A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Mit mondanak az ateisták? Hallálod útán a nagy semmibe mész, megszünsz létezni.
Mit mondanak a valásosok? Hogyha betartod a vallás törvényeit (amelyek társadalmiailag helyesek) akkor halálod után a mennyországba mész, emberként születsz újrá...... ez sokkal vonzob mint a "nagy semmibe menni"
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Ma miért érdekli az embereket?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Erre egy idézet jutott az eszembe:
"s így kergettem az Istent, aki hátrált"
Most pedig valahol a kvantummechanikánál, a féligáteresztõ tükörnél, meg az õsrobbanásnál van az otthona (vagy már onnan is iszkol?). No persze a csodás gyógyulásokat, a zuhanó ateisták, meg a sokmillió hívõ fejét kihagytam. 😉
Én pl. egy többezer éves propagandával plusz félelemmel magyaráznám, ha igaz lenne a süllyedõ hajós, és a zuhanós repülõs állítás, de szerintem nem igaz. Épp pár hete tartott elõadást nálunk valaki, aki egy hospice szervezetnél dolgozott, és azt mondta, hogy a tapasztalatai szerint sokan még a halálos ágyukon sem "térnek meg", úgy hogy tudják, hogy bármelyik pillanatban meghalhatnak.
Tegnap még csak ezt találtam:
...de úgy néz ki, minden nap egyre jobb következik. :-)
Errõl jut eszembe: Nem néztétek a NatGeot önnepek alatt? Érdekes filmek voltak a biblikus dolgokkal kapcsolatban, meg Jézus életérõl is, ill. haláláról és feltételezett sírjáról...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Miért beszédtéma Indiában A Bhagavad Ghíta még ma is 5 ezer év után?
Miért mesélik ma is a Rámájanát, mikor a saját idõszámítása szerint 1 millió 200 ezer évvel ezelõtt történt?
Mióta világ a világ mindig is voltak ateisták, akik a vallásos embereknek sokszor nem csak szóban, hanem tettben is ellenségeik voltak.
Miért beszélnek ma is, 2600 év óta Buddha tanításairól?
Lao-Ce sem tegnap halt meg, aki összefoglalta a TAO (út) szellemi kincseit...
És õk a legismertebbek. Mani-ról fogadjunk nem is hallottál. Baál? Zoroaszter? Mitrasz?
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
#3737 ez a hsz tömören összefoglalja a választ az ateista és a vallásos "ellentét" kérdésére <#eljen>#eljen>
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Olvastam egy jó pár ezer métert zuhant nõ esetét, akinek kapcsán orvosok is csodát emlegetnek, majd elõkeresem a cikkeket, ha nem hallottatok róla. Ugyan megmûtötték sok alkalommal, de azt egy orvos sem feltételezte, hogy "károsodásmentesen" meg fog gyógyulni...Fõleg nem X idõ kóma után...
Ezt nem reklámozzák, mert kissé csoda-számba megy...
Meg arra a sok ateistára, akik tényleg minden elõzmény nélkül megtérnek, de tényleg egyik pillanatról a másikra.
Sajnálom, h nem tudok konkrét nevet mondani, a Kossuth Rádióban hallottam már régebben egy könyvismertetõt. Egy (úgy emlékszem francia) orvos írta, akit nagyon sokan ismertek, 100% materialista volt. Aztán egy szívroham közben halálközeli élménye volt. Elájult, mint materialista, újraélesztették, és mint hívõ ember tért magához. Elmondta, h odaát találkozott Jézussal, és beszéltek egy pár mondatot. Ettõl kezdve mint hívõ ember élt, mindenkinek mesélte az élményét, ezért is írta meg ezt a könyvet, h sok emberhez eljusson. Ha odaát csak a nagy üresség, meg sötétség van, nem történne meg ilyen "csoda" sohasem.
Nekem úgy tûnik, hogy az egy Istenben hívõ vallások megszemélyesítették a JÓT és a ROSSZAT. Egybe sûrítettek minden jót és elnevezték, ugyanezt tették a rosszal.
Szerintem az itt írogató embereknek mindnek van Istene. Van aki TUDOMÁNYNAK nevezi: tõle várja a válaszokat, bizonyítékokat, magyarázatokat miden eddig meg nem fejtett kérdésre, az emberiség sorsának megjobbítását...stb. Lényegében ugyanúgy van Istenük, csak máshogy nevezik....Valljuk be, hogy az elfogadott tudományos tételek egy részére sincs bizonyíték (példa: õsrobbanástól kezdve dínók kihalásán át egészen az egész univerzumra érvényes idõ, tér fogalom..stb.) nem is lehet kézzelfoghatóan bizonyítani még, már...Mégis sokan elhiszik, vagyis bizonyos mértékben misztifikálják a tudományt...
Azt például mivel magyarázod, h süllyedõ hajón, zuhanó repülõgépen nincsenek ateisták?
Lehet, hogy szerinted kitalált lény, de ha megnézed a vallások történetét, a régi idõk vallásait bizony nem mindig voltak ennyire elvonatkoztatottak az istenek: Szélanya, Nap mint isten, szerelemistenek, még a szerencsének is volt külön istene...Ezekbõl fejlõdött ki az egyistenhit, mely központosít egy jó és egy rossz erõ köré. Szerintem nem annyira valóságtól "elrugaszkodott", mint hiszik páran...Sokkal bonyolultabb kérdés, mint hogy ennyivel el lehetne szerintem intézni...
Attól hogy valamibe sokan hisznek az nem biztos hogy igaz, Pl. régen mindenki abban hitt hogy laposs a föld, mindenki hitt benne....
Az tuti, hogy nem ücsörög fenn egy szakállas bácsi egy felhõn és néz minket....Szal, kirõl, mirõl is mondod ezt?
Hogyne, Zeusz is élt és virult.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Komolyan azt hiszed, h a 12 apostol kitalálta Jézus személyét, aztán mindenkinek elkezdtek mesélni róla?
Amúgy olvasd el Ezékiel próféta könyvét, rögtön az elejét. Próbáld meg értelmezni a mai világnézet alapján.
Lényegen nem külömbözik semelyik "mítosz"-ra épülõ könyvtöl. Manapság a bibliához hasonló könyveket fantasy-nak hivják. Gondolj bele, mit csinálnál ha megtudnád hogy valaki pl. a gyürük urát tartja szentnek, és gandalfhoz imádkozik..... <------ nekem valami hasonló a véleményem a bibliárol.
Szerinted tényleg csak mese?
Egy házi dolgozathoz kellen anyag, és már csak 2-höz nem találtam elég anyagot.
A Zohélet és a Sené hegyrõl kellene az alábbihoz hasonló leírás.
http://koszikla.hit.hu/gyalogt/biblia/tabor.html
Nem kell hogy ennyire sok legyen, de én ideáig a 2 hegyrõl összesen 2-2 mondatnyi anyagot találtam.
A segítséget elõre is nagyon szépen köszönöm.
Ott van, klikkelj rá
Kronosz-ra.
Egyébként Kronosz fia, nem Khaos-é.
"A titánok kora hamarosan lejárt, hiszen Zeusz felcseperedett, és Gaia, valamint Meltisz segítségével sikerült meghánytatnia apját. Így öt testvére újból napvilágra került. Mire Kronosz feleszmélt, Zeusz testvéreivel és szövetségeseivel megtámadta a titánokat. Eget-földet rázó hosszú háború tört ki, amely sokmindent elpusztított a földön. A háborúban végül Zeusz gyõzött, és a titánokat a Tartaroszba záratta. Ezután elfoglalhatta apja helyét az istenek és emberek trónján."
(#3709-es linkben van egy fölös "http//")
Lezárhatjuk?
Egyébként ott van zárójelben a római megfelelõje. (Jupiter)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Tisztelt Szülõk!
Tájékoztatom önöket, hogy gyermekük J1882-H4476-V8297-H6157 (rövidített hívójelén JHVH) a 167:648:719 idõpontban a Galaktikus Növénytermesztési és Állattenyésztési Szakmunkásképzõ Intézet mezõgazdasági ûrjármûvét önkényesen használatba vette, azzal engedély nélküli hipertérugrást hajtott végre az iskolánk GA1A nevû kísérleti telepére. A kísérleti telepen holografikus kapcsolatot létesített a telep 1. intelligenciafejlõdési szakaszban levõ, kétlábú, mindenevõ faja egyik falkájának vezérhímjével, magát a világegyetem teremtõjének adva ki. A vezérhímen keresztül az egész falkát befolyása alá vonta, cserébe tiltott technológiai traszfernek minõsülõ következõ tárgyakat adta át a jármû felszerelésébõl:
1 db. kézi pszichobot
1 db. kézi rádió adó-vevõ
1 db. homloklámpa
1 db. FR1GY típusú láda a fentiek tárolására.
A félrevezetett törzs ezek birtokában azonnal összetûzésekbe keveredett fajtársaival, mely összetûzésekbe JHVH tevõlegesen beavatkozott és nagyszámú kétlábút önhatalmúlag belefojtott az egyik helyi, sós vízzel telt mélyedésbe. Gyermekük cselekményét súlyosbítja, hogy a vízbefúlásról holografikus felvételt készített, és azt feltöltötte a GGG.youtube.tejut galaktikus megosztóportálra, "Ostoba kétlábúak LOL" rasszista címmel.
Fenti cselekményei miatt gyermeküket osztályfõnöki megrovásban részesítem!
Felszólítom a Tisztelt Szülõket, hogy gyermekük meggondolatlan cselekményének közvetlen költségeit (A fenti mûszaki eszközök, a hipertérugráshoz felhasznált energia, valamint 2 tartály MANN/A típusú takarmánygomba spóralé - amit a vadak elé kiszórt - árát két idõegységen belül iskolánk folyószámlájára átutalni szíveskedjenek!
Kelt........
Z2386-E7834-U9125-S3369 (ZEUS)
osztályfõnök
Innen az idézet
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
Én hiszem, tehát igaz. Mert melyik is a legigazabb hit e földgolyón?
Szerintem, ha nem ártanak vele a másiknak, akkor mindegyik. Sajnos a történelem folyamán a legtöbb embert a hit irtotta ki.😞(((
Walk the Talk.