A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
’’Egy ember halála tragédia, egy millióé pedig pusztán csak egy statisztikai adat…’’
Meg hogy akár a menstruációval, vagy akár a mindennapos, természetes gerjedelemmel, az ÖSZTÖNÖKKEL(!!!), a facial cumshottal -amik ellen úgysem tudsz mit tenni gyakorlatilag, amikrõl nem tehetsz(!!!)- ezen nem érdemes gondolkodni ha feláll, ez van, kész… EZEKKEL megindokolni az abortuszt, ezt a barbár technokrata náci mocskot, a tudomány és a fejlõdés szégyenét, azon én csak kiakadni tudok!… Nyilván többnyire nem akar gyereket az ember minden szexbõl (ez nonszensz), hanem többnyire az örömszerzés miatt megy minden… (De én álszent vagyok, ugye -ahogy azt megkaptam-!?) De a gyakorlati dolgokat s az élet nehézségeit nyilván ideális esetben, jobb helyeken megpróbálják közelíteni az Isten által preferált dolgokhoz, amennyire ez csak emberileg lehetséges.(Persze most bagoly mondja verébnek, tudom, ez jogos!!! Gyarlóságomból kifolyólag nekem sem mindig sikerülnek a dolgok, úgy ahogy azt kéne...)
A fogamzásgátlás meg nyilván egy gyakorlatilag kikerülhetetlen szükséges rossz… De ha a két rossz (a fogamzásgátlás meg az abortusz) között választani kell, akkor számomra nyilvánvaló, hogy az abortusz az már nem ugyanaz a kategória, az sokkal súlyosabb az én szememben!!! Mivelhogy itt már egy megfogant dologról van szó, ahol már beindult valami valamiért! Hogy az a férfi és nõi ivarsejt úgy döntött valamiért, hogy azok egyesülnek, pedig erre is egy a nem tom’ milyen sokhoz az esély… (De Istennek a jóhoz semmi köze, ugye? Csak a rossz van Istentõl, csak azért felel! Az élethez, a jó dolgokhoz semmi köze neki, az csak a qrva véletlennek köszönhetõ… Ugye?)
Még ha azzal hozakodik elõ valaki az abortusz mellett, SZÉLSÕSÉGES ESETEKBEN, hogyha súlyos betegen születik valaki, ha magtehetetlen, ha mozgásképtelen, ha maga alá szarik és a kezét sem tudja felemelni hogy egyen stb. És ha azt mondod, hogy akkor már jobb ha az ember inkább meghal, na akkor TALÁN, mondom TALÁN egy ennyire súlyos, szélsõséges esetben LEHET, hogy megérteném a dolgot!… NEM TUDOM, ez SÚLYOS KÉRDÉS!!! Akkor már LEHET, hogy azt mondanám én is, hogyha én lennék ilyen helyzetben, hogy akkor ki akarna így élni? Hogy bizonyos helyzetekben a inkább a halált kívánja önmagának az ember, mint a szenvedést… Ha meg másnak, akkor Istent játszol… De nem tudom! Ez egy súlyos kérdés, mert a betegen született életnek is oka van szerintem. Karma? Vezeklés? Vagy Isten akarata? Ki tudja? DE ILYENKOR IS ELVILEG MÉG MINDIG VAN VALAMEKKORA STATISZTIKAI ESÉLYE (még ha csak minimális is) HOGY KÉSÕBB FELTALÁLJÁK A GYÓGYMÓDOT!!!… AMIKOR A STATISZTIKÁIVAL JÖTT EGYIKÕTÖK ELLENEM, EZT VAJON MIÉRT NEM MONDTA???
Régebben vajon hányszor mondták azt az akkori szakértõk egy mára már gyógyítható betegségre, hogy GYÓGYÍTHATATLAN??? Van egy tippem… Kedvenc anekdotáim egyike: száz éve a repülésre is azt mondta világhírû, elismert tudósként Lord Kelvin, hogy a levegõnél nehezebb tárgyak nem emelkedhetnek fel a levegõbe!!! (Wright Flyer elsõ repülése: 1903…😉
Vagy például az õssejt kutatásával mekkora felfoghatatlan új távlatok nyílnak a gyógyításban!!! Mára már nemcsak az embrió szétbuzerálásával lehet kinyerni ezeket, köldökzsinórvér stb. Késõbb nyilván fejlettebb technológiával egyszerûbb lesz, reméljük.
Ha akkora technokrata materialisták vagytok, akik úgy odaáig vannak a technikai fejlõdésért, akik a tudományt modern bálványként Isten helyébe, fölébe rakjátok, EZEKET VAJON MIÉRT NEM HOZZÁTOK ELÕ ILYENKOR???
És hallottam már FELÜLETESEN olyanról is, hogy pl.: az autizmusból is ki lehetett hozni egy normális állapotot valamilyen terápiával… Hogy egy gyerekként súlyos autista ma, felnõttként normális életvitellel él állítólag, egy speciális terápiának köszönhetõen… (De nem emlékszem mindenre ez ügyben.)
De éljen modern Taügetosz: az abortusz, nyírjátok ki az összes betegen születõ gyereket, hajrá! Én mit tehetnék ellene, ha ti elhatároztátok magatokat?
DE ha valaki annyira pártolja ezt, akkor az én szemben úgy lenne hitele, ha PÉLDÁT MUTATNA ÖNMAGÁN az illetõ, HA MAGÁVAL KEZDENÉ A SORT, HA ’’ABORTÁLNÁ’’ÖNMAGÁT!!! 😊 Mondjuk úgy, hogy ír egy végrendeletet, amiben támogatja az abortuszt, és annak kifejezése, nyomatékosításaképp a vonat elé ugrik… Így már hiteles lenne a dolog! 😊
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
"Igen, vissza kell adni a fizikai munka becsületét, mert csak ezzel a módszerrel lehet igazi értékeket elõállítani, és azokat fenntartani."
"Bár, ha tudomást szerzel Isten létérõl, tényleg felszabadulsz az anyagi nyomorgások alól, és belátod az egész ránkerõltetett fogyasztói társadalom undorítóságát."
Nem nagyon tudom, duplagondol nélkül hogyan lehet olyan eszméket együtt vallani, amiben egyrészt az ember elsõdlegesen szellemi lény, másrészt aki nem hajlandó produktív munkára az mehet a sötét cellába, amég meg nem írja az elsõ könyvét.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Mondom néktek, hogy annak a két fának gyümölcsébõl ne egyetek!/ szabadon /
De a hülyék ettek, s így kiûzettek.
Maradtak volna inkább tudatlanok.😄D
Walk the Talk.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Csak azt nem értem, hogy tetszhet neked ez naív, komcsi világkép egyszerre a náci ideológiákkal, amiket szintén hangoztatsz?
Meg, amit nem értek még, hogy mit keres ez az egész ügy a BIBLA ÉRTELMEZÉSE topicban?
"Amikor viszont egyesülnek, azonnal beindul a sejtosztódás, és a környezetbõl táplálékot kezd felvenni. "
Nem. Amíg a megtermékenyített petesejt teljesen be nem ássa magát a méh nyálkahártyájába és el nem emészti annak szövetét addig a saját tartalék tápanyagait éli fel. (Ezzel most nem érvelni akartam csak a pontosság kedvéért 😊)
Az általatok felállított kritériumok alapján pl. egy tumor is ugyanolyan emberi lény lenne.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Walk the Talk.
Egyszer azt mondta valaki, hogy a paradicsom volt az elsõ kommunizmus.
Én max megértelek Téged, de motiváció nélkül nincs fejlõdés. Ezt próbálták már SZU-ban is, ahol negyven év múlva is ugyanazt a terméket árulták, az árral beleöntve. Ezidõ alatt nyugat évszázadokat haladt elõre. Sajnos a kapitalizmus / magántõke /helyett még találtak fel jobbat.
S akkor majd eljõ Jézus királysága, ahol mindenki egyenlõ lesz, nem lesz senki beteg meg a többi. Persze lesz egy "nagyúr" aki mindezekre felügyel, s a nép az istenáldotta nép, egyformán béget. Mert, ha nem..........!!!!
Mert a Te világodban is el kell valakinek dönteni, ki mit érdemel. Ugye?
Hát én nem tudom.........................
Walk the Talk.
Csak egy telefon és máris jön a sintérautó, amelyik a kóbor állatokat, meg gyerekeket fogdossa össze....
A két emberi csírasejt önmagában nem szaporodik. Egy kis ideig életképes, de aztán elhal. Amikor viszont egyesülnek, azonnal beindul a sejtosztódás, és a környezetbõl táplálékot kezd felvenni. Mi ez a folyamat, ha nem az élet egyik kritériuma? MIvel az emberi csírasejtekbõl nem állat fejlõdik, így már az elsõ pillanattól kezdve egy embert ölsz meg.
Az abortusz szót azért használják, mert mégis hogyan hangzana a magzatgyilkosság kifejezés? Valszeg kevesebben választanák ezt a módszert.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Repülõgépre ülni Istent játszás? És ûrhajóra?
Az a baj, hogy ezek mind önkényesen emberi szempontok szerint kialakított normák. Az, hogy hol húzzuk meg a határt mindenkinek a saját gondolkozásmódjától függ.
Ugyanez a helyzet az abortusszal is. Az a pár napos embrió amit elpusztítanak éppen olyan messze van attól, hogy ember legyen mint a petesejt volt. Nincsen keze, lába, nincsen szíve, tüdeje sõt nemhogy szervei de szövetei sincsenek. Nincsen agya, mert nincsenek idegsejtjei sem.
Éppen ezért én azon a véleményen vagyok, hogy az anyának a megfelelõ stádiumig teljes joggal kell rendelkeznie arról, hogy elveteti-e a magzatot.
Ne is haragudj, de gondolom otthonról írogatsz ide, a saját, de legalábbis a család számítógépérõl. Vannak olyan emberek, sajnos nem is kevesen, akik a éheznek, otthontalanok. Itt nemcsak arról van szó, hogy nem tud tízezer forintos ajándékot venni a gyereknek karácsonyra, hanem nem tud neki mondjuk enni adni...ilyen háztartások is vannak.
Akkor már Darwinnal értek egyet:
"Ami engem illet, én szívesebben származom attól a hôsies kis majomtól, amely szembeszállt legfélelmetesebb ellenségével, hogy megmentse etetôjét, vagy attól a vén páviántól, amely lejött a hegyrôl és diadalmasan kiszabadította a fiatalabb társát a meglepett kutyák közül, mint olyan vadembertôl, aki örömet lel ellenségei megkínzásában, véres áldozatokat mutat be, lelkiismeretfurdalás nélkül öli meg gyermekeit, rabszolgasorsban tartja feleségeit, nem ismer szemérmet, és a legvadabb babonák uralma alatt áll."
Honnan tudjátok, hogy a káromlás (és az áldás) nem érhet célba és nem ölthet testet? Ha valaki másnak rosszat kíván, honnan tudjátok, hogy a kibocsátott káromlás nem száll vissza arra, akitõl kiindult a dolog???
Isten milyen gonosz, milyen kegyetlen, milyen igazságtalan, ugye???
De ha Isten nem védte volna meg pajzsként a PRÓFÉTÁT attól, hogy a káromlás célba érjen s megfoganjon rajta, ha az nem pattant volna vissza, és a próféta meghalt volna, akkor vajon kárhoztatnátok-e Istent, ha nem védené meg a szolgáját?
Van egy ötösöm rá, hogy akkor meg azért vádolnátok!… Ha Isten csinál valamit, akkor az a baj, ha nem csinál semmit, akkor meg az!… Tudod, ha van rajta sapka akkó’ azé’, ha nincs akkó’ meg azé’… Isten mindig, mindent rosszul csinál, egyedül ti vagytok okosak és igazak!… Fogadok, hogy ti Istennél is mindig, mindent jobban tudtok! Ugye?
De képzelj el ( nehezen fog menni) egy olyan társadalmat, ahol nincs, vagyis csak virtuális pénz van, ami csak az adott év elejétõl a végéig érvényes. Minden évben új pénzt adnak ki. Nincs kamat, nem lehetséges vagyonokat felhalmozni. Nincsenek bankok!!! A társadalom alapja az élelmiszer és energiahordozók (biogáz, földgáz, szénbányászat)elõállítása. Ezeket szolgálja ki elsõsorban az ipar. Másodsorban biztosítja minden családnak az otthont, a közlekedést, a különféle használati eszközöket, víz, villany, gáz, vagy közp. fûtés). A használati tárgyakat úgy tervezik és gyártják, h hosszú ideig lehessen használni, könnyen javítható legyen.(pl ha elromlik a mobiltelefonod, nem a kukába dobod, hanem megjavítják). Mindig csak annyit készítenek mindenbõl amennyi kell. Mivel az országon belül nincs kereskedelem, inkább csak elosztó központok, raktárak vannak, így az igényeket könnyen ki lehet elégíteni. Az ország lakói választanak egypár embert, akik az országot külföldön képviselik. Nincs központi kormányzás, az önkormányzatok ismerik a helyi igényeket, és csakis az a feladatuk, h kielégítsék a helyi igényeket. Az energiatermelést is igyekezni kell helyi szinten megépíteni: szél, nap, vízi erõmûvek, biogáztermelõ és szennyvíztisztító komplexumok.
Ezt most nagyon nehéz lesz elképzelni:
Nincsenek reklámok!!!
Az állampolgár annyira intelligens lesz, hogy ha cipõre van szüksége, elmegy a raktárba, vagy megrendel egy cipõt a cipésztõl. A mosógépbe meg mosóport szór, ami nem intelligensebb nála.
Ami a legszörnyûbb: mindenkinek érdemes dolgoznia. Aki nem dolgozik sehol, az jelentkezhet a környékbeli ellátó központban, ahol napi melegételt kap, meg valami könnyûszerkezetes épületben egy vaságyat.
Aki mindezek ellenére bûnözõ akar lenni, hamar egy vasút, autóút építésen-karbantartáson, bányában találja magát,(elektromos sokkoló övvel, és egyéb szökésgátlókkal+ sötétzárka) vagy számûzetésben.
Nincsenek így politikai pártok ( nem tilos, dehát minek?? ) akik megosztanák az embereket, nincsenek politikusok. Mindenki van olyan értelmes, h tudja mit szeretne.
Egy ilyen államformában biztosítva lenne a nyugodt gyermeknevelés.
Minden fiatal házas ha kell új lakásba költözhet, kaphat egy autót, és berendezheti a lakását, cserébe felajánlja a munkaerejét. Természetesen lehet ez szellemi tevékenység is, de ez esetben elõször legyen meg a szellemi termék.( regény, egyéb könyvek, tanulmányok) A mérnöki tervezõ munka, gyártmányfejlesztés más lapra tartozik, hiszen elõször fizikai munkát kell végezni az adott szakon, és a tapasztalatokat felhasználva lehet belekezdeni.
Igen, vissza kell adni a fizikai munka becsületét, mert csak ezzel a módszerrel lehet igazi értékeket elõállítani, és azokat fenntartani.
Természetesen, amit nem lehet valamiért az adott országban elõállítani, importálni kell más országból. De ezt is az az önkormányzat végzi, ahol éppen szükség van a külföldi termékre. Az önkormányzat minden cselekedetét a köz tudomására kell hozni, semmilyen titkos szerzõdés nem keletkezhet. ( vagy máris pakolhat a számûzetésre)
A sok meló után kell a pihi is, az állam ( a tervezett többlettermelés értékesítésébõl) simán fenntarthat elegendõ számú nyaralót egy közeli ország üdülõkörzeteiben, és minden családnak járhat 10 napi üdülés.
Persze ez sem halmozható. Meg az alap szabi, ünnepnapok stb.
Ha valaki(k) valami olyan dolgot csinál(nak) ami nagyon nagy hasznot és elismerést hoz az országnak, lehet extra jutalomban is részesíteni ( elsõsorban az õ kívánságait kell teljesíteni). Ez is ösztönözné az ország fejlõdését.
Termõföld: a földmûves-állatenyésztõnek nem lenne igazán tulajdona a földterület, hanem örökölhetõ-átadható felügyeleti és kezelési joga lenne. Cserébe a gépekért megkapna egy akkora területet, amekkorát egy család meg tud mûvelni az adott területen. Ez egy tájegységben ugyanakkora lenne. A megfelelõ fórumon megbeszélnék, ki mibõl mennyit termel, ezeket országosan egyeztetni kell. ( Internet) Nehogy hiány vagy éppen felesleges túltermelés legyen. Ez vonatkozhat minden más ipari termékre is.
De nem írom tovább, nagy vonalakban errõl lenne szó.
Vagy esetleg az afrikai szegényekre, netán É-koreai formára gondolsz?
Ugye nem?
Walk the Talk.
már bocsi!
Walk the Talk.
Kedve droidka! Nem tudom van lányod? Ha van, és / ég, meg minden óvja ettõl / egy, vagy többen végighajtanak rajta, mit mondasz?
Ne légy álszent!
Persze, ha gyermektelen vagy, könnyû mások felett ítélkezni.
Isten adta, s Õ veheti el. Ez az élet. DE kívánom, hogy azok akik ezt szajkózzák, tudják meg mi az, fertelmes kínokban, mozdulatlanul évtizedekig netán.
N E kenjünk, bízzunk mindent Õreá. Ha igaz, hogy szabad akaratot adott, akkor hagy döntsük el mi a jó. Ránk tudatlanokra szabadítja a sátánt, hogy utána bosszút álljon. Ellenkezhetsz.
Mert mondd, Te tudod valójában hogy néz ki a sátán?!
Walk the Talk.
Én is ezt mondom, hiszen semmi jogalapja nincs ennek az egyháznak. Jézus nem kérte ezt az egészet.
Droidka még nem ismer, azt hiszi, Te tényleg csak tudatlan vagy ezekben a kérdésekben, és szép szóval meg lehet magyarázni a tévedéseidet.
Majd rájön egyszer, h nem.. 😞
Van olyan vallás miszerint megszületnél máshol, más körülmények között, míg szüleid kisebb karmikus teherként továbbcipelnék azt a kis malõrt, amit a te sorsodban okoztak. Mondjuk elütné egy autó vagy ilyesmi.
Ahogy nem lehet egyértelmûen hibáztatni senkit úgy a te kérdésedre sem lehet egyértelmû választ adni.
Arról nem is beszélve, hogy a válasz megértése szintén személyfüggõ, más és más lehet, sõt félre is lehet érteni; ezt már mindenki jól ismeri ezen a fórumon.
Szinte mindenki azt érzi, hogy folyamatosan félre van értve.
Aranykéz pl. kb. mindent félreért, amit lehet. Téged, a Bibliát és önmagát is elég gyakran.:-)
Istent márpedig lehet játszani és kell is, hogy kiderüljön mire vagyunk képesek(akár morálisan) mert ma ez másképp nem fog kiderülni, az egyház ugyanis olyan erõtlen és sátáni, hogy csoda, hogy még mindig áll. Legalábbis Európában csoda sztem.
Na az ilyen eszmék terjelsztésére tökéletesen jók a vízprédikáló egyházak is.
Jézus azt is mondta, hogy nem tudjuk merrõl fúj a szél.
" Bár, ha tudomást szerzel Isten létérõl, tényleg felszabadulsz az anyagi nyomorgások alól, "
Ugye már nem is eszel? Mert ha igen, akkor képmutató genny vagy, és agyonverünk.
" és belátod az egész ránkerõltetett fogyasztói társadalom undorítóságát. "
Na ez a másik dolog; miért lenne neked bármi beleszólásod hogy én mit veszek? Ha nekem kóla kell, akkor kólát veszek, neked meg KUSS van.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
" A kurva istenit, már megint elfogyott a sör "
Engem is megvezettek, Téged is megvezettek.
Jézus azt mondta: az igazság felszabadít. Ezt neked is kívánom.
Bazz, már megint OFFoltam.. ehh
Bár, ha tudomást szerzel Isten létérõl, tényleg felszabadulsz az anyagi nyomorgások alól, és belátod az egész ránkerõltetett fogyasztói társadalom undorítóságát.
VAN-E BÁRMILYEN OLYAN DOLOG AKÁR SZEMÉLYES, AKÁR GLOBÁLIS, AMIÉRT EGYÉRTELMÛEN, MEGMÁSÍTHATATLANUL, VISSZAVONHATATLANUL ISTENT HIBÁZTATOD AZ AGYAD, A SZÍVED, A LELKED LEGMÉLYÉN?
(Elsõsorban kõkemény ateisták lehetõleg rövid, FÉLREÉRTHETETLEN IGEN-jét várnám, persze ki is lehet fejteni...)
Nem bírom megállni most, hogy feljött ez az abortusz téma! Például ÉN MÁR HARMADIK gyerek lettem a családunkban (utolsóként)… Mi lett volna, ha azt mondják a szüleim, hogy én már nem férek bele a családi kasszába???.. ÁÁÁÁHHHH… (Még ha néha a szervem is kivan már a világtól.) Sosem voltunk gazdagok… Meg azt sem lehet felfogni, hogy milyen lett volna, ha (most, hogy így visszaemlékszem) anyám örökbe tud fogadni még állami gondozottakat is, ahogy akarta???(Hatóság nem engedte valamiért? Asszem’.)ANNYIRA ELKÉPZELHETETLEN!!! HOGY AZOK MILYEN EMBEREK LETTEK VOLNA, LENNÉNEK MOST???? EBBE BAKKER, AZÓTA NEM IS GONDOLTAM BELE!!! VAGY 18 ÉVE!!! FELFOGHATATLAN!!!
De erre a témára már ne regáljatok. 😊
Álszentséggel léci ne vádolj!... (Legalább azzal ne!... Leszbikrõl mit mondtam?)
''Azt akartam kifejezni, hogy bármelyik ivarsejt-pár ugyanolyan potenciális emberi lény mint azok az embriók, amiket az abortusz "megöl". Ennek fényében kissé hipokrita dolognak érzem az abortuszellenességet.’’
-A potenciális és a megfogant között nálam azért van különbség, és kész!
’’Ha a két szám nem egyezik akkor máris gyilkos lennél?''
-Nem, nem egyáltalán nem! Szerintem nem érted, amire gondolok!
Az egyik
Ad1:
T E R M É S Z E T E S (ISTENI):
-akár egy kamaszkori maszturbálás (ez nyilván nem bûn!), akár egy normál szex, -amibõl ki tudja miért? -nem lesz gyerek. (És nyilván nem azt mondom, hogy minden dugásból gyereknek kell lennie! Mert ez a gyakorlatban nonszensz.)
A másik
Ad2:
M E S T E R S É G E S (EMBERI):
Jó, nyilván a koton használata is ilyen értelemben nyilván már bûn, de hát nyilván nem akar az ember több gyereket, mint amit a pénztárcája elbír. Fõleg fiatalon nem.(Gyerektartás...) Ez nyilván a racionalitás, a realitás. (Bár MAGA az ÉLET sohase reális, sohasem akar racionális lenni ilyen értelemben. Erre a beteg világra ugyan ki akarna megszületni? Kicsit most persze túloztam talán?!)
És itt el kell számolnom a lelkiismeretemmel. Tudja az ember, hogy mi a helyes, tudja hogy a fogamzásgátlás mégis bûn, de mégis megteszed. Ha valaki azt mondja, hogy a fogamzásgátlás nem bûn, azt csak azért mondja, hogy könnyítsen a lelkiismeretén! És az meg hazugság!
A gyakorlatban nyilván mindenki használ fogamzásgátló módszereket, kipróbálja a szex minden figuráját, ha ebben mást mondanék, akkor lennék álszent!… De azért ez MÉGSEM EGYENLÕ AZZAL, HA SZÉTTRANCSÍROZZÁK A MÁR MEGFOGANT EMBRIÓT!!!…(Nálam akkor sem.)
ÁHHHH!… Az abortusz végsõ soron igenis súlyos bûn az én szememben, és kész! Ha érted, ha nem. Gépesített tudományos fasizmus, náci tömeggyilkosság. Ad1 és ad2 nem ugyanaz nálam! És kész!
Ha egy fiatal hülye kurva félrekefél, akkor inkább szülje meg és adja intézetbe vagy gyermektelen szülõkhöz(!!!), nem? És még ha nemi erõszak miatt van, akkor is ezt mondom!!! Hisz’ az a gyerek SEMMIRÕL NEM TEHET! Mert az élet nem a miénk, ami felett játszva dönthetünk, hanem Istené…
Tudom, hogy bort iszom és vizet prédikálok!… Tudom, hogy nem vagyok méltó Hozzá, hogy a saját szavaim 125-szörös súllyal nehezednek rám majd emiatt! Hogy ma ugyan szájjal kiállok Isten mellett, de holnap elbukom, ellene cselekszem. De akkor is!
Isten azt csinál, amit akar!... VAJON JÁTSZHATUNK-E ISTENT? DÖNTHETÜNK-E HELYETTE, NÉLKÜLE? Ez mindennek a lényege!
Ha valaki nem tudja megérteni, nem tudja a helyén kezelni, hogy mi lett volna akkor, ha a SAJÁT SZÜLEI úgy döntöttek volna, hogy elkapartatják azután, hogy már megfogant, arra nem tudok mit mondani!(Most tekintsünk el attól, hogy nyilván rosszabb napjain mindenki érezte úgy már, hogy akkor talán jobb is lett volna.)
Na, de ezen asszem’ már kár vitázni. Részemrõl EZ a téma lezárva. Erre léci ne is reagáljatok többet. 😊
Viszont a 3220-as hsz-emben feltett kérdésemre visszatérve, nyilván valamennyire már lejön, hogy ki mit gondol, de röviden és egyételmûsítve, visszavonhatatlanosítva (ezt jól megaszondtam’ 😊 ) szeretném látni a dolgokat, ha kérhetem! Visszaolvasni nem akarok, túl sok idõbe kerülne…(Ateisták válaszait várom, bevallom. Léci! Persze más is lehet.)
Szerintem ha létezik(léteznek) isteni lény(ek) akkor biztosan nem ilyen alapon "mûködik(mûködnek)"
Bár lehet megtaláltad a dínók kihalásának régóta keresett okát 😄
De komolyra fordítva a szót az, hogy állatok így viselkednek az azt jelenti, hogy vagy
a: Istennek van valami célja a dologgal (mert az embereknél még lehetne azt mondani, hogy kísértésbe viszi õket, hogy megerõsödjenek, de miért teremtene homokosnak egy pingvint? Az "oktalan állatoknak" a Biblia szerint nincs szabad akaratuk ha jól tudom) vagy
b:a dolog valamiféle öröklõdõ gén-hiba ami azért maradhatott fenn az élõlények küönbözõ populációiban, mert a gént hordozó egyedeknek valamilyen elõnyt biztosít, így ezeknek az emiatt megnövekedett szaporodási rátája ellensúlyozza a gént teljesen kifejezõ egyedek által okozott csökkenést.
(A (b) verzió ebben a topikban mondjuk off, sry)
"Te a szaporodást, az ÉLETET STATISZTIKÁVÁ akarod degradálni, még ha Isten is áll a statisztika mögött??? HA jól értem.Jól értem? "
Azt akartam kifejezni, hogy bármelyik ivarsejt-pár ugyanolyan potenciális emberi lény mint azok az embriók, amiket az abortusz "megöl". Ennek fényében kissé hipokrita dolognak érzem az abortuszellenességet.
Te hányszor szeretkeztél életedben? És hány gyereked van? Ha a két szám nem egyezik akkor máris gyilkos lennél? (Persze ha a "másik irányba" nem egyezik akkor nem gyilkos vagy hanem szent 😊)
Nem kötelezõ válaszolni!!!
(Ez a meggondolási szünet helye...) 😊
TEHÁT TI MINDEN, MINDEN ROSSZÉRT ISTENT HIBÁZTATJÁTOK A LELKETEK, AZ AGYATOK, A SZÍVETEK LEGMÉLYÉN???
Sz4bolcs: Szerintem az ember nem ismeri önmagát teljesen, sem Istent, de Isten az aki teljesen ismeri mind önmagát, mind az embert...
És azt honnan tudod, hogy mennyi hal(hatot)t ki emiatt???
Sz4bolcs már majdnem kikerülte a kérdést 😊.(Ügyes, ügyes, nem is rossz😊a cserben hagyásos dolog.) Bocs, de szerintem Aranykéz és Cuchulain nem értitek a karmás hasonlatot...
De örülök neki, hogy mindannyian elsiklottatok a feltámadás gondolata mellett... Azért nem ''felelõs'' Isten?
Tehát honnan tudjátok, hogy BIZTOSAN, VÉGLEGESEN cserbenhagyja az elgázoltakat??? 😊
Chuculain: Lehet, hogy így elsõre nem értem egészen amit mondasz... Te a szaporodást, az ÉLETET STATISZTIKÁVÁ akarod degradálni, még ha Isten is áll a statisztika mögött??? HA jól értem.Jól értem?
''Bármelyiküknek meg lenne rá az esélye, hogy egy új Einstein vagy Newton legyen belõle''
... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!... 😊 Ha engem kérdezel
''Révén a dolog 99% hogy genetikailag szabályozott nem valószínû, hogy kihalna miatta az emberiség. (A pingvinek a delfinek a zsiráfok a bonobók meg még sokan mások sem haltak ki miatta, pedig nekik nincsen Bibliájuk...)''
És ha már a legelsõk elbuzultak volna? Bár örük, hogy te a valószínûségeket bizonyosságnak veszed.
Ja, aztán a cunami is azért volt mert választhatok a Pepsi és a Coca-Cola között.
Márminthogy szerinted.
Omnipotens és omniszciens, és az embernek szabad akaratot adott. Szabad akarat, eredendõ bûn, miért kegyetlen a világ - kábé a topik háromnegyede errõl szól, szerintem felesleges errõl még egyszer nekiállni vitatkozni.
De az Ószövetséggel kapcsolatban egyetértek veled. Az Újszövetség egy-az-egyben megadja, hogy mirõl is van szó itt, az Ószövetség pedig nem eléggé egyértelmû és messze nem ér fel Jézus tanításához semmilyen vonatkozásban.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Így tényleg nem nehéz a Biblia szerint élni, mindenki ragadja ki azt ami neki tetszik és hirdesse nagy hangon. Csak éppen ez nem tûnik olyan hû de szentnek az én szememben.
De mi lenne akkor, ha mindenki homokos lenne? Nem zavarná egyik ’’liberális’’ gondolkodású embert sem, ha emiatt halt volna ki az egész emberiség??? 😊 "
Révén a dolog 99% hogy genetikailag szabályozott nem valószínû, hogy kihalna miatta az emberiség. (A pingvinek a delfinek a zsiráfok a bonobók meg még sokan mások sem haltak ki miatta, pedig nekik nincsen Bibliájuk...)
"-abból én azt szûröm le, hogy te már a születésük elõtt a falhoz vágnád a gyerekeket. És még amennyiben betegen is születendõ gyerekrõl van szó, esélyt sem adva arra, hogy esetleg feltalálják a gyógymódot…"
A férfiak milliónyi hímiversejtje és a nõk többszázer petesejtjének bármilyen összepárosítása mind-mind egy teljesen egyedi emberi lényhez vezetne. Bármelyiküknek meg lenne rá az esélye, hogy egy új Einstein vagy Newton legyen belõle. Mégsem lesz belõlük soha ember. Így mûködik a világ, és ha van Isten akkor az õ akaratának megfelelõen mûködik így. Az a pár tucat sejtbõl álló szervezet (amirõl jóformán csak genetikai vizsgálattal lehet eldönteni, hogy kiskrokodil, kiscsibe, kiskutya vagy kisgyerek lesz-e majd belõle) éppen annyira nem ember, amennyire a petesejt sem az. A menstruáció mégsincs betiltva...
"
-Ha jól értem tehát azért ragadtad ki ezt, mert szerinted a próféták kárhoztatása nem bûn, azt lehet?"
Csúfolódásért gyermekhalál kissé erõs, lássuk be...
"-Honnan tudod te, hogy mi az ami kimondottan az Isten szándéka és mi az ami csak a sátáné? Látom nagyon jártas vagy ezekben a dolgokban. És ha tényleg Isten ölte meg azokat, akkor a feltámadást miért felejted ki a mesébõl pedig azt is Isten mondta…"
Ha Isten omnipotens és omniescens akkor nem történhet semmi az akarata és tudta nélkül.
Röviden megfogalmazva, ha tudok valamirõl akkor ennek a valaminek a megismerése (a megismerés folyamata) nem függhet teljesen ettõl a valamitõl (különben nem lenne megismerés), ergo legalább részben és/vagy egy ideig függetlennek, szabadnak kell tõle lennem. Ahogy a megismerés részben független az agytól, úgy az ember is (részben) független a megismerttõl. Istentõl. Nem tudna róla. Így viszont még az is szabadságában áll, hogy tökéletesen logikus elgondolás szerint tagadja Isten mindenkori létét. Mindent szabad.
Továbbmenve válaszolok egy régebbi kérdésedre is.
Ez a bizonyos megismerés természetesen úgy megy, hogy képzeteket alkotunk a megismertrõl és ezeket a képzeteket logikus rendszerben vizsgálgatjuk és úgy rendezzük, hogy minnél erõsebb realitásérzést keltsenek. Manapság, amikor semmilyen tapasztalásunk nincs a szellemrõl, nincs semmi más alapja a megismerésnek, mint helyes képzeteket alkotni a megismerendõrõl, így Istennel sincs ez másképp.
Esetleg kijöhet, hogy kényszerképzet, vagy valami ami elmúlt, vagy valami ami még nincs, vagy valami csak saját individuális mozdulatok és erõfeszítések mentén születik meg és válik realitássá.
Ez az Ószövetség viszont nehéz ügy, nem lehet kontextus nélkül nekiesni és ráverni a kiragadott idézetekre, hogy húezmilyengázmár. Egyszerûen teljesen mások voltak a viszonyok. Meg amint már már mondtam ha valamit nagyon tilt egy szent könyv akkor az a valami nagyon el van terjedve, csupán ezért foglalkozik vele.
Az Újszövetségben csupán arra kérnek minket, hogy legyen bennünk szeretet. Legalábbi s azon múlik minden.
"És ha jövendõt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökrõl, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok."
Walk the Talk.
S egy egy Agynak minden építõköve édesgyermeke, mert azok összesége önmaga.
Walk the Talk.
Pont ezért vállalom is azt, hogy "provokálok", hiszen egy vita tulképp az.
Amit idéztél, szerintem világosan tárja elõ a célját. Egy un erkölcsi morált állít fel / fõleg az akkori viszonyokra /, hiszen elõször is meg kellett erõsödnie az egyháznak. Nagyon sok / szinte minden / vallási ünnep a pogány szertartások átlényegítése volt, s van.
Az csak természetes, hogy egy épeszû ember nem propagálja az egynemûek közti kapcsolatot, de akkor az egyháznak sok régi berögzött szokást kellett megváltoztatnia. Nem sokkal elõtte még a görögöknél is bevett szokás volt a vérfertõzés, sõt a mûvelt rómaiak nagy örömmel ûzték a férfi-férfi fajtalankodást.
Most amikor a média átvette a népnevelés szerepét az egyháztól, ku*va nehéz elmagyarázni egy hat évesnek, hogy miért smárolja egymást két bajuszos bácsi. Néha szoktam nézni a heti-hetes sza*t. Hát ott un mûvelt emberek minden második szava, szar ,fos, a faszom. Egy rohadt okos mûvész azt mondta, hogy azért kell ezekett a szavakat is kimondani, mert ezek az élet részei. De bocsi a Rómeó és Júlia-ból sem tudtuk, hogy mikor mentek kakálni.
Most úgy tûnik, hogy off-oltam. NEM Csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy igenis szükség van valamilyen "felsõbbrendû" ideálra, légyen az bármilyen vallás, avagy hit, mely értéket közvetít.
No jöhet a kövezés, csak ne fájjon.😊)
Walk the Talk.
Ha isten azzal tölti az idejét, hogy engedélyt ad ilyenekre, akkor mindenképp felelõs érte, de úgyis túl magasan van ahhoz, hogy ilyen emberí ítéleteket mondhassunk felette, sokkal tanácsosabb elkerülni az ilyen fejtegetéseket, ahogy õ is elkerüli a bûn eltörlését.
Tehát ha Isten engedélyt ad valamire, biztos hogy õ az okozója, a felelõse???
Tehát például ha megalkotja a karma törvényét, akkor õ felel a bûnökért mert az alatta lévõk vétkeznek és EZÉRT bûnhõdnek??? Honnan tudod, hogy miért felelõs Isten és miért nem?