltétek az Istent!!!

Hiszen az emberiség gyilkosa az emberiség.((((((((((((((((

Walk the Talk.