5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • dronkZero
    "Keressetek fel egy hiteles lelki tanítómestert!"

Ilyen nem létezik, és soha nem is létezett.
  • patiang
    Meg amúgy a Biblia nem az "isteni" lények novellája, hanem az emberi erkölcsök tárháza.
  • Pluskast
  • patiang
    Akkor honnan tudod, hogy amit tudsz, a való???

Miért nem lehet netán egy ausztrál benszülöttnek igaza, vagy nekem?
    Ezek a lelki tanítómesterek hite olyan melyet megkérdőjelezni butaság, mert hit, DE valóságtartalma már erősen vitatható.
  • patiang
    Vélem, hogy semmilyen téma nem lehet homogén. Mert olyan nincs, legfeljebb szűkíthetjük a kört, addig-addig, míg ott állunk kukán.
    Biblia szabadon: sokasodjatok!
    Nos akkor ez mit jelent? Mint az állatok? Megyek az utcán, szívem tele mély ájtatosággal, s mivel a szex úgy mint, nekem BŰN, de sokasodnom kell, s "felvillan" előttem egy nőstény /bocs/, hopp megugrom?
    Avagy családban: te figyi, gyerek? Ok. Hopp-hopp.

Ez egy nagy ßar!!!!!
  • HUmanEmber41st
    Igen, sehol sem tartok. Tulajdonképpen el sem indultam.
    Bár az utat ismerem. A Védikus Filozófia az ilyeneket (mint én) a legnagyobb szamaraknak nevezi :D :D
  • HUmanEmber41st
    Miért nem beszélünk inkább a Bibliáról?

Áhh...az első értelmes lények teste nem volt ilyen sűrű anyagi test, mint a mostani.
    Folyamatosan vált ilyenné. Az idők kezdetén a lélek "szintetizált " magának valami szellem-szerű testet, az is jó volt.
    A szexnek éppen ez a szerepe, h megzavarja az elmét és a testet, de nem írom le többször tényleg.
    Ez itt a Biblia értelmezése topic. Keressetek rá Govindananda blogjára, ott olvashattok erről a témáról. Keressetek fel egy hiteles lelki tanítómestert!
  • patiang
    Hát az én fantáziám is nagymosásra szorulna.:DDD
  • zoliapu
    Szerelem, szerelmes szex. Igen ez a fontos.

Nekem tisza a lelkiismeretem, csak a fantáziám piszkos, de ez így van jól. A gondolat még nem bűn, a tettek határoznak meg bennünket.
  • Pluskast
    Nem tudom de szerintem az életünket magunk alakítjuk. Azért szar nekünk (anyagilag, szellemileg stb) mert nem tettünk meg mindent annak érdekében, hogy az életünk jobb legyen. Mert épp nem mertünk szembe nézni a problémáinkkal saját félelmeinkkel azokkal a kihívásokkal amiket az élet velünk szembe állított vagy épp azért mert rosszúl választottunk (lásd: szerelem). Ha abból indulunk ki, hogy isten szabad akaratot adott nekünk akkor a lelkünknek is szabad akarata van és akkor az a saját hibánk ha lelkünk szarúl választott. Istent lehet keresni sőt! Tartani kell vele nap mint nap a kapcsolatot de az egy marhaság, hogy szabadúlj meg a testi dolgoktól és akkor bejutsz a mennybe. Mert akkor csak a szerzetesek és a papok azok akik a mennybe jutottak. Amúgy meg ha abból indulok ki, hogy az élet maga isten és az életet is ő teremtette akkor ehhez a sexualítás is hozzá járúl és szerves része annak. Nem azt mondom, hogy ez most akkor okot vagy felhatalmazást ad arra, hogy egész életmben fűvel fával legyek együtt de zoliapuhoz csatlakozva ennélkűl nem lenne élet, test, anyag és akkor a léleknek sem lenne hova jönnie.
  • patiang
    No de zoliapu! Pont ez a lényeg. Egész nap imákat mormolni. Az Isteni kegyességet megcélozni. Megszabadulni azoktól az "alantas" érzelmektől, melyek egy egészséges ember életében az egyik legnagyobb örömet okozzák. Szerelem, szerelmes szex /nem mint a kutyák /. S fura hogy ebben mennyire hasonlítanak egymásra a főbb hitek.
    S mi marad a végén? SENKI! Az üresség.
    Hát ebből nem kérek!!!
  • patiang
    No de, akkor Te még tökre messze vagy, mert anyagi okok folytán dumálunk most is egymással.
    Igaz?
  • patiang
    ..............?
    " Csak azok kapnak engedélyt, akik teljesen megtisztultak mindenféle anyagi vágytól" = kommunizmus?!
  • HUmanEmber41st
    Ebben a témában nem akarom itt "osztani az észt " :D :D, amúgy sem vagyok azon a szinten. Csak olvastam róla, hallgattam előadásokat és megértettem üzenetüket (nagyjából)
  • zoliapu
    Nemtudom hogy lehet azt megtagadni ami életet ad, persze nem azt mondom, hogy halmozni kell mint valamikor a Rómaiak. A köforgásnak pont az a lényege, hogy nincs eleje és vége.
  • HUmanEmber41st
    Mindenki erről a pontról indul.
    Aztán történik ez-az az életében (valamelyikben) és kezdi meggondolni magát. Talán mégsem olyan jó itt a születés-szenvedés-halál körforgásában... valami jobb kellene...és elindul végre a vándor a hazafelé vivő úton...

De kérlek Titeket, beszéljünk inkább a Könyvről!
    Lehet, h van Védikus Filozófia topic az SGn? :D
  • zoliapu
    Hát én nem akarok megtisztúlni, nekem így jó-

A sexualítás belénk van kódolva biológiailag, ott van a DNS -ünkben ha úgy tetszik, csak elnyomni lehet (természetellenes módon). Talán ez a legfontosabb célunk, ösztönünk a fajfentartás (van olyan élőlény aki szaporodik és egyből meghal).
  • HUmanEmber41st
    "A lelkek azért néha azt hiszik, h ők Isten, vagy éppen Istent akarnak játszani. Ezért van létrehozva a véges anyagi világ."

Ezek a gondolatok ismétlem nem tőlem származnak, hanem a Védák tanítása.

Igen, a lélek nagyon megbánja, amint ilyen szar helyekre kerül. Folyamatosan sír, könyörög a Lelki Világ után. Aki rendelkezik elegendő intelligenciával az képes meghallani a saját (és a többiek) lelkének sírását. Ha képes ezek után a testét, tudatát, intelligenciáját Isten keresésére, majd szerető szolgálatába állítani, máris megkapja a beutazó vízumot a Mennyek Uruszágába :D

Azért nem olyan könnyű a dolog, mert Isten igen komoly próbáknak veti alá a jelentkezőket. Csak azok kapnak engedélyt, akik teljesen megtisztultak mindenféle anyagi vágytól
  • HUmanEmber41st
    Bizonyosságot szereztem, de én attól a szinttől messzebb vagyok, mint az Északi-sark a Déli-sarktól...
  • Pluskast
    Ok ez már nekem is eszembe jutott. Azonban azt mond meg nekem, hogy ha a lélek jobban érzi magát a "lelki világban" akkor mi a fenéért kell neki az anyagi világ? Márcsak azért sem értem mert ha azt feltételezzük, hogy a lélek isten egy kis darabkája - ahogy te is írtad - akkor mi a fenéért akar leválni a tökéletesről és attól elszakadni, cserébe szenvedésért és behatárolt dolgokért? Nem hiszem azt, hogy a lélek jól érzi magát egy csöves testében pláne nem egy ateistáéban.
  • patiang
    Semmi bántás!

"Ha nem tudja befogadni ( az Igazságot) akkor még nincs azon a szinten."

Te úgy érzed azon a szinten vagy? S vaj' bizonyosságot szereztél-e?:)
  • HUmanEmber41st
    Hogy mit hiszel el, és mit nem, az a Te saját egyéni választásod.
    Ha neked jólesik, h a hó kék, vagy sárga tőlem nyugodtan hiheted azt is.
    Én nem tudlak meggyőzni. Mindenki saját maga győződik meg az Igazságról.
    Ha nem tudja befogadni ( az Igazságot) akkor még nincs azon a szinten.
    Majd egyszer lesz. Idő, mint a tenger:D :D
  • dronkZero
    Az olyan igazság, amire magadtól _soha_ nem jöhetsz rá, nem igazság...

A lelki tanítómesterek találtak maguknak egy foglalkozást, amivel minimális energiabefektetéssel jól megélnek. Párezer éve.
  • patiang
    "Lehet azt mondani, h nem hiszem el. Ám az Igazság attól még Igazság marad."

Egy réteg igazsága.
  • patiang
    Nos, amit most mondtál olyan, mely nem vitatéma.
    Én azt mondom, hogy a hó fekete. HISZEM!!!!!!
    Tessék győzz meg racionális érvekkel, hogy egy faß vagyok.
  • HUmanEmber41st
    Az Igazságot mindig a Lelki Tanítómesterek közlik.
    Nekik az a dolguk, h odaátról ide hozzák az Igazságot.
    Lehet azt mondani, h nem hiszem el. Ám az Igazság attól még Igazság marad.
  • patiang
    Nem bántani akarlak, de ezekkel a magyarázatokkal úgy vagyok, hogy azért vannak így, mert elhiszem. Soha a büdös életben senki nem fogja megmondani, hogy mi az igazság a szakrális világból.
    Az un barbár népek hite nem-e lehet hasonló értékű?
    Avagy egy újabb "világvallás" hitértéke megkérdőjelezhető-e?
    Ugye nem?
    Csak a valóságtartalma.
  • HUmanEmber41st
    Privát üziben válaszolok, nem akarok itt nagyon más témáról beszélni.
  • Saintgerman
    Azért kíváncsi vagyok, hogy arra mit válaszolnának a Védák, hogy ha már "jobb a léleknek a lelki világban", akkor miért manifesztálódunk, testesülünk meg itt az anyagi világban ? Tapasztalatot gyûjteni a valódi énünk a lelkünk számára ? Akkor már mért épp itt a rabok bolygóján ? Van választásunk ?
  • zoliapu
    "Lelki Világ állandó magasabb szintű boldogságát" szerintem a sex nem fedi el teljesen és ez jól is van így. Én boldog vagyok így is.

Nem akarok regényeket írni, lesznek akik megtrszik majd. Nem állítom, hogy tévednek, csak kicsit szemfedőt hordanak itt-ott.

Amúgy meg nem lenne testi együtlét most nem beszélgethetnénk és nem lenne Védikus filozófia sem :))
  • HUmanEmber41st
    "Az egyik legerősebb kötél (mint írtam) a szex. Ezt nem hinném."

Ez a Védikus Filozófia állítása. A bölcsek alaposan tanulmányozták ezt a kérdést. Ha akarod, előtted is nyitva áll a lehetőség: cáfold meg!
    Persze kicsit hosszabban, mint 2 sor. Kezdetnek elég lesz 2 kötet :D
    Itt ki tudod fejteni, melyik Ácsárja hol és mikor tévedett :D :D
  • zoliapu
    Az egyik legerősebb kötél (mint írtam) a szex. Ezt nem hinném. A szex akkor jó ha rossz...

Értem, szerintem az élet csak egyszerűen megtörténik velünk a sorsunknak mi adunk értelmet (mi vagyunk a kovácsa).
  • HUmanEmber41st
    Nagyon röviden, nagyon lényegre törően.

A Lelkek Országa (Mennyország) végtelen. Az egészet Isten végtelen teste alkotja. Ott nincs idő, ezért minden halhatatlan. Isten testének az "atomjai" a lelkek. Az egyéni lélek önmagában hordozza Isten tulajdonságait, de egy csepp tengervíz nem egyenlő az óceánnal.
    A lelkek azért néha azt hiszik, h ők Isten, vagy éppen Istent akarnak játszani. Ezért van létrehozva a véges anyagi világ. Az egyéni lelkek itt kiszórakozhatják magukat, elfogadván megszámlálhatatlan mennyiségű anyagi testet. Ám végül valamely értelmes életforma testét kapják. Ezek a testek már arra szolgálnak, h folyamatosan növekvő intelligenciával megértsék helyzetüket: Én lélek vagyok, nem ez az anyagi test. A Lelki Világban sokkal jobb a léleknek, mint az anyagi világban, ahol állandóan csak bajok vannak, állandó a születés-szenvedés-halál körforgása. Akik többre vágynak a cerka hegyezésénél, megértik ezt, és keresik Istent. Hallgatnak hazahívó szavára, és örökre kilépnek ebből az anyagi körforgásból. Ez a folyamat is ki tudja mennyi életig tart. Az anyagi világ egyik tulajdonsága, h igyekszik az (ideiglenes) anyagi örömökkel elkendőzni a Lelki Világ állandó magasabb szintű boldogságát. Az egyik legerősebb kötél (mint írtam) a szex.
    Isten földi képviselői a Lelki Tanítómesterek. Szépen le van írva, hogyan lehet őket felismerni. Ő rajtuk keresztül tud torzításmentesen eljutni mindig Isten üzenete az értelmes lényekhez. Mindig az ő útmutatásukat kell követni, ha valaki elszánja magát a HAZATÉRÉSRE.

Nagyjából ennyi quantum-dióhéjban :D
  • zoliapu
    1 Akkor melyik volt elöbb a tyúk vagy a tojás?

2 Néha szükség van a kézimunkára és egészséges, ha nincs éppen valakinek kapcsolata.

3 Szerintem nem is lehet egyvalmire koncentrálni. Élnek olyanok akik egyszerre kevesebb és vannak akik több dologra is tudnak figyelni egyidőben (kb 3-4 től 10-15 -ig is terjedhet).
    Olyen ez mint a matematikában a halmazok vannak részhalmazok alhalmazok, a gondolat olyan mint megélni egy pillanatot, de ezt Henri Bergson meg is fogalmazta Bevezetés a metafizikába művében egyfajta személyi érzékelés, mint a gyönyör, vagy szépség.(mint: "..Az a pillanat tíz évig tartott.")Az idő mindig visszatér csak fejletebb változatban.

• Pares
    Azon én is elgondolkoztam párszor, hogyha Ádám és Éva volt az első két ember e földön, akkor a további nemzedékek egymás közt, vagyis "családon belül" végezték a szaporodást, ami enyhén szólva is nem felel meg a bibliai Isten által megszabott szabályoknak. Szerintem egyértlemű, hogy a Bibiliában 2 Istenről van szó, amint ezt már alább le is irtam.
  • HUmanEmber41st
    A választ meg lehet találni a Védikus Irodalom tanulmányozásával.
    Röviden:
    1: nem 1 emberpár teremtődött elsőre
    2: a "szervek" azért lettek kitalálva, h csakis kizárólag a szaporodás érdekében használják. Semmi kézimunka, meg francia nyelvlecke.
    3:A szex, ami a legerősebben tart az anyagi világban. Ha a figyelmedet sikerül teljesen a lelki életre koncentrálni, akkor a szexuális vágy átalakul valami egészen mássá (h mivé? olvass, kérdezz a "Krisnásoktól")
    Az erőltetett cölibátusnak ezért semmi értelme.
  • Pares
    Ha logikusan gondolunk bele az egészbe, akkor nagyon sok minden értelmetlen benne...
  • zoliapu
    Nem tudom mi értelme a cölibátusnak, ha isten úgy termetette az embert hogy nő és férfi és adott kekik nemiszerveket is ezért, (igaz a képeken nem lehet látni csak a női méretes melleket, de ami el van takarva sejthető, hogy mi). A másik ha a férfi elöbb lett teremtve minek neki örökítőszerv, és az édenkertben nem is tudtak sokasodni, az már a kiűzetés utáni "büntetés". Ez nem flame akar lenni csak meg akarom érteni a miértjét.
  • Pares
    Jah, abbólidéztem! :D
  • HUmanEmber41st
    Ezek szerint te is láttad Däniken 2007-es filmjét: A múlt megoldatlan rejtélyei.. :D