A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ján. 14,27 "Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek"
Csel. 10,36 "Azt az igét, melyet
Luk. 2,14 "... és e földön békesség, és az emberekhez jó akarat!"
ezzel szemben
Mát. 10,34 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az õ atyja, a leány és az õ anyja, a meny és az õ napa közt; És hogy az embernek ellensége legyen az õ házanépe."
Luk. 22,36 "Monda azért nékik: ... és a kinek nincs, adja el felsõ ruháját és vegyen szablyát."
Walk the Talk.
De azért ne siess!!😊)
Walk the Talk.
Walk the Talk.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Walk the Talk.
2. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.
3. Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?
4. Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedbõl; holott ímé, a te szemedben gerenda van?
5. Képmutató, vesd ki elõbb a gerendát a te szemedbõl, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szemébõl!" Máté 7:1-5
Walk the Talk.
Ne ítélj, hogy nem ítéltess!
Az magától jön. Parancsra megette a fene.
Walk the Talk.
Akkor erre én is fel vagyok hatalmazva felõled.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Te hallottál róla?
Walk the Talk.
Egy olyan "dolog" miatt gyûlöljük egymást, melynek szeretetet kellene, hogy sugározzon.
Borzalom!
Walk the Talk.
"Hûségét, ragaszkodását és buzgalmát kezdettõl fogva tapasztaltuk. Mióta pedig titkainkba beavattuk, tanácsunkba meghívtuk, és a legfontosabb ügyeket bíztuk rá, még inkább meggyõzõdtünk, hogy kiváló bölcsességgel párosult hûsége és szolgálata mind személyünknek, mind országunknak legnagyobb hasznára válik." Mátyás király 1489-ben
Nem is tudtam, hogy Bakócz Tamás személyében majdnem volt egy pápánk! ...
GOOBY, pls
Nézd meg pl. ezeket az embereket!
Õk is vallási meggyõzõdésbõl ilyenek, "ezt a földet Isten nekik adta".
Nekik ez menetjegy a pokolba, vagy õk követik az igaz Istent?
Szóval lehet töprengeni az Ó és Újszövetség értékrendjén.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Azonban, ha másképp teszed fel a kérdést, mi oka is volt erre a lépésre.
A kereszténység elõde, ha tetszik, ha nem, a zsidók vallása volt. Ám a közöttük is voltak olyanok, akik megelégelték az Atya örökös gyilkolászását. Ez persze nem úgy ment, hogy ma kedd van, szerda reggel már kereszténység van. Kellett valaki (Jézus (?!)), valakik, akik megtették az elsõ lépéseket. Egy gonosz Istennek ma már nem sok követõje akadna. Hogy "feláldozta" Önmagát"? S elõtte mennyi töméntelen lélek halála száradt a lelkén? Gondolod, hogy a zsidó vallás is csak úgy hipp-hopp született meg. Gondolom az elsõknek ott is meg kellett küzdeniük a hitükért. Hogy utána viszont még azok a keresztények is vadállattá váltak akiket oroszlánokkal etettek meg, hozta létre reformációt.
De az is lehet, hogy két Isten volt, s az egyik van most "fenn", a másik pedig "lenn"?????
A Bibliát emberek írták embereknek.
Walk the Talk.
"eddig élt összes embert a földön"----õket mily jogon veszi az Úr egy kalap alá azokkal, kiknek módjuk lett Õt megtapasztalni???
Itt az "õket" a kereszténység elõtt élteket értem.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
János 3, 16-20
sajnálom hogy pongyola megfogalmazás
de felesleges a számokon lovagolni, nem 5 milliárd lesz hanem sokkal több, ha hozzászámolod az eddig élt összes embert a földön
GOOBY, pls
ez nagyon pongyola megfogalmazás😞(
Walk the Talk.
ha azonban megmutatnád, hol van az, hogy 5 milliárd lélek otthona a pokol lesz, automatikusan, nagyon feldobott lennék
ez a szám csak a mostani pillanatot tükrözi
"Jézus szerint igen, a többségük
akiknek lett volna módjuk elfogadni de nem tették"
mi ketten egyforma JÓ emberek vagyunk: te menyország, én pokol
Hát ebbõl próbállak kibillenteni.
Walk the Talk.
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
"Isten utasítást adott arra, hogy minden népet irtsanak ki az Ígéret Földjén."
A gibeoniták "megúszták" örök rabszolgasággal, stb...
nem én találtam ki
ne velem veszekedj ha nem tetszik
GOOBY, pls
A többi 5 milliárd automatice pokoli vendéggé lészen.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Talált meg a a hozzád illõ választ!
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Mert, ha igen, akkor nagyon lehangoló😞
Walk the Talk.
Csak néha gondolkodni kell.
Walk the Talk.
Nem tudom a másik topikból linkelhetek-e egy idézetet, de a szabadkõmûvesség kapcsán jött elõ a fentiekben leírtakhoz hasonló csavar.
A lényeg ugye az, hogy gyakorlatilag egymással ellentétes világnézeteket hoznak össze és azt utána továbbadják az adott szervezethez csatlakozóknak. Így "minden igényt kielégítõ" eszmerendszert hoznak össze, amit az egyébként egymással ellenérdekelt csoportok is képesek egy idõben támogatni. Szinte a legtöbb fogalommal kapcsolatban elmondható ez: demokrácia, kapitalizmus, kommunizmus, kereszténység, humanizmus stb. Ezek az eszmerendszerek kiszolgálják mind a kisebbséget, mind a velük szembenálló többséget.
Elnézést ha off lettem volna, tessék nyugodtan megírni, ha a véleményem nemkívánatos itten. Megszoktam az ilyesmit. :-)
Nem beszéltek ugyanarról, márha közbeszólhatok. Lehet, mindketten Jézust elfogadjátok, de az alapelv, amibõl kiindultok az különbözõ. Ez pedig maga az ószövetség. Ha PhantomAss ragaszkodik az ószövetség újszövetségtõl való el nem választhatóságához, akkor legfeljebb párhuzamok mentén folyik a szó, de nem közelednek az álláspontok. Legalábbis, ha mindkettõtöket jól értem.
Az emberben eleve meglévõ erények adottak. A rossz, vagy jó, s ezek megkülönböztetése, már mind a neveltetésbõl, a környezetbõl, szokások felvételébõl "ragad" az emberre.
Véleményem, hogy a "boldogok a lelki szegények" mondás sem a negatív értelemben igaz. Csak így mutatják nekünk, kicsit nevetségessé téve a hívõket, s ezzel a hívek sem tudnak mit kezdeni, alárendeltnek gondolják magukat hitükben. Ezen alárendeltség-tudat pedig igen jól jön a papságnak, hiszen elérik céljukat.
Az én értelmezésemben viszont a mondás azt jelenti, hogy a jó és rossz közötti különbségtételre nincs szükség. Kifejtem: Ha egy gyilkos a közösség egy tagját megöli -aki nem tett bár semmit-. akkor a közösség válasza az, hogy megöli a gyilkost. A gyilkos -feltéve, hogy "sérült", vagy gyermek- nem érezte bûnnek tettét, csak megtörtént. Lehet nem is bántja a dolog, mert felfogni nem tudja tettének következményét. Melyikük bûnösebb?
Egyik sem. A kör bezárult, s ez a pogány "erkölcs", erre mondják az istenhívõk, hogy mindkettõ bûnös, mert ölni nem szabad. Miért nem?
Ugyanakkor a kiválasztott nép, és az általuk a gojokkal elfogadtatott vallás (melyben õk részt sem vesznek, annak tanításait, törvényeit maguk nem tartják be) azon az elméleti vonalon indul el, hogy megkövezhetnek bárkit, õk csak a követ dobták el. A kõ az, aki megölte az embert, nem pedig õk. S ki tehet egy kõ által okozott halálról? Na ki? Isten akarata, hogy a kõ ölt. (Sault is megkövezték. Isten akarata, hogy túlélte? Nem, hanem az emberi hanyagság, mert halottnak hitték.) S akkor ÉN NE FILOZOFÁLJAK? Én, az ember? Engem ilyennek teremtett az Isten, másokat meg "szolíd, elfogadó-hallgatóságnak".
Tehát a lelki szegénység éppenhogy erény, mert nem tudatlanság, nem az ingerek hiányából adódó lelki bezártság, s nem is skizofrénia. Ez az a szint, amin Jézus mozgott. Nem számított jó-e valaki, vagy rossz, Õ mindenkit egyformának, embernek vett, bár saját magát, s az apostolokat nem. (így azért könnyebb) Nem evilágból származónak vallja magát, és az apostolokat szintén nem. Csak ide születtek, az emberek közé.
Nekünk pedig így kell kezelnünk Õket, Jézussal egyetemben. Lehet Õ maga Isten, lehet több az embernél, magasabbrendû, nagyobb tudású, de nem teljesen ember. S ah innen nézzük, ami az õ számára tetszõ, az nem biztos, hogy nekem az erkölcsösség, erényesség emberi normája, s viszont. Én Istentõl nem várok el semmit. Õ várja el a hitemet.
Vajon miért...?
Aztán ott vannak azok, akik nem istennek, de tanítónak mondják magukat. Õk maguk választanak tanítványt, mert látják és felismerik a bennük rejlõ képességet. (De szeretnék tanuló lenni egy ilyen tanítónál) Annak adják a tudást, aki megérett rá. Ez a tudás-tanítás-tanulás ugyanis személyre szabott. Istennek mégsem nevezte egyik sem magát. Mondhatjuk elit-képzésnek is. Isten ezzel szemben azt kéri, vegyünk erõt magunkon (tegyünk erõszakot magunkon), s imádjuk õt, tömegesen. Legyünk az Õ tanításainak deákjai. Mintha hirdetésben kiadva várná híveit válogatás nélkül, s "majd a sors(hitoktató) szelektál" alapon, jó tanuló -rossz tanuló elvet követi. KÍNOS! Persze itt is van elit-képzés, de az arra irányul, hogy a dogmát fenntartsa, a titkokat titokban tartsa a tömegek elõtt. Igazi tudást nem ad át a hívõknek. Elõbb törölték az egyetemes tudást, erkölcsi és szokásjogi normákat, majd saját dogmarendszerüket tették meg alapelvnek, kikényszerítve annak elfogadását. Ha ez Isteni lett volna, az emberek egybõl, gondolkodás nélkül elfogadják, mert érzik benne az Istenit. Ám mindenütt a világban keresztes vitézek, térítõk vitték kardal e tant. S most ugyanõk álmélkodnak, hogy az emberek ma már nem kívánják Istent, vagy nem EZT az Istent.
Ha mindenkiben "saját" Isten lakozik, lehet-e mindenkiben azonos a kiválasztottak Istenével, Jehovával? Mert ha azonos, akkor nem értem hogyan jöttünk itt össze, ha pedig különbözõ, akkor Ianus-arcú isten, s ezzel a henoteizmus megteremtõje inkább. Mert a hívek közt is van kétkedõ, aki úgy érzi segíti õt isten, és aki úgy, hogy nem. Utóbbinak, a többségnek igen nehéz életet, keserû sorsokat ad. Míg elõbbieket hibáik, bûneik ellenére is kedvezményezi. Ennek miértjét én nem érhetem fel ésszel, azért elgondolkoztat.
Akkor inkább Bagavati... Õ legalább nõ 😊
És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévõ népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, a kiknek száma, mint a tenger fövenye.
Nem ismerem pontosan azt az istenképet amit a kereszténység elfogad, de ha még emlékszel onnan indult el a beszélgetés, hogy pár "apróságot" kivéve egyet tudtam érteni azzal a kijelentéssel amit Jézus, megtérés és örök élet kapcsán írtál. És szerintem véletlenek nincsenek. Ha ugyanazt mondjuk, akkor valószínûleg ugyanarról beszélünk.
Én egyébként vallom, de ez már pusztán hit, hogy az emberek jóval nagyobb hányada lenne képes betartani az isteni törvényeket, HA TUDNA RÓLUK!
Egyetértek, én is hasonlóan gondolom. Még annyit, hogy természetesen nem kell hogy tagja légy bármely egyháznak/intézményrendszernek ahhoz hogy felismerd a Biblia/Jézus tanítását. Te magad is eljuthatsz erre az igazságra.
És -ha jól értem- Te ugyanezt gondolod, csak globálisan Istenre értve, ami nem feltétlenül egyezik a kereszténység által adott Istenképpel, hanem egy -akár bennünk lévõ- általunk kialakított is lehet.
Jól értem ezt?
GOOBY, pls
Én meg erre írtam azt, hogy ezzel semmi problémám nincs, csak épp ezen a ponton vége a beszélgetésnek.
ez szerintem akkor lenne igaz ha csak és kizárólag ez a vallás létezne a földön és ez az egy döntési lehetõséged lenne.
De pont azt mondom, hogy nincs többféle rendszer. Az az egyetlen rendszer létezik csak, melyrõl a Kereszténység is vagy épp a tudomány elárul dolgokat. De egyik se árul el mindent. A mindent nem lehet elárulni senkinek, mert a minden az minden, amit senki nem fog emberként felfogni annyi alapján, hogy valaki elárulja neked. Azt vagy te magad megismered, vagy nem ismered meg. Ugyanúgy ahogy erõszakkal nem lehet valakit megtérésre kényszeríteni, ugyanúgy nem lehet valakivel az egyetemen egy tudományos tételt megértetni. Bemagoltatni lehet, ahogy ki lehet valakivel erõvel mondatni az ima szavait, de attól abból még megértés/megtérés nem lesz. Ahogy a mester (pl. Jézus?) is csak segít a tanítványnak, hogy az maga átlépje addigi korlátait.
De természetesen az ember dönthet úgy, hogy nem tart be szabályokat. Dönthet úgy, hogy semmilyen szabályt nem tart be, még az isteni szabályokat sem. Miért ne? Létre lehet hozni egy olyan gazdasági rendszert, melyik önmaga ellensége. Miért ne? Rövidtávon lehet ez a cél, a probléma ugye ott van, hogy lehazudjuk azt, hogy ez a rendszer csak rövidtávon mûködõkepés. Hazudni bármikor lehet. Ettõl még az isteni törvények isteni törvények maradtak, és miután rövid idõn belül összedõl a gazdaság, akkor mindenki rájön arra, hogy mik ezek a törvények. De ettõl függetlenül még éveken keresztül bárki beazonosíthatja az "istenellenes" törvényeket az isteni törvényekkel.
De ennek semmi köze ahhoz amit írtam, hogy isteni rendbõl csak egy van. Ha ezt felismernénk és "betartanánk", nem lenne szükség intézményrendszerekre. Ez nyilvánvalóan egy hipotetikus dolog, ahogy írtad a törvényeket nem tudja az ember betartani. Attól ember. De ha létrehozunk olyan intézményrendszereket, melyek elhitetik az emberekkel, hogy az "istentelen" törvények isteniek, akkor soha nem is fogja egyetlen ember sem se megismerni, se betartani ezeket a szabályokat, még akkor se, ha azok betartására egy részük képes lenne.
Én egyébként vallom, de ez már pusztán hit, hogy az emberek jóval nagyobb hányada lenne képes betartani az isteni törvényeket, HA TUDNA RÓLUK! Elgondolásom szerint alapvetõen az emberek többsége képes lenne erre. De most nem egy ilyen világban élünk. Valahol olvastam hogy az emberiség optimális fejlõdéséhez valami 97% szabályokat betartó és 3% szabályokat be nem tartó lenne szükséges. Ez az optimális arány jelenleg a földön nincs meg. De lehet hogy tévedek a számokat illetõen, rég olvasgattam ilyesmit. És persze azt se állítom, hogy ez tényleg így van, mindenesetre érdekesnek és témához kapcsolódónak tartom az elgondolást.
ez teljesen így van, köszönöm a kiegészítést! (Voltam katona 3 évig 😄)
ezért mondom hogy semmi bajom azzal ha tovább gondolod. Én csupán annyit mondok hogy én igaznak fogadom el, és ezért nem akarom továbbgondolni és új elméletet gyártani.
a káoszt pedig most általánosságban értem az egész világra.
"ha mindenki Isten törvényeit követi, akkor rend van",
ez szerintem akkor lenne igaz ha csak és kizárólag ez a vallás létezne a földön és ez az egy döntési lehetõséged lenne. Nyilvánvaló hogy a rend miatt ezt erõltetnék. Azért nem mondhatom hogy tartsd be egy bizonyos intézményrendszer szabályait, helyette azt mondom hogy mindenki tartson be olyan szabályokat amilyet akar, de ha csatlakozol valamilyen rendszerhez, azzal elfogadod azt-én a jézusi szabályrendszert próbálom betartani.
GOOBY, pls
Freudról:
több könyvet is írt a vallásosságról, nagyon komolyan vizsgálta a témát
tényleg csak nagyon röviden:
-Freud ateista volt
-a vallásos embereket úgy szemlélte mint akik egy gyermeki tudatszinten maradt emberek-a vallási képzeletek miatt nem fejlõdnek tovább (egyfajta elmebaj)
-Isten a gyerekkori apakép kivetítése (rossz vagyok-büntetés, jó vagyok-jutalom)
-ezeket a tételeket az általa kitalált és a pszichológia által azóta is használt pszichoanalízis alapján írta le. Állítólag a fenti tételeket egyetlen, valószínûleg elmebeteg nõn végzett analízis után fogalmazta meg (ezt nem tudom 100% ra)
Tudni kell még hogy Freud halála elõtt megtért
GOOBY, pls